|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
oraz dla Grzesia szczegolnie duzo zdroweczka dla Ciebie kochanie
|
#3002 |
|
Wtajemniczenie
|
Polusiu - 100 lat i wszystkiego NAJ dla Ciebie z okazji roczku a Grześ dziękuje za pamięć i życzenia |
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ja wczesnie chodze spac bo jestem taki sobie spioszek i musze sie pozadnie wyspac a ostatnio mialam ciezkie dni w pracy i musialam odespac Dzień dobry. Za chwile ma przyjechac facet z szawka do salonu juz nie moge sie doczekac
|
|
#3004 |
|
Zadomowienie
|
Lucky gratuluje zazdroszcze Wam ![]() może są sposoby na to żeby mleczka nie było ![]() Ja w lewej już nie mam a w prawej mam dalej ![]() Madziu zdrowia życzę |
|
|
|
#3005 | ||
|
Rozeznanie
|
Polusiu najlepsze życzonka urodzinowe!!!
Domi i co z tz-em? dojedzie dziś do domu? co do kanapeczek to ja podaję z białej bułki bez skórki, z masełkiem i szyneczką podziabaną na kawałki Olcia uwielbia takie kanapeczki![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja nie karmię całkiem od zeszłego czwartku i już 2 razy musiałam ściągać pokarm bo mi się zbierał...
|
||
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Widac ze swieta tuz tuz bo na forum cisza
A to moja szawka tak jak obiecalam i lampa bo nie pokazywalam wam jeszcze A jutro ma byc stół i krzesła
|
#3007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szafka super, ale ta lampa naprawde niesamowita!
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3009 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kanapeczki narazie nie przechodzą przez gardło. są dobre jedynie do zabawy ![]() z jabłkiem nie pomogę bo Nila bardzo lubi. może spróbuj wybrać jakąś słodką odmianę wymieszać z czymś co lubi Cytat:
do tego piję szałwię... |
||
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Domi najlepsze życzonka dla Polusi
Kanapeczki daje czasem z szyneczką taką lepszą kupuje... jak umiesz to możesz upiec i będziesz miała zdrowszą jajecznice też daje, z serem żółtym... z serkiem wiejskim też już jadł...Jabłka je w kawałeczkach. A kiwi dawałaś? Jak trafisz słodkie to powinny podejść. Pietrusiu piękne mebelki i lampa niesamowita! |
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze ja:
Najlepsze życzonka dla rocznej Polinki! Dużo zdrówka i uśmiechu I Grzesiowi duuużo zdrowka! Domi u nas jabłuszko tez jest ble od jakiegoś czasu, zwłaszcza tarte... Nie wiem na czym to polega bo tarte owocki ze sloiczkow ida, a jabłuszko nawet tarte nic a nic
|
|
#3013 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zupełnie nie mam czasu ani też głowy do czytania... Mam nadzieję, że dziś wieczorem uda mi się jeszcze Was nadrobić. Jeśli jednak nie byłoby mnie tutaj już do świąt to:
składam Wam Wszystkim najlepsze życzenia świąteczne,
by te Święta Bożego Narodzenia upłynęły w spokojnej, ciepłej i radosnej atmosferze. Wszystkim solenizantom składam życzenia zdrówka i nieskończonej radości |
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczęta, ponieważ nie wiem czy będę miałą jutro czas zajrzeć:
Wszystkiego dobrego , zdrowych , rodzinnych i wesołych Świąt
|
#3015 |
|
Wtajemniczenie
|
Przed nami jedyne
i niepowtarzalne Święta Bożego Narodzenia z tej okazji składamy Wam i Waszym Rodzinom życzenia zdrowia, radości i szczęścia oraz powodzenia w Nowym Roku 2011 Magda, Paweł, Izunia i Grześ |
|
|
|
#3016 |
|
Zadomowienie
|
hej
ale tu świąteczne pustki zaległe życzonka dla Lennego xpreskowego i Poli U nas raczej spokój, nic na święta nie muszę przygotować bo wszystko robi moja mama i teściowa a to czego nie zrobią to zamawiają. I wigilie mamy wspólną więc bez problemu Jeszcze tylko muszę skoczyc po prezent dla Blanki, o taki: http://www.muzpony.pl/produkt,129,55...a_dziecka.html Blanka miała dmuchaną kanapę rozkładaną, ale tatuś kładł sie na niej razem z nią i kanapa pękła.. i ta minka Blanki smutna jak chciała na nią wejść.. Kolokwium spiepr*** na całej lini, akurat nie przerobiłam jednego tematu bo nie byłam na tych zajęciach i byłam święcie przekonana, że tego nie zdązyli zrobic no a jednak było.. Co do jedzonka - Blanka je kanapki z każdego pieczywa, ciemne jasne z ziarnami, wszystko lubi staram się jej kupować mięciutkie rogale ale nie zawsze są. I przeważnie je z masełkiem i osobno szyneczka, paróweczki, jajeczka, twarożek itd. Z obiadami dalej tragedia, juz siły nie mam.. Blanka je brokuły i ryby, tylko i wyłącznie. I sam makaron a owoce też średnio... zajrze później aa - pietrusiu - lampa i szafka super ))) i rysynki Kamilki istne dzieło sztyki |
|
|
|
#3017 |
|
Raczkowanie
|
Cześc Kochane!
będę się streszczała, bo nie mam czasu na plotki ![]() Milenka jest od kilku dni w szpitalu, ma biegunkę krwotoczną, prawdopodobnie przez te pie_przone rota wirusy. Jesteśmy zmęczeni i podłamani, bo jest w kieskim stanie, spada z wagi, non stop gorączka, biegunka z krwią. na oddziale sporo dzieci, wszystkie płaczą po nocach, gorąco,warunki takie sobie, podsypiam na krześle albo na polówce, ale to spanie-nie-spanie. teraz wpadłam do domu pod prysznic, kawa i przespać sie ze godzinę, dwie, bo już sie słaniam, teściowa z nią jest w ciągu 2 dni to się stało, od razu odwodnienie, momoże że karmiam ja i piła i dicoflor, smecta. jutro wigilia, a my raczej nie wyjdziemy do domu uściski dla wszystkich Was, zdrowych i wspaniałych Świąt |
|
|
|
#3018 |
|
Rozeznanie
|
Pinky trzymajcie się!!! Na pewno będzie lepiej! A Wigilia nie ważne gdzie, ważne, że z Milenką
|
|
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie życzę Wam spokojnych Świąt! Oby były wyjątkowe i piękne!
buziaki dla wszystkich Maluszków! Oby gwiazdor był dla nich hojny (wiecie kto to jest gwiazdor, no nie? )pinky_deer- bardzo współczuję. Dużo zdrówka! |
|
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
Wesołych świąt Bożego Narodzenia zdrowia, szczęścia i miłości w gronie rodziny i przyjaciół żeby Jezusek u Was zagościł pinky_deer bardzo Wam współczuje biedna Milenka niech szybko wraca do zdrowia pietrusia pięknie macie a pokój taki duży ![]() Dziewczyny mam pytanie co do obiadków Czy jak gotujecie zupke np. na kurczaczku to dalej osobno gotujecie jarzynki i osobno mięsko ![]() |
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Pinky trzymam kciuki żeby szybciutko się to skończyło
![]() Maria ja gotuje wszystko razem. Dziękuje za życzenia świąteczne - Życzę Wam rodzinnych i pogodnych świąt Ja jestem w lesie z przygotowaniami ale mam ciężkie dni z młodego drzemkami... Nie śpi wcale albo różnie i w różnych miejscach... nie mam siły... |
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych świąt Bożego Narodzenia
zdrowia, szczęścia i miłości w gronie rodziny i przyjaciół żeby Jezusek u was zagościł!
|
#3023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ehh troche długo mnie nie było ale jakoś czasu na wizaż brak,a jak już trochę wyskrobię to juz mi się nie chce![]() Może ja o jedzonku ![]() Moje dziecko jest wszystkożerne jabłko całe,mandarynki,kiwi,bana ny,surowa marchewka![]() Obiady jej gotuje osobno,czasem coś naszego zje jak słabo doprawione,ale zupa to wszystko razem mięsko,ziemniaki-to przecież już duża dziewczynka ![]() Dziś np jadła płatki na mleku-smakowało bardzo ![]() Odezwę się jakoś po świętach ![]() wigilia u teściów,1 dzień u mamy mojej i dziadka a 2 moze w domku??? Nie moge się doczekać odpakowywania prezentów przez Oliwkę dostanie 2 lale jeszcze nie widziała![]() To trzymajcie sie ciepło chorowitki-zdrowiejcie
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
Pinky duzo sily i ZDROWKA dla MI! trzymam za Was kciuki,zeby to cholerstwo szybko przeszlo
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
Kochane Mamusie!
razem z Lenką życzymy Wam radości oraz wyjątkowych chwil spędzonych w rodzinnym gronie! dla wszystkich maluszków dużo zdrowia i uśmiechu WESOŁYCH ŚWIĄT ! dziękujemy za pamięć i urodzinkowe życzenia, impreza rodzinna przewidziana jest na 2 dzień świa także wszytsko przed nami ![]() Lenka zaczęła chodzić i ostatnimi czasy na spacerki chodzimy bez wózka ![]() stan zębów: 7 ... ale coś czuję że 8 w kolejce. czytam że dzieciaczki mają problemy z jedzonkiem... eeeh u nas to samo. ciągle mniam są brokuły, makaron, szyneczka, oliwki, pomidor... chleb ! no i mleko. fu! jest kaszka i wszystko co marchewkowe- a i owocki nie sa już najulubieńsze. ostatnio zrobiłam Lence takie klopsiki małe kuleczki, które moła sobie sama wybierac z talerza - mysłałam że będzie na kilka dni... zjadła wszytskie! a jak się skończyły to był dziki ryk... jeżeli jest ktoś zainteresowany to podaję przepis: zmieliłam pierś z indyka, podgotowałam marchewkę z gorszkiem i rozdziabałam widelcem, zieloną pietruszke drobno pokroiłam, do tego wbiłam jajo, wymieszałam, i kuleczki obtaczałam w kaszce kukurydzianej z nestle wymieszanej z bułką tartą, gotowałam w wodzie z kostką rosołową sama też się skusiłam - były pyszne! ![]() dziewczyny, jeszcze raz wszystkiego dobrego!!!!! a tu kilka fotek bo dawno nic nie wklejałam Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-12-23 o 22:25 |
|
|
|
#3026 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szafka bardzo mi się podoba A lampa cudna Cytat:
Ja dziś cały dzień w kuchni. Tż przy Amelce. A teraz teściowa ciasto piecze. Ja już chyba mam wolne ;pAle fany fotelik Amelka od nas dostanie grającą gitarę Ale ona taka umuzykalniona Pewnie w tatusia pójdzie. TŻ gra na keyboardzie a mama na gitarze Nie wiem na czym będzie chciała Amelka, więc organki ma to i gitarka się przyda ![]() A kolokwium się nie przejmuj ;p poprawisz ![]() Cytat:
DUŻO DUŻO ZDRÓWKA DLA WAS!!!!Cytat:
![]() Wczoraj cały dzień sprzątałam, a i tak tyle jeszcze do robienia. No i tak zaczęłam sprzątać u nas w pokoju, aż wszystko przestawiłam łącznie z meblami! Wyjęłam Amelce dwa szczebelki i dziś sama weszła do łóżeczka. gorzej było z wyjściem. Potrafi, jak już spuszczę jej nóżki w dół. Bo tak to się zaklinuje. Kaszelek ma nadal, ale jest dużo dużo lepiej. Jutro wigilia najpierw jedziemy do moich rodziców, a teściowe jadą do babci, zeby jej samej nie zostawić, a potem zjeżdżamy się z powrotem do domu na wigilię. A jeszcze w tym samym czasie ma przyjechać szwagierka. Więc zjemy wszyscy 2 kolację Będzie git ![]() A teraz już lecę. I[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/ADMINI%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG] WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA!!! [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/ADMINI%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/IMG]
DUŻO SZCZĘŚCIA DLA MOICH ULUBIONYCH MAMUSIEK! ZDRÓWKA DLA NAJWSPANIALSZYCH DZIECIACZKÓW POD SŁOŃCEM! MNÓSTWA PREZENTÓW POD CHOINKĄ! MIŁOŚCI OD TŻtów! ZAFASOLKOWANYM SPOKOJNYCH DNI I NIECH FASOLECZKI ROSNĄ I ROSNĄ A DZIECIACZKI NIECH NIE DOKUCZAJĄ I DADZĄ WAM ODPOCZĄĆ! STARACZKOM ŻYCZĘ MAŁEGO SERDUSZKA W BRZUSZKU! WSZYSTKIEGO NAJ NAJ LEPSZEGO Z OKAZJI ŚWIĄT!!!
|
|
#3027 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie super!!
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Xpesssko! Zdjęcia cudne i zaległe życzenia dla Lenki A od nas życzonka: To właśnie tego wieczoru, gdy mróz lśni jak gwiazda na dworze, przy stołach są miejsca dla obcych bo nikt być samotny nie może. To właśnie tego wieczoru, gdy wiatr zimny śniegiem dmucha, w serca złamane i smutne po cichu wstępuje otucha. To właśnie tego wieczoru, zło ze wstydu umiera widząc jak silna i piękna jest miłość gdy pięści rozwiera. To właśnie tego wieczoru od bardzo wielu wieków pod dachem tkliwej kolędy Bóg rodzi się w człowieku. Zdrowych i radosnych świąt Bożego narodzenia, otulonych płomieniami miłości i pojednania, spędzonych w gronie życzliwych i kochanych osób, przy nutach bajecznie kojących kolęd! Wszystkiego Najlepszego i Wesołych Świąt!!
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Na stole leżą świąteczne dania. Robi się ciemno – nadchodzi noc. Pod choinką stos prezentów do rozdania, w całym domu panuje świąteczna moc. Niech te święta będą dla Was wyjątkowym czasem, spędzonym w rodzinnym gronie, w miłej atmosferze świąt. Wszystkiego najlepszego, dużo szczęścia i radości w nadchodzącym Roku 2011 ... życzy Madzia i reszta... |
|
|
|
#3030 |
|
Wtajemniczenie
|
Wesołych Świąt Mamusie!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

jajecznice też daje, z serem żółtym... z serkiem wiejskim też już jadł...

55kg