Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-22, 21:02   #1891
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

ja przyszlam do domu i od razu do pracy! upichcilismy szybki obiad z Tztem, potem prania w tzn miedzyczasie zamarynowalam dwukilowa karkowke zeby ja jutro upiec, upieklam dwa biszkopty z kremem galaretka i owocami,(czekam az galaretka sie zetnie) TZ rozladowuje zmywarke a ja ide rozwiesic pranie
jutro zupa grzybowa, dwie salatki i szarlotka...jak dam rade, ale najpierw musze sie wyspac chyba
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
A my dzisiaj zaczelismy 19 tdzien
No i tak wyczytalam na mamazone.pl, ze moge sprowokowac najmniejszego do ujawnienia swego bytu poprzez polozenie sie na lewym boku i zjedzenia wczesniej czegos slodkiego. No wiec zjadlam paczke Maltesers'ow i tak leze na tym boku i sie skupiam... no i niby cos mnie tam zababelkowalo... tylko ze to pewnie te maltesersy sie trawia No nic czekam dalej
nic sie nie martw kochana!! jak ja powiedzialam lekarce w zeslzy piatek (byl 20tydzien), ze czuje juz ruchy to powiedziala z powatpiewaniem w glosie ze to bardzo wczesnie bo pierworodki czuja na ogol dopiero ok 22 tygodnia, wiec masz jeszcze czas
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

anula_81 te buty świetne sama bym takie chciała, ale u nas nie ma ...
a co do szczepionki, to chyba bym sobie darowała ... ciężka decyzja ..
Andziot dobrze ze przetrwalas ta wigilie firmowa, ja tez nie lubie powiem ci takich firmowych imprez, meczace sa i na ogol wszystkie wygladaja tak samo
co do butow to mozna je chyba z brytyjskiej strony zamowic do PL tez, albo na ebayu sa genialne, i takie cieple, ze wystarcza tylko jedna para skarpetek, albo dwie ale naprawde odkad w zeszlym roku je kupilam to jak chodze w te mrozy w normalnych skorzanych kozakach to czuje roznice, jednak wazne jest miec cieple buty
ja chyba odpuszcze szczepionke tak jak mowicie, nigdy sie nei szczepilam, wiec mysle ze odpuszcze. Mama tez mi odradzala.
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Mnie tez wczoraj lewa pachwine ciagnelo... takie nieprzyjemne uczucie

Ja juz Ci kochana wczesniej odpisywalam, ze mi proponowali, ale wole nie. Wydaje mi sie, ze nie zaszkodzi poczekac i zaszczepic sie po porodzie

!
no powiem ci poczekam wlasnie, neistety wiem jednak, ze moja lekarka bedzie naciskac, zebym sie jednak zaszczepila, bo oni tutaj wszyscy sa proszczepionkowi, ale bede sie bronic
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Acha, jeszcze doczytałam, że na całym ciele Ci się skóra przesusza. To polecę Ci taki domowy peeling, ja go używam i na ciało i na twarz.
Mieszasz oliwę z oliwek brązowy eko cukier i miód. Ja przechowuję go w pojemniczku na siuśki. Skóra po taki peelingu jest super mięciutka i nawilżona. Tutaj jest instrukcja jak go przygotować:
http://www.youtube.com/watch?v=zAF9PPhnatU
ja chyba tez sprobuje!! bo moje rece tez wygladaja strasznie szczegolnie po sprzataniu i gotowaniu, mowie wam masakra, taki suche i szorstkie!
Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Na pewno wszystko będzie dobrze. Będę kciuki zaciskać

......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .....
I tak generalnie skóra mocno mi się przesusza - na całym ciele, choć jeszcze większego problemu nie ma. Stosuję 3x dziennie oliwkę i jest w miarę ok. No ale te dłonie mnie dobijają
ja normalnie mam raczej skore meiszana, gdzieniegdzie nawet tlusta, a aktualnie sucha wszedzie...moze to rzeczywiscie dzialanie ciazy

ide sprawdzic galaretke
na domiar zlego skype dzisiaj nie dziala i nei moge mamy o przepisy podpytywac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 21:05   #1892
Siasiek
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
zaciskamy już kciukole za dobre wieści

a powiesz czy wolisz żelażko, blender czy szczoteczkę, bo nie wiemy ile klikać

no jestem związana nierozerwalnie do końca życia
A robiłaś małej jakieś badania? tzn chodzi mi o to jakie dziecku można zrobić żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Żadnego dobrego pediatry u nas nie ma, (no może ta nowa lekarka ale też tak nie do końca) młody nigdy mi nie chorował i badań też mu nie robiłam bo lekarz nie wymagał.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 21:10   #1893
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Sandrunia, Twoja dzidzia wieksza od mojej wiec jest mega duza

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

ja dzis tylko kokosanki robilam, jakas leniwa sie zrobilam... heh ciaza...
Stary 2010-12-22, 21:14   #1894
principessina
Zakorzenienie

anula_81 alez sie narobila, a ja dzis w koncu ciast nie upieklam i jutro musze raniutko wstac po rybcie, a popoludniu bede pichcic
Stary 2010-12-22, 21:24   #1895
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
A robiłaś małej jakieś badania? tzn chodzi mi o to jakie dziecku można zrobić żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Żadnego dobrego pediatry u nas nie ma, (no może ta nowa lekarka ale też tak nie do końca) młody nigdy mi nie chorował i badań też mu nie robiłam bo lekarz nie wymagał.
jeżeli nic mu nie jest to nie ma sensu go kłuć ...
ja Zośce robię badania jak coś sie dzieje ...
wiesz u nas mówi się coś takiego: "nie ma ludzi zdrowych, są tylko niedokładnie zbadani" i to jest prawda, zawsze mozna coś znaleźć, żeby się uczepić ...

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ja przyszlam do domu i od razu do pracy! upichcilismy szybki obiad z Tztem, potem prania w tzn miedzyczasie zamarynowalam dwukilowa karkowke zeby ja jutro upiec, upieklam dwa biszkopty z kremem galaretka i owocami,(czekam az galaretka sie zetnie) TZ rozladowuje zmywarke a ja ide rozwiesic pranie
jutro zupa grzybowa, dwie salatki i szarlotka...jak dam rade, ale najpierw musze sie wyspac chyba
jeny jaki ty pracuś jesteś,
podziwiam

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
andziot to poltora roku temu kupilismy z mezem dla kuzynki wozek, przesylka nie przychodzila, po czym po mniej wiecej 3 tygodniach zaczely sie sypac negatywne komentarze i sprzedajacemu zamknieto konto, bylo to poprostu oszustwo...sprawe zglosilam na policje jak bylam w Pl i allegro mialo zwrocic 50%kosztow jednak nikomu nie zwrocilo, bylo tyle zgloszen na policje, ze sprawa jest w prokuraturze, ale napewno tej kaski juz nigdy nie odzyskamy, a poszkodowanych jest dosc duzo, bo 50 osob...
a moze sprawa jeszcze trwa ???
czasami takie rzeczy się wloką strasznie ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 21:26   #1896
anula_81
Zakorzenienie

dziewczyny bez przesady, nie taki znowu pracus na wigilie robie tylko grzybowa dwie salatki- pieczarkowa i warzywna i dwa ciasta, uszka i karpia, sernik i piernik oraz kapuste z grzybami tesciowa, barszczyk i pierogi oraz makowiec psiapsiola) No ale wigilia u mnie wiec wszystko musi jakos wygladac, za to w pierwszy dzien swiat do znajomych, bedzie bigos i norweskie przysmaki, wiec ja pieke tylko karkowke, a na drugi dzien schabik ze sliwka, ale to dopiero w swieta upieke i tyle, nie jest az tak duzo chyba....
myslalam, zeby jeszcze kilka pierogow ulepic, bo mi zostalo zamrozonego farszu z tego co robilam na biurowa wigilie, ale chyba spasuje

jeju ide powoli spac, u nas na termometrze minus 18 mimo, ze podobno mialo wieczorem byc duzo cieplej. brrrr ...jutro nei wystawiam nosa za drzwi

uciekam spac, dobranoc kochane

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-12-22, 21:28   #1897
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
jeżeli nic mu nie jest to nie ma sensu go kłuć ...
ja Zośce robię badania jak coś sie dzieje ...
wiesz u nas mówi się coś takiego: "nie ma ludzi zdrowych, są tylko niedokładnie zbadani" i to jest prawda, zawsze mozna coś znaleźć, żeby się uczepić ...
no niby nic mu nie dolega ale wszyscy mi mówią, że jest za mały jak na swój wiek, widać też dużą różnicę w jego rówieśnikach. Tak rozwija się całkiem fajnie, ostatnio uczył babcie co to recykling
Twojej Zosi pewnie nie dużo do niego brakuje jeśli chodzi o wzrost.

It's not about anger
Stary 2010-12-22, 21:38   #1898
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
no niby nic mu nie dolega ale wszyscy mi mówią, że jest za mały jak na swój wiek, widać też dużą różnicę w jego rówieśnikach. Tak rozwija się całkiem fajnie, ostatnio uczył babcie co to recykling
Twojej Zosi pewnie nie dużo do niego brakuje jeśli chodzi o wzrost.
a patrzyłaś na siatkach centylowych gdzie się mieści ??? zmierz go i zważ i sprawdź na którym centylu jest
mojej Zośce kupuje ubrania na 86-92 więc raczej sporo jej brakuje

Stary 2010-12-22, 21:49   #1899
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
a patrzyłaś na siatkach centylowych gdzie się mieści ??? zmierz go i zważ i sprawdź na którym centylu jest
mojej Zośce kupuje ubrania na 86-92 więc raczej sporo jej brakuje
No to nie dużo, ma 99 cm i waży jakieś 15kg niby się mieści ale na 4latka to malutko.

It's not about anger
Stary 2010-12-22, 22:02   #1900
principessina
Zakorzenienie

andziot no jak tam dzownilam 2 miesiace temu do prokuratury to sprawa jeszcze trwa, ale z tym sprzedajacym nie ma zadnego kontaktu, wiec tak mysle ze kasa przepadla...bo nawet jak dostanie nakaz zaplaty to jak to prokuratura sprawdzi czy rzeczywiscie zwrocila pieniadze
Stary 2010-12-22, 22:05   #1901
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
No to nie dużo, ma 99 cm i waży jakieś 15kg niby się mieści ale na 4latka to malutko.
jest na 10centylu i z wagą i wzrostem więc sie nie przejmuj
a Wy wysocy jesteście ???
chłopcy często ruszają z nienacka i wtedy nadrabiają
nikt mu badan nie będzie zlecał jak mieści się w normie, a że jest sporo dzeci większych od niego, no cóż ... ja myślę że nadrobi w swoim czasie

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
andziot no jak tam dzownilam 2 miesiace temu do prokuratury to sprawa jeszcze trwa, ale z tym sprzedajacym nie ma zadnego kontaktu, wiec tak mysle ze kasa przepadla...bo nawet jak dostanie nakaz zaplaty to jak to prokuratura sprawdzi czy rzeczywiscie zwrocila pieniadze
oni mają swoje sposoby,
może jeszcze jest szansa, bo to niemało pieniędzy

ale moja Gabi się wierci, co chwile w innym miejscu ją czuję
mężu mówi że zwiedza

siasiek jak to jest ze my umiemy robić dziewczynki, a Wy chłopców ???
może wymienimy się doświadczeniami na przyszłość

Stary 2010-12-22, 22:16   #1902
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
jest na 10centylu i z wagą i wzrostem więc sie nie przejmuj
a Wy wysocy jesteście ???
chłopcy często ruszają z nienacka i wtedy nadrabiają
nikt mu badan nie będzie zlecał jak mieści się w normie, a że jest sporo dzeci większych od niego, no cóż ... ja myślę że nadrobi w swoim czasie

ale moja Gabi się wierci, co chwile w innym miejscu ją czuję
mężu mówi że zwiedza

siasiek jak to jest ze my umiemy robić dziewczynki, a Wy chłopców ???
może wymienimy się doświadczeniami na przyszłość
Ja mam 169cm także średnio, a tż jest wysoki.
Dzięki, bo już faktycznie zaczęłam się zastanawiać czy wszystko ok, tak mi mama narzekała ostatnio.

Zastanawiam się nad tymi doświadczeniami
Kiedyś czytałam, że "zdrowym" facetom rodzą się chłopcy, a Ci co mają ciężką stresującą, nerwową pracę, w której dużo od nich zależy płodzą dziewczynki. Niby jeszcze te dni cyklu
Hehe ale dobrze będzie wiedzieć na przyszłość.

It's not about anger
Stary 2010-12-22, 22:17   #1903
principessina
Zakorzenienie

andziot no jesli sie wyjasni to bedzie fajna niespodzianka, bo ta kobieta nie odpowiada ani na telefony ani na maile, wiec tylko nadzieja w tej zalozonej sprawie...
Stary 2010-12-22, 22:22   #1904
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 169cm także średnio, a tż jest wysoki.
Dzięki, bo już faktycznie zaczęłam się zastanawiać czy wszystko ok, tak mi mama narzekała ostatnio.

Zastanawiam się nad tymi doświadczeniami
Kiedyś czytałam, że "zdrowym" facetom rodzą się chłopcy, a Ci co mają ciężką stresującą, nerwową pracę, w której dużo od nich zależy płodzą dziewczynki. Niby jeszcze te dni cyklu
ważne żeby dziecko swoim centylem podążało...

no to by się zgadzało, bo mężu prace miał stresującą i odpowiedzialną
a wy celowaliście jakoś czy bez ograniczneń ???

Stary 2010-12-22, 22:31   #1905
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
ważne żeby dziecko swoim centylem podążało...

no to by się zgadzało, bo mężu prace miał stresującą i odpowiedzialną
a wy celowaliście jakoś czy bez ograniczneń ???
Nam się parę miesięcy nie udawało, więc i temperature mierzyłam.
Dokładnie w dzień owulacji nam się udało, tyle co wróciliśmy do domu z wczasów. Więc by się zgadzało, że chłopczyk w owulkę a dziewczynka przed bo te parę dni wcześniej nic nie było.

It's not about anger
Stary 2010-12-22, 22:36   #1906
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Nam się parę miesięcy nie udawało, więc i temperature mierzyłam.
Dokładnie w dzień owulacji nam się udało, tyle co wróciliśmy do domu z wczasów. Więc by się zgadzało, że chłopczyk w owulkę a dziewczynka przed bo te parę dni wcześniej nic nie było.
my na żywca szliśmy
więc tez by się zgadzało
a też parę miesięcy się staraliśmy ale temp nie chciało mi się mierzyć ...
no to wnioski wyciągnięte

Stary 2010-12-22, 22:41   #1907
Siasiek
Zadomowienie

Zaraz tżecik włoży klucze w drzwi więc znikam żeby nie narzekał.
Jutro tylko na chwilkę idzie do pracy także też mi będzie okupował laptopa... ale posiedzę z Wami chwilkę.
To dobrej nocki

Lubicie tą reklamę
"-moja mama zawsze robiła barszcz
-z uszkami?
-nie z myszkami"

It's not about anger
Stary 2010-12-22, 22:43   #1908
andziot
Zakorzenienie

Stary 2010-12-22, 22:53   #1909
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
to powiedz co Ci podpowiada o ile wogole jesli chodzi o mnie a raczej o mojego bąbla

pod spodem zdjecia z poniedzialkowego usg
Boze, nic nie widze na tych zdjeciach! Jakby nie opisy, to bym sie nigdy nie domyslila, co tam jest w srodku

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
A ta glukoza mnie przeraża!
Dziewczyny, czy ta glukoza to jest konieczna ? Bo ja mam tylko zwykle badanie krwi na glukoze i nic nie pilam wczesniej.
Cytat:
nic sie nie martw kochana!! jak ja powiedzialam lekarce w zeslzy piatek (byl 20tydzien), ze czuje juz ruchy to powiedziala z powatpiewaniem w glosie ze to bardzo wczesnie bo pierworodki czuja na ogol dopiero ok 22 tygodnia, wiec masz jeszcze czas
Moja przyjaciolka poczula ruchy dokladnie w polowie ciazy - co do dnia. Wiec z jednej strony chce poczuc je jak najszybciej, a z drugiej, jak pomysle, ze porod sie zbliza... brrrrr....
Cytat:
J
Ja slyszalam, ze jak facet je duzo ryb to plodzi dziewczynki, a moj to ryby je przynajmniej 3 razy w tygodniu, wiec by sie zgadzalo
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 22:57   #1910
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

witam kobietki pozno-wieczorowa pora. caly dzien zalatana bylam, takze wpadam na wizaz podczytac i dopiero teraz mam czas cos skrobnac.

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Melduję, że żyję, jutro wielki dzień Doczekac się już nie mogę Zobaczę moje wierzgajace się maleństwa, dają mamie popalić już kopniakami a co będzie później
U mnie w porządku, przygotowania do świat ida wielką parą

Buziaki przesyłamy

Dziękuję za kliki

ja tez mam jutro usg-chyba, tzn mam wizyte ale ze to 20 tydzien wiec mam nadzieje ze podgladne dzidzie. zaczynam miec juz stan lekkiej nerwowki przed wizyta aaaaaaaaaaaaa!!!!
jutro jeszcze caly dzien przede mna w takim stanie. jak juz mi zrobi usg to na rzesach stane zeby dowiedziec sie plci dziecka. dzisiaj akurat w rodzinnym gronie rozmawialismy na temat imion, kazdy ma inne zdanie, inne propozycje haha, a myslalam ze za pierwszym razem byl problem, ale teraz to masakra jakas. zobaczymy co z tego wyjdzie. jak bede znala plec to sie skupie nad imieniem w kazdym badz razie to co podoba sie mnie nie podoba sie tz-towi, a to co jemu to mnie nie odpowiada. ale w koncu na jego stanelo z pierwszym dzieckiem, wiec teraz to ja bede wybierac
ewesko trzymam kciuki za ciebie i dziewczyny trzymajcie za mnie! ktoras jeszcze miala miec usg jutro? chyba 4 nas mialo byc? w kazdym badz razie wszystkie sciskam i zycze pomyslnych informacji
dobranoc

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Boze, nic nie widze na tych zdjeciach! Jakby nie opisy, to bym sie nigdy nie domyslila, co tam jest w srodku

Dziewczyny, czy ta glukoza to jest konieczna ? Bo ja mam tylko zwykle badanie krwi na glukoze i nic nie pilam wczesniej.

Moja przyjaciolka poczula ruchy dokladnie w polowie ciazy - co do dnia. Wiec z jednej strony chce poczuc je jak najszybciej, a z drugiej, jak pomysle, ze porod sie zbliza... brrrrr....

Ja slyszalam, ze jak facet je duzo ryb to plodzi dziewczynki, a moj to ryby je przynajmniej 3 razy w tygodniu, wiec by sie zgadzalo
serio z tym jedzeniem ryb????? retyyyyyyyyyyy jakby to sie sprawdzalo to mam dziewczynke murowana, moj sie zywi tylko rybami i owocami morza
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 23:00   #1911
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ja tez mam jutro usg-chyba,
już zaciskam

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
nie za bardzo, bo mój mężu rzadko je ryby i mamy dwie panny

Stary 2010-12-23, 06:03   #1912
principessina
Zakorzenienie

Witam Dziewczynki wczesnym rankiem, znowu nie moge spac, ostatnio wstaje po 5tej...brak slow, bo po obiadku chce mi sie pozniej strasznie spac, a dzis mam sporo roboty...
Nie chce robic halasu, bo maz jeszcze spi, ale bym sobie chociaz kuchnie ogarnela...

Kochane czy maluszki tez Was tak kopia?

jakie macie plany na dzisiaj, pewnie pychcenie, sprzatanko i ostatnie przedswiateczne zakupy...u mnie dzis jest bazar, wiec o 8mej juz pojde to unikne tlumu, kupie rybki, warzywa, chcialam pizamke sobie kupic jedna wieszka
Milego poranka
Stary 2010-12-23, 07:09   #1913
andziot
Zakorzenienie

principessina wyprzedasz mnie co rano

ja dziś ostatni dzień do pracy w tym roku
wczoraj się okazało że idziemy na sylwestra do znajomych na domówkę (trzeba tylko Zosię gdzies podrzucić, tylko gdzie ???)

co do planów to ja wracam z pracy, ciut ogarniam mieszkanko, pakujemy się i wieczorkiem jedziemy do dziadków ... niestety nie zdążyłam nic upichcić

eweska życzę owocnej wizyty

aha, moja dzidzia wczoraj do pierwszej w nocy strasznie fikała
i wymyśliłam leżąc w łózku i nie mogąc spać, że to od kawowego jogurtu (250mg)
tyle ze tam pewnie strasznie mało tej kawy jest, ale może przez to ze ja w ogole kawy nie pijam to dzidzia nieprzyzwyczajona ???

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2010-12-23 o 07:17
Stary 2010-12-23, 08:23   #1914
moniqac
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczynki!!!

Myślalam, że będe dziś perwsza a tu nic z tego .
ja już byłam z mamą (moi rodzice przyjechali na śwęita ) o 6.30 w piekarni mam taka całodobową obok siebie kupiłyśmy ciacha na świeta (zepsuty mikser uniemożliwił pieczenie ) i wyobraźcie sobie, że już w kolejce stałyśmy
ale to do przewidzenia.

coś mi się wydaje, ze od kilku dni czuję malucha mojego nie jestem pewna, ale nie jestem w stanie powiązać to pukanie w brzuchu z innymi objawami fizjologicznymi więc sobie wmawiam że to maluch.

eweska

miłego dnia!

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 08:24   #1915
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane, ja tez dzisiaj wstalam razem z TZ bo mam duzo do zrobienia, w wigiie bedzie niezly bajzel w domu pewnie bo tesciowie przylatuja, wiec wszystko co wazniejsze chce zrobic dzisiaj
ale jak tu cos pichcic skoro za oknami jeszcze cimnooooo!!!!!!!!!!!!!!!! ! no tak nasza Norwegia kochana, dzis najkrotszy dzien w roku

caluje mocno i dzis bede prasowac ta sukienke z hm to wam wkleje zdjecie, obiecalam przeciez

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-12-23, 08:50   #1916
MoniaK
Zakorzenienie

Cześć kochane

Cytat:
dziewczyny bez przesady, nie taki znowu pracus na wigilie robie tylko grzybowa dwie salatki- pieczarkowa i warzywna i dwa ciasta, uszka i karpia, sernik i piernik oraz kapuste z grzybami tesciowa, barszczyk i pierogi oraz makowiec psiapsiola) No ale wigilia u mnie wiec wszystko musi jakos wygladac, za to w pierwszy dzien swiat do znajomych, bedzie bigos i norweskie przysmaki, wiec ja pieke tylko karkowke, a na drugi dzien schabik ze sliwka, ale to dopiero w swieta upieke i tyle, nie jest az tak duzo chyba....
myslalam, zeby jeszcze kilka pierogow ulepic, bo mi zostalo zamrozonego farszu z tego co robilam na biurowa wigilie, ale chyba spasuje
jak dla mnie mega dużo

Ja dzisiaj męża zaprzęgnę do roboty, bo jest w domu Trochę posprzątamy, trzeba zrobić zakupy a jutro będę mamie pomagać. To będzie mój cały wkład w święta Tylko mnie nie uznajcie za kompletnego lenia
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 09:00   #1917
anula_81
Zakorzenienie

a u nas ciagle jeszcze ciemnooo..choc widac ze moze sie rozjasni powoli wreszcie...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-12-23, 09:14   #1918
elis5
Raczkowanie

Witam Mamuśki, a zwłaszcza te, które tak jak ja mają dzisiaj usg!!
Agnieszka, Eweska i Catia TRZYMAM KCIUKI i proszę o to samo.

Z tych emocji wczoraj cały dzień porządkowałam papiery i doklumenty w komputerze, żeby zdążyć przed Nowym Rokiem.Tak mnie to wciągnęło, że nawet się nie obejrzałam kiedy północ minęła. No a jak już wskoczyłam do łóżka i chciałam zasnąć to okazało się, że nic z tego, normalnie taki natłok myśli, że szkoda słów. Zaraz lecę na badania, żeby zdażyć odebrać wyniki przed wizytą, więc odezwę się dopiero po. Mam nadzieję, że czerwone i hemoglobinka, już mi nie lecą w dół. Jeszcze raz prosze o kciuki za dobre wieści Mam nadzieję, że dowiemy się też w jakich kolorach wyprawkę szykować.

Eweska mam trzymać za parkę czy dwie bronchildy?
Catia niechaj znika siusiaczysko
Agnieszka u Ciebie za co mamy ?
Oczywiście za każdego dzieciaczka trzymam, żeby był zdrowy i śliczny

Eweska, Violisia, kliknęłam już dzisiaj, może wieczorem uda mi się jeszcze z innego konta. Musimy mobilizować siły bo to końcówka wyścigu zdaje się.

Po ginku pojadę na zakupy z mężulem (kurcze takie wyjście po 4 tygodniach siedzenia w domu...jeszcze szok jakiś przeżyję) i chyba kupię składniki do tych nieszczęsnych (bo z krótkim żywotem) ciasteczek Siaśkowych. Mam nadzieje, że da się zrobić bez miksera, bo nasz właśnie w serwisie leży.
Jasny gwint, doczekac sie nie moge, chyba się zdrzemnę w międzyczasie, żeby szybciej zlecialo.
dla wszystkich Mamuś i ich ślicznych brzuszków

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Mam jeszcze pytanko odnośnie tych tygodni, bo normalnie już nie wiem jak to jest, każdy liczy inaczej
Czy 19-4 oznacza, że jest to 4 dzień 19 tygodnia, czy 20? Dzięki za wyrozumiałość dla mojej durnoty i zmykam, bo mi krwi nie pobiorą.
elis5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 09:31   #1919
amarcia
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Mocne kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty - samych dobrych wieści i pięknych obrazków życzę
My planowaliśmy tą ciążę - z temperaturą, testem owulacyjnym i całym tym bałaganem , trafiliśmy idealnie w owulkę i proszę - na 51% dziewczyneczka , więc tak czy siak co ma być to jest, bez względu na okoliczności.
Mnie - fakt - kazano się do myśli o drugiej córeczce nie przyzwyczajać, bo to był początek 17-go tyg i maluszek miał 10cm, więc nic nie było widać, ale po tym stwierdzeniu, że na 51% zaczęłam mówić do brzuszka "Zosieńko"

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

elis5 to 19 skończonych tygodni i 4dni 20-go. W kartę będzie wpisane 19, bo tylko skończone wpisują lub tak jak u mnie 19/20.
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 09:37   #1920
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mocne kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty - samych dobrych wieści i pięknych obrazków życzę
My planowaliśmy tą ciążę - z temperaturą, testem owulacyjnym i całym tym bałaganem , trafiliśmy idealnie w owulkę i proszę - na 51% dziewczyneczka , więc tak czy siak co ma być to jest, bez względu na okoliczności.
Mnie - fakt - kazano się do myśli o drugiej córeczce nie przyzwyczajać, bo to był początek 17-go tyg i maluszek miał 10cm, więc nic nie było widać, ale po tym stwierdzeniu, że na 51% zaczęłam mówić do brzuszka "Zosieńko"
ale 51% to chyba jeszcze nic nie wiadomo? szanse są po połowie
Tak czy siak, życzę Ci aby było to co sobie wymarzyłaś Najważniejsze aby dzidziuś był zdrowy.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości