|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
O ile mi wiadomo to u mnie ciąża pojedyncza
także jeszcze tylko w jednym
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Anulinka - jeszcze nie miałam okazji pogratulować... Super! Dzidzi zdrowe i chłopczyk, tak jak chciałaś
. Powiem Wam szczerze, że tak jak nie mam intuicji co do płci moich dzieci to sprawdza się ona odnośnie waszych skarbów . I tu od razu napiszę, że jestem na 85% pewna, że i Kasia nosi pod sercem upragnionego synkaCytat:
......................... ......................... ......................... ......................... ........................ Violisia - ekstra brzusio ![]() Moria - bardzo ładnie masz włoski zrobione . Ja wczoraj byłam u fryzjera, ale bałam się rozjaśnić (zresztą mój gin mi zakazał ) - po prostu obcięłam do podbródka i zrobiłam jednolity kolor pod mój naturalny - żeby nie było problemów z odrostami.I w ogóle fryzjer mi powiedział, że to jedna wielka ściema z tym brakiem amoniaku w niektórych farbach. Powiedział, że każda farba ma amoniak (tylko w różnych stężeniach), bo inaczej włosy by się nie zafarbowały ![]() Elis - buziak |
|
|
|
|
#1863 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem choc twierdze ze na zywo mniejszy a kiedys ze na zywo wiekszy:P sobie tak wmawiam:PCytat:
![]() mozecie klikac kilka razy an dzien ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzieki Prosze klikajcie w baner z aniolkiem mam juz prawie 200glosow<radocha> |
||||||
|
|
|
#1864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W poniedziałek jedziemy na prenatalne i gorąco w to wierzę, że nasz Piotruś jest zdrowy |
|
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ....................... Violisia - klikamy, klikamy ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ..... Dziewczyny, macie sprawdzone sposoby na strasznie suchą skórę dłoni? Nie wiem co w tym roku u mnie się dzieje . Czy to przez ciążę . Przecież to nie pierwsza mroźna zima, a ja nigdy nie miałam problemu z suchymi dłońmi![]() Smaruję na zmianę: garnierem czerwonym, kozim mlekiem ziaja, oliwkuję, nakładam parafinę i Jest mi normalnie wstyd je pokazywać, a przecież to moje narzędzie pracy ![]() I tak generalnie skóra mocno mi się przesusza - na całym ciele, choć jeszcze większego problemu nie ma. Stosuję 3x dziennie oliwkę i jest w miarę ok. No ale te dłonie mnie dobijają
|
|
|
|
|
#1866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
violisia też Ciebie klikam
Cytat:
Cytat:
polecam Ci oliwę z oliwek Inny sposób na wysmarowanie dłoni na noc, przed snem, grubo zwykłym kremem Nivea (tym w niebieskim opakowaniu) na to rękawiczki bawełniane (są takie specjalne właśnie do maseczek na dłonie). Pomoże na 100% A jeśli chcesz coś ze sklepu to jest taki krem, hmm jak on się nazywa, taki właśnie z "formułą norweską"...już wiem! Neutrogena. Też super działa ale jeśli nie masz w domu a masz za to oliwę, miód i mleko to działaj
|
|
#1867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W miseczce lub małym garnuszku podgrzej oliwę z oliwek lub zwykły olej, tak by był ciepły i do tego wkrop sok z cytryny Stare ale sprawdzone. Pomaga i na paznokcie i na dłonie
|
|
#1868 |
|
Raczkowanie
|
witam
byłam dzisiaj u lekarza i wszystko jest w porządku, ale płci nie chcą mi jeszcze podać ; / wgl to jestem w 18t i moje maleństwo ma 18 cm czy to tak ok czy za mało czy jak ? bo czytam w necie, że mają w 18 tyg 14-16 cm .. i teraz sama nie wiem jak to jest.. ;/ |
|
|
|
#1869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mieszasz oliwę z oliwek brązowy eko cukier i miód. Ja przechowuję go w pojemniczku na siuśki. Skóra po taki peelingu jest super mięciutka i nawilżona. Tutaj jest instrukcja jak go przygotować:http://www.youtube.com/watch?v=zAF9PPhnatU
|
|
#1870 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Listopadowa odloz te wszystkie kosmetyczne kremy, bo jeszcze bardziej pogarszaja sprawe. Propnowalabym dermatologa by zapisal Ci jakis krem. Ja mam ten sam problem, ale caly rok na okraglo. Dostalam teraz super masc na bazie parafiny i smaruje sie nim po kazdym myciu rak. Dzieki temu moje dlonie wygladaja normalnie. Ta parafine mozesz stosowac. Napewno nie zaszkodzi. Mozesz tez podejsc do apteki by Ci jakis krem na to polecili i wtedy po kazdym myciu rak stosowac!
|
|
#1871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, mysle, ze z tymi mebelkami jest jak z samochodem - fajnie wyjechac nowym z salonu, ale sama jezdze 2 letnim i jestem bardzo zadowolona. Najwazniejsze, zeby mebelki byly bezpieczne, bo dziecku jest obojetne czy spi w lozeczku po sasiedzie czy w nowym. Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ea.html&next=1 Bardzo jestem z niego zadowolona, bo ja mam kazdej zimy problemy z suchymi dlonmi. I w odroznieniu od Isany z mocznikiem - bardzo przyjemnie pachnie. A na cialo to moze probuj z oliwka po kapieli, wcierana na mokre cialo? Nie dosc, ze dobrze natluszcza, to jeszcze masaz pomaga walczyc z ciazowymi rozstepami. |
||
|
|
|
#1872 |
|
Wtajemniczenie
|
Violisia klikniete
![]() No i sie nie przywitalam! WitOjcie!!!! ![]() Principessinko wykrakalas mi snieg :P tak u mnie napadalo, ze szok :O a ja sie wybralam, kurcze, na zakupy prezentowe... udalo mi sie dotrzec jakos. No i zaczelo sie... 2 godziny ogladania i wybierania, ale MAM!!! Jestem genialna Helikopter, Bob budowniczy i jakies dziwadlo do kapieli Mam nadzieje, ze dzieci chociaz 5 minut sie pobawia ![]() Potem wyruszylam do tesco po cos do jedzenia i papier ozdobny... jejku... tyle ludzi... jakby za darmo dawali w tym sklepie Mam juz dosc swiat ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Listopadowa i jest jeszcze jeden sposob. I to nie jest zart Nasikac sobie na dlonie. Kuracja pomaga
|
#1873 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jako że mam w domu naturalne składniki - miód, mleko, oliwę z oliwek, cytrynę to najpierw spróbuję ratować dłonie domowymi sposobami. Już na noc zrobię sobie taką maseczkę na dłonie ![]() Ale pewnie dokupię sobie w aptece chyba coś takiego jak nanobase czy clobase - przed chwilą wyczytałam w necie, że się sprawdza ![]() aha i przeszperam w moich kosmetyczkach - bo pamiętam, że rok temu kupowałam preparat z mocznikiem na kolana - miał za zadanie zmiękczyć skórę i był dobry, tylko firmy nie pamiętam. Cytat:
A dzieciaczki rosną w różnym, swoim tempie, więc nie masz powodów do zmartwień |
||||||
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Violisia, nie masz strony "O mnie", wiec nie moge wejsc w Twojego linka, a przez to nie moge Cie kliknac. Masz gdzies tego linka na stronie swojej? Mam poblokowane reklamy i avatary na forach, wiec nie widze takich rzeczy. Ascetka
|
|
|
|
#1875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to powiedz co Ci podpowiada o ile wogole jesli chodzi o mnie a raczej o mojego bąbla ![]() pod spodem zdjecia z poniedzialkowego usg
|
|
#1876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
kolejny dzien za nami
![]() przeżyłam wigilię pracownicza ![]() tak źle nie było, chociaż ja nie lubię składać życzeń osobom których prawie nie znam ![]() dostałam nawet bombkę ![]() teraz mężu usypia Zosię a ja Was czytam (naszczęście przygotowania przedświąteczne trochę zmniejszyły ilość postów na dzień )co do glukozy to moj gin kazał mi zrobić z 75g, poprzednio też tak robiłam, on to tłumaczy tym że jak z 50g wychodzi źle to i tak trzba powtórzyć test z 75g wtedy i trzba robić dwa razy, a tak od razu wiadomo o co loto ![]() przyszedł mi dziś korektor z La Roche listopadowa80 ja polecam Neutrogene (tą skondensowaną), też miałam z tym problem w tym roku, ja dodatkowo kilkanaście razy dziennie musze myć ręce i dezynfekować i miałam masakre na dłoniach, liczy się systematyczne smarowanie. Na zmiane smarowałam jakimś tanutkim kremem z gliceeryną i właśnie neutrogeną i teraz jest już super Jest jeszcze coś takiego czego używam do stóp (ale jest na pękającą i suchą skórę rąk i stóp) - DERMESA, to jakiś wyciąg z ziół, jest rewelacyjny !!! violisia klikamy fane to porównanie brzuszka, takie niesamowite ![]() moria44 ciasteczka nawet na samo zdjęcie dzidzia już zaczęła brykać ![]() kolorek włosów świetny no i te ciuszki ![]() SiLLee zdrowiutkie czyli tylko pogratulować, a płec jeszcze moze się zmienić Dziewczonka ja czuje jak kopie po pęcherzu, ale to narazie nic, zobaczysz później jak ci kopa zapoda to z bólu się człowiek zgina w pół, a i czasem popuścić można jak się akurat ma pełny ![]() anula_81 te buty świetne a co do szczepionki, to chyba bym sobie darowała ... ciężka decyzja .. principessina 2000tys straciłaś na allegro ??? i nic nie zrobili ??? jak to sie stało ? ja już tyle lat kupuje na allego i czasem drogie rzeczy też i jeszcze nic takiego mi się nie przytrafiło ... 24kasia86 spora twoja lista prezentów my chyba sobie nie kupujemy w tym roku, bo weny brakło ... znów sie kłócicie z tżtem ??? jeszcze się chyba miesiąc miodowy nie skończył po buziaki i do wyrka marsz !!! (tam najlepiej się godzi)
|
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaka dfawke tej glukozy mialas skoro 3 godz mialas przerwy ???? |
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Trochę nadrabiam Was i mam wenę na czytanie przydatnych wątków dzieciowych, powoli muszę zacząć myśleć ile czego i dlaczego ![]() Moria, fajna wyprawka! Masz jakiś plan ile czego i w jakich rozmiarach? ![]() Listopadowa, ja co roku mam problem z suchą skórą, ale w tym roku jest horror, bo bardzo często myję ręce [no jak siusiu tyle razy dziennie ]. Ostatnio nałożyłam na noc dużo kremu [Dr. Scheller], na to rękawiczki, ale nie pomogło. Dziś zamiast kremu nałożę Alantan w maści. MUSI POMÓC. Na co dzień używam na zmianę Biodermy, Eucerinu, Dr. Scheller nagietkowy. Rewelacyjne są, a ten drugi, to mój KWC.Dziewczyny, ale ciasteczka super A ta glukoza mnie przeraża! ![]() Jestem zadowolona, bo już posprzątane, choina ubrana, mieszkanie przystrojone. Dziś też sprzątałam u Babci. Jutro małe zakupy i przygotuję już rybę po grecku i upiekę keks. Na piątek zostawiam sobie tylko sałatkę ![]() No i + 1 kg na wadze, czyli w sumie 6 ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Z tym pęcherzem mam podobnie, też czasem tak uciska, że mogłabym co 5 min latać
Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2010-12-22 o 19:54 |
|
|
|
#1880 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
i Wesołych Świąt! Gratuluje wszystkich USG i poznania płci!Andziot- Zosia jest genialna! ![]() Violisia- piękny brzuszek! Ale Ci już urósł. Ja w sumie też już mam spory bębenek. Wstawię jutro fote. Moria- ale masz piękne włosy. Kolor i w ogóle fryzura. Mój gin też nie zakazał farbowania włosów. Ja kończę 20 tydzień, w pt zaczynam 21 i wczoraj sobie taką 20 min kremem koloryzującym(szamponem) bez amoniaku pofarbowałam: Loreal Casting Gloss- chyba nie zaszkodzi co? Jak myślisz? Ja za dużo na Święta nie szykuje, bo będę miała wigilię u Teściów, a poza tym jedzonko od Mamy, więc dobrze w tym roku, bo w sumie to mi się nic nie chce robić:P |
|
|
|
#1881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba, że ktoś wie, że robi mu się słabo jak nie zje albo jak widzi igłę Mi się nigdy nic nie działo tylko raz w życiu prawie zemdlałam, dokładnie rok po porodzie i to o godzinie takiej samej ale w dzień w autobusie (taki zbieg okoliczności). Glukozy miałam od razu tą większą dawkę 75 tak jak pisała Andziot żeby dwa razy nie robić w razie czego. I teraz też śmignę do domu bo nie znoszę siedzieć w przychodni, jeszcze słuchać tych starych marudnych babć które nie mogą powstrzymać się od komentowania wszystkiego wokoło wiem może i sama będę stara ale komentarze sobie odpuszczę
|
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
A my dzisiaj zaczelismy 19 tdzien
![]() No i tak wyczytalam na mamazone.pl, ze moge sprowokowac najmniejszego do ujawnienia swego bytu poprzez polozenie sie na lewym boku i zjedzenia wczesniej czegos slodkiego. No wiec zjadlam paczke Maltesers'ow i tak leze na tym boku i sie skupiam... no i niby cos mnie tam zababelkowalo... tylko ze to pewnie te maltesersy sie trawia No nic czekam dalej
|
#1883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
moja mała to tak po paru minutach już fika
|
||
|
|
|
#1884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jeszcze gdyby oni sami chcieli bym tam siedziała...
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy od igly czy od ilosci pobranej krwi mi bylo slabo kazaly siedziec wiec siedzialam
|
|
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na siedząco miałabyś lekko powyżej normy to byłoby widać, a tak jak będziesz się ruszać to może wynik spaść do normy już i nic nie się nie wykaże ... ja siedziałam wtedy, bo na dworze pizgało i do domu daleko było ![]() ale moja znajoma zakrzaniała po schodach w te i wewte (nie wiem jak to sie pisze ) i miała cukier niższy niz na czczo
|
|
|
|
|
#1887 |
|
Moderatoreska
|
Cześć mamuśki
![]() Melduję, że żyję, jutro wielki dzień Doczekac się już nie mogę Zobaczę moje wierzgajace się maleństwa, dają mamie popalić już kopniakami a co będzie później U mnie w porządku, przygotowania do świat ida wielką parą ![]() Buziaki przesyłamy ![]() Dziękuję za kliki
|
|
|
|
#1888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy coś bardzo pokrewnego?
|
|
#1889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a powiesz czy wolisz żelażko, blender czy szczoteczkę, bo nie wiemy ile klikać ![]() Cytat:
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-12-22 o 20:58 |
||
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki no udalo mi sie isc do fryzjera, ladnie mi wycieniowala, nawet za duzo nie obciela, bo bym ja udusila
dobrze, ze kolorku nie robilam, bo powiem Wam, ze jak je podcielam to odrazu lepiej czupryna wyglada i nie widac tak bardzo odrostow, bo sie wloski ukladaja![]() amarcia super, ze wszystko w porzadku ![]() andziot to poltora roku temu kupilismy z mezem dla kuzynki wozek, przesylka nie przychodzila, po czym po mniej wiecej 3 tygodniach zaczely sie sypac negatywne komentarze i sprzedajacemu zamknieto konto, bylo to poprostu oszustwo...sprawe zglosilam na policje jak bylam w Pl i allegro mialo zwrocic 50%kosztow jednak nikomu nie zwrocilo, bylo tyle zgloszen na policje, ze sprawa jest w prokuraturze, ale napewno tej kaski juz nigdy nie odzyskamy, a poszkodowanych jest dosc duzo, bo 50 osob...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

Bozia w dzieciach wynagrodzi

. Powiem Wam szczerze, że tak jak nie mam intuicji co do płci moich dzieci to sprawdza się ona odnośnie waszych skarbów
baaaaaaaardzo długie nóżki
) - po prostu obcięłam do podbródka i zrobiłam jednolity kolor pod mój naturalny - żeby nie było problemów z odrostami.

. Czy to przez ciążę

nawet na samo zdjęcie dzidzia już zaczęła brykać