|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
.Cytat:
. Cytat:
Również dołączam się do życzeń. Pogodnych pełnych rodzinnego ciepła świąt wszystkim naszym wizażankom życzę. |
|||
|
|
|
#1112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
![]() Cytat:
więc nie można powiedzieć że 2 siostry to będzie nie dobrze bo ja znam mnóstwo przykładów siostry i brata gdzie kontakt jest tak luźny i niefajny że aż przykro się robi...więc nie można od razu zakładać... ![]() no a o płci dziecko w większym stopniu zależy plemnik tatusia więc może jednak Polcia będzie miała w przyszłości siostrę
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieńťdoberek
śłodki maluszek Cytat:
Martucha fajnie, ze mogłaś wkońcu wyściskać siostrę madzialenka ale ci mąż niespodziankę zrobił, ubrał odrazu? india ciekawt czemu sie okres spóźnia, może jednak coś będzie co na to twój tz jakbyś była w ciąży?domi7ks wszystkiego najlepszego dla Polusi, ucałuj ją od cioci wizazowej Wczoraj piekłam rogaliki pierwszy raz. wyszły smaczne takie kruchutkie. Robiłam też śledzie z warzywami a raczej pomagałam teściowi w ich robieniu bo akurat przyszedł do nas i tak chciał pomagać ze aż mi wyrywał wszystko z ręki. ten to ma zapał do roboty ![]() Dzisiaj piekę zwykłe kruche ciacho i spody pod orzechowca (pierwszy raz będę robiła)
|
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny więc i ja składam Wam zyczenia, bo nie wiem czy jeszcze do Was wpadne. Jutro przed południem jedziemy do moich teściów na wigilię, a że nie będziemy z Bartusiem wracać po nocy to zostaniemy tam na noc. Potem po śniadaniu do moich rodziców na obiad i drugi dzień świąt w domu, bo mąż pewnie pójdzie na nockę. Tak głupio w tym roku te święta wypadły.
Aby Święta były wyjątkowymi dniami w roku, by choinka w każdych oczach zalśniła blaskiem, By kolacja wigilijna wniosła w serca spokój a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem. By prezenty ucieszyły każde smutne oczy, by spokojna przerwa ukoiła złość By Sylwester zapewnił szampańską zabawę, a kolędowych śpiewów nie było dość!
|
|
#1115 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczny i faktycznie opalony! Fajnie, że udało Ci się wszystko załatwić! A co będziesz dzisiaj gotować? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kłótnie są ogromne, ale prawda jest taka, że jesteśmy bardzo ze sobą zżyte (ale oczywiście - oficjalnie - to jest nam to obojętne )A mojemu kotu wczoraj coś się popieprzyło w tej małej główce i nasikała nam do torby, do której TŻet chciał się wczoraj spakować. Musieliśmy wyprać torbę, oczywiście się przy tym pokłóciliśmy, bo ekstremalne sytuacje to nie dla nas są! Później leżeliśmy już w łóżku i oczywiście każdy musiał powiedzieć za dużo, ale wygląda na to, że dzisiaj już jest ok. Mam nadzieje, że tak już zostanie.Dzisiaj TŻet pracuje do 20. i pewnie koło 21 będziemy wyjeżdżać. Dzisiaj mam wigilijkę w pracy. O 10. mają przywieść jedzenie, mam nadzieje, że będzie smacznie i że nie będzie za mało tego jedzenia... w końcu muszę "wykarmić" 20 facetów...
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Kochane
![]() Ja mam dziś wolne, ale za to zamierzam mieszkanie posprzątać. Z gotowania nic nie zrobię, bo mąż dopiero dziś ma jechać i wszystkie zakupy zrobić, więc muszę czekać aż wróci z pracy myszka_maj śliczna ta Twoja kreseczka. I fakt, ma ciemną karnację, super. india z piesekiem lepiej. Wczoraj miał USG, okazało się, że to przez karmę. Są w niej kawałki kości i... piesek jest za stary i sobie z nimi nie radzi. Ana ale zalatany dzień mieliści ale wątpie abyście to zobaczyły Zdjęcia są tylko z przedstawienia, bo potem ta Pani poszła i już ani na opłatku ani na wigilii jej nie było. Ale widać naszą Panią dyr przemawiającą. Bardzo ładnie była ubrana. http://www.eostroleka.pl/aktualnosci...nr_10_(ZDJECIA)stokrotka nie, nie ubrał Dziś razem ubieramy. A rogaliki robiłąś z mojego przepisu??---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- aaa i bym zapomniała jaka wczoraj akcja była. teściowa miała wpaść na chwilę dosłownie na minutkę. Powiedziała, ze będzie za 30 minut, oczywiscie była za 1,5 godziny. W domu mega bałagano (taki bardzo mega) a ta dzwoni domofonem, ze jest z męża siostrami (one jeszcze u nas nie były, dopiero w święta mają być). Wkurzyliśmy się, bo chcieliśmy im mieszkanie pokazać, ale nie jak jest taki syf. I wiecie co?? Oni wchodzą a mąż mówi, że tak to sie nie robi. Ustał na hollu i ani krok dalej je nie wpuścił. Tesciowa chciała je nawet wepchnąć, ale ja ustałam za mężem i powiedziała, że TZ ma rację, na drugi raz niech się zapowidzą.
|
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że ona to pierwszy raz zrobiła, nigdy jej się nie zdarzyło! Z siostrą jesteśmy do siebie podobne. Jak byłyśmy małe, to byłyśmy wręcz identyczne, pomimo tego, że jesteśmy dwu jajowe. Teraz już raczej nikt się nie myli
|
|
#1119 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny znacie dobry przepis sprawdzony na ciasto cappucino?
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2010-12-23 o 10:17 |
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja siostra to taki typowy typowy skorpion twarda, nie pamiętam żeby kiedykolwiek płakała, zimna, oficjalna, nigdy niezapomina jakiś krzywd taka hmm cholernie cholernie nie do zdarcia dlatego mimo że naprawdę bardzo mamy ze sobą dobry kontakt wszystko bywało oficjalne, a wczoraj rzuciła się na mnie zaczęłą ściskać całować nie wiem czy to ta długa rozłąka najdłuższa w naszej historii, czy ciaża ![]() no a potem już gadania bez końca a ja zawsze zazdrościłam bliźniakom wy macie jeszcze większą więź, rewelacja... a kot hahahahaha niezłe mu się pokiełbasiło ![]() szkoda że mąż tak długo, mój dziś pewnie do 18, bo chce jak najwięcej spraw pozakańczać przed świętami ojjjj to będzie wigilija wykarmisz wykarmisz![]() miłego świętowania
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia wow masz bliźniaczkę?? super.
Ja również zyczę Wam zdrowych, spokojnych i pogodnych świąt. Przede wszystkim rodzinnych i ciepłych oraz spełnienia marzeń Kolanko kurcze ja kiedys robiłam, ale zeszyt zostawiłam u rodziców przed przeprowadzką. wrrrr |
|
|
|
#1122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy ze sobą dobry kontakt i bardzo mnie to cieszy, bo zawsze się mogę do niej zwrócić o pomoc.Noo, właśnie przywieźli jedzonko... zaczynamy o 11:00... jakiegoś stresa czuję ![]() Cytat:
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia, to Wam kociczka psikusa zrobiła
![]() Myszko, słodki Twój Tomuś Domi, mój tata miał 5 "księżniczek" w domu- mama, ja i moje trzy siostry To dopiero jest hardcore ![]() Martuś, dokładnie wiem co masz na mysli mówiąc o siostrzanej więzi Wariatki dwie
|
|
|
|
#1124 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ana masz race lepiej dolozyc teraz niz w przyszlosci tez oszczednosci maja wychodzicCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dobrze, ze z psiakiem lepiej, zminia karme i wróci do formy. A tesciowa z reszta ferajny .... hihi niezła wizyta i co nie zostały wpuszczone?? ![]() Ja od rana cierpie strasznie, dostałam okres, boli.... ![]() ja od wczoraj wolne...
|
|
#1125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ci zazdroszczę... jedzonka mrrrrrr daj trochę ![]() Cytat:
ty jesteś druga no nie? czekaj czekaj czy ja dobrze kojarze, najstarsza siostra to twoja świadkowi i chrzestna Miłka, potem ty potem ta co do Francji wyjeżdzała no i najmłodsza? dobrze kojarze?jeee ja tak naprawdę to bym chciała taka dużą rodzinkę... jakby nas było stać... mrrr 2 synów i 2 córy ![]() u moich teściów było odwrotnie moja teściowa i 5 chłopa, teść bartek wojtek przemek i kuba ![]() ojjj takiej konfiguracji trochę współćzuje
|
|
|
#1126 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, jak to było z tymi siostrami TŻa? Powiedzieliście, że ich nie wpuścicie?
![]() Martula, ale się normalnie wzruszyłam jak czytałam Twoją relację z powrotu siostry
|
|
|
|
#1128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coby mięli ze sobą kontakt ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- moi rodzice też nam dadzą nam jedzenie mamy zakaz gotowania świątecznego hahahaa Cytat:
nie jak ka-ha
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
India nie, nie. Wczoraj pisała, że zdjęcia z przedstawienia wigilijnego, moje przedstawienie było w piątek. Jak będę miała zdjęcia to wkleje też
![]() Nie, nie zostały wpuszczone. Bo się z mężem wkurzyliśmy. Tak to teściowa nas ani razu do siebie nie wpuściła (od lipca) bo ma bałagan a tu nagle takie niespodzianki. Więc zrobiliśmy tak samo. W ogóle to tak jak wam pisałam już od miesiąc mamy zaproszenie na wigilii do mojej babci, w 1 dzień świąt do mojej mamy (będzie tam cała moja rodzinka ). Potem ze 3 tyg temu teściu nas zaprosił na wigilię, ale powidział, ze spokojnie, o której przyjdziemy będzie spoko, oni i tak cały dzień siedza w domu. A wczoraj się teściowa obudziała z pytaniem o której będziemy na wigilii więc mąż jej powiedział, ze z opłatkeim sie podzielimy ale nie przyjdziemy na dłużej niż minutę bo już mamy wszystko zaklepane. Ona zdzwiona. Mąż powiedział, ze w 2 dzień swiąt mamy wolne. A ona "ooo to chyba, że na śniadanie" ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
ustaliśmy z rękami założonym na piersiach i ani kroku niż do holu ich nie wpuściliśmy. Mimo, ze teściowa chciała je na chama wepchnąć, za co jeszcze bardziej się wkurzyłam.
|
|
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia moim zdaniem to było bardzo nie miłe zachowanie z Waszej strony u mnie w rodzinie ogólnie też zawsze każdy się zapowiada, ale np. u tż to najbliżsi z rodziny wpadają bez problemu. Siostry teściowej zawsze mogą do niej przyjść jak sa gdzieś blisko. I od kiedy jestem z tż to zmieniłam swoje nastawienie do takich niezapowiedzianych wizyt bo to w końcu najbliżsi, osoby które zna się od lat, przeszli razem nie jedno i przed takimi osobami nie liczy się to żeby było w domu pięknie i na pokaz, tylko żeby było miło, rodzinnie. Jeżeli ktoś ma taką ochotę odwiedzić mnie, wypić szklankę herbaty, poświęcić chociaż chwilę na rozmowę to tylko się z tego cieszyć.
|
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u nas były 3 (my dwie i moja mama - mój tato nigdy nie narzekał i do dzisiaj nie narzeka A podziwiam moich rodziców, szczególnie tatę, bo on nas zawsze traktuje jak jedynaczki, obie jesteśmy dla niego tak samo ważne i nigdy nie było : dziewczynki chodźcie tu, bliźniaczki itp: zawsze zwracali się do nas po imieniu. Dopiero po tylu latach to doceniłam. ![]() hmmm, pyszności!
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś, no pięknie pamiętasz kolejność moich sióstr
Wielka siostra jest pod wrażeniem Zazdroszczę Wam, że będziecie miały z siostrą takich rówieśników Pewnie nie raz się potłuką ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Gucia, super, że rodzice nie traktowali Was z siostrą jako jedność, a jako indywidualności. Nie wszyscy rodzice bliźniaków są tak mądrzy ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Mój tata się zawsze śmieje, że ma babiniec w domu
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() hahaah zapamiętałam ![]() aaaa chłopcy pewnie tak potłuką sami ze sobą poobdzierają kolana na drzewach i podwórku ogólnie pewnie będą jak typowi faceci za łep i o kolano a co śmieszne moja mama ma 2 siostry no i one mają dzieci nasze kuzynostwo i my jesteśmy z nimi bardzo bardzo związane wszystkie wakacje spędzaliśmy razem spędy rodzinne itd ![]() no i jedna nasza kuzynka tez jest w ciąży i ma termin na moja kaśka no i będzie chłopczyk wiec się śmiejemy jak moja babcia miała 7 wnuczek i 2 wnuków to teraz się odmieniło i będzie miała 3 prawnuków ![]() no i my już sobie wyobrażamy te nasze wakacje na wsi u rodzinki jak się te 3 nasze chachary spotkają i będą szaleć po ogrodzie drzewach w zborzu jak my za młodu ![]() ![]()
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mądrzy, mądrzy, to fakt.
|
|
#1135 | |||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
nadrabiam troche co tu sie dzialo wczoraj My sie wybralismy wczoraj do tesco-wyprzedaz ozdob swiatecznych juz byla wiec pokupowalam troche, Tz przyniosl choinke o jus stoi ubrana w koncu jakiej swieta tu czuc. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my w zeszlym roku 5 tyg czekalismy na stol i krzesla, przyszly dokladnie w dnjiu urodzin Tzta! a juz wlasnie mielismy jechac do rodzicow po stol zeby gosci posadzic na imprezie a tu tel.ze sklepu ze jedzien nasz stol ![]() Cytat:
Ty masz fajnie ze chodzisz sobie na stepa, ja na studiach na aerobik chodzilam i bardzo to lubilam. Teraz u nas jest w aerobik ale na razie nie mam szans sie nie niego wybrac bo w godzinach wieczornych chyba o 19, a miedzy 19 a 20 kapiemy malego i karmienie... ale kiedys mam nadzieje sie na niego wybrac jak juz Tomaszko podrosnie. |
|||||
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Gold ale widzisz sytuacja jest taka. Do teściowej już nie raz chcielismy wpaść ale nie (już pół roku tak nam odmawia) mówiąc, ze ma bałagan w domu. Do nas na herbatę nie chciała wpaść (tylko w przejściu stała). Siostry męża 3 razy były już zaproszone (za każdym razem piekłam ciasto, a one po godzinie spóźnienia dzwoniły, że coś im wypadło i niestety nie przyjdą. Więc jak nagle nam wparowali do domu (kiedy burdel mialiśmy na maksa), bez zapowiedzi, to się mąż wkurzył i stwierdził, ze tak to się nie robi.
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Wczoraj zamówiłam sobie deskę do prasowania http://allegro.pl/show_item.php?item=1338007527 myślę, ze dobry wybór. Forma dobra, jest antenka, jest gniazdko. To prezent od mojej babci. |
|
|
|
#1137 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten remont już tak długo trwa, ze jeszcze kilka tygodni temu nie wierzyłam że moja łazienka kiedykolwiek będzie ładna, ale jest - więc teraz wierzę że jeszcze trochę i bedzie ładna kuchnia ![]() Cytat:
nie wiedziała, że wcześniej były 3 zapowiedziane i odwołane wizyty. Teściowa to już i tak temat rzeka, wstydziła się moze przed Tobą pokazać dom, ale żeby syna nie wpuscić |
||
|
|
|
#1139 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1140 | ||
|
Zakorzenienie
|
to pomyśl że moja koleżanka z podstawówki ma 4 siostry tzn z nią jest ich 5, do tego mama i babcia
i biedny tata sam ![]() Cytat:
a tata rewelacyjnie się zachowywał ![]() Cytat:
![]() już się nie mogę doczekać efektu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

.

co na to twój tz jakbyś była w ciąży?

no ale wolę teraz zainwestować niż potem wodę odpompowywać z domu... 

u mnie w rodzinie ogólnie też zawsze każdy się zapowiada, ale np. u tż to najbliżsi z rodziny wpadają bez problemu. Siostry teściowej zawsze mogą do niej przyjść jak sa gdzieś blisko. I od kiedy jestem z tż to zmieniłam swoje nastawienie do takich niezapowiedzianych wizyt