|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
TylkoOliwka - Dla Ciebie i dla Danielka i dla TZ także Wesołych i spokojnych i Zdrowych Świąt Bożego Narodzenia
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz cos wiecej ...Mam nadzieje że nie będzie to jednak epilepsja trzymam kciuki
|
|
#3544 |
|
Raczkowanie
|
hej hej.
widzę że pisałyście o kasce. My mamy dwa konta. Jedno moje drugie tż-ta. Tyle że ja nie mam dochodów więc jego konto jest moim kontem nie wylicza mi kasy, a nawet czasem ma pretensje że czegoś sobie nie kupiłam.Dzwoniłam dzisiaj do mamy powiedziec jej że jutro będziemy. Ucieszyłą się, ale oczywiście swoje musiała dodac, że gdybym nie zadzwoniła dzisiaj to ona by jutro kom wyłączyła :/ noszzzz więc jej odpowiedziałam że ma takie teksty że nie wiem czy mam się śmiac czy płakac... I się uspokoiła. Asiulka mam nadzieje że wszystko ok z Zuzią, że to tylko fałszywy alarm. Pop Oliwka tyleee przeszła że teraz nic jej nie jest straszne
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączamy do chorych, mloda ma zmiany w oskrzelach, antybiotyk syrop na kaszel itp. przepisane, juz wykupilam.... siedzi w domu jutro do tesciowej na wigilie idziemy sami.
|
|
#3546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szkoda tych naszych zasmarkanych, gorączkujących, kaszlących dzieci. Pierwsze ich Święta, a one chore. Ja sobie wyobrażałam moją niunię w pieknej świątecznej sukience bawiącą się prezentami od Mikołaja . A tu lipa - letnie okłady i ubranie lekkie, przewiewne, a zamiast zabawy, leżenie i popłakiwanie Dobiła mnie dziś kolejna rzecz, jestem załamana- dostałam wypłatę o całe 900 mniej - wszystko poszło na brakujący podatek. Przez większą część roku byłam na utrzymaniu ZUSu (macierzyński), potem zaległy i bieżący urlop wypoczynkowy i teraz na koniec roku okazuje się, że mam za mało pobranego podatku, więc kadry w ostatnim m-cu roku to korygują. To sobie skorygowali, a ja mam się do końca stycznia sciskać I to taki prezent na koniec roku dla matki, która ma na utrzymaniu już sporą rodzinę Naiwnie myślałam, że kupię sobie na jakiejś wyprzedaży zimowe buty do spodni. Trudno, będę się w dalszym ciągu ślizgać w moich starych już nieco kozakach, a rodzine musze przestawić na szczuplejsze wydatki. Tylko czego mam im odmówic? W związku ze zbliżającymi się świętami wklejam link do świątecznej kartki: http://www.dojarka.pl/f/3904/Kartka_swiateczna
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-12-23 o 13:07 |
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
kurde no co jest????????????????????? ????????????????????????? ?????????
u kazdego cos!!!!!!!!!!!! ja pierdziele, DZIEWCZYNY A JA NAM JAK NAJSZYBCIEJ ZYCZE ZEBY TEN ROK SIE SKONCZYL I ZACZAL JUZ KOLEJNY I BYL 1000000000000000000000 RAZY LEPSZY!!!!! ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Dusiaczku wspolczuje ci, ja wykupilam mlodej leki i zostalo mi cale uwaga 7 zl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no szał a wyplata 10 stycznia.....
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Co się dzieje z pieniędzmi na koniec roku.
Mój tż właśnie zrobił sobie księgowość i wyszło, że musi jeszcze w tym m-cu zapłacić prawie 5 tys. podatku. Gdyby nie to, że wypłatę dostaję zaraz, to chyba też by było cienko. Odkąd mamy mieszkanie i remontujemy bywa różnie u nas z pieniędzmi - ale Darusia 7 zł? No - nie szalej Wydaje mi się, że to cud, że dajecie radę - może nawet świąteczny cud.
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
ten miesiac byl po prostu the best!!!!!!!!!!
tezet o 500 stow mniej zarobil bo na zwolnieniu byl no i oczywiscie premie jakiekolwiek mu poobcinali bo jak to pracownik na zwolnieniu..... trzeba bedzie od mamy pozyczyc... ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- aaaaaaaaaaaaaaaaaa zapomnialam wam napisac najfajniejszego!! jak nie siedzicie to usiądźcie! bo padniecie! moj malzonek dostal prezent na świeta z firmy....sluchajcie ja wymiękłam....dostali po KURCZAKU:p ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- megi no tak jak w tym miechu jeszcze nie bylo NIGDY!!!!!!!!! masakra....
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Aniu p, mam pytanko, jaka dlugosc ma stopka twojego Szymka? Ile cm? Ile maja stopy takich dzieciakow mniej wiecej dwuletnich, orientujesz sie?
[/COLOR]dziekuje za komplementa dla Basi i dla moich wyrobow, ciesze sie, ze sie podobaja (staram sie jak moge);[/QUOTE] Na moim dziecku sie nie wzoruj bo on ma but 26 a mojej kolezanki cztero latka ma taką nogę . ![]() Cytat:
Pop - jak zapragniesz zmienić auto to mój , Mój TZ ci znajdzie coś uterenowionego co Ci spali 8.5 w koreczkach mielismy x3 wielkie a małożerne . Polecam Ło matko dziewczyny , obyście całą fure kasy pod choinką znalazły i żeby nowy rok był dobry finansowo
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
pokaze wam jeszcze rozyczke niepomalowa bo pomalowalam i kolezanka mi zakosila.... baranka tez nie pomalowanego i pomalowany swiecznik pozniej wkleje kwiatki z listkami i kotki.
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas lepiej
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim chorym dzieciaczkom dużo zdrowia życzę.
Wszystkim bez pieniędzy życzę wygranej w Totka. Mam nadzieję że jutro będzie lepszy dzień. Ja i tak (pomimo mojej złamanej nogi) uważam że te święta na pewno będą lepsze od poprzednich. ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Darusia - śliczne te Twoje dzieła sztuki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Moja córka próbuje nabyć nowa umiejętność. Chce wstać bez podtrzymywania. Samo stanie bez trzymania to już nawet jej wychodzi bez większych problemów. Ale teraz chce wstać nie trzymając się niczego z takiego półprzysiadu.
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Oliwki
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo bardziej lubię bony---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Ja dzisiaj kupilam pierogi za 18 zł za kg ale samej mi się nie chce, a moja mamcia wpadla na cudny pomysł żeby zamiast z kapustą i grzybami zrobić z jagodami bo ma zamrożoneDziewczyny trzymam kciuki żeby już w nowym roku było lepiej i finansowo i zdrowotnie Coś tak na koniec problemy wychodzą. Ale ja jak są święta lub sylwester to już optymistycznie patrzę że już niedługo wiosna a finanse troche odpisy skarbówkowe naprawią
|
|
|
#3556 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
???Sama u doktora była ???? Cytat:
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- A jeśli chodzi o finanse to my już dawno na debecie jesteśmy także nawet 7 zł Darusi to dużo
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie by bardziej ucieszyła jakby w końcu ten nos znalazła
![]() .Ale dzisiaj zaczęła mnie karmić. Ja jej łyżeczkę deseru i ona mi łyżeczkę deseru. I tak się karmiłyśmy. Moja córka postawiła na rozwój fizyczny a nie intelektualny. Jak to blondynka ![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-12-23 o 15:38 |
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aty aty niedobra daj jej spokój z tym nosem !!!! ![]() fajnie z tym jedzeniem słodko to musiało wyglądać
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
moja jak sie sama karmi to trafia w ucho, oko, czasem do buzki nawet sie uda;p
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
pop i nie chinskie a ty daj zwierzakom i oliwce zyc i odczep sie od nosa!! a dla oliwci brawa!!!!!!!!!!!!
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł laski
Ja zabiegana,nie mam czasu siedzieć sobie z wami.Jeszcze tż marudzi,że wolę spędzać czas przy lapie niż z nim i oto skutki-6 stron do nadrobienia. Wczoraj z tż spędziliśmy niezwykle romantycznie naszą kolejną już rocznicę ślubu...w centrum handlowym,całe 9 godzin na zakupach-te kolejki,korki;/ Nina zaczęła chodzić na nóżkach,jeśli ma się czego przytrzymać i tak trzymając się kanapy czy foteli,stołu sobie sama chodzi. Jeszcze dzisiaj w całym naszym rejonie zerwane zostały linie energetyczne i od 9 do 16 nie mieliśmy prądu.Tż poszedł do elektryków i Ci powiedzieli,że prądu i wody nie będzie przynajmniej do jutra;/pojechał po benzyne,olej do agregatu,kupił 20 litrów wody,wrócił i prąd nam włączyli-ironia losu. Jeju idę naleśniki smażyc na krokiety-iście wigilijna potrawa;D,ale my tak lubimy,że ma być i koniec ![]() Chorym dzieciaczkom życzę szybkiego powrotu do zdrówka
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10 wypłata a nam na koncie zostało 70 zł bo wpłyneło rodzinne 68 wczoraj hahahahahahahahahahaha a tz dostał na swieta dzis 100 zł i całe szczęście bo akurat gaz siwe skonczył w aucie to do pełna zatankował 96 zł!!! nie wspomne że my nic na siwta do jedzenia nie kupowalismy tylko coca cole dla tz i dla mnie sprite! reszte moja mama nakupowała.. taaaak wesoło mamy... ale to juz u nas akurat jest smieszne!!!! nawet z rodzicami sie wczoraj smielismy że pod chionke bedzie po worku wegla hahahaha ładnie sa u nas pakowane w czyste białe worki tylko kokardy czerwone .. ![]() ale mama cos tak po prezenciuku kupiła... michasia tylko bogatego mikołaja bedzie miała! DONOSZE!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!! Piankowe maty dla dzieci w kształcie puzzli to jedna z najbardziej popularnych i najczęściej kupowanych zabawek. Tymczasem ostatnie badania wykazały, że są one silnie toksyczne. Formamidy, których używa się do zmiękczania pianki mat są żrące, rakotwórcze i mogą być śmiertelnie niebezpieczne. "To rozpuszczalniki, niebezpieczne pozostałości z procesu produkcji. Dzieci absolutnie nie powinny mieć z nimi kontaktu, tymczasem mogą być przez nie wchłaniane w trakcie zabawy. Maluchy są narażone na kontakt z formamidami zarówno poprzez dotyk, jak i powietrze.” – ostrzega toksykolog Alfred Bernard. Belgia wprowadziła już zakaz sprzedaży piankowych puzzli i nałożyła kary na sprzedawców, którzy dopuszczą do pojawienia się ich na półkach sklepowych. Zakaz ma wkrótce objąć wszystkie kraje Unii Europejskiej. W listopadzie wycofano już z rynku plastikowe butelki dla niemowląt zawierającego bisfenol A. Badania wykazały bowiem, że związek ten może zagrażać zdrowiu dzieci." http://dzieci.pl/breedingAid,1295782...e_artykul.html
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
madziwnia my o tych puzzlach już dyskutowałyśmy jakieś kilkanaście stron temu
![]() libra jestem pod wrażeniem dla Twojego"kucharzenia" ![]() Mój tż i moja córka to dwie papugi-nierozłączki,wszędzie razem-nawet siku,bo mała trzyma go na nogawkę i inaczej sie nie da.Mi to pasi,bo mam luzik ale aż miło się tak na nich patrzymatko kochana jak ja marzę o zjedzeniu śledzia od wczoraj za mną chodzi,a muszę poczekac do jutra
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chce karrrrrrrrrpiaaaa!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
u nas na stole karp musi byc, nie losos nie inna ryba tylko TRADYCYJNIE KARP! Bez tego Wigilia dla mnie nie bylaby Wigilią ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- jutro nawet ODPUSZCZAM DIETE ze wzgledu na tego karpia ![]() Madziwnia my tez sie brechtalismy ostatnio, mowie do tezeta "ejjjj mężuś myślisz ze w mopsie dobre żarcie mają?" a ten w brech i ja tez.
|
|
#3564 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny..bo jutro nie będę mieć kiedy..
Każdy z nas ma na tyle dużą dłoń, że może z niej uczynić Betlejem. Każdy z nas ma na tyle ciepłe serce, że może przyjąć nowo narodzoną miłość.. Do tego wystarczy tylko wiara,nadzieja... a miłość przyjdzie sama.. Chwili wytchnienia od codzienności, odrobiny magii i niepowtarzalności, spokoju ducha,radości wśród najbliższych i szczęścia w całym Nowym Roku! Wszystkim wizażowym mamom,ich POCIECHOM i tżom..zdrówka,bo to najważniejsze,reszta się sama poukłada..no może i odrobiny szczęścia,tego nigdy dość ![]() WESOŁYCH i CIEPŁYCH(tam w serduchach)... ![]() Cynamonkowa i Nadia
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dziś bo nie wiem jak z czasem jutro pewnie zajrze ale na sequndke.
Tak więc ja nie będę wam pisać wierszyków o Pięknych i Szczęśliwych Świętach bo to jakie one będą będzie zależało od nas samych i naszego nastawienia do nich. Napisze wam tylko, że nigdy nie spotkałam tylu cudownych szczerych i z chęcią niosących pomoc wspaniałych ludzi . Doszlo do tego ,że wole sie wam wyżalić niż przyjaciołom ! zawsze wspiracie i dajecie rady i bez względu na wszystko POCIESZACIE! WSPIRACIE! To nasze 2 święta razem w wizażowym gronie i życzę i sobie i wam wszystkich abyśmy póniej liczyly to latamiiiiiiii.......... Życzę wam także abyście spotykały samych tak dobrych ludzi jakimi wy jesteście i aby wszystko sie poukładalo po waszej myśli. Te, które mają prolem z teżetami abyście znaleźli wspólny język i poprawili kontakty między sobą w ten magiczny świąteczny czas. LASKI - SPEŁNIENIA MARZEŃ!!!!!!!! ZDROWIA, ZDROWIA, ZDROWIA!!!!!! AAAaaaa POP! - aby Oliwka w ten piękny Wiglijny dzień odnalazła tak długo szukany NOSEK! Wszystkiego dobrego dla waszych rodzin i duuzoooo buziaczkow dla "naszych" najpiękniejszych i najmądrzejszych dzieciaczków
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzyd al:ja mam farsz zamrożony, i jutro będe smażyla naleśniki a potem w panierce, no i jak coś zostanie z gotowców to zamrażam na sylwestra, bo wtedy też musi być, choc ja w tym roku sama z dziećmi sylwestra spedzam
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
u tsciowej sa krokiety, u nas jakos nie bylo nigdy zawsze barszczyk z uszkami.
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy u mnie,ani u tż na stole wigilijnym krokietów nie było.Tylko my je tak lubimy,że ja zawsze robię![]() Dobranoc dziewczyny,ja idę do tż
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

napisz cos wiecej ...

nie wylicza mi kasy, a nawet czasem ma pretensje że czegoś sobie nie kupiłam.
I to taki prezent na koniec roku dla matki, która ma na utrzymaniu już sporą rodzinę 

Wydaje mi się, że to cud, że dajecie radę - może nawet świąteczny cud.

ja z kolei z tych niby spokojniejszych ludków byłam,ale sama zauważyłam,że odkrywam siebie dopiero teraz