|
|
#1141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
Cytat:
Cytat:
?
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
"Moja" co najwyżej stringi.
Z przodu jej nie widziałam bo uciekłam z przerażenia na widok tyłu.
|
#1143 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy któraś sprawdzała ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez foxxxy Czas edycji: 2010-11-15 o 21:54 |
|
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio widziałam dziewczyne w cienkich czarnych legginsach (nie były kryjące) do tego krótki t-shirt, ale najlepsze były majtki- prześwitujące różowe. Ja nie wiem gdzie ludzie maja oczy i lustra??
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#1145 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie przepadam za:
-odkrytymi nerkami i widocznym przedziałkiem wiadomo gdzie zwłaszcza w zimie. -zle dobranymi kostiumami kąpielowymi, np: micro bikini brazylijskie przy rozmiarze XXL. -gdy ktoś nie depiluje pach, stóp itp a ukazuje te miejsca odkryte - "białe"szminki, jaśniejsze od karnacji. -"robienia się" albo na mega jasne platyny lub "czarnulki" z przesadnym podkreślaniem swoich atutów. -"CYRKONIOWYCH" pasków! -podążąnia za modą gdy komuś to ewidentnie nie służy. -różowych ciuchów ![]() - kozaków z mega długim szpiczastym czubem -lakierowanych kozaków do kurtki puchowej , takiej krótkiej - 13nastek zrobionych na EMO -nie rozumiem mody na cyrkonie mające przyozdobić zęby... - kolczyków w paznokciach... Jak coś takiego widzę to aż mnie boli na samą myśl o zaczepieniu takim paznokciem o cokolwiek;/ - słodkich "pańć" z odpicowanymi pieskami do 1 kilograma, które to aż kipią od różu, cyrkoni, wstążeczek itp. Moja znajoma ostatnio kupiła psu szafę, ponieważ psiak ma juz ponad 20 kompletów ubrań i nie ma gdzie tego trzymać!!!!!!!!!!!!! - przesadnego stylu retro, gdy "nastka" wygląda jak w ciuchach babci ![]() -aaaaaaaaa kiczowatych symboli playboya na ciuchach, biżu i dodatkach!!!! -EMU ale tylko tych zaniedbanych, znoszonych i zwyczajnie zużytych. Chyba tyle
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
Może to jakaś nowa moda, a my, zamiast być TRENDI i tak się ubrać, krytykujemy je, bo im ZAZDROŚCIMY...
Taki tekst słyszałam dzisiaj, kiedy dziewczyna, w króciutkiej tunice i prześwitujących rajtkach , z chłopaczkiem w jednej ręce, a z torebką Dolce Gabbany w drugiej wpadła do tramwaju(ponadto , jak to ciężarna napisała, tworzywo syntetyczne z niej było wzorcowe ). Jakaś babka jej zwróciła uwagę, bo głośno się zachowywała( ze swoim chłoptasiem), a ta na to:A, bo Pani mi zazdrości. Na co ta babka: Gołej dupy chyba? Chociaż gołą dupę to każdy człowiek posiada.Tramwaj leżał ze śmiechu, a dziewczę biedne wysiadło z tramwaju... gdyby nie szpachelka na twarzy, pewnie płonęłaby megapąsem
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak, juz nie raz sie spotkalam z taka odpowiedzia ( nie do mojej osoby,ale uslyszalam), ze sie wlasnie takiej panience zazdrosci
|
|
|
#1149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1151 |
|
Rozeznanie
|
długo śledziłam ten wątek ale wkońcu postanowiłam się dopisać
rozwala mnie przede wszystkim traktowanie mody zbyt serio i wciskanie się we wszystko co jest modne, nawet jeśli wygląda się w tym źle. I przestylizowanie się. A poza tym, z samych ciuchów już, to chyba dosyc standardowo, rozwalają mnie: - białe kozaczki - ciuchy ozdobione cekinami, hafcikami, brokatem, i innymi świecidełkami, zakładane na codzień (na sylwestra to inna bajka) - takie śmieszne botki ledwo sięgające za kostke (moi koledzy mówią na to buty skrzata albo wysokie kierpce i strasznie ich to bawi )- prześwitujące legginsy - spodnie alladynki, dla mnie to jakiś koszmar, wolalabym po prostu luźne, mniej dopasowane dżinsy czy zwykłe spodnie - nie trawię jakoś białych adidasów - stylizacji na Dynastię - acha i jeszcze noszenie krótkich spodenek (dzinsowych czy materiałowych) na rajstopy. No sorry, nie rozumiem tego i już. Zaznaczam że nie widzę w tym nic złego jak nosi to ktoś inny, niech nosi na zdrowie. Ja bym nie założyła, nie podoba mi się
Edytowane przez Tygrysiak Czas edycji: 2010-11-21 o 21:04 |
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ostatnio rozwalił widok kilkunastolatka w rozpiętej kurtce, pod spodem rozpięta bluza i wystający t-shirt. Chłopak nie miał czapki, ani szalika. Padał śnieg, na dworze ponad -10 stopni. Zabawnie wyglądał wśród grona ludzi opatulonych w szaliki, w czapach nasuniętych na całe czoło. Każdy ma sposób na wyróżnienie się z tłumu. I na ostrą grypę też.
|
|
#1153 |
|
Raczkowanie
|
Tak, na pewno się nie ubrał specjalnie po to żeby wyróżniać się z tłumu.
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1155 |
|
Raczkowanie
|
Tak a propos arafatek - mój przyjezdny wykładowca (z wiadomego regionu Bliskiego Wschodu) miał w zwyczaju zwijać się ze śmiechu na początku każdego wykładu, bo jadąc tramwajem widział mnóstwo "11-latków popierających racje Palestyny". Zawsze po napadzie śmiechu dodawał, że zaiste jesteśmy bitnym narodem pełnym empatii dla innych nacji.
![]() Poza tym (odnoście dyskusji o kolorach), każdy kolor arafatki coś znaczy, czasem niezbyt miłe rzeczy: - poszczególne kolory są związane z regionami (np. biało-czarna: Lewant, biało-czerwona: Jordania), - lub świadczą wprost o przekonaniach politycznych (biało- czarna, ta "palestyńska": kojarzona z OWP i Fatahem, zielona: sympatyzowanie z tym co głosi Islamski Dżihad, organizacja o charakterze militarno-terrorystycznym, czerwona: sympatie socjalistyczne i związane z ruchami panarabskimi np. noszą ją członkowi Ludowego Frontu Wyzwolenia Palestyny czy Hamasu, uznanych przez wiele państw za organizacje terrorystyczne) Warto się zastanowić, zanim założy się arafatkę, która na codzień noszą ludzie dla których zabijanie jest jak picie porannej kawusi. Nie przekonują mnie argumenty niektórych, że mogą sobie nosić arafatki, bo nie traktują ich jako symbolu ale jako element mody. Śmieszy mnie to, czy założyliby też koszulkę z wielkim znakiem hitlerowskiej swastyki i argumentowaliby, że "się im ten 'znaczek' podoba"??? |
|
|
|
#1156 |
|
Konto usunięte
|
a mnie rozwala noszenie przez laski na ulicach krótkich spodenek z rajstopami :O - kiedy na dworze minusowe temperatury... rozumiem grube getry niech sobie już noszą te spodenki w zimie, nie mówie że to fajnie nie wygląda, no ale...
Nie wspomne już krótkich spódniczek i jakiś pożal się boże jesiennych szpilek :O no tragedia poprostu... rozumiem jakas impreza wieczorem, z samochodu do budynku, ale po mieście w środku tygodnia... można przymarznąć do siedzenia w tramwaju a one tak chodzą :O niepojęte |
|
|
|
#1157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A symbole nazistowskie są zabronione przez prawo, ich wyrób również. |
|
|
|
|
#1158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale samo życie daje dowody na to jak bardzo ludzie są lekkomyślni i jak łatwo lekceważą używanie tego typu symboli (nawet prawnie zabronionych). Mianowicie całkiem niedawno była afera z wypuszczoną do sprzedaży torebką (w Zarze). Klientka zwróciła ją, bo wśród esów- floresów, całkiem widoczna była na niej właśnie swastyka...
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1160 |
|
Raczkowanie
|
Już jakiś czas temu była jakaś linia tych torebek, wycofano je szybko. Jest pare artykułów o tym w sieci. Cytat z jednego:
Zara wycofuje torby. "Hiszpańska sieć sklepów odzieżowych Zara wycofała ze sprzedaży serię torebek. Jedna z klientek zwróciła bowiem uwagę, że wśród ładnych kwiatów i cukierkowych rowerów nadruku ukrywa się też swastyka. Przedstawiciele Zary tłumaczyli się, że torby pochodzą od zewnętrznego dostawcy, a w momencie dokonywania wyboru asortymentu symbol był niewidoczny. Rzeczniczka Zary Susan Suett powiedziała, że gdyby wcześniej dostrzeżono symbol, torebka nie zostałaby zamówiona i nie trafiłaby na sklepowe półki." Jak widać "zewnętrzny dostawca" nie widział w upstrzeniu torebek swastykami niczego złego
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1162 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez LauraM Czas edycji: 2010-12-25 o 21:32 |
|
|
|
|
#1163 |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowanie nie podoba mi się, gdy dziewczyna :
-nosi grube paski na biodrach -nosi paski z cyrkoniami, bez względu na wielkość -ubiera szpilki ze szpicem -ubiera szpilki na 1-2cm obcasie ('kitten heels') -pokazuje pępek, kiedy temperatura na pewno przekracza -5 stopni -nosi za niskie spodnie i dumnie pokazuje swój przedziałek -nosi za niskie spodnie i zamiast przedziałka pokazuje majtki (ostatnio widziałam wersję z Hello Kitty na 14-15 letniej dziewczynie... rozumiem, że można mieć różne majtki, ale błagam o nie pokazywanie ich w tak ostentacyjny sposób światu)-ubiera wielkie opaski z piórami we wściekłych kolorach -nosi jeansy z różnymi naszyciami typu : koronki, cekinki -nosi jeansy marmurkowe (mam nadzieję, że to jest odpowiednia nazwa na to... modowe objawienie )-ubiera rajstopy do krótkich bluzek (nawet te kryjące mają przecież 'przód' i 'tył' i -o dziwo dla wielbicielek takiej mody- to widać !) -nosi sportowe buty do ewidentnie niesportowego stroju Jak zobaczę kolejne objawienia, od razu Was poinformuję Co do torebek ze swastyką z Zary, nie słyszałam, możesz pokazać zdj, chętnie zobaczę. edit: MaDaLenna przepraszam, dopiero zauważyłam, że dodałaś post. Na pewno poszukam w sieci
You worry 'bout the wrong things, wrong things . . . *sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 *podyskutuj z nami ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
Edytowane przez pamelal Czas edycji: 2010-12-25 o 21:43 |
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Przyczajenie
|
to chyba ta torebka
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...8,4511715.html
http://grossboss.blogspot.com/2007/0...-buy-this.html Swastyka jest baardzo widoczna..
|
|
|
|
#1167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do innego postu- nie chciałabym nosić niczego z nawet z milimetrową swastyką. |
|
|
|
|
#1169 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1170 |
|
Raczkowanie
|
carpaibex każdy ma inny gust.
Takie 'lekko marmurkowate' jeansy jeszcze zniosę, ale takie, jakich zdjęcie znalazłam, już nie. Jednak podkreślam, każdy ma inny gust
You worry 'bout the wrong things, wrong things . . . *sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 *podyskutuj z nami ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

?

Na co ta babka: Gołej dupy chyba? Chociaż gołą dupę to każdy człowiek posiada.

)