Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-15, 20:06   #1141
elizka1987
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez klatka Pokaż wiadomość
A widziałyście kiedyś dziewczynę w samych rajstopach i krótkiej kurtce?
Ja dzisiaj widziałam...
I to nie były kryjące rajstopy, tylko takie jak z załącznika...
Cytat:
Napisane przez mivol Pokaż wiadomość
ja widziałam! rok temu: miała bluzkę i rajstopy. To było straszne i zostawiło na mnie trwały ślad.
Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
kiedyś widziałam taką w tramwaju (jednym z tych na trasie Pilczyce - Rynek), może to ta sama
Chciałabym się upewnić, że te dziewczyny, które widziałyście miały bieliznę prawda ?

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 20:09   #1142
klatka
Zakorzenienie

"Moja" co najwyżej stringi.
Z przodu jej nie widziałam bo uciekłam z przerażenia na widok tyłu.

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 21:52   #1143
foxxxy
Organizatorka

GG do foxxxy

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Chciałabym się upewnić, że te dziewczyny, które widziałyście miały bieliznę prawda ?
Nie wiem czy któraś sprawdzała

Edytowane przez foxxxy
Czas edycji: 2010-11-15 o 21:54
foxxxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 22:02   #1144
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klatka Pokaż wiadomość
A widziałyście kiedyś dziewczynę w samych rajstopach i krótkiej kurtce?
Ja dzisiaj widziałam...
I to nie były kryjące rajstopy, tylko takie jak z załącznika...
Nie no szok
Ja ostatnio widziałam dziewczyne w cienkich czarnych legginsach (nie były kryjące) do tego krótki t-shirt, ale najlepsze były majtki- prześwitujące różowe. Ja nie wiem gdzie ludzie maja oczy i lustra??

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 22:21   #1145
sintagma
Wtajemniczenie

Nie przepadam za:
-odkrytymi nerkami i widocznym przedziałkiem wiadomo gdzie zwłaszcza w zimie.
-zle dobranymi kostiumami kąpielowymi, np: micro bikini brazylijskie przy rozmiarze XXL.
-gdy ktoś nie depiluje pach, stóp itp a ukazuje te miejsca odkryte
- "białe"szminki, jaśniejsze od karnacji.
-"robienia się" albo na mega jasne platyny lub "czarnulki" z przesadnym podkreślaniem swoich atutów.
-"CYRKONIOWYCH" pasków!
-podążąnia za modą gdy komuś to ewidentnie nie służy.
-różowych ciuchów
- kozaków z mega długim szpiczastym czubem
-lakierowanych kozaków do kurtki puchowej , takiej krótkiej
- 13nastek zrobionych na EMO
-nie rozumiem mody na cyrkonie mające przyozdobić zęby...
- kolczyków w paznokciach... Jak coś takiego widzę to aż mnie boli na samą myśl o zaczepieniu takim paznokciem o cokolwiek;/
- słodkich "pańć" z odpicowanymi pieskami do 1 kilograma, które to aż kipią od różu, cyrkoni, wstążeczek itp. Moja znajoma ostatnio kupiła psu szafę, ponieważ psiak ma juz ponad 20 kompletów ubrań i nie ma gdzie tego trzymać!!!!!!!!!!!!!
- przesadnego stylu retro, gdy "nastka" wygląda jak w ciuchach babci
-aaaaaaaaa kiczowatych symboli playboya na ciuchach, biżu i dodatkach!!!!
-EMU ale tylko tych zaniedbanych, znoszonych i zwyczajnie zużytych.
Chyba tyle
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 22:27   #1146
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Może to jakaś nowa moda, a my, zamiast być TRENDI i tak się ubrać, krytykujemy je, bo im ZAZDROŚCIMY...
Taki tekst słyszałam dzisiaj, kiedy dziewczyna, w króciutkiej tunice i prześwitujących rajtkach , z chłopaczkiem w jednej ręce, a z torebką Dolce Gabbany w drugiej wpadła do tramwaju(ponadto , jak to ciężarna napisała, tworzywo syntetyczne z niej było wzorcowe ). Jakaś babka jej zwróciła uwagę, bo głośno się zachowywała( ze swoim chłoptasiem), a ta na to:A, bo Pani mi zazdrości. Na co ta babka: Gołej dupy chyba? Chociaż gołą dupę to każdy człowiek posiada.
Tramwaj leżał ze śmiechu, a dziewczę biedne wysiadło z tramwaju... gdyby nie szpachelka na twarzy, pewnie płonęłaby megapąsem

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 22:54   #1147
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Może to jakaś nowa moda, a my, zamiast być TRENDI i tak się ubrać, krytykujemy je, bo im ZAZDROŚCIMY...
Taki tekst słyszałam dzisiaj, kiedy dziewczyna, w króciutkiej tunice i prześwitujących rajtkach , z chłopaczkiem w jednej ręce, a z torebką Dolce Gabbany w drugiej wpadła do tramwaju(ponadto , jak to ciężarna napisała, tworzywo syntetyczne z niej było wzorcowe ). Jakaś babka jej zwróciła uwagę, bo głośno się zachowywała( ze swoim chłoptasiem), a ta na to:A, bo Pani mi zazdrości. Na co ta babka: Gołej dupy chyba? Chociaż gołą dupę to każdy człowiek posiada.
Tramwaj leżał ze śmiechu, a dziewczę biedne wysiadło z tramwaju... gdyby nie szpachelka na twarzy, pewnie płonęłaby megapąsem
Nie no tekst miesiąca. Fajną miałas podróż tramwajem.

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 23:07   #1148
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość

Oj tak, juz nie raz sie spotkalam z taka odpowiedzia ( nie do mojej osoby,ale uslyszalam), ze sie wlasnie takiej panience zazdrosci A babka fajnie jej pojechala..
Stary 2010-11-15, 23:47   #1149
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulima Pokaż wiadomość
- arafatki, czy jak to tam.. nie wiem, nie znam się, czy nadal jest to modne, ale jak było to co druga dziewczyna/ chłopak nosiła czarno-białą (albo, o zgrozo, kolorową) chustkę pod szyją. Nie mam nic przeciwko szalom, apaszkom, chustom, ale arafatki odpadają, jak dla mnie.
.
Cytat:
Napisane przez miszona Pokaż wiadomość

Ja rozumiem gdy arafatkę nosi osoba nosząca glany, słuchająca punk .. itp. bo samej czasami zdarza mi się ją ubrać jadąc na Przystanek Woodstock ale jeśli idzie odpicowana dziewczyna i to jeszcze w różowej bądź czerwonej arafatce to jest dla mnie nie do przyjęcia. Po pierwsze nie do przyjęcia bo arafatka jest kolorowa, a po drugie nie podoba mi się, kiedy ktoś ubiera się w stylu, który odpowiada danej subkulturze a nie jest z nią jakoś emocjonalnie związany.
Nie do przyjęcia kolorowa arafatka ?? Jak rozumiem 'arafatką' się nazywa kwadratową chustę w charakterystyczna kratę. Według mnie prawdziwych 'arafatek' w Polsce się nie nosi (widziałam kilka razy ,owszem, ale u przyjezdnych) . To co noszą młodzi ludzie to licha , niewielkich rozmiarów chustka , kupiona w miejscu typu Krupówki , inspirowana tradycyjnym arabskim nakryciem głowy zwanym kefija ,które jest noszone na całym Bliskim Wschodzie i występuje w rożnych kolorach( mam taką przywiezioną z półwyspu arabskiego i jest czerwona - tzn czerwona krata białe tło- i duża ). Owszem ,po roku 93 nastąpiła moda na noszenie czarno-białej chusty (wtedy ją zaczęto nazywać ‘arafatką') na szyi jako symbolu solidarności z narodem palestyńskim. Ale to było 17 lat temu, więc nie wszyscy mogą wiedzieć 'o co kaman' zwłaszcza że chusta się już upowszechniła na zachodzie od tego czasu. Dla wielu ludzi chusta w kratę to po prostu zwyczajny element stroju . Ja noszę taką nieco grubszą w fioletowo–czerwoną kratę z dużymi frędzlami, kupioną w zwykłym sklepie jako szalik i nie dorabiam do tego żadnej ideologii, podobnie jak do wzorów paisley, ukraińskich haftów albo do kapeluszy kowbojskich.
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 14:13   #1150
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
Nie do przyjęcia kolorowa arafatka ?? Jak rozumiem 'arafatką' się nazywa kwadratową chustę w charakterystyczna kratę. Według mnie prawdziwych 'arafatek' w Polsce się nie nosi (widziałam kilka razy ,owszem, ale u przyjezdnych) . To co noszą młodzi ludzie to licha , niewielkich rozmiarów chustka , kupiona w miejscu typu Krupówki , inspirowana tradycyjnym arabskim nakryciem głowy zwanym kefija ,które jest noszone na całym Bliskim Wschodzie i występuje w rożnych kolorach( mam taką przywiezioną z półwyspu arabskiego i jest czerwona - tzn czerwona krata białe tło- i duża ). Owszem ,po roku 93 nastąpiła moda na noszenie czarno-białej chusty (wtedy ją zaczęto nazywać ‘arafatką') na szyi jako symbolu solidarności z narodem palestyńskim. Ale to było 17 lat temu, więc nie wszyscy mogą wiedzieć 'o co kaman' zwłaszcza że chusta się już upowszechniła na zachodzie od tego czasu. Dla wielu ludzi chusta w kratę to po prostu zwyczajny element stroju . Ja noszę taką nieco grubszą w fioletowo–czerwoną kratę z dużymi frędzlami, kupioną w zwykłym sklepie jako szalik i nie dorabiam do tego żadnej ideologii, podobnie jak do wzorów paisley, ukraińskich haftów albo do kapeluszy kowbojskich.
Element stroju jak każdy inny. Sama mam zielono-czarną. Jest duża i ciepła, i to mi się w niej najbardziej podoba. Przejmowanie się subkulturami przeżyłam z 10 lat temu, szybko mi to przeszło na szczęście, teraz dla mnie jest to śmieszne. Bo niby czemu nie można ubierać się jak się sobie podoba, tylko trzeba się przejmować jakimiś wyimaginowanymi konwenansami .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 21:02   #1151
Tygrysiak
Rozeznanie

długo śledziłam ten wątek ale wkońcu postanowiłam się dopisać

rozwala mnie przede wszystkim traktowanie mody zbyt serio i wciskanie się we wszystko co jest modne, nawet jeśli wygląda się w tym źle. I przestylizowanie się. A poza tym, z samych ciuchów już, to chyba dosyc standardowo, rozwalają mnie:
- białe kozaczki
- ciuchy ozdobione cekinami, hafcikami, brokatem, i innymi świecidełkami, zakładane na codzień (na sylwestra to inna bajka)
- takie śmieszne botki ledwo sięgające za kostke (moi koledzy mówią na to buty skrzata albo wysokie kierpce i strasznie ich to bawi )
- prześwitujące legginsy
- spodnie alladynki, dla mnie to jakiś koszmar, wolalabym po prostu luźne, mniej dopasowane dżinsy czy zwykłe spodnie
- nie trawię jakoś białych adidasów
- stylizacji na Dynastię
- acha i jeszcze noszenie krótkich spodenek (dzinsowych czy materiałowych) na rajstopy. No sorry, nie rozumiem tego i już.

Zaznaczam że nie widzę w tym nic złego jak nosi to ktoś inny, niech nosi na zdrowie. Ja bym nie założyła, nie podoba mi się

Edytowane przez Tygrysiak
Czas edycji: 2010-11-21 o 21:04
Tygrysiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 15:57   #1152
paula-zla
Zakorzenienie

Mnie ostatnio rozwalił widok kilkunastolatka w rozpiętej kurtce, pod spodem rozpięta bluza i wystający t-shirt. Chłopak nie miał czapki, ani szalika. Padał śnieg, na dworze ponad -10 stopni. Zabawnie wyglądał wśród grona ludzi opatulonych w szaliki, w czapach nasuniętych na całe czoło. Każdy ma sposób na wyróżnienie się z tłumu. I na ostrą grypę też.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 17:10   #1153
anonymouse
Raczkowanie

Tak, na pewno się nie ubrał specjalnie po to żeby wyróżniać się z tłumu.
anonymouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-20, 17:11   #1154
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anonymouse Pokaż wiadomość
Tak, na pewno się nie ubrał specjalnie po to żeby wyróżniać się z tłumu.
Och jej, napisałam to z przymrużeniem oka

wymienię
Stary 2010-12-25, 12:51   #1155
MaDaLennA
Raczkowanie

Tak a propos arafatek - mój przyjezdny wykładowca (z wiadomego regionu Bliskiego Wschodu) miał w zwyczaju zwijać się ze śmiechu na początku każdego wykładu, bo jadąc tramwajem widział mnóstwo "11-latków popierających racje Palestyny". Zawsze po napadzie śmiechu dodawał, że zaiste jesteśmy bitnym narodem pełnym empatii dla innych nacji.

Poza tym (odnoście dyskusji o kolorach), każdy kolor arafatki coś znaczy, czasem niezbyt miłe rzeczy:
- poszczególne kolory są związane z regionami (np. biało-czarna: Lewant, biało-czerwona: Jordania),
- lub świadczą wprost o przekonaniach politycznych (biało- czarna, ta "palestyńska": kojarzona z OWP i Fatahem, zielona: sympatyzowanie z tym co głosi Islamski Dżihad, organizacja o charakterze militarno-terrorystycznym, czerwona: sympatie socjalistyczne i związane z ruchami panarabskimi np. noszą ją członkowi Ludowego Frontu Wyzwolenia Palestyny czy Hamasu, uznanych przez wiele państw za organizacje terrorystyczne)

Warto się zastanowić, zanim założy się arafatkę, która na codzień noszą ludzie dla których zabijanie jest jak picie porannej kawusi.

Nie przekonują mnie argumenty niektórych, że mogą sobie nosić arafatki, bo nie traktują ich jako symbolu ale jako element mody. Śmieszy mnie to, czy założyliby też koszulkę z wielkim znakiem hitlerowskiej swastyki i argumentowaliby, że "się im ten 'znaczek' podoba"???
MaDaLennA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 13:13   #1156
201606201234
Konto usunięte

a mnie rozwala noszenie przez laski na ulicach krótkich spodenek z rajstopami :O - kiedy na dworze minusowe temperatury... rozumiem grube getry niech sobie już noszą te spodenki w zimie, nie mówie że to fajnie nie wygląda, no ale...
Nie wspomne już krótkich spódniczek i jakiś pożal się boże jesiennych szpilek :O no tragedia poprostu... rozumiem jakas impreza wieczorem, z samochodu do budynku, ale po mieście w środku tygodnia... można przymarznąć do siedzenia w tramwaju a one tak chodzą :O niepojęte
201606201234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 13:17   #1157
MilkyShake
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaDaLennA Pokaż wiadomość
Tak a propos arafatek - mój przyjezdny wykładowca (z wiadomego regionu Bliskiego Wschodu) miał w zwyczaju zwijać się ze śmiechu na początku każdego wykładu, bo jadąc tramwajem widział mnóstwo "11-latków popierających racje Palestyny". Zawsze po napadzie śmiechu dodawał, że zaiste jesteśmy bitnym narodem pełnym empatii dla innych nacji.

Poza tym (odnoście dyskusji o kolorach), każdy kolor arafatki coś znaczy, czasem niezbyt miłe rzeczy:
- poszczególne kolory są związane z regionami (np. biało-czarna: Lewant, biało-czerwona: Jordania),
- lub świadczą wprost o przekonaniach politycznych (biało- czarna, ta "palestyńska": kojarzona z OWP i Fatahem, zielona: sympatyzowanie z tym co głosi Islamski Dżihad, organizacja o charakterze militarno-terrorystycznym, czerwona: sympatie socjalistyczne i związane z ruchami panarabskimi np. noszą ją członkowi Ludowego Frontu Wyzwolenia Palestyny czy Hamasu, uznanych przez wiele państw za organizacje terrorystyczne)

Warto się zastanowić, zanim założy się arafatkę, która na codzień noszą ludzie dla których zabijanie jest jak picie porannej kawusi.

Nie przekonują mnie argumenty niektórych, że mogą sobie nosić arafatki, bo nie traktują ich jako symbolu ale jako element mody. Śmieszy mnie to, czy założyliby też koszulkę z wielkim znakiem hitlerowskiej swastyki i argumentowaliby, że "się im ten 'znaczek' podoba"???
Oczywiście masz rację i możemy się tutaj bawić w 'spychologie problemu'. Nie wszyscy, którzy sympatyzują z tym elementem mają pojęcie co na siebie zakładają, a nie wiem czy mają na tyle oleju w głowie żeby to sprawdzić. Nikt ich nie uświadamia? Rodzice często 'olewają' to co zakładają ich dzieci. Szkoła? Szkoła nawet nie zapewnia odpowiedniej edukacji ws. antykoncepcji etc...
A symbole nazistowskie są zabronione przez prawo, ich wyrób również.
MilkyShake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 17:10   #1158
MaDaLennA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MilkyShake Pokaż wiadomość
(...)
A symbole nazistowskie są zabronione przez prawo, ich wyrób również.
oczywiście, wiem Ale samo życie daje dowody na to jak bardzo ludzie są lekkomyślni i jak łatwo lekceważą używanie tego typu symboli (nawet prawnie zabronionych). Mianowicie całkiem niedawno była afera z wypuszczoną do sprzedaży torebką (w Zarze). Klientka zwróciła ją, bo wśród esów- floresów, całkiem widoczna była na niej właśnie swastyka...
Stary 2010-12-25, 20:03   #1159
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście, wiem Ale samo życie daje dowody na to jak bardzo ludzie są lekkomyślni i jak łatwo lekceważą używanie tego typu symboli (nawet prawnie zabronionych). Mianowicie całkiem niedawno była afera z wypuszczoną do sprzedaży torebką (w Zarze). Klientka zwróciła ją, bo wśród esów- floresów, całkiem widoczna była na niej właśnie swastyka...
No co Ty! O jakie torebki chodzi?

wymienię
Stary 2010-12-25, 20:43   #1160
MaDaLennA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Już jakiś czas temu była jakaś linia tych torebek, wycofano je szybko. Jest pare artykułów o tym w sieci. Cytat z jednego:

Zara wycofuje torby.
"Hiszpańska sieć sklepów odzieżowych Zara wycofała ze sprzedaży serię torebek. Jedna z klientek zwróciła bowiem uwagę, że wśród ładnych kwiatów i cukierkowych rowerów nadruku ukrywa się też swastyka.
Przedstawiciele Zary tłumaczyli się, że torby pochodzą od zewnętrznego dostawcy, a w momencie dokonywania wyboru asortymentu symbol był niewidoczny.
Rzeczniczka Zary Susan Suett powiedziała, że gdyby wcześniej dostrzeżono symbol, torebka nie zostałaby zamówiona i nie trafiłaby na sklepowe półki."

Jak widać "zewnętrzny dostawca" nie widział w upstrzeniu torebek swastykami niczego złego
Stary 2010-12-25, 21:17   #1161
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiedziałam, że poszczególne połączenia kolorów w na tych chustach mają znaczenie
Stary 2010-12-25, 21:29   #1162
LauraM
Przyczajenie

Cytat:
Już jakiś czas temu była jakaś linia tych torebek, wycofano je szybko. Jest pare artykułów o tym w sieci. Cytat z jednego:

Zara wycofuje torby.
"Hiszpańska sieć sklepów odzieżowych Zara wycofała ze sprzedaży serię torebek. Jedna z klientek zwróciła bowiem uwagę, że wśród ładnych kwiatów i cukierkowych rowerów nadruku ukrywa się też swastyka.
Przedstawiciele Zary tłumaczyli się, że torby pochodzą od zewnętrznego dostawcy, a w momencie dokonywania wyboru asortymentu symbol był niewidoczny.
Rzeczniczka Zary Susan Suett powiedziała, że gdyby wcześniej dostrzeżono symbol, torebka nie zostałaby zamówiona i nie trafiłaby na sklepowe półki."

Jak widać "zewnętrzny dostawca" nie widział w upstrzeniu torebek swastykami niczego złego
Bo to nie jest nic złego? Radzę poczytać o oryginalnym symbolizmie swastyki, bez kierowania się hitlerowską interpretacją.

Edytowane przez LauraM
Czas edycji: 2010-12-25 o 21:32
LauraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 21:42   #1163
pamelal
Raczkowanie

Zdecydowanie nie podoba mi się, gdy dziewczyna :
-nosi grube paski na biodrach
-nosi paski z cyrkoniami, bez względu na wielkość
-ubiera szpilki ze szpicem
-ubiera szpilki na 1-2cm obcasie ('kitten heels')
-pokazuje pępek, kiedy temperatura na pewno przekracza -5 stopni
-nosi za niskie spodnie i dumnie pokazuje swój przedziałek
-nosi za niskie spodnie i zamiast przedziałka pokazuje majtki (ostatnio widziałam wersję z Hello Kitty na 14-15 letniej dziewczynie... rozumiem, że można mieć różne majtki, ale błagam o nie pokazywanie ich w tak ostentacyjny sposób światu)
-ubiera wielkie opaski z piórami we wściekłych kolorach
-nosi jeansy z różnymi naszyciami typu : koronki, cekinki
-nosi jeansy marmurkowe (mam nadzieję, że to jest odpowiednia nazwa na to... modowe objawienie )
-ubiera rajstopy do krótkich bluzek (nawet te kryjące mają przecież 'przód' i 'tył' i -o dziwo dla wielbicielek takiej mody- to widać !)
-nosi sportowe buty do ewidentnie niesportowego stroju

Jak zobaczę kolejne objawienia, od razu Was poinformuję

Co do torebek ze swastyką z Zary, nie słyszałam, możesz pokazać zdj, chętnie zobaczę.
edit: MaDaLenna przepraszam, dopiero zauważyłam, że dodałaś post. Na pewno poszukam w sieci

*sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat !
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287
*podyskutuj z nami !
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749

Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !

Edytowane przez pamelal
Czas edycji: 2010-12-25 o 21:43
pamelal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 21:52   #1164
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pamelal Pokaż wiadomość
-nosi jeansy marmurkowe (mam nadzieję, że to jest odpowiednia nazwa na to... modowe objawienie )
Hm, a co złego w marmurkach ?

Ja nie nawidzę tych spodni alladynek czy jak ich tam. Naprawdę, 99% dziewczyn wygląda w nich jakby miała monstrualny tyłek.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 22:01   #1165
LauraM
Przyczajenie

to chyba ta torebka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg swastika_handbag.jpg (38,2 KB, 297 załadowań)
LauraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 22:01   #1166
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...8,4511715.html
http://grossboss.blogspot.com/2007/0...-buy-this.html

Swastyka jest baardzo widoczna..
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 22:10   #1167
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Hm, a co złego w marmurkach ?

Ja nie nawidzę tych spodni alladynek czy jak ich tam. Naprawdę, 99% dziewczyn wygląda w nich jakby miała monstrualny tyłek.
Długo nie mogłam się przekonać do marmurek do momentu aż kupiłam jedną parę. A alladynki okazały się dla mnie zbawieniem zamiast dżinsów na cieplejsze dni. Duży tyłek mam bez nich, ale ja go bardzo lubię i akceptuję w pełni
Cytat:
Napisane przez LauraM Pokaż wiadomość
to chyba ta torebka
Faktycznie

wymienię
Stary 2010-12-25, 22:11   #1168
MaDaLennA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LauraM Pokaż wiadomość
Bo to nie jest nic złego? Radzę poczytać o oryginalnym symbolizmie swastyki, bez kierowania się hitlerowską interpretacją.
Gdy ktoś dziś na ulicy pokaże mi środkowy palec, to raczej mało mnie obejdzie fakt, że w średniowieczu gest ten oznaczał miłe pozdrowienie (wymyślam oczywiście, ale chcę podkreślić o co mi chodzi).

Co do innego postu- nie chciałabym nosić niczego z nawet z milimetrową swastyką.
Stary 2010-12-25, 22:47   #1169
MilkyShake
Raczkowanie

Cytat:
Oh! o tej torebce nie miałam zielonego pojęcia!

Cytat:
Gdy ktoś dziś na ulicy pokaże mi środkowy palec, to raczej mało mnie obejdzie fakt, że w średniowieczu gest ten oznaczał miłe pozdrowienie (wymyślam oczywiście, ale chcę podkreślić o co mi chodzi).
MilkyShake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-25, 22:54   #1170
pamelal
Raczkowanie

carpaibex każdy ma inny gust.
Takie 'lekko marmurkowate' jeansy jeszcze zniosę, ale takie, jakich zdjęcie znalazłam, już nie.
Jednak podkreślam, każdy ma inny gust
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Audriny-Patridge.jpg (38,2 KB, 181 załadowań)

*sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat !
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287
*podyskutuj z nami !
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749

Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
pamelal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości