|
|
#301 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lista weselnych kiczów
Cytat:
U mnie takiego problemu nie bedzie, bo mój szanowny ojczulek będzie wykluczony ze wszystkich tradycyjnych elementów ślubu i wesela Niech sobie najwyżej postoi w osataniej ławce i żałuje ze mnie
|
|
|
|
|
|
#302 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#303 |
|
Raczkowanie
|
Moje typy to:
Powitalna przygrywka orkiestry na poprawinach dla wchodzących gości i zbieranie za to kasy Oraz tiary, diademy i inne tego typu korony |
|
|
|
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#305 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też uważam, że diademy nie muszą być kiczowate (choć często są). Wątek ma być w zamyśle czysto subiektywny, więc każdy ma prawo do swojego zdania. Już nie raz śmiałyśmy się z tego jak różnie interpretujemy pojęcie kiczu
|
|
#306 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie kiczowate są: limuzyny, wszystko co sztuczne i przesadzone oraz piosenka " Cudownych rodziców mam" Na samą myśl o niej robi mi sie
Ale jednak jakieś podziękowanie by się przydało, żeby nie czuli sie urażeni (są tradycjonalistami), że coś ich pominęło na weselu własnej córki. I wymyśliłam... Co sądźicie o tym jakby zrobić prezentacje multimedialną ze zdjęciami rodziców z nami od narodzin do dnia ślubu i wyświetlić ją na projektorze, na ścianie w dniu wesela, oczywiście podarować im to wraz z kwiatami. Obyło by się wterdy bez smętnej piosenki i sztucznego tańca. Czekam na opinie.
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tam nie mam nic przeciwko - ani piosence, ani prezentacji - bo każdy na własnym weselu ma prawo podziękować tak jak to uważa za słuszne. Każdy najlepiej zna swoich rodziców i najlepiej wie z czego się ucieszą. Co do prezentacji, to ważne tylko żeby nie była za długa - no i żeby to jednak nie były po prostu zdjęcia pary młodej jako dzieci i coraz starszych, tylko rzeczywiście wspólne fotografie z rodzicami, bo inaczej prezentacja troszkę straci swój główny cel. Goście mogą być o tej porze już nieco rozkojarzeni, dlatego piszę żeby prezentacja nie była za długa
|
|
|
|
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
klarnetos jak widać nie wszedzie jest to popularne. Od jakiś 3 lat jestem rocznie na 3 weselach i sie z tym nie spotkała i nikt w mojej rodzinie tez nie... O pomyśle słyszłam od znajomej i tyle.
A pawda jest ze ślub to dzien kazdej z nas i ma na nim byc to co nam sie podoba ![]() pozdr. |
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Kiczowate:
-strojenie sztucznymi kwiatami, napisami i podobnymi gadżetami klatek schodowych w blokach. Nadmierne przystrajanie kościoła. Ja nie wiem, czemu ludzie tak bardzo wierzą w swój hmm... gust ![]() -dłuuuga limuzyna -rozłożysta wielka suknia na kole, zwłaszcza za "cudowny" efekt, kiedy panna młoda usiądzie, a wszystko idzie w górę. Poza tym takie suknie były modne jakieś 10 lat temu, a wciąż je widać na weselach - przystrajanie sali weselnej wielką ilością balonów Zresztą zawsze najbardziej kiczowaty jest przerost formy nad treścią. |
|
|
|
|
#310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zawsze to nie kółeczko przy "Cudownych rodziców mam..." Moja mama i przyszła teściowa nie chcą żadnych podziękowań, bo jak to powiedziały - "nie chcą zrobić stypy z wesela", tzn. rozpłakać się poza tym ojciec mojego TŻ nie żyje, mój TŻ miał 12 lat, jak zginął jego ojciec, a że był cudownym ojcem - do dziś się z tym nie pogodził, więc i na prezentacji będzie tylko jedno zdjęcie z ojcem.---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Ale kiczem nad kicze są naprawdę dziewczyny, które są naturalnie ładne, a gdy się spalą w solarce, nałożą tę suknię bezę, tipsy, diademy, standardowo narobią sobie loków, choć na co dzień mają proste włosy, bo niby chcą wyglądać naprawdę wyjątkowo, to efekt jest zupełnie inny... Edytowane przez Tygrysiczka Czas edycji: 2010-12-12 o 01:31 |
|
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie totalnym kiczem wesel są wszelkie dziwne zabawy z macaniem i ogolnie zabawy. Jedna albo dwie na całe wesele w zupełności wystarczy. Nie ludzię też podziękowań dla rodzicó, wiem, że tak się utrało, że wszystcy twierdzą ze tak powinno być,ale jak dla mnie podziękowania na pokaz są do kiczu. Wolę podziękować im za wszystko w intymniejszy sposób. Razi mnie również para młoda jadąca do ślubu długaśną limuzyną.
Tyle ode mnie
|
|
#312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na przykład uważam, że to bardzo indywidualna kwestia
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Masz racjee, źle napisałam, powinno być większość, a nie wszyscy
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
Moja toplista weselnych kiczów:
1. Weselne przyśpiewki i zabawy związane z piciem alkoholu oraz z podtekstem erotycznym, bramy, niektóre zwyczaje związane z oczepinami, itp. 2. Piosenka Weselny Klimat http://www.youtube.com/watch?v=zrkZPWRHNDM Brrr... Ciary mnie przechodzą, jak to słyszę, zabiłabym gdyby ten "utwór" pojawił się na moim weselu. 3. Przesada w strojach Państwa Młodych - księżniczkowate suknie z ogromną ilością ozdób, do tego wszystkie możliwe dodatki, perełki, kryształki, cekiny + nienaturalna fryzura, tipsy z brokatem i kiepski makijaż oraz błyszczące złote garnitury u Panów Młodych. 4. Wystrój sal weselnych - wiele z nich jest naprawdę okropnych, szczególnie te zdobione "na bogato", gdzie wszystko kapie od złotej farby. 5. Oczywiście limuzyny, szczególnie hummery, pasują do tradycyjnych ślubów jak pięść do oka. 6. Szczudlarze przebrani za anioły, parki gołębi i bańki mydlane pod kościołem 7. Za dużo rozrywek na raz na weselu - pokazy barmańskie, tancerze, iluzjoniści, karykaturzyści, pokazy z ogniem, slajdy, filmiki, itp. 8. Zespoły grające umc umc umc z podkładów, udając że grają na żywo 9. Wielkie pękające balony z małymi balonikami w środku podczas pierwszego tańca 10. Cudownych rodziców mam i taniec w kółeczku, moja mama by się pogniewała, gdybym jej taki numer wycięła na weselu, wolę podziękować rodzicom od serca, a nie robiąc z tego pokazówkę Edytowane przez kasandrrra Czas edycji: 2010-12-15 o 21:42 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#315 |
|
Raczkowanie
|
A ja dorzucę stylizację a la lalka barbie/świnka pigi
|
|
|
|
|
#316 |
|
Raczkowanie
|
Moje typy:
-korony, tiary, diademy -balony -facet idący do ślubu w mundurze strażaka, żołnierza itp. -wizyta na cmentarzu uwieczniona na filmie (chociaż to bardziej masakra niż kicz) -wszelki limuzyny, hummery -garnitury ze świecącego materiału -tipsy, nadmierna opalenizna z solarium -buty z czubem, paseczkiem i plastikowym, białym obcasem -suknie z krótkim przodem, długim tyłem plus koronkowe kozaczki -włosy a'la borsuk- blond plus czarny |
|
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za kicz uwazam : polaczenie diademu z rekawiczkami, ogolnie rekawiczki i diademy, balonowy wystroj sali weselnej, limyzyna, hammery,blyszczacy garnitur pana mlodego, biale buty pana mlodego piosenka cudownych rodzicow mam, podziekowanie dla rodzicow w formie wspolnego tanczenia MASAKRA!
|
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie największym kiczem jest suknia ślubna typu księżniczka
![]() Bardzo nie podobają mi się takie suknie i dodatki typu diadem, wielki welon, ogromny kok, tipsy w kwiatki, rękawiczki bez palców. Ale to tylko moje zdanie, mam nadzieję, że nikt nie poczuł się urażony. |
|
|
|
|
#319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niemamco nie pisze więc konstruktywnych uwag, a jedynie prowadzi prywatną wojnę na wielu wątkach. |
|
|
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
A z kim ja niby wojnę prowadzę? I to w wielu wątkach? Pierwsze słyszę.
![]() Dorzucę co mi się jeszcze przypomniało: -bukiet wachlarz z róż -kapelusz z welonem -tirowcy trąbiący i motocykliści warczący silnikami pod kościołem |
|
|
|
|
#322 | |
|
Raczkowanie
|
może skieruj tę prośbę we właściwąstronę---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
Z resztą Twoje krytyczne zdanie na temat mundurów do ślubu jest tam odosobnione i spotkało się z negatywnym odzewem. Edytowane przez klarnetos Czas edycji: 2010-12-26 o 18:09 |
|
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
klarnetos nie zaśmiecaj wątku, nikogo nie interesują Twoje wojenki. Widocznie wyjatkowo Ci sie nudzi, skoro wywlekasz je na rożne watki...
|
|
|
|
|
#324 |
|
Raczkowanie
|
Nie ja tylko Niemamco zaśmieca wątek (nie tylko ten) swoimi wojenkami zamiast konstruktywnymi uwagami - proszę, mozesz sprawdzić
Edytowane przez klarnetos Czas edycji: 2010-12-26 o 18:34 |
|
|
|
|
#325 |
|
... choć nie Westwood
|
W tym wątku wyraża się swoje SUBIEKTYWNE odczucia co do kiczu i to właśnie zrobiła.
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak więc wracając do tematu kiczowate w moim subiektywnym odczuciu są takie suknie |
|
|
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc wiele osób nie ma już sił na walkę z Tobą. Moja rada?Ignorować posty Klarnetos. I od tej pory mam taki zamiar. |
|
|
|
|
|
#329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też mam prawo napisać co dla mnie jest kiczem. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Dodatkowo: - mocny makijaż - disco polo - nienaturalna opalenizna - pióra we włosach - wysoki obcas, jeśli panna młoda nie potrafi się na nim naturalnie poruszać |
|
|
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam dodać sztuczne/doczepiane wielkie rzęsy, suknie z gorsetem i wielkim dołem na kole
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

Niech sobie najwyżej postoi w osataniej ławce i żałuje
ze mnie

Wyobrażacie sobie coś takiego u siebie?
Ale jednak jakieś podziękowanie by się przydało, żeby nie czuli sie urażeni (są tradycjonalistami), że coś ich pominęło na weselu własnej córki. I wymyśliłam...
Co sądźicie o tym jakby zrobić prezentacje multimedialną ze zdjęciami rodziców z nami od narodzin do dnia ślubu i wyświetlić ją na projektorze, na ścianie w dniu wesela, oczywiście podarować im to wraz z kwiatami. Obyło by się wterdy bez smętnej piosenki i sztucznego tańca. Czekam na opinie.

piosenka cudownych rodzicow mam, podziekowanie dla rodzicow w formie wspolnego tanczenia