|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
mi dzisiaj mąż zrobił śniadanie do łóżka
|
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
No nieźle mój spał do 10 a ja już o 8 się zerwałam... Dzisiaj odwiedziny u dziadka, mam nadzieję, że wytrzymam. Bo wczoraj nie czułam się najlepiej.
|
|
|
|
#2524 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2525 |
|
Rozeznanie
|
Jest tu ktoś?? Wczoraj miałąm atak grypy żołądkowo-jelitowej a przed chwilą zobaczyłam, że plamię
Na wkładce tylko troszczeczke jasnej krwi ze śluzem a w środku tak jak początek miesiączki.... Co mam robić?? Nawet nie wiem gdzie zadzwonić, bo jeszcze nie mam swojego lekarza... Boje się.
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze a może pogotowie?
|
#2527 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem... Po za tym nic mi już dzisiaj nie jest, nie boli nie brzuch ani nic, krwi nie jest dużo... Może to wynik wczorajszego przemęczenia? Przez telefon na pogotowiu mi nic nie powiedzą, jak tam pojade to na miejscu jest tylko internista, który mi też nic nie powie... Na oddział w szpitalu bez skierowania mnie nie wpuszczą nawet żeby zrobić usg... Nie wiem
|
|
#2528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli tak to jedź na oddział ginekologiczno-położniczy i od razu sobie spakuj najpotrzebniejsze rzeczy, bo mogą Cię przyjąć na oddział ... Nie potrzebujesz skierowania. Jedziesz na izbę przyjęć i mówisz jaka jest sytuacja, lekarz Cię bada i postanawia co dalej. Czy wystarczy coś przepisać i wysłać do domu czy zostajesz przyjęta na oddział ...
25.07.2011 Mateuszek ![]() 05.06.2010 ![]() Edytowane przez justa878 Czas edycji: 2010-12-26 o 18:28 |
|
|
|
|
#2529 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, chciałam się przywitać i dołączyć do Waszego klubu
![]() Jestem w 11 t.c. i jeszcze trochę boję się o tym mówić głośno bo rok temu poroniłam w 7 t.c. została mi mała trauma.. Narazie (i oby tak dalej) wszystko przebiega dobrze, serduszko bije, płodek rośnie. Za 2 tyg idę na USG genetyczne i modlę się, żeby wszystko było ok.. Jedyne co, to ciążowe dolegliwości utrudniają mi normalne funkcjonowanie :-/ pomijam śpiączkę ale najgorsze są te całodzienne mdłości i jadłowstręt Teraz jeszcze nabawiłam się jakiejś infekcji górnych dróg oddechowych (w pt fatalnie zmarzłam) i leżę dziś cały dzień w wyrze, kaszlę, z płuc mi się coś odrywa i płaczę bez powodu (ech, pewnie znacie te wahania nastroju i pochlipywanie bez powodu??). Jutro idę do internisty, niech mi coś poradzi bo nawet nie wiem czym się leczyć, mój gin zezwolił mi w razie choroby tylko na Vit C Tyle w ramach powitania, mam nadzieję, że przygarniecie mnie pod swoje skrzydła bo stwierdziłam, że dłużej nie pociągnę bez porządnej grupy wsparcia
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
LadyinBlack
![]() Glizda jest dokładnie tak jak pisz justa, jedziesz na pogotowie, a tam lekarz dyżurny decyduje czy dać skierowanie na szpital czy nie. Trzymam kciuki Ja dzisiaj potwornie humorzasta, nawet napisałam wcześniej posta, ale się wnerwiłam i wyłączyłam kompa I te bóle głowy
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Od rana bardzo źle się czuje bardzo mnie boli brzuch, jak w czasie okresu, nie wiem czy to normalne
![]() Nie krwawię ani nic, ale nie wiem czy się martwić czy nie?
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() LadyInBlack2 witaj ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis mialam isc rano na 9 do kosciola ale mi sie tak w glowie krecilo ze przelezalam pół dnia...
a poza tym beda c u mamy w domu 2/3 czasu nie ma prądu - chol,lerna elektrownia wioski wyłącza bo co chwile jakas linia sie urywa. podobno jakiś słup się przewrócił... |
|
|
|
#2535 |
|
Rozeznanie
|
Glizda, daj znać co u Ciebie
też witam nowe mamusie ![]() mnie święta bardzo fajnie minęły - mdłości nie miałam, wszystkie potrawy elegancko weszły tylko tak mi brzuch wywaliło, że aż się przeraziłam )) ja licytuje właśnie pierwsze jeansy na allegro. |
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Glizda jak plamienie jest krwią czerwoną to na pogotowie trzeba jechać
Elianka ja się podpisuję z tymi bólami podbrzusza, mnie to do tej pory męczy, w sumie gin mi mówił że nospę mogę jak już bardzo boli bo mi to aż na nogę promieniowało ( teraz już mniej) najlepiej przeleżeć na boku- mi tylko ta pozycja odpowiadała .... później mi się plamienia pojawiły to na luteinie jestem .... podobno takie bóle sa normalne ale mnie też to nie uspokaja nic na to nie poradzę muszę przetrwać ten czas kiedy wszystko sie rozciąga bo jestem wyjątkowo wrażliwa na ból
|
|
|
|
#2537 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
muszę sie do Was przyłaczyc bo zaraz zwariuję..Mam 21 lat i jestem w pierwszej długo oczekiwanej ciązy, dokładnie 7 tydzień i 5 dzien...nie mam nawet z kim o tym wszytkim pogadać Pomóżcie... Od tyg. czuje sie mega fatalnie... jadłowstręt nudności senność i bieganie co 2 min. do toalety są już tak dokuczliwe ze zaraz chyba oszaleje... mój narzeczony stara sie jak moze... az mi go szkoda... 30.12 idę na 2 wizytę do lekarza.. badania które mi zlecił wczesniej niby ok... oprócz moczu...badanie wykryło duze zawartosci ciał ketonowych i strasznie sie boje bo u mnie w rodzinie jest jedna os chora na cukrzyce... doradzcie cos na te nudnosci dziewczynki bo jak tak dalej pojdzie to umre z głodu- inaczej tego nie nazwe pozdrawiam |
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie mdłości też zaczeły się w 6 tyg i trwają jeszcze. Wczoraj wieczorem czułam się fatalnie, tak mnie wieczorem zemdliło że myślałam że padnę plackiem jeszcze głowa mnie strasznie bolała do tego, masakra. Na mdłości zażywaj MgB6 pomaga - a do tego częste małe posiłki, przegryzki - byle tylko nie czuć ssania w zołądku bo od tego mdli jeszcze bardziej, a rano na mdłości mnie pomaga jedzenie w łóżku powolutku na półleżąco i potem jeszcze z 10minut kleżenia i dopiero potem powolne wstawanie. Innej rady nie ma ale magnez jak najbardziej się sprawdza.
|
|
|
#2539 |
|
Zadomowienie
|
Spóźnione życzenia świąteczne ode mnie dla Was
![]() Święta minęły nam pod znakiem wzruszeń - teściowie dowiedzieli się, ze będziemy mieli dzidzię i co tu dużo gadać - popłakali nam się ze szczęścia. Później wszelkie świąteczne toasty były już tylko za zdrowie naszego maleństwa.Mdłości mnie troszkę męczyły, ale nie było tak źle, także troszkę sobie pojadłam ![]() Jak zwykle trochę musiałam Was sobie nadrobić, jak widać przez Was nockę zarywam Dobra, uciekam spać
|
|
|
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
Nicole,LadyInBlack
za zdrowie fsolek trzymamy chętnie Was wspomożemy w ciężkich chwilach,bo nam się też takie zdarzają![]() Glizda-z takimi dolegliwościami to od razu do szpitala,trzymamy ![]() Elianka-mnie tak brzuch ciągle pobolewa to chyba norma.Miłego dnia |
|
|
|
#2541 |
|
Rozeznanie
|
Witamy nowe mamusie
razem raźniejCałe święta chlapa, a dziś piękny mrozek. Pogoda to zawsze wie jak się "wstrzelić" ![]() Święta jakos szybko i leniwie minęły i nawet z chęcią dziś do roboty poszłam, odpocząć od tego całego obżarstwa ![]() Normalnie kilka dni w domu a brzuszysko jakby o miesiąc do przodu awansowało ![]() miłego dzionka |
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Justi, a ja dzisiaj czuję się wyśmienicie, właśnie wszamałam pomarańczkę a zaraz zjem coś konkretniejszego na śniadanko tylko myślę jeszcze co: sałatkę, gołąbka, pierogi czy może barszcz z grzybami
czuję że dziś będę mieć apetyt bo w sumie przez święta jadłam delakatnie bo jak coś więcej chciałam to żołądek mi do gardła podchodził i nie dało rady nic zjeść.dzisiaj musze zamrozić resztę żarełka co zostało bo szkoda żeby się zmarnowało. Pierogi zamrożę bo tyle się nakleiłam że na cały rok wystarczy. buziaki poświąteczne.
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
witam poswiatecznie
![]() Bylam z rana na badanich krwi, musialam wstac o 6 Święta mineły mega spokojnie, a teraz krotki tydzien pracy, bo tylko do środy ![]() Miłego poniedziałku! |
|
|
|
#2544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie krwawisz to nie ma się czym martwić![]() Cytat:
też mam 21 lat i jestem 8t 4d ciąży Ja próbowałam na mdłości jeść w łóżku - nie pomagało, kupiłam magnez b6 i faktycznie trochę pomogło podobno imbir pomaga - ale nie stosowałam, uważaj żebyś za bardzo nie schudła przez to nie jedzenie bo Ci się przypląta jakas anemia itp... Próbuj cokolwiek jeść, żeby nie czuć strasznie głodu bo wtedy mdli jeszcze bardziej.... Te wszystkie przypadłości sa uciążliwe, ale trzeba to przeżyć ![]() W wigile powiedzieliśmy wszystkim o dziecku normalnie szok, że tak zaregowali - mama aż podskoczyła i mnie wycałowała, wszyscy nam gratulowali i super to przyjęli![]() Natomiast teściowie... szanowna mamusia nawet nie zareagowała, teściowi powiedziałam na ucho przy składaniu zyczeń i bardzo się ucieszył byliśmy tam też wczoraj i się zaczęło - może owoca? może herbatke? może to może tamto teściu się przejął
|
||
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
wypisuję się od was.
Dziś w nocy moje dzieci odeszły.
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana
bardzo mi przykro.... trzymaj sie mocno.....
Edytowane przez agulaaabar Czas edycji: 2010-12-27 o 09:53 |
|
|
|
#2547 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Święta święta i po świętach U Nas wszyscy mówili że fajnie mi już widac brzuszek ![]() Później zrobię zdjecia i się pochwalę ![]() 3 stycznia idziemy na 12:15 na wizytę Już się nie mogę doczekaz az zobaczę Naszego robalka Zaraz przyjeżdża brat z bratową i zostawiają u Nas swojego 1,5 rocznego synka na całe popołudnie ![]() A i bratowa mówiła ze pierwszą porcje ubranek mi dzisiaj przywiezie ![]() Witam nowe mamusie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2010-12-27 o 09:48 |
|
|
|
#2548 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
smutno
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Elianko trzymaj się
jesteśmy z Tobą
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

Na wkładce tylko troszczeczke jasnej krwi ze śluzem a w środku tak jak początek miesiączki.... Co mam robić?? Nawet nie wiem gdzie zadzwonić, bo jeszcze nie mam swojego lekarza... Boje się.

05.06.2010

( teraz już mniej) najlepiej przeleżeć na boku- mi tylko ta pozycja odpowiadała .... później mi się plamienia pojawiły to na luteinie jestem .... podobno takie bóle sa normalne ale mnie też to nie uspokaja nic na to nie poradzę muszę przetrwać ten czas kiedy wszystko sie rozciąga bo jestem wyjątkowo wrażliwa na ból
Dobra, uciekam spać

zębole

Zakończone: 2