|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV
napije siê która¶ z Was ze mn± herbatki?
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 876
|
A mo¿e czekolady?
|
#183 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 733
|
co do kierownicy-na pierwszej je¼dzi by³o ¿e rêce maj± byæ na na dziesiêc druga albo za piêtna¶cie trzecia-tak to wygl±da³o w teorii ale jak to wygl±da u mnie w praktyce to ju¿ tylko sam instruktor wie
na zakrêtach "odwija³am" kierownicê tak jak jomic-te¿ to by³o komentowaneoczywi¶cie korek moje rêce na godzinie 12 ![]() dojazd do ronda- moja rêka na w³osach bo przecie¿ muszê co¶ widzieæ ![]() i jeszcze jedno- jestem praworêczna ale lepiej kieruje mi siê lew±
Edytowane przez princeseczka Czas edycji: 2010-12-26 o 18:37 |
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Czy przesuniêcie mojej lewej rêki z 10 na 9 przy zmianie biegów (kiedy trzymam kierownicê jedn± rêk± i jak trzymam j± na srodku to czujê siê pewniej) to powód o "trucia"? Dla mnie nie.
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
jomic, dla mnie te¿ nie
![]() najbardziej podoba mi siê sposób "trzymania" kierownicy mojego brata i instruktora (nadgarstkiem)-jest taki trochê "cwaniacki" |
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Trzyma³a¶ tê kierownicê? Bo ja te¿ na 12 ale oparte nadgarstki, wyci±gniête rêce (zawsze chwilka, zeby siê powierciæ, poprawic, "przeci±gn±æ") bo przecie¿ ja zd±¿ê ruszyæ. A jak mnie korci³o, zeby w tych schowkach pogrzebac (tylko ³adowarki tam by³ i karteczki samoprzylepne, czasami tel isntr) - tak mam w samochodach.
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Princeseczka, no w³a¶nie. Ale moje trzymanie by³o chyba bardzo ra¿±ce, bo mój instr us³ysza³ od kosmity tylko o tym i o przekraczaniu prêdkosci (reszta przemilczana). Jedak nie poskutkowa³o - dalej robi³am po swojemu
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Opiera³am. Czasami mia³am ochotê siê poprzeci±gaæ, ale nigdy tego nie zrobi³am na drodze,zazwyczaj ju¿ na parkingu
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- a ja nie zauwa¿y³am gdzie trzymam rêkê przy zmianie biegów, tak samo nie wiem gdzie je mam podczas ³uku ![]() a i jeszcze w eL jako¶ nie wygodnie by³oby mi trzymaæ rêce na godzinie szóstej a w graciku braciszka baardzo wygodnie
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Ja te¿ nie wiedzia³am dopóki nie zwróci³ mi uwagi.
Dzi¶ pad³o pytanie - chcesz prowadziæ? Tylko, ze ja by³am poza domem bez dokumentów
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj (podobnie jak wczoraj) by³o lodowisko
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
a mo¿e byc tez czekolada ![]() i przepraszam ciê, zajê³am Ci pierwsz± pozycjê na nowej stronie, nie bij a tak w ogóle to ja jestem praworêczna, ale wszystko robiê lew± i na pocz±tku komicznie to wygl±da³o bo wszystko chcia³am zrobic lew± rêk±
![]() Edytowane przez sylwiszon757 Czas edycji: 2010-12-26 o 19:17 |
|
|
|
#191 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 581
|
Hej Gadu³y
![]() Co tu zajrzê na chwilê, to ju¿ namachana nowa strona ![]() ¦wiêta mnie poch³onê³y... kompletnie nie my¶lê o jazdach ![]() Ja ci±gle s³yszê, ¿e zbyt nerwowo trzymam kierownicê, tzn. jestem zbyt spiêta ale chyba jest o niebo lepiej ni¿ na pocz±tku... bo wtedy to po jazdach mia³am obola³e miê¶nie... (zw³aszcza nóg )Te¿ nas³ucha³am siê, ¿e "dojê" kierownicê... ostatnio tego nie s³yszê, ale nie wiem, czy dlatego, ¿e ju¿ lepiej je¿dzê... czy W.I. nie chce siê w kó³ko tego powtarzaæ ![]() Mhmm.. chyba jest lepiej ![]() Trzymajcie siê ciep³o ![]() Uciekam... u mnie wci±¿ go¶cie ![]() Cytat:
![]() Ja zawsze je¿dzê przepisowo i nie zwracam uwagi na to ile autek jest za mn±... skoro jadê zgodnie z przepisami to niech jad± za mn± :P
Amelia nic siê nie zmieni³a, nadal ucieka w samotno¶æ. Lubi stawiaæ sobie g³upie pytania na temat ¶wiata lub tego miasta. W oczekiwaniu na dzidziê.... Edytowane przez milvunia83 Czas edycji: 2010-12-26 o 19:25 |
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
wyobrazi³am sobie zmianê biegów
|
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
sylwiszon, nie bijê - pierwsze miejsce na 5 kolejnych stronach wystarczy
![]() Ja leworêczna my¶la³am, ze nie dam rady biegów zmieniaæ praw± - da³am spokojnie. Za to mia³am problem z odrwacaniem siê na ³uku, bo chcia³am przez lewe ramiê i widzia³am s³upek autka. Ale jak siê nauczy³am przez prawe to nawet jako pasa¿er odwracam siê w praw± stronê U mnie te¿ lodowisko, ale moglabym spr jak to jest. Prêdkosc 20km/h max (po wigilijnej odwil¿y i wczorajszym mrozie sa koleiny siêgaj±ce mi do kostek - nie mogli¶my skrêciæ do domu bo ciêzko z takiej koleiny wyjechaæ), hamowanie=0, ale i na drogach pusto, mog³abym popróbowaæ.
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie siê jazdy dzisiaj ¶ni³y, tzn. co¶ mi siê ¶ni³o,¿e na nie nie zd±¿y³am
prze¿y³am senn± rozpacz |
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie lepiej by by³o jakby biegi by³y po lewej stronie
'
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
milvunia, wróci³y¶my ze ¶wi±t na forum. Mi to nawet ³atwiej pracowaæ jak sobie podczytujê co dziewczyny pisz±
Cytat:
Na napiêtych nogach je¼dzi³am na koñcu. W.I. jakos nie przeszkadza³o przez godzinê zwracaæ mi uwagê. Co¶ mam wra¿enie ¿e ze Wspania³ym inaczej siê nie da
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
teraz mi siê przypomnia³o ¿e I. siê ze mnie ¶mia³ jak mia³am ruszyc to kierownice strasznie nerwowo trzyma³am, a to tylko dlatego, ¿e ba³am siê ¿ e autko mi zga¶nie
|
|
#198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i pamiêtam raz pojechali¶my zatankowaæ no i zatrzyma³am siê wiecie sprzêg³o hamulec no¿ny i dopiero rêczny, instruktor wysiad³, ja pu¶ci³am no¿ny a autko mi jedzie do ty³u i wtedy to nauczy³am siê hamulec rêczny dobrze zaci±gaæi teraz zauwa¿y³am,¿e miê¶nie mi siê wyrobi³y(chyba na placowej górce)bo ju¿ nie p³aczê,¿e nie dam rady bo nie mam tyle si³y ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
ale zgrzyt by³ wstrêtny ![]() tak samo jak kiedy¶ zmieni³am bieg bez sprzêg³a-to te¿ nie by³o przyjemne dla ucha Edytowane przez princeseczka Czas edycji: 2010-12-26 o 19:40 |
||
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to i tak nic nie pobije jak kto¶ (czyt.ja) próbuje ruszyc z 3, wtedy jest niez³e wycie
![]() Edytowane przez sylwiszon757 Czas edycji: 2010-12-26 o 19:42 |
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. ilo¶æ razy kiedy uda³o mi siê ruszyæ z 3 mo¿na policzyæ na palcach jednej rêki a tego ile razy próbowa³am ruszyæ i zgas³- a ja sierotka nie wiedzia³am dlaczego i dopóki instr. nie powiedzia³, próbowa³am dalej- nie jestem w stanie policzyæ
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
ja te¿ nigdy nie wiedzia³am, dlaczego auto mi ga¶nie
i dlatego nauczy³am siê na skrzy¿owaniu od razu dawac na luz
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ruszy³am z 3 i na kursie (I. dlaczego on tak wyje???) i ju¿ po kursie w³asnym autkiem. I spokojnie siê da³o. Nie dam sobie wcisn±æ, ze siê nie da bo siê da.
Zapali³am zapalony samochód. Tzn chcia³am i dziwi³am siê, ze sie nie da. Na ciê¿kiej je¼dzie jak cichutko pracowa³ to przekrêca³am kluczyk na start i zapala³am - mimo, ze nie gas³ wcze¶niej (po co go 2 razy zgasi³a¶ sama???? I moje zdziwienie TO ON NIE ZGAS£??Bo tak cicho siê zrobi³o). Rêczny instr te¿ mi pomaga³ spu¶ciæ. Podobno na pocz±tku jak zaci±ga³am to wciska³am ten guzieczek co jest do spuszczania. Ca³kiem nie¶wiadomie i nie wiem jak on to zauwazy³. Sylwiszon - mam herbatkê i winko
Edytowane przez jomic Czas edycji: 2010-12-26 o 20:08 |
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie, ¿e sie da, tylko czasami gasnie
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorowo!
Dzisiaj moja ma³a rocznica- stukn±³ mi miesi±c od zdanego egzaminu, dlatego te¿ z tej okazji by³am w moim autku Zanim go od¶nie¿y³am, zeskroba³am lód, to minê³o trochê czasu, ale mi³o by³o Potem kawa³ek siê przejecha³am, zawróci³am i z powrotem stanê³am pod domem. Dalej nigdzie nie wyje¿d¿a³am, ale mimo wszystko jestem z siebie zadowolona, fajnie by³o i co wa¿ne- coraz bardziej przekonujê siê do tego samochoduMy¶lê, ¿e z jazdy na jazdê bêdzie coraz lepiej, jeszcze ¿eby warunki siê polepszy³y, to w ogóle bêdzie bajunia ![]() Mi³ego wieczoru kochane!
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- ja na luz, bo noga mnie bola³a od trzymania sprzêg³a
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
kar0link4, na pewno bêdzie lepiej...widzisz ju¿ jest
tak trzymaj![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- no u mnie s± jedne takie ¶wiat³a,¿e tam to chyba wszystkich boli to chyba jedyne miejsce gdzie bez luzu bym sobie nie poradzi³a
|
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, ¶wiêtujemy
(i klikamy, co 5 minut)Co do tego ruszania z 3 to w³a¶nie mi nie zgas³. Dlatego miêdzy bajki, ze do ruszania to tylko 1 s³u¿y. To, ze najlepiej i naj³atwiej nie znaczy, ze tylko. (na 5 podobno te¿ siê da, ale wtedy trzeba baaardzo wolno puszczaæ sprzêg³o, a ze moje wolno jest za wolno to kiedys spróbujê i wam powiem jak by³o). Ja na skrzy¿owaniu tez 1 - jak zdejmowa³am nogê z hamulca i siê toczy³am a zanosi³o siê na d³ugie stanie to rêczny zaci±ga³am i luz. A krótkie stanie to tylko na 1.
Edytowane przez jomic Czas edycji: 2010-12-26 o 20:19 |
|
|
|
#209 | ||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 947
|
Cytat:
na pocz±tku tam je¼dzi³am 70 :P potem 90 a pod koniec 100 :P a w zabudowanym to je¼dzi³am 70 najwiêcej - tam gdzie mo¿na 50 jak bylo max. 70 to 80 jecha³am bo ja to musze dodaæ 10 i ju¿ i g³êboko wierze w to, ¿e jak dostane jaki¶ mandat to bedzie za prêdko¶æ Cytat:
tylko 50z³ jest za brak dokumentu Cytat:
i tak sobie my¶le co ja nogê na sprzêgle trzymam.. to pu¶ci³am. no i zgas³ bo g³upia zapomnia³am ¿e na biegu jest co do odpalania odpalonego samochodu to czêsto mia³am tak Ja - czy on zgas³ ? I - nie Ja - ok... Cytat:
![]() mi trzy dni temu "stuknê³a" rocznica dziwne.. bo przez te ca³e pogodowe rewelacje mam wra¿enie jakby wiêcej czasu minê³o
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Te¿ mam wra¿enie, ze prêdko¶æ sprowadzi na mnie mandat (80 na dozwolonych 40 na pierwszej je¼dzie po odebraniu prawka... ale bêdê siê pilnowaæ). Teraz przekraczanie mi nie grozi - póki jest lodowisko prêdkosæ "eLkowa".
eyo - ¿al mi tych 50z³ za tak± g³upotê. Wolê godzinê w eLce. Wiecie do czego dosz³o? Ja, kobieta, która przez tyle lat siê broni³a przed kursem, twierdzi³a, ze siê nie nadajê, ze to mi nie jest potrzebne, ze NIE, NIE, NIE namawiam inne nie je¿d¿±ce jeszcze panie na kurs. Bo to wolno¶æ, niezale¿no¶æ i fajna sprawa. A jeszcze miesi±c, pó³tora miesi±ca temu twierdzi³am, ze ja sama do samochodu nie wsi±dê, ze nie ma mowy itp itd.
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

na zakrêtach "odwija³am" kierownicê tak jak jomic-te¿ to by³o komentowane

ale chyba jest o niebo lepiej ni¿ na pocz±tku... bo wtedy to po jazdach mia³am obola³e miê¶nie... (zw³aszcza nóg
)