|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Anula_81, śliczna sukienka
no i brzuszek jaki już duży!Przeglądam sobie wyprawki dla niemowlaków i niektóre są koszmarne. Co z tego, że taniocha, jak kiepskie i jakość pewnie też kiepska. A TO już jest wielka porażka. Nie dość, że ohyda, to jeszcze FOR BABYS ![]() Chyba jednak pozostanę przy sklepach i lumpkach, a allegro zostawię sobie na koniec. Wg mnie lepiej mniej, ale lepszej jakości, niż cała masa jakichś szmatek ![]() Chociaż kilka zestawów wpadło mi w oko, ale muszę zrobić rozeznanie w sklepach. A co Wy uważacie? Jak Wasze doświadczenia z allegrowymi ciuchami? |
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
anula, śliczna sukienka i fajny pokaźny już brzuszek
![]() Mary, uważam że na allegro można kupić fajne i o wiele tańsze rzeczy. Ja na pewno będę inwestować w body, pajace i inne tego typu rzeczy bo w sklepach jest to o wiele droższe
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki, u mnie dzis bylo poranne sprzatanie, bo tyle wizyt nam zlozono, ze mieszkanie wygladalo jakby przeszlo przez bue tornado
anula_81 wielki juz brzunio, slicznyyyy i jaka Ty elegancka agus Twoj brzunio tez juz wielki ![]() wrzucam swoja fotke idzie 21 tydzien, we wtorek mamy polowkowe ![]() no niestety zaczynaja mi sie problemy z kregoslupem, czy ktorej z Was tez?? juz przed ciaza ortopeda mnie ostrzegal, pomimo gimnastyki, jogi, basenu robie sie mega garbata i krzyz mnie boli, a to dopiero poczatek...myslicie, ze po ciaqzy bedzie gorzej, czy jak urodze to brzusio sie odciazy i nie bedzie masakry??? ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- zapomnialam o fotce
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
moj brzuszek
|
#2075 |
|
Moderatoreska
|
Witam, melduję się tylko na chwilkę bo dopiero dotarliśmy do domku, teraz pakowanie i jedziemy na wieś, wracam dopiero w nowym roku
![]() Dziękuję dziewczyny za kliki i proszę o więcej, głosujemy tylko do jutra ![]() Pozdrawiam serdecznie, nie dam rady Was nadrobic, mam nadzieję, że u Was wszystko ok. U mnie w porządeczku całuski kochane, jutro pewnie uda mi się do was zajrzeć na spokojnie ![]() Buziaczki ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2076 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale ci brzuszek urosl![]() ladna sukienka, slicznie brzuszek podkreslila... ![]() ale sie w swieta objadlam, brzuszek mi sie powiekszyl, teraz az mam dusznosci czuje jak mnie rozpycha ehhna imprezki, tez mi sie nie chce jezdzic, ale zwykle na te swieta zawsze sie gdzies pojechalo, wypilo i posmialo... przynajmniej nie mam kaca i jestem wyspana hehe no i szczesliwa milego wieczorku, ide z meżem poleżeć przed tv
|
|
|
#2077 |
|
Wtajemniczenie
|
A moje święta .... szkoda gadac, całe dnie w łóżku, z dreszczami (bez gorączki), bólami brzucha i pleców....koszmar. Codziennie zbieraliśmy się do szpitala, ale jakos przetrwałam do teraz, jeszcze tylko noc i jutro rano na gruntowne badania a popołudniu do lekarza
. Najgorsze święta jakie miałam...
|
|
#2078 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co do kręgosłupa - u mnie dokładnie to samo. Od kilku dni ciągle mnie coś boli, krzyż no i pachwiny i wzgórek łonowy i też jestem garbata jak stara baba Zaraz zrzucę zdjęcia z aparatu to pokażę Wam mój bębenek, który podobnie jak Wasze w jakiś magiczny sposób urósł w ostatnim czasie niesamowicie. Jeszcze oglądałam dziś zdjęcia sprzed 5 tygodni to różnica jest oooogromna Ale ja się i tak cieszę, najważniejsze że dzidzia rośnie i i ma się dobrze w swoim hoteliku
|
|
#2079 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Święta, Święta i po Świętach... Nawet jakoś szybko i znośnie zleciały. Co do imprez,hmm... ja bym z wielką chęcią poszła potańczyć I jestem pewna,że we wakacje na pewno pójdę na imprezę i się wytańczę! Tak patrze na te wasze zdjęcia i posty i zazdroszczę waszego nastawienia. Ja się wczoraj i dziś wkurzałam strasznie, że ten brzuch rośnie i rośnie i będzie coraz większy Już za bardzo nie da się go ukryć ajjj... źle się z tym czuję. A do tego Młody tak ostatnio rozrabia, że szok...A tak w ogóle to aniołek naszej Eweski spadł teraz jest chyba blender, a było już żelazko ![]() Miłego wieczoru Dziewczyny |
|
|
|
#2080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A tak wlasciwie to co ta Eweska by chciala,bo moze wlasnie by wolala blender? Prosze nas pokierowac.My cale szczescie juz w domu. Ze wzgledu na skomplikowane sytuacje rodzinne moja i TZ swieta sa zawsze duzym wysilkiem dla jednego z nas... Z radoscia ide sie wykapac i do lozeczka. TZ dostal Leksykon Bonda i cos czuje, ze do rana sie od niego nie odklei ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Hurrra wygralam w konkursie Skincode Essentials!!! Wpadlam w podskokach do pokoju, az sie TZ wystraszyl )https://wizaz.pl/Trends-News/Konkurs...entials-wyniki |
|||
|
|
|
#2081 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no właśnie... Eweska powinna powiedzieć co by chciała bo nie wiemy czy klikac czy nie
|
|
|
|
|
#2082 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej slonca moje kochane!
jeju jak dobrze, ze juz sie koncza te swieta bo naprawde, ilez mozna jesc i w ogole przemeczylam sie troszke chyba bo az mialam takie ciemneijsz euplawy i od razu dostalam histerii, dzisiaj sluchalam serduszka na szczescie i dlugo nie moglam znalezc, ale na szczescie znalazlam juz duzo wyzej bo w okolicach pepka i to mocno walilo dzidzia co prawda od wigili jakos malo sie rusza, chyba dlatego ze sie przejadlam moze![]() Cytat:
![]() Dziekuje, a sukienke polecam, nie byla wcaale droga, a ma duzo miejsca na brzuszek plus rozciagliwy material, wiec starczy na dluzej, niestety jest baaardzo krociutka ![]() Cytat:
i sukienka rozwniez przesliczna Bole plecow tez mam straszne, szczegolnie w czwartek jak sie narobilam przed wigilia, nie moglam spac totalnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez mam czasami takie bole, ze nie moge spac![]() dawaj zdjecia brzuszka koniecznieeeee!
|
||||||
|
|
|
#2083 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez duzo jem ale staram sie jesc zdrowe rzeczy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
duzy duzy ten moj ![]() Cytat:
strasznie ruchliwe swieta mialam azz mam wyrzuty sumienia teraz bede lezec i wcinac owocki |
|||||||
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku dziewczyny jakie Wy macie brzuszki duże
ja w porównaniu do Waszych to wyglądam jakbym się tak najadła a nie była w ciąży chociaż zauważylam że to zależy od tego gdzie się dzidzia umieści. Dzisiaj czuję ją tak nisko i mam mniejszy brzuch a wczoraj czułam ją w okolicach pępka (i jednocześnie na dole ) i miałam większy brzuch. Ja tam nie tęsknię za knajpami i imprezami nigdy za tym nie przepadałam, dopiero na studiach dałam się namówić przez współlokatorkę i z nią chodziłam od czasu do czasu, a tak to nie
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK, Mimbi, dzięki za opinie! Przejrzałam Mothercare na allegro i muszę przyznać, że cudne! Jutro jadę po zakupy, więc pewnie zahaczę o kilka sklepów, porozglądam się, ale faktycznie Allegro nie przekreślam. Może ja po prostu mam kiepskie rozeznanie
![]() A zaufanych sprzedawców poproszę ![]() I wiecie co? Padłam ze szczęścia, moi Rodzice powiedzieli, że kupują wózek. My mamy wybrać, Oni dają kasę. To ogromne odciążenie dla portfela. Principessino, ślicznie wyglądasz
|
|
|
|
#2086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się dzielnie Cytat:
|
|
#2087 |
|
Wtajemniczenie
|
Zieeeeeeeeeeeeeew...
Dzień dobry Meldujemy się po Świętach... U nas w tym roku cisza i spokój - baaaaardzo miło. I wszystko byłoby genialnie gdybym wczoraj nie dostała kataru! Taki skubaniec że mi nos zupełnie zapchało, szło sie wykonczyć...Piękne te wasze brzucholki i jakie eleganckie mamunie ![]() Dziewczonka napisz koniecznie po wizycie ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Posłuchajcie ![]() http://parenting.pl/portal/teksty/co...-wiedza-lepiej
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Wracam do Was po świętach - z pełnym brzuchem i okrąglutka . Mam wrażenie, że przez same święta przytyłam więcej niż od początku ciąży. Poza tym strasznie puchną mi łydki i stopy . No i nadal męczy mnie przeziębienie - kaszel się utrzymuje, choć ja praktycznie zawsze tak długo go miałam po chorobie, ale co najdziwniejsze to katar Principessina, Aguś, Anula - ślicznie wyglądacie .A ja mam dzisiaj 7 rocznicę ślubu Ale ten czas leci
|
|
|
|
#2089 | ||
|
Wtajemniczenie
|
listopadowa80
piękna rocznica ![]() Cytat:
Cytat:
Ale widzę, że wiele z nas zakatarzonych ![]() mary poziomkowa woow, super! To się nazywa prezent My pożyczymy wózek i fotelik od rodziny więc też nam ten koszt odejdzie. Później kupię sobie jakąś wyczesaną spacerówkę Nie wiem jak Wy ale ja się tak cieszę, że się grudzień kończy bo niedługo będzie styczeń, 2011 rok w którym urodzą się nasze dzieciątka ![]() ![]() Acha i mój "bębenek" Nie wiem czy widać na zdjęciach ale już coraz bardziej odcina się od mojego ciała i odstaje tak do przodu. Wrzucam też fotkę bodziaka, który uwielbia TŻ i niemowlakowych bucików. Dostałam też na święta świetne skarpetki dla dzidziuśki ale już schowałam do szafy. Od stycznia zabieramy się za zmiany w domu by przygotować pokój dla małej
|
|
#2090 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny witam się po świątecznie
![]() Na razie nie mam jak pisać bo tż nade mną ślęczy, żebym najpierw śniadanie zjadła... Klikacie Ewesce?? kliknijcie jej dzisiaj ostatnie szanse bo jeszcze parę godzin, a żeby nam chociaż z tego blendera nie spadła, oki?? Moria śliczny brzuszek, i ten pępek (mi już wychodzi niestety...)
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-12-27 o 10:08 |
|
|
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
moria śliczne
i zebys nie wiem jak się starała to Igosława (bomba!!!) i tak będzie córeczką tatusia ![]() Jaka Ty łopalona jesteś!!!!!!! yyyyyyyyyyyyyy ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Siasiek dobry Kliknęłam juz z dwóch kompów, po południu zrobię drugą rundę. Przecież nie pozwolimy ewesce spaść!!
|
#2092 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łoo matko, to mój ślęczy nade mną i sprawdza czy nie jem za dużo A co do pępka, gdyby nie spora warstewka tłuszczu to też już by pewnie wyskoczył Cytat:
A jestem bladziocha tylko w photoshopie kolory poprawiłam, bo całe zdjęcie za blade było
|
|
#2093 |
|
Wtajemniczenie
|
moria osz ty
![]() Do dr Dudarewicza mąż będzie mógł ze mną wejść?
|
#2094 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale macie fajne brzuchole
![]() Moria Twoj wymiata. Fajna pileczka ![]() Anula bardzo elegancka sukienka ![]() Principessinko Tobie tez brzuszek urosl. Wygladasz pieknie I uwielbiam Twoje rajtki ![]() Kupilam wczoraj pierwsze ciazowki W kocu mi wygodnie ![]() Dzisiaj od 5 rano byla wyprzedaz w Nexcie... mialam isc, ale odechcialo mi sie. Pewnie mnostwo ludzi bedzie. Nie chcialabym by mnie zgnietli
|
#2095 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry dziewczynki
U mnie dzisiaj troszkę lepiej, byłam na badaniach - wydałam ponad 200zł, ale mam nadzieje, ze chociaż wyjdzie tam jakaś przyczyna mojego złego samopoczucia. Do mojego lekarza nie mogę się dodzwonic, ale w szpitalu powiedzieli, że ma dyżur od 15:00, więc i tak się u niego pojawię .Brzuszki macie mamusie cudowne i taaaaakie duże, mój to jest maleńki i znowu schudłam , przez złe samopoczucie, nudności i brak apetytu. Mam wyrzuty sumienia, że moja dzidzia taka biedna jest
|
|
#2096 |
|
Wtajemniczenie
|
Listopadowa wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu
Duzo milosci i owocnych godow
|
#2097 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki poświątecznie
Ja też mam wrażenie, że przez te święta przytyłam więcej niż przez całą ciążę ![]() Dzisiaj wielki dzień dla Piotrusia Jedziemy na 18 na badanie połówkowe do Katowic, aby się pomierzyć, poważyć i pooglądać![]() Chociaż mój TŻ cały czas się upiera, że tam jest jednak Marysia i lekarz mu to dzisiaj powie W czasie świąt widziałam się dwa razy z bratową ( mamą 4 miesięcznej Zuzi ). Normalnie zabroniła mi kupować jakichkolwiek ciuszków, bo tyle tego mają. Zuzia ponoć nie zdążyła nawet wszystkiego założyć, bo już wyrosła, a do tego mają sporo ciuszków dla chłopca od koleżanek bratowej. Pojadę tam po nowym roku i pozbieram, skoro tyle tego jest. Cieszę się, że nie będziemy musieli tyle kasy inwestować w ciuchy, będzie na co innego. Do tego mój tata zadeklarował, że kupi nam wózek ( bo w sierpniu kupił Zuzi ) Mój brzusio też wystrzelił do przodu. Do sukienki ślubnej już nie wejdę, ale tak naprawdę to nie jest najważniejsze przecież. Kupię sobie jakąś koktailową ( może nawet w happy mum ). Najważniejsze, żeby nasz Piotruś był zdrowy i rozwijał się prawidłowo. Miłego dnia dziewczyny. U nas zima na całego, ale świeci słoneczko. listopadowa , wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu
Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2010-12-27 o 11:24 |
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka nie martw się, nie ty jedna nie przybierasz na wadze, pisałam wczoraj o tym
najwyraźniej nasze maluszki tyle z nas wyciągają ja się dzisiaj ważyłam i od początku (tzn od kiedy się ważyłam pierwszy raz u gina) przytyłam 2,5kg. A przed ciążą ważyłam 61-62 kg, teraz waga stanęła na 60kg i to od początku grudnia tak stoi. Ale moim priorytetem nie jest osiągnięcie wagi z dwoma zerami, więc się nie martwię wolę tak niż tak jak moja kuzynka która zawsze była szczypiorkiem a w ciąży przytyła 45 kg Listopadowa sto lat
|
|
#2099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytke ![]() To kiedy bedzie Wasz slub? ![]() Szkoda, ze juz sie nie zmiescisz w suknie. Pamietam, ze piekna byla
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo dziekuje za komplementy, bardzo mi sie milo zrobilo
jutro nasze usg polowkowe, juz nie moge sie doczekac bzyczka1 wczoraj widzialam sie z kolezanka i powiedziala, ze moj brzuch jest wielki jak na ten tydzien ciazy, ona dopiero zaczynala miec widoczny w 7ym miesiacu, a jest jeszcze chudsza ode mnie, wiec chyba kazda z nas poprostu przybiera na wadze inaczej, mozesz sie tylko cieszyc nie nabedziesz zbednych kg Listopadowa wszystkiego naj najjjjjlepszego, zeby sie Wam wiodlo jak najlepiej Dziewczonka co bierzesz na to swoje przezebienie? Paulizia powiem Ci, ze kupilam sobie 5 par roznych cieplych rajstop, wole jednak te swetrowe tuniki niz spodnie....a pogodzilas sie z Tztem? ![]() moria44 no brzuszek rewelacyjny i gatki tez mary poziomkowa to sie nazywa prezent ![]() Dziewczyny zastanawiam sie nad jednym...wiele osob mowi nam, ze gondoli od wozka w ogole nie uzyjemy, bo bedzie za goraco i godnola jest potrzebna tylko na pierwsze trzy miesiace, jak Wy to widzicie? no ale to jak z dzidziusiem bede wychodzila na spacery? macie jakies pomysly? anula_81 i pytanko do Ciebie czy bedziesz dzidzie rejestrowac w Pl? wyczytalam wczoraj, ze w ciagu trzech miesiecy od urodzenia nalezy zarejestrowac...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.

no i brzuszek jaki już duży!

czuje jak mnie rozpycha ehh
Czekamy na Ciebie fasolko

piękna rocznica
, przez złe samopoczucie, nudności i brak apetytu. Mam wyrzuty sumienia, że moja dzidzia taka biedna jest
za wizytke