|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Elianka
to bardzo smutne głębokie wyrazy współczucia to właśnie ciągłe moje obawy że coś pójdzie nie tak |
|
|
|
#2553 |
|
Rozeznanie
|
dzięki za powitanie
Nicole- witaj ja byłam rano u internisty bo w nocy przez ten cholerny kaszel nie mogłam spać. Lekarka powiedziała, że niestety mogę się leczyć tylko domowymi środkami- syrop z cebuli, czosnek, maliny, miód, itp. a poza tym mam leżeć. No ale jak leżeć, jak w pracy tyle roboty przed końcem roku Wzięłam L4 od jutra do 31.12, powiedziałam szefowi, że sorry no ale muszę. Zrobił przerażoną minę, w końcu odkąd pracuję w firmie (3,5 r) nigdy nie brałam chorobowego. Z drugiej strony wie, że jestem w ciąży to powinien być przygotowany na takie akcje. Muszę z nim w ogóle obgadać strategię, bo jeszcze mu nie mówiłam, że od marca chcę iść na zwolnienie, a wydaje mi się, że on myśli, że będę siedzieć w robocie do porodu W ogóle- dziewczyny czy Wy zauważyłyście u siebie coś takiego, jak ślinotok?? Kurczę, czytałam o tym w poradniku dla ciężarówek i trochę się z tego śmiałam- do dziś Dziś rano w drodze do pracy dostałam takiego ślinotoku, że nie nadążałam z połykaniem śliny! Patrzyłam tylko czy ktoś za mną nie idzie i spluwałam co chwilę.Ja wiem, że ciążowe przypadłości jeszcze pewnie nie raz mnie zaskoczą przed finałem ale czasami to naprawdę nie ogarniam ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- przykro mi kochana ![]() doskonale rozumiem, jak to boli.. nie poddawaj się w staraniach, jak tylko dojdziesz do siebie.. i trzymaj się...
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę się starać albo nie. Tak czy siak było mi z Wami miło chociaż przez tą chwilę,.
|
|
#2555 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Nicole_21 witaj Nie wiem, co mam Tobie napisać, bo pewnie żadne słowa nie są w stanie Ci pomóc...
|
|
|
|
#2557 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2558 |
|
Wtajemniczenie
|
trzymaj się kochana
|
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
elianka....strasznie mi przykro
Trzymaj się mocno! ![]() :przytu l:
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Elianko
nie wiem co powiedzieć... Glizda daj znać co i jak? martwię się ![]() LadyInBlack2 i madzia1k1 dopisałam Was do listy
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2010-12-27 o 10:37 |
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
elianka
![]() Trzymaj się kochana. Dzień dobry Wszystkim Od wczoraj miałam ochotę na kanapki z nutellą i dzisiaj z rańca w długą...do sklepu Głód zaspokojony ![]() Dzisiaj idziemy wieczorem na USG przesiewowe i zobaczę znowu Maleństwo I trochę się pocieszam że od 12 tyg ryzyko poronienia spada...tak tylko martwię się na zapas
Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2010-12-27 o 10:46 |
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to foteczki koniecznie!! |
|
|
|
|
#2563 |
|
Zadomowienie
|
Mogę tylko wirtualnie przytulic. Trzymaj się kochana...
|
|
|
|
#2564 |
|
Rozeznanie
|
elianka trzymaj się dzielnie
|
|
|
|
#2565 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
Elianko tak bardzo mi przykro Gdybyś miała ochotę wypłakac się, wyżalić komuś na forum, zajrzyj tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post24000046Glizda a jak u Ciebie? Mam nadzieję, że to nie było nic groźnego ![]() Dziewczyny mi na mdłości pomagają lody
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w którym tygodniu lekarz robi normalne usg a nie dowcipne? Bo mam iść w połowie stycznia i ciekawa jestem czy wogóle będzie robił i jak już to jakie. Chciałabym żeby przemek zobaczył bezpośrednio na usg fasolka
![]() a tak poza tym to najpierw był pewien że będzie chłopak, a w święta siedzieliśmy i przeglądaliśmy imiona z kalendarza i jak zobaczył imię Lilianna to teraz gada że jednak chce córkę i Lila ma być i koniec
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ostatnio jak byłam to miałam już robione przez brzuch, to był 10t4d
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też Lila się spodobała, a nigdy wcześniej nie myślałam o tym imieniu. Przemek mówi że NIE Lila tylko Lili ma być
A na chłopca to nie mamy żadnego jeszcze ![]() To fajnie że w 10tc już przez brzuch, w połowie stycznia jakoś tak będzie 10-11 tydzień
|
|
|
|
#2569 |
|
Rozeznanie
|
Mi też marzy się Hania
choć Tż uparcie powtarza, że będzie chłopak. Dla chłopaka pomysłów brak, (a przynajmniej takich co by obydwie strony się zgodziły) więc zacznę się zastanawiać jak już coś będzie wiadomo.Od 10tyg to już raczej przez brzuch robią usg |
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładne imię, sama się nad nim zastanawiam
![]() Elianka Glizda co tam, odezwij się , martwimy się tu Dziewczyny ja stwierdziłam że po tych świętach muszę odpocząć i leże ma maxa i nigdzie sie raczej nie będę ruszać muszę odreagować , aha i mdłości chyba już mi przeszły |
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi, a Wy od początku miałyście jakies przeczucie co do plci dziecka??
![]() Bo my jakoś od początku się zwracamy do brzucha per "synus" A co do imion to dla chłopca Kubuś , chociaż ostatnio w środku nocy mnie mąż obudził przejęty "wiem, wiem mam imię dla syna - może oskar?!?!?!!" |
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnie usg miałam w bodajże 8t5d i przez brzuch lekarz zrobił
było super widać teraz u mnie końcówka 12.t.c. a lekarza nie ma w przychodni i zaraz w nowym roku idę do niego prywatnie na usg genetyczne bo czas ucieka a myślałam że dziś w przychodni się umówimy konkretnie... trudnomuszę sobie w koncu wagę kupić, bo takie czekanie od wizyty do wizyty żeby poznać prawdę ile kg mam więcej mnie wykańcza, a tak jak za dużo przytyję będę mogła od razu zareagować i ograniczyć jakieś świństwa w "diecie" mam ogromne przeczucie, że mam pod sercem synka, tylko z imieniem kłopot Kamil, Dominiki, Alan... ciężko wybrać, bo żadne imię mnie nie zauroczyło
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2010-12-27 o 12:18 |
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
agulaaabar ja mam małe przeczucia ale jeszcze to tak po cichu .... jak sie sprawdzi to napiszę , mi to wszystko jedno czy synek czy córcia , to moja pierwsza dzidzia i może przy drugiej będę miała większe preferencje
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to dobrze że to samo się decyduje jaka będzie płeć, bo jakbym miala sama podjąć decycje to by chyba bliźniaki musiały być
|
|
|
|
|
#2575 |
|
Wtajemniczenie
|
no to tak jak i u mnie - pierwsze dziecko, to i płeć szczególnie mi teraz nie zawraca głowy, a raczej żeby wszystko było dobrze i żeby maleństwo zdrowe było
|
|
|
|
#2576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Generalnie niby zasada jest taka, że wczesną ciążę najlepiej podglądać przezpochwowo, a już później można normalnie przez brzuch.
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie bliźniaki dwujajowe różnej płci bo też nie zdecydowałabym się ..... u mnie u rodzeństwa jest 3 chłopców i każdy liczy że u mnie będzie córcia heeheehhe ale z drugiej strony to już na chłopca miałabym ubranka za free heheheh
Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2010-12-27 o 12:19 |
|
|
|
#2578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny możecie mi powiedzieć o co dokładnie chodzi z tym genetycznym usg?? jak jest różnica między zwykłym a tym właśnie genetycznym?? czy ono jest dokładniejsze w określeniu czy dziecko rozwija się prawidłowo, czy może wyklucza jakieś poważne schorzenia?? to nie to samo co dokładne badania prenatalne płodu?? bo nie wiem...
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
No to mam nadzieję, że jak pójdę TŻ będzie mógł pooglądać sobie fasola
![]() Co do płci, mi się wydaje, że będzie chłopak. Nie wiem dlaczego, nie na 100%, takie lekkie przeczucie. Zaraz się zbieramy, najpierw obiad u babci, potem małe zakupki. Chcemy jakaś komodę małą do sypialni kupić, ciuszki jakieś (mam nadzieję, że przeceny już są warte uwagi no i koniecznie stanik, bo moje stare 65FF stają się maławe... szkoda tylko że sklep, jedyny w którym mogę sobie coś kupić na drugim końcu miasta... jak będą same mega drogie już mam upatrzony w necie ciekawe czy g będzie czy też gg będę musiała celować ![]() PS. Dodałam fotki w klubie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.

a poza tym mam leżeć. No ale jak leżeć, jak w pracy tyle roboty przed końcem roku
Wzięłam L4 od jutra do 31.12, powiedziałam szefowi, że sorry no ale muszę. Zrobił przerażoną minę, w końcu odkąd pracuję w firmie (3,5 r) nigdy nie brałam chorobowego. Z drugiej strony wie, że jestem w ciąży to powinien być przygotowany na takie akcje. Muszę z nim w ogóle obgadać strategię, bo jeszcze mu nie mówiłam, że od marca chcę iść na zwolnienie, a wydaje mi się, że on myśli, że będę siedzieć w robocie do porodu 

i dzisiaj z rańca w długą...do sklepu 

zębole

Zakończone: 2
trudno