Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-12-27, 12:16   #271
jomic
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 876
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV

Zmykam, wrócê na herbatkê.

jomic jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-27, 13:16   #272
princeseczka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 733

Dottoressa gratulujêklask i:
(nawet nie widzia³am,¿e dzisiaj zdajesz)

Okularów nie noszê, a bêd±c dzieckiem tak bardzo o nich marzy³am
pó¼niej w szkole by³o jakie¶ badanie wzroku mia³am chyba 13 lat wtedy i jako¶ ta siê z³o¿y³o,¿e nie mia³am szansy siê wykazaæ swoim wzrokiem,bo rówie¶nicy mi podpowiadali co pani na tablicy wskazuje
badania na prawko-by³y bardzo ¶mieszne, wype³ni³am tylko ankietê i tyle
najwa¿niejsze jest to,¿e sama nie odczuwam jakiego¶ niedowiedzenia czy pogorszenia wzroku

Pobrali¶my siê
princeseczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-27, 13:23   #273
jomic
Zakorzenienie

princeseczka, tez marzy³am o okularach. Takich z kokardkami po bokach. Ale wtedy nie dosta³am.
Wróci³am na herbatkê a tu opustosza³o...
Która je¼dzi w tym tyg?

Stary 2010-12-27, 13:28   #274
Haylee
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 642

witam dziêki za s³owa otuchy powoli wracam do ¿ywych... mam czas do pi±tku - jazdy a tyle do roboty mam... 30 stron pracy dot. portali internetowych (don't ask... ) , napisaæ kolejny rozdzia³ pracy licencjackiej, nauczyæ siê na x kolosów no i oczywi¶cie testy na prawko powtarzaæ gdyby nie ta choroba, od rana bym ju¿ mia³a co¶ zrobione, tak to przerobi³am tylko 1/3 testów. Oby jutro gard³o by³o ju¿ w porz±dku, bo siê nie wyrobiê...

a soczewki s± super ;D taki komfort
Stary 2010-12-27, 13:29   #275
tur3cka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 455

Cytat:
Napisane przez jomic Poka¿ wiadomo¶æ
Która je¼dzi w tym tyg?
Jaaa...
tur3cka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-27, 13:30   #276
matyldaaaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 424

I znowu czujê siê pokrzywdzona bo wszyscy maj± bezterminowe, a mi g³upi babsztyl da³ terminowe na 10lat bo powiedzia³a, ¿e je¿eli noszê okulary to nigdy nie dostanê bezterminowego I jeszcze wtedy zap³aci³am 70z³ a wszyscy znajomi p³acili po 50
matyldaaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-27, 13:31   #277
Sarrai
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 030

Hej, witam Czy mogê siê do³±czyæ??
W wigiliê siedzia³am sobie w pracy, nuda jak nie wiem, odpali³am sobie stronê groupon (mo¿e znacie) i by³a tam promocja na kurs prawa jazdy za 590 z³ zamiast 1200 w jednej ze sto³ecznych szkó³ jazdy Ju¿ dawno bi³am siê z my¶lami, czy siê nie zapisaæ, ale zawsze by³o jakie¶ ALE. No ale wykupilam tê ofertê, ta cena mnie skusi³a , dzi¶ rano zarezerwowa³am sobie kurs i 4 stycznia idê na pierwsze zajêcia teoretyczne
I tak sobie teraz rozmy¶lam o tym, ze fajnie i w ogóle... ale powoli zaczynam siê przera¿aæ, bo z samochodem to ja mam tyle wspólnego co ¶winia z siod³em Ca³e ¿ycie korzystam z komunikacji miejskiej, nawet jako pasa¿er bardzo rzadko swoje szanowne 4 litery wo¿ê
Zastanawiam siê, czy dam radê!!!
Poza tym t¿ mnie zdo³owa³, na pocz±tku by³ bardzo na TAK jesli chodzi o ten kurs, a wczoraj siê mnie pyta, jak ja sobie dam radê na jazdach skoro mi siê prawa strona z lew± myli i vice versa i ¿e nawet z GPSem siê zgubiê... Ale ja ju¿ mu poka¿ê

Tak wiêc bardzo bym siê cieszy³a, gdyby¶cie mnie przyjê³y do swojego grona, bym mog³a tutaj was podczytywaæ i czasem dorzuciæ swoje 3 grosze. Czy by³y (lub s±) tutaj osoby, którym uda³o sie uzyskaæ prawo jazdy, bêd±c na starcie kompletnie zielonym?
Sarrai jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-27, 13:38   #278
princeseczka
Zakorzenienie

haylee, potowarzyszê Ci w testach i nauce do jednego kolokwium

Pobrali¶my siê
Stary 2010-12-27, 13:40   #279
jomic
Zakorzenienie

je¿d¿±cym - oczywisæie zazdroszczê...
Sarrai witaj
Zielona by³am ja, mogê nawet powiedzieæ ¿e blada. I spokojnie siê da. Ja o samochodach wiedzia³am, ze s±, ze maj± peda³y i biegi. Na kursie douczyli mnie "wszystkiego" potrzebnego, zeby pojechaæ.
Bardzo promocyjny ten Twój kurs. Jakbym zaoszczêdzi³a tyyle, to wiecie na co bym wyda³a...

Stary 2010-12-27, 13:42   #280
gkruk
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 376

Cytat:
Napisane przez eyo Poka¿ wiadomo¶æ

witamy, zapraszamy, wspieramy i uzale¿niamy

buuu!!! za³amka po je¼dzie z innym instr... widzê ile mam niedoci±gniêæ tylko usi±¶æ i p³akaæ (co czujê, ¿e mnie dzi¶ czeka)

Zupe³nie inaczej jest, je¿eli masz kogo¶, kto ciê kocha. To ci daje setkê powodów, aby ¿yæ. Ja ich nie mam.

Jonathan Carroll
gkruk jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-27, 13:45   #281
jomic
Zakorzenienie

Haylle ja mogê testy powtarzaæ

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez gkruk Poka¿ wiadomo¶æ
buuu!!! za³amka po je¼dzie z innym instr... widzê ile mam niedoci±gniêæ tylko usi±¶æ i p³akaæ (co czujê, ¿e mnie dzi¶ czeka)
nie smucimy siê
nic nie mówi³am, bo ju¿ mia³a¶ umówion± jazdê, ale ja uwa¿am, ze zmiana instr na 2h przed koñcem kursu to nie jest dobry pomys³. Ja tak zrobi³am, potem siedzia³am i p³aka³am. A wysz³o na to, ze tak sobie pogada³, pomarudzi³, potru³ mi do ucha i tyle. Jedno co mogê Ci poradziæ - jak powiedzia³ co¶ instotnego to zapamiêtaj, resztê zapomnij i siê nie przejmuj.

Stary 2010-12-27, 13:50   #282
gkruk
Raczkowanie

Nie zmieni³am instr, z moim nadal bêdê je¼dziæ, chcia³am poje¼dziæ z innym i mo¿e te¿ troszkê poczuæ siê jak na egzaminie...?

Zupe³nie inaczej jest, je¿eli masz kogo¶, kto ciê kocha. To ci daje setkê powodów, aby ¿yæ. Ja ich nie mam.

Jonathan Carroll
Stary 2010-12-27, 13:52   #283
princeseczka
Zakorzenienie

Cytat:
ka¿dy instruktor, do którego by¶ nie posz³a zawsze by co¶ znalaz³...dlatego ja mimo wielkiej têsknoty za jazd± czekam na swojego
g³ówka do góry

Pobrali¶my siê
Stary 2010-12-27, 13:53   #284
jomic
Zakorzenienie

Ja mia³am ten sam powód- zobaczyæ jak to jest z kim¶ innym w samochodzie. Tylko tyle.
U mnie to by³ instr z tego samego OSK to jeszcze sobie panowie mogli porozamwiaæ o mojej je¼dzie

Stary 2010-12-27, 13:53   #285
princeseczka
Zakorzenienie

Sarrai pe³no tu takich

Pobrali¶my siê

Edytowane przez princeseczka
Czas edycji: 2010-12-27 o 13:55
Stary 2010-12-27, 14:01   #286
sylwiszon757
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 487
GG do sylwiszon757

Sarrai: hej

matyldaaaa: uuu...to beznadziejnie, mój lekarz powiedzia³, ¿e bardzo rzadko daj± terminowe prawa jazdy, bo nie chca robic problemów...
Stary 2010-12-27, 14:02   #287
princeseczka
Zakorzenienie

ja je¼dzi³am z innym na pocz±tku kursu, wtedy uwagi mnie ie zestresowa³y bo wtedy obojêtnie z którym bym nie je¼dzi³a to by³o ¼le z braku umiejêtno¶ci

mo¿e w sobotê wybiorê siê na krótk± przeja¿d¿kê jak mnie braciszek odwiedzi
bo obieca³,¿e da siê przejechaæ jego Reni±,któr± jeszcze nigdy nie mia³am okazji ¶migaæ( bo w sumie to do "mojej" eL ju¿ siê przyzwyczai³am tak samo jak do gracika,wiêc czas spróbowaæ czym¶ innym)

Pobrali¶my siê
Stary 2010-12-27, 14:05   #288
Sarrai
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 030

Cytat:
Sarrai witaj
Zielona by³am ja, mogê nawet powiedzieæ ¿e blada. I spokojnie siê da. Ja o samochodach wiedzia³am, ze s±, ze maj± peda³y i biegi. Na kursie douczyli mnie "wszystkiego" potrzebnego, zeby pojechaæ.
Bardzo promocyjny ten Twój kurs. Jakbym zaoszczêdzi³a tyyle, to wiecie na co bym wyda³a...
No cena rzeczywi¶cie fajna, ciekawa jestem, czy nie bêd± nas traktowaæ jak kursantów "drugiej kategorii" - ale mam nadziejê, ¿e bêdzie wszystko okej pod tym wzglêdem A opinie o tej szkole czyta³am, te¿ najgorsze nie s±... Zobaczymy, ale nie mogê siê doczekaæ

Dziêki dziewczyny za powitanie )

Edytowane przez Sarrai
Czas edycji: 2010-12-27 o 14:07
Sarrai jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-27, 14:07   #289
jomic
Zakorzenienie

Gdybym ja siê umówi³a na tê jazdê 10h wcze¶niej to nie przeje³abym siê. Mia³abym zapas, zeby wytracaæ tê energiê. A tak... stres i nic wiêcej.
zaraz uciekam poje¼dzic... sankami

Stary 2010-12-27, 14:15   #290
eyo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 947

Cytat:
Napisane przez Talija Poka¿ wiadomo¶æ
Witam wszystkie jezd¿±ce ja niestey niedawno obla³am mój pierwszy egz na prawko i o zgrozo na ³uku!!! Nigdy na jazdach nie mia³am z nim problemów a na egz co¶ mi sie stalo i nie da³am rady a naj¶mieszniejsze jest to ¿e pracuje w szkole jazdy... to sie nazywa ironia kolejny egz 12 stycznia trzymajcie kciuki A jezeli chodzi o zmainy w przepisach to tak maja sie zmienic predko¶ci i z tego co mi ju¿ wiadomo ceny egz niestey na wy¿sze
nic siê nie martw
najczê¶ciej to w³a¶nie problem jest z tym co cz³owiekowi najlepiej idzie
ja sama - w czasie jazd zawsze robi³am dobrze wzniesienie a na egzaminie mi raz zgas³, a tego bym siê w ogóle nie spodziewa³a (na szczêscie by³a druga próba)

na styczeñ

Cytat:
Napisane przez dottoressa Poka¿ wiadomo¶æ

Za³o¿yly¶cie nowy watêk i mu umknal... Ale spiesze z dobra nowina dzis o 8.30 mia³am teorie,a chwilê po 9 praktyke. ZDALAM! Do³±czam do Waszego zacnego grona,które wygra³y ten bój za pierwszym razem:p zrobi³am tylko jeden b³±d-raz zgas³ mi silnik jestem taka szczê¶liwa,ulga jest niesamowita...
klask i:
widzê przebieg prawie jak u mnie
18/18 i jedno zga¶niêcie :P

Cytat:
Napisane przez sylwiszon757 Poka¿ wiadomo¶æ
ja tak samo, ¼le sie je¼dzi przy takiej pogodzie.
planujê na egzamin kupic sobie soczewki
jomic: a masz minusy?
o widze nie tylko ja w minusika je¿dzê

Cytat:
Rano nie jest siê te¿ zmeczonym i nie czeka siê za d³ugo w nerwach.
Dzisiaj by³oby mi ciê¿ko jechac. Pogoda spacerowa - s³oñce ¶wieci i odbija siê od ¶niegu. A ja nie mogê okularów za³o¿yæ, bo jedne ju¿ mam na nosie (ale soczewki s± w drodze).
te¿ my¶lê nad takim rozwiazaniem.. albo sobie kupiê korekcyjne przeciwsloneczne jeszcze siê nie zdecydowa³am co by tu zrobiæ (a ja trochê uzale¿niona jestem od przecis³onecznych)

Cytat:
fajna sprawa. Ja na pocz±tku nie przyzna³am siê, ze okularnica jestem, ale potem musia³am.
ja siê grzecznie od razu przyzna³am bo wiedzia³am, ¿e ¶lepa jestem troche (nie no bez przesady, ma³± wadê mam)

Cytat:
Napisane przez Eroll Poka¿ wiadomo¶æ
(...)
To obowi±zkowo sprawd¼ czy lekarz pozwoli³ Ci je¼dziæ w soczewkach. Podczas mojego egzaminu by³a taka sytuacja, ¿e "mój" egzaminator nie dopu¶ci³ ch³opaka, bo zamiast okularów mia³ soczewki.

(...)

oj zdarzaj± siê takie sytuacje ew. jak kto¶ w ogóle okularów nie zabierze ze sob±
ja mam dumne 01.06

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Poka¿ wiadomo¶æ
I znowu czujê siê pokrzywdzona bo wszyscy maj± bezterminowe, a mi g³upi babsztyl da³ terminowe na 10lat bo powiedzia³a, ¿e je¿eli noszê okulary to nigdy nie dostanê bezterminowego I jeszcze wtedy zap³aci³am 70z³ a wszyscy znajomi p³acili po 50
dla tej pani dr.

i to bzdura ¿e nie mo¿esz mieæ bezterminowego!
Ja dosta³am. W sumie podejrzewam, ¿e to dlatego, ¿e wadê mam ma³± i jest ona sta³a (jak tylko mi wcisnêli z 6 lat temu okulary tak teraz mam tak± sam± wadê). My¶lê ¿e jakbym nie mia³a sta³ej tej wady to by mi nie da³a bezterminowego.

Inna sprawa ¿e ja uwa¿am, ¿e wszyscy powinni mieæ terminowe. Idiotyzmem jest zak³adanie, ze wzork mo¿e siê pogorszyæ tylko tym osobom które teraz maj± ju¿ okulary a tym co nie maj± siê nigdy nie pogorszy... Ci co ju¿ maj± okulary to chocia¿ wiadomo ¿e chodz± regularnie do okulisty a Ci co nie maja? Ju¿ widze jak wszyscy biegaj± po okulary i na badania....

Cytat:
Sarrai witaj

nic w eLce nie zginie ;P

Cytat:
nie przejmuj siê
ja po je¼dzie wróci³am do domu za³amana ze ³zami w oczach i przekonaniu ze to w ogóle nie dla mnie, ¿e siê nie nadaje i ¿e absolutnie nie dam rady tego zdaæ :P

---
w ogóle siê muszê pochwaliæ, je¼dzi³am dzisiaj znielubionym gazem i mi nie zgas³ s± postêpy ;P

Prêdzej czy pó¼niej cmentarze s± pe³ne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-27, 14:53   #291
gkruk
Raczkowanie

dziêki za s³owa otuchy, mam nadziejê, ¿e mi przejdzie ten cudny stan przera¿enia, ¿e niczego ju¿ nie umiem zrobiæ dobrze...

Jonathan Carroll
Stary 2010-12-27, 15:02   #292
tur3cka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 455

Cytat:
Ja id±c do lekarza, by³am przekonana, ¿e dostanê terminowe, bo wiêkszo¶æ w tej rubryce zaznacza³am i maj±c na uwadze moj± operacjê, moje choroby, okulary itp toooo... mam bezterminowe!!!!
By³am taka zaskoczona, nie mówi±c ju¿ o rodzinie . Kuzynka wspomnia³a, ¿e nosi tylko soczewki i jej dali terminowe!

Cytat:
Napisane przez Sarrai Poka¿ wiadomo¶æ
Tak wiêc bardzo bym siê cieszy³a, gdyby¶cie mnie przyjê³y do swojego grona, bym mog³a tutaj was podczytywaæ i czasem dorzuciæ swoje 3 grosze. Czy by³y (lub s±) tutaj osoby, którym uda³o sie uzyskaæ prawo jazdy, bêd±c na starcie kompletnie zielonym?
Jeszcze nie ukoñczy³am kursu, regularnie tutaj podczytujê, dzisiaj siê w³±czam w rozmowy (nie macie mi tego za z³e ?) ale powiem Ci, ¿e ja niiiic nie wiedzia³am przed kursem, jak siê co w³±cza, co gdzie jest itp. a je¿d¿ê ! Tylko siê bojê egzaminu, nawet teraz, nie wiedz±c kiedy mam :P.

Jestem w po³owie wyje¿d¿onych godzin.

I witam serdecznie na tym w±tku
tur3cka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-27, 15:54   #293
Eroll
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 271

Cytat:
Zawsze my¶la³am, ¿e osoby z wad± wzroku dostaj± terminowe prawka, a tu niespodzianka, lekarz powiedzia³, ¿e wypisuje mi bezterminowe. Ale mo¿e to ze wzglêdu na malutk± wadê u mnie. Jak± Ty masz wadê Matylda? Pocieszê Ciê, ¿e 10 lat, to d³ugo, bêdziesz mog³a nowe zdjêcie zrobiæ i w ogóle. Moja mama za sam± wadê wzroku dosta³a ju¿ dwa razy prawko tylko na 5 lat.

Cytat:
Napisane przez Sarrai Poka¿ wiadomo¶æ
Hej, witam Czy mogê siê do³±czyæ??
[...]
Witaj, oczywi¶cie ¿e mo¿esz Co do ostatniego pytania - zg³aszam siê.

Cytat:
Ja mia³am ten sam powód- zobaczyæ jak to jest z kim¶ innym w samochodzie. Tylko tyle.
U mnie to by³ instr z tego samego OSK to jeszcze sobie panowie mogli porozamwiaæ o mojej je¼dzie
Ja w ci±gu ca³ego kursu je¼dzi³am z kilkoma instruktorami i sobie to chwalê, bo rzeczywi¶cie ka¿dy zwraca uwagê na co¶ innego. Ale ju¿ pod koniec mia³am tylko dwóch ulubionych, ¿eby sobie nie mieszaæ za du¿o.

Cytat:
te¿ my¶lê nad takim rozwiazaniem.. albo sobie kupiê korekcyjne przeciwsloneczne jeszcze siê nie zdecydowa³am co by tu zrobiæ (a ja trochê uzale¿niona jestem od przecis³onecznych)
Ju¿ w te wakacje chcia³am sobie kupiæ przeciws³oneczne korekcyjne, ale stwierdzi³am, ¿e mam malutk± wadê, która siê mo¿e tylko pogorszyæ, wiêc stanê³o tylko na przeciws³onecznych. Na co dzieñ raczej rzadko mnie w okularach mo¿na spotkaæ, ale do samochodu obowi±zkowo, wiêc bêdê siê musia³a rozejrzeæ nad jakimi¶ soczewkami, albo w³a¶nie wróciæ do pomys³u z przeciws³onecznymi minusami bo nienawidzê jak mi s³oñce w oczy ¶wieci.

Cytat:
Inna sprawa ¿e ja uwa¿am, ¿e wszyscy powinni mieæ terminowe. Idiotyzmem jest zak³adanie, ze wzork mo¿e siê pogorszyæ tylko tym osobom które teraz maj± ju¿ okulary a tym co nie maj± siê nigdy nie pogorszy... Ci co ju¿ maj± okulary to chocia¿ wiadomo ¿e chodz± regularnie do okulisty a Ci co nie maja? Ju¿ widze jak wszyscy biegaj± po okulary i na badania....
Jestem takiego samego zdania ju¿ od dawna. Ludzie dostaj± bezterminowe, a potem? Normalne jest to, ¿e wraz z wiekiem zdrowie siê pogarsza.

Cytat:
Napisane przez tur3cka Poka¿ wiadomo¶æ
Jeszcze nie ukoñczy³am kursu, regularnie tutaj podczytujê, dzisiaj siê w³±czam w rozmowy (nie macie mi tego za z³e ?) ale powiem Ci, ¿e ja niiiic nie wiedzia³am przed kursem, jak siê co w³±cza, co gdzie jest itp. a je¿d¿ê ! Tylko siê bojê egzaminu, nawet teraz, nie wiedz±c kiedy mam :P.

Cze¶æ, cze¶æ Pisz regularnie o swoich postêpach. Udzielanie siê tutaj bardzo pomaga.

By³am w biurze, zap³aci³am, by³o mi³o, jutro bêdê zna³a termin. Trzymajcie kciuki, ¿eby nie by³ za bardzo odleg³y

Na koniec siê jeszcze pochwalê/po¿alê. Przymierza³am dzi¶ moj± wymarzon± sukienkê studniówkow±. By³a piêkna Kupi³abym j±, gdyby nie to, ¿e rozmiar 36 jest na mnie za ma³y, a 38 du¿o za du¿y.
Eroll jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-27, 16:02   #294
_gatinha_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 503

dottoressa gratulujê!!

te¿ noszê soczewki i te¿ mam wpisane tylko terminowe prawko ;p
_gatinha_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-27, 16:27   #295
mala zmiana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 829

Swieta swieta i po swietach. My z mezem tak sie objedlismy, ze na nic nie mamy juz miejsca w brzuchu. A z lodowki nic nie znika, jeszcze tescie jak przyjechali na wigilie, to nam dali cala torbe zarcia, do nowego roku bedziemy wszystko wyjadac. Mozecie mnie wpisac na pierwsza strona pod ten punkt " co zda³y" ja mialam exam 4.10 a pj odebralam 15.10 z gory dziekuje.

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Ja dostalam terminowe na 5 lat tez przez okulary a za badania placilam 100zl
mala zmiana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-27, 16:42   #296
jomic
Zakorzenienie

Moja wada nie powinna siê pog³êbiac - zmieni mi siê jedynie ostrosæ, ale to siê da zmian± osi naprawiæ.
Mój brat dosta³ terminowe z powodu nadci¶nienia i jak poszed³ na badanie (po 5 latach chyba) to pani/pan by³ w szoku, ze jak mozna z takiego powodu dac terminowe i ma bezterminowe.
K±zdy kierowca po np 40 roku ¿ycia powinien np raz na 5 lat przechodziæ badania. Nie tylko zawodowi kierowcy. Dla bezpiecze¶ñtwa - swojego i naszego.

Widzisz Eroll - tez pod koniec "nie szala³a¶" z instr. A to by³ w³a¶nie mój b³±d, ze na sam koniec zafundowa³am sobie takie emocje.
I bardzo dobrze, ze dotar³a¶ do o¶rodka.
Moze kup tê wiêksz± i zmniejszaj. Ja mam proble, ze jak sukienka u gory dobra to na dole za du¿a - chyba bêdê szyæ na wesele

gkruk - jakby¶ nic nie umia³a to by¶ nie je¼dzi³a.

eyo - ja siê zwyczajnie nie chwali³am ,ze mam soczewki, bo inaczej widzê jak w reklamie rutinoscorbinu. A ¿e instr mi w oczy nie patrzy³ to nie wiedzia³ (chyba, ze na odleg³osæ zauwa¿y³). Jak mnie spotka³ w okularach to te¿ siê nie zdziwi³.
I gazowe samochody te¿ s± fajne. Je¶li dobrze pamiêtam (a z nadmiaru wra¿eñ moze ¼le kojarzê) to moja pierwsza eLka by³a z gazem. Jecha³am ni± ca³y jeden raz, bo by³a zmiana samochodów.

Edytowane przez jomic
Czas edycji: 2010-12-27 o 16:51
Stary 2010-12-27, 17:05   #297
princeseczka
Zakorzenienie

Cytat:

Na koniec siê jeszcze pochwalê/po¿alê. Przymierza³am dzi¶ moj± wymarzon± sukienkê studniówkow±. By³a piêkna Kupi³abym j±, gdyby nie to, ¿e rozmiar 36 jest na mnie za ma³y, a 38 du¿o za du¿y.
Eroll, a kiedy studniówka? mo¿e da³oby radê zrobiæ jak±¶ poprawkê?

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez tur3cka Poka¿ wiadomo¶æ

Witaj sporo czasu- spêdzonego w eLce- jest jeszcze przed Tob±,tak¿e spokojnie

Pobrali¶my siê
Stary 2010-12-27, 17:13   #298
matyldaaaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 424

Cytat:
dla tej pani dr.
i to bzdura ¿e nie mo¿esz mieæ bezterminowego!
Ja dosta³am. W sumie podejrzewam, ¿e to dlatego, ¿e wadê mam ma³± i jest ona sta³a (jak tylko mi wcisnêli z 6 lat temu okulary tak teraz mam tak± sam± wadê). My¶lê ¿e jakbym nie mia³a sta³ej tej wady to by mi nie da³a bezterminowego.
Cytat:
Zawsze my¶la³am, ¿e osoby z wad± wzroku dostaj± terminowe prawka, a tu niespodzianka, lekarz powiedzia³, ¿e wypisuje mi bezterminowe. Ale mo¿e to ze wzglêdu na malutk± wadê u mnie. Jak± Ty masz wadê Matylda? Pocieszê Ciê, ¿e 10 lat, to d³ugo, bêdziesz mog³a nowe zdjêcie zrobiæ i w ogóle. Moja mama za sam± wadê wzroku dosta³a ju¿ dwa razy prawko tylko na 5 lat.
Szczerze mówi±c to nie pamiêtam jak± mam wadê, wiem tylko, ¿e nie widzê na daleko

A ta pani spyta³a tylko mnie czy pamiêtam jak± mam wadê powiedzia³am, ¿e nie. Potem kaza³a mi wymieniæ wszystkie odcienie jakie by³y na kafelkach w jej gabinecie (jakby facet mia³ to wymieniæ to w ¿yciu bo tam by³o od turkusu po bordo ) i to ca³e moje badanie

Cytat:
Napisane przez mala zmiana Poka¿ wiadomo¶æ

Ja dostalam terminowe na 5 lat tez przez okulary a za badania placilam 100zl
Nie chce byæ niegrzeczna ale troszkê mnie pocieszy³a¶
matyldaaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-12-27, 17:21   #299
jomic
Zakorzenienie

Ja czyta³am czarne literki albo cyferki, na korytarzu.
matyldaaaaa, co tam facet? Pewnie te¿ mia³abym problem z odcieniami

Stary 2010-12-27, 17:27   #300
owieczkaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 897

Cytat:
Szczerze mówi±c to nie pamiêtam jak± mam wadê, wiem tylko, ¿e nie widzê na daleko

A ta pani spyta³a tylko mnie czy pamiêtam jak± mam wadê powiedzia³am, ¿e nie. Potem kaza³a mi wymieniæ wszystkie odcienie jakie by³y na kafelkach w jej gabinecie (jakby facet mia³ to wymieniæ to w ¿yciu bo tam by³o od turkusu po bordo ) i to ca³e moje badanie

Nie chce byæ niegrzeczna ale troszkê mnie pocieszy³a¶
Moje badanie to by³a fikcja, nie sprawdza³ mi niczego. Ale mia³am okulary na sobie akurat i wpisa³ ¿e okulary na egzamin.

Z terminowo¶ci± jest ró¿nie - niektórzy wystawiaj± z wad± wzroku terminowe, inni bezterminowe. Mój brat dosta³ terminowe, ja bezterminowe, u tego samego lekarza, a wadê mamy bardzo podobn±.
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.