|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 876
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV
Zmykam, wrócê na herbatkê.
|
#272 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 733
|
Dottoressa gratulujê
![]() klask i:(nawet nie widzia³am,¿e dzisiaj zdajesz) Okularów nie noszê, a bêd±c dzieckiem tak bardzo o nich marzy³am ![]() pó¼niej w szkole by³o jakie¶ badanie wzroku mia³am chyba 13 lat wtedy i jako¶ ta siê z³o¿y³o,¿e nie mia³am szansy siê wykazaæ swoim wzrokiem,bo rówie¶nicy mi podpowiadali co pani na tablicy wskazuje badania na prawko-by³y bardzo ¶mieszne, wype³ni³am tylko ankietê i tyle najwa¿niejsze jest to,¿e sama nie odczuwam jakiego¶ niedowiedzenia czy pogorszenia wzroku |
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
princeseczka, tez marzy³am o okularach. Takich z kokardkami po bokach. Ale wtedy nie dosta³am.
Wróci³am na herbatkê a tu opustosza³o... Która je¼dzi w tym tyg?
|
#274 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 642
|
witam
dziêki za s³owa otuchy powoli wracam do ¿ywych... mam czas do pi±tku - jazdy a tyle do roboty mam... 30 stron pracy dot. portali internetowych (don't ask... ) , napisaæ kolejny rozdzia³ pracy licencjackiej, nauczyæ siê na x kolosów no i oczywi¶cie testy na prawko powtarzaæ gdyby nie ta choroba, od rana bym ju¿ mia³a co¶ zrobione, tak to przerobi³am tylko 1/3 testów. Oby jutro gard³o by³o ju¿ w porz±dku, bo siê nie wyrobiê... a soczewki s± super ;D taki komfort
|
#275 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 455
|
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 424
|
I znowu czujê siê pokrzywdzona bo wszyscy maj± bezterminowe, a mi g³upi babsztyl da³ terminowe na 10lat bo powiedzia³a, ¿e je¿eli noszê okulary to nigdy nie dostanê bezterminowego
I jeszcze wtedy zap³aci³am 70z³ a wszyscy znajomi p³acili po 50
|
|
|
|
#277 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 030
|
Hej, witam
![]() W wigiliê siedzia³am sobie w pracy, nuda jak nie wiem, odpali³am sobie stronê groupon (mo¿e znacie) i by³a tam promocja na kurs prawa jazdy za 590 z³ zamiast 1200 w jednej ze sto³ecznych szkó³ jazdy Ju¿ dawno bi³am siê z my¶lami, czy siê nie zapisaæ, ale zawsze by³o jakie¶ ALE. No ale wykupilam tê ofertê, ta cena mnie skusi³a , dzi¶ rano zarezerwowa³am sobie kurs i 4 stycznia idê na pierwsze zajêcia teoretyczne ![]() I tak sobie teraz rozmy¶lam o tym, ze fajnie i w ogóle... ale powoli zaczynam siê przera¿aæ, bo z samochodem to ja mam tyle wspólnego co ¶winia z siod³em Ca³e ¿ycie korzystam z komunikacji miejskiej, nawet jako pasa¿er bardzo rzadko swoje szanowne 4 litery wo¿ê ![]() Zastanawiam siê, czy dam radê!!! ![]() Poza tym t¿ mnie zdo³owa³, na pocz±tku by³ bardzo na TAK jesli chodzi o ten kurs, a wczoraj siê mnie pyta, jak ja sobie dam radê na jazdach skoro mi siê prawa strona z lew± myli i vice versa i ¿e nawet z GPSem siê zgubiê... Ale ja ju¿ mu poka¿ê ![]() ![]() ![]() Tak wiêc bardzo bym siê cieszy³a, gdyby¶cie mnie przyjê³y do swojego grona, bym mog³a tutaj was podczytywaæ i czasem dorzuciæ swoje 3 grosze. Czy by³y (lub s±) tutaj osoby, którym uda³o sie uzyskaæ prawo jazdy, bêd±c na starcie kompletnie zielonym?
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
haylee, potowarzyszê Ci w testach i nauce do jednego kolokwium
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
je¿d¿±cym - oczywisæie zazdroszczê...
Sarrai witaj Zielona by³am ja, mogê nawet powiedzieæ ¿e blada. I spokojnie siê da. Ja o samochodach wiedzia³am, ze s±, ze maj± peda³y i biegi. Na kursie douczyli mnie "wszystkiego" potrzebnego, zeby pojechaæ. Bardzo promocyjny ten Twój kurs. Jakbym zaoszczêdzi³a tyyle, to wiecie na co bym wyda³a...
|
#280 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 376
|
buuu!!! za³amka po je¼dzie z innym instr... widzê ile mam niedoci±gniêæ
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Haylle ja mogê testy powtarzaæ
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() nic nie mówi³am, bo ju¿ mia³a¶ umówion± jazdê, ale ja uwa¿am, ze zmiana instr na 2h przed koñcem kursu to nie jest dobry pomys³. Ja tak zrobi³am, potem siedzia³am i p³aka³am. A wysz³o na to, ze tak sobie pogada³, pomarudzi³, potru³ mi do ucha i tyle. Jedno co mogê Ci poradziæ - jak powiedzia³ co¶ instotnego to zapamiêtaj, resztê zapomnij i siê nie przejmuj.
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
Nie zmieni³am instr, z moim nadal bêdê je¼dziæ, chcia³am poje¼dziæ z innym i mo¿e te¿ troszkê poczuæ siê jak na egzaminie...?
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() g³ówka do góry
|
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mia³am ten sam powód- zobaczyæ jak to jest z kim¶ innym w samochodzie. Tylko tyle.
U mnie to by³ instr z tego samego OSK to jeszcze sobie panowie mogli porozamwiaæ o mojej je¼dzie
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Sarrai
Edytowane przez princeseczka Czas edycji: 2010-12-27 o 13:55 |
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Sarrai: hej
![]() matyldaaaa: uuu...to beznadziejnie, mój lekarz powiedzia³, ¿e bardzo rzadko daj± terminowe prawa jazdy, bo nie chca robic problemów...
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
ja je¼dzi³am z innym na pocz±tku kursu, wtedy uwagi mnie ie zestresowa³y bo wtedy obojêtnie z którym bym nie je¼dzi³a to by³o ¼le z braku umiejêtno¶ci
mo¿e w sobotê wybiorê siê na krótk± przeja¿d¿kê jak mnie braciszek odwiedzi bo obieca³,¿e da siê przejechaæ jego Reni±,któr± jeszcze nigdy nie mia³am okazji ¶migaæ( bo w sumie to do "mojej" eL ju¿ siê przyzwyczai³am tak samo jak do gracika,wiêc czas spróbowaæ czym¶ innym) |
|
|
|
#288 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 030
|
Cytat:
A opinie o tej szkole czyta³am, te¿ najgorsze nie s±... Zobaczymy, ale nie mogê siê doczekaæ ![]() Dziêki dziewczyny za powitanie )
Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2010-12-27 o 14:07 |
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybym ja siê umówi³a na tê jazdê 10h wcze¶niej to nie przeje³abym siê. Mia³abym zapas, zeby wytracaæ tê energiê. A tak... stres i nic wiêcej.
zaraz uciekam poje¼dzic... sankami
|
#290 | |||||||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 947
|
Cytat:
najczê¶ciej to w³a¶nie problem jest z tym co cz³owiekowi najlepiej idzie ja sama - w czasie jazd zawsze robi³am dobrze wzniesienie a na egzaminie mi raz zgas³, a tego bym siê w ogóle nie spodziewa³a (na szczêscie by³a druga próba) na styczeñ Cytat:
![]() ![]() klask i:widzê przebieg prawie jak u mnie ![]() 18/18 i jedno zga¶niêcie :P Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze siê nie zdecydowa³am co by tu zrobiæ (a ja trochê uzale¿niona jestem od przecis³onecznych)Cytat:
Cytat:
oj zdarzaj± siê takie sytuacje ew. jak kto¶ w ogóle okularów nie zabierze ze sob± ja mam dumne 01.06 Cytat:
dla tej pani dr.i to bzdura ¿e nie mo¿esz mieæ bezterminowego! Ja dosta³am. W sumie podejrzewam, ¿e to dlatego, ¿e wadê mam ma³± i jest ona sta³a (jak tylko mi wcisnêli z 6 lat temu okulary tak teraz mam tak± sam± wadê). My¶lê ¿e jakbym nie mia³a sta³ej tej wady to by mi nie da³a bezterminowego. Inna sprawa ¿e ja uwa¿am, ¿e wszyscy powinni mieæ terminowe. Idiotyzmem jest zak³adanie, ze wzork mo¿e siê pogorszyæ tylko tym osobom które teraz maj± ju¿ okulary a tym co nie maj± siê nigdy nie pogorszy... Ci co ju¿ maj± okulary to chocia¿ wiadomo ¿e chodz± regularnie do okulisty a Ci co nie maja? Ju¿ widze jak wszyscy biegaj± po okulary i na badania.... Cytat:
nic w eLce nie zginie ;P Cytat:
ja po je¼dzie wróci³am do domu za³amana ze ³zami w oczach i przekonaniu ze to w ogóle nie dla mnie, ¿e siê nie nadaje i ¿e absolutnie nie dam rady tego zdaæ :P --- w ogóle siê muszê pochwaliæ, je¼dzi³am dzisiaj znielubionym gazem i mi nie zgas³
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
dziêki za s³owa otuchy, mam nadziejê, ¿e mi przejdzie ten cudny stan przera¿enia, ¿e niczego ju¿ nie umiem zrobiæ dobrze...
|
#292 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 455
|
Cytat:
![]() By³am taka zaskoczona, nie mówi±c ju¿ o rodzinie . Kuzynka wspomnia³a, ¿e nosi tylko soczewki i jej dali terminowe! Cytat:
?) ale powiem Ci, ¿e ja niiiic nie wiedzia³am przed kursem, jak siê co w³±cza, co gdzie jest itp. a je¿d¿ê ! Tylko siê bojê egzaminu, nawet teraz, nie wiedz±c kiedy mam :P.Jestem w po³owie wyje¿d¿onych godzin. ![]() I witam serdecznie na tym w±tku
|
||
|
|
|
#293 | ||||||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 271
|
Cytat:
Cytat:
Co do ostatniego pytania - zg³aszam siê.Cytat:
Cytat:
bo nienawidzê jak mi s³oñce w oczy ¶wieci.Cytat:
Cytat:
Pisz regularnie o swoich postêpach. Udzielanie siê tutaj bardzo pomaga.By³am w biurze, zap³aci³am, by³o mi³o, jutro bêdê zna³a termin. Trzymajcie kciuki, ¿eby nie by³ za bardzo odleg³y ![]() Na koniec siê jeszcze pochwalê/po¿alê. Przymierza³am dzi¶ moj± wymarzon± sukienkê studniówkow±. By³a piêkna |
||||||
|
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 503
|
dottoressa gratulujê!!
![]() te¿ noszê soczewki i te¿ mam wpisane tylko terminowe prawko ;p |
|
|
|
#295 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 829
|
Swieta swieta i po swietach. My z mezem tak sie objedlismy, ze na nic nie mamy juz miejsca w brzuchu. A z lodowki nic nie znika, jeszcze tescie jak przyjechali na wigilie, to nam dali cala torbe zarcia, do nowego roku bedziemy wszystko wyjadac. Mozecie mnie wpisac na pierwsza strona pod ten punkt " co zda³y" ja mialam exam 4.10 a pj odebralam 15.10 z gory dziekuje.
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Ja dostalam terminowe na 5 lat tez przez okulary a za badania placilam 100zl |
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wada nie powinna siê pog³êbiac - zmieni mi siê jedynie ostrosæ, ale to siê da zmian± osi naprawiæ.
Mój brat dosta³ terminowe z powodu nadci¶nienia i jak poszed³ na badanie (po 5 latach chyba) to pani/pan by³ w szoku, ze jak mozna z takiego powodu dac terminowe i ma bezterminowe. K±zdy kierowca po np 40 roku ¿ycia powinien np raz na 5 lat przechodziæ badania. Nie tylko zawodowi kierowcy. Dla bezpiecze¶ñtwa - swojego i naszego. Widzisz Eroll - tez pod koniec "nie szala³a¶" z instr. A to by³ w³a¶nie mój b³±d, ze na sam koniec zafundowa³am sobie takie emocje. I bardzo dobrze, ze dotar³a¶ do o¶rodka. Moze kup tê wiêksz± i zmniejszaj. Ja mam proble, ze jak sukienka u gory dobra to na dole za du¿a - chyba bêdê szyæ na wesele gkruk - jakby¶ nic nie umia³a to by¶ nie je¼dzi³a. eyo - ja siê zwyczajnie nie chwali³am ,ze mam soczewki, bo inaczej widzê jak w reklamie rutinoscorbinu. A ¿e instr mi w oczy nie patrzy³ to nie wiedzia³ (chyba, ze na odleg³osæ zauwa¿y³). Jak mnie spotka³ w okularach to te¿ siê nie zdziwi³. I gazowe samochody te¿ s± fajne. Je¶li dobrze pamiêtam (a z nadmiaru wra¿eñ moze ¼le kojarzê) to moja pierwsza eLka by³a z gazem. Jecha³am ni± ca³y jeden raz, bo by³a zmiana samochodów.
Edytowane przez jomic Czas edycji: 2010-12-27 o 16:51 |
|
|
|
#297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#298 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 424
|
Cytat:
Cytat:
A ta pani spyta³a tylko mnie czy pamiêtam jak± mam wadê powiedzia³am, ¿e nie. Potem kaza³a mi wymieniæ wszystkie odcienie jakie by³y na kafelkach w jej gabinecie (jakby facet mia³ to wymieniæ to w ¿yciu bo tam by³o od turkusu po bordo ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czyta³am czarne literki albo cyferki, na korytarzu.
matyldaaaaa, co tam facet? Pewnie te¿ mia³abym problem z odcieniami
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 897
|
Cytat:
Z terminowo¶ci± jest ró¿nie - niektórzy wystawiaj± z wad± wzroku terminowe, inni bezterminowe. Mój brat dosta³ terminowe, ja bezterminowe, u tego samego lekarza, a wadê mamy bardzo podobn±. |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

klask i:

dziêki za s³owa otuchy
powoli wracam do ¿ywych... mam czas do pi±tku - jazdy 
I jeszcze wtedy zap³aci³am 70z³ a wszyscy znajomi p³acili po 50
Ju¿ dawno bi³am siê z my¶lami, czy siê nie zapisaæ, ale zawsze by³o jakie¶ ALE. No ale wykupilam tê ofertê, ta cena mnie skusi³a 

buuu!!! za³amka po je¼dzie z innym instr... widzê ile mam niedoci±gniêæ 

na styczeñ
bo nienawidzê jak mi s³oñce w oczy ¶wieci.