|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Pinky - trzymam kciuki i ściskam Was mocno
Pietrusiu - super mebelki |
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zyczymy wszystkim zdrowych wesołych świat
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Również życzę Wesołych i Radosnych Świąt
![]() Xpressja fotki małej |
|
|
|
#3034 |
|
Raczkowanie
|
...miedzy sernikiem a makowcem wpadam Wam dziołszki drogie życzyć Wszystkiego Najlepszego Dużo zdrowka i pieniądzorów bo jak jest zdrowie i pieniądze to jest wszystko
no i wogole ,smacznego karpia i mokrego dyngusa wszystkim Wam Wesołych świąt życzy Franolek z rodziną |
|
|
|
#3035 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pinky strasznie współczuję Mamusie, wszytkiego co najlepsze, dużo radości z dzieciaczków, wsparcia i miłości od tz-tów i rodzin, i spełnienia marzeń z okazji Świąt!!! |
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
Ale dzis u nas brzydka pogoda wczoraj bylo tak ładnie. Kamilka spi, jak wstanie to jedziemy do moich rodziców na obiad Miłego świętowania
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Zdrowych i Wesołych a przede-wszystkim Spokojnych Świąt Bo u mnie o ten spokój to ostatnio bardzoooooooooo ciężko ![]() Olu ja też zazdroszczę nic nierobienia. My w przyszłym roku to na święta zamierzamy gdzieś w cieplejsze miejsce wybyć i mieć święty spokój.... Pinky bardzo współczuję i trzymam kciuki aby małej szybko przesło Xpresja mała jest przesłodka |
|
|
|
#3038 |
|
Rozeznanie
|
kochane zdrowych i wesolych swiat...
marzen o ktore walczyc warto!!!
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Wpadlam sie tylko przywitac i za chwile sie zbieramy w gosci, dzis obiad u tesciow wiec znow mam z glowy gotowanie. MIEŁEGO DNIA
|
#3040 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski
![]() Już prawię po świętach... My wczoraj i dziś w domu. Wczoraj sami znaczy tylko my i teście. Dziś cały dom ludzi! Właśnie mamy chwilkę spokoju. Jutro chcę jechać do mojej chrzestnej. Mojej siostry ciotecznej synek ma urodzinki i mamy zamiar wpaść. Po urodzinach Amelki i tegorocznej gwiazdce nie mamy gdzie trzymać zabawek myślimy jakby tu zrobić, żeby nasza gwiazda miała własny pokój. Chyba na wiosnę przenosimy się na górę ![]() A szkodnica mała spała dziś 13h. Od 19 prawie ze punkt do 8 rano z małą przerwą na mleczko jak zwykle ok 6 ![]()
|
#3041 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Dziwne te święta w tym roku, człowiek się narobi, nalata i potem zamiast mieć dzień na odpoczynek to do pracy trzeba wracać. Ja oczywiście na powrót do pracy nie narzekam Tym bardziej że jeszcze z wczoraj gości mam Także wracam do moich obowiązkówJutro jedziemy z tżtem na zakupy, mam nadzieje że mi te świąteczne objadanie nie zostawiło cm w udach bo z zakupów wróce z kwitkiem i postanowieniem diety
|
|
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
heloł heloł
![]() Ja podczytuję, ale co się będę sama na forum odzywać ![]() Kate- zazdroszczę zapału do pracy. Nie wiem czy jak się jest na swoim to jest inaczej Bo ja to mam takie nastroje, ze nie raz dziennie mam ochotę trzasnąć drzwiami, choć moi pracodawcy siedzą w Finlandii ![]() No i zaraz wychodzę do domku, zrobiłam co miałam zrobić, i muszę wracać do domu, bo dziś moja mama nie przyszła, jest chora i teściowa jest z Olką. to si ja i odzywać się, bo się zaczynam nudzić
|
|
|
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
No widzę że szalejecie z tymi postami że się można zagubić, jak mnie nie ma to piszecie i piszecie a jak mam chilę to cisza
![]() Elu na swoim jest inaczej, a mówię to bo przez prawie 5 lat pracowałam "na innych" i z tym zapałem było zupełnieeeeeeeeeee inaczej niż teraz
|
|
|
|
#3044 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej
na sekundę wpadam, zdać relacje na żywo. Bardzo dziękujemy za ciepłe słowa i za kciuki, przydały się napewno ![]() od wczoraj popołudniu jesteśmy na przepustce, być może jutrw wypiszą, bo mala jest teraz w stanie dobrym. Wigilia była ciężka, bo gorączka się mocno podniosła, doszły drgawki i utrata przytomności. to horrrrrror myślałam, że umrę też. nie chcę tego opisywać. teraz jest duzo lepiej, mam ją wdomu, odpoczywa, kontroluję temperaturę i zachowanie. napewno więcej płacze, na łapkach siniaki po wenflonach obudziła się bombeczka, to nie bede pisać, aha rotawirus w badaniu nie wyszedł. to jakieś niezidentyfikowane świństwo ja też jestem nieco zmęczona już |
|
|
|
#3045 |
|
Rozeznanie
|
Heloł
![]() No właśnie święta, święta i po świętach.... Niestety wszystko co dobre szybko się kończy. Na szczęście do pracy idę dopiero w nowym roku ![]() Pinky współczuję takich świąt, biedna Milenka, dobrze, że nie będzie tego pamiętać Duuuuuuużo zdrówka dla Małej!Ela a ty jeszcze nie chcesz czy nie możesz iśc na ciążowe L4? |
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poświątecznie
pinki super ze jestescie na przepustce mam nadzieje ze juz teraz bedzie coraz lepiej Tz wlasnie poszedl do pracy i my zostaly same, braciak ma przyjechac na kawe. Kamilka wczoraj na wieczor doatala goraczke 38,6 bidulka tak sie wymordowala bo jej nie mogla spasc i w koncu kolo 23 ustapila i my poszli spac a dzis wstala jak by nigdy nic i bawi sie ładnie, nie wim od czego ta goraczka byla
|
#3047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
A ja własnie znalazłam kolejnego ząbka
lewa dolna 5 Ale wydaje mi sie ze ta goraczka ti raczej nie od zabka bo on mi tak wyglada jak by sie juz wczesniej przebil tylko ja dopiero dzis zauwazylam. Potem wam wkleje fotke stolu to mam w salonie bo przed swiatami mi przywiezli
|
#3049 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najważniejsze,ze idzie ku lepszemu. Cytat:
ja co prawda nie idę jutro i w środę do pracy, ale za to mam szkołę bo sobie wykombinowali, że ludzie nie mają nic innego do roboty, tylko brać urlop, żeby przyjść na zajęcia. pójdęna L4 jak tylko moja mama pójdzie do nowej pracy, prawdopodobnie od lutego. Ale i tak będę musiała pracować z domu, więc jeden pies, jak to się mówi ![]() a teraz wcinam sernika teścia i jest pyyyyyyszny! wyszedł mu jak nigdy! mlask ale mam ostatni kawałek, buuu
|
||
|
|
|
#3050 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny, czy mogę do Was doąłczyć?
Wstyd się przyznać, ale dopiero kilka dni temu dowiedziałam się o istnieniu Wizażu i przez Święta poznawałam tutejsze możliwości a dziś znalazłam ten watek! Bardzo brakuje mi w otoczeniu mam z dziećmi w podobnym wieku, więc chetnie poplotkuje wirtualnie o naszych maluchach. Może coś o nas - Mam na imię Ania i jestem mamą dwóch chłopców - Adasia, prawie 3-latka i Maksa urodzonego 1.12 2009. Mieszkamy w Dublinie. Mam nadzieję, ze przyjmiecie mnie do Waszego grona?
|
|
|
|
#3051 |
|
Rozeznanie
|
Pinky - cieszę się bardzo, że już lepiej i współczuję przeżyć. Oby teraz szybko do domu i zapomnieć o tym świństwie
Tak, po świętach przydałby się odpoczynek. Poza tym u mnie chyba z 50kg na plusie po tych wszystkich ciastach i ciasteczkach, kutiach... Zabawek nie mam już gdzie chować, więc w najbliższym czasie czeka mnie wyprawa do ikei po regał, bo póki co wszystko wala się po podłodze. No to teraz byle do następnych świąt
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale musisz sie wkupic do naszego grona fotkami
|
|
#3053 |
|
Rozeznanie
|
Witam poświątecznie
![]() Pinky was to jakiś ogromny pech prześladuje, co rusz to coś złego Dobrze, że wszystko zmierza w dobrym kierunku. My w drugi dzień świąt robiliśmy roczek Lenki, było super - zjęcia póżniej. I wiecie co? Ocknęłam się właśnie, że od 1 lutego do pracy wracam a nie mam niani jeszczeDałam ogłoszenie na lokalnym portalu i mam ze 100chętnych. MAsakra - nie spodziewałam się takiego odzewu. Za duży wybór. Od dziś zaczęłam umawiać się z kobietami, były już dwie, a na 16 mam trzecią umówioną. Z tych dwóch to sprawa wygląda tak: 1. emerytowana pielęgniarka, mówi, że lubi dzieci, ale swoich nie ma, pracowała w żłobku, mieszka bliziutko, Lenka nie za bardzo była nią zainteresowana 2. studentka pedagogiki (19lat), doświadczenie podobno na dzieciach siostry, ma też 2 letniego chrześniaka, Lence chyba się podobała, bo ją zaczepiała strasznie Ja mam mętlik, za chwile kolejna kandydatka. Zobaczymy jak wypadnie. Na jutro też już mam babkę. |
|
|
|
#3054 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Impreza urodzinowa Maksia i chłopaki na sankach. suonko2 - kilka moich znajomych szukało opiekunki na www.niania.pl były zadowolone z efektów, moze poszukaj tam? |
|
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
annje ale masz przystojniaków w domu
A maksiu taki duzy chłopak sie wydaje
|
#3056 |
|
Wtajemniczenie
|
:roza:wszystkiego naj naj naj z okazji 1 roczku dla dzisiejszego roczniaka Michasia i jutrzejszego roczniaka Piotrusia
Annje - bardzo udane wpisowe - fajne chłopaki a u na spo swiętach Grześ juz po antybiotyku i musze przyznac, ze zaczyna co raz bardziej draniować - dużo się uczy od Izy - niekoniecnzie dobrych zachowań muszę go zapisac do ortopedy - ale nie wiem kiedy bo i z Izulą na ten zabieg się wybieramy, choć też nie wiem kiedy bo TZ jedzie na ukrainę generalnie to nie wiem jak to wszystko poukładć a co do świąt - pisałam w klubie o wmanewrowaniu siebie w to wszystko - to powiem Wam, ze wyszło OK, choć samych przygotowań to mam dość, jednak zadowolenie najbliższych to duża satysfakcja wynagradzająca zmęczenie - Iza zadowolona i TŻ - i Teściowie raczej też choć jestem dalej padnięta to jednak zadowolona - ale na przyszłość to rozegram to wszytsko inaczej - zamówię jedzenie i będzie git - pewnie w tym roku bym tak zrobiła ale zbyt pozno to wszystko wyszło a i Grzes nie okazuje zainteresowania choinką - a ja ubrałam tylko połowę co do ząbków to my od jakiegoś tygodnia może dłużej mamy następną 4 na górze - wiec razem jest 10
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2010-12-27 o 17:37 |
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Magda super ze swieta sie udały i ze wszyscy byli zadowoleni, ale przygotowan nie zazdroszcze
A na przyszly rok to tak juz sobie wlasnie planuje ze zrobie wigilie u mnie i wszystkich zaprosze i tez zamowie jedzonko i bedzie ok A tu fotki stołu...
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2010-12-27 o 19:08 |
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
...
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2010-12-27 o 19:12 |
|
|
|
#3059 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam za was kciuki ![]() Cytat:
e no pewnie od ząbka Gratulujemy ![]() ps. skąd wiesz, że akurat piątka?? bo ja się zastanawiam, czy mojej przypadkowo nie wyszły 5 chodź napisałam sobie, że to 4. Cytat:
Witam nową mamuśkęCytat:
A widzisz jak ten czas szybko leci czekam na zdjęciaCytat:
za zabka!! Moja też za choinką nie za bardzo Oby im to zostało ![]() A po co masz go zapisać do ortopedy?? heja laseczki My dzisiaj pół dnia na wyjeździe. Byliśmy z Amelką na ruchomej szopce. Oczywiście, zaciekawiła się i pewnie mogłaby stać i stać przy niej mamy kilka zdjątek.Szukałam sobie jakiś kozaków, bo z tamtego roku rozwalone już porządnie i mam tylko takie na wysokim obcasie a ten lód nie uśmiecha się do nich i jakoś bardziej śliski się wydaje. Kaszelek już nam minął. A po jutrze mamy ostatnią wizytę, mam nadzieję, ze ostatnią do poradni preluksacyjnej. Zapisałam ją we wrześniu tak na chybił trafił, bo miało być, jak będzie dobrze chodzić I akurat się udało. Bo tak to musielibyśmy się zapisać dopiero po nowym roku i czekać znów jakieś 3-4 miesiące. Myślę, że skoro już chodzi 2 miesiące, sama wstaje na nogi jak upadnie, to znaczy, ze już dobrze chodzi ;p Jutro mam nadzieję, że pójdziemy pierwszy raz na sanki ![]() A Amelutka nauczyła się sama wchodzić i wychodzić z łóżeczka. Przestawiliśmy łózko, żeby było jej łatwiej wychodzić, wyjęliśmy 2 szczebelki i po kilku dniach prób udało się dzisiaj samej wyjść. Wchodziła już ze 3 dni temu ![]() A to my na ruchomej szopce. idziemy się kąpać i spać Przestawiła się jakoś na wcześniejsze spanie. A usypia ostatnio przy kołysankach "okruszek", "bajka iskierki", "złotowłosa księżniczka". Zaczynam jej codziennie coś czytać. Jak narazie wytrzymuje z minutę ;p
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Kate widzisz dobrze ze mnie poprawilas chodzilo mi o 4
A zdjecie przy szopce cudne
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

myślimy jakby tu zrobić, żeby nasza gwiazda miała własny pokój. Chyba na wiosnę przenosimy się na górę 
55kg
Tym bardziej że jeszcze z wczoraj gości mam

Bo ja to mam takie nastroje, ze nie raz dziennie mam ochotę trzasnąć drzwiami, choć moi pracodawcy siedzą w Finlandii 

Duuuuuuużo zdrówka dla Małej!
ale mam ostatni kawałek, buuu
a nie mam niani jeszcze
za zabka!! Moja też za choinką nie za bardzo