Udało się po poronieniu :D cz.II - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-26, 15:42   #2551
Marshall
Raczkowanie

Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
wpadlam zobaczyc czy ktoras nie urodzila .
Brzuszki pelne? Moj mimo dietki rowniez, w te swieta jem bardzo wymyslne potrawy, ryba po grecku - parowany dorsz, farsz - marchewka gotowana z selerem, salatka: zer zolty, szynka i jajko heh, pierogi z... miesem .
Buziaczki i do jutra
moj ssaczek wazy ponad 6,5 kg i niebawem wbijamy sie w pajacyk 74!
Enis jak Franek??
no Mamuśka chyba drożdżami Go karmisz
Marshall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 16:53   #2552
mokra6
Zadomowienie

Marshall a jak u Ciebie? Spakowana? Jak samopoczucie?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 17:46   #2553
karina222
Zadomowienie

Witajcie Dziewczęta już prawie poświątecznie! Mój żołądek ma już dość i marzy żeby wrócić do normalności .

Pamela a miałaś dodatnie IgM czy IgG?
karina222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 07:48   #2554
justa878
Zadomowienie

I jak dziewczynki po świętach? U mnie nawet obyło się bez ekscesów żołądkowych
Powiedzieliśmy reszcie rodzinki... Mina mojej szwagierki i jej reakcja - bezcenna, jak w tej reklamie Mastercard zaraz zaczął ją krzyż boleć, tak bardzo, że nie mogła nawet sama auta poprowadzić ... Teściom daliśmy to ksero i oni sobie to wsadzili w ramkę obrazu... Założę się, że po świętach ona też swoje skseruje i da

A tak poza tym to od tygodnia męczy mnie zatwardzenie... Możecie coś na to polecić ?

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 09:00   #2555
caprica6
Wtajemniczenie

Witajcie po swietach! U nas byly chrziny, corcia byla grzeczna, nie plakala

Niestety ja wczoraj dostalam grypy zoladkowej, goraczka, wymioty przez caly dzien, zwrocilam cale swieta do ubikacji Strasznie sie odwodnilam i dzis waze 52kg i zostala mi polowa cyckow Staram sie teraz duzo pic zeby naprodukowac mleka. Na szczescie czuje sie juz lepiej, jestem tylko oslabiona. Co za swieta!

Justa sporobj moze suszonych sliwek

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 09:18   #2556
Enia_
Zadomowienie

Witam się również po świętach, które zleciały baaardzo szybko....

U mnie odbywały się wraz z bólem zęba którego eliminowałam apapem i nie powiem że głodowałam
Natomiast wczoraj wieczorkiem zakradłam od Tz jakiś Chipsów i całą noc wymioty i biegunka naraz
Nawet jak wody się napiłam to zwracałam
Teraz już troche lepiej, wypiłam troszke herbaty i zjadłam chlebka z masłem zobaczymy jak organizm zareaguje

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Jak tu się świątecznie zrobiło...i tak magicznie

Ja wczoraj wylałam tonę łez, oczywiście mój mąż po powrocie do domu zapytał co cały dzień robiłam, nie wytrzymałam, ubrałam się i po prostu wyszłam z domu... i tak chodziłam bez celu po ulicach, a łzy same leciały mi z oczu, zwłaszcza jak widziałam przez okna ubrane choinki, ustrojone domy i tak sobie myślałam że ludzie którzy tam mieszkają są pewnie teraz szczęśliwi...a ja? ja mam męża tyrana i wieczne kłótnie. A święta ??? tak jakby ich dla mnie nie było...
Myślałam o przeprowadzce do rodziców, ale nie chcę im się teraz zwalać na głowę, mój tata właśnie wrócił ze szpitala, po ciężkiej operacji i w domu ciut nie szpital, mój mąż jutro pracuje, w 2 dzień świąt pewnie gdzieś pójdzie pić, więc i tak będę pewnie sama z Julką
Żyć mi się odechciewa, a miało być tak pięknie, teraz tak myślę że to moje # to miała być szansa żeby w końcu zmienić coś w swoim życiu...
O ludzie jaki imbecyl z tego Twojego Tż, bez obrazy Ja czasami mówię że mój jest zły ale jak słyszy się o innych facetach to mój to istny aniołek............ przykro mi że musisz się z nim męczyć i to jeszcze dwa serduszka masz pod swoim a on tak Cię traktuje

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
Jak mijają święta? My dziś w domku leniuchujemy, dlatego mam czas zajrzeć.U mnie w porządku, chociaż wczoraj pokłociłam się TŻ. I z tego wszystkiego nie chcialam z nim jechać do jego siostry, a on ze mną do dziadka. Ale oj tam. W końcu przeprosił i już oki. Zauważyłam, że urósł mi teraz przez parę dni brzuch Jakos w oczach i czuję po koszuli nocnej, ze bardziej opięta. A!i chyba mam większy nosnaprawde
aż się złapałam za swój, ja nienawidzę swojego nosa a jak mi jeszcze spuchnie albo urośnie to się załamię

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
wpadlam zobaczyc czy ktoras nie urodzila .
Brzuszki pelne? Moj mimo dietki rowniez, w te swieta jem bardzo wymyslne potrawy, ryba po grecku - parowany dorsz, farsz - marchewka gotowana z selerem, salatka: zer zolty, szynka i jajko heh, pierogi z... miesem .
Buziaczki i do jutra
moj ssaczek wazy ponad 6,5 kg i niebawem wbijamy sie w pajacyk 74!
Enis jak Franek??
to malutki pulpecik niech rośnie niech rośnie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Witajcie po swietach! U nas byly chrziny, corcia byla grzeczna, nie plakala

Niestety ja wczoraj dostalam grypy zoladkowej, goraczka, wymioty przez caly dzien, zwrocilam cale swieta do ubikacji Strasznie sie odwodnilam i dzis waze 52kg i zostala mi polowa cyckow Staram sie teraz duzo pic zeby naprodukowac mleka. Na szczescie czuje sie juz lepiej, jestem tylko oslabiona. Co za swieta!

Justa sporobj moze suszonych sliwek
Witam w gronie zwracających, ja sama nie wiem czy to od tych chipsów czy też jakas grypa
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 09:21   #2557
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość

Witam w gronie zwracających, ja sama nie wiem czy to od tych chipsów czy też jakas grypa
Ehh wspolczuje

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 09:34   #2558
Enia_
Zadomowienie

aaaa jeszcze zapomniałam Wam napisac że przez około 4 dni budziłam się w nocy z ogromnym bólem dłoni, palców.........czułam taki drętwienie, mrowienie normalnie miałam chęć uciąć sobie ręke
Wyczytałam że w ciąży zdarza się to dość często i trzeba zażywac magnez z wit b6 no i kupiłam wczoraj łyknęłam i dzisiaj dłonie nie bolały ale jak nie urok to sraczka

Idę poleżakowac bo mała się kręci a poza tym znów coś mnie mdli
09.09.2009
Stary 2010-12-27, 10:39   #2559
kasiek64
Zadomowienie

Witam laseczki.
Najadłyście się przez święta??? Powiem wam, że mi wcale nie chciało się aż tak kapusty i grzybów. Za to całe święta chodziła za mną gorąca czekolada na mleku . Wczoraj byliśmy u mojego brata na urodzinach i spełnił moje marzenie i zrobili mi taki wielki kubek. Normalnie pycha.

Enia ząb nie przechodzi?? Mi jakoś dziwnie jak już dokucza to tylko wieczorami jak próbuje położyć się spać. W związku z tym mam pytanie. Leczenie zębów w ciąży to chyba najlepiej jak już w II trymestr wejdziemy co???? No i znieczulenie bez adrenaliny???? Bo bez to ja się nie dam

Zosia jest już z nami

Edytowane przez kasiek64
Czas edycji: 2010-12-27 o 10:50
kasiek64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 11:10   #2560
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Hej dziewczyny, melduję się i ja po świętach
Jakoś minęły, bez większych niespodzianek, tata spędził je w szpitalu z zapaleniem pęcherzyka żółciowego, mama chodziła smutna, wigili jednak nie spędziła z moim bratem, tylko z nami, jak pojechaliśmy do niej złożyć życzenia z okazji imienin, była taka przybita że nie mogliśmy jej zostawić samej i zabraliśmy siłą do siebie Mąż się trochę opamiętał, nie wytrzymałam wybeczałam mu wszystko co leżało mi na sercu, nie wiem czy to coś zmieni ale w drugi dzień świąt byliśmy u znajomych i była tam też koleżanka w 7m-cu ciąży, z którą ostatni raz widziałyśmy się kiedy ja też byłam jeszcze w ciąży latem przed #, potem jej unikałam jak ognia, i ona zrobiła mu pranie mózgu, zjechała go konkretnie i chyba coś w końcu dotarło na razie do rany przyłóż, ale ja wiem że to długo nie potrwa...

Kasiek do dentysty faktycznie lepiej iść w II trymestrze, ale jeżeli boli to nie ma na co czekać, stan zapalny zęba może być groźny w ciąży, a znieczulenie dadzą ci odpowiednie, wystarczy że powiesz że jesteś w ciąży. Mi w ciąży z Julką strasznie psuły się zęby, ale zaleczyłam je wtedy wszystkie, pamiętam że już później to dostawałam takie kopy od Julki jak dentysta zaczynał borować, że skakałam na fotelu
Wczoraj w nocy też mnie zaczął jeden boleć, ale na szczęście przeszło

Ja nie miałam większych problemów z jedzeniem, chociaż głównie to jadłam ryby, a po grzybach na wieczór bolał mnie trochę brzuch
No i zjadłam całego arbuza, taką miałam ochotę, że mi mąż kupił ostatniego w biedronce

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
aaaa jeszcze zapomniałam Wam napisac że przez około 4 dni budziłam się w nocy z ogromnym bólem dłoni, palców.........czułam taki drętwienie, mrowienie normalnie miałam chęć uciąć sobie ręke
Wyczytałam że w ciąży zdarza się to dość często i trzeba zażywac magnez z wit b6 no i kupiłam wczoraj łyknęłam i dzisiaj dłonie nie bolały ale jak nie urok to sraczka
Ja tak miałam jak się odwodniłam na początku ciąży, mi też pomógł magnez, z tym że ja brałam aspargin razem z potasem, bo ten też mi spadł, ja to prawie wcale rąk nie czułam

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
A tak poza tym to od tygodnia męczy mnie zatwardzenie... Możecie coś na to polecić ?
Ja polecam kiwi, tylko z umiarem bo można łatwo przegiąć w drugą stronę

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 11:17   #2561
kasiek64
Zadomowienie

Na razie tragedii nie ma tylko tak profilaktycznie z tym zębem się pytam bo wcześniej czy później trzeba go będzie zrobić. Na razie od dwóch dni spokój.

Asiago fajnie że z mężem już lepiej. I mam nadzieję, że tata również lepiej się czuje.
Ja jak patrzę na swojego to jestem przerażona. Ten człowiek w ciągu jednego roku strasznie się postarzał. Ledwo chodzi i schudł okropnie. Aj szkoda gadać ja nie mam już siły tłumaczyć żeby wziął się za siebie..

Zosia jest już z nami
kasiek64 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 11:22   #2562
agiagi82
Raczkowanie

Witam wszystkie mamuśki po świętach, mam nadzieję że minęły w miłej, rodzinnej atmosferze..
u nas w miarę spokojnie, chociaż plecki trochę bolały od krzątania się przy kuchni.
mam takie pytanie, wyskoczyły mi jakieś krostki na twarzy, chciałam wziąć calcium, ale nie wiem czy można...
agiagi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 12:11   #2563
justa878
Zadomowienie

Mam pytanie - w szczególności do mam, które już mają swoje pociechy przy sobie, czy mają jakieś zwierzęta w domu??
W związku z naszą "cudowną" nowiną rozpętały się dyskusje na temat zwierząt w domu, gdyż jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami kota i psa. Chodzi mi konkretnie o sytuację, gdy dziecko jest już na świecie, bo zaczęły się "głosy", że kot jest drapieżnikiem i są przypadki, kiedy zaatakował dziecko, itd ... To samo z psem ... No i z jednej strony nie chcę dopuszczać do siebie takiej myśli, bo to jest przekreślanie zwierzęcia, pomimo tego, że jeszcze nie ma tej sytuacji... Z drugiej strony dziecko jest ważniejsze ... I oczywiście jakby się okazało, że cierpi na alergię, musielibyśmy poszukać dla nich domu... Ale takie gdybanie nad tym, co się może stać, bo jakaś babcia coś komuś powiedziała, widziała taką sytuację, no to troszkę chyba nie te czasy ... Poza tym chciałabym, żeby dziecko się wychowywało z nimi, jakoś wg uczy się wtedy odpowiedzialności ... Macie jakieś zdanie???

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2010-12-27, 12:38   #2564
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
Mam pytanie - w szczególności do mam, które już mają swoje pociechy przy sobie, czy mają jakieś zwierzęta w domu??
W związku z naszą "cudowną" nowiną rozpętały się dyskusje na temat zwierząt w domu, gdyż jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami kota i psa. Chodzi mi konkretnie o sytuację, gdy dziecko jest już na świecie, bo zaczęły się "głosy", że kot jest drapieżnikiem i są przypadki, kiedy zaatakował dziecko, itd ... To samo z psem ... No i z jednej strony nie chcę dopuszczać do siebie takiej myśli, bo to jest przekreślanie zwierzęcia, pomimo tego, że jeszcze nie ma tej sytuacji... Z drugiej strony dziecko jest ważniejsze ... I oczywiście jakby się okazało, że cierpi na alergię, musielibyśmy poszukać dla nich domu... Ale takie gdybanie nad tym, co się może stać, bo jakaś babcia coś komuś powiedziała, widziała taką sytuację, no to troszkę chyba nie te czasy ... Poza tym chciałabym, żeby dziecko się wychowywało z nimi, jakoś wg uczy się wtedy odpowiedzialności ... Macie jakieś zdanie???
My tez mamy na tapecie temat psa. Mój maż od poczatku móił, ze jak pojawi sie dziecko to bezwzglednie pies musi zniknąc. Argumentuje to sierścia której faktycznie jest sporo. Szczerze powiedziawszy nie wyobrazam sobie takiej sytuacji kiedy to mój kochany piesek znika z domu tym bardziej, ze jego pojawienie się poprawiło moje samopoczucie. Właśnie przed chwila pokłóciliśmy sie o psa. Przyszliśmy z zakupów a tu troche zalatywało bo chyba zwymiotował. Czasami mam wrażenie, ze ciąża jest pretekstem do pozbycia sie go z domu. mam nadzieje, ze moi rodzice zgodza sie go przygarnąć. Zreszta dopóki nie bede miec pewnosci, ze z dzieciatkiem jest wszystko dobrze nie zgodze sie na żadne decyzje
Wogóle jakos mi ostatnio mąż działa na nerwy. Ma teraz urlop i ja też. Zrobił się jakis marudny.
Byłam dzisiaj u gin po receptę. Myślałam, ze jak powiem jej o tym, ze martwie sie moimi piersiami zaproponuje usg, żeby mnie uspokoić ale niestety. Powiedziała, żebym się nie martwiła. Usg za tydzień.Od przedwczoraj zaczynam odczuwac mdłości (chyba). no i znó jestem cały czas głodna. Brzuch od czasu do czasu lekko pociagnnie. A cycki niby bola a niby nie.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 14:21   #2565
Enia_
Zadomowienie

Oj ale sobie pospałam............... dopiero teraz uciekłam z łóżeczka bo głodna sie zrobiłam i próbuje coś zjeść, mam nadzieje że mój organizm przyjmie to

Cytat:
Napisane przez kasiek64 Pokaż wiadomość
Witam laseczki.
Najadłyście się przez święta??? Powiem wam, że mi wcale nie chciało się aż tak kapusty i grzybów. Za to całe święta chodziła za mną gorąca czekolada na mleku . Wczoraj byliśmy u mojego brata na urodzinach i spełnił moje marzenie i zrobili mi taki wielki kubek. Normalnie pycha.

Enia ząb nie przechodzi?? Mi jakoś dziwnie jak już dokucza to tylko wieczorami jak próbuje położyć się spać. W związku z tym mam pytanie. Leczenie zębów w ciąży to chyba najlepiej jak już w II trymestr wejdziemy co???? No i znieczulenie bez adrenaliny???? Bo bez to ja się nie dam
Rzeczywiście najlepiej leczyć w II trymestrze, ja miałam wszystkie zaleczone i nie wiem skąd ten ból, widocznie zaleczony nie tak jak potrzeba
Teraz muszę jakoś przezyć do lutego i później wybiorę się do denstysty.

Jeszcze co do świąt.............niestet y teściu spędził je w szpitalu, cała familia miała rozłożyć w wigilię wizytę a wyszło tak że wszyscy przyjechaliśmy w jednym czasie- córki z mężami i wnuczki no i opłatek od razu płacz echhh ja oczywiście też pierwsza płaczka

W pierwszy dzień świąt natomiast dotarła do mnie wiadomość że zmarł mąż mojej koleżanki ze szkoły podstawowej i l.o mieszkałyśmy w jednym bloku.......... słuchajcie...oni pobrali się w tym roku w październiku beczałam jak bóbr , co Ona musi przeżywać
Nawet nie wiedziałam że chorował, miał guza w głowie...........jakie to życie jest do dup.........
09.09.2009

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 14:44   #2566
karina222
Zadomowienie

Justa kot jest drapieżnikiem, ale raczej nie idiotą żeby polować na coś co jest jego wielkości lub większe od niego . Powiem Ci, że znam mnóstwo rodzin, które maja i psy i koty i małe dzieci i nie słyszałam żeby kot zaatakował dziecko. Co do psów to kilka takich historii słyszałam, ale problem dotyczył agresji w ogóle, a nie tego, że pojawienie się dziecka spowodowało, że z grzecznego pieska nagle zrobiła się bestia. To, że pies zaatakował dziecko najczęściej jest niestety winą człowieka, a nie psa.

Ja swoich kotów w każdym razie nie mam zamiaru się pozbywać, a mało tego, planuję im jeszcze dokupić psa
Stary 2010-12-27, 15:09   #2567
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karina222 Pokaż wiadomość
Justa kot jest drapieżnikiem, ale raczej nie idiotą żeby polować na coś co jest jego wielkości lub większe od niego . Powiem Ci, że znam mnóstwo rodzin, które maja i psy i koty i małe dzieci i nie słyszałam żeby kot zaatakował dziecko. Co do psów to kilka takich historii słyszałam, ale problem dotyczył agresji w ogóle, a nie tego, że pojawienie się dziecka spowodowało, że z grzecznego pieska nagle zrobiła się bestia. To, że pies zaatakował dziecko najczęściej jest niestety winą człowieka, a nie psa.

Ja swoich kotów w każdym razie nie mam zamiaru się pozbywać, a mało tego, planuję im jeszcze dokupić psa
Powiem Ci, że ja bardzo kocham moje zwierzęta, tym bardziej, że na psa przelałam moje pierwsze instynkty macierzyńskie... Mam nadzieję, że to tylko takie głupie gadanie i powiedziałam, że póki nie zauważę niczego podejrzanego - a przecież będę z nimi cały czas, to nie chcę się ich pozbywać ... A do tego jestem zwolenniczką podejścia, żeby dziecko miało do czynienia z bakteriami, wtedy się uodporni... Oczywiście nie mówię, że ma się tarzać w kupie i błocie, itd ale liźnięcie kota czy psa nic mu nie zrobi

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2010-12-27, 15:13   #2568
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:

Zazdroszcze Ci :/ Ja zawsze miałam w domu jakies zwierze i zawsze sie nimi otaczałam gdziekolwiek sie nie pojawiałam. W dzieciństwie zaczęlo sie od chomików i myszek a potem doszedł kot. Rodzice tez sie zarazili i teraz maja już dwa Mam nadzieje, ze przyjma jeszcze psa. Wiem, ze nigdzie nie bedzie mu tak dobrze jak u nich. A koty też juz sa przyzwyczajone do jego obecności. A mój mąz zostal tak wychowany, że jak pies to tylko na dworze. Ile my juz kłutni stoczyliśmy z powodu psa. W sumie mógł powiedziec na samym poczatku stanowcze nie jak wpadlam na pomysł kupna. wiem, ze sie zgodził pod moim wpływem. Prawda jest taka, ze w zasadzie on nie ma żadnych obowiązków z nim zwiazanych bo na spacery wychodze ja i uwielbiam to. W sumie musi tylko akceptowac jego obecnosc w domu. Reszta zajmuje sie ja.
Zdaje sobie sprawe, ze jak pojawi sie dziecko nie bede miec czasu, zeby poświeci mu tyle uwagi jak teraz. A co do agresji to to jest rasa bardzo przyjazna ludziom i dzieciom. Zreszta miałam okazje poobserwowac jak zachowuje sie w stosunku do dzieci i na prawde nie ma problemów. Nigdy nie przejawiał agresji w stosunki do nas ani do kogokolwiek. Nawet wobec kotów jest spolegliwy. Będzie cieżko

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 16:30   #2569
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:

Jeśli chodzi o zwierzęta to za wiele do powiedzenia nie mam, bo już od dawno żadnego nie mam, właściwie to od ciąży z Julką. Na 2 m-ce przed jej urodzeniem musiałam uspać moją 12 letnią suczkę, bo miała raka i wtedy postatnowiłam że na razie żadnych zwierząt nie chcę, zbyt wtedy bolało. Mieliśmy też wtedy kota na podwórku, który często spał u nas, jadł, bawił, choć nie był nasz, tuż przed urodzeniem Julki przygotowaliśmy jej pokoik, oczywiście kot go sobie upatrzył i zaczął włazić do spania do jej łóżeczka, nic nie pomagało, wróciłam z Julką od rodziców po miesiącu (mąż był wtedy na kursie, a ja żeby nie być sama przeniosłam się do rodziców), kot próbował zajać miejsce Julki w wózku, łóżeczku itp, z zazdrości zaczął codziennie obszczywać jej wózek - miejsce gdzie dziecko trzyma nóżki, jak z głębokiego zrobiło się wózek spacerowy. Ja tego smrodu nie mogłam się pozbyć, kot nie miał wstępu do domu a ja co 2 dni prałam wózek, w końcu wywieźliśmy tego kota, bo nic nie pomagało. Z kolei u mojej koleżanki kot z zazdrości zrobił kupę na maluszka w wózku

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-27, 18:07   #2570
Fridka
Zadomowienie

dziewczynki ja tylko na moment, jesteśmy chorzy z meżem... oboje na antybiotyku, musimy się przed porodem wyleczyć...on zapalenie oskrzeli, ja ostre przeziębienie.

co do kotow, sporo czytalam na ten temat, przede wszystkim koty trzeba kastrować, szczepić i odrobaczyć.
Wiadomo, że nie zostawia się ŻADNEGO zwierza z malenstwem sam na sam, chyba że na swoją odpowiedzialność, ale ja nie mialabym takiego zaufania, i z tego powdu może w pewnym momencie byc to w jakimś stopniu kłopotliwe...zwierze to zwierze...
trzeba jednak tez mieć swiadomość, że jak się je juz ma, to jest się za nie odpowiedzialnym i nie pochwalam pozbywania się z domu zwierzaka bo pojawiło się dziecko...
ja mam kota, jasne, że mam obawy jak będzie, ale przecież ludzie od wieków zyja z psami i kotami i jakoś ludzkość ma się całkiem dobrze prawda? więc nie przesadzajmy!

pozdrawiam waas i spadam w strone wanny, a potem kocyk.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51199.png
Fridka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 18:19   #2571
mokra6
Zadomowienie

Ja mam 3 psy- w zagrodzie na podwórku i 2 koty, w tym perski trzymany w domu, ale całe szczęście trzymany jest na górze u rodziców, bo to kot młodszego braciszka. Ja nie wyobrażam sobie zwierząt w domu m.in. z powodu ich zapachu... Zresztą to za dużo obowiązków.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-27, 18:52   #2572
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Ja mam 3 psy- w zagrodzie na podwórku i 2 koty, w tym perski trzymany w domu, ale całe szczęście trzymany jest na górze u rodziców, bo to kot młodszego braciszka. Ja nie wyobrażam sobie zwierząt w domu m.in. z powodu ich zapachu... Zresztą to za dużo obowiązków.
Co do tych zapachów to myślę, że nie jest to sprawa nie do opanowania. My mamy 3 koty, mają osobne pomieszczenie na kuwety, przetestowaliśmy różne żwirki zanim znaleźliśmy taki który najlepiej chłonie zapachy, jak się wchodzi do domu to nie czuć, że mamy koty, wszystkie są zresztą wykastrowane.

Co do załatwiania się kota poza kuwetą to powiem tak, nasz jeden kot miał swego czasu tego typu problem, ale sięgnęliśmy po pomoc behawiorysty i problem się skończył. Choć wszyscy dookoła twierdzili, że kota się nie da tego oduczyć to jednak okazało się że się da, tylko widocznie czasem trzeba posłuchać kogoś kto zajmuje się tym zawodowo zamiast samemu przeganiać kota gazetą .

Zgadzam się z tym co napisała Fridka, zwierzę to odpowiedzialność, dlatego też planuję kupienie moim kotom większej ilości drapaków i legowisk żeby miały bardziej atrakcyjne miejsca do spania niż wózek dla dziecka, a do sypialni po prostu będę zamykać drzwi tak jak robię to teraz, więc do łóżeczka też wstępu mieć nie będą.
Stary 2010-12-27, 21:22   #2573
Karla604
Zadomowienie

Witam Was

A ja dziś cały dzień poza domem. Byliśmy dziś z Mężulkiem oglądać pojazd dla Kubunia I mamy dylemat. Podoba nam się wózek JEDO i X - Lander. Jutro znów jedziemy looknąć na parę modeli.
Poza tym byliśmy dziś u znajomych, którzy mają 7-miesięcznego brzdąca i dostaliśmy trochę ubranek Także nagromadziło nam się ciuszków dla Kubusia
Ojjj Dziewczynki zgaga mnie strasznie męczy, nie pomaga cola, mleko, czuję cały czas palenie w przełyku Muszę jeszcze wypróbować migdały.
Apropo zwierzątek to ja się nie wypowiadam, bo mamy tylko rybki w akwarium
Idę się myćkać i lulać A Kubuś szaleje w brzuszku
Ciekawe jak tam Madzikowi podróż minęła
Fridka kuruj się Kochana!!!

Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10
Karla604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 06:54   #2574
lulka265
Zakorzenienie

Cześć Dziewuszki

miałam wczoraj kłopot z zalogowaniem się tutaj ale dobrze,że dziś się udało

ja jestem tak obiedzona po Świętach,że na wagę u lekarza napewno nie wchodzejadłam wszystko i cały czas było mi mało!!normalnie wpadłam w jakiś ciąg jedzeniowy

Co do zwierząt to ja się wogóle nie wypowiadam ,bo ich po prostu nie lubięjak miałam 2 latka zostałam pogryziona przez psa w piaskownicy i stąd ten uraz!!! do tej pory mam blizne na czole

FRIDZIA kuruj sie kochana ,bo do rozwiązania coraz bliżęj

KARLA my zdecydowaliśmy ,żę bierzemy X-Landera XQ z tej wersji 2010 jest naprawde bardzo fajny i cena tez przystepna!!
X-Lander mi sie bardziej wizualnie podoba od tego JEDO

a ja jem śniadanko i od dzis przechodzę na dietkę sałatkową

miłego dnia
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 07:19   #2575
lulka265
Zakorzenienie

Laseczki a ja wczoraj poszłam na wyprzedaże i nie kupiłam dużo,bo jakoś nic mi się nie podobało ,ale kilka zdobyczy dla Zuzi pokazuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00084.jpg (56,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00085.jpg (84,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00086.jpg (79,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00087.jpg (81,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00088.jpg (88,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00089.jpg (77,4 KB, 5 załadowań)

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-12-28, 07:19   #2576
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej
byliśmy wczoraj w Łodzi i jest dobrze. Okazało się że przegroda jest-dzięki Bogu cieniutka bo cieniutka. A łożysko jest jedno,przodujące i muszę je monitorować co 2 tyg i ja też się kuruję miodem,sokiem malinowym i cytryna dzieci są faktycznie młodsze o około tydzień niż wg Om przeziernosc jest prawidłową. Wiecie kocham te moje dzieciaczki buzki
Stary 2010-12-28, 07:36   #2577
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej
byliśmy wczoraj w Łodzi i jest dobrze. Okazało się że przegroda jest-dzięki Bogu cieniutka bo cieniutka. A łożysko jest jedno,przodujące i muszę je monitorować co 2 tyg i ja też się kuruję miodem,sokiem malinowym i cytryna dzieci są faktycznie młodsze o około tydzień niż wg Om przeziernosc jest prawidłową. Wiecie kocham te moje dzieciaczki buzki

No to brawo najwazniejsze,że dzieciaczki są zdrowe a z tym łóżyskiem przodującym to chyba nie możęsz za bardzo nic robić i musisz sie oszczędzać???

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Dziewczyny ja mam inny dylemat dotyczący zwierząt bo mam 2 walnięte sąsiadki i jedna na swojego małego pieska woła Zuzia a druga tak mówi do kota!!!!!a ja do dziecka????powariowali Ci ludzie z tymi imionami dla zwierząt!!!
normalnie nie wiem co mam robić bo tak troche dziwnie jak się spotkamy na spacerze z trzema Zuziami,tylko dwie z nich to zwierzętaja nie wiem co robić,pomożcie

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-12-28, 07:41   #2578
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Uważam na siebie, nawet na święta mąż sprzątał-i mówię o nim Anioł-bo jest zawsze-no prawie-zawsze obok.

Najlepsze,wczoraj jesteśmy w recepcji-i babka pyta czy mówiła przez telefon ile badanie kosztuje-a mój mąż załatwiał wszystko-i mówi,że tak-że mówiła pani 300zł,a ona mówi,że chyba się pan pomylił bo profesor bierze 400zł. Hi hi a nam się udało,i żeśmy zapłacili tylko 300zł to musi być jakiś kolega mojego lekarza prowadzącego bo nic na to nie powiedział tylko się pytał kto kierował na konsultacje
Stary 2010-12-28, 07:44   #2579
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Uważam na siebie, nawet na święta mąż sprzątał-i mówię o nim Anioł-bo jest zawsze-no prawie-zawsze obok.

Najlepsze,wczoraj jesteśmy w recepcji-i babka pyta czy mówiła przez telefon ile badanie kosztuje-a mój mąż załatwiał wszystko-i mówi,że tak-że mówiła pani 300zł,a ona mówi,że chyba się pan pomylił bo profesor bierze 400zł. Hi hi a nam się udało,i żeśmy zapłacili tylko 300zł to musi być jakiś kolega mojego lekarza prowadzącego bo nic na to nie powiedział tylko się pytał kto kierował na konsultacje
a u kogo miałaś robione badanie??

Aniołek 26.05.2010r
Stary 2010-12-28, 08:40   #2580
madzik2221
Zakorzenienie

hej kochane
wlasnie wpadlam na chwile na neta i pomyslalam ze napisze do was.u nas wszystko ok.swieta w domku spedzilam jak nalezalo.
podroz ciezka bo ponad 30 godz.drogie straszne zwlaszcza w Niemczech.po autostradzie jechalismy okolo 30/h -szok ale dojechalismy szczesliwie do domu w wigilie a wlasciwie juz pierwszy dzien swiat w nocy o 3 czuje sie dobrze

Bela super ze z maluszkami wszysko dobrze oby tak dalej

Kochane mykam na zakupy bo czasu malo a w koncu musze nakupic troszke trzymajcie sie cieplutko i nie dac sie chorobie sciskam wasssssssssssssssssssssss

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości