![]() |
#2551 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zadomowienie
|
Marshall a jak u Ciebie? Spakowana? Jak samopoczucie?
#2553 |
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczęta już prawie poświątecznie! Mój żołądek ma już dość i marzy żeby wrócić do normalności
![]() Pamela a miałaś dodatnie IgM czy IgG? |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Zadomowienie
|
I jak dziewczynki po świętach? U mnie nawet obyło się bez ekscesów żołądkowych
![]() Powiedzieliśmy reszcie rodzinki... Mina mojej szwagierki i jej reakcja - bezcenna, jak w tej reklamie Mastercard ![]() ![]() A tak poza tym to od tygodnia męczy mnie zatwardzenie... Możecie coś na to polecić ? ![]()
#2555 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie po swietach! U nas byly chrziny, corcia byla grzeczna, nie plakala
![]() Niestety ja wczoraj dostalam grypy zoladkowej, goraczka, wymioty przez caly dzien, zwrocilam cale swieta do ubikacji ![]() ![]() ![]() Justa sporobj moze suszonych sliwek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | ||||
Zadomowienie
|
Witam się również po świętach, które zleciały baaardzo szybko....
U mnie odbywały się wraz z bólem zęba którego eliminowałam apapem i nie powiem że głodowałam ![]() Natomiast wczoraj wieczorkiem zakradłam od Tz jakiś Chipsów i całą noc wymioty i biegunka naraz ![]() Nawet jak wody się napiłam to zwracałam ![]() Teraz już troche lepiej, wypiłam troszke herbaty i zjadłam chlebka z masłem zobaczymy jak organizm zareaguje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Zadomowienie
|
aaaa jeszcze zapomniałam Wam napisac że przez około 4 dni budziłam się w nocy z ogromnym bólem dłoni, palców.........czułam taki drętwienie, mrowienie normalnie miałam chęć uciąć sobie ręke
![]() Wyczytałam że w ciąży zdarza się to dość często i trzeba zażywac magnez z wit b6 no i kupiłam wczoraj łyknęłam i dzisiaj dłonie nie bolały ale jak nie urok to sraczka ![]() Idę poleżakowac bo mała się kręci a poza tym znów coś mnie mdli ![]()
#2559 |
Zadomowienie
|
Witam laseczki.
Najadłyście się przez święta??? Powiem wam, że mi wcale nie chciało się aż tak kapusty i grzybów. Za to całe święta chodziła za mną gorąca czekolada na mleku ![]() Enia ząb nie przechodzi?? Mi jakoś dziwnie jak już dokucza to tylko wieczorami jak próbuje położyć się spać. W związku z tym mam pytanie. Leczenie zębów w ciąży to chyba najlepiej jak już w II trymestr wejdziemy co???? No i znieczulenie bez adrenaliny???? Bo bez to ja się nie dam ![]()
[*]09.08.2010-mama zawsze będzie o Tobie pamiętać Aniołku ![]() ![]() Edytowane przez kasiek64 Czas edycji: 2010-12-27 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | ||
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, melduję się i ja po świętach
![]() Jakoś minęły, bez większych niespodzianek, tata spędził je w szpitalu z zapaleniem pęcherzyka żółciowego, mama chodziła smutna, wigili jednak nie spędziła z moim bratem, tylko z nami, jak pojechaliśmy do niej złożyć życzenia z okazji imienin, była taka przybita że nie mogliśmy jej zostawić samej i zabraliśmy siłą do siebie ![]() ![]() Kasiek do dentysty faktycznie lepiej iść w II trymestrze, ale jeżeli boli to nie ma na co czekać, stan zapalny zęba może być groźny w ciąży, a znieczulenie dadzą ci odpowiednie, wystarczy że powiesz że jesteś w ciąży. Mi w ciąży z Julką strasznie psuły się zęby, ale zaleczyłam je wtedy wszystkie, pamiętam że już później to dostawałam takie kopy od Julki jak dentysta zaczynał borować, że skakałam na fotelu ![]() Wczoraj w nocy też mnie zaczął jeden boleć, ale na szczęście przeszło ![]() Ja nie miałam większych problemów z jedzeniem, chociaż głównie to jadłam ryby, a po grzybach na wieczór bolał mnie trochę brzuch ![]() No i zjadłam całego arbuza, taką miałam ochotę, że mi mąż kupił ostatniego w biedronce ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2561 |
Zadomowienie
|
Na razie tragedii nie ma tylko tak profilaktycznie z tym zębem się pytam bo wcześniej czy później trzeba go będzie zrobić. Na razie od dwóch dni spokój.
Asiago fajnie że z mężem już lepiej. I mam nadzieję, że tata również lepiej się czuje. Ja jak patrzę na swojego to jestem przerażona. Ten człowiek w ciągu jednego roku strasznie się postarzał. Ledwo chodzi i schudł okropnie. Aj szkoda gadać ja nie mam już siły tłumaczyć żeby wziął się za siebie..
#2562 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamuśki po świętach, mam nadzieję że minęły w miłej, rodzinnej atmosferze..
u nas w miarę spokojnie, chociaż plecki trochę bolały od krzątania się przy kuchni. mam takie pytanie, wyskoczyły mi jakieś krostki na twarzy, chciałam wziąć calcium, ale nie wiem czy można... |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie - w szczególności do mam, które już mają swoje pociechy przy sobie, czy mają jakieś zwierzęta w domu??
W związku z naszą "cudowną" nowiną rozpętały się dyskusje na temat zwierząt w domu, gdyż jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami kota i psa. Chodzi mi konkretnie o sytuację, gdy dziecko jest już na świecie, bo zaczęły się "głosy", że kot jest drapieżnikiem i są przypadki, kiedy zaatakował dziecko, itd ... To samo z psem ... No i z jednej strony nie chcę dopuszczać do siebie takiej myśli, bo to jest przekreślanie zwierzęcia, pomimo tego, że jeszcze nie ma tej sytuacji... Z drugiej strony dziecko jest ważniejsze ... I oczywiście jakby się okazało, że cierpi na alergię, musielibyśmy poszukać dla nich domu... Ale takie gdybanie nad tym, co się może stać, bo jakaś babcia coś komuś powiedziała, widziała taką sytuację, no to troszkę chyba nie te czasy ... Poza tym chciałabym, żeby dziecko się wychowywało z nimi, jakoś wg uczy się wtedy odpowiedzialności ... Macie jakieś zdanie???
#2564 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wogóle jakos mi ostatnio mąż działa na nerwy. Ma teraz urlop i ja też. Zrobił się jakis marudny. Byłam dzisiaj u gin po receptę. Myślałam, ze jak powiem jej o tym, ze martwie sie moimi piersiami zaproponuje usg, żeby mnie uspokoić ale niestety. Powiedziała, żebym się nie martwiła. Usg za tydzień.Od przedwczoraj zaczynam odczuwac mdłości (chyba). no i znó jestem cały czas głodna. Brzuch od czasu do czasu lekko pociagnnie. A cycki niby bola a niby nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Zadomowienie
|
Oj ale sobie pospałam............... dopiero teraz uciekłam z łóżeczka bo głodna sie zrobiłam i próbuje coś zjeść, mam nadzieje że mój organizm przyjmie to
![]() Cytat:
![]() Teraz muszę jakoś przezyć do lutego i później wybiorę się do denstysty. Jeszcze co do świąt.............niestet y teściu spędził je w szpitalu, cała familia miała rozłożyć w wigilię wizytę a wyszło tak że wszyscy przyjechaliśmy w jednym czasie- córki z mężami i wnuczki no i opłatek od razu płacz echhh ja oczywiście też pierwsza płaczka ![]() W pierwszy dzień świąt natomiast dotarła do mnie wiadomość że zmarł mąż mojej koleżanki ze szkoły podstawowej i l.o ![]() ![]() ![]() Nawet nie wiedziałam że chorował, miał guza w głowie...........jakie to życie jest do dup......... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 |
Zadomowienie
|
Justa kot jest drapieżnikiem, ale raczej nie idiotą żeby polować na coś co jest jego wielkości lub większe od niego
![]() Ja swoich kotów w każdym razie nie mam zamiaru się pozbywać, a mało tego, planuję im jeszcze dokupić psa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2568 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdaje sobie sprawe, ze jak pojawi sie dziecko nie bede miec czasu, zeby poświeci mu tyle uwagi jak teraz. A co do agresji to to jest rasa bardzo przyjazna ludziom i dzieciom. Zreszta miałam okazje poobserwowac jak zachowuje sie w stosunku do dzieci i na prawde nie ma problemów. Nigdy nie przejawiał agresji w stosunki do nas ani do kogokolwiek. Nawet wobec kotów jest spolegliwy. Będzie cieżko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2570 |
Zadomowienie
|
dziewczynki ja tylko na moment, jesteśmy chorzy z meżem... oboje na antybiotyku, musimy się przed porodem wyleczyć...on zapalenie oskrzeli, ja ostre przeziębienie.
co do kotow, sporo czytalam na ten temat, przede wszystkim koty trzeba kastrować, szczepić i odrobaczyć. Wiadomo, że nie zostawia się ŻADNEGO zwierza z malenstwem sam na sam, chyba że na swoją odpowiedzialność, ale ja nie mialabym takiego zaufania, i z tego powdu może w pewnym momencie byc to w jakimś stopniu kłopotliwe...zwierze to zwierze... trzeba jednak tez mieć swiadomość, że jak się je juz ma, to jest się za nie odpowiedzialnym i nie pochwalam pozbywania się z domu zwierzaka bo pojawiło się dziecko... ja mam kota, jasne, że mam obawy jak będzie, ale przecież ludzie od wieków zyja z psami i kotami i jakoś ludzkość ma się całkiem dobrze prawda? więc nie przesadzajmy! ![]() pozdrawiam waas i spadam w strone wanny, a potem kocyk.
#2571 |
Zadomowienie
|
Ja mam 3 psy- w zagrodzie na podwórku i 2 koty, w tym perski trzymany w domu, ale całe szczęście trzymany jest na górze u rodziców, bo to kot młodszego braciszka. Ja nie wyobrażam sobie zwierząt w domu m.in. z powodu ich zapachu... Zresztą to za dużo obowiązków.
#2572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do załatwiania się kota poza kuwetą to powiem tak, nasz jeden kot miał swego czasu tego typu problem, ale sięgnęliśmy po pomoc behawiorysty i problem się skończył. Choć wszyscy dookoła twierdzili, że kota się nie da tego oduczyć to jednak okazało się że się da, tylko widocznie czasem trzeba posłuchać kogoś kto zajmuje się tym zawodowo zamiast samemu przeganiać kota gazetą ![]() Zgadzam się z tym co napisała Fridka, zwierzę to odpowiedzialność, dlatego też planuję kupienie moim kotom większej ilości drapaków i legowisk żeby miały bardziej atrakcyjne miejsca do spania niż wózek dla dziecka, a do sypialni po prostu będę zamykać drzwi tak jak robię to teraz, więc do łóżeczka też wstępu mieć nie będą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zadomowienie
|
Witam Was
![]() A ja dziś cały dzień poza domem. Byliśmy dziś z Mężulkiem oglądać pojazd dla Kubunia ![]() Poza tym byliśmy dziś u znajomych, którzy mają 7-miesięcznego brzdąca i dostaliśmy trochę ubranek ![]() ![]() Ojjj Dziewczynki zgaga mnie strasznie męczy, nie pomaga cola, mleko, czuję cały czas palenie w przełyku ![]() Apropo zwierzątek to ja się nie wypowiadam, bo mamy tylko rybki w akwarium ![]() Idę się myćkać i lulać ![]() ![]() Ciekawe jak tam Madzikowi podróż minęła ![]() Fridka kuruj się Kochana!!!
![]() ![]() Nasze Małe Szczęście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewuszki
![]() miałam wczoraj kłopot z zalogowaniem się tutaj ![]() ![]() ja jestem tak obiedzona po Świętach,że na wagę u lekarza napewno nie wchodze ![]() ![]() Co do zwierząt to ja się wogóle nie wypowiadam ,bo ich po prostu nie lubię ![]() ![]() FRIDZIA kuruj sie kochana ,bo do rozwiązania coraz bliżęj ![]() KARLA my zdecydowaliśmy ,żę bierzemy X-Landera XQ z tej wersji 2010 jest naprawde bardzo fajny i cena tez przystepna!! X-Lander mi sie bardziej wizualnie podoba od tego JEDO ![]() a ja jem śniadanko i od dzis przechodzę na dietkę sałatkową ![]() miłego dnia ![]()
Witaj Zuzieńko ![]() 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
Laseczki a ja wczoraj poszłam na wyprzedaże i nie kupiłam dużo,bo jakoś nic mi się nie podobało ,ale kilka zdobyczy dla Zuzi pokazuje
![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() byliśmy wczoraj w Łodzi i jest dobrze. Okazało się że przegroda jest-dzięki Bogu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to brawo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Dziewczyny ja mam inny dylemat dotyczący zwierząt ![]() normalnie nie wiem co mam robić ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
Uważam na siebie, nawet na święta mąż sprzątał-i mówię o nim Anioł-bo jest zawsze-no prawie-zawsze obok.
Najlepsze,wczoraj jesteśmy w recepcji-i babka pyta czy mówiła przez telefon ile badanie kosztuje-a mój mąż załatwiał wszystko-i mówi,że tak-że mówiła pani 300zł,a ona mówi,że chyba się pan pomylił bo profesor bierze 400zł. Hi hi a nam się udało,i żeśmy zapłacili tylko 300zł ![]() ![]() ![]()
#2579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() wlasnie wpadlam na chwile na neta i pomyslalam ze napisze do was.u nas wszystko ok.swieta w domku spedzilam jak nalezalo. podroz ciezka bo ponad 30 godz.drogie straszne zwlaszcza w Niemczech.po autostradzie jechalismy okolo 30/h -szok ![]() ![]() ![]() Bela super ze z maluszkami wszysko dobrze ![]() ![]() Kochane mykam na zakupy bo czasu malo a w koncu musze nakupic troszke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.