|
|
#2611 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
ja ciągle myślę o eliance
|
|
|
|
#2612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam usg prenatalne 11.01. Cytat:
|
||
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Który tydzień ?
|
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, ja chyba zużywam z 10 wkładek dziennie i chyba musze zmienić firmę bo mi przemakają ...ach
|
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj wróciliśmy po świętach u rodziców
ah dzisiaj to cały dzien bym przespała nie ma to jak w domku pełna swoboda śpiocha |
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
elianko
Tak bardzo mi przykro, bardzo się boję że ze mną będzie tak samo, boli mnie brzuch
|
|
|
|
#2618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My 3 stycznia idziemy własnie na usg genetyczne i bedzie to juz 13 tydzień więc liczę na piękne zdjecia Co do usg dopochwowego to ja czytałam że wykonuje sie je do 11-12 tygodnia a potem już przez brzuszek
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
całe szczęście to dopochwowe mnie denerwuje
|
|
|
|
#2620 |
|
BAN stały
|
Tak Zmalowana Ciebie pałą,kijem za gadanie głupot.
Słoneczko-drugi trymestr zaczyna sie po skończonym 13 tygodniu. Różne źródła podają różne terminy ale na chłopski rozum nie może kończyć sie pierwszy w 12-ym bo skończone 40 tyg. to skończone 9 mies./wchodzi na 10 . A ciaza trwa 40 tyg. teoretycznie a nie 36. Ja czuję od kilku dni łaskotanie ale nie mam pewności bo jednak jelita i gazy robią swoje. Muszę mieć 100% pewność,ze to maleństwo by ogłosić.Dlatego na razie nic nie mówię |
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola no ja raczej myślę że jednak II trymestr zaczyna się od 13tc zresztą lekarzem nie jestem ale na każdej stronce tak podają zobacz sama
http://www.babyboom.pl/ciaza/kalenda..._trymestr.html http://www.pregnology.com/faralong.p...y=26&year=2011 |
|
|
|
#2622 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Natomiast moje dwie ksiażki medyczne podają co innego,identycznie jak to tutaj: http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2010&bg=000 i mój lekarz oraz połozne z mojego szpitala. Dlatego tym sie sugeruję. Przy poprzedniej trójce dzieci to się sprawdzało,to i za czwartym wierzę tym opiniom
|
|
|
|
|
#2623 |
|
Zadomowienie
|
w zasadzie jaka to różnica kiedy kończy się I trymestr???!!!!!!!!!!!!!!!!!!
o czym mowa?po co to rozrózniac,który to trymestr??przecież to nie ma żadnego znaczenia ![]() to wręcz śmieszne-takie rozstrzyganie -kiedy się kończy a kiedy zaczyna poprzednią ciążę straciłam w 13tygodniu ciąży-myślicie ,że zastanawiałam się,który to trymestr był??? dla tej ciąży nie miało to znaczenia!!!! z resztą dla żadnej ciąży nie ma to znaczenia,który aktualnie jest trymestr... kiedy się kończy,kiedy zaczyna,kiedy mija... liczy się tylko to,żeby dzidziuś był zdrowy i siedział w brzuszku mamy jak najdłużej!!!!!!!!!!!! Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2010-12-27 o 18:48 |
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
A to prawda że w drugim trymestrze samopoczucie jest najlepsze w porównaniu z I i III? czy nie mam się co cieszyć ze mi się polepszy
|
|
|
|
#2625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja chcę gołąbka!! uwielbiam gołąbki ![]() ja też... nie wiem jak to jest że gówniary (za przeproszeniem, nie chodzi o wiek, tylko o mentalność...) wpadają z pierwszym lepszym, mają dzieci, których tak naprawdę nie chcą. A ktoś kto czeka, pragnie i robi wszystko żeby to dziecko mieć nie wiadomo dlaczego nie może.... ehhh Cytat:
Myślę, że chodzi po prostu o wiedzę. Dla kogoś kto jest pierwszy raz w ciąży to jest nowe, ja też nie wiem kiedy zaczyna II a kiedy kończy I i chciałabym wiedzieć mimo że ta wiedza nie jest mi do niczego potrzebna... Wiem, że ciężko się cieszyć każdym dniem i nie bać następnego. Moja siostra była dwa razy w ciąży, i dwa razy zdarzyło się tak, że po prostu szła na usg a tam serducho nie biło. Drugi raz był w końcu października, a na początku grudnia ja dowiedziałam się że jestem w ciąży... I jedna z pierwszych myśli była taka, że będzie jej smutno... |
||
|
|
|
#2626 |
|
BAN stały
|
Babonik ale masz dziś nastrój.
Wiem dlaczego ale świata nie zmienimy i to co sie stało nie zależało od żadnej z nas niestety. Inne dziewczyny cieszą sie tym,co mają i nic w tym złego. Chce wiedzieć,upewnić się. Dla lekarzy jest różnica.Dla nas samych...hm ...dla każdej priorytetem jest co innego. Ja poprzednią ciażę straciłam pod koniec 13 tyg. i cieszyłam sie jedynie,że minął 12 tydz. Co do niechcianych ciaż-jestem tego samego zdania. Ile sie słyszy jak dzieci są bite,kaowane,głodzone,zos tawiane,zabijane a rodzice,którzy tak bardzo go pragna nie mogą go mieć. Zawsze miałam o to żal tylko sama nie wiem do kogo. To okropne ale prawdziwe. Co się dzieje z Glizdą?Wiecie może? |
|
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też sie bałam powiedzieć siostrze, która ma 30 lat i bardzo chce miec dziecko.... ja mam 21 mam już męża i teraz jestem w ciąży.... i niestety nie ucieszyła się... tzn ucieszyła ale było jej przykro i miała małe załamanie....że jej młodsza siostra jest po slubie, teraz jest w ciązy i wogóle.... więc wiem jak to jest.... |
|
|
|
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
racja-mam dziś humor do dupy
do tego strata elianki-normalnie czuję to jak bym znów ja poroniła...trzymam za Glizdę
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i kciuki oczywiście
|
|
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
BABONIK zdaje się, że forum jest po to, żeby pytać jak się czegoś nie wie ?
Dla mnie jest różnica- dla Ciebie nie musi. Każdy przeżywa inaczej. Tyle na ten temat. |
|
|
|
#2631 |
|
Raczkowanie
|
Moja koleznka też poroniła całkiem niedawno i nawet nie chciałam jej mówić żeby jej przylro nie było ale i tak wyszlo na jaw.. bylam zdziwiona bo się naprawdę ucieszyła
|
|
|
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki!
Witam poświątecznie! Elianko,mocno przytulam ![]() Strasznie współczuję wszystkim dziewczynom, które kiedyś poroniły, nie mam słów na pocieszenie![]() Kurcze, ja na razie jestem w 6 tygodniu, jeszcze nie widziałam serduszka, strasznie się boję, jak to będzie, czy wszystko będzie ok. Wizyta 7 stycznia, muszę być cierpliwa. Tymczasem dzisiaj mam masakryczny dzień tylko latam do łazienki albo wymiotuję Do tego mam wyniki badań, ale nic z nich nie rozumiem. Humor do bani, mam nadzieję, że z Juniorkiem wszysko oki.Agulaabar, czasem tak jest, siostra na pewno cieszy się z Twojego szczęścia, marwti się sobą, może niedługo zmiany zajdą i u niej? |
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
myślę że to troszkę wyolbrzymiłaś .... nikt się tu nie sprzecza a wymienia informację
|
|
|
|
#2634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mielismy powiedziec w Swieta o dziecku, a jednak cos mnie blokowalo. Boje sie jak zareaguje. Elianko bardzo mi przykro. Glizda odezwij sie! |
|
|
|
|
#2635 |
|
BAN stały
|
Słoneczko Babonik ma dziś jeden z tych gorszych dni.
Każda chyba z kobiet chce wiedzieć co się dzieje w jej organiźmie w danym tygodniu,miesiacu,trymest rze. A my tu nie jesteśmy po to by przeżywać dzień za dniem w oczekiwaniu na coś złego tylko by sie cieszyć każdym nowo rozpoczętym dniem z dzidzią w brzusiu. Oj wiem jak Wam ciężko cieszyć sie przy rodzicach,którzy pragną a nie mogą sie doczekać dzieciątka. Sama byłam w takiej sytuacji i było mi przykro. Niestety nic na to nie poradzimy.Takie jest to cholerne życie. Musimy jednak sie cieszyć ze swojego szczęścia nie obarczajac sie czyimś niepowodzeniem. |
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki
) Jesteśmy mega zdrowi i znam płeć !!!BĘDZIEMY MIELI SYNKA Jutro zdjęcia i cała reszta
|
|
|
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
Do dziewczyn, które poroniły, albo boją się powiedzieć o swojej ciąży osobie, która poroniła... Nie ważne jest, że jesteście w ciąży, tylko sposób w jaki to powiecie... Sama straciłam w lipcu swoje pierwsze maleństwo i jak wróciłam z l4 ze szpitala do domu, to się dowiedziałam, że koleżanka jest w ciąży i było tylko 2 tyg różnicy między naszymi dziećmi, ale powiedziała to w normalny sposób ... W miesiąc później szwagierka dowiedziała się, że jest w ciąży i zadzwoniła do mnie cała rozchichotana, rozradowana, pomimo tego, że wiedziała, że straciłam dziecko... Wróciłam z zakupów, na których wtedy byłam, cała roztrzęsiona, jakbym miała padaczkę czy delirium ... Podsumowanie: Nie liczy się czy powiecie, tylko jak powiecie ...
|
#2638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naprawdę się cieszę
|
|
|
|
|
#2639 |
|
BAN stały
|
Zmalowana puszczam już kciuki
Cieszę się niezmiernie!!! Jak do Niego mówicie?Ma już imię nasz pierwszy oficjalny chłopczyk? Bo nasza dziewczynka-oby dziewczynka-to nadal bezimienna -ma niezdecydowanych rodziców a nawet babcię,która twierdzi,ze Iza to brzydkie imię. Ależ się cieszę,ze maluszek zdrowy |
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też i wiem że nawet nie mam pojęcia co ona czuje w takiej chwili. Trzymaj się Elianko
Takie są koleje życia że ten kto nie chce to mu się dziecko przytrafi a jak ktoś się latami stara i robi wszystko to nie może ich mieć, zawsze myślałam że po części oprócz samej fijlologii i strony medycznej psychika może blokować organizm. Swiat jest niesprawiedliwy ale niestety to nie zależy od nas. ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
Martwię się o nich bo czas ucieka i łatwo przegapić ten właściwy moment na dziecko. J zawsze chciałam mieć dziecko przynajmniej pierwsze przed 25 urodzinami. A wyszło nawet wcześniej niż w planach. ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- zmalowana, gratulacje syneczka ![]() ja też już bym chciała wiedzieć ale czuję w kościach że córeczka będzie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.

i mężul był cały czas ze mną
zębole

Zakończone: 2
Tak bardzo mi przykro,

Myślę, że chodzi po prostu o wiedzę. Dla kogoś kto jest pierwszy raz w ciąży to jest nowe, ja też nie wiem kiedy zaczyna II a kiedy kończy I i chciałabym wiedzieć mimo że ta wiedza nie jest mi do niczego potrzebna...
za Glizdę

05.06.2010