|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 876
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV
A¿ spr czy na 100% mam bezterminowe. MAm. I zdjêcie te¿ mam bez okularów. Gdyby nie to 01.06 w ostatniej rubryczce...
|
#302 | |||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 271
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie zapomnê jak pierwszy egzaminator wpatrywa³ mi siê w oczy, czy aby na pewno maj± taki sam kolor jak jest napisane w dowodzie (a nie maj±) ![]() Sukienka by³a tak uszyta, ¿e poprawki odebra³yby jej ten urok. Mam czarn± bombkê, ale mo¿e znajdê jeszcze co¶ innego. |
|||
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Robi± w okularach. Ja w pierwszym dowodzie mialam zielone oczy teraz mam niebieskie. W nastêpnym moze bed± jeszcze inne.
Na mnie jeden egz spojrza³, stwierdzi³, ze okularki s± to mozemy zacz±æ. ciekawe jak siê dopatruj± soczewek? Moich nie by³o perfidnie widaæ. No to Eroll- albo tyjesz zeby 38 nie by³o za duze, albo szukasz dalej.
|
#304 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 551
|
ja noszê soczewki i ¿adnej weryfikacji nie by³o
je¶li chodzi o badanie lekarskie to lekarz nawet nie zbada³ mi wzroku - uwierzy³ na s³owo
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
oj te badania... jakie powa¿ne
u nas lekarz stan±³ na ¶rodku sali i by³o: je¶li ktos ma okulary lub soczewki, aparat ¶³uchowy, protezy koñczyn proszê zg³osiæ. Zapraszam pierwsz± osobê. Okularnicy pierwsi.
Edytowane przez jomic Czas edycji: 2010-12-27 o 19:46 |
|
|
|
#306 |
|
Wtajemniczenie
|
Na ostatnim egzaminie s³ysza³am ciekawy dialog:
E: Soczewki s±? Dz: Tak, mo¿e mi pan spojrzeæ g³êboko w oczy, wtedy widaæ. E: <zrezygnowanym g³osem> ja ju¿ jednej takiej popatrzy³em g³êboko w oczy i jeste¶my po ¶lubie xx lat. |
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 733
|
Cytat:
Masz ju¿ patent na to jak wyj¶æ za egzaminatora
|
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Eroll, skoro masz inny kolor niz w dowodzie, to moze pan egz tez Ci spojrzy g³êboko w oczy
|
#309 |
|
Wtajemniczenie
|
Spojrza³! Patrzy³ tak dobr± minutê. Ja siê u¶miecha³am, a on patrzy³ w te oczy. By³ m³ody, przystojny. Ale mia³ obr±czkê na palcu.
W ogóle to by³o fajne. Przeczyta³ moje nazwisko i kaza³ mi usi±¶æ na siedzeniu pasa¿era, powiedzia³ te wszystkie regu³ki, by³ mi³y, a potem siê zrobi³ z niego s³u¿bista. Wtedy to uzna³am za normalne, ale na nastêpnym egzaminie od razu zosta³am zaproszona na fotel kierowcy, szybko standardowe regu³ki i szybko do dzie³a. |
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak jest na egzaminie z górk±? egzaminator Wam mówi kiedy macie siê zatrzymaæ? czy to on naciska hamulec?
|
|
|
|
#311 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas je¼dzi siê samemu na górkê. Tam jest namalowana linia do zatrzymania. Egzaminator albo wtedy wsiada, albo nie, jak mu siê podoba.
|
|
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 119
|
Hej
Wiecie mo¿e czy gdzie¶ w necie s± testy? Bo gdzie¶ zgubi³am swoja p³ytê, a egz ju¿ w czwartek i wypada³oby co¶ powtórzyæ...
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie zawsze na miejsce kierowcy, zapalasz autko, uruchamia kamery, dowodzik, spr, pokazuje kartke z kompka (z danymi, ograniczeniami i zadaniem z obslugi), wysiada, sprawdzasz p³yn i ¶wiat³a, wsiadasz, ustawiasz wszystko i dopeiro wtedy wsiada egz. Jedziesz na ³uk, wjezdzasz w pierwsz± koeprtê, mówi zeby zaci±gnaæ rêczny, wysiada, ustawia ¶rodkow± tyczkê i machca zeby jechac. Robisz ³uk, zabiera tyczkê, wsiada, wskazuje drog na wzniesienie, jedziesz. Mówi stop, proszê zaci±gnac rêczny, wysiada i macha ze ju¿ mozna wjechaæ. Na samym wzniesieniu nie ma linii, trzeba samemu stan±c na srodeczku. ruszasz, zje¿dzasz, wsiada, otwiera bramê pilotem i na miasto.
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- e-kierowca.pl eroll kilka storn temu pisala o partalu co ma najnowsza bazê, ze zmienionymi prêdkosciami. Bêdzie i zmiana prêdkosci i 10km tolerancji od 01.01.2011. eyo, cieszysz siê? ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- ³eeee
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Dziêki dziewczyny
|
|
|
|
#315 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
³eeeee, stracony dla ludzkosci. Dlaczego Ci najlepsi s± ju¿ zajeci? Kiedy siê ich rezerwuje?
A wyobra¿acie sobie tolerancjê na egz. To by dopiero by³ wyczyn. Czemu pani jedzie 50km/h, skoro "mozna" 60?
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mówili o tym wiadomo¶ciach tylko,¿e ja w ostatniej chwili na to wesz³am i us³ysza³am ¿e zmiany prêdko¶ci bêd± na ekspresowych i autostradach
nie wiem czy by³a mowa o "zwyk³ych" |
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
na zwyk³ych nie.
Na zwyk³ych tylko "tolerancja". Nie taka dobra jak dla mnie. Bo ludzie nie pomy¶l±, ze maj± 5km wiecej to ok, tylko bêd± specjalnie je¼dzic 10km wiêcej.
Edytowane przez jomic Czas edycji: 2010-12-27 o 21:07 |
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Dok³adnie. I tak ma³o kto zwraca uwagê na to,¿eby nie przekraczaæ 50 w mie¶cie, zawsze sobie dodaj± to teraz bêd± sobie jeszcze wiêcej dodawaæ
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba lepiej jakby tak o tym nie tr±bili wszêdzie. Teraz bêdzie bardziej niebezpiecznie. Zmiana prêdko¶ci na "szybkich" drogach to ok. Ale ta "tolerancja":confused :
|
#321 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 240
|
Ojejku dziewczêta ale¶cie siê rozpisa³y
przed chwilk± skoñczy³am czytaæ hehe ¿eby byæ na bie¿±co.Ja na nastêpne jazdy umawiam siê dopiero po Nowym Roku.Póki co odpoczywam od jazd.Czy was te¿ tak instruktorzy "gnêbi±" ? .Mi non stop wytyka b³êdy mo¿e to i dobrze bo mnie uczula na pewne sprawy jak np. przejechanie na ci±g³ej itp podobne sprawy za które egzaminator mo¿e uwaliæ.Czasami mam do¶æ tego narzekania ,ale z drugiej strony wiem ,¿e jakby nic nie gada³ ,to bym nie wiedzia³a co robiê ¼le.Ciekawe czy nadejdzie taki dzieñ ,¿e mnie pochwali i bêdzie bez zastrze¿eñ moja jazda
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno nadejdzie
ja dopiero od mniej wiêcej 20 godziny zaczê³am patrzeæ na linie, w lusterka,no to ¿e bieg zda³oby siê zredukowaæ i takie tam
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w³a¶nie wróci³am z tzw. 'piernik party' od znajomych...
jak ju¿ pisa³am ja mam bezterminowe, chocia¿ mam minusy, i zdjêcie te¿ mam w okularach, ale lekarz wypisa³ mi ¿e moge je¼dzic w okularach lub soczewkach i moja eLka by³a na gaz mój I. mi ma koniec jazdy mówi³ jakie b³êdy pope³ni³am, no czasami tylko w czasie jazdy podpowiada³ mi szeptem np. 'trójeczka' albo 'prawy(kierunkowskaz)'
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Trinu08 - pewnie, ze nadejdzie. Dlaczego ma nie nadejsæ.
Mój nie by³ w tym upierdliwy, ale jak pod koniec wiedzialam, ze ¼le cos zrobi³am to ja mu zwraca³am uwagê, ze nie zwraca mi uwagi. Stwierdzi³, ze na pocz±tku mówi³ on i mnie nauczyl, ze sama wiem jak jest ¼le. A która godzinka? sylwiszon, prawy - brzmi jak tajny szyfr Dla mnie najbardziej tajemnicze by³o - "za d³ugo" wypowiedziane przez kosmitê. To by³ dopiero ? dla mnie
Edytowane przez jomic Czas edycji: 2010-12-27 o 22:33 |
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
hehe zawsze siê ¶mia³am, ¿e móg³by mi tak na egzaminie przez s³uchawke mówic co mam zrobic
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Oj mogliby mogli...
Uciekam, rano do pracy ![]() Kolorowych snów
|
#327 | |||||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 777
|
Cytat:
Cytat:
nie poddawaj siê, ka¿demu mo¿e siê przecie¿ zdarzyæ! zostañ z Nami, postaramy siê wesprzeæ Cytat:
Cytat:
na badaniu by³am w okularach a lekarz sam do mnie powiedzia³ "to ja Pani wpiszê okulary/soczewki" ![]() swoj± drog±, widzê, ¿e sporo okularnic tu siedzi Cytat:
![]() wow, ¶wietna okazja z tym prawkiem! nie ma ¿adnych ale i proszê siê niczego nie obawiaæ, zobaczysz spodoba Ci siê i ju¿ nie bêdziesz chcia³a poruszaæ siê komunikacja miejsk± ![]() a co do T¯... jeszcze tak± minê zrobi, o: i jeszcze bêdzie chcia³ ¿eby¶ go wozi³a pewnie nie mo¿esz siê doczekaæ 4 stycznia? Cytat:
Cytat:
moja tak¿e ![]() widzê, ¿e sporo nowych Kursantek u Nas zawita³o
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
kolorowych i eLkowych
![]() no faktycznie, duzo okularnic
![]() Edytowane przez sylwiszon757 Czas edycji: 2010-12-27 o 22:47 |
|
|
|
#329 | |||||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 947
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja "tylko" 50z³ zap³aci³am Cytat:
zanim siê zaczê³a zima.. bo jak jeszcze nie mia³am prawka (ciiii, wcale nie nale¿a³ mi siê mandat za 500z³ :P) to nim je¼dzi³am i nic siê nie dzia³o a teraz zim± - oj zdziwi³am siê na szczê¶cie "kryzys" przemija powolutku Cytat:
wszystko mi przebadali : wzrok oczywiscie, s³uch, równowage, ci¶nienie, poziom cukru we krwi, pani mia³a ca³± ksi±¿eczke z zadaniami na kolory czerwony/zielony i jeszcze bóg wie co ta mi bada³a a ja ju¿ nie pamiêtam Cytat:
![]() dieselki zim± w sumie te¿ potrafi± grymasiæ jednak na zimê to nie ma jak beznynka je¿eli chodzi o "komfort" ruszania Cytat:
w sumie mój egzaminator te¿ mi siê wpatrywa³ i wpatrywa³ a¿ mu powiedzia³am, ¿e zdjecie stare xd bo "a¿ z liceum"Cytat:
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 424
|
Cytat:
I niestety nie jestem w stanie odpowiedzieæ na pytanie czy powiedzia³ mi, ¿e mam siê zatrzymaæ bo by³am zbyt podniecona faktem, ¿e zrobi³am bezb³êdnie ³uk wiêc w ogóle nie kontaktowa³am A ja zdjêcia do wszelkich dokumentów mam w okularach ![]() W ogóle jest tutaj kto¶ bez wady wzroku ?? |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

Wiecie mo¿e czy gdzie¶ w necie s± testy? Bo gdzie¶ zgubi³am swoja p³ytê, a egz ju¿ w czwartek i wypada³oby co¶ powtórzyæ...
¿eby byæ na bie¿±co.

a naj¶mieszniejsze jest to ¿e pracuje w szkole jazdy... to sie nazywa ironia
jeszcze tak± minê zrobi, o:
buuu!!! za³amka po je¼dzie z innym instr... widzê ile mam niedoci±gniêæ