|
|
#2641 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
dzień dobry
o trymestrze... ja poprostu chciałam napisac,że z pkt diagnostycznego nie ma to najmniejszego znaczenia,który to trymestr... jednej mdłości skończą się w 20tc,dugiej w 6tc... a jednak spór robił się o to coraz bardziej widoczny ![]() Zmalowana gratulacje,zazdroszczę-to mamy pierwszego chłopcaWeruczek-mam to samo,na ostatnim usg wogle nie było widac dzidzi..dziś idę na kontrol... już mam ściśniety żołądek..ciekawa jestem czy to krwawienie wpłynęło na rozwój dziecka Właśnie mi znajoma napisała,jej koleżanka w Anglii usunęła dziecko-we Wigilię ,mimo tego,że wiedziała,iż bedzie miał się kto zaopiekowac jej dzieckiem kiedy się urodzi... serce mi pęka...---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- widzę,że Nerola i Beatka cierpią na bezsennosc
|
|
|
|
#2642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
sama osobiście znam kilka dziewczyn które to zrobily.... i wiecie co? strasznie mi ich szkoda.........Znowu mnie mdłości katują bleeeeh, myslałam, że sie wczoraj wykończę, ale widzę że dzisiaj zaczyna mi się to samo...... |
|||
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana gratulacje
![]() muszę kupić sobie jakiś nawilżacz powietrza do pokoju bo już nie wytrzymam więcej tego powietrza..... polecacie coś bo ja się zupełnie nie znam
|
|
|
|
#2644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulacje!!! O właśnie.. jeżeli chodzi o nawilżacze to też by mi się przydał, tylko nie mam pojęcia jaki jest dobry.. któraś z Was może używa?? |
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
elianka - trzymam kciuki bys jeszcze miala mozliwosc wpisania sie na liste mamusiek... nie wiem jak sie czujesz bo nie przechodzilam przez takie akcje, wiec nie mapisze ze rozumiem. ale cichutko przytule
inutil - mi gin powiedzial ze ok 20tc bedzie robil przez powloki brzuszne i wtedy zapraszal na usg męża |
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana, to super informacja!
Przypomnij mi, w którym jesteś tygodniu? ![]() Dziewczyny, nie ma co się kłócić o trymestr.. szkoda naszych nerwów. Ja sobie licze tylko tak, że 14 tydzień, od om minęło w niedzielę równe 3 m-ce, zaczął się czwarty... ale od kiedy ten II trymestr jest to już mniej mnie interesuje, ważniejsze żeby z dzidzią dalej wszystko było ok ![]() Babonik, straszne z tą znajomą... nie rozumiem takich ludzi w ogóle ![]() Ehh... nfz :/ 7 stycznia mam iść do pani dr na wizytę a tymczasem pielęgniarka mówi mi że jeszcze nie mogą rejestrować przez bałagan w kontraktach.... tak czy tak pójdę, ale nawet im współczuję..
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybko poznałas płeć
Edytowane przez Scio Czas edycji: 2010-12-28 o 09:15 |
|
|
|
|
#2648 |
|
Zadomowienie
|
Agulaaaa- moim sposobem na mdłości jest herbata z kilkoma plasterkami imbiru-mdłości przechodzą w mig
![]() Aania- no własnie-te cholerne kontrakty!!!!ehhhh katastrofa!!!! no trzymam zeby Ci sie udało spokojnie dostacMonia- no własnie chyba lepiej isc z mężem na takie usg przez brzuch,nie?? Nie znam się na nawilżaczach,ale czasami też suchy nos mnie dobija |
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem jak można zabijać takie nienarodzone maleństwa, dla mnie taka matka już przestaje być człowiekiem i nikt mi nie powie że cokolwiek by to usprawiedliwiało, można oddać bo jest tyle rodzin które chętnie przyjmą i wychowają. Ja to już nie śpię od 5,30 bo tż jak do pracy wstawał to się wybiłam ze spania a potem mi śniadanie zrobił i już nie szłam spać. Leże w łożeczku pod kołdrą i mam lenia.
|
|
|
#2650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Coś mnie katar bierze mam nadzieję że nic więcej nie bedzie..
|
|
|
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawilżacz - nie mam, u mnie sprawdza sie mokry recznik na grzejniku. niby te z jonizacja powietrza sa dobre usg - lekarz nie chcial meza na usg dowcipnym widziec bo bal sie reakcji w sumie sie nie dziwi, maz troche marudzi ze mi ktos tam grzebie a co dopiero cos tam wkłada ![]() ![]() ![]() ja w pracy powiedzialam przed swietami o ciazy, bo tak z tydzien przed tym jak sie dowiedzialam o ciazy kolezanka z pracy poroniła. w sumie niedlugo juz bedzie po mnie widac. ale nie jestem jedyna bo jest jedna laska jakos w 4 miesiacu chyba i bardzo soie cieszy ze moze sobie z kims o brzuchach pogadac
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2010-12-28 o 09:39 |
|
|
|
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
Monia-niech będzie...
niech siedzą jak najdłuzej-najkrócej do 37tc![]() Beatka-co ja bym dała żeby poleżec sobie tak pod kołderką
|
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana gratulujemy syncia
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
No więc po kolei Dziewuszki wszystko opowiem
Najpierw dzień dobry Więc wczoraj poszliśmy na to USG przesiewowe- czy jak tam ono się zwie, i wszystko sobie oglądaliśmy, i łapki i nóżki i pęcherzyk :P i lekarz mówi, że może poznamy płeć i nagle widać takiego ptaszka na monitorze :P ![]() Mówi, że ręki sobie uciąć nie da, ale sama widzę co jest. Ciekawe czy Wy dojrzycie ;> A jestem jak się okazuje nie w 12 tc, a w 13 oszaleć można z tymi wyliczeniami przez nieregularne cykle Wczoraj powiedział że pierwsze ruchy około 20 tyg, ale z jego wyliczeń to może zaraz zacznę czuć :P nerolka dziękuje za wsparcie i Wam Dziewuszki też A co do imienia to ogólnie jest spór :P Ja chce Kubusia, ale teraz pełno jest Kubusiów
|
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Ja po śniadaniu, codziennie budzę się i zastanawiam czy dziś będzie gorzej, bo kurcze wcale tej ciąży nie czuję. Poza tym, że chce mi się spać bardziej i leżę cały czas.... Żadnych mdłości, wymiotów, zgagi i innych.... ale w sumie się cieszę ![]() Cytat:
Świetne zdjęcia, ja co prawda na nich nic nie widzę :P ale cieszę się, że wszystko w porządku. Już nie mogę się doczekać aż my będziemy mieli takie zdjęcia dzidziola
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2010-12-28 o 09:58 |
|
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ptaszka widzę, mój maluch miał takiego samego hihi w I ciąży oczywiście ja już mogę powiedzieć, że też będzie synek, choć żadne usg jeszcze nie pokazało tego, przeczucie...
|
|
#2657 |
|
Rozeznanie
|
gratuluje synalka!!!
)hmm dla mnie to tak trochę psychicznie ważne który trymestr, bo wiem ile mój łeb potrafi sobie wmówić. A jak wiem, że w IItc mdłości przechodzą to sobie wmówię, żeby przeszły. Ot i tyle. Poza tym jednak po coś ten podział jest. W Itc nie pozwolili podróżować a w II już tak - to czekam na ten II ![]() ja też miałam taki problem- moja przyjaciółka od lat stara się o dziecko i nic, ciągle badania lekarze. trzymałyśmy się razem bezdzietne bo w jednym wieku jesteśmy. Z tym, że ona się starała bardzo a ja lajcik - będzie super, nie będzie nic się nie stanie. No i tak sobie opowiadałyśmy jak to razem zajdziemy i będziemy sobie na spacerki chodzić. No i bach, strasznie się stresowałam, powiedziałam przed świętami i teraz cisza, mam nadzieję, że obie staniemy na wysokości zadania i sprawdzimy się w naszej przyjaźni. drudzy znajomi z pracy od wielu lat się starają, mają za sobą jedno nieudane in vitro ileś inseminacji i zdecydowali się na adopcję. I wyobraźcie sobie przeszli ten 2 letni cykl przygotowań i prawie na końcu jakaś durna baba powiedziała im nie - nie bo ona miała problemy w dzieciństwie z alkoholem taty. I że jej problemy + dziecko z problemami to katastrofa dla rodziny. To nic że ona ma 38 lat, dawno z domu wyszła, skończyła ileś kierunków, ma świetną pracę, doskonale sobie radzi. nie - dziękujemy, sp...ć. Jeszcze rozumiem jakby ją na terapię wysłali, na konsultację do psychologa - to nie, po 2 latach nadziei młotkiem po głowie. ehh i jak oni się teraz mają czuć
|
|
|
|
#2658 |
|
Rozeznanie
|
Zamalowana gratulacje synka !!
fajnie tak już wiedzieć co tam w brzuszku siedzi
|
|
|
|
#2659 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana gratulacje
piękny synuś, hehe no faktycznie widać ptaszka
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja mam wolne do poniedziałku więc mogę się byczyć ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Zmalowana - śliczny bobas no i ptaszka widać elegancko
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Też czytałam że imbir pomaga, ale nie ten mielony tylko w kawałku
|
|
|
|
#2663 |
|
Zadomowienie
|
cześć Kochane
no Was nadrobić to nie lada sztuka hahaha ale udało się tylko jakieś 20 stronek i już Zanka zapiszesz mnie na początek mam 27 lat (hihih jeszcze) imię Beata ehh ile się tu tego wydarzyło kobiety aż strach się bać ja już jestem po usg genetycznym wszysko ok parametry bardzo dobre lekarz zadowolony maluszek fikał nie chciał się dać złapać myszką nastepna wizyta 11.01. buziaki i przepraszam, że tak zamilkłam |
|
|
|
#2664 |
|
Raczkowanie
|
Mi jak miałam rano mdłości pomagała skórka z chleba.. wmuszona ale pomagało
na szczęście teraz już nie mam mdłości |
|
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
zmalowana
na na tym drugim zdjęciu to faktycznie wygląda jak ptaszek chociaż mój gin mówi,ze początkowo "psipsia" maleństwa wygląda jak cycuś...więc jeszcze nic nie pewne ale zdjęc zazdroszczę-piękne zdjęcia-piękny dzidziuś![]() Imbir to faktycznie taki w korzeniu, oczywiście czas kiedy robie herbatę jeszcze mdli,ale tylko ją łykam i od razu lepiej ![]() trzymajcie za moja dzisiejszą wizytę...obym dotarła bo śnieg znów nie fajnie sypie
|
|
|
|
#2666 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
strasznie szybko znasz płeć ![]() Cytat:
Poszlam w poniedziałek po świetach o godzinie 8 ( przychodznia czynna od 7 ) i na 3 stycznia jestem zarejestrowana jako 10 cos mi sie nie chce wierzyć ze te 9 osób przyszło w przeciągu tej 1 godziny ![]() Ech u Nas w rodzinie kuzynka Tż nie może zajść w ciążę już 13 lat starają się i nic, była inseminacja i in vitro i jak sie udało i byli szczęśliwi to poroniła i też im na razie nie powiedzieliśmy bo tak naprawdę to nie wiemy jak to zrobić Wiem ze będzie jej przykro bo oni 13 lat sie starają a My w zasadzie sie nie staraliśmy w ogóle i bedziemy mieli dzidzię. Ja bym bardzo chciała, zeby ona została matką chrzestną Naszego dziecka bo to w zasadzie jedyna kuzynka Tż ale tez zastanawiam się czy nie będzie jej przykro. Ciężko jest cieszyć się z radości innych gdy samemu bardzo chciałoby się miec dzidzię a los nie pozwala Dzień dobry mamusie ![]() U Nas po staremu.Nie możemy sie doczekać poniedzialku i wizyty ![]() Wczoraj Tż dostal wezwanie do ZUS-u na komisję bo jest na zwolnieniu lekarskim i sprawdzają czy na prawde jest chory
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
||
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
BABONIK trzymamy mocno kciuki i będzie dobrze
|
|
|
|
#2668 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana - w sumie to idę do szpitala,bo mój lekarz ma dyżur... w zależności o której dojade do tego szpitala,ale pewnie ok 18tej.
Margaret-nie ma jednej uniwersalnej metody jak w takim przypadku powiedziec komuś o własnej ciąży jeśli kuzynka Cię lubi/kocha/ to na pewno ucieszy się Twoim szczęściem...a to że będzie jej żal to nie wykluczone...ale na pewno wolałaby sie dowiedziec tego od Ciebie niż od kogoś innego-powodzenia życzę.---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- A co z Toscą, Bartessą,Kmat,Marmutitą i resztą?? Tak dużo pisały i teraz cisza... mam nadzieje,że wszystko w porządku. No i co z Glizdą?? Nesca a jak Twoje samopoczucie bo Ty też ostatnio nie najlepiej się czułaś?? a Zanka co taki przestój sobie robisz?? mało piszesz... |
|
|
|
#2669 |
|
Zadomowienie
|
no ja już trzy tygodnie nie mam mdłości no chyba, że zapomnę coś zjeść to jest katastrofa tak mnie muli, nie staram się nie dopuszczać się takiego niedopatrzenia
Babonik jasne kciuki są będzie dobrze napewno a u nas też sypie a jeszczę muszę dojechać z Ostravy a drogi nie widzęzmalowana synek super margarer moja szwagierka też bardzo chce dziecko a niczym innym nie gadała jak się dowiedziałą, że jestem w ciąży to nie powiedziałą ani słowa i raczej teraz się do mnie nie odzywa powiedziłą mi jednak, że nadużyłam jej zaufania a co do Zus- u to oni nie mają równo pod sufitem naprawdę
|
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zazdroszczę żę wy już takie dzieciaczki widzicie
ja mam dopiero wizystę 12 stycznia i wtedy coś zobaczę do tego czasu troche jestem niespokojna |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

,mimo tego,że wiedziała,iż bedzie miał się kto zaopiekowac jej dzieckiem kiedy się urodzi... serce mi pęka...

sama osobiście znam kilka dziewczyn które to zrobily.... i wiecie co? strasznie mi ich szkoda.........

Zakończone: 2

zeby Ci sie udało spokojnie dostac
w sumie sie nie dziwi, maz troche marudzi ze mi ktos tam grzebie 
zębole

Poszlam w poniedziałek po świetach o godzinie 8 ( przychodznia czynna od 7 ) i na 3 stycznia jestem zarejestrowana jako 10
starają się i nic, była inseminacja i in vitro i jak sie udało i byli szczęśliwi to poroniła