|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
dorkabl no ja tak do tego podchodzę
pośmieję się w duchu i humor mi pani poprawia na cały dzień Monia to nie położna, pielęgniarka u lekarza rodzinnego, takiego zwykłego lekarza nie u gina. Jakby mi z takim czymś wyskoczyła u gina to bym się już tam nie pokazała Ale wiecie co...w szpitalu raz miałam badania robione (grupę krwi) i pani zanim mi wypisała karteczkę do gabinetu zabiegowego i dała potwierdzenie wpłaty to spytała czy będę rodzić u nich w szpitalu a ja byłam w 12 tygodniu nie wiem po co jej ta wiedza była
|
|
#2222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
Mamy 21 wiek, a takie zacofanie Cytat:
|
||
|
|
|
#2223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytałam koleżanki jak poznać, że to skurcz macicy to mi powiedziała, że przy skurczu masz brzuch twardy jak kamień.
|
|
#2224 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mialam na mysli troszke inne wady. Takie, ktorych sie nie leczy i nie da sie wyleczyc. Jesli taka wada wystepuje lekarz daje wybor matce.
Wiecie, ze w Anglii aborcja jest legalna? Jak przyszlam do lekarza pierwszy raz i powiedzialam, ze podejrzewam ze jestem w ciazy, lekarka zapytala sie mnie czy ja sie ciesze... jak powiedzialam, ze tak to juz inna rozmowa byla. Normalna. ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- A co z Aliczka? Jej tez dawno nie bylo tutaj
|
#2225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak kobita powinna mieć jakieś większe pojęcie i nie gadać takich głupot ![]() Cytat:
Zajadam specjalnie batonika i może dzidzia się ruszy, skoro mówicie że to na pewno ruchy
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Na moją dzidzię słodkości nie działają...dzisiaj rano dość długo się nie ruszała ale w końcu zaczęła a już zaczynałam się martwić bo jeszcze brzuch mnie pobolewał. No ale teraz nadrabia
|
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia ja swojego Dzidka czuje tylko wieczorami poki co. Jak leze na wznak. W dzien jeszcze nie udalo mi sie poczuc. Mimo, ze wlasnie zjadlam paczke delicji malinowych
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Ide trzaskac grochowke
|
#2228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnei tez lekarka zapytala jak zadzwonilam sie rejestrowac ze jestem w ciazy to pierwsze pytanie czy chce ta ciaze zatrzymac ![]() Cytat:
![]() i dalej leze... czas sie slimaczy jak sie lezy ![]() Cytat:
![]() a u nas taka piekna pogoda, moj TZ na nartach..grrrr zapomnialabym Listopadowa dziekuje za link, ale tam niestety juz ne maja tego wozka i musze zamowic z tego drugiego linka, tam dzwonilam i maja FAMILI SHOP, nie moge znalezc zbyt wiele opinii albo jesem tepa w szukaniu w necie... Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2010-12-28 o 12:45 |
|||
|
|
|
#2229 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam mały problem. Mam nadzieję, że mały...
Od kilku dni swędzi mnie skóra, szczególnie na nogach i rękach. Myślałam, że to od żelu do mycia, więc zmieniłam, ale trwa to nadal. Jak wrzuciłam problem w google, to wyskoczyła jakaś cholestaza ![]() Czy któraś z Was miała podobne objawy?? |
|
|
|
#2230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, ja dopiero co sie zwloklam, masakra, niestety sie rozchorowalam, cala noc nie spalam, nochal zapchany, ledwo oddycham, glowa mi peka i mam goraczke, dzis jedziemy na usg zobaczymy czy cos mi lekarz da na to przezebienie zeby jako tako funkcjonowac. Ide zaraz cieplo sie ubrac, niestety z tlustymi wlosami pojade, no ale strasznie sie czuje, kto by sie wlosami przejmowal, nie moge sie doczekac usg
Cytat:
Cytat:
a Piotrus jakiego mam siusiaka duzego![]() Cytat:
wiesz, ze nie zwrocilam na to uwagi...
|
|
#2231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja leze i leze i jakos tak nudno sie tak poleguje
|
||
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też czasami swędzi skóra. Ostatnio miałam fazę na łydkach, teraz trochę na brzuchu ale jak smaruję kremikiem jest ok. To wszystko pewnie przez rozciąganie się skóry albo słabe nawilżenie, do tego dochodzi suche powietrze, kaloryfery itd. więc nie ma się czemu dziwić
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.nokaut.pl/familyshop-com-...e.html#Reviews Mało, ale z drugiej strony sklep istnieje od 1989 roku, więc chyba sprawdzony... Anulinka - mnie też troszkę swędzi skóra, jest przesuszona- ale tak może być w ciąży - sprawy hormonalne
|
|
|
|
|
#2234 |
|
Zadomowienie
|
Jestem jestem
Po pierwsze spóźnione życzenia świąteczne dla każdej z Was i każdego dzieciaczka z osobna a Tu dzień chłopaka był olaboga!Mi na świętach każdy życzył syna nikt córeczki - co za dyskryminacja kobiet!!! Juz tak sie przyzwyczaiłam że mówie do brzuszka ON USG 5 stycznia, bedzie to 19 tydz 4 dz i myśle ze to za wczesnie na jakies prognozy dotyczące płci i coś czuje ze bede musiała poczekać jeszcze miesiac. A co poza tym? Zakonczylismy remont pokoju, przygotowania do świat tak mnie wciągnęły ze nie miałam czasu sie po tyłku poskrobać i od wczoraj umieram.... Kipa wisi mi po kolano, nie nadążam z chusteczkami! Gardło czerwone... Tragedia! Mam nadzieje ze do piątku przejdzie bo mamy isc na sylwestra do mojej przyjaciółki która urodziła niedawno i jak mnie rozbierze na dobre to wyląduje w łóżku zamiast u boku małej Emilci z kieliszkiem Picolo w ręku ![]() A co do kopniaków... Hm... Pare razy poczułam jakies kopniaki w kościele - mąż sie smieje ze bedzie organista
|
|
#2235 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za pocieszenie.
Jutro rano zrobię próby wątrobowe, bo trzeba niestety być na czczo. Kosztują 12 zł, a wynik będzie jeszcze jutro. Wolę wykluczyć najgorsze. Najbardziej swędzą mnie ręce i nogi ( na szczęście bez dłoni i stóp ). |
|
|
|
#2236 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Laseczki
Meldujemy się po Świętach z moja córeczką !!!!lekarz:"oooo to rzadkość by rodzice nie chcieli wiedziec" my:"no tak ale tak uzgodnilismy" L:" ok.. wiec badamy.." pobadal pomierzył mowi:wszystko ok, i jak najbardziej prawidłowo.." potem nas dreczyl ze on juz wie.. a ja ale my nie chcemy wiedziec.. a on ok nie nalegam.. wpisalem jak cos ze genitalia prawidłowe i rodzice nei ccha znac plci.. a po chwili mowi .. kurcze fajnie ze ja wiem a wy nie, a ja do niego ale przeciez to i tak nie jest pewne ze na 100% ,a on ze on wie i tak by nie mowil jakby pewnosci nie mial, potem popytal kto chcial co miec, ja twuerdzilam ze mam siusiaka w brzuchu a maz twardo ze corka.. i zaczal wymiekac.. i ja twardo ze nie a lekarz ze no coz nie powie jednemu z rodzicow bo to bezsensu tajemnica by byla do czasu jakbysmy doszli na parking... i znowu ze on wie na pewno jaka plec.. a wyboru nie ma za duzego:P no i spekalam laski, hehe ale nadal dla mnie to jest na 90% a nie na 100% maz wniebowziety, bo bedzie mial coreczke tatusia,on oczy zaszkolone, ja sie poplakalam.. i tyle z mojej silnej woli niewiedzy..oczywiscie kupilam biale spodenki w rozowe paski, body z serduchem rozowym,body z niebieskimi motylkami i zielony kaftanik hehehe by nie bylo ze cokierkowa lalunie mam w brzuchu.. po drodze maz byl w takim szoku ze pomylil droge, ja masakrycznie to znioslam, bo jechalam 15 km w workiem w razie"draki" co mnie tak mdlilo..:/ i wiecie co.. slyszalam wczoraj pierwszy raz najcudowniejsza melodie w zyciu.. bicie mojego malego dzidziusia.. a teraz ide poczytac co tam u Was
|
|
|
|
#2237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
listopadowa no ja wlasnie tez tylko te dwie opinie znalazlam, ale w sumie jak z pania rozmawialam przez tel, byla bardzo konkretna i mila plus placi sie przy odbiorze wiec chyba w miare bezpiecznie prawda? violinsia gratuluje coreczki! dziewczonka no skoro tak piszecie to mam nadzieje, ze rozpoznam jakby sie to dzialo, mialam takie jakby skurcze na poczatku calkiem ok 13 tygodnia, ale przeszlo i teraz boli w ogole nie mam zadnych, chyba ze dzidzia sie wierci to mnie tam cos zakluje ale nie jakos bardzo. wiec skoro nie mam ani boli ani twardnien to mam nadzieje, ze i te plamienia nie sa niebezpieczne
|
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetna historia i świetny lekarz ![]() I oczywiście gratuluję córuni ![]() |
|
|
|
|
#2240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i kolejna corenka kochane kurcze troche se czasem martwie tym, ze ma co miesiac usg, a wgrudniu to juz mialam2 razy z czego jedno trwalo 45 minut bo bylo polowkowe... a teraz w styczniu gin kazal przyjsc na kontrole i tak mysle, zeby 10 isc, zeby chociaz od 3Dbylo 3 tygodnie odstepu a od 7 miesiaca to do mojego gina chodzi sie co 3 tygodnie i za kazdym razem bada a o tym, ze dziecko slepnie to nie slyszalam ponic dobre jest to w usg, zewidac czy pepowina sie nie owinelo, bo widac a wczoraj w miescie kobiec na tvn style byla babka, ktora 2 tyg przed terminem zaczela czuc, ze z dzieckiem cos jest nie tak, no i okazalo sie, ze udusilo sie pepowina... ja zamierzam zaraz zaczac tworzyc liste potrzebnych rzeczy torby, dla mnie dziecka, itp troche tego jest |
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zadomowienie
|
dzieki kochane za gratulacje
lekarz bardzo fajny, szkoda ze tak daleko mam bo bym chodzila sobie b ciaze mi prowadzil..choc na mojego tez nie mam co narzekac, ale tamten ma lepszy sprzet do usg..Cytat:
aha a moj skarbus ma 377 g nie wiem czy to duzo czy malo jak na 21 tydzien ale podobno prawidlowo..oooo wlasnie sie obudzila, a wczoraj spala na usg.. ze doktorek ja musial budzic, i powiedzial ze wyjatkowo niegrzeczne dziecko:P co go nie slucha:P, pukam ta sonda po brzuchu a mala mu odkopywala:P |
|
|
|
|
#2243 |
|
Wtajemniczenie
|
Violisia gratuluje córuni - najważniejsze, że zdrowa i prawidłowo się rozwija
![]() A co do USG, KTG czy Dopplera to ja ufam lekarzom, jeżeli miałoby to w jakis sposób wpływac zle na dzieci to by tego nie robili. Ja od początku ciąży USG miałam robione już tyle razy, że nawet nie pamiętam-ale ciąża była zagrożona i musieli sprawdzac czy wszystko w porządku. W szpitalu jeżeli chodzi o USG przez brzuch nie wykonują go częściej niż raz na 10 dni, dopochwowe nie częściej niż co 5 dni, KTG z reguły kobitki po 30 tyg. ciąży mają podlączane 2x na dzień, a dopplerem dzidzie są podsluchiwane 4 razy dziennie co 6 godzin. To wszystko dla dobra dzieci, szpital w Wałbrzychu jest jednym z najlepszych szpitali ginekologiczno-polożniczych w Polsce - do nich należy rekord najmniejszego uratowanego wcześniaka - 384g w 22 tyg. ciąży (to takie dzieciaczki jak nasze teraz). Słyną też z tego, że ze wszystkich sił starają się utrzymac maluszka w brzuszku jak najdlużej - chocby bardzo pchał się na swiat
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedzial, ze jak na dziewczynke idealnie jak na chlopca mala niedowaga, wiec znow sie plec zgadza ![]() moja na usg 3D spala, sonda ja budzil, ale malo ruchliwa byla za to wczoraj mysalam, ze z brzucha wyskoczy w ogole to musze sie pochwalic jaki kochany jest moj maz codziennie mnie mizia, glaska brzuszek, caluje, tuli sie do niego, lezy mi na kolanach oglada tv masuje, masakra az mam lzy w oczach, mowi, ze nas kocha, a zasypia z reka na brzuchu i przytulonym do nas ![]() Jeśli istnieją medyczne wskazania do dodatko-wych badań, to należy je wykonywać tak często, jak jest to potrzebne. Pomimo różnych spekulacji i pogłosek, jak dotąd nie udowodniono żadnych ujemnych skutków USG ani dla kobiety, ani dla płodu. Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2010-12-28 o 14:27 |
|
|
|
|
#2245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupię sobie chyba najzwyklejszą oliwkę dla niemowląt, a badania i tak zrobię jutro rano
|
|
|
|
|
#2246 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się muszę zbierac, bo o 16 jadę do lekarza internisty, a tak mi się nie chce
. Może chociaż ta lekarka będzie miała jakąs koncepcję na moje dziwne objawy
|
|
#2247 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry kochane
![]() Wpadłam się przywitać, jak zwykle nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego. Synalowi już przeszło, ale za to tż ma grypę jelitową, ale z biegunką i wymiotami, synal przeszedłłagodnie z samymi wymiotami, mam nadzieję, że mnie to paskudztwo nie dopadnie. Gratuluję kolejnych synalków i córeczek, najważniejsze, że wszystkie dzieciaczki zdrowe. Trzymam również kciuki za wizyty
|
|
|
|
#2248 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
violisia gratuluję A imię macie już wybrane czy ciągle myślicie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Igulka również w ostatnim dniu 20 tyg. ważyła 330g.
|
|
#2249 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapisałam się na 3D/4D jupiiiiiiiiiiiiiii
![]() 7 luty 2011
Karolinka 03-06-2011 Wiktoria 18-10-2006 Edytowane przez amarcia Czas edycji: 2010-12-28 o 16:04 |
|
|
|
#2250 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff, dziewczynki przeszperałam naszą listę majowych mam i zrobiłam rozeznanie w nieaktywnych mamuśkach. Czerwiec zostawiłam sobie na inny dzień
Lista wygląda następująco:olimpia23 – 1 post w 10/2010 Camomile – aktywna do 30.09.10 ana11 – ostatnie logowanie 14.09.10 – 1post meargo27 – ostatnie logowanie 05.10.10 – ostatni post 13.09.10 Dereonka – ostatni post 05.11.10 - miała pretensje, że trudno się „wbić” w naszą grupę więc chyba zrezygnowała. Paaoollcciiaa – ostatnie logowanie 20.11.10 - ostatni post 14.10.10 Agrod – 6 postów jednego dnia 12.11.10 – od tamtej pory cisza MamaMateusza – ostatnie logowanie 27.09.10 - 7 postów ciągu dwóch dni i od września cisza Kasiabw – 9 postów na naszym wątki ale na wizażu aktywna więc może podczytuje Zosiaaa – 2 posty 9.12.10 i cisza ale może podczytuje ewcia78 – 2 posty, ostatni 17.12.10 ale też może podczytuje jenta – aktywna na innych wątkach, u nas 5 postów, w grudniu jeden antje_89 – ostatnie logowanie 14.10.10 kilka postów w ciągu 2 dni i cisza Te dziewczyny, które nie logują się w ogóle na wizażu od 2-3 miesięcy albo odezwały się raz czy dwa i też się nie logują, zdejmę z listy a te, które może podczytują niech się odezwą ![]() Jeśli któraś z nieaktywnych teraz mam odezwie się za jakiś czas, to ją dopiszę a tak na tą chwilę to szkoda miejsca w poście i moderowania jej z nieaktywnymi nickami, prawda?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

pośmieję się w duchu i humor mi pani poprawia na cały dzień
nie wiem po co jej ta wiedza była

wiesz, ze nie zwrocilam na to uwagi...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)