|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Ciekawe jak Glizda. . .
A ja byłam wczoraj w Łodzi,na usg i okazało się,że jest przegroda ależ się ucieszyłam
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana gratulacje piękny ptaszek ,
BABONIK wiem coś o tych nerwach, wczoraj byłam na usg i tuż przed wejściem go gabinetu nogi mi się tak trzęsły jakbym jakąś febrę miała Wiem że to nie jest dobre dla dziecka ale nie potrafię tgo opanować. Chyba tak jest że jak sa jakieś problemy zdrowotne w naszym przypadku prolaktyna 9 w moim + niedoczynność) to człowiek bardziej sie stresuje, mi lekarze mówili że prawdopodobnie nie będę miała dzieci...A jednak ... Bardzo się ciesze ale pogodziłam się już faktem że będę bezdzietna , to że jestem w ciąży to cud i bardzo się boję o ten cud... |
|
|
|
#2673 |
|
Raczkowanie
|
A ja dopiero n 20 stycznia
a juz bym chciała jak tak patrze na te zdjecia
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
My idziemy na wizyte 3 stycznia
juz sie nie moge doczekac, mam nadzieje ze naszego maluszka juz będzie jakoś widać..... ale normalnie nie mogę się doczekać aż się dowiemy czy corcia czy synuś..... bo nie wiadomo jak sie do tego bdziucha zwracać
|
|
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
Własnie dostałam od bratowej 2 wielkie worki ubranek
i chyba na poczatku dokupimy trochę i wystarczy ![]() Co do płci to ja czuje ze będzie dziewczynka i do brzuszka zwracam się robalku albo Ala
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do mówienia osobom, które długo się starają... Ja też o swojej pierwszej ciąży nie mówiłam mojej szwagierce, bo się starali i kaplica była ... I tak się dowiedziała, bo moja teściowa to jest gorsza niż Radio Maryja ... Szybko tą ciążę straciłam i nawet po moim wyjściu ze szpitala głupimi tekstami rzucała z zazdrości, pomimo tego, że przeżyliśmy rodzinną tragedię... potem ona się dowiedziała, że jest i mi takie świństwo zrobiła ... do tej pory mam do niej pretensje ... Teraz znowu jestem w ciąży a ta głupia p**** znów jest zazdrosna, a jej ciąża jest starsza o 2 msc... Teraz się boi, że uwaga, która była na niej skupiona, zostanie podzielona też na mnie ...
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie się dziś zaczął 13.t.c.
ten czas leci jak szalony, zdecydowanie szybciej niż w pierwszej ciąży. Na genetyczne muszę iść w poniedziałek 03.01. bo to będzie ostatni dzień 13.t.c. mam nadzieje, że gin będzie
|
#2678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Czy moge dołaczyć? Czytam was od dawna ale jakos nie moge sie zabarac za pisanie Dzisiaj zaczynam 10 tydzien a termin ma na 26 lipca Prosze o dopisanie mnie do listy Kaska 26 lat ![]() Od wczoraj leze w luzeczku bo mam podwyzszona temperature i troche sie obawiam ze moge sie rozchorowac na dobre :/ a wiec lepeij dmuchac na zimne :/ Ogolnie to czuje sie dobrze ale znowu troszek mnie pobolewa brzuch a nastepne usg dopiero 14 stycznia chyba oszaleje do tego czasu :/ |
|
|
|
#2680 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Kasiu
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia
|
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam obiecany masaż brzucha, niestety nie mam dostępu do skanera jeśli nie dacie rady przeczytać dajcie znać to wkleję drugi raz skany
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2010-12-28 o 13:04 |
|
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
z tego co kojaże to mamy ten sam termin porodu
![]() a ja wlasie gotuje pierozki hihi szkoda ze ruskie (tylko takie mam) bo ostanio strsznie mnie nosi na wszystko co kwasne: kapuste, sledzie, ogorki itp Edytowane przez kasiahexe Czas edycji: 2010-12-28 o 13:06 |
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Shira czy możesz podać t.p.??
|
#2685 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
ale się rozpisałyście od wczoraj. Zmalowana- ja też bardzo gratuluję syna rzeczywiście na drugiej fotce widać "ptaszka". Jestem w ogóle w szoku, że rozpoznano u Ciebie płeć już w 13 tc! Mam cichą nadzieję, że jak pójdę na swoje usg 8.01 to też uda się coś podejrzeć , to będzie akurat finał 13 tc .kasiahexe witaj Baboniku ja wiem, że to się łatwo gada, ale spróbuj się jakoś wyciszyć.. sama pisałaś, że po ostatnim stresie dostałaś krwotoku. Nie powinnyśmy się denerwować w naszym stanie, bo nasz nastrój wpływa na nastrój tej małej istoty, która pływa sobie w brzuszku.. Ja też się denerwuję przed każdym usg czy serce bije, czy wszystko jest ok. Może gdybym nie przeżyła traumy związanej ze stratą poprzedniej ciąży, nie panikowałam teraz za każdym razem. Mimo wszystko staram się cały czas myśleć i wierzyć w to, że będzie dobrze, czego i Tobie z całego serca życzę ![]() co do zazdrosnych koleżanek/szwagierek itp- też znam niestety ten problem z autopsji. Nic miłego. Chciałoby się podzielić z kimś bliskim szczęściem a wychodzi się na świnię, bo sprawia się komuś tym przykrość. Ja naprawdę bardzo taktownie powiedziałam o ciąży i tylko najbliższym osobom, bez fanfarów bo sama bałam się jeszcze mówić o tym głośno ale naprawdę reakcja niektórych- szkoda gadać.. a teraz trochę się poużalam nad sobą i swoją chorobą ![]() nie poszłam do pracy, całą noc dusił mnie ten cholerny kaszel, nie mogę jeść, nie mogę nic brać z medykamentów. Zrobiłam sobie syrop z cebuli ale jego zapach sprawia, że mdłości wracają. Nie mogę już patrzeć na miód, cytrynę i czosnek, mam już dosyć leżenia w łóżku bezczynnie. A najbardziej boję się o Płodka nie wiem, czy to moje przeziębienie mu/jej nie zaszkodzi (mąż mnie pociesza, że przynajmniej organizm wytwarza przeciwciała i dzieciątko uodparnia, no ale..), boję się też czy przez ten kaszel dzieckiem nie rzuca za bardzo w brzuszku. Najmniej, ale jednak też przykro mi jest, bo jak nie ozdrowieję w 2 dni to nasz wyjazd sylwestrowy stanie pod znakiem zapytania. A to był naprawdę bardzo dobry, bardzo udany rok i głupio byłoby zakończyć go w łóżku, chociaż wiadomo- zdrowie dziecka jest teraz dla mnie priorytetem..Czy któraś z Was chorowała w ciąży i może coś doradzić? ![]() i pocieszyć?
|
#2686 |
|
Zadomowienie
|
kasiahexe witamy nową mamuśkę
![]() Zanka no oczywiście już podaję 1.07.2011
|
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Lady łączę się w bółu, od ponad tygodnia kaszle i nic a nic nie pomaga, zadne domowe medykamenty, więc jutro ide do ekarza, bo jakąś grubszą amunicje, zeby w koncu nie nabawic jakiegos zapalenia plus, czy czegos takiego. Miałam isc dzisiaj, ale zaspałam
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Lady in Black2
mnie też męczy kaszel ale od dwóch dni leczę się syropem z cebuli i bardzo mi pomogło poza tym herbatka z cytryną , sokiem malinowym , czosnek do potraw i jest ok teraz tylko lekko pokaszluje wieczorem , a rwało mi aż z oskrzeli ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- co do kaszlu i podskakiwaniu dziecka to nie ma obaw nic sie mu nie dzieje to tylko takie nasze odczucie że dziecko budzimy |
|
|
|
#2689 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale lekarka powiedziała, że nic w płucach i oskrzelach nie ma, dała tylko to L4 i zaleciła domową apteczkę ![]() w ogóle mi nie lepiej po tej wizycie no ale może marudzę.. Nita6 a jak robisz syrop z cebuli? Bo ja nie wiem czy czegoś nie spierniczyłam, robiłam pierwszy raz i jakoś on tak dziwnie pachnie. Nie to, że cebulą ale jak skisłą cebulą chociaż może mam za wrażliwy nos.. Starłam 2 cebule na tarce, zasypałam dość sporą ilością cukru i trzymałam w zakręconym słoiczku w ciemnej ale ciepłej szafce ponad 12h. Może za krótko? Albo proporcje są jakieś specjalne?
|
|
#2690 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka mogłabyś i mnie dopisać do listy mamuś?
![]() Magda, 22 lata, t.p. 30.07.2011 ![]() Dziękuję
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w lutym kończę 23 ale Zance podałam już "na zaś" mój wiek długo jesteście małżeństwem? my półtora roku
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2010-12-28 o 14:31 |
|
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
ja w styczniu skończę 25
czuję się staro pamiętam jak miałam 22 lata i zaszłam w pierwszą ciążę... mając 23 urodziłam... a teraz już 25 lat
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem z 88 roku
![]() |
|
|
|
#2695 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewczynki za przywitanie
![]() LadyInBlack2 rozumiem Cie bardzo dobrze ja drugi dzionek leze w luzku i juz mnie szalak trafia, ale wole dmuchac na zimne póki nie jest tak źle :/ A w pracy mam zapierdziel bo świeta i niestety jednej pary rak im dbrakuje ale jak to mówi moj meżus to nie obóz pracy jak nie dam rady to nie dam rady i juz :/ |
|
|
|
#2696 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I nie pisz mi tu, że jesteś stara , naprawdę jesteś szczęściarą spodziewając się w wieku 25 lat już drugiego dzieciątka Cytat:
|
|
#2697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Ho ho ho rocznik '88 rządzi
![]() coraz więcej nas młodych mamusiek ![]() Zmalowana po Twoim profilu widze że w sumie możemy świętować razem bo ja z 12. lutego a ty: 1988-02-18 (22)
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2010-12-28 o 14:59 |
|
|
|
#2699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do głowy by mi nie przyszło, że się rozchoruję, specjalnie przed świętami podzieliłam sobie pracę tak, żeby dokończyć wszystko przed nowym rokiem, a tu masz babo placek no ale nic, leżę w łóżku i staram się nie myśleć o tym sajgonie, który mnie czeka w poniedziałek, chyba przyjdę do pracy na 6.00..czym się leczysz?
|
|
#2700 | |
|
Raczkowanie
|
A ja mam 24 i cały czas wydaje mi się że za wcześnie wszystko poszło, jeszcze bez ślubu (cywilny w styczniu) no ale mieszkamy ze sobą 3 lata to jakoś i tak lżej..
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
zanka to my jesteśmy w jednym wieku i Ty mi tu piszesz że czujesz się staro??? ja właśnie chyba trochę za młodo... hehe
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.

ależ się ucieszyłam
Wiem że to nie jest dobre dla dziecka ale nie potrafię tgo opanować. Chyba tak jest że jak sa jakieś problemy zdrowotne w naszym przypadku prolaktyna 9 w moim + niedoczynność) to człowiek bardziej sie stresuje, mi lekarze mówili że prawdopodobnie nie będę miała dzieci...
a juz bym chciała jak tak patrze na te zdjecia
juz sie nie moge doczekac, mam nadzieje ze naszego maluszka juz będzie jakoś widać..... ale normalnie nie mogę się doczekać aż się dowiemy czy corcia czy synuś..... bo nie wiadomo jak sie do tego bdziucha zwracać

Zakończone: 2
05.06.2010 

rzeczywiście na drugiej fotce widać "ptaszka". Jestem w ogóle w szoku, że rozpoznano u Ciebie płeć już w 13 tc! Mam cichą nadzieję, że jak pójdę na swoje usg 8.01 to też uda się coś podejrzeć
, to będzie akurat finał 13 tc .
nie wiem, czy to moje przeziębienie mu/jej nie zaszkodzi (mąż mnie pociesza, że przynajmniej organizm wytwarza przeciwciała i dzieciątko uodparnia, no ale..), boję się też czy przez ten kaszel dzieckiem nie rzuca za bardzo w brzuszku. Najmniej, ale jednak też przykro mi jest, bo jak nie ozdrowieję w 2 dni to nasz wyjazd sylwestrowy stanie pod znakiem zapytania. A to był naprawdę bardzo dobry, bardzo udany rok i głupio byłoby zakończyć go w łóżku, chociaż wiadomo- zdrowie dziecka jest teraz dla mnie priorytetem..
ale lekarka powiedziała, że nic w płucach i oskrzelach nie ma, dała tylko to L4 i zaleciła domową apteczkę
chociaż może mam za wrażliwy nos.. Starłam 2 cebule na tarce, zasypałam dość sporą ilością cukru i trzymałam w zakręconym słoiczku w ciemnej ale ciepłej szafce ponad 12h. Może za krótko? Albo proporcje są jakieś specjalne?

, naprawdę jesteś szczęściarą spodziewając się w wieku 25 lat już drugiego dzieciątka
no ale nic, leżę w łóżku i staram się nie myśleć o tym sajgonie, który mnie czeka w poniedziałek, chyba przyjdę do pracy na 6.00..