Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-28, 11:01   #3871
Ferrou
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cześć

Mały własnie mi zasnął mi na rękach... przed obiadem... pewnie pośpi z 15 min bo obudzi go burczenie w brzuchu z głodu

Co do fotelików to ja mam 2 na oku:

Albo ten Romer King Plus - któraś z dziewczyn go ma i poleca, jest dla 9-18kg, testy na 4 Macałam w sklepie i umówiłam się na przymierzanie do dziecka i do auta

Albo Kiddy Guardian Pro - jest dla 9-36kg starczy na dłużej, i też ma 4 w testach, tylko że nikt go chyba nie ma i nie wiem czy jest wygodny czy nie.
A ostatnio jak byłam w sklepie to zapomniałam się o niego zapytać, jedynie tylko rozmawiałam o romer.
Jeden i drugi jest w podobnej cenie, tylko ten drugi starczy na dłużej.

Ktoś ma ten Kiddy http://allegro.pl/fotelik-kiddy-guar...370226686.html ?? Albo widział??
Stary 2010-12-28, 11:02   #3872
yoonka
Rozeznanie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
yoonka my mloda niemal od razu przelozylismy do espiro i jak reka odjal , podobnie w takim nosidle kolezanki zwyklym typowym dla noworodkow tez byl spokoj a w tym wyla jakby ja ze skory obdzierali! ;/

za to teraz tylko w nim usypia, ciekawe co bedzie jak wyrosnie, bedzie chyba na koniu na biegunach zasypiala:P
hustawke kupicie taka co sie w drzwiach wiesza
Stary 2010-12-28, 11:04   #3873
Ferrou
Zakorzenienie

Aneczka, brawa dla Maciusia za ząbka
Stary 2010-12-28, 11:09   #3874
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
idzie nam pierwszy ząb
Super zdjęcie. Zazdroszczę
Stary 2010-12-28, 11:12   #3875
anakazar
Zakorzenienie

aneczka brawa dla Maciusia,a jaki on śliczniutki.

Ja pózniej wrzuce fotki swojej małej,muszę najpierw zrobić,bo dopiero dzisiaj baterie naładowaliśmy w aparacie.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 11:14   #3876
libra777
Zakorzenienie

Dzień dobry
My mamy tez Espiro Optima i jak dla mnie rewelacja , i dla Mika tez bo po 3 minutach śpi i nigdy nie płacze w nim , uważam że jest mega wygodny.
A co do bezpieczeństwa to myslę ze on jest tak samo bezpieczny jak te z testami tylko ,że jakby je miał to nie kosztowałby 400 tylko jeszcze raz tyle.
Po za tym oglądałam kiedyś filmiki ( nie wiem po co) że dzieci w maxi cosi nie przeżywały
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
To wstawie jeszcze Zosie z tatą
jak dla mnie to mama
Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
I jeszce Basia z nowym sprzetem od Mikolaja;
Basia śliczna jak zwykle ,szopka też ładna ale wolę nasze krakowskie
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
jestem skazana na parę samotnych godzin spędzonych w towarzystwie rozpieszczonego,niedobreg o potworkaa już teraz mi wisi,przyczepiona do nogi...
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 11:15   #3877
megi-megi
Zakorzenienie

A Wy znów te zęby i zęby... Wrrrr... A my??? Oczywiście pękam z zazdrości
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 11:16   #3878
anakazar
Zakorzenienie

Ja zabije tżta w końcu.Mała śpi już 2 godzinę i ten co chwilę przychodzi mi do domu i mówi,żebym leciała sprawdzić czy wsio ok,bo coś za długo śpi.
Oczywiście nie chodzę,bo po co skoro wiem,że dziecko smacznie śpi.
A to ja myślałam,że będę nadopiekuńczą matką

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-12-28, 11:17   #3879
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ma hustawke ale nie byla zachwycona wiec po co kupowac ;/ nie da rady raczej ... jedna sprzedalismy z fp taka co sie robilo jeszcze krzeselko i lezak, a mamy rainforesta i jak byla mala ok teraz juz nie... poza tym ona do 9 kg a my mamy 11:P ale hustawka raczej nie zda egzaminu....

moje kochane dziecko nawet farbnac wlosy mi dalo wiec siedze z farba a pozniej smigam do lekarza.
wywalilam wszystkie jej rzeczy jezu jaka masa tego jest, bede robic dzisiaj porzadki. Nie miala baba roboty ...to juz ma.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 11:19   #3880
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dziękuje w imieniu Maćka

Wszystkie nasze dzieciaczki są śliczne napatrzeć się nie mozna nasze skarby

Jak sobie przypomne Maciusia po urodzeniu to nie moge uwierzyć że był taki 'brzydki'... Jak znajde fotki do wkleje same ocenicie
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 11:24   #3881
aneczkkaa
Zakorzenienie

Maciuś po urodzeniu prosze oto dowód. Nie zdawałam sobie sprawy że dziecko po urodzeniu nie wygląda jak z katalogu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg TEL321~1.jpg (85,1 KB, 31 załadowań)
20-12-14 10 tc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 11:25   #3882
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje w imieniu Maćka

Wszystkie nasze dzieciaczki są śliczne napatrzeć się nie mozna nasze skarby

Jak sobie przypomne Maciusia po urodzeniu to nie moge uwierzyć że był taki 'brzydki'... Jak znajde fotki do wkleje same ocenicie
Wariatkanasze marcowo-kwietniowe(grudzień i luty też)dzieci wszystkie były i są przecudowne

Stary 2010-12-28, 11:27   #3883
aneczkkaa
Zakorzenienie

dzis na obiadek mamy schabik z makaronem uwielbiam patrzeć jak je ze smakiem mamusiowe obiadki

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Wariatkanasze marcowo-kwietniowe(grudzień i luty też)dzieci wszystkie były i są przecudowne
no ba są najładniejsze najmądrzejsze wszystko naj
20-12-14 10 tc
Stary 2010-12-28, 11:27   #3884
Darusiaaaa
Zakorzenienie

anakazar moj jest taki sam, twierdzi ze woli jak mala ma babolka w nosie bo slychac jak oddycha a tak to chodzi i sprawdza czy jest ok.
A.Camus
Stary 2010-12-28, 11:28   #3885
aneczkkaa
Zakorzenienie

zmykam pan M wstał czas na jedzonko
20-12-14 10 tc
Stary 2010-12-28, 11:29   #3886
Darusiaaaa
Zakorzenienie

aneczka GŁUPKU:p!!!!!!!!!!

nie wiem gdzie on był brzydki, ja nie widzialam na naszym cudownym forum BRZYDKIEGO dziecka!
śliczny był. Taka fajna buła , poliki napompowane jak u mojej Oliwki.
A.Camus
Stary 2010-12-28, 11:41   #3887
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
dzis na obiadek mamy schabik z makaronem uwielbiam patrzeć jak je ze smakiem mamusiowe obiadki

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

no ba są najładniejsze najmądrzejsze wszystko naj
Pewnie,że wszystko naj

My dzisiaj mamy na obiadek mamusine pulpeciki i ziemniaczki.
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
anakazar moj jest taki sam, twierdzi ze woli jak mala ma babolka w nosie bo slychac jak oddycha a tak to chodzi i sprawdza czy jest ok.
Mój się wkurzył i poszedł sprawdził sam

Stary 2010-12-28, 11:54   #3888
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Dziewczyny i my w takich fotelikach będziemy mogły wozić dzieci parę lat,nie?tzn.starczy na jakiś dłuższy okres czasu?http://allegro.onet.pl/fotelik-espir...374371513.html
Eryk jeździł w tym do 25 kg do 2,5 roku, bo on dość wysoki, i tak nieporadnie takiegodużego chlopaka wysoko podnosić, bo sam w takim nie usiądzie. Teraz ma taki do 36 kg, i pewnie jak on skonczy w nim jeździć to Erwinowi przypadnie. Ma teraz taki dzielony na oparcie z siedzonkiem, i nawet jak śpi to mu wygodnie bo można oparcie pochylać. Od jakiegoś pół roku nie śpi w aucie to siedzi na samym siedzisku(choć ja uważam że w całości bezpieczniej bo głowa chroniona przy uderzeniach bocznych). http://allegro.onet.pl/foteliki-samo...370926300.html

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
może popukaj łyżeczką i cos zacznie stukaćmoże ich po prostu nie widać a słychać

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 12:18   #3889
yoonka
Rozeznanie

Cytat:

My dzisiaj mamy na obiadek mamusine pulpeciki i ziemniaczki.
a jak sie takie robi??
Stary 2010-12-28, 12:19   #3890
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
może popukaj łyżeczką i cos zacznie stukaćmoże ich po prostu nie widać a słychać
Ja tam zajrzeć nawet nie mogę, bo mnie od razu gryzie. Łobuz jeden.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 12:21   #3891
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

to daj mu łyżeczke do gryzienia to może wtedy będzie pukało

Ja właśnie skonczylam obiad jeść, Erwi jadł to samo co my. Gulasz z szynki+ziemniaki+ marchewka z groszkiem. No i my z Erykiem dodatkowo sól i kapustę kiszoną

Stary 2010-12-28, 12:28   #3892
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Eryk jeździł w tym do 25 kg do 2,5 roku, bo on dość wysoki, i tak nieporadnie takiegodużego chlopaka wysoko podnosić, bo sam w takim nie usiądzie. Teraz ma taki do 36 kg, i pewnie jak on skonczy w nim jeździć to Erwinowi przypadnie. Ma teraz taki dzielony na oparcie z siedzonkiem, i nawet jak śpi to mu wygodnie bo można oparcie pochylać. Od jakiegoś pół roku nie śpi w aucie to siedzi na samym siedzisku(choć ja uważam że w całości bezpieczniej bo głowa chroniona przy uderzeniach bocznych). http://allegro.onet.pl/foteliki-samo...370926300.html
Słyszałam opinie policjantów z drogówki że takie poddupki przed niczym nie chronią. Są tylko dla policjanta żeby nie dostać mandatu
Stary 2010-12-28, 12:38   #3893
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Aneczka Maciuś był śliczny,Daniel to dopiero była paskuda mała,jak się urodził i tż wziął go na ręce to zapytał się sie pielęgniarki czy to normalne że dzieci mają taką długą głowę

Gmyrelka zdrówka dla Marcelka tyle rzeczy na raz-szok
skąd się bierze zapalenie spojówek?
ciekawe czy Oli Dusiaki juz przeszło?

Ja mam Optime i od początku jeździ przodem,teraz zastanawiam się czy tej wkładki nie wyjąć bo trochę mu tam niewygodnie w kombinezonie.

Piszecie o łobuzowaniu maluchów,potrzebuje mądrej rady
jak się zachowywać jak dziecko zaczyna histeryzować???
jak coś chce a mu nie pozwolę,to się tak rzuca,rękoma i nogami na siedząco i płacze.
Straram się go zainteresować wtedy czymś innym i nie ulegam,nie daje mu tego o co płacze,ale jak robić żeby go tego oduczyć bo co raz częściej się to zdarza.

Mnie wczoraj tak uchlał,że az mi się ciepło zrobiło.Jak mu myje ząbki tą silikonową szczoteczką,uciekam paluchem jak mogę ale i tak mnie czasami złapie

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-12-28 o 12:40
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 12:47   #3894
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Słyszałam opinie policjantów z drogówki że takie poddupki przed niczym nie chronią. Są tylko dla policjanta żeby nie dostać mandatu
chronia szyję dziecka, bo bez tego pas ma na szyji i w razie wypadku by sie udusił, ale jednak z oparciem jest duzo bezpieczniejsze, bo pas w dwóch miejscach przypięty i glowa chroniona od uderzenia bocznego, a tak bez oparcia to w szybe by uderzył

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Piszecie o łobuzowaniu maluchów,potrzebuje mądrej rady
jak się zachowywać jak dziecko zaczyna histeryzować???
jak coś chce a mu nie pozwolę,to się tak rzuca,rękoma i nogami na siedząco i płacze.
Straram się go zainteresować wtedy czymś innym i nie ulegam,nie daje mu tego o co płacze,ale jak robić żeby go tego oduczyć bo co raz częściej się to zdarza.
przy dziecku jest zasada, na złe zachowania nie zwracaj uwagi, a dobre nagradzaj, choć oklaskami. u mojego na krotka mete działa mowienie BEEBEE, a jak juz mnie "olewa" to go zabieram w inne miejsce i daje jakas zabawke( mam mlodego na kolanach temu taka pisownia )

Stary 2010-12-28, 12:56   #3895
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
chronia szyję dziecka, bo bez tego pas ma na szyji i w razie wypadku by sie udusił, ale jednak z oparciem jest duzo bezpieczniejsze, bo pas w dwóch miejscach przypięty i glowa chroniona od uderzenia bocznego, a tak bez oparcia to w szybe by uderzył
Oni to mówili na podstawie swoich obserwacji po wypadkach drogowych z udziałem dzieci. Pasy owszem uduszą dlatego dziecko musi siedzieć wyżej ale tak jak piszesz z oparciem fotelika jest bezpieczniej bo cała sylwetka jest trzymana bo kręgosłup też musi być "trzymany". Cokolwiek by nie mówili lepiej nie sprawdzać na własnych dzieciach. Ja to bym najchętniej we dwa foteliki włożyła. Czasami popadam w paranoję
Stary 2010-12-28, 13:16   #3896
P0P70
Zakorzenienie

Aneczkka - Maciuś był i jest Przystojny. A Ty to Głupia jesteś.
I gratulacje pierwszego zęba.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 13:22   #3897
dusiaka
Rozeznanie

O jeny, nie ma człowieka jeden dzień, a tu tyle do czytania.
No to po kolei:

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Przygoda nie do pozazdroszczenia.
A jaki serniczek robiłaś ? Bo ja wrzucałam przepis na taki przekładany
Izazula- właśnie ten przekładany, mniam. Nie ma ryzyka, że ser opadnie, miodzio. Teraz to mój ulubiony sernik, goście też mlaskali
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A ile nocy nieprzespanych , już nawet nic nie piszę , nie pamiętam kiedy się wyspałam
Libra - gratulejszyn za te 11 ząbków i jednocześnie ło matko - jak dajecie radę tak nie dosypiać?

Darusiaaa, Asiulek - Brawa dla Olinka i Werci za raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Wpadłam się pożalić że mam chorego synka Własnie wyszedł od nas lekarz - Marci ma zapalenie uszu, spojówek i gardła Tż pojechał po leki, w tym antybiotyk
Gmyrelka- współczuję. Oj jak ja Was dobrze rozumiem - życzę, żeby najbliższe kilka dni szybciutko minęły i żeby już było wsio oki

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
szybkie pytanie: Maxi Cosi Tobi czy Romer King Plus? Ma ktoś? Opinie? Sugestie? Bo Mikołajowi wszelkiemu powiedzieliśmy, że dla nas na prezent chcemy dorzutkę do fotelika, to teraz wypadałoby coś kupić A na poważnie to już naprawdę jest za mała do tego, który ma nadal. Maxi Cosi widzieliśmy dziś w sklepie, ale średio Gabryśka dała się wpasować, a Romera będą mieli dopiero po nowym roku, a ja bym chętnie już wyszukała na allegro i kupiła.
Mrowak - w głosowaniu biorę udział bo mam jeden z nich i jestem zadowolona- stawiam na Romer King Plus. Już tu kiedys pisałam, że też porównywałam m.in. z Maxi Cosi. Wygrały gwiazdki (Romer ma więcej), wygoda (więcej miejsca, jakby szerszy) i wygląd (a to już TZ zdanie).
Przymierzyliśmy do dziecka i auta oczywiscie w sklepie, a kupiliśmy taniej na allegro (kurier za free).

Cytat:
Moja się domaga od zawsze,a teraz ją jeszcze tż rozpuscił i całe moje "wychowywanie"wzięło w łeb.Ja to się boję co to będzie za miesiąc,za dwa-w kaftanie do wariatkowa mnie wywiozą.

Ja to się w ogóle zastanawiam co tu zrobić,żeby Nina nie była taka rozpieszczona,bo już krzykiem,płaczem wymusza wszystko.Co z tego,że ja jakiś tam "rygor" trzymam,nie jestem na każde małej kiwnięcie palcem,jak robią to wszyscy innitż i moja mama i tż matka,ojciec to małej wytresowane psiaki,co Nina każe to tak jest.
Anakazar - u nas podobnie, tylko dodatkowo jeszcze w nocy. Histeria- jak płacze to mus na rączki. Olą zajmuje się całymi dniami mój TZ, więc nie przyzna, że ją rozpuścił, ale na babcię przecież można winę zrzucić, nie? No i oficjalnie TŻ wini moją mamę

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Co do fotelików to ja mam 2 na oku:

Albo ten Romer King Plus - któraś z dziewczyn go ma i poleca, jest dla 9-18kg, testy na 4 Macałam w sklepie i umówiłam się na przymierzanie do dziecka i do auta

Albo Kiddy Guardian Pro - jest dla 9-36kg starczy na dłużej, i też ma 4 w testach, tylko że nikt go chyba nie ma i nie wiem czy jest wygodny czy nie.
A ostatnio jak byłam w sklepie to zapomniałam się o niego zapytać, jedynie tylko rozmawiałam o romer.
Jeden i drugi jest w podobnej cenie, tylko ten drugi starczy na dłużej.

Ktoś ma ten Kiddy http://allegro.pl/fotelik-kiddy-guar...370226686.html ?? Albo widział??
Ferrou - mamy Romer King i polecam. O Guardian Pro myśleliśmy też z uwagi na to, że na długo starczy. Przymierzyliśmy do niego Olę i póki jest mała nie wyglądało to dobrze. Ta poprzeczka zasłaniała jej pół buzi. Widać jej było tylko oczy. Nie usiedziałaby w czymś takim dłużej niż minutę.

aneczka- śliczności ten Twój Maciuś
Madziwnia- tak właśnie sobie Was wyobrażałam, jak zwykle mama z córcią eleganckie, że hej

Tylkooliwka- nachodzi mnie myśl, że to wymuszanie krzykiem i napinanie się, to kolejny etap rozwoju naszej dziatwy
Ja zamierzam nie reagować (dopóki nerwy nie puszczą). Tylko, że w nocy jest trudniej, takie krzyki mogą pobudzić sąsiadów albo co gorsza wezwą mi tu jakąś straż za znęcanie się nad dzieckiem. Tak więc w nocy ulegam.
Łączę się w bólu, moje przedramiona są całe w żółte plamy - to ślady po ugryzieniach, które już miały najlpierw czerwone, potem fioletowe kolory I na nic chłodzone gryzaki, smarowanie żelem, ani Camilia - gryzoń tylko czeka na okazję, żeby wbić się w moje ciało Co dziwne, tatuś jest cacy, tylko mamusia służy za gryzaczek.

U nas gorączka minęła dopiero rano w drugi dzień Świąt. Wtedy też na buzi i troszkę na brzuszku pojawiły się drobne krosteczki, znaczy jednak "3" dniówka. W wydaniu mojej Oli to była 5 -dniówka. Antybiotyk jeszcze daję bo jak już zaczęłam, to muszę całą kurację.
Jeśli chodzi o zapalenie spojówek -minęło na drugi dzień. Nie robiłam nic poza przemywaniem oczu gazikami jałowymi z solą fizjologiczną. Ale czerwone oczy miała jeszcze wczoraj :-( Oczka mogą być zainfekowane np katarkiem, jak sobie dziecko rączką oczy przetarło. Ola katarku nie miała, raczej to miała od nadmiaru światła. Ja tak też czasem mam. Za dużo TV i komputera przypłacam zapaleniem spojówek.

Przez tę kilka dni gorączki mała ciągle wisiała przy cycu albo na rączkach. Teraz nie sposób jej inaczej utulić, tak się przyzwyczaiła. W nocy jak się budzi, a budzi się często gęsto (bywa, że co kwadrans krzyczy...) musimy ją ponosić i utulić. Nie daje rady bujanie dupki na leżąco, żadne nucenie itp. Fakt, że znowu ząbkuje- widać, że idą jej górne trójki. Trochę to dziwne, że nie dwójki, ale może tak ma? Dziś w nocy mój TZ poddał w wątpliwość- czy oby nie mamy dziecka z ADHD i prosił, żebym się Was poradziła co zrobić
Zapłacę ostatnie pieniądze albo oddam w naturze (zaoram pole, upiekę, ugotuję, zaśpiewam, zanudzę) za sprawdzony sposób na zdrowy, nieprzerwany (przynajmniej przez 3 godziny) sen ząbkującego malucha

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-12-28 o 13:25
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 13:33   #3898
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
my tez nie tez nie!!!
coś łączy gusia z michalinką!!!!..mraaaauuu uuuuuuu hihihi swatam sobie hehehehe

dusiaczku!! dziekuję!!!
czasami mi sie uda...;p

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

wiecie co!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

osz!!!!!!!!!!

kot mi sie zeszczał na dywan gdzies i nie widac gdzie ciepło i sie po pokoju rozeszło.. albo zaznaczył teren.. bo ponoc ten nie był kastriowany!!!!!!!!

pomocy.. ma ponad roczdek moge mu wyciachac jajca??

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 13:37   #3899
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość

Izazula- właśnie ten przekładany, mniam. Nie ma ryzyka, że ser opadnie, miodzio. Teraz to mój ulubiony sernik, goście też mlaskali
No to cieszę się że smakowało . U nas to też jedno z ulubionych ciast
Stary 2010-12-28, 13:56   #3900
P0P70
Zakorzenienie

Madzia - jak ma ponad rok to chyba znaczy teren. Zdecydowanie można wykastrować bo w domu nie wytrzymacie

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Dusiaka - ja myślę że nie ma cudownego sposobu na ząbkowanie. Dodatkowo każde dziecko inaczej jej przechodzi. Mu stosujemy Camile ale też nie zawsze bo nie chcemy jej faszerować lekarstwami. Jak juz bardzo źle to nurofem dajemy. JEszcze parę miesięcy i będzie po wszystkim. Słyszałam że najgorsze są trójki.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Darusia - a jeżeli chodzi o te bliźniaki to myślę że takich jest więcej tylko badań się nie robi. Często kobieta ma 2 lub więcej partnerów. No i bardzo często tatusiowie wychowują nie swoje dzieci. A ich dzieci wychowują inni . Np. mój TZ też nie wychowuje własnego (być może ) dziecka.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości