|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Cytat:
![]() A z karmieniem nie mam problemow raczej, zawsze jak łapie to przez pierwszy moment zaboli ale potem ssie, a tez czytałam ze przy krotkim wedzidelku sa problemy z karmieniem. Ty mialas problemy z karmieniem Tosia piersia? Śliczny Miś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za to wyprobowalismy juz lezaczek bujaczek, bo Tymek w dzien lubi siedziec w dzien w salonie i czasem sobie w nim pokima trochę ![]() --------------------------- Na problemy z laktacja mam taki zestaw zioł od położnej ze SR która tez jest doradca laktacyjnym. 1/2 łyzeczki od herbaty kazdego z zioł zmieszać, zalać litrem wrzatku (najlepiej w dzbanku robic) wypic po szklance przez cały dzien. Polecila mi to jak mialam kryzys laktacyjny. Do tego KARMI popijam tez z jej polecenia ![]() zioła: czarnuszka ziele rutwicy owoc kopru włoskiego owoc anyżu Piszecie czasem ze np sciagacie laktatorem np 60ml i ze to mało i mysl za tym idzie ze macie mało mleka. Ja sciagam gora 50ml z obu piersi przy kilku podejsciach (laktatorem elektrycznym medela, recznym nie sciagalam NIC) raz zdarzylo mi sie 70ml sciagnac. Jesli mialabym sie tym sugerowac to powinnam stwierdzic ze dziecko sie nie najada bo mam mało mleka. ale chyba taka moja uroda, mleko produkuje sie na potrzeby dziecka i napływa podczas karmienia, a ssanie dziecka jest duzo efektywniejsze niz laktator. Jesli chodzicie z dzieckiem na wazenie i jest ok tzn ze sie najada i nie wazne ile sciagniecie laktatorem. To tak moje zdanie tylko ![]() Patrycja, pamietaj, że im czesciej bedziesz dawac butle z mm tym mniej mleka beda produkowac Twoje piersi. Ta położna ze SR powiedziala mi z to wlasnie laktacja jest w głowie, jesli dokarmiasz butla wiesz ze dziecko jest najedzone i wysylasz sygnal ze nie trzeba produkowac mleczka bo wiesz ze dziecko najedzone. Poza tym rzadziej pobudza brodawki. To tyle wiedzy jaka mam na ten temat wiec przekazuje ![]() A zaluje ze nie sciagam wiecej bo nie moge nigdzie wyjsc zeby np tz nakarmił Tymka -tylko mm mi pozostaje, wiec poki co nigdzie nie wychodze, a szkoda. Jak to jest z alkoholem? Tzn np na sylwestra wypije kieliszek szampana załóżmy to kiedy sie ulotnia procenty zebym mogla nakarmic małego? I czy musze to mleczko pierwsze sciagnac i wylac czy to sie przedostanie do pokarmu? moze glupie pytania ale nie mam pojecia jak to jest ![]()
![]() |
#2672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
idz na ginekologie albo do porzadnego ginekologa - zaden normalny ginekolog kobiety w pologu z goraczka nie odprawi a zleci porzadne badania i da z pewnoscia antybiotyk - ja juz 2,5 tyg biore :/ zostaly mi na szczescie 4 tabletki ale i tak nie koniec - zastoje dalej mam - guzki bol ciagniecie cieplosc piersi, czerwonosc minela na szczescie i nadtkliwosc takze... . podaje sie beztlenowce w zaawansowanych stadiach - antybiotyk i na ogol nystatyne dopochwowo - cieple oklady lub prysznice przed sciaganiem lub karmieniem - 3 razy dziennie paracetamol - masaze (forma glaskania!!) albo w dol albo koliste baaaaardzo delikatne ruchy - kontrola tuz po zniknieciu guzkow - zaleca si etakze zrobienie morfologii i moczu czy nie ma bialkomoczu - u mnie akurat wystapil :/ - podczas karmienia lub odciagania rozpinac stanik nic nie moze uciskac piersi ani pod ani nad... - oklady z kapusty potluczonej - bialej - po zimnym kompresie po karmieniu lub odciagnieciu... - spokoj, duzo pic, jesli jest mozliwsc przyatwiac malucha do piersi by odciagnal ale po zbiciu temp. zaden laktator nei odciagnie tak jak dz. (jesli prawidlowo ssie) powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- NIEBIESKA tak mialam wlasnie problemy nawet chwytac nie chcial... i stad wynik ze cos nei tak i dopiero pozniej stwirdzili mu to prawda jest ze czym wczesniej tym lepiej, dz. naprawde nic nie czuje dopiero pozniej moze odczuwac jak znieczulenie mija ale viburcol dawalam i spokoj byl ![]() a na noc paracetamol dalam dwa dni z rzedu... jesli nie ma problemow z karmieniem to moze nei ma duzego przyrostu?? kontaktowalas sie w tej sprawie z laryngologami? czesto eitarzy zlecaja a laryngolodzy proponuja czekanie i cw. jak u was?????????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A myslisz ze to moze jakos zaszkodzic w jakis sposob to podcinanie wedzidełka?? Jaki mam kupic paracetamol w czopkach w jakiej dawce mg? bo ostatnio tz chcial kupic w aptece paracetamol w razie czego zeby byl w domu to facet w aptece mowil ze sa to leki od 3 miesiaca dopiero a Tymek ma miesiac. To trzeba jakos obliczyc ile sie wypiło na kg swojej wagi czy jakos tak sa w necie kalkulatory, bo nie wiadomo ile czekac z tym karmieniem-zalezy ile sie wypije heheh mi chodzi raczej o symbolike, ale musze sie podpytac kolezanki bo ona jak karmila to byla na imprezie i piła alkohol a zostawila swoje odciagniete mleko.
![]() |
#2675 |
Dragonfly
|
Ja mam zgola inny problem jesli chodzi o karmienie-od samego poczatku karmie mala piersia i swietnie daje sobie rade,nawet jak mialam kryzysy to nie dawalam malej butli tylko cierpliwie czekalam i sprawa sie regulowala sama po paru dobach..Co prawda moze sie ze mnie nie leje,ale mala w 6 tygodni przybrala prawie kilogram,a w ostatnie 17 dni pol kilo wiec uwazam ze to calkiem niezle,bo na wodze by tak nie przybierala
![]() No a problem mam z tesciowa i babka tzta,ciagle probuja wpychac we mnie mase jedzenia(same jedza dosc sporo i sa otyle,moj tz to tez kawal chlopa),"bo ja karmie",a ja po prostu chce jesc tylko wtedy gdy jestem glodna..nie jem jakos oszalamiajaco duzo,ale wystarcza mi trzy posilki dziennie lub kilka mniejszych ale nie takich ze potem boli mnie zoladek z przejedzenia..Ale juz kit ze mna Uczepily sie malej,bo ja nie jem wedlug nich jak trzeba,wiec mam kiepskie mleko i malej trzeba dac butle,bo ma kolke to placze z glodu,nudzi sie to tez placze z glodu,chce podudac cycka to tez umiera z glodu,zaplacze bo ma mokra pieluche-to tez z glodu i ja dokarmic trzeba,bo ja na pewno mam malo mleka ![]() ![]() Tak mnie wkurzaja i tak wszystko wmawiaja..Nie dosc ze idzie u nas kryzys laktacyjny 6 tygodnia,mala przez te szczepienia nie chciala jesc wiec musialam odciagnac(a moj laktator slabo daje rade)-to jeszcze ciagle slysze od nich ze mala placze mi z glodu i mam kiepskie mleko bo nie wpier..pol lodowki w nocy jak one ![]() ![]() ![]() Dobrze choc ze tz jest po mojej stronie,bo twierdzi ze skoro rosnie mu cora i tak przybiera to jest wszystko w porzadku.A ja butli nie dam w nia wpakowac,bo to jest bez sensu skoro mam wlasne mleko..Nigdy nie pomyslalabym ze bede walczyc z kims o karmienie piersia ![]()
#2676 |
Raczkowanie
|
To nie problem jesli chodzi o karmienie tylko problem z tesciowa i jej mama
![]() Jesli chodzi o diete matki przy karmieniu piersia, i tu bede cytowac ksiazke "Pierwszy rok zycia dziecka" : "Podstawowy sklad ludzkiego mleka, czyli tluszcz, bialko i weglowodany, nie jest calkowicie uzalezniony od tego, co matka je. Co wiecej, pokarm kazdej kobiety ma odpowiednia jakosc, choc ona nie odzywia sie prawidlowo. Dzieje sie tak, poniewaz jesli matka nie przyjmuje odpowiedniej ilosci kalorii i bialek do wytwarzania pokarmu, jej organizm zuzywa wlasne zasoby substancji odzywczych - do momentu ich wyczerpania. (...) Ile musisz wypic, by miec pewnosc ze dziecko dostalo wystarczajaco duzo plynow? Wlasciwie tyle samo co zawsze. Matki karmiace piersia nie musza pic wiecej niz osiem szkalanek wody, mleka czy innych plynow dziennie, by zapwnic odpowiedni poziom produkcji pokarmu. Zbyt duza ilosc wypijanych plynow moze wrecz obnizyc ilosc wytwarzanego mleka" Niestety malo jest to prawdopodobne aby do nich dotarly "odkrycia" naukowcow dotyczace karmienia piersia. Ja na twoim miejscu nie wychodzilabym do sklepu zostawiajac mala pod ich opieka, niech same ida skoro im tak zalezy na zakupach. Ruch im dobrze zrobi, trzeba dbac o kondycje w pozniejszym wieku ![]() ![]() A takie stresowanie sie na pewno ni ewpywa dobrze na laktacje, dobrze wiec ze masz TZta po swojej stronie. A na jak dlugo przyjechala babka tzta? A tesciowa to mieszka z wami czy gdzies w poblizu czy moze jest u was tylko na swieta? |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zadomowienie
|
a ja mam SMS od Zeni
![]() Muszę Wam napisać mimo tak późnej godziny ![]()
#2678 |
Wtajemniczenie
|
zenia gratuluje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Olajka, mój czasem, jak mleczko za szybko wypływa, tak jakby zapomina oddychać na chwilę. Wtedy się zaczyna krztusić, ale piersi często nie puszcza. Ja już to rozpoznaję i jak słyszę, że tylko ciągnie i łyka, a nie oddycha, to mu pierś wyciągam, daję pokasłać, odpocząć, wypluć to co się w buzi nagromadziło i z powrotem cyc do buzi. Złości się wtedy trochę, ale wolę żeby się pozłościł, niż żeby się zadławił.
#2680 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=niebieskaa;24014390]U nas po prostu pani chirurg u ktorej bylismy z przepuklina pepkowa zauwazyla to wedzidelko a pediatra nawet nic nie mowiła.
A myslisz ze to moze jakos zaszkodzic w jakis sposob to podcinanie wedzidełka?? Jaki mam kupic paracetamol w czopkach w jakiej dawce mg? bo ostatnio tz chcial kupic w aptece paracetamol w razie czego zeby byl w domu to facet w aptece mowil ze sa to leki od 3 miesiaca dopiero a Tymek ma miesiac. NIEBIESKA my mamy paracetamol dla niemowlat 50mg ma - i mowili ze jakby pojawila si egoraczka to dac polowe czopka wzdluz przekrojonego wczesniej odbyt posmarowac kremem lub mleczkiem a jakby nie bylo goraczki to albo viburcol albo 1/4 czopka - polowa z polowy od gory ![]() wg zalecen lekarza dla wczesniakow i noworodkow mozna stosowac paracetamol od 10-15mg ogolnie jest stosowany od 3 mies. z. od 15-25mg w zaleznosci tez od wagi dz. (takie wiesci mam ze szpitala od neonatologa) PO WLAMANIU NAM SIE DO AUTA i zdewastowaniu wszystkiego w srodku - naprawie auta i oplaceniu naprawy w kwocie 1800 zl - PRZYJSCIU DOPLATY ZA OGRZEWANIE DO KONCA GRUDNIA - MOIM 3 RAZOWYM POBYCIE W SZPITALU I POZOSTAIENIU NA PRAWIE TYDZIEN NOWORODKA - braniu antybiotyku przez drugi tydzien - bolu brzucha - SERII LAZENIA PO LEKARZACH ZE MNA W GRUDNIU - BIALKOMOCZU od goraczki - SERII lazenia w styczniu po lekarzach z dziecmi - DZIS UKRADLI NAM WYCIERACZKE ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- ARTYSTKA niech nic nie zmac ci spokoju psych i emoc. co do karmienia - albo im nagadaj ze wpiety pojdzei i sie zamkna wreszcie albo milcz i rob swoje majac ich szeroko w .... do niektorych nic nei rpzemowi i o tyle dobrze ze tz cie wspiera - tego sie trzymajcie!!! ![]() ospalosc malej minie ![]() ![]() ja mowie krotko madrujacym u mnie w rodzinie - mieliscie swoje wykariliscie po swjemu ja robie po swojemu i nie gadac mi tu dyrdymalow bo mnie wkurzacie zaburzacie laktacje - i cisza... moze i u ciebei poskutkuje ![]() MONANA mi nawet w szpitalu mowili wiecej pic pic pic i tak robie doje mimo ze nie mma choty, tyle ze ja na ogol pilam 3 szk dziennie picia a teraz ok 2 l sie zmuszam!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |||
Dragonfly
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No i jak one sa to ja dyskretnie pilnuje czy nie robia zadnych krzywych ruchow.Dodatkowo zaczelam sobie robic zapasik mleka do lodowki,wiec jak beda cos probowaly to beda mialy wojne z tztem,bo przeciez mleko jest w zamrazarce-wystarczy rozpuscic i podgrzac ![]() no i ruch im by sie przydal ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() heh i wczoraj przy babce stwierdzilam ze pewne rzeczy zostawie dla kolejnego dziecka na pozniej,a ona ze z jednym sobie nie radze i najpierw jedno musze wychowac..Moja odpowiedz byla krotka "radze sobie za***.. bo calkiem sama bez niczyjej pomocy dalam sobie rade z noworodkiem,wszystkiego nauczylam sie tez sama i znajduje jeszcze czas na to by zrobic obiad i posprzatac oraz wziac prysznic" Pelnia,juz wyczerpaliscie limit na pecha,teraz czas na lepsze czasy,Nowy Rok idzie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już kilka razy wypiłam po kilka łyczków wina - tak tylko na smak. I zrobiłam to zaraz po karmieniu więc do kolejnego karmienia czyli za ok 3 godziny taka minimalna ilość na pewno wyparowała z organizmu ![]() Cytat:
![]() Super, że tż stoi za tobą murem bo mój wtedy niestety słuchał durnych rad mamusi i nie dość że z nią miałam przerąbane to jeszcze i z nim ![]() Kiedyś wykrzyczałam jej po prostu, ze jak jej córka będzie miała dziecko to będzie sobie nim rządzić a to jest moje i ja wiem co dla niego najlepsze - oczywiście jej córka nie karmiła dziecka piersią bo po jej mleku dziecko płakało ![]() Ogólnie o "dobrych" radach od teściowej to bym mogła książkę napisać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Rozeznanie
|
Zenia gratulacje, gdzie rodziłas u siebie?
#2684 | |
Rozeznanie
|
Co za noc ciezka za nami, Tymek cala noc nie spał, a był zmeczony bo zamykal oczka po czym ciagle ciagle ciagle sie budzil, cos mu nie dawalo spokoju, chyba te ruchy jelit, cala noc płakał a teraz śpi...tzn odsypia, tylko kiedy ja odespie
![]() Nie wiem czy to ze zmniejszylam dawke sam simplex, czy ze zjadlam sernik (taki robiony pode mnie bez czekolady, z zoltkami) a ostatnio pilam co wieczor melise a wczoraj nie, ciekawe czy spał po tym jak ja piłam czy cos tam do niego przechodzilo w mleku ![]() ![]() oby ta noc sie nie powtorzyla dzisiaj bo jutro rano tz wyrusza do poznania na rozmowe o prace -trzymajcie kciuki zeby sie w koncu udalo z ta praca ![]() Artystka, pociesze Cie, że ja tez slysze ciagle "moze jest głodny" ![]() nawet jak przez tel uslysza ze Tymek płacze to sugeruja GŁÓD ![]() no tak ale pierwsze co zaspakajam u dziecka to właśnie głód, potem pielucha, a potem cała reszta możliwosci i jak wiem ze jadł to jadł, ale nie przetłumaczysz........... . na szczescie nie mowia ze mam mało mleka i ze mam dokarmiac ![]() Zenia GRATULACJE! ![]() Pełnia, dzieki za wieści co do paracetamolu, kupie w razie czego. a z tym fatum to trzymam kciuki zeby się skończył, a wiem coś na ten temat, kiedyś jak planowaliśmy ślub to nam się ciągle coś zdarzało pod górkę jedno za drugim dosłownie i to było dołujace......głowa do góry ![]() Cytat:
![]() a ja mam taka ochote na łyk wina, tez musze sprobowac po karmieniu łyczka ![]() ![]()
![]() |
#2685 |
Rozeznanie
|
U mnie mała chce jesc co godzine dzis 7 tydzien martwie sie ze wina mego mleka
#2686 |
Wtajemniczenie
|
Hej, podczytywalam was wczoraj, ale nie dalam rady pisać. Mała jakaś marudna, nie ma temperatury, kicha ciut, ale na sucho- wiec kataru też nie ma. Czyżby skok rozwojowy? leci nam wlasnie 8 tydzień.
Święta fajne, mała gadała do wszystkich, ogólnie czaruś jak cholera. Aż z tych emocji nie mogłam jej wyciszyć, spać nie chciała w dzień w ogole tylko oczami strzelała. Ofkors grzeczna, anwet nie zaplakała- więc jak kiedyś się będe żalić, że mi ciężko, czy cos - to i tak nikt nie uwierzy ![]() Ja mam laktator z Aventu ręczny- super, warto. Uzywam go jak wychodzę np. do sklepu, żeby mieć komfort psychiczny i móc być poza domem z pół godziny. Powiem Wam, że czasem jestem zmęczona, ale jak Hania się do mnie uśmiechnie to mam łzy w oczach i miękną kolana... też tak macie? ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Hania nie ma stałych pór karmienia, zresztą z piersi karmi się na żądanie. Przybiera na wadze i śpi spokojnie, więc ja nawet nie bawię się w takie analizy. Bo po co?
#2687 |
Rozeznanie
|
u sasiadów remont młoty udarowe nie da sie wytrzymac
#2688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę bez sensu są takie analizy - chce cyca to podaj i ciesz się tymi chwilami bo jeszcze za nimi zatęsknisz - jak odstawiałam Kingę od piersi to mała przeszła to w miarę bezboleśnie a ja miałam łzy w oczach i nie mogłam się pogodzić z faktem, ze już nie będę jej karmić - sporo czasu mi zajęło aby się z tym oswoić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Dragonfly
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z usmiechami to jest tak,ze jak sie usmiechala do mnie to ja nie wierzylam ze to do mnie,albo myslalam ze mi sie przywidzialo-ale nie,ona sie naprawde usmiecha ![]() ![]() Myslalam poczatkowo ze jej lozeczko nie odpowiada,ale jak bylam na wsi to nie chciala spac w wozku,tylko na duzych rozlozonych lozkach sie rozwalala..I teraz w domu w lozeczku zasypia bez problemu
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 |
Rozeznanie
|
a u sasiadów remont ida młoty wyburzanie scian nie da sie wytrzymac mam pytanie do kotek81 który poród wydaje ci sie gorszy 1 czy drugi
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- A moj uparciuch nie chce ani się uśmiechać (uśmiecha się łobuz tylko przez sen) ani "gadać" - czasami usłyszę takie pojedyncze cichutkie "gu" i nic po za tym... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Raczkowanie
|
79 Marta- mam identyczne uczucie, jak Filipek patrzy na mnie i sie smieje to lzy leca mi jak grochy, a juz szczegolnie wtedy gdy mowi do mnie to swoje agu... bardzo lubi powtarzac
![]() Jak Wasze maluszki zasypiaja wieczorem ???? Bo my bujamy na rekach maluszka dopoki mocno nie zasnie i wkladamy do kolyski,a wtedy przewaznie sie budzi i wszystko zaczyna sie od poczatku, czasami trwa to godzine albo dwie. A wogole to w dzien prawie wcale nie chce spac, lezy patrzy sie, zdrzemnie sie moze po 20 min za dwa razy, ale za to cala noc przesypia od 22- 23 do 6- 7 rano, jedzenie i znowu spanie do 10- 11. Nie wiem czy to dobrze ze ma w nocy takie dlugie przerwy w jedzeniu, choc rano na sniadanie nadrobi, wydoi co do kropli z obu cycow ![]() ![]() Poza tym zauwazylam, ze Filus bardzo lubi telewizje ogladac ![]() a to nasza kąpiel, co uwielbia
![]() ![]() ![]() Edytowane przez ona1010 Czas edycji: 2010-12-28 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
u nas osttanio cos sie dzieje... maly marudzi popłakuje.... wiec (Artystka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chyba ze mleko leci ale jemu i tak nie starcza??
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2010-12-28 o 13:18 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
widzę, że karmienie ogólnie sprawia problemy, nawet u teściowych (albo powinnam napisać zwłaszcza u teściowych
![]() Ja jestem zmęczona tym masażem piersi, odciąganiem ręcznym, ciezkimi piersiami. Czekam cierpliwie jednak, kiedy to się unormuje, bo chyba się unormuje? ![]() Dzis mała dała mi się wyspać w nocy, zjadła o 24 potem o 3 a potem spała aż do 7.30. W miedzy czasie grzecznie spała i tylko po karmieniu pieluszki jej zmieniałam. Także dzis czuję się jak młody Bóg ![]() ![]() co do temperatury przy karmieniu. W szpitalu od położnych słyszałam, że nie można karmić jak ma się wyzszą niż 38, natomiast jak przyszła specjalistka od laktacji to powiedziała, że można karmić nawet przy 40 stopniach. Ja już powoli się przyzwyczajam, ze nie ma nigdy 100% zgodnosci co do porad i zaleceń w kwestii dziecka ![]()
#2695 | ||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() my dzisiaj werandowaliśmy drugi dzień, a w niedzielę (o ile pogoda pozwoli) pójdziemy na pierwszy spacerek ![]() w czwartek minął 3 tygodnie od porodu, a u mnie położnej jeszcze nie było ![]() widzę, że nie tylko ja się martwię karmieniem... dzięki mężowi nie poddaje się... strasznie mocno mnie wspiera psychicznie ![]() Cytat:
![]() ![]() zazwyczaj zasypia przy jedzeniu ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Dragonfly
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
niebieska bardo ladny wisiorek dostaas
![]() Czy was tez po laktacyjnej herbacie Hippa przeczyscilo ? ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- dzasta poszukaj siedziby poloznych rejonowych i zadzwon tam, co to ma byc, za co one kase biora by nie przylazic! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No to pochwaliłam moją Małą a ona wczoraj takie cyrki urządzała... Płakała od 13 do 20 uspokajając się jedynie na chwilkę przy piersi lub na rękach. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Kici kici miau miau
|
moja tesciowa chciala wcisnac Milenie kawalek oplatka do buzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Dzasta nie che cie martwic, ale ja to czulam przy każdym karmieniu, a karmiłam 2 m-ce, czułam nawet gdy tylko pomyślałam o karmieniu albo o dziecku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.