|
|
#2701 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Cytat:
![]() ja się już od jakiegoś czasu zastanawiam gdzie poszukać jakiegoś masażu, jak go wykonać i od kiedy. Bardzo, bardzo dziękuję
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak urodzę będę mieć 29 lat a mój M 32 starzejemy się
![]() polecam się wybrać do Hm na zakupy ja wczoraj kupiłam 2 małe śpioszki i synkowi 2 bluzki za wszystko płaciłam zaledwie 50zł |
|
|
|
#2703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przynajmniej jadąc za kierownicą mdłości nie mam, bo na każdym innym miejscu to od razu ![]() Zmalowana, zdjęcia super !! Trzymamy ![]() koniecznie daj znać jak wrócisz!Cytat:
![]() Współczuję Wam przejść z tymi szwagierkami...jednak ludzie potrafią być okropni... ![]() Upiekłam przed chwilą ciasteczka serowe, takie na pikantnie, z żółtego sera. Trochę chyba przedobrzyłam z ostrą papryką ale i tak są pyszne
|
|
|
#2704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
życze szybkiego powrotu do zrowia |
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Beata_1988 mam źle wpisaną date
jestem z września |
|
|
|
#2706 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. I przyznam się, że tez się czuję staro,może przy siódmym porodzie mi przejdzie hehe![]() Ale mnie mdłości męczą, tzn nie mdłości, teraz to są wymioty....nie miałam takiego czegoś poprzednio...jeść nawet nie mogę |
|
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dopisać, jak w ogóle Wasze plany sylwestrowe?
Mieliśmy iść do znajomych, to właśnie mnie mąż poinformował że prawdopodobnie w Nowy Rok pracuje
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Ladyinblack
przepis na syrop z cebuli , plastry cebuli przekładać cukrem , nie siekałam ani nie tarłam zostawiłam na noc na kaloryferze, jest pyszny |
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maugoszatka a teraz byś chciała chłopca aby mieć parkę? czy siotrę dla Heli? |
|
|
|
|
#2711 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja mam 25 lat i czasem wydaje mi się że wcześnie a czasem że późno na pierwsze dziecko... ale chciałam zawsze przed 30 mieć już przynajmniej jedno, im wcześniej tym lepiej, bo potem jak już dzieci dorosną można jeszcze super żyć sobie z mężem. Widzę to po moich rodzicach. Dlatego zazdroszczę trochę dzieci w wieku 22-23 lat
ale 26 też nie jest źle ![]() Neska - dzięki za zdjęcia z masażem, na pewno się przydadzą, ale później.... dopiero od 4 miesiąca piszą żeby robić, trzeba trochę poczekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2010-12-28 o 15:42 |
||
|
|
|
#2712 |
|
Zadomowienie
|
My tez w domciu lub u znajomych ale nic wielkiego, chociaz przyznam ze barkuje mi imprezowania :/ Szczególnie ze niedawno weszlismy w nowe towarzystwo gdzie są sami bezdzietni :/ i przez ostni roczek przebalowaismy duzo ale chyba czas usiąść na 4 literach :/
|
|
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
eeee...... a ja myślałam że w naszym wątku jakąś imprezkę zrobimy..
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#2714 |
|
BAN stały
|
Ja cierpiałąm na bezsenność bo czekałam na TŻ aż wróci z trasy po 3 w nocy.
Dzis znów krwawie. ![]() Na pocieszenie TŻ pojechał do miasta po pizzę i pepsi. Malutkiej serduszko bije jak należy,wiec leżę w wyrku nadal i sie nie denerwuje. Juz mi nieco lepiej ale katar mnie wykańcza. Dobrze,ze oddychać juz mogę. Pitolek jak ta lala ![]() Jak ja bym chciała mieć już 100% pewnosć-na razie mam 80% co do płci. Ja też na syropie jadę z cebulki-od niedzieli. Ale dodałam sobie majeranku jeszcze. Witamy kolejne mamusie Dido ale masz fajnych chłopaków ![]() Zwłaszcza tych mniejszych Edytowane przez nerola Czas edycji: 2010-12-28 o 16:06 |
|
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
nerola ja to Cie podziwiam za Twoja wytrwałość
czytałam wszystkie Twoje wypowiedzi o trudnościach, krwotokach itp a TY zawsze jesteś optymistka Oby tak dalej ![]()
Edytowane przez kasiahexe Czas edycji: 2010-12-28 o 16:21 |
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spodnie wyjściowe 119zł jeansy po 159zł ( w jeansach wyglądałam tragicznie) żadnych nie kupiłam ![]() zmalowana Gratuluję synka |
|
|
|
|
#2717 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja mam już dosyć tego chorowania ![]() trochę się zdrzemnęłam ale jak pośpię, to wstaję jakaś połamana, mokra i wcale mi od tego nie lepiej. jak w ciągu dnia trochę się pokręciłam po domu, zrobiłam pranie to lepiej się czułam, ja chyba nie umiem chorować ![]() czekam teraz na męża aż wróci z pracy, przynajmniej będzie się do kogo odezwać bo tak cały dzień gadam do siebie i do brzuszka
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny w ciąży można brać leki homeopatyczne
lub domowe sposoby leczenia
|
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziecku daje takiej cebuli-syropu. dodaje jeszcze poza cukrem łyzke miopdu i jeden pokrojony zabek czosnku, zamykam w słikku i czekam az sie sok puści. zbieram ten sok taką strzykawka do leków dla dzieci
jakbym miala otwarty to caly dom przesmiardnie cebulą. wiem ze tez mozna takie płukanie gardła robic woda z solą albo z szałwią, psikać tantum verde... ale na kaszel to niewoele. moze inhalacje?
|
|
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wogóle to mam pytanie moze wyda wam sie głupie ale ja to chyba juz troche przewrazliwona jestem :/ od kilku dni nie mam juz sluzu tak duzo jak przedtem w sumie nie mam juz go prawie wcale myslicie ze to normalne?? |
|
|
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana, piękny ten Twój dzidziuś, choć ja pisiorka nie widzę, ale ja to ślepa jestem
![]() Co do wieku... To my z tżem starzy już . Jak urodzę, będę miała 28 lat a tż 32, dlatego na pierwsze dziecko zdecydowaliśmy się już, przed ślubem, który planujemy na 2012 (JAK KONIEC ŚWIATA NAM NIE PRZESZKODZI )Dziewczyny, mam pytanie do Was bo martwi mnie jedna rzecz... Czy Wy też czasami macie skurcze pochwy, macicy? Bo ja teraz właśnie mam i nie wiem, czy wszystko ok. To są takie krótkotrwale ukłucia, troszkę bolesne. Ps.miałam je przed ciąża już w okolicach okresu płodnego z reguły, wtedy nie zwracałam na nie nawet uwagi, ale teraz wiadomo, człowiek chucha na zimne... |
|
|
|
#2722 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie chcieliśmy nigdzie iść bo ja w ciąży a mąż zerwane wiązadło i jeszcze o kuli chodzi wiec lepiej ze swoim towarzystwem posiedzieć bo na jakiejś zorganizowanej imprezie to nie wiadomo co komu po wodce odwali
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
||
|
|
|
#2723 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
co do skurczów pochwy- czasem mam tylko coś takiego jakby nerwoból, tez takie jakby chwilowe ukłucie albo jakby mi coś pulsowało, ale to zaraz mija, ze 2 razy może mi się to zdarzyło
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Jest tez syrop dla kobiet w ciąży prenalen czy jakoś tak
My na sylwka nigdzie sie nie wybieramy. Zreszta ja pracuje do 17 wiec pewnie wróce padnieta i zaraz usne. Spedzimy go w łóżku, w przyszłym roku sobie odbijemy ![]() Uzależniłam się od Frutellli ![]() nigdy tego nie jadłam, a teraz |
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chcieliśmy nigdzie na impreze iść bo jak się okaże że będę się do bani czuć jak w pierwszy dzień świąt wieczorem to przecież nie dałabym rady się bawić i szkoda by było zmarnować kasę a tak to wpadnie do nas 2 lub 3 znajomych plus my i będzie fajna domóweczka macie jakieś pomysły na fajne dania sylwestrowe? takie coś na szybko żeby długo przy garach nie stać? może jakieś zapiekanki? sałatkę zrobię ale nie wiem jeszcze jaką, myślałam o jakiejś zupie z mięskiem coś jak Strogonow z porami i pieczarkami i jakieś ciasto bym machnęła do tego i by było ![]() A ciasto chyba zrobię Bounty bo na Smacznym znalazłam wczoraj i mnie ochota nieziemska naszła ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- http://www.wizaz.pl/kulinaria/przepi...p?id=3605.html o takie ![]() a mam jakiś likier kokosowy w barku, chyba PinaColada to by się nadało do tego
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak byłam przeziębiona to gin i farmaceuta mi zalecili
|
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uzależniona jestem od cukierków Werther's Original, normalnie wymiękam jak poczuje ich smak
|
|
|
#2728 |
|
BAN stały
|
Ja już przywykłam do krwawień.
To 3 ciąża z krwawieniami a w domu mam detektory tętna,to i jestem spokojna. Rutinoscorbin w ciąży można a nie można vit.C.Musi być z rutyną. To mi dawali na patologii ciaży w ciaży z Szymonem., I leki homeopatyczne można brać. Czy myślicie,ze lepsze jest nic nie branie i cierpienie 3 tygodnie? Czy lekkie wspomagacze i cierpienie tydzień? I bez powikłań. Moje uzależnienie to pizza i kokosanki. Mój TŻ jest ode mnie starszy o 8 lat,wiec jak malutka się urodzi będize miął niemal 40. Sylwestra jak zwykle-z przyjaciółmi-u jednych z nich w domu. Chyba,ze stwierdzę,ze mi łóżko pachnie,to posiedzimy w domu. W ciaży z Krystianem spędziliśmy na izbie przyjęć bo 8 godzin miałam toczony magnez i myślałam,ze sie wyrobią do 23 a tu lipa |
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Ten syrop to Prenalne, dla kobiet w ciąży na przeziębienie, w smaku 'boski'
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się. Lepiej się wyleczyć i wygonić te bakterie bo one więcej szkody mogą zrobić niz leki. Mniejsze zło. Mój M. jest starszy ode mnie o 7 lat. Ja mam 24, on 31. Co do informowania o ciąży. Troszkę staraliśmy się o dziecko i nie powiem, po usłyszeniu diagnozy (ja mam pco, M. słabą ruchliwość i morfologię plemników) nie potrafiłam się cieszyć. Nawet pamietam, jak przyjechała do tesciów rodzina M. z małym prawie rocznym dzieckiem. Ja musiałam zamknąć się w pokoju i wyryczec swoje, taki to był ból. Z kolei jak przygotowaliśmy się do inseminacji dowiedziałam się, ze moja kolezanka bliska jest w ciazy, udało im się za 2 razem i znowu szok, niby jak mi powiedziała, pogratulowałam i uśmiechnęłam się, ale co w środku się działo to wiem tylko ja, przyszłam do domu i tez płacz. Zreszta ona do mnie (dobrze wiedzac ze mamy problem): "postaralibyscie sie w koncu o dziecko, to bysmy razem na spacery chodziły, ja postraszyłam D. ze strzela ślepakami to od razu się postarał" jakby mi ktoś w twarz dał. To sie wyzaliłam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

Wiem że to nie jest dobre dla dziecka ale nie potrafię tgo opanować. Chyba tak jest że jak sa jakieś problemy zdrowotne w naszym przypadku prolaktyna 9 w moim + niedoczynność) to człowiek bardziej sie stresuje, mi lekarze mówili że prawdopodobnie nie będę miała dzieci....

no ale nic, leżę w łóżku i staram się nie myśleć o tym sajgonie, który mnie czeka w poniedziałek, chyba przyjdę do pracy na 6.00..
jestem z września
, naprawdę jesteś szczęściarą spodziewając się w wieku 25 lat już drugiego dzieciątka