Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-28, 15:04   #2701
LadyInBlack2
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Wklejam obiecany masaż brzucha, niestety nie mam dostępu do skanera jeśli nie dacie rady przeczytać dajcie znać to wkleję drugi raz skany
kochana, a Ty mi chyba w myślach czytasz
ja się już od jakiegoś czasu zastanawiam gdzie poszukać jakiegoś masażu, jak go wykonać i od kiedy.
Bardzo, bardzo dziękuję Skan bardzo czytelny.
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:05   #2702
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja jak urodzę będę mieć 29 lat a mój M 32 starzejemy się

polecam się wybrać do Hm na zakupy ja wczoraj kupiłam 2 małe śpioszki i synkowi 2 bluzki za wszystko płaciłam zaledwie 50zł
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:06   #2703
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
Poza tym jednak po coś ten podział jest. W Itc nie pozwolili podróżować a w II już tak - to czekam na ten II
Hm...ciekawe jakie podróże mają na myśli? mam nadzieję że nie samochodem. Bo ja (pomijając ostatnie zwolnienie) to praktycznie kilka razy w tyg po 100 km robię...
ale przynajmniej jadąc za kierownicą mdłości nie mam, bo na każdym innym miejscu to od razu

Zmalowana, zdjęcia super !!
Trzymamy koniecznie daj znać jak wrócisz!

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
BABONIK wiem coś o tych nerwach, wczoraj byłam na usg i tuż przed wejściem go gabinetu nogi mi się tak trzęsły jakbym jakąś febrę miała Wiem że to nie jest dobre dla dziecka ale nie potrafię tgo opanować. Chyba tak jest że jak sa jakieś problemy zdrowotne w naszym przypadku prolaktyna 9 w moim + niedoczynność) to człowiek bardziej sie stresuje, mi lekarze mówili że prawdopodobnie nie będę miała dzieci....
chyba każda z nas tak ma, że się przed badaniem stresuje... mam to samo...a jaka ulga jak już jest po, i wszystko dobrze. Ulga do następnego badania

Współczuję Wam przejść z tymi szwagierkami...jednak ludzie potrafią być okropni...

Upiekłam przed chwilą ciasteczka serowe, takie na pikantnie, z żółtego sera. Trochę chyba przedobrzyłam z ostrą papryką ale i tak są pyszne

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:07   #2704
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
u mnie właśnie też w pracy gorący sezon przed końcem roku a ja za wiele spraw jestem odpowiedzialna do głowy by mi nie przyszło, że się rozchoruję, specjalnie przed świętami podzieliłam sobie pracę tak, żeby dokończyć wszystko przed nowym rokiem, a tu masz babo placek no ale nic, leżę w łóżku i staram się nie myśleć o tym sajgonie, który mnie czeka w poniedziałek, chyba przyjdę do pracy na 6.00..
czym się leczysz?
jak narazie to cherbatka z cytrynka i miodem :/ chcce wziasc rutinoscorbin ale sie boje :/ nie pojde tu do tych głupich lekarzy bo każą brać mi paracetamol w dawkach końskich a do tego dowala antybiotyk jak narazie nie jest ze mna tak zle bo mam stan podgorączkowy i mam nadzieje ze dwa, trzy dni w łóżku i mi przejdzie :/
życze szybkiego powrotu do zrowia
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:08   #2705
Zmalowana
Zakorzenienie

Beata_1988 mam źle wpisaną date jestem z września
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:08   #2706
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Witam równolatkę ja w lutym kończę 23 ale Zance podałam już "na zaś" mój wiek
długo jesteście małżeństwem?

my półtora roku
ja już wieku "na zaś" to nie podaje

Cytat:
zanka205, no proszę Cię, bez takich mi tu co ja mam powiedzieć? Pierwsze dziecko urodzę w wieku 29 lat.. Bardzo chciałam wcześnie założyć rodzinę ale mój mąż bardzo zwlekał, z resztą oboje studiowaliśmy i zadecydowaliśmy, że założymy rodzinę, jak będzie nas na to stać, czyli jak znajdziemy pracę i zejdziemy z garnuszka rodziców. Niestety w naszym systemie tak jest, że nie zawsze ma się to, co chciałoby się mieć teraz i już.. Zawsze chciałam mieć duży dom i 3 dzieci ale cieszę się, że mam przynajmniej swoje mieszkanie i to jedno, mam nadzieję, że nie ostatnie dzieciątko w drodze
I nie pisz mi tu, że jesteś stara , naprawdę jesteś szczęściarą spodziewając się w wieku 25 lat już drugiego dzieciątka
Kiedys to byłam pewna, że przed 30 to juz dwójkę będę miała, a się okazało, że pierwsze kilkanaście dni po trzydziestce dopiero się urodziło. Jakoś tak te wszystkie lata zleciały
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:09   #2707
maugoszatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja w styczniu skończę 25 czuję się staro
pamiętam jak miałam 22 lata i zaszłam w pierwszą ciążę... mając 23 urodziłam... a teraz już 25 lat
Ja pierwsze urodziłam mając 22 a drugie zaszłam teraz w kwietniu skończę 24 i znowu jestem w ciąży,wszystkie dzieci planowane. I przyznam się, że tez się czuję staro,może przy siódmym porodzie mi przejdzie hehe

Ale mnie mdłości męczą, tzn nie mdłości, teraz to są wymioty....nie miałam takiego czegoś poprzednio...jeść nawet nie mogę

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:12   #2708
aania_20
Zakorzenienie

Zapomniałam dopisać, jak w ogóle Wasze plany sylwestrowe?
Mieliśmy iść do znajomych, to właśnie mnie mąż poinformował że prawdopodobnie w Nowy Rok pracuje i to od rana, więc jakiekolwiek wyjście odpada...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:18   #2709
Nita6
Zakorzenienie

Ladyinblack
przepis na syrop z cebuli , plastry cebuli przekładać cukrem , nie siekałam ani nie tarłam
zostawiłam na noc na kaloryferze, jest pyszny
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:19   #2710
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Mieliśmy iść do znajomych, to właśnie mnie mąż poinformował że prawdopodobnie w Nowy Rok pracuje i to od rana, więc jakiekolwiek wyjście odpada...
My chyba w domu

Maugoszatka a teraz byś chciała chłopca aby mieć parkę? czy siotrę dla Heli?
Stary 2010-12-28, 15:31   #2711
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

A ja mam 25 lat i czasem wydaje mi się że wcześnie a czasem że późno na pierwsze dziecko... ale chciałam zawsze przed 30 mieć już przynajmniej jedno, im wcześniej tym lepiej, bo potem jak już dzieci dorosną można jeszcze super żyć sobie z mężem. Widzę to po moich rodzicach. Dlatego zazdroszczę trochę dzieci w wieku 22-23 lat ale 26 też nie jest źle

Neska
- dzięki za zdjęcia z masażem, na pewno się przydadzą, ale później.... dopiero od 4 miesiąca piszą żeby robić, trzeba trochę poczekać

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Czy moge dołaczyć? Czytam was od dawna ale jakos nie moge sie zabarac za pisanie Dzisiaj zaczynam 10 tydzien a termin ma na 26 lipca Prosze o dopisanie mnie do listy Kaska 26 lat

Od wczoraj leze w luzeczku bo mam podwyzszona temperature i troche sie obawiam ze moge sie rozchorowac na dobre :/ a wiec lepeij dmuchac na zimne :/
Ogolnie to czuje sie dobrze ale znowu troszek mnie pobolewa brzuch a nastepne usg dopiero 14 stycznia chyba oszaleje do tego czasu :/
hej kuruj się

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja jak urodzę będę mieć 29 lat a mój M 32 starzejemy się

polecam się wybrać do Hm na zakupy ja wczoraj kupiłam 2 małe śpioszki i synkowi 2 bluzki za wszystko płaciłam zaledwie 50zł
a widziałaś ciążowe ciuszki przecenione? Bo ja miałam się wybrać ale skapitulowałam i siedziałam wo domu, zrobiłam sobie drzemkę

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2010-12-28 o 15:42
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:42   #2712
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
My tez w domciu lub u znajomych ale nic wielkiego, chociaz przyznam ze barkuje mi imprezowania :/ Szczególnie ze niedawno weszlismy w nowe towarzystwo gdzie są sami bezdzietni :/ i przez ostni roczek przebalowaismy duzo ale chyba czas usiąść na 4 literach :/
Stary 2010-12-28, 15:44   #2713
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Beata_1988 mam źle wpisaną date jestem z września
eeee...... a ja myślałam że w naszym wątku jakąś imprezkę zrobimy..

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
ja już wieku "na zaś" to nie podaje

Kiedys to byłam pewna, że przed 30 to juz dwójkę będę miała, a się okazało, że pierwsze kilkanaście dni po trzydziestce dopiero się urodziło. Jakoś tak te wszystkie lata zleciały
ja zawsze chciałam żeby mnie postrzegano jako starszą. Ciekawe jak długo mi to zostanie, bo po 30 to się pewnie odmładzać będzę

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:50   #2714
nerola
BAN stały

Ja cierpiałąm na bezsenność bo czekałam na TŻ aż wróci z trasy po 3 w nocy.
Dzis znów krwawie.
Na pocieszenie TŻ pojechał do miasta po pizzę i pepsi.
Malutkiej serduszko bije jak należy,wiec leżę w wyrku nadal i sie nie denerwuje.
Juz mi nieco lepiej ale katar mnie wykańcza.
Dobrze,ze oddychać juz mogę.

Pitolek jak ta lala
Jak ja bym chciała mieć już 100% pewnosć-na razie mam 80% co do płci.

Ja też na syropie jadę z cebulki-od niedzieli.
Ale dodałam sobie majeranku jeszcze.

Witamy kolejne mamusie
Dido ale masz fajnych chłopaków
Zwłaszcza tych mniejszych

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2010-12-28 o 16:06
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:58   #2715
kasiahexe
Zadomowienie

nerola ja to Cie podziwiam za Twoja wytrwałość czytałam wszystkie Twoje wypowiedzi o trudnościach, krwotokach itp a TY zawsze jesteś optymistka Oby tak dalej

Edytowane przez kasiahexe
Czas edycji: 2010-12-28 o 16:21
Stary 2010-12-28, 16:24   #2716
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
a widziałaś ciążowe ciuszki przecenione? Bo ja miałam się wybrać ale skapitulowałam i siedziałam wo domu, zrobiłam sobie drzemkę
w tym h&m co byłam nie mają ciążowych.Byłam w C&A i ciążowe nie były przecenione.
Spodnie wyjściowe 119zł jeansy po 159zł ( w jeansach wyglądałam tragicznie) żadnych nie kupiłam

zmalowana Gratuluję synka
Stary 2010-12-28, 16:26   #2717
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
jak narazie to cherbatka z cytrynka i miodem :/ chcce wziasc rutinoscorbin ale sie boje :/ nie pojde tu do tych głupich lekarzy bo każą brać mi paracetamol w dawkach końskich a do tego dowala antybiotyk jak narazie nie jest ze mna tak zle bo mam stan podgorączkowy i mam nadzieje ze dwa, trzy dni w łóżku i mi przejdzie :/
wprawdzie nie jestem specjalistą ale nie wiem czy powinnaś brać rutinoscorbin w ciąży na pierwszej stronie tego wątku jest link do leków, które można brać w ciąży, może jak już chcesz coś brać, to tam czegoś poszukaj? Ja wolę mimo wszystko pozostać przy domowej apteczce bo zarówno ginekolog jak i internista odradzali medykamenty..

Cytat:
my mieliśmy jechać w góry ale jak tak dalej z tym chorowaniem pójdzie to w łóżku go spędzę..

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Ladyinblack
przepis na syrop z cebuli , plastry cebuli przekładać cukrem , nie siekałam ani nie tarłam
zostawiłam na noc na kaloryferze, jest pyszny
dzięki za przepis powiedz mi jeszcze tylko, czy trzymasz to w zamkniętym pojemniku na kaloryferze czy w otwartym? I potem mam to odcedzić?

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Ja cierpiałąm na bezsenność bo czekałam na TŻ aż wróci z trasy po 3 w nocy.
Dzis znów krwawie.
Na pocieszenie TŻ pojechał do miasta po pizzę i pepsi.
Malutkiej serduszko bije jak należy,wiec leżę w wyrku nadal i sie nie denerwuje.
Juz mi nieco lepiej ale katar mnie wykańcza.
Dobrze,ze oddychać juz mogę.

Pitolek jak ta lala
Jak ja bym chciała mieć już 100% pewnosć-na razie mam 80% co do płci.

Ja też na syropie jadę z cebulki-od niedzieli.
Ale dodałam sobie majeranku jeszcze.

Witamy kolejne mamusie
Dido ale masz fajnych chłopaków
Zwłaszcza tych mniejszych
nerola, trzymaj się jesteś dzielna i wierzę , że wszystko będzie cacy

a ja mam już dosyć tego chorowania
trochę się zdrzemnęłam ale jak pośpię, to wstaję jakaś połamana, mokra i wcale mi od tego nie lepiej.
jak w ciągu dnia trochę się pokręciłam po domu, zrobiłam pranie to lepiej się czułam, ja chyba nie umiem chorować

czekam teraz na męża aż wróci z pracy, przynajmniej będzie się do kogo odezwać bo tak cały dzień gadam do siebie i do brzuszka
Stary 2010-12-28, 16:29   #2718
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

dziewczyny w ciąży można brać leki homeopatyczne lub domowe sposoby leczenia
Stary 2010-12-28, 16:32   #2719
83monia
Zakorzenienie

ja dziecku daje takiej cebuli-syropu. dodaje jeszcze poza cukrem łyzke miopdu i jeden pokrojony zabek czosnku, zamykam w słikku i czekam az sie sok puści. zbieram ten sok taką strzykawka do leków dla dzieci jakbym miala otwarty to caly dom przesmiardnie cebulą. wiem ze tez mozna takie płukanie gardła robic woda z solą albo z szałwią, psikać tantum verde... ale na kaszel to niewoele. moze inhalacje?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 16:35   #2720
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez kasiahexe

wprawdzie nie jestem specjalistą ale nie wiem czy powinnaś brać rutinoscorbin w ciąży na pierwszej stronie tego wątku jest link do leków, które można brać w ciąży, może jak już chcesz coś brać, to tam czegoś poszukaj? Ja wolę mimo wszystko pozostać przy domowej apteczce bo zarówno ginekolog jak i internista odradzali medykamenty..
Tez tak własnie myslałam ale czytałam na róznych srtonach ze rutinoscorbin mozna ale nie zamierzam ryzykowac :/

Wogóle to mam pytanie moze wyda wam sie głupie ale ja to chyba juz troche przewrazliwona jestem :/ od kilku dni nie mam juz sluzu tak duzo jak przedtem w sumie nie mam juz go prawie wcale myslicie ze to normalne??
Stary 2010-12-28, 16:36   #2721
karolinee1983
Zadomowienie

Zmalowana, piękny ten Twój dzidziuś, choć ja pisiorka nie widzę, ale ja to ślepa jestem

Co do wieku... To my z tżem starzy już. Jak urodzę, będę miała 28 lat a tż 32, dlatego na pierwsze dziecko zdecydowaliśmy się już, przed ślubem, który planujemy na 2012 (JAK KONIEC ŚWIATA NAM NIE PRZESZKODZI)

Dziewczyny, mam pytanie do Was bo martwi mnie jedna rzecz... Czy Wy też czasami macie skurcze pochwy, macicy? Bo ja teraz właśnie mam i nie wiem, czy wszystko ok. To są takie krótkotrwale ukłucia, troszkę bolesne. Ps.miałam je przed ciąża już w okolicach okresu płodnego z reguły, wtedy nie zwracałam na nie nawet uwagi, ale teraz wiadomo, człowiek chucha na zimne...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 16:44   #2722
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja w styczniu skończę 25 czuję się staro
pamiętam jak miałam 22 lata i zaszłam w pierwszą ciążę... mając 23 urodziłam... a teraz już 25 lat
To co ja mam powiedzieć jak w styczniu skończę 29 Ja to już antyk jestem

Cytat:
My robimy Sylwestra w domu, przyjdzie kilku znajomych Nie chcieliśmy nigdzie iść bo ja w ciąży a mąż zerwane wiązadło i jeszcze o kuli chodzi wiec lepiej ze swoim towarzystwem posiedzieć bo na jakiejś zorganizowanej imprezie to nie wiadomo co komu po wodce odwali
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 16:48   #2723
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny w ciąży można brać leki homeopatyczne lub domowe sposoby leczenia
z tą homeopatią jesteś pewna? Bo ja pytałam gina o leki homeopatyczne, powiedział, że absolutnie w ciążowym poradniku też przeczytałam, żeby nie brać ziół na własną rękę bo mają różne działanie, tak jak np niektóre olejki eteryczne mogą wywołać skurcze macicy..

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie do Was bo martwi mnie jedna rzecz... Czy Wy też czasami macie skurcze pochwy, macicy? Bo ja teraz właśnie mam i nie wiem, czy wszystko ok. To są takie krótkotrwale ukłucia, troszkę bolesne. Ps.miałam je przed ciąża już w okolicach okresu płodnego z reguły, wtedy nie zwracałam na nie nawet uwagi, ale teraz wiadomo, człowiek chucha na zimne...
ja mam czasami takie chwilowe kłucie w brzuchu, ale znajoma, która jest wyżej w ciąży niż ja tłumaczyła, że to macica, która przecież bez przerwy się powiększa
co do skurczów pochwy- czasem mam tylko coś takiego jakby nerwoból, tez takie jakby chwilowe ukłucie albo jakby mi coś pulsowało, ale to zaraz mija, ze 2 razy może mi się to zdarzyło
Stary 2010-12-28, 16:50   #2724
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Jest tez syrop dla kobiet w ciąży prenalen czy jakoś tak

My na sylwka nigdzie sie nie wybieramy. Zreszta ja pracuje do 17 wiec pewnie wróce padnieta i zaraz usne. Spedzimy go w łóżku, w przyszłym roku sobie odbijemy

Uzależniłam się od Frutellli
nigdy tego nie jadłam, a teraz

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 17:02   #2725
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
To co ja mam powiedzieć jak w styczniu skończę 29 Ja to już antyk jestem

My robimy Sylwestra w domu, przyjdzie kilku znajomych Nie chcieliśmy nigdzie iść bo ja w ciąży a mąż zerwane wiązadło i jeszcze o kuli chodzi wiec lepiej ze swoim towarzystwem posiedzieć bo na jakiejś zorganizowanej imprezie to nie wiadomo co komu po wodce odwali
To tak samo jak my nie chcieliśmy nigdzie na impreze iść bo jak się okaże że będę się do bani czuć jak w pierwszy dzień świąt wieczorem to przecież nie dałabym rady się bawić i szkoda by było zmarnować kasę a tak to wpadnie do nas 2 lub 3 znajomych plus my i będzie fajna domóweczka macie jakieś pomysły na fajne dania sylwestrowe? takie coś na szybko żeby długo przy garach nie stać? może jakieś zapiekanki?
sałatkę zrobię ale nie wiem jeszcze jaką, myślałam o jakiejś zupie z mięskiem coś jak Strogonow z porami i pieczarkami i jakieś ciasto bym machnęła do tego i by było

A ciasto chyba zrobię Bounty bo na Smacznym znalazłam wczoraj i mnie ochota nieziemska naszła

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

http://www.wizaz.pl/kulinaria/przepi...p?id=3605.html

o takie
a mam jakiś likier kokosowy w barku, chyba PinaColada to by się nadało do tego

Stary 2010-12-28, 17:03   #2726
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
z tą homeopatią jesteś pewna? Bo ja pytałam gina o leki homeopatyczne, powiedział, że absolutnie w ciążowym poradniku też przeczytałam, żeby nie brać ziół na własną rękę bo mają różne działanie, tak jak np niektóre olejki eteryczne mogą wywołać skurcze macicy..
ja jak byłam przeziębiona to gin i farmaceuta mi zalecili
Stary 2010-12-28, 17:05   #2727
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Jest tez syrop dla kobiet w ciąży prenalen czy jakoś tak

My na sylwka nigdzie sie nie wybieramy. Zreszta ja pracuje do 17 wiec pewnie wróce padnieta i zaraz usne. Spedzimy go w łóżku, w przyszłym roku sobie odbijemy

Uzależniłam się od Frutellli
nigdy tego nie jadłam, a teraz
Nie przejmuj się ja uzależniona jestem od cukierków Werther's Original, normalnie wymiękam jak poczuje ich smak

Stary 2010-12-28, 17:33   #2728
nerola
BAN stały

Ja już przywykłam do krwawień.
To 3 ciąża z krwawieniami a w domu mam detektory tętna,to i jestem spokojna.

Rutinoscorbin w ciąży można a nie można vit.C.Musi być z rutyną.
To mi dawali na patologii ciaży w ciaży z Szymonem.,
I leki homeopatyczne można brać.
Czy myślicie,ze lepsze jest nic nie branie i cierpienie 3 tygodnie?
Czy lekkie wspomagacze i cierpienie tydzień?
I bez powikłań.

Moje uzależnienie to pizza i kokosanki.

Mój TŻ jest ode mnie starszy o 8 lat,wiec jak malutka się urodzi będize miął niemal 40.

Sylwestra jak zwykle-z przyjaciółmi-u jednych z nich w domu.
Chyba,ze stwierdzę,ze mi łóżko pachnie,to posiedzimy w domu.
W ciaży z Krystianem spędziliśmy na izbie przyjęć bo 8 godzin miałam toczony magnez i myślałam,ze sie wyrobią do 23 a tu lipa
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 17:34   #2729
Zmalowana
Zakorzenienie

Ten syrop to Prenalne, dla kobiet w ciąży na przeziębienie, w smaku 'boski'
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 17:53   #2730
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Ja już przywykłam do krwawień.
To 3 ciąża z krwawieniami a w domu mam detektory tętna,to i jestem spokojna.

Rutinoscorbin w ciąży można a nie można vit.C.Musi być z rutyną.
To mi dawali na patologii ciaży w ciaży z Szymonem.,
I leki homeopatyczne można brać.
Czy myślicie,ze lepsze jest nic nie branie i cierpienie 3 tygodnie?
Czy lekkie wspomagacze i cierpienie tydzień?
I bez powikłań.

Moje uzależnienie to pizza i kokosanki.

Mój TŻ jest ode mnie starszy o 8 lat,wiec jak malutka się urodzi będize miął niemal 40.

Sylwestra jak zwykle-z przyjaciółmi-u jednych z nich w domu.
Chyba,ze stwierdzę,ze mi łóżko pachnie,to posiedzimy w domu.
W ciaży z Krystianem spędziliśmy na izbie przyjęć bo 8 godzin miałam toczony magnez i myślałam,ze sie wyrobią do 23 a tu lipa

Zgadzam się. Lepiej się wyleczyć i wygonić te bakterie bo one więcej szkody mogą zrobić niz leki. Mniejsze zło.

Mój M. jest starszy ode mnie o 7 lat. Ja mam 24, on 31.

Co do informowania o ciąży. Troszkę staraliśmy się o dziecko i nie powiem, po usłyszeniu diagnozy (ja mam pco, M. słabą ruchliwość i morfologię plemników) nie potrafiłam się cieszyć. Nawet pamietam, jak przyjechała do tesciów rodzina M. z małym prawie rocznym dzieckiem. Ja musiałam zamknąć się w pokoju i wyryczec swoje, taki to był ból.
Z kolei jak przygotowaliśmy się do inseminacji dowiedziałam się, ze moja kolezanka bliska jest w ciazy, udało im się za 2 razem i znowu szok, niby jak mi powiedziała, pogratulowałam i uśmiechnęłam się, ale co w środku się działo to wiem tylko ja, przyszłam do domu i tez płacz. Zreszta ona do mnie (dobrze wiedzac ze mamy problem): "postaralibyscie sie w koncu o dziecko, to bysmy razem na spacery chodziły, ja postraszyłam D. ze strzela ślepakami to od razu się postarał" jakby mi ktoś w twarz dał.

To sie wyzaliłam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości