Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-28, 14:49   #2701
vikicullen
Zadomowienie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

Hej, maly ma niby alergie, dostaliśmy mleko na receptę.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:03   #2702
sereniti
Zakorzenienie

ranka Twoja teściowa jest nienormalna jakaś
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:04   #2703
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Hej, maly ma niby alergie, dostaliśmy mleko na receptę.

Dziewczyny, mała ciut kaszle. I nie wiem, czy to suche powietrze w mieszkaniu czy ją coś łapie. Iść do lekarza? Nie kaszle często, ale wcześniej nie kaszlała w ogóle.
Stary 2010-12-28, 15:11   #2704
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
U mnie mała chce jesc co godzine dzis 7 tydzien martwie sie ze wina mego mleka
Nie rozumiem czym się martwisz, przecież na piersi to normalne...

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
a ja mam SMS od Zeni :

Muszę Wam napisać mimo tak późnej godziny Laura przyszła na świat dziś o godz 1.20. waży 3420g. A wy jak tam?
Gratuluję
Stary 2010-12-28, 15:15   #2705
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
79 Marta- mam identyczne uczucie, jak Filipek patrzy na mnie i sie smieje to lzy leca mi jak grochy, a juz szczegolnie wtedy gdy mowi do mnie to swoje agu... bardzo lubi powtarzac chyba jestem wtedy najszczesliwsza na ziemi

Jak Wasze maluszki zasypiaja wieczorem
???? Bo my bujamy na rekach maluszka dopoki mocno nie zasnie i wkladamy do kolyski,a wtedy przewaznie sie budzi i wszystko zaczyna sie od poczatku, czasami trwa to godzine albo dwie. A wogole to w dzien prawie wcale nie chce spac, lezy patrzy sie, zdrzemnie sie moze po 20 min za dwa razy, ale za to cala noc przesypia od 22- 23 do 6- 7 rano, jedzenie i znowu spanie do 10- 11. Nie wiem czy to dobrze ze ma w nocy takie dlugie przerwy w jedzeniu, choc rano na sniadanie nadrobi, wydoi co do kropli z obu cycow i zaraz po tym zprodukuje ogromna kupke
Poza tym zauwazylam, ze Filus bardzo lubi telewizje ogladac

a to nasza kąpiel, co uwielbia
wieczorem zasypia albo przy cycu albo leży na mnie i się przytulamy - za to w ciągu dnia ostatnio tylko bujana w wózku zaśnie i to też nie na długo bo maks 1 godzina ogólnie ostatnio dużo wiecej nie śpi niż śpi...

Moja też ogląda telewizję albo gapi się w monitor

Poczekajcie aż usłyszycie pierwsze "kocham cię mamusiu" to dopiero super uczucie
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
widzę, że karmienie ogólnie sprawia problemy, nawet u teściowych (albo powinnam napisać zwłaszcza u teściowych)
Ja jestem zmęczona tym masażem piersi, odciąganiem ręcznym, ciezkimi piersiami. Czekam cierpliwie jednak, kiedy to się unormuje, bo chyba się unormuje?
Dzis mała dała mi się wyspać w nocy, zjadła o 24 potem o 3 a potem spała aż do 7.30. W miedzy czasie grzecznie spała i tylko po karmieniu pieluszki jej zmieniałam. Także dzis czuję się jak młody Bóg mama jeszcze przyszła do mnie i mi pomogła, poprasowała i ugotowała obiad, a ja mogłam zajać się w spokoju mała i trochę odpoczać przy okazji. No i trochę dom zdołałam ogarnąć

co do temperatury przy karmieniu. W szpitalu od położnych słyszałam, że nie można karmić jak ma się wyzszą niż 38, natomiast jak przyszła specjalistka od laktacji to powiedziała, że można karmić nawet przy 40 stopniach. Ja już powoli się przyzwyczajam, ze nie ma nigdy 100% zgodnosci co do porad i zaleceń w kwestii dziecka
No i bądź tu człowieku mądry jak każdy mówi coś innego

Laktacja lada dzień ci się unormuje - po karmieniu rób sobie zimne okłady - przyniesie ci to ulgę i troszkę obkurczy naczynia krwionośne co zmniejszy troszkę produkcję mleka - ja w szpitalu non-stop leżałam z mokrą, zimną pieluchą na piersiach bo chyba bym nie wyrobiła...
Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość

w czwartek minął 3 tygodnie od porodu, a u mnie położnej jeszcze nie było
U mnie też nie było a Iza ma już ponad miesiąc
Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
moja tesciowa chciala wcisnac Milenie kawalek oplatka do buzi na wigilii
jeny czy ktoś ma "normalną" teściową????? bo jak na razie to jedna lepsza od drugiej
Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość

Dziewczyny, mała ciut kaszle. I nie wiem, czy to suche powietrze w mieszkaniu czy ją coś łapie. Iść do lekarza? Nie kaszle często, ale wcześniej nie kaszlała w ogóle.
moja też czasami zakaszle - ale skoro nic innego jej nie dolega to zwalam winę na suche powietrze, czasami po bekaniu zakaszle tak jakby jej się mleczko cofnęło i wpadło nie tam gdzie potrzeba - przy chorobie byłby chyba jeszcze katar lub temperatura???......
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 15:18   #2706
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Dobrze choc ze tz jest po mojej stronie,bo twierdzi ze skoro rosnie mu cora i tak przybiera to jest wszystko w porzadku.A ja butli nie dam w nia wpakowac,bo to jest bez sensu skoro mam wlasne mleko..Nigdy nie pomyslalabym ze bede walczyc z kims o karmienie piersiai ze ktos mi powie ze glodze dziecko
Artystka strasznie mi przykro nie rozumiem dlaczego one na siłę chcą wpakować małej butle... mam nadzieję, że się nie poddasz i będziesz walczyć o karmienie piersią skoro mała tak ładnie przybiera, przecież to dla jej dobra. Nawet nie wiem co ci poradzić... Najlepiej nie wpuszczaj ich do domu
Stary 2010-12-28, 15:28   #2707
ranka
Kici kici miau miau

no wlasnie te tesciowe wszystko wiedza najlepiej.. powiedzialam mezowi ze jak tylko bedzie chciala szybko przyjechac to pakuje manatki

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 15:45   #2708
79 Marta
Wtajemniczenie

moje dziecię już śpi ponad 3 godziny. Już mnie piersi bolą, jak pomyślę o tym ataku głodu jak się przebudzi
Stary 2010-12-28, 16:07   #2709
dzasta110
Wtajemniczenie

79 Marta moja córa też własnie tyle śpi chyba muszę częściej narzekać na to, że nie śpi, to będzie spała

jeszcze apropo tego bólu podczs karmienia - bo Was boli pierś ta co ją nie karmicie... a mnie boli ta co ją karmię, ból jest przeszwający od samego sutka... Mała raczej dobrze chwyta, ale na 100% pewna nie jestem

niebieska - a co ile pijesz te Karmi?? ja raz wypijałam i chyba pomogło, a teraz zapomniałam o tym...

Wasze teściowe są niesamowite - jak nie ziemniory z sosem to opłatek

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 17:09   #2710
kretencja
Zakorzenienie

Nasz Ptyś jest bardzo "gadatliwy" - wydaje mnóstwo dźwięków, często nawet przez sen Stęka, pojękuje, pochrząkuje, chichocze, a nawet meczy

My na spacerze byliśmy raz, przedwczoraj, a od wczoraj znowu bo mróz większy niż -5

Co do usypiania wieczorem - w ogóle się nad tym nie zastanawiam, robię dokładnie to samo co w ciągu dnia. Po karmieniu odkładam małego do łóżeczka i on sobie albo szybko zasypia albo gada do siebie, pomarudzi trochę i potem zasypia. Nie widzę powodu jakoś specjalnie go usypiać na noc.

Co do kaszlu - nie kaszle, ale za to czasem kicha. Ponieważ jednak nie ma innych objawów choroby, nie zawracam sobie tym głowy
Za to coraz bardziej martwi mnie wysypka na buzi, nie jestem przekonana czy to sa potówki czy jakaś alergia raczej

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 17:24   #2711
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
moja tesciowa chciala wcisnac Milenie kawalek oplatka do buzi na wigilii
jejku

jakbym dala mojej kartofle z sosem to by pewnie nie srala przez dwa tygi ciekawa jestem jakim sposobem bezzebne dziecko ma takie cos zjesc

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Gratulacje!

No to pochwaliłam moją Małą a ona wczoraj takie cyrki urządzała...
Płakała od 13 do 20 uspokajając się jedynie na chwilkę przy piersi lub na rękach. Po wnikliwej obserwacji stwierdziliśmy, że mała meczy się głównie przy robieniu kupy (a ta jest prawie po każdym karmieniu) i przy bączkach. Wczoraj po kąpieli dałam jej Bobotic i wkońcu usnęła. Spała długo i chyba nawet spokojnie. Dała mi aż 8 godzin snu (z przerwami, ale to i tak dużo). Dziś natomiast widzę, że znowu się męczy. Wprawdzie dużo śpi, ale jak tylko się wybudzi to w ryk. Nawet przy piersi się denerwuje i przez to nie wiem czy się najada. Ciągle podaję jej kropelki, ale mało pomagają, bo widzę, że dalej ją boli. Nie wiem jak jeszcze mogę jej pomóc. Próbowałam masażu, ciepłej pieluchy, kładzenia na brzuszku itp. Nie wiem, może coś zjadłam, ale naprawdę nie wiem co, bo od początku unikam wszystkiego co niedozwolone.
a jak dajesz te krople???bo najlepiej przed karmieniem tuz-moja bekala jak szalona,nawet na lezaco i potem baki byly bezbolesne,dobrze ze jej tylek nie odpadl

moja po trzech dniach zrobila olbrzymia kupe,pol godziny ja cisnela

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Artystka strasznie mi przykro nie rozumiem dlaczego one na siłę chcą wpakować małej butle... mam nadzieję, że się nie poddasz i będziesz walczyć o karmienie piersią skoro mała tak ładnie przybiera, przecież to dla jej dobra. Nawet nie wiem co ci poradzić... Najlepiej nie wpuszczaj ich do domu
pewnie ze sie nie poddam-dla mnie karmienie piersia jest wygodne,bo wyjme cycka i tyle,a butle trzeba sterylizowac,mleko podgrzewac no i sie nie chudniea ja to ciazowe obzarstwo chce zrzucic..no i mala jest zadowolona i silna..ja wiem ze teraz sa lepsze mleka niz kiedys i dzieci na nich ladnie rosna ale po co mi to,u mnie nie ma takiej potrzeby..dzis jak sie uspokoilam to bylo tyle mleka,ze mala protestowala i wypluwala jak chcialam jej dac(myslalam ze ona jeszcze glodna,a ona chciala zrzucic ladunek do pieluchy,nawet nie wyla)

Ta kupa byla naprawde ogromna,no i znowu kapiel ehhhhh

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 17:43   #2712
_paulinka2
Wtajemniczenie

zenia gratki

no opłatek dziecku ? bezmyślność

artystka Ty to musisz mieć cierpliwość normalnie u mnie jak mała płacze to mi mama mówi też "a może daj jej cyca" . kochana olewaj to ;* Ty jesteś mamą i sama wiesz co dla Emilki jest najlepsze.

byłam dzisiaj u pediatry, na kontrolę po antybiotyku i mówię pani doktor (już drugi raz!) że ona się strasznie męczy przy kupkach i bączkach i że płacze, pręży się, wybudza się przez sen. A pani powiedziała mi że tak musi być, że jelitka się wykrztałcają i już. A ja czy coś jej na to dawać, a ona że nie że tak musi być i dopóki kupy są okej to nic a nic... No ale ja nie mogę patrzeć jak ona cierpi :/

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 17:48   #2713
kretencja
Zakorzenienie

Paulinka, ale lekarka ma rację. Najprawdopodobniej musi tak być, bo właśnie układ pokarmowy się wykształca. Nie ma sensu niepotrzebnie faszerować dziecka lekami, skoro tak naprawdę nic mu nie jest. Masuj brzuszek, przykładaj ciepły okład, a przede wszystkim uspokajaj, bo często niepokój dziecka najbardziej pogarsza sprawę "kolkową"
Mnie też przykro patrzeć jak mały się pręży i płacze, ale - mimo że wykupiliśmy lek na wszelki wypadek (Debridat) - nie podajemy małemu póki co. Przytulamy, kładziemy sobie na piersi, masujemy... Po jakimś czasie pomaga, a ja mam spokojne sumienie, że niepotrzebnie nie podaję Synkowi leków (bo, jak już pisałam, jestem wrogiem dawania lekarstw, także sobie samej, na wszelkie możliwe przypadłości )

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-12-28 o 17:50
Stary 2010-12-28, 17:48   #2714
79 Marta
Wtajemniczenie

dla mnie tekstem, po którym mam ochotę zabić jest: " A MOŻE COŚ ZJADLAŚ??" jak mała marudzi.
Kurde, mala senna strasznie, kaszle od czasu do czasu. Temperatury nie ma, mierzyłam. Ale boje się, ze moze ją coś lapać.
Stary 2010-12-28, 17:57   #2715
Patrycja_1708
Zadomowienie

Powiedzcie mi mamuśki ile zjadały z butli wasze dwutygodniowe dzieciaczki?? I co ile dawałyscie butle? Trzymałyscie sie że co trzy godziny czy jak dziecko chcialo czesciej to tez dałyscie??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 18:00   #2716
Aliszcze
Zakorzenienie

dzasta, ja wyszłam ze szpitala 23.12. a położna była już następnego dnia, i to w dodatku była to Wigilia!! także 3 tygodnie to dużo!!

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 18:03   #2717
_paulinka2
Wtajemniczenie

Marta ja się dzisiaj pediatry pytałam o kasłanie bo moja mała była chora i nadal pokasłuję, ale powiedziała że kaszlnąć sobie może do 10 razy dziennie, bo tak oczyszcza płucka oczywiście jeśli nie ma innych objawów...

kretencja wiem wiem i robię wszystko to co mówisz, ale tak mi jej szkoda... a jak robić te okłady z ciepłej pieluszki ?

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Aliszcze jak tam się czujesz młoda mamo ?

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 18:05   #2718
kretencja
Zakorzenienie

Paulinka, akurat okładów my nie robimy, więc nie wiem. Mąż często trzyma mu ciepłą rękę na brzuszku

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-12-28, 18:08   #2719
ranka
Kici kici miau miau

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi mamuśki ile zjadały z butli wasze dwutygodniowe dzieciaczki?? I co ile dawałyscie butle? Trzymałyscie sie że co trzy godziny czy jak dziecko chcialo czesciej to tez dałyscie??
moja chyba ok. 60 ml o ile dobrze pamietam a dawalam co 2-2,5 h bo sie bardzo domagala

Instagram mój

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-28, 18:13   #2720
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
moja chyba ok. 60 ml o ile dobrze pamietam a dawalam co 2-2,5 h bo sie bardzo domagala
No ja tez własnie mojemu małemu daje 60ml ale jak nie śpi po butli to szybko domaga sie jedzonka i czasem juz po 1,5h znowu chce jesc, nie wiem czy to normalne ze on tyle chce jesc i tak czesto? Czy przetrzymywac troche malego zeby jadł przynajmniej co 2 czy co 2,5h???
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 18:24   #2721
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
zenia gratki

no opłatek dziecku ? bezmyślność

artystka Ty to musisz mieć cierpliwość normalnie u mnie jak mała płacze to mi mama mówi też "a może daj jej cyca" . kochana olewaj to ;* Ty jesteś mamą i sama wiesz co dla Emilki jest najlepsze.

byłam dzisiaj u pediatry, na kontrolę po antybiotyku i mówię pani doktor (już drugi raz!) że ona się strasznie męczy przy kupkach i bączkach i że płacze, pręży się, wybudza się przez sen. A pani powiedziała mi że tak musi być, że jelitka się wykrztałcają i już. A ja czy coś jej na to dawać, a ona że nie że tak musi być i dopóki kupy są okej to nic a nic... No ale ja nie mogę patrzeć jak ona cierpi :/
mi kazala dawac probiotyk 1Xdziennie-lacidobaby(szczepy zywych kultur bakterii),bobotic lub sab simplex,i jak jest dlugotrwale zaparcie to pol czopka glicerynowego...
A nie kupilas tego termoforka??/ja mam i naprawde sie przydaje,bo dlugo trzyma cieplo..Jak nie wypelnisz go calkowicie woda to bez obaw mozesz polozyc dziecku na brzuszek,nie jest ciezkidzieki temu nie biegam z prasowana tetra ani nie musze grzac suszarka,a moge mala do siebie przytulic i wlasnie zrobic cieply oklad..Przy ostatniej wielkiej kolce(wigilia i paszteciki z kapusta) wszystko zawiodlo,nawet termometr w pupe,ale po takim okladzie mala zasnela..
Cytat:
dla mnie tekstem, po którym mam ochotę zabić jest: " A MOŻE COŚ ZJADLAŚ??" jak mała marudzi.
Kurde, mala senna strasznie, kaszle od czasu do czasu. Temperatury nie ma, mierzyłam. Ale boje się, ze moze ją coś lapać.
niedobrze
Stary 2010-12-28, 18:28   #2722
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam w książce, ze kaszel jest naturalnym odruchem pomagającym oczyścić drogi oddechowe np. z kurzu i sam w sobie nie jest niepokojącym objawem - tzn. kilka kaszlnięć dziennie. Ale jak twoja jest dodatkowo strasznie senna to poobserwuj ją do jutra i jeśli ta senność jej nie minie to lepiej niech lekarz ją obejrzy

Rany piszecie tu o 3 godzinnym śnie maluchów - ja już nie pamiętam kiedy moja ostatni raz tyle spała nocki co prawda mamy ładnie przespane - jedynie na jedzenie się budzi ale w ciągu dnia masakra - śpi łącznie może ze 2-3 godziny i są to drzemki po 5-20 minut
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 18:32   #2723
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Jagoda musi brac 2 razy dziennie zelazo bo jej spadlo
ja mam wysokie bo prawie 14, a ona slabe
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 18:41   #2724
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Jagoda musi brac 2 razy dziennie zelazo bo jej spadlo
ja mam wysokie bo prawie 14, a ona slabe
ciekawe czy Jagoda bedzie miala zaparcia...ja biore zelazo i obserwuje mloda
Stary 2010-12-28, 19:12   #2725
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
a jak dajesz te krople???bo najlepiej przed karmieniem tuz-moja bekala jak szalona,nawet na lezaco i potem baki byly bezbolesne,dobrze ze jej tylek nie odpadl
W trakcie jedzenia. Jak mała zaspokoi pierwszy głód odrywa się od piersi i wtedy jej podaję kropelki bo jest spokojniejsza.
Dzisiaj znowu był bek, ale jakoś ją spacyfikowaliśmy. Teraz śpi, ciekawe do której?

Cytat:
Ja też.
Najlepiej jakbyśmy były o chlebie i wodzie chyba. Ja mam wrażenie, że niektórzy sądzą, że ja po kątach opycham się niezdrowymi rzeczami.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 19:45   #2726
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
ciekawe czy Jagoda bedzie miala zaparcia...ja biore zelazo i obserwuje mloda
mam nadzieje,ze nie bedzie miala, a dawac musze- nie mam innego wyjscia
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 19:52   #2727
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
mam nadzieje,ze nie bedzie miala, a dawac musze- nie mam innego wyjscia
ale dlaczego ona ma takie niedobory???
Stary 2010-12-28, 20:36   #2728
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

Aliszcze jak tam się czujesz młoda mamo ?
muszę powiedzieć, że mała jest cudowna i nie daje jakość nam w kość na razie ale dziś (pół godziny temu) ja przeszłam kryzys, zaczęłam płakać, bo krocze mnie szczypie, brodawki bolą jak się ocierają o materiał jakikolwiek, piersi jak tylko staną się miękkie to szybko napełniają się mlekiem i stają się nabrzmiałe, krzyż dziś zaczął mnie boleć. I to wszystko spowodowało u mnie kryzys. Ale już mi lepiej

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-28, 20:49   #2729
79 Marta
Wtajemniczenie

Mallinka urodziła
Stary 2010-12-28, 21:25   #2730
ranka
Kici kici miau miau

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
No ja tez własnie mojemu małemu daje 60ml ale jak nie śpi po butli to szybko domaga sie jedzonka i czasem juz po 1,5h znowu chce jesc, nie wiem czy to normalne ze on tyle chce jesc i tak czesto? Czy przetrzymywac troche malego zeby jadł przynajmniej co 2 czy co 2,5h???
sprobuj, moze dwaj mu smoczka.. jak go przetrzymasz te pol godzinki nic ise nie stanie i byc moze zje wtedy wiecej i tym samym moze nastepnym razem dluzej wytrzyma.. nasza juz zjada 120 ml co 3-4 h

Instagram mój
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości