![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie od 28.12, zapraszam! Bądźmy zgrabne do wiosny!!
Moge i ja się dołączyć? Mam 166 i waże 60 kilosów, a marze o 54
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() no ale trudno, budowy nie zmienię, a postaram się je jakoś wysmuklić ![]() Każdy może dołączyć ![]() Witajcie nowe ![]()
1.Odchudzam się! 61-60-59-58-57-56-55-54-53 Edytowane przez benalmadena Czas edycji: 2010-12-28 o 13:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Jeśli mogę, chciałabym się wprosić
![]() Dla większości z Was 60 kg to tragedia.. Dla mnie 70 będzie sukcesem ![]() Jeszcze 2 dni temu ważyłam 83 kg. Obecnie waże 81. Straaaasznie chciałabym ważyć 73 kg tak jak rok temu. Niestety moje obżarstwo mnie zgubiło. ![]() Od dziś stosuje dietę Montignaca. Ponoć skuteczna. Tak narpawdę nie jest to dieta, a sposób odżywiania. Jadamy 3 posiłki (węglowy, tłuszczowy i węglowo-białkowy). Jeśli któraś chciałaby więcej informacji to proszę pisać ![]() ![]() Mam nadzieje, że z Wami wytrwam drogie Wizażanki ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Pierwszy dzień diety póki co bardzo grzeczny
![]() Sama osobiście nie lubię diety Dukana, bo chudne na niej okropnie wolno, lub wcale, a mój żołądek musi po niej miesiącami wracać do normy. To co jem, to moja własna wariacja na temat diet. Staram się jednak w ogóle nie jeść pieczywa, bo wtedy szybciej chudne. Mam trochę mało czasu dziś, ale spróbuję polecieć na jogę albo basenik... ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Lecę na mały spacerek w podciśnieniu ![]()
_________DIETA ![]() 53.5- 53- 52- 51- 50- 49,5 ![]() (mam 157 wzrostu, bez obaw ![]() Edytowane przez gumiak Czas edycji: 2010-12-28 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Witam
Nigdy nie logowałam się na forum ale dziś postanowiłam spróbowac i przyłączyć się do was. Może z wami uda mi się schudnąć. Mam 28 lat i 16 miesięczną córcie przy wzroście 160 cm waże 70 kg - strasznie dużo!!! Na początek chciałabym pozbyć się 10 kg To będzie piekielnie trudne bo ostatnio mam apetyt jak diabli Diety żadnej konkretnej nie mam zamiaru stosować bo gotuje dla męża i małej i nie jest to niezdrowe ale podjadam i uwielbiam słodycze!!! ![]() Zaczne od błonnika bo zachamuje mój apetyt a z ćwiczeń to brzuszki bo mi została pamiątka po małej. Z ochotą będę czytać co u was słychać i jak wam idzie bo każdy wasz sukces zmobilizuje mnie do wytrwałości ![]() Trzymam za was wszystkie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Zamieszczam mój jadłospis na dziś
![]() o godzinie 11 - Śniadanko kawałek chleba żytniego pełnoziarnistego z sałatą, chudym twarogiem zmieszanym z jogurtem naturalnym, rzodkiewką, ogórkiem, pieprzem i szczyptą soli. Pół szklanki kefiru naturalnego. O godzinie 15.30 - Obiadek Makaron ze specjalnej mąki Durum ze szprotami w sosie pomidorowym. Mmmmniaaam ![]() Około 19:30 - kolacja sałatka z Marchwi, Sałaty, Rzodkiewek, Ogórka + pół jogurtu naturalnego + pół szklanki kefiru ![]() Aż się dziwie, bo żadnej wpadki jak narazie ![]() ![]() Też piszcie jakieś swoje przepisy ![]() ![]() Powodzenia Dziewczyny ![]()
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Bardzo spodobały mi się zasady Benalmadeny więc odgapie troche zmodyfikuje i powiesze na lodówce!!! a jak!!!! Jak zaczynamy to zaczynamy!
Moja zasady, których będę się trzymać: 1. zero słodyczy!!!!! 2. dużo wody codziennie z błonnikiem!!!! 3. regularne godziny posiłków 4 .zero fast foodów 5. codziennie 30 brzuszków, 30 nożyce 6. jem małe!!!! porcje posiłków 7. nie podjadam między (NIGDY!)!!!!!!!! 8. nie jem po 18 !!! ![]() w teorii to super wyglada i na kartce. Teraz w dużej mierze od was i o tego jak wam idzie zależy czy będe sie trzymać planu!!! no bo jak wam dobrze pójdzie to ja nie chcę być gorsza!!!! Trzymam kciuki za NAS!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Apropos Dukana, to mi ta dieta jezeli chodzi o dozwolone pokarmy pasowala całkiem. Wszystko mi smakowało, dlatego mam zamiar niektore rzeczy z niej stosowac - jezli smazone to teflonie, slodze słodzikiem i np bede jesc chudy nabiał i chude miesko. Smacznie a zdrowo.
![]() Owoców na pewno nie bede sobie zalować, a tego mi meeeega brakowało na Dukanie
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
![]() wiecie co? muszę tutaj przed Wami wyznaczyć sobie stałe godziny posiłków. Ja głupia myślałam, że to tak spontanicznie sobie je ukształtuję, ale nie..po dzisiejszym dniu widzę, że ja muszę mieć jasno, czarno na białym je napisane. A więc 7:00 śniadanie 10:25 2. śniadanie 15:00 obiad 18:00 kolacja A teraz, póki mam wolne: 9:00 śniadanie 12:00 obiad 15:00 kolacja (trzeba tochę odpokutować święta ![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
no widze, że tu dość twardo się trzymamy z dietą.
A co do 3 posiłków nie za mało?? jedzenie do 18 jest dobre, jeśli idziemy spac o 21. ja dziś też się trzymam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
czy moge dołączyć? mam podobny problem jak Wy ;-) i również dołączam do klubu okropnych łydek! Mam 159/160cm i ważę 56,5, chciałabym podobnie jak kilka tutaj dziewczyn schudnąć do 48 kg ![]() ![]() Będę tak jak wy, pisała, co każdego dnia zjadłam ![]() Słuchajcie, może ustalimy sobie jakiś jeden wspólny dzień ważenia i wpisywania efektów?do końca lutego mamy jakieś 9 tygodni, na pewno nam się uda... co wy na to, żebyśmy np wpisywały swoja wagę, każda, w soboty rano? Zaczęłybyśmy od tej ;-) Aha i jeszcze takie psychologiczne podejście, czytałam kiedys, że nie powinno się mówić: NIE jem słodyczy, tylko : ELIMINUJĘ SŁODYCZE/ KONIEC ZE SŁODYCZAMI, albo zamiast NIE jem po 18:00 , mówić: jem DO 18:00, BO PODOBNO MÓZG ODRZUCA WYRAZ "NIE" i wtedy zostaje: jem po 18 ![]() ps. musicie mnie motywowaĆ i biczowac za wszystkie grzeszki, bo bardzo łasa na pokusy jestem ;D
63-62-61-60-59-58-57-56-55,5 ![]() 60- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez jenny60 Czas edycji: 2010-12-28 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
U mnie godziny posiłków, to kiepska sprawa, na pewno nie beda regularne. U mnie przede wszystkim 0 słodyczy i mniej jedzenia w ogole. musze sie zaopatrzyc w jakies warzywka bo w lodówce same cieżkie potrawy ze Świąt.
Wiecie co jest najgorsze. Dowiedzialam sie wczoraj, ze ide na bal sylwestrowy i teraz popłoch, bo ani sukienki nie mam, ani butów, fryzjera zamówionego i nic, a za to brzuch wielki jak beben!!! Nie lubię takich niespodzianek. ![]()
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy tylko ja tu mam 168 cm??:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() można się dołączyć? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wraz z powrotem do szkoły (poniedziałek) już dieta będzie normalna ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
![]() moje BMI także jest odpowiednie, ale od początku wakacji przytyłam 6kg - tylko i wyłącznie z powodu braku ruchu i mega obżarstwa. Przybrałam na wadze niezdrowo. Chciałabym wrócić do swojej naturalnej wagi. Damy radę ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
![]() ciekawe są te zagrania psychologiczne ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hmm a stosujesz jakąś diete czy jak? ograniczasz się ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Ojeju aleście się dziewczyny dziś rozpisały
![]() Oj, ja dziś niedietetycznie ![]() ![]() Ja z silną wolą nie mam problemu. Potrafię rano wstać, powiedzieć sobie: Koniec jedzenia! I trzymam się dwa tygodnie na głodówce. Ale wiem, że niestety to nie jest wyjście, bo potem zawsze dopada mnie małe jojo (małe, bo część kg wraca, a część już nie) ![]() Kurcze, niby schudłam te 23 kg, ale kg, które chce jeszcze zgubić uparły się i niestety nie chcą odejść ![]() Widzę, że nie tylko ja mam problem z łydkami ![]() ![]() ![]() Jutro kurier ma przynieść nowy rowerek stacjonarny. Myślicie, że jazda na nim przyniesie jakieś efekty (wyszczuplenie nóg)? Bo ostatnio po jeździe na rowerku w klubie, mam wrażenie że nogi są jeszcze większe (a jeżdżę po 30 km, przy najmniejszym obciążeniu) ![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
do jakiego BMI dążycie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() też mam strasznie umięśnione nogi, już je powoli zaczynam akceptować, bo podobno mięśni nie da się usunąć (jakby jednak ktoś znał cudowny sposób na bezpieczną redukcję, będę wdzięczna ![]() oj nie wiem jak z tym rowerkiem, powinnaś chyba jeździć na małym obciążeniu i nie przesadzac, bo rzeczywiście mięśnie mogą zwiększyć obwód. Ja się pocieszam, że lepsze takie niż kołki, choć ich nienawidzę szczerze ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- nawet nie wiem jakie to będzie BMI, chciałabym tylko powrócić do mojej dawnej, naturalnej wagi - przy niej czułam się idealnie ![]() Kilogramy czy BMI niebardzo odzwierciedla wygląd ciała, a ja wiem, że przy tych dawnych wymiarach wyglądałam o niebo lepiej, więc do tego dążę ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------
1.Odchudzam się! 61-60-59-58-57-56-55-54-53 Edytowane przez benalmadena Czas edycji: 2010-12-28 o 18:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
no tak ale zaś wiadomo , że przy BMI 18 nie wygląda sie grubo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Ja bym się nawet na te moje umięśnione nogi nie gniewała, ale marzę o tym, aby były szczuplejsze........
Moje BMI to 21, a gdy dojdę do wymarzonej wagi będę mieć 18,3 ![]() A dojdę na pewno ![]() ![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
ale to juz wtedy jest niedowaa. Moze zanim niedożywienia warto wyćwiczyć ciało tak aby wyglądało na to 48 a wage miec przynajmniej na granicy normy??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Witam, można się jeszcze dzisiaj przyłączyć?
muszę przyznać, że jeszcze nigdy nie odchudzałam się "w grupie" więc pomyślałam, ze może to być ciekawsze i bardziej skuteczne ![]() ważę obecnie ok 64.5kg, chciałabym zrzucić około 7-8kg, w sumie kg dla mnie się nie liczą, bardziej to żebym się poczuła w swoim ciele. Ah i mam 170cm wzrostu
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
A można od jutra??
![]() Odrobina o mnie:: wiek: 24 (w tym jeszcze roku ![]() waga: 57 kg wzrost: 164 cm cel: przynajmniej -5 kg dzieci: 1 w wieku 2 lat przed ciążą: 54 kg od porodu: O kg w którą kolwiek stronę nastrój: czuje sie masakrycznie, duzy brzuch, uda nie na pokaz, trzesaca się pupa i niestety mały biust, ćwiczenia nawet proste to dla mnie wyzanie, zaraz zakwasy, zero rozciagniecia, jestem okropna ![]() Proponuje zebysmy moze używały kolorów np. na jakieś potrawy, cwiczenia, żeby odróżnić to co nas najbardziej interesuje. A teraz pomózcie. Chcę zacząć od jutra, oczywiscie miało być od dziś ale nie wyszło... Siedzę cały czas w domu z dzieckiem, nie pracuje, uczę sie zaocznie. Mieszkam na wsi wiec nie mam mozliwości pójść na siłownie, brak osoby do zostania z dzieckiem wiec to niemożliwe, Mielismy parę miesięcy fitness tu w okolicy ale skończyły się zajecia... w kwietniu. Jak zaczać> Wasze dobre rady mile widziane Aha, jak robicie te suwaczki z kg??? Wątku, nie daj mi o sobie zapomnieć...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
NNaTT Przez ćwiczenie wzmacniasz mięśnie, które rosną. A mięśnie są cięższe od tłuszczyku
![]() Ja dziś bez grzechów i mam nadzieje, że tak pozostanie. Jest tu ktoś na Montignacu?? ![]()
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Eh nieważne. Zaraz zabieram sie za cwiczenia: Brzuszki z Cindy Crawford - ok 250 wychodzi razem, trwa 10 min 8 min abs - zobacze jak sie bede czuc po brzuszkach z Cindy i czy sie jeszcze na dodatkowe porwe 8 min legs - koniecznie! 8 min buns - koniecznie! 8 min arms - chcialabym ale musze najpierw zaopatrzyc sie w hantelki jakies nie za cięzkie. Trzeba się pozbyć tych chorągiewek, ktore wiszą po tricepsem. BLE! Chcę być jedrna i smukła, a nie rozlana, a taka się czuję/. Powiem Wam dziecwzyny, ze bez tego WF- u (u mnie 3 rok studiow) to jednak człowiek flaczeje z każdym dniem. Do ROBOTY!!! Dam wieczorem znac jak mi poszło. Taka spowiedz jest motywacją. Tzreba miec się czym chwalić bo jak nie to ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Najlepszy sposób na zrzucenie paru kg to impreza, mnóstwo ruchu, sama woda
![]() ![]() Ja ważę 68 kg ![]() Dziewczyny, jakie ćwiczenia wykonujecie? Ja mam na najbliższą siłownię 20kg, nie chce mi się tam pędzić, w zimę biegać nie będę, a nie wiem czy normalne ćwiczenia są najlepszym wyjściem.
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
co to za zestaw ćwiczeń? jakieś wideo?
właśnie sobie popodskakiwałam i słuchajcie,zawsze sie najpierw człowiek męczył, a teraz najpierw bolą nogi, kompletnie zesztywniałe. Co jecie zamiat chlebka? pieczywo ciemne? czy może lepsze waza itp? kiedys pamietam ograniczałam po prostu jedzenie i ćwiczyłam wieczorami, trochę schudłam, ale kiedy to było...... Edytowane przez aga8603 Czas edycji: 2010-12-28 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
aga8603 biały chleb to zbrodnia, ciemny razowiec z jakimiś ziarnami jest ok, sama taki jem, zamiennie z owsianką
![]()
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
To ja widzę, że obok klubu okropnych łydek możemy śmiało założyć też KLUB POKURCZA, tudzież kurdupla, dla dziewczyn poniżej 160
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.