|
|
#2761 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
dzięki kochane za info o masażu
już drukuję
|
|
|
|
#2762 |
|
Zadomowienie
|
A ja wypiłam cały i nawet mi smakował, ale to było na samym początku ciąży, no i co najważniejsze mi pomógł
|
#2763 |
|
Raczkowanie
|
co do wieku to ja też nie najmłodsza
29lat a tż 27lat-ja to mam młodzieniaszka![]() Babonku u ,mnie podobnie tylko plus 2 lata ![]() ja 31lat, mąż 29 ))ale ja wyglądam na szczeniarę (153 cm, drobna blondynka) a mój mąż koszykasz 2m )))zobaczymy co nam wyjdzie
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
A tak wogóle to ja jestem wpisana na liste??
Agnieszka lat 21 tp 4 sierpnia 2011 ![]() Wiecie co, naczytałyśmy się z siostrą przesądów ciążowych i aż mnie brzuch ze śmiechu boli.... |
|
|
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
Nerola-czy ja przegapiłam,czy Ty znasz juz płec dzieciaczka??córcia??
krwawienie ![]() co do domowego leczenia w ciąży to syrop z cebuli, albo miód+czosnek+cyryna działają dosc dobrze. a jeśli zajdzie potrzeba to nie bac się leków zleconych przez lekarza,lepiej nawet wziąc antybiotyk niż nie doleczyc dużego choróbska... Karolinee-mam czasem takie dziwne uczucie w pochwie... coś jak opisujesz... okazuje się ,ze to nic... Scio-ale masz "fajną " koleżankę Nesca już pewnie pisalaś,ale nie pamiętam...odstawiłaś "bromka"? Margaret-ale fajnie z tymi ubrankami ja to bym się ich na oglądac nie mogła![]() Bella7 ![]() Kasiahexe ![]() LadyInBlack zeby szybko Cie odpuściło
|
|
|
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
My na razie nie baraszkujemy, ale to raczej dlatego ze mąż miał kontuzje kolana ale musze przyznać że mam coraz większa ochotę
![]() My dzisiaj dostaliśmy mase ubranek dla dzidziusia między innymi takie buciki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
to moje zakupki dla Fasolki
|
|
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
Kasiahexe-Tobie też zyczę zdrowka
![]() co do przytulanek,to mój gin mówi,że można spokojnie,tylko,żeby to były stosunki płytkie,takie coponajwyżej szyjkowe... i tak też się staramy..chociaż ja dalej mam większą ochote na spanie niż na bzykanie.... a teraz opowiem o wizycie Weruczek-mam nadzieje,że Twoja będzie tez taka piękna dzidziuś jest,ma niecały cm długosci i serducho mu bije jak szalone...gin stwierdził,że ten krwotok który miałam to była prawdopodobnie miesiączka![]() życzę miłego wieczoru i do jutra
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
To nie jestem sama wśród zakupów
kamień z serca a na jaki rozmiar kupujecie ?BABONIK no widzisz superaśnie
Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2010-12-28 o 20:35 |
|
|
|
#2770 |
|
Zadomowienie
|
My będziemy dokupować tylko troszke kaftaników, bodziaków i pajacyków na 56-62 bo jak dzisiaj przeglądałam te ubranka które dostałam to jest bardzo dużo rzeczy na maluszka. A i tak z tych najmniejszych ubranek dziecko szybko wyrasta.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do przytulanek, to ja mam chetkę, ale przy stosunku bardzo się spinam (podświadomie) i odczuwam jakis dyskomfort, ale za to inne metody jak najbardziej
|
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2773 |
|
BAN stały
|
Babonik a no przegapiłaś
![]() Ponoć mam córeczkę Ale boję sie głośno mówić bo Krystian też był w 4 mies. córeczką ![]() Właśnie co do tych pochw-pamiętam jak mówiłam w szpitalu,że mam skurcze pochwy(nie podbrzusza).Lekceważyli mnie a to ból jak w łydce masakryczny i mnie wyginało. W końcu jedna p.doktor na obchodzie powiedziała,ze to nerwobóle. Teraz mialam takich kilka ale bardzo łagodne. I na brzuchu czasem czuję kilka kamieni i wychodzi po obmacaniu,ze to macica sie kurczy. Ale to normalne. Innych objawych poronnych nie mam bo szyjka dłuuuuga i zamknięta,łożysko na miejscu i cała reszta ok. Tylko ten krwiak olbrzym schodzi.Myślę,mże za parę dni już po nim będzie-oby. Ciuszki-bomba!!! Saszki niemożliwie piękne ![]() A ja nie mam już niemal nic dla noworodka. Jedynie becik i 2 bodziaki,2 pajace. |
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam lekarz na początku zabronił jakichkolwiek czułości, ale w końcu spróbowaliśmy i na szczęście nie zdarzyło się jeszcze żadne plamienie itp więc wszystko ok ![]() Babonik, po pierwsze to cieszę się że badanie ok!! A przepis na ciasteczka wrzucam bo jest banalnie prosty a wyszły pyszne ![]() 25 dag sera żółtego zetrzeć na tarce, dodać 30 dag mąki, 2 żółtka, szczyptę soli, łyżeczkę ostrej papryki, łyżeczkę proszku do pieczenia i 15-20 dag masła. Wyrabia się ciasto wyglądające jak kruche, wałkujemy i wycinamy ciasteczka. Można posmarować wierzch białkiem i np posypać orzechami. Pieczemy koło 15 minut w 180st. Widzę że już zakupy robicie dla maluszków ja chyba za bardzo strachliwa jestem i czekam...jakoś może bezpodstawnie, ale nie chcę zapeszyć.... ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2010-12-28 o 20:56 |
|
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
ania ja też strachliwa,ale stwierdziłam, że ciąża jest po to żeby się nią przede wszystkim cieszyć, a co jak nie zakupy ?
|
|
|
|
#2776 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przymierzałam jedne jeansy, bardzo fajnie leżały chociaż pas jeszcze luźny ale 149 zł i trochę mi żal. Przymierzałam kilka par i tylko w jedych wyglądałam fajnie, więc ciężko by mi było na allegro kupić ;/ pewnie jedne normalne kupię, więcej nie trzeba bo ciepło będzie jak brzuszek będzie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
może trochę rzadziej niż przedtem, bo wieczorem padam i zasypiam w drodze z łazienki do sypialni. Ale dziś już TŻ zapowiedział wspólną kąpiel... ![]() Cytat:
No nie mogę, wy już śpioszki, ciuszki.... nawet ciuchów ciążowych boję się kupić. teraz mam jedne spodnie w których mogę się zapiąć to w nich chodzę. Na pewno już niedługo będę potrzebować innych...
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2010-12-28 o 21:10 |
|||||
|
|
|
#2777 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chciałam sie pochwalić Naszym robalkiem
Jesteśmy w 12 tygodniu a wydaje mi sie że mam duży brzuch ![]() Dzisiaj razem z mamusią a w poniedziałek pochwalę sie robalkiem na fotkach
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
margaret masz śliczny brzusio
|
|
|
|
#2779 |
|
BAN stały
|
Babonik a tak w ogóle to cieszę sie,ze wsio z maleństwem w porządku.W sumie,to innego wyjścia nie ma jak być tylko w porządku
![]() I takie wielki już-1 cm. rośnie jak na drożdzach Margaret-Ty już sie rozglądaj za ciążowymi bo to już nie przelewki z takim brzusiem |
|
|
|
#2780 |
|
Przyczajenie
|
No to jeśli chodzi o wiek to ja mam 31 a mąż 37, więc do najmłodszych nie należymy.Dzidzia ma się urodzić na krótko przed moimi 32 urodzinami,chyba że zechce posiedzieć kilka dni dłużej i zrobi mi urodzinowy prezent
![]() a co do sexu...to zero.Ja nawet nie mam ochoty,męża zadowalam w inny sposób co by biedaczek na bok nie poszedł .Zresztą dwie poprzednie ciąże też wytrzymałam bez sexu to i tą też wytrzymam
|
|
|
|
#2781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny które sa mniej wiecej w tym samym tygodniu co ja też macie takie brzuszki
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Wy sie tak licytujecie o ten wiek, a mnie to nikt nie przebije Z przytulankami u nas jest ok, nawet czesciej niz przed, ale to pewnie do czasu, bo potem z brzuchem mi jest niewygodnie, a szukac innych pozycji, to nie dla mnie ![]() Zmalowana gratuluje synka! Ciekawa jestem, czy tak juz zostanie? Bo czytalam, ze na tym etapie narzady chlopca i dziewczynki wygladaja podobnie, a tylko po kacie nachylenia "ptaszka" mozna poznac jaka to plec. Babonik gratuluje pozytywnych wiesci po wizycie. No i widzisz, nie trzeba bylo sie stresowac. Co do Sylwestra, to my jedziemy znowu do moich rodzicow, bo zostawilismy tam dziewczyny i teraz po nie pojedziemy. |
|
|
|
#2783 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja od tygodnia pomykam w ciażowych a wcześniej w dresach i pumpach. Tyle,ze u mnie 15/16 tydz. |
|
|
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
u mnie PSPJa jak byłam przed świętami w H&m to były też przeceny ubrań ciążowych i się wkurzyłam bo były fajne sztruksy po 40zł, to jak na złość nie było na mnie rozmiaru. Margaret ja też w 12 tc i mam taki brzuszek, hehe ale u mnie dwa bąble siedzą W ciąży z Julką miałam taki w 6 m-cu ( jak wrócę do pracy w styczniu to wrzucę fotkę teraz i wtedy, bo komputer skanera nie widzi a tamte fotki mam już tylko na papierze)
|
#2785 |
|
Rozeznanie
|
ło margaret - jestem pod wrażeniem
ja zaczynam 11tc i tylko jak zjadłam wigilijne dania to mi brzuch wywaliło, tak to normalne spodnie ubieram![]() dziś przyszły moje pierwsze ciążowe jeansy, strzał w 10tkę. ale jeszcze poczekają. http://allegro.pl/e-vie-spodnie-jean...377441370.html |
|
|
|
#2786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2787 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() To biodrówki? |
|
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
U nas w temacie przytulanek też raczej posucha. Przed ciążą należałam do kobitek, które zawsze miały ochotę
, a teraz dupa, nijak mi się nie chce. Tylko mój biedny tż rzucony teraz na głębokie wody, bo on nie przyzwyczajony do takiej abstynencji . No, ale oczywiście, staram się sprawić by jak najmniej na tym ucierpiał . Pozatym, za każdym razem, kiedy się przytulamy, mam obawy czy nie zaszkodzimy dzidzi i wtedy już czar zawsze pryska
|
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam do klubu
dodałam coś od siebie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

już drukuję

Zakończone: 2
zeby szybko Cie odpuściło

a na jaki rozmiar kupujecie ?
jak tak można komuś powiedzieć, tym bardziej znając jego sytuację??