|
|
#2821 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Też chcę wziąć ze sobą na USG S. żeby popatrzył to się bardziej wczuje, a co do przytulanek to u nas nic bo S. się boi o dzidzię, żeby nic nie zaszkodzić.. hmm nie powiem że mi to całkiem na rękę no ale nic na siłę
|
|
|
|
#2822 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Dzisiaj coś mnie zgaga męczy do rana Tż pojechał na komisje do tego nieszczęsnego ZUS-u a jak wróci jedziemy na jakies zakupki sulwestrowe A wczoraj jak się widzieliśmy ze znajomymi to sie zadeklarowali że każdy coś przyniesie bo ja w ciąży to nie mogę wszystkiego robić sama i mi ubyło rzeczy do przygotowania ![]() Jeszcze pewnie jakieś fajerwerki będziemy musieli kupić żeby moje duże dziecko miało trochę radości ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- To jak będziecie razem u lekarza to zapytaj go czy sex jest bezpieczny, może jak Twój Tż usłyszy od fachowca ze dzidzi nic nie zagraża to przestanie panikować
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
O matko, ale mnie pociągnęło, całe śniadanie wylądowało w toalecie
I do tego wszystkiego jeszcze mała się rozchorowała, a mnie już zaczyna rozkładać, idę sobie zrobić jakąś miksturę...najwyżej ją zwrócę
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." P. Coelho Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynkihttp://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png Edytowane przez asiago Czas edycji: 2010-12-29 o 10:48 |
|
|
|
#2824 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
![]() Ja obudziłam się gwałtownie, jakieś 40 min. temu bo... śnił mi się koszmar. Śniło mi się, że nasza dzidzia urodziła się dużo za wcześnie, miała (dosłownie!!!!) kilka cm wzrostu. Ja nie miałam pokarmu, żeby ją karmić, a nic innego nie miałam żeby jej dać i ona taka gasła mi z minuty na minutę, robiła się malutka jak Calineczka. Boże, obudziłam się zlana potem... Już chcę, żeby jak najszybciej przyszedł 10 styczeń, bo wtedy mam wizytę, i chcę w końcu sprawdzić, jak się ma moja dzidzia. Wiem, że to może głupie, ale ten sen jakoś mnie rozbił ![]() Co do tża na usg, ja też chcę, żeby był już ze mną na kolejnym. Na pierwszym go nie było, bo po pierwsze lekarz mnie trochę zaskoczył, bo myślałam, że jest jeszcze za wcześnie na usg, a poza tym to było dowcipne... Mój tż był niepocieszony, że go nie zawołałam, ale ja już go znam - on by tylko patrzył co ten "okropny" lekarz mi tam wkłada , zazdrośnik jest nawet o takie głupoty |
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam jak po ogień
robię żur i mam cichą nadzieję, że wyjdzie pysznydałam duuuużo czosnku tak w ogóle mój mąż kupił sobie PS3 i nie mam chłopa w domu ale ma tylko 3 gry póki co z czego jedną już przeszedł więc liczę, że za niedługo go odzyskam
|
#2826 | |||||
|
Rozeznanie
|
dzień doberek
za mną pierwsza prawie w całości przespana noc, wstawałam tylko 2 razy żeby się wykaszleć i nie budzić męża, nawet nie wiem kiedy rano wstał do pracy, sam sobie zrobił kanapki, pocałował tylko w czółko i poszedł, aż mi głupio.. jejuuuuu, dziewczyny, za Wami nadążyć ![]() Cytat:
Cytat:
ja się już trochę wkurzam z tą chorobą, wciągnęłam na śniadanie kanapki z serkiem i mega dawką czosnku, martwi mnie tylko ten kaszel, zwłaszcza te gluty, które odkaszluję ja nie wiem, czy to takie nic, jak twierdziła internistka..Kurczę, a za 2 dni Sylwester.. Cytat:
Moje maleństwo dziś kończy 12 tc wg OM a mi dopiero ledwie, ledwie zanika talia.. ale ja przez ten czas miałam takie mdłości, że zamiast coś przybrać, to schudłam ok 4kg.. Jem, bo muszę, dobrze, że chociaż nie wymiotuję.a czy ja też mogę przynależeć do klubu? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Lady w sprawie klubu to do neroli
|
#2828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mojemu meżulkowi ostanio sie sniło ze urodziłam córeczke, a połozna odbierala mi porod w klatce chociaz na zawiele sie nie przydała bo podobno wstałam wzielam córeczke za reke i poszłysmy heh A ja sie obudziłam dzisiaj o 2 w nocy ze strasznym glodem :/ przepiłam woda i wystarczyło tego jeszcze brakowało zebym wnocy wstawała jesc :/ i tak juz przybyło mi ponad 2 kg :/ A czy jest możliwość zebym mogła nalezec do klubu?? |
|
|
|
|
#2829 |
|
Zadomowienie
|
Nerolka ja nie dostałam żadnej wiadomości z zaproszeniem do klubu
mój tż był ze mną na usg docipnym uznałąm, że skoro chce być ze mną przy porodzie to niech się chłopak wprawia ![]() karolinee1983 o matko kobieto wyobraźnie to ty masz ![]() zanka u mnie dziś pizza no mi mów ja też nie mam męża gra w call of duty nie ma cicia papałaasiago coś tam zawsze zostanie dla maluszków nie martw się wymioty się skończą w końcu, a który tc? |
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
dodałam w klubie parę fotek
żeby nie było że Was tylko podglądam
|
|
#2832 |
|
Rozeznanie
|
kochana, w takim razie możemy sobie podać ręce. Mój mąż też jest "uzależniony" od Call of Duty
Czy Twój kupił już sobie najnowszą wersję Black OPS? Mojego namówili koledzy, z którymi sobie namiętnie w te głupoty pogrywa, tak więc i ja wiem co to znaczy męża mieć w domu ale tylko ciałem
|
#2833 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc mamusie
![]() Mam pytanko. Jak wy liczycie wiek ciazy??? Bo ja juz nie wiem. Czy od pierwszego dnia ostatniej @ czy od dnia zaplodnienia. To jest jakies 2 tygodnie roznicy. U lekarza jeszcze nie bylam. Ide dopiero po nowym roku. Ja tez praktycznie nie mam meza w domu. PS3 rzadzi. Aktualnie na tapecie Gran Turismo 5. Dla nie wtajemniczonych - wyscigi samochodowe. Kasiahexe ja tez aktualnie przebywam w Uk. Bylas juz na pierwszym spotkaniu z midwife??? |
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dobrze że mojego nie ciągnie do takich rzeczy on to z kompa rzadko korzysta, tyle co z poczty, nk, ew. sport, program tv itp. Nigdy chyba nie widziałam żeby grał
|
|
|
#2835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
apropo snów, to ja dzisiaj miałam po prostu cudowny, śniło mi się że mojej ***...tej teściowej spryskałam wszystkie kwiaty w domu randapem i ona akurat weszła do domu (bo jej nie było a ja miałam klucze, w sumie to mam) i o mało nie zemdlała, bo dostała list, sąd zasądził jej 335 zł/m-c alimentów które ma płacić dla swojego męża alkoholika, z którym nie żyje i którego w rzeczywistości ostatnio próbowała sądownie wyrzucic z domu. Piękny sen...jak wstałam żałowałam że to nie prawda, przydałoby się bladzi za to wszystko co nam zrobiła ostatnimi czasy ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- mój na szczęście nie gra w żadne gry,nie sory jak wejdzie na kurnik to cały wieczór do nocy potrafi grać w karty A co do porodu to mój był przy porodzie Julki i dzięki Bogu, bo bez niego chyba nie dałabym rady, całego go pogryzłam uznał że w pracy też może się zdarzyć że będzie musiał być przy porodzie, więc stał dzielnie za lekarzem i patrzył, nagrał filmik komórką i przeciął pępowinę...a najlepsze jest to że chodził i się chwalił że razem ją urodziliśmy...taa, tylko czemu to mnie bolało a nie jego????
|
|
#2836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do przytulanek to nie mam nastroju bo cały czas mi niedobrze ![]() Dla zainteresowanych mogę wkleić tekst o technikach stosunku zastępczego tzw udowego itp Baboniku z prolaktyną borykam się od 2003 r oficjalnie , nieoficjalnie od 1997. Bromek odstawiłam w 2009 r bo miałam operację zatok a on strasznie zatykał mi nos, nie wróciłam do niego więcej ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też się dzisiaj coś śniło, że urodziłam piękną córeczke a więcej szczegółów nie pamiętam bo zawsze zapomnę co mi się śniło
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2010-12-29 o 13:07 |
|
|
|
|
#2838 |
|
Zadomowienie
|
Stronczek27
tak byłam strasznie dużo wypełniania papierków :/ jeżeli juz dostałas ta niebieska ksiazke to radze sobie ja dobrze poczytac i prztłumaczyc nazwy chorób bo jest tego naprawdę sporo ja połowy nieznalam i zaluje ze wczesniej tego nie przetłumaczyłam chcoiaz ona mi wszystko jakos wytłumaczyła ![]() a w UK gp wyliczy Ci wiek ciazy od ostaniej miesiaczki ja mam wyliczane przez usg bo zdazyłam juz dwa zaliczyć a raczej wymusic na nich zrobienia mi :/
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie rozlozylam,m kaszle jak gruzlik, goli mnie glowa, maly ma goraczke i tez kaszle ale ja malo co moge brac a on juz ma lepiej
przeczytalam co pisaliscie i nawet nie wiem co odpisywac. fajne jestescie, dzieciaczki fajne, kolezanki bez taktu niefajne, pawiki niefajne,.ja mam jak zwykle ochote na przytulanki - czyli wcale. i hurraaaaa - wrocily zatwardzenia znowu latam do kibla i na papierze krew takie sa silne... ech... ale mdlosci nie mam, za to przepona i brzuch od kaszlu bolia ja rocznik jak w nazwie, maz 2 lata starszy i nei zalujemy, momo ze znajomi sie pukaja w glowe bo to takie raczej rzadki, ze to nasze 2 dziecko |
|
|
|
#2840 |
|
Zadomowienie
|
Nesca-no nie przypuszczałabym ,że bromek zatyka nos... ale jazda... ja dalej biorę.no to super,że zaszłas w ciążę bez bromka,bo ja bez niego ani rusz...
Stronczek- w zasadzie liczy się ciążę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki,ponieważ to jest raczej pewna data...co do dokładnej daty zapłodnienia raczej nigdy nie będziesz pewna,chyba że bzykaliście się raz i wtedy własnie zaszłaś w ciążę czyli umownie liczy się 40tygodni od ostatniej miesiączki...a wiecie co??obudziły mnie w nocy mdłości no normalnie szok.... ale jakoś udało mi się znów zasnąc...
|
|
|
|
#2841 |
|
Zadomowienie
|
83monia a co stosujesz na zatwardzenia bo mnie tez mecza co jakis czas :
![]() slyszałam ze dobre sa bakalie ale rodzynek i innych suszonych swiństw ja nie przełkne ![]()
|
|
|
|
#2842 |
|
Rozeznanie
|
Mój małż też z tych co grają... teraz na tapecie Gran Turismo, ale odpukać, w rozsądnych ilościach
![]() Przeziębienia to chyba po kablu się rozchodzą też mnie zaczęło cos rozkładać, ale walczę i może jakoś się uda wykręcić od leżenia w łóżku.
|
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio byłam u endokrynologa i dołożył mi jod do łykania . Mi też cały czas zimno i czuję że jestem na granicy przeziębienia , wczoraj mój mąż kupił mi termofor żebym stopy sobie ogrzała. Zimno u nas w domu jest teraz jak do was piszę to mam rękawiczkę na prawej ręce bo by mi chyba zamarzła ręka. Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2010-12-29 o 12:12 |
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w styczniu kończę 23 Małżeństwem jesteśmy od 4 sierpnia 2007r. Czyli w sierpniu minęły 3 latka. Dzidziuś urodzi się około 4 rocznicy ślubu Będzie to nasze pierwsze dziecko o które staraliśmy się 2 i pół roku
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś średnio ufam USG państwowemu, bardzo zależałoby mi na tym żeby lekarz dobrze umiał zdiagnozować tfu tfu tfu ewentualne wady |
|
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zrobiłam pierwsze zakupy dla mojego bąbelka
co prawda na allegro ale moge się pochwalić jak chcecie
|
#2848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2849 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja doszłam do wniosku, że dziś nie leżakuję, bo wczoraj tylko było mi gorzej od tego leżenia w łóżku. Dziś ciepło się ubrałam (wprawdzie dość niewyjściowo wyglądam w dresach, długim, starym swetrze itepe, ale i tak siedzę sama w domu a do czasu powrotu mężula doprowadzę się do ładu ), podkręciłam kaloryfery i ogarniam trochę mieszkanie po świętach, ale tak, żeby się nie przegrzać. Trochę mi lepiej jak jestem w pionie
|
|
#2850 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. W takim razie u mnie zaczyna sie wlasnie szosty tydzien
Kasiahexe ksiazki jeszcze nie mam. Bo to chyba za wczesnie. Umowie sie po nowym roku i wtedy pewnie ja dostane. Wtedy tez pewnie midwife umowi mnie na pierwsze badania i usg w 12 tc. A tak przy okazji jak ci sie udalo ich zmusic do tych skanow ??? ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

i mam cichą nadzieję, że wyjdzie pyszny
zeby szybko Cie odpuściło
ja nie wiem, czy to takie nic, jak twierdziła internistka..
a w poniedziałek pochwalę sie robalkiem na fotkach
Moje maleństwo dziś kończy 12 tc wg OM a mi dopiero ledwie, ledwie zanika talia.. ale ja przez ten czas miałam takie mdłości, że zamiast coś przybrać, to schudłam ok 4kg.. Jem, bo muszę, dobrze, że chociaż nie wymiotuję.

zębole

no normalnie szok.... ale jakoś udało mi się znów zasnąc...