|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
|
|
|
|
#2852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka chwal się szybciuchno
![]() Ja też Bo babcia już oszalała na punkcie ciuszków dla Maleństwa
|
|
|
|
#2854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do tego lekarza, to idź spróbuj, a nuż Ci podpasuje... Niestety prywatnie jest drogi (tzn.moim zdaniem, nie wiem jak dla kogo,no ale w końcu to Wawa ) -wizyta kosztuje 150zl + standardowe usg 50 więc w sumie na pierwszej wizycie z usg dowcipnym wyszły mi 2 stówy . Sama się zastanawiam, jak będzie wyglądało u niego "normalne" usg, przez brzuch. Liczę, że się na następnej wizycie już na nie załapię, ale nie wiem, bo w sumie to 11 tydzień będzie
|
|
|
|
|
#2855 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana cudne, masz je na żywo, ja na moje poczekam trochę
![]() i w załączniku ciuszki potem jak przyjdą porobię fotki i wkleję
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-01-02 o 16:23 |
|
|
|
#2857 |
|
BAN stały
|
Jakie poikniusie te Wasze ubranka
Ja sie z Wami nie bawie ![]() Ja tu sie hamuję od włażenia na dziecięce działy a Wy mi takie coś? Idę i ja w takim razie. Zanka-Ty kupujesz nowe? Kurczę fajnie ale mnie nie stać i zawsze kupuję używane a wyglądają jak nówki a w zestawach to kilka zawsze jeszcze z metkami było. |
|
|
|
#2858 |
|
Zadomowienie
|
CarmelaSoprano dzięki no ja mam nadzieję, że mój mały Chi też nie będzie tęsknić
![]() LadyInBlack2 no coś tam ostatnio dokupił, ale nawet nie pytałam co to jest heheh niech no tylko mi wypomnij, że "znowu czytam książkę" hahaha zęmsta będzie słodka ![]() asiago ło matko!! do 20 tc no ale każda ciąża jest inna i nie koniecznie będzie tak samo! widzę, że teściówka sobie nazbierała heheh randapem hahah w pracy na mnie patrzą co tak hihram a ja nie mogłam się powstrzymać jak czytałam twój sen Babonik oj fuj znam to z autopsji, ale szybko minie! kasiahexe na wątku laski mówiły że na zatwardzenia dobre są czopki glicerynowe, ale ja polecam jedno jabłuszko ze skórką dziennie u mnie skutkuje ![]() zanka jasna sprawa, że chcemy przecież my baby jesteśmy |
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w novum usg kosztuje 200 zł ale to w 3-4 D i pracuje tam lekarka polecana w necie tylko właśnie tłuc się z Woli na Służew to niezbyt mi się widzi ![]() Ubranka macie pięknościowe ja na razie jednak nie kupuję... Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2010-12-29 o 12:40 |
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
nerola ja nie mam ciuszków po Filipie, a kupować będę i nowe i używane
używane na allegro są super zestawy, ale to już nastawione na jakąś płeć, a ja póki co potrzebuję coś neutralnego więc będzie trochę nowych i trochę używanych przy młodym dostałam torbę ciuszków od rodziny, ale większość była w tak tragicznym stanie, że i tak musiałam kupować nowe, nie miałam wtedy konta na allegro więc wszystko ze sklepu, a za bodziaki tam 30 zł wołali, strasznie dużo kasy poszło na marne, teraz na allegro o wiele taniej mogę kupić takie ciuszki nowe i w pierwszej ciąży ciuszki zaczęłam kupować dość późno, koło 30 t.c., powiem szczerze, że to strasznie dużo kasy pożerało na raz, nie wiem czy teraz udałoby się tak od razu tyle pieniędzy przeznaczyć na wyprawkę dlatego teraz co miesiąc będę kupowała coś dla malucha
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2010-12-29 o 12:44 |
|
|
|
#2862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do skanow to poszłam do lekaza i powiedzialam ze starsznie mnie boli brzuch a ze to moja pierwsza ciaz to bardzo sie boje lekarka nie byla chcetna do skierowania mnie na skan wiec zapytałam gdzie moge zrobic prywatnie bo tak czy tak ja go zrobie nie mineło 2 godzinki jak ztamtad wyszłam i juz zadzwoniła GP z za dwie godziny mam byc w szpital na usg jak sie chce to mozna skierowac
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=neska951;24043758]50 zł za usg standardowe to jakoś podejrzanie tanio
![]() w novum usg kosztuje 200 zł ale to w 3-4 D i pracuje tam lekarka polecana w necie tylko właśnie tłuc się z Woli na Służew to niezbyt mi się widzi ![]() Spokojnie, jestem przekonana, że za usg 3-4D u niego zapłacisz też ok 200 zl 50 zl to ja za dowcipne tylko płaciłam, jestem ciekawa, czy przez brzuch nie będzie droższe
|
|
|
|
#2865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O widzisz jakieś opóźnienie mam heh śliczne ciuszki aż mnie bierze żeby też już coś kupić, ale też mam dostać od rodzinki po kuzynkach może będą jakieś neutrale.. bo jak będzie chłopak to większość pewnie się nie nada.. Edytowane przez Osioleknat Czas edycji: 2010-12-29 o 12:51 |
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=karolinee1983;24043 948]
Cytat:
|
|
|
|
|
#2867 |
|
Rozeznanie
|
ja narazie też powstrzymuję się przed zakupem ubranek, zabawek, itp. Ni jestem przesądna, ale jakoś wolę poczekać. Mąż chciał już meble zamawiać to też go sprowadziłam na ziemię. Narazie unikam sklepów dla maluchów bo wiem, że jak tam wejdę, to się nie powstrzymam. Z resztą, znając jednych i drugich przyszłych dziadków to w odpowiedniej chwili zasypią nas podarunkami
|
#2868 |
|
Wtajemniczenie
|
He he brawo Kasia bardzo pomyslowe. Choc z nimi to inaczej nie mozna. Jak sie chce cos miec to tylko tak. Jak bedzie mi trzeba to wykorzystam Twoja technike
![]() U nas w szpitalu jest podobno polska midwife, takze wybiore sie do niej i bede miala troche latwiej z ta ksiazka i chorobami o ktorych pisalas. Co do wieku. Ja tez naleze do tych ciut starszych mamus. Ja mam 27 lat a moj tż 28. To jest nasze pierwsze dziecko. Po slubie jestemy dopiero 4 miesiace. Najpierw byly studia, pozniej wyjazd za granice, musielismy sie tu jakos urzadzic, odlozyc troszke pieniazkow, pozniej slub i tak nam zeszlo z ta dzidzia
|
|
|
|
#2869 |
|
BAN stały
|
Zanka a ja tyle ciuszków sprzedałam,oddałam,ze szok.
A kupowałam od chyba 7 miesiaca.Tyle kasy poszło. Teraz na nowo szał zakupowy sie zacznie i też będę stopniowo kupować po kilka sztuk w miesiącu. W sumie po porodzie już nie kupowałam nic.Miałam wszystko łącznie z zabawkami,pozytywkami. Zabawki lepsze sobie zostawiłam na szczęście. Na razie na allegro mało co mi się podoba. Ja miałam schizy na pieski i małpki. A teraz odruchowo z kolei szukam różowego. A nie mogę bo mogła nastąpić pomyłka na USG.2 różowe pajace juz mam
|
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz oglądam ubrania raczej dla siebie i jestem zaskoczona że te wszystkie tuniki są z wiskozy, chciałabym bawełniane. Szukam też fajnych spodni jeansowych albo bojówek tylko nie wiem czym mam się kierować przy wyborze rozmiaru , mam brać taki rozmiar jak zwykle noszę? Czy jakiś XXXXL? |
|
|
|
|
#2871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co poszłam wziąć w końcu prysznic i nie zdąrzyłam wyjść a już głowa w wc, masakra, co skubnęłam od ostatniego pawika znowu zwróciłam, dzisiaj to ja chyba nic nie zjem żeby zostało
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
oj chciałabym różowe kupować... ale synek będzie jak nic
właśnie wciągnęłam 2 miski żuru
|
#2873 |
|
Raczkowanie
|
Też się nad tym zastanawiam bo wzwykle noszę s, no ale teraz nie wiem, wolałabym coś najpierw zmierzyć ale w mojej mieścinie nie ma porządnego sklepu i będę się musiała gdzieś wybrać za porządnymi spodniami, mogę spokonie polecić haremki z allegro bo ładnie przylegają do nogi a pas mają na wysokim ściągaczu, jak dla mnie idealne do pracy.. no i niedrogie
|
|
|
|
#2874 |
|
Zadomowienie
|
Glizda co z Tobą??? Już wszystko ok? martwimy się
|
#2875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha, w klubie założyłam nowy wątek i tam możemy umieszczać skany zdjęć z usg naszych dzieciątek bo fajnie tak popatrzeć na takie maleństwa siedzące w brzuszku a tu w naszym głównym wątku ciężko coś odszukać jak chce się obejrzeć konkretną fotkę ![]() tu macie link https://wizaz.pl/forum/group.php?do=...cussionid=1947 ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
ale będziemy mieć wspaniały prezent na rocznicę
|
|
|
#2876 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2878 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj wieczorem wyszłam ze szpitala na własne życzenie... Niestety sama
No i niestety musze się z wami pożegnać Dziekuje wam dziewczyny za wszystko, za każde dobre słowo, za kciuki i w ogóle... Jesteście cudowne i mam nadzieję, że jestem ostanią która stąd odchodzi. Życze wam spokojnych miesięcy, zdrówka i lekkich porodów... No i może do zobaczenia na inny wątku poczekalniowym??
Edytowane przez Glizda87 Czas edycji: 2010-12-29 o 13:25 |
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana , Zanka słodziaskie ciuszki
![]() ja będę mało kupować pomimo że dużo mam po małym.Ale żałuję bo niektóre takie ładne wydałam ![]() A co do płci wszyscy mówią ost że będę mieć córkę a mi w tej ciąży zupełnie obojętne.W poprzedniej zależało mi na córce ![]() ja kupiłam gondolę ale jeszcze nie zapłaciłam ![]() |
|
|
|
#2880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najlepiej mimo wszystko mierzyć, przynajmniej pierwszą parę, potem można je sobie zmiarzyć i szukać o takich wymiarach na allegro
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

. Sama się zastanawiam, jak będzie wyglądało u niego "normalne" usg, przez brzuch. Liczę, że się na następnej wizycie już na nie załapię, ale nie wiem, bo w sumie to 11 tydzień będzie