|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Dziewczyny poradźcie mi coś...pod domem od strony ulicy jest taki ala parking my za ten teren płacimy bo należy on pod nasz dom i płacimy ten podatek od gruntu czy jak to się nazywa też za te 3 metry przed domem. Od czasu gdy spadł śnieg sąsiedzi z bloku dalej parkują na tym kawałku ziemi swoje samochody tak że my, mieszkańcy nie mamy gdzie stawiać swoich. Robią tak bo oni mają wyjazd pod górkę, ogrodzony płotem i tam pług nie wjeżdża a im się chyba nie chce odśnieżać i sypać piachem i nie mogą wyjechać. Od kilku dni stawiają nam tutaj busa i samochód osobowy, zaraz wam narysuję w jaki sposób to robią.
Chciałam napisać im kartkę i wsadzić za wycieraczkę żeby przestali tu w ogóle parkować tylko nie wiem co im napisać?? Pomożecie?? Na fioletowo jest nasz dom, na niebiesko dom tych sąsiadów, na czerwono ich podjazd, a na zielono trzeci dom, szare to droga a te prostokąciki to auta właśnie. Mam nadzieję że jasno opisałam chciałam na szybko
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
stokrotko fajne panele. Współczuję szyby.
Do nas dziś znajomi przychodzą (4 sztuki). a ja od rana jestem mega spiąca, nawet kawa nie pomogła. |
|
|
|
#1653 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Bzyczko zgadzam się z Rosi. Napisz, że to teren prywatny i już. a jak nie pomoże to zadzwoń do straży miejskiej.
Bzyczko to ty mi wczoraj maść majerankową polecałaś?? bardzo dobra, już mnie pod nosem nie piecze a już nos nie jest zapchany (ale nie wiem czy to od maści)
|
|
|
|
#1655 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Domi7ks Pola wyglądała jak księżniczka w tej sukienusi, torcik też smacznie wygląda Marta fajnie, z echrzciny się udały, fajnie wygladacie na zdjęciach co do księdza to my zamierzamy dać 10 zł, dla mnie bezsensem jest branie kasy przez ksiedzy i chętnie nic bym nie dała, ale trochę głupio nam. Ciekawe czy weźmie od nas wogule jak zobaczy prawie pusty pokój z w nim tylko łóżko stolik, komputer stojący na ziemi i choinkę
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko oj tak, rozleniwiłam się
ja mam jeszcze kilka dni wolnego. w ogóle to byłam dziś zdziwiona jak szłam po mieście i przedszkole jakieś było otwarte po drodze. Myslałam, ze przedszkola tak jak i szkoły mają wolne teraz.
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie możemy tego odgrodzić bo musielibyśmy bramę na całej długości bloku zrobić bo tam się nie da wjechać tak że jedno obok drugiego przejedzie, blok ma długość na trzy auta postawione jedno za drugim a wjeżdżanie z boku jest nie wykonalne. My w ogóle wejście do domu mamy z drugiej strony nie od ulicy i mało tego że parkują nam tutaj jak Wam pokazałam to właśnie przed chwilą facet jakiś wjechał nam na podwórko całkiem, tam z tej strony gdzie czerwony podjazd sąsiadów my mamy przejście do bramy i on nam na tym przejściu postawił
Najgorsze jest to że ci właściciele aut ulatniają się w takim tempie że człowiek nawet nie zdąży okna otworzyć by im uwagę zwrócić bez karteczek za wycieraczkami. Madzia no maść jest dobra, ja się nią z kataru ostatnio wyleczyłam jako że nie chciałam żadnych kropli brać.
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Bzyczko a czy tam jakaś tablica informacyjna jest alno koperta na miejscu parkingowym??
Stokrotko no pewnie i tak, ale byłam zdziwiona
|
|
|
|
#1662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia nie ma kopert bo to jest teren nieutwardzony, to że jest to nasze wiemy my bo mamy to w planach rozrysowane. A ci ludzie od nas do siebie mają jakieś 50 metrów, ale wiedzą że to nasze jest bo tutaj wszyscy tak mają. Wszędzie są wspólnoty porobione i teren do ulicy jest mieszkańców.
Bo to tak jakbyśmy my do nich wjeżdżali choć mają ogrodzone, zostawiali samochody i nie patrzeli na to czy oni mają gdzie swoje auta postawić. Mamy w planie po nowym roku kupić tabiczkę że jest to teren prywatny, nie parkować, ale auta nie mamy gdzie postawić dzisiaj
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie dostałam telefon od koleżanki. Pracownik naszej szkoły miał wypadek. (nie znałam go osobiście). Dokładnie to były pracownik bo tydzień temu się zwolnił i przeszedł do firmy kurierskiej. 22 lata. 3 letnie dziecko a drugie w drodze (7 miesiąc)
Jego mama tez u nas pracuje. http://www.moja-ostroleka.pl/tragicz...3542758,3.html |
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka1 ksiądz ma tupet, a sąsiadą daj kartkę za wycieraczkę że następnym razem wzywasz straż miejską
stokrotka24 bardzo fajne panele współczuję syzby w aucie, no i dziękuję za komplement Madzialenka przedszkola są nie feryjne więc pracują, a trwają teraz zmiany w nowelizacjach i chcą ukrócić karte nauczyciela aby w szkołach też nie było tyle wolnego to raz i dwa żeby nauczyciele także 1-3 i zerówek szkolnych także pracowali w ferie i wakacje na swietlicach itd mieli dyżury bo te dzieci są małe a rodzice nie maja z kim ich zostawić ja myślę że byłoby to bardzo sprawiedliwe, szczególnie że niestety znam takich dupnych nauczycieli którzy są nimi tylko dlatego że jest wolne a nie dlatego że chcą pracować z dzieciakami a ksiedza nie ma... koleżanka dzwoniła córcia dostała wysokiej gorączki 40stopni i jadą z nią do szpitala, więc nici ze spotkania, kurde olać spotkanie najważniejsze żeby mała nie miała niczego groźnego
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-12-29 o 15:30 |
|
|
|
#1666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A kiedy mogę się teraz spodziewać reszty kasy z zusu? Zwolnienie mam do 7 stycznia, więc pewnie dopiero po tym dniu? Jeszcze dzisiaj rano pisałam o ciuszkach dla dziecka, ze niewiele mam, a tu zaraz potem przyszła moja mama z dwoma kaftanikami i dwoma śpiochami Do tego przyniosła siatę ciuszków od babeczki, która prowadzi lumpka i powybierała dla nas co fajniejsze ciuszki do obejrzenia. Wzięłam z tego jedne śpiochy i 2 pajacyki Krótko mówiąc zaczynamy szaleć ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
To jest strasznie krzywdzące dla nauczycieli przedszkoli, którzy nie mają długich weekendów, ferii a często i wakacji, do tego zdecydowanie więcej papierkowej roboty (te opisy każdego dnia w dzienniku - masakra). I myślę tak nawet pomimo tego, że jeśli będę pracować jako nauczyciel to w szkole, to nie znoszę dzielenia ludzi na równych i równiejszych. Zresztą w porównaniu do rozkładu pracy i dni wolnych kiedy się pracuje w prywatnym zakładzie, to praca w szkole i tak będzie luksusem, nawet jeśli miałabym we wakacje czy ferie mieć dyżur. |
|||
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że ta ustawa jednak nie wejdzie w życie
![]() Marta ale chcą aby w szkołach nie było tyle wolnego, chodzi o wszystkie szkoły, czy tylko kl. 1-3?? Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2010-12-29 o 15:49 |
|
|
|
#1669 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
No to ciekawe kiedy ta kasa do mnie dotrze. Nasz zus w ogóle działa tak cudownie, ze jeśli mają zrobic przelew na konto, to czasem czeka się po 2-3 miesiące za pieniędzmi. Dlatego ja zapowiedziałam, że wolę, zeby listonosz przynosił mi pieniądze do ręki, bo to realizują w miarę na bieżąco.
|
|
|
|
#1671 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
A jeszcze z mojego konta ściągana jest rata kredytu, więc jeśli do 13 stycznia nie będę mieć pełnej kwoty to będzie niewesoło i chyba ich tam rozniosę
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
tak o tej koledzie rozprawiacie, zeaz weszlam na strone mojego kosciola zeby sprawdzic kiedy u nas bedzie ksiadz
i juz wiem ze zaczynajsa chodzic po nowym roku ale na razie nie ma info o naszej ulicy ![]() domiks super toort wow gratuluje wykonania. a Pola jaka duza i jakaslodziasna! a tesciowa tez byla? jak tam poprawilo sie cos w relacjach? daysy no Twoja mala to tez slodziak i te oczy!! bedzie nimi chlopkow czarowac hihih Zuza mi wlasnie spi na klacie hihih
|
|
|
|
#1674 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję problemów z samochodem. Faktycznie coś jest nie tak, skoro tak często trzeba tą szybę wymieniać Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do ustawy jestem jak najbardziej za!
|
|
#1675 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale słodka i ten kituszek Cytat:
u mnie rodzice daja 20zł Cytat:
ale bezczelny!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
[
|
|
#1676 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1677 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sukieneczkę miała jeszcze na chrzcinach (jak ja przebrałam) pare miesiecy temu, ale wtedy była za duza![]() Cytat:
Cytat:
dzieki ![]() my tesciow nie zapraszalismy. To bylo takie urodzinki,że tak powiem młodziezowe kiedys zaprosimy moze moich rodzicow (choc od moich rodzicow prezent juz Polusia dostała) i tesciow..zobaczymy![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1678 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
India no właśnie z koperta to nei taka prosta sprawa bo byśmy dawno wykupili sobie miejsce i byłoby po problemie, tylko to jest teren nieutwardzony, takie ala pobocze. My w ogóle mieszkamy tak na przedmieściach naszej małej mieściny
i to wygląda tak jak droga na wsi. Asfalt i brak chodnika i tylko pobocze. Jeden kartkę już dostał a drugi odjechał, zobaczymy czy to coś da.
|
|
#1680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja podobnie jak gucia mam nadzieję (mimo ze jestem nauczycielem) że wejdzie, bo oświata jest tak cholernie niesprawiedliwym sektorem pracy że szok, wszyscy są pedagogami a każdy ma inaczej w szkolach przez godziny pracy i wolne jest haj lajf (więc nie dziwne że 3/4 nauczycieli wogóle nie powinno mieć z uczniami styczności) w przedszkolach niby pracują na kartę nauczyciela ale święta wakacje ferie też, a pedagodzy w ośrodkach czy w domach dziecka po 8 godzin i na umowę o prace... bez przywilejów a harówka np w domach dziecka dużo większa niż w szkole czy przedszkolu totalny bezsens to tak jakby kardiolog miał wiecej wolnego i więcej przywilejów, dermalotog tak sobie a pediatra wogóle bo nie... najlepiej jakby wszystko wzięli i wprowadzili jednakowe prawa dla całej oświaty i wychowania o ![]() i zobaczylibyście jakby się przestały przepełniać nauczycielskie kierunki na studiach... nie było by już tyluuuuu przyszłych nauczycieli chętnych na jedno miejsce a tylko ci którzy serrio chcą pracować z uczniami i to by było dobre... bo zostali by ci z powołoniem a nie dla wolnych wakacji i przerw świątecznych... a zdziwilibyście się ilu takich nauczycieli jest... aż włos się jeży... tragedia...
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-12-29 o 17:26 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

Jego mama tez u nas pracuje. 

A jeszcze z mojego konta ściągana jest rata kredytu, więc jeśli do 13 stycznia nie będę mieć pełnej kwoty to będzie niewesoło i chyba ich tam rozniosę
hihih
sukieneczkę miała jeszcze na chrzcinach (jak ja przebrałam) pare miesiecy temu, ale wtedy była za duza