Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-29, 14:47   #1651
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Dziewczyny poradźcie mi coś...pod domem od strony ulicy jest taki ala parking my za ten teren płacimy bo należy on pod nasz dom i płacimy ten podatek od gruntu czy jak to się nazywa też za te 3 metry przed domem. Od czasu gdy spadł śnieg sąsiedzi z bloku dalej parkują na tym kawałku ziemi swoje samochody tak że my, mieszkańcy nie mamy gdzie stawiać swoich. Robią tak bo oni mają wyjazd pod górkę, ogrodzony płotem i tam pług nie wjeżdża a im się chyba nie chce odśnieżać i sypać piachem i nie mogą wyjechać. Od kilku dni stawiają nam tutaj busa i samochód osobowy, zaraz wam narysuję w jaki sposób to robią.
Chciałam napisać im kartkę i wsadzić za wycieraczkę żeby przestali tu w ogóle parkować tylko nie wiem co im napisać?? Pomożecie??

Na fioletowo jest nasz dom, na niebiesko dom tych sąsiadów, na czerwono ich podjazd, a na zielono trzeci dom, szare to droga a te prostokąciki to auta właśnie. Mam nadzieję że jasno opisałam chciałam na szybko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (13,8 KB, 12 załadowań)

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 14:50   #1652
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

stokrotko fajne panele. Współczuję szyby.

Do nas dziś znajomi przychodzą (4 sztuki). a ja od rana jestem mega spiąca, nawet kawa nie pomogła.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 14:53   #1653
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 14:59   #1654
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bzyczko zgadzam się z Rosi. Napisz, że to teren prywatny i już. a jak nie pomoże to zadzwoń do straży miejskiej.

Bzyczko to ty mi wczoraj maść majerankową polecałaś?? bardzo dobra, już mnie pod nosem nie piecze a już nos nie jest zapchany (ale nie wiem czy to od maści)

Stary 2010-12-29, 15:00   #1655
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-12-29, 15:01   #1656
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
i może pies (yoreczek)

Stary 2010-12-29, 15:03   #1657
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
stokrotko fajne panele. Współczuję szyby.

Do nas dziś znajomi przychodzą (4 sztuki). a ja od rana jestem mega spiąca, nawet kawa nie pomogła.
dzięki co do paneli rozleniwiłaś się trochę od tego wolnego, ja też tak miałam bo miałam poniedziałek i wtorek wolny, dopiero dzisiaj jestem w pracy
Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradźcie mi coś...pod domem od strony ulicy jest taki ala parking my za ten teren płacimy bo należy on pod nasz dom i płacimy ten podatek od gruntu czy jak to się nazywa też za te 3 metry przed domem. Od czasu gdy spadł śnieg sąsiedzi z bloku dalej parkują na tym kawałku ziemi swoje samochody tak że my, mieszkańcy nie mamy gdzie stawiać swoich. Robią tak bo oni mają wyjazd pod górkę, ogrodzony płotem i tam pług nie wjeżdża a im się chyba nie chce odśnieżać i sypać piachem i nie mogą wyjechać. Od kilku dni stawiają nam tutaj busa i samochód osobowy, zaraz wam narysuję w jaki sposób to robią.
Chciałam napisać im kartkę i wsadzić za wycieraczkę żeby przestali tu w ogóle parkować tylko nie wiem co im napisać?? Pomożecie??

Na fioletowo jest nasz dom, na niebiesko dom tych sąsiadów, na czerwono ich podjazd, a na zielono trzeci dom, szare to droga a te prostokąciki to auta właśnie. Mam nadzieję że jasno opisałam chciałam na szybko
tak jak Rosi napisała też bym cos napisała coś w rodzaju że to teren prywatny i prosisz o nieparkowanie więcej w tym miejscu

Domi7ks Pola wyglądała jak księżniczka w tej sukienusi, torcik też smacznie wygląda

Marta fajnie, z echrzciny się udały, fajnie wygladacie na zdjęciach

co do księdza to my zamierzamy dać 10 zł, dla mnie bezsensem jest branie kasy przez ksiedzy i chętnie nic bym nie dała, ale trochę głupio nam. Ciekawe czy weźmie od nas wogule jak zobaczy prawie pusty pokój z w nim tylko łóżko stolik, komputer stojący na ziemi i choinkę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 15:07   #1658
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Stokrotko oj tak, rozleniwiłam się ja mam jeszcze kilka dni wolnego. w ogóle to byłam dziś zdziwiona jak szłam po mieście i przedszkole jakieś było otwarte po drodze. Myslałam, ze przedszkola tak jak i szkoły mają wolne teraz.

Stary 2010-12-29, 15:12   #1659
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Stokrotko oj tak, rozleniwiłam się ja mam jeszcze kilka dni wolnego. w ogóle to byłam dziś zdziwiona jak szłam po mieście i przedszkole jakieś było otwarte po drodze. Myslałam, ze przedszkola tak jak i szkoły mają wolne teraz.
rodzice pracują więc i przedszkola muszą pracować bo gdzieś trzeba dzieci zostawić, u nas to nawet w wigilię pracowały a w sylwestra to nie wiem. Właśnie ogromnym plusem pracy w szkole jest dużo wolnego, aż zazdroszczę no i zawsze wakacje na lato są a w firmach jak nie masz dzieci to możesz na jesień dostać

Łukaszek
Stary 2010-12-29, 15:13   #1660
bzyczka1
Zakorzenienie

No właśnie nie możemy tego odgrodzić bo musielibyśmy bramę na całej długości bloku zrobić bo tam się nie da wjechać tak że jedno obok drugiego przejedzie, blok ma długość na trzy auta postawione jedno za drugim a wjeżdżanie z boku jest nie wykonalne. My w ogóle wejście do domu mamy z drugiej strony nie od ulicy i mało tego że parkują nam tutaj jak Wam pokazałam to właśnie przed chwilą facet jakiś wjechał nam na podwórko całkiem, tam z tej strony gdzie czerwony podjazd sąsiadów my mamy przejście do bramy i on nam na tym przejściu postawił
Najgorsze jest to że ci właściciele aut ulatniają się w takim tempie że człowiek nawet nie zdąży okna otworzyć by im uwagę zwrócić bez karteczek za wycieraczkami.

Madzia no maść jest dobra, ja się nią z kataru ostatnio wyleczyłam jako że nie chciałam żadnych kropli brać.

Nasz skarb
Stary 2010-12-29, 15:17   #1661
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bzyczko a czy tam jakaś tablica informacyjna jest alno koperta na miejscu parkingowym??

Stokrotko no pewnie i tak, ale byłam zdziwiona

Stary 2010-12-29, 15:22   #1662
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Bzyczko zgadzam się z Rosi. Napisz, że to teren prywatny i już. a jak nie pomoże to zadzwoń do straży miejskiej.

Bzyczko to ty mi wczoraj maść majerankową polecałaś?? bardzo dobra, już mnie pod nosem nie piecze a już nos nie jest zapchany (ale nie wiem czy to od maści)
Cytat:
Madzia no maść jest dobra, ja się nią z kataru ostatnio wyleczyłam jako że nie chciałam żadnych kropli brać.
jak tak polecacie tą maść to też chyba się w nią dzisiaj zaopatrzę bo też mam katar i już od 3 dni się męczę. Ja dzisiaj do 18 w pracy ale mi się niechce

Łukaszek
Stary 2010-12-29, 15:22   #1663
bzyczka1
Zakorzenienie

Madzia nie ma kopert bo to jest teren nieutwardzony, to że jest to nasze wiemy my bo mamy to w planach rozrysowane. A ci ludzie od nas do siebie mają jakieś 50 metrów, ale wiedzą że to nasze jest bo tutaj wszyscy tak mają. Wszędzie są wspólnoty porobione i teren do ulicy jest mieszkańców.
Bo to tak jakbyśmy my do nich wjeżdżali choć mają ogrodzone, zostawiali samochody i nie patrzeli na to czy oni mają gdzie swoje auta postawić.
Mamy w planie po nowym roku kupić tabiczkę że jest to teren prywatny, nie parkować, ale auta nie mamy gdzie postawić dzisiaj

Nasz skarb
Stary 2010-12-29, 15:23   #1664
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

właśnie dostałam telefon od koleżanki. Pracownik naszej szkoły miał wypadek. (nie znałam go osobiście). Dokładnie to były pracownik bo tydzień temu się zwolnił i przeszedł do firmy kurierskiej. 22 lata. 3 letnie dziecko a drugie w drodze (7 miesiąc) Jego mama tez u nas pracuje.

http://www.moja-ostroleka.pl/tragicz...3542758,3.html

Stary 2010-12-29, 15:27   #1665
martucha84
Zakorzenienie

bzyczka1 ksiądz ma tupet, a sąsiadą daj kartkę za wycieraczkę że następnym razem wzywasz straż miejską

stokrotka24 bardzo fajne panele współczuję syzby w aucie, no i dziękuję za komplement

Madzialenka przedszkola są nie feryjne więc pracują, a trwają teraz zmiany w nowelizacjach i chcą ukrócić karte nauczyciela aby w szkołach też nie było tyle wolnego to raz i dwa żeby nauczyciele także 1-3 i zerówek szkolnych także pracowali w ferie i wakacje na swietlicach itd mieli dyżury bo te dzieci są małe a rodzice nie maja z kim ich zostawić
ja myślę że byłoby to bardzo sprawiedliwe, szczególnie że niestety znam takich dupnych nauczycieli którzy są nimi tylko dlatego że jest wolne a nie dlatego że chcą pracować z dzieciakami

a ksiedza nie ma...
koleżanka dzwoniła córcia dostała wysokiej gorączki 40stopni i jadą z nią do szpitala, więc nici ze spotkania, kurde olać spotkanie najważniejsze żeby mała nie miała niczego groźnego

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-12-29 o 15:30
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 15:33   #1666
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia nie ma kopert bo to jest teren nieutwardzony, to że jest to nasze wiemy my bo mamy to w planach rozrysowane. A ci ludzie od nas do siebie mają jakieś 50 metrów, ale wiedzą że to nasze jest bo tutaj wszyscy tak mają. Wszędzie są wspólnoty porobione i teren do ulicy jest mieszkańców.
Bo to tak jakbyśmy my do nich wjeżdżali choć mają ogrodzone, zostawiali samochody i nie patrzeli na to czy oni mają gdzie swoje auta postawić.
Mamy w planie po nowym roku kupić tabiczkę że jest to teren prywatny, nie parkować, ale auta nie mamy gdzie postawić dzisiaj
my mamy ten sam problem z autem, nie ma gdzie parkować, bo koło nas koło bloku nie ma typowego parkingu, auta stawiamy na chodniku koło domków, ale nigdy wjazdów nie zastawiamy. Teraz przez ten śnieg jest bardzo mało miejsc i jak chcemy gdzieś wieczorem jechać to puźniej auto trzeba daleko od domu zostawić. wczoraj tak mieliśmy tylko, ze trzeba było jeszcze panele wnieść do domu i był problem. a ja oczywiście wywaliłam sie z jedną paczką

Cytat:
właśnie dostałam telefon od koleżanki. Pracownik naszej szkoły miał wypadek. (nie znałam go osobiście). Dokładnie to były pracownik bo tydzień temu się zwolnił i przeszedł do firmy kurierskiej. 22 lata. 3 letnie dziecko a drugie w drodze (7 miesiąc) Jego mama tez u nas pracuje.

o jejku, szkoda chłopaka, taki młody był, żona, dzieci... szok

Łukaszek
Stary 2010-12-29, 15:45   #1667
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
ktosia musi być ciągłość 33 dni zwolnienia i dalej tak samo czyli cały czas ciągłość bo jeśli nawet masz 1 dzień przerwy to znowu płaci ci pracodoawca aż znowu minie 33 dni

daysy witaj dawno cię nie było

india tak są awaryjne , a z zellmera miałam nawet taki co ma 20 lat i nadal super odkurza tzn już go nie mam daliśmy tż babci , a moja mama tez miała taki stary z zellmera i teraz kupiła nowy i jest zadowolona
anika myślę że standardowa jeśli takie mniej więcej masz łóżeczko, tylko na początku najlepiej używać śpiworka a kołderka to dużo poźniej , o tak jak ja teraz niedawno zaczełam przykrywać Dominika kołderką
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
zrobilam sobie czekoladowa magie zmysłów ale ja pachnę

próbuj próbuj ja ja zostawiłąm w misce i potem przełożę do eleganckiej żeby nasiąkło sokiem z madarynek i majonezem bo potem tego wodnistego nie przekładam i jest rewelacja

myślę że jeśli zakup w tym roku to podatek z tego roku

tragedia

ja do łóżeczka 120na 60 mam pościel 120 na 90 i jest super bo jak w niej spał to spał na połowie a 2 był przykrywany a potem będzie miał całość do przykrycia

absolutnie nie nie musi być ciągłość
ktosiu
33 dni w danym roku, jeśli chorujesz 25 dni, a potem 20 to całe l4 z 25 dni płaci ci pracodawca a potem z następnego tylko 8 resztę zus, i to sprawdzona informacja bo moja iwi chorowała często a nie ciągle i po przekroczeniu 33 dni w danym roku brał ją zus

bo byłoby to cholernie wykańczające dla firmy jakby ktoś chorował30 dni potem pracował kilka i znowu 30 i tak w kółko...

p.s. oczywiście jeśli firma zatrudnia powyzej 21 pracowników to cały czas płąci pracodawca sam rozliczając się z zusem a jak poniżej to zus

fajnie że napisałaś, mała jest śliczna
Dostałam właśnie wypłatę, potwierdza się to co napisała Marta.
A kiedy mogę się teraz spodziewać reszty kasy z zusu? Zwolnienie mam do 7 stycznia, więc pewnie dopiero po tym dniu?

Jeszcze dzisiaj rano pisałam o ciuszkach dla dziecka, ze niewiele mam, a tu zaraz potem przyszła moja mama z dwoma kaftanikami i dwoma śpiochami Do tego przyniosła siatę ciuszków od babeczki, która prowadzi lumpka i powybierała dla nas co fajniejsze ciuszki do obejrzenia. Wzięłam z tego jedne śpiochy i 2 pajacyki Krótko mówiąc zaczynamy szaleć

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
bzyczka1 ksiądz ma tupet, a sąsiadą daj kartkę za wycieraczkę że następnym razem wzywasz straż miejską

stokrotka24 bardzo fajne panele współczuję syzby w aucie, no i dziękuję za komplement

Madzialenka przedszkola są nie feryjne więc pracują, a trwają teraz zmiany w nowelizacjach i chcą ukrócić karte nauczyciela aby w szkołach też nie było tyle wolnego to raz i dwa żeby nauczyciele także 1-3 i zerówek szkolnych także pracowali w ferie i wakacje na swietlicach itd mieli dyżury bo te dzieci są małe a rodzice nie maja z kim ich zostawić
ja myślę że byłoby to bardzo sprawiedliwe, szczególnie że niestety znam takich dupnych nauczycieli którzy są nimi tylko dlatego że jest wolne a nie dlatego że chcą pracować z dzieciakami

a ksiedza nie ma...
koleżanka dzwoniła córcia dostała wysokiej gorączki 40stopni i jadą z nią do szpitala, więc nici ze spotkania, kurde olać spotkanie najważniejsze żeby mała nie miała niczego groźnego
Zgadzam się i popieram ten pomysł w całej rozciągłości.
To jest strasznie krzywdzące dla nauczycieli przedszkoli, którzy nie mają długich weekendów, ferii a często i wakacji, do tego zdecydowanie więcej papierkowej roboty (te opisy każdego dnia w dzienniku - masakra).
I myślę tak nawet pomimo tego, że jeśli będę pracować jako nauczyciel to w szkole, to nie znoszę dzielenia ludzi na równych i równiejszych. Zresztą w porównaniu do rozkładu pracy i dni wolnych kiedy się pracuje w prywatnym zakładzie, to praca w szkole i tak będzie luksusem, nawet jeśli miałabym we wakacje czy ferie mieć dyżur.
Stary 2010-12-29, 15:48   #1668
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

mam nadzieję, że ta ustawa jednak nie wejdzie w życie

Marta ale chcą aby w szkołach nie było tyle wolnego, chodzi o wszystkie szkoły, czy tylko kl. 1-3??

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2010-12-29 o 15:49
Stary 2010-12-29, 15:55   #1669
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-12-29, 16:18   #1670
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
No to ciekawe kiedy ta kasa do mnie dotrze. Nasz zus w ogóle działa tak cudownie, ze jeśli mają zrobic przelew na konto, to czasem czeka się po 2-3 miesiące za pieniędzmi. Dlatego ja zapowiedziałam, że wolę, zeby listonosz przynosił mi pieniądze do ręki, bo to realizują w miarę na bieżąco.
Stary 2010-12-29, 16:27   #1671
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-12-29, 16:32   #1672
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Dokładnie A jeszcze z mojego konta ściągana jest rata kredytu, więc jeśli do 13 stycznia nie będę mieć pełnej kwoty to będzie niewesoło i chyba ich tam rozniosę
Stary 2010-12-29, 16:34   #1673
kliwia
Zakorzenienie

tak o tej koledzie rozprawiacie, zeaz weszlam na strone mojego kosciola zeby sprawdzic kiedy u nas bedzie ksiadz i juz wiem ze zaczynajsa chodzic po nowym roku ale na razie nie ma info o naszej ulicy

domiks super toort wow gratuluje wykonania. a Pola jaka duza i jakaslodziasna!
a tesciowa tez byla? jak tam poprawilo sie cos w relacjach?

daysy no Twoja mala to tez slodziak i te oczy!! bedzie nimi chlopkow czarowac hihih

Zuza mi wlasnie spi na klacie hihih
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 16:38   #1674
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
hej

śliczna jest, faktycznie dużo włosków ma

chciał dobrze, pomyslał o tobie

ja zamawiałam wczoraj drzwi i normalnie po staremu będę płacić, tylko, ze ja bez montażu wzięłam, sami montujemy. Myslę, z ena Fa będzie większy vat ale ty zapłacisz tyle ile się umawialiście

A my kupiliśmy wczoraj panele, o takie: http://www.kronopol.com.pl/klf/pl/#/aranzator (widzę, ze się źle wyświetla, to takie w paski różnego koloru)
jak je tylko zobaczyłam to od razu pomyślałam, ze je weźmiemy, bo są takie oryginalne, niestandardowe i żywe, tylko trzeba będize dobrze wszystko dobrać do nich.

Z gorszych rzeczy to poszła nam szyba w aucie już drugi raz w ciągu 3 lat, chyba coś jest nie tak, bo to dziwne, ze tak często wymieniamy szybę przednmią. Trzeba poszukać na szrotach bo nowa ok 350 zł kosztuje
Bardzo ładne te panele!

Współczuję problemów z samochodem. Faktycznie coś jest nie tak, skoro tak często trzeba tą szybę wymieniać

Cytat:
Myślę że ta tabliczka to bardzo dobry pomysł. Może coś pomoże.

Cytat:

przykre to jest strasznie!

Cytat:

a ksiedza nie ma...
Mam nadzieje, że córeczka znajomych szybko poczuje się lepiej.

Co do ustawy jestem jak najbardziej za!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 16:38   #1675
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
India nooo fakt jestem szczęśliwa ale chyba tylko z powodu Hani.
Jeżeli chodzi o finanse to jestem załamana bo w dodatku do mojej pracy Tż będzie miał komornika na pensji przez matkę i będzie mu ściągał 500 zł miesięcznie aż ściągnie 6 tyś!!!!
Fajnie no nie!!! My skaczemy z radości.

A muszę Wam mamy coś napisać.
Ja jestem przeciwna jedzeniu ze słoiczków. Jakoś tak mi się to wydaje trochę pic na wodę. Fakt raz , wczoraj kupiłam jabłka bo moja tarka nie nadaje się do zrobienia musu i muszę kupić taką plastikową z kolcami.
Ale do czego dążę.
Otóż to ... patrze na półkę a tak słoiczek 75 g czyli połowę mniejszy niż mały z jabłkami "indyk" samo mięsko bez warzyw .... więc patrzę na skład a tam...
* 30 % mięso z indyka
* 37 lub 31 % (już z tego szoku nie pamiętam ) MOM czyli Mięso Oddzielone Mechanicznie z indyka. a Wiecie co to jest Mom??? W Unii Europejskiej nawet nie może to coś nazywać się mięsem!!! To są zmielone pazurki, dziobki, grzebyczki te czerwone i jeżeli to indyk to myślę że również te korale indycze!
A reszta składu tego "gerberka" to woda i zagęstnik!!!!
Nooooo ludzie to jest słoik dla dzieci powyżej 5 miesiąca życia!!!!
Zamurowało mnie!!! Ponoć to ma być takie zdrowe i najlepsze!
Ale czy któraś z Was podała by dziecku bez względu na wiek MOM????
wiedząc co to jest???
Ja wiem pewnie powiecie , że Momu nie da się uniknąć ... ok jest prawie wszędzie a najwięcej w w parówkach niskiej jakości czyli tanich, pasztetach i konserwach.
Ale naprawdę nie faszerujmy tym shitem dzieci w 5 miesiącu życia!!!!
Nawet gdyby to był Mom ekologiczny o czym mówi etykieta na słoiczku to i tam bym nie chciała żeby to jadła moja Hania!!!!

No i jeszcze dodam że mom nie może mieć więcej niż 70 % tłuszczu 12 % białka więc wartość odżywcza takiego mięska musi być porażająca...
oj nieciekawa Wasza sytuacja, wy to macie z ta tesciowa - mam nadzieje, ze sytuacja szybko sie odmieni. moj chesniak mimo, ze ma już 1,5 roku jest karmiony tylkoi ze słoików i jest wielka awantura jak starasz się przemycic cos innego. niestety jego mama "wie najlepiej " co dla niego jest dobre. no comment

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
No to wkleję jej zdjęcie
ale słodka i ten kituszek

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej
Wpadłam się pochwalic, że nasze urodzinki doszły wczoraj do skutku Torta wspólnymi siłami upiekłam wspólnie z Tz. Jakoś wyszedł.
Zrobiłam sałatke z makrelą, kęski drobiowe z sosem czosnkowym, koreczki (oliwki, szynka, ser, papryka), pólmisek wędlin, serki plesniowe i kielbkaska francuska (bo akurat moj tz przywizol). Oprocz tego chipsy, popcorn, szampan
ahhh pochwale się moim dziełem i jubilatką

i teraz pytanie ile dajecie księdzu kasy?
bo mój mąż mówi 50 zł do kopert ja mówię zero
kiedyś przyszedł do nas ksiądz i powiedział moim rodzicom że księża mają pieniądze z tacy i żeby nie dawać bo nam są bardziej potrzebne.. więc rodzice na kolędzie przestali dawać (w końcu jakiś normalny się trafił)

no i teraz nie wiem... ostatecznie dam te 50zł ale mi się nie uśmiecha...
bo teściowa to już dzwoniła żebyśmy czasem nie zapomnieli żeby100 dać.. aha jasssne...
super, ze urodzinki sie udały, tort pysznie sie prezentuje, a Pola cudnie wyglądała

u mnie rodzice daja 20zł

Cytat:
Martuś u mnie w domu zawsze dawało się 10 zł a jak była sytuacja że nie było to się nie dawało nic, a co dopiero 50zł. Nieraz musiało nam to starczyć na tydzień na jedzenie. Kiedyś nam proboszcz powiedział że jakbyśmy zbierali przez cały rok po 5 zł to teraz byśmy mieli dla niego po tym przestaliśmy dawać czy mamy czy nie, jak on przychodzi. Bo jak przychodzą inni to 10zł.

Dziewczyny od makaronów...zapraszam do mnie ja mam jeszcze 3 rodzaje makaronu spaghetti, z papryczką, z atramentem ośmiornicy i z bazylią (takie kolorowe) do tego jakieś takie fale z falbankami, muszelki takie i tu też zwykłe i jedne kolorowe i coś jeszcze w szafce jest...prosto z Włoch od siostry tż

ale bezczelny!!

Cytat:
hej

śliczna
A my kupiliśmy wczoraj panele, o takie: http://www.kronopol.com.pl/klf/pl/#/aranzator (widzę, ze się źle wyświetla, to takie w paski różnego koloru)
jak je tylko zobaczyłam to od razu pomyślałam, ze je weźmiemy, bo są takie oryginalne, niestandardowe i żywe, tylko trzeba będize dobrze wszystko dobrać do nich.

Z gorszych rzeczy to poszła nam szyba w aucie już drugi raz w ciągu 3 lat, chyba coś jest nie tak, bo to dziwne, ze tak często wymieniamy szybę przednmią. Trzeba poszukać na szrotach bo nowa ok 350 zł kosztuje
bardzo ładne, a z szybka to wyjatkowego pecha macie

Cytat:

bzyczka kiepsko z sasiadami, niestety watpie zeby karteczki pomogły, zazwyczaj lubie maja gdzies innego człowieka i za grosz kultury (no chyba, ze trafisz na kogos normalnego). Tak naprawde z tego co ja zrozumiałam jezeli nie torują przejscia, wyjazdu i nie ma tam zadnych znaków to dla strazy nie ma podstaw do interwencji. Rada dla was w tym miejscu postarac się o koperte skoro to Wasz teren

Cytat:

;( kolejna tragedia

[
Stary 2010-12-29, 16:45   #1676
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-12-29, 16:52   #1677
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Kochana torcik wygląda pierwsza klasa, a Polusia, no ślicznota! Pięknie stoi na nóżkach, a ta zielona sukienka nadała jej takiego majestatu - no pięknie!
dziekuje sukieneczkę miała jeszcze na chrzcinach (jak ja przebrałam) pare miesiecy temu, ale wtedy była za duza
Cytat:
Domi7ks Pola wyglądała jak księżniczka w tej sukienusi, torcik też smacznie wygląda

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
domiks super toort wow gratuluje wykonania. a Pola jaka duza i jakaslodziasna!
a tesciowa tez byla? jak tam poprawilo sie cos w relacjach?

dzieki
my tesciow nie zapraszalismy. To bylo takie urodzinki,że tak powiem młodziezowe kiedys zaprosimy moze moich rodzicow (choc od moich rodzicow prezent juz Polusia dostała) i tesciow..zobaczymy
Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
oj

super, ze urodzinki sie udały, tort pysznie sie prezentuje, a Pola cudnie wyglądała

u mnie rodzice daja 20zł

[

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-29, 17:06   #1678
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-12-29, 17:18   #1679
bzyczka1
Zakorzenienie

India no właśnie z koperta to nei taka prosta sprawa bo byśmy dawno wykupili sobie miejsce i byłoby po problemie, tylko to jest teren nieutwardzony, takie ala pobocze. My w ogóle mieszkamy tak na przedmieściach naszej małej mieściny i to wygląda tak jak droga na wsi. Asfalt i brak chodnika i tylko pobocze.
Jeden kartkę już dostał a drugi odjechał, zobaczymy czy to coś da.

Nasz skarb
Stary 2010-12-29, 17:18   #1680
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Dostałam właśnie wypłatę, potwierdza się to co napisała Marta.
A kiedy mogę się teraz spodziewać reszty kasy z zusu? Zwolnienie mam do 7 stycznia, więc pewnie dopiero po tym dniu?
po 7 stycznia, ja zawsze dzowniłam podawałam pesel i mówili mi kiedy pieniądze wpłyną na konto

Cytat:
mam nadzieję, że ta ustawa jednak nie wejdzie w życie

Marta ale chcą aby w szkołach nie było tyle wolnego, chodzi o wszystkie szkoły, czy tylko kl. 1-3??
wszystkie szkoły mają mieć mniej wolnego w wakcje ale 1-3 i szkolne zerówki mają pracować w okresach międyz świętami plus wakacje i ferie, no i chcą totalnie zmienić finansowanie żeby było z miasta i każdy dyrektor sam ustalał ile który zarabia wedle jego wkładu i zaangażowania a nie tabela płac

a ja podobnie jak gucia mam nadzieję (mimo ze jestem nauczycielem) że wejdzie,
bo oświata jest tak cholernie niesprawiedliwym sektorem pracy że szok, wszyscy są pedagogami a każdy ma inaczej w szkolach przez godziny pracy i wolne jest haj lajf (więc nie dziwne że 3/4 nauczycieli wogóle nie powinno mieć z uczniami styczności) w przedszkolach niby pracują na kartę nauczyciela ale święta wakacje ferie też, a pedagodzy w ośrodkach czy w domach dziecka po 8 godzin i na umowę o prace... bez przywilejów a harówka np w domach dziecka dużo większa niż w szkole czy przedszkolu

totalny bezsens to tak jakby kardiolog miał wiecej wolnego i więcej przywilejów, dermalotog tak sobie a pediatra wogóle bo nie...

najlepiej jakby wszystko wzięli i wprowadzili jednakowe prawa dla całej oświaty i wychowania o

i zobaczylibyście jakby się przestały przepełniać nauczycielskie kierunki na studiach... nie było by już tyluuuuu przyszłych nauczycieli chętnych na jedno miejsce a tylko ci którzy serrio chcą pracować z uczniami i to by było dobre... bo zostali by ci z powołoniem a nie dla wolnych wakacji i przerw świątecznych...

a zdziwilibyście się ilu takich nauczycieli jest... aż włos się jeży...

Cytat:
Treść usunięta
tragedia...

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-12-29 o 17:26
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości