|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Glizda bardzo mi przykro.....
![]() ![]()
|
|
|
|
#2912 |
|
Rozeznanie
|
ale się najadłam
![]() wprawdzie nie mogę już patrzeć na wigilijne potrawy, których resztki zalegają w lodówce i czekają właściwie już tylko na wyrzucenie (swoją drogą- człowiek to durny jest, nie? Narobi się pyszności i myśli, że da się to zjeść w 3 dni Zostało mi trochę zamrożonych maminych pierogów z grzybami z wigilii i właśnie narobiłam barszczyku i wciągnęłam 2 talerze!!Jestem w szoku bo ja mało jadam odkąd maleństwo we mnie mieszka. Generalnie to gdyby nie choroba to zaryzykowałabym stwierdzenie, że chyba nudności odpuszczają
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Normalnie myślałam że mam omamy jak włączyłam i zobaczyłam od wczoraj 5 stron
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj się mocno!![]() Poszłam dziś z tym moim skierowaniem do Poradni, dowiedzieć się co z tymi płytkami. Wiedziałam że przyjmują ograniczoną ilość pań ale nie trzeba się rejestrować. Tymczasem okazało się że limit z nfz wyczerpany
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Glizdko nawet nie wiem co Ci napisać... bardzo mi przykro..... silna z Ciebie dziewczyna......
![]() A mnie nadal na liście brak chyba się już nie doproszę..... ![]() Próbowałam dzisiaj herbaty z imbirem ale sama nie wiem czy pomogło czy nie..... Poza tym znowu się przejadłam..... nie rozumiem własnego organizmu przy tej ciąży......
|
|
|
|
#2916 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wlasnie gotuje kwasniutka zupke szczawiowa.... normalnie od jakiegos czasu juz za mna chodzila
mnnniaaammmm....
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też to czekanie w przychodniach wykańcza
u mojego gina jest tak że się rejestruje ale nie na ikreśloną godzinę tylko w kolejności jak przyjdą pacjentki i nieraz mi się uda że jestem na początku a czasami musze czekać 2,5 godz. Gin niby ma przyjmować od 14,45 ale przyjeżdza zwykle koło 15,30 bo prosto ze szpitala jedzie, potem jeszcze chwilę coś musi przegryźć, kawka z pielęgniarkami itp i przeważnie od 16 przyjmuje nieraz się trzeba naczekać na niego.
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
To przykre że kolejna z nas odeszła z tego wątku
trzymajmy się te co pozostały aha przykro bardzo |
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny muszę powiedzieć że mało płacicie za ginów
u mnie 150zł stała opłata za każdym razem usg
|
|
|
|
#2920 |
|
BAN stały
|
To Wy wydajecie krocie!
Ja płacę za badanie,USG ze zdjeciami 50 zł. Sami ustaliliśmy taką kwotę 4 lata temu i tak jest dobrze do dziś. A i w szpitalu jak lezałam to do mnie do sali przychodził,przyjmuje mnie czekając po godzinach(bo np. mąż sie spóźnił i daleko by dojechać nam do Gorzowa na marne). Pospałam troche ale nadal mi psychicznie źle
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie wsciekle zle czuje, brzuch az od kaszlu boli, kłuje w całym podbrzuszu aż sie boje... glizda, biedaku, nie wiem co napisac bo slowa to za malo... dzis przeczytalam w lokalnej gazecie ze znaleziono noworodka w reklamowce w jakiejs wiosce... a niedawno w samym Koszalinie... masakra...
do gina chodze na kase chorych, mam do niego zaufanie bo biegal ze mna w poprzedniej ciazy jak zapalenie piersi mialam, na 3d/4d mam tez fajnego lekarza, który pol ciazy mi prowadzil (musialam zmienic bo nie podpisali z nim kontraktu w styczniu bo... mial prywatna praktyke wiec sie utrzyma... a byl najlepszy!). nie pamietam ile bral, ale chyba z 300 zł... w Koszalinie swego czasu byly tylko 2 aparaty 3d, w tym wlasnie u mojego, a wiem ze dobrze czyta. ufam mu, w poprzedniej ciazy powiedzial mi na zwyklym usg ze mam uwazac na serduszko malego i sie nie pomylił - a usg bylo tragicznie stare wiec koles dobry. a ksiazeczki ciazyu nie mam, jak zrobie w styczniu badania to bede pewnie miala. ide cos zazyc bo sie dzis wykoncze... |
|
|
|
#2922 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam w Polsce lekarkę która za wizytę i usg łącznie bierze 50 zł.Jest naprawdę dobra,prowadziła moje dwie ciąże i zawdzięczam jej bycie mamą.No ale to nie W-wa czy jakieś duże miasto
|
|
|
|
#2923 |
|
Zadomowienie
|
Ja płacę 110 zł za wizytę z usg w klinice leczenia niepłodności, gdzie przyjmuje wielu profesorów itp. Za 4d trzeba tam zapłacić 200zł
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie lekarze to stawki mają od 60 - 100zł
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ja normalnie nie wytrzymałam i robie ciasteczka takie kokosowo-migdałowe z płatkami ryżowymi błyskawicznymi i migdałowymi
nie mam pojęcia co z tego wyjdzie ale jak będą dobre co Wam napiszę przepis mój autorski bo sama dawałam co mi wpadło pod rękę takie łyżką kładzione na blachę już mam dosyć tych ciast świątecznych a marzyło mi się coś słodkiego ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- już mi się pieką i pachną bosssko
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2010-12-29 o 17:44 |
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
ja czekam aż lody orzechowe dojadą
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaraz koncze prace, a dzis na obiado-kolacje w domku kebab z frytkami
|
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
mniam kebab
ja dzisiaj na łyżwach byłam z córcią teraz odpoczywamy |
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam u lekarza (internisty), i dostałam bioparox. W płucach na szczęście czysto tylko to gardło paskudne. ech zapomniałam co komu odpisac ![]() Glizda ogromnie mi przykro. Dużo siły życzę
|
|
|
|
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, odebrałam dziś swoje wyniki badań i się zmartwiłam
TSH wyszło mi ponad normę, mimo, że brałam cały czas leki na tarczycę. tsh wyszło mi 4,31 przy normie [0.27-4.2], a ft4 - 1,28 [0.93-1.7]. Kobitki, które mają problemy z tarczycą, błagam powiedzcie mi, jak u Was wyglądały wyniki w ciąży, bo ja zaczynam się kurcze denerwować
|
|
|
|
#2931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przed ciążą zero problemów z tarczycą. przy pierwszych badaniach krwi: TSH 4,17 (norma 0,27-4,2) i przy takim wyniku gin wysłał mnie do endo bo stwierdził, że to duuuzo za duzo w przypadlku ciąży endo- od razu stwierdził, ze w ciązy powinno być max 2, więc dostałam hormony 0,25 przez 3 dni a potem 0,50, skierowanie na usg tarczycy i badanie FT3 I FT4 USG- wyszłoo ksiązkowo, FT3-5,47 (norma 3,1-6,8), FT4 17,58 (norma 12-22) endokrynolog stwierdził, że to poczatek niedoczynności, ale narazie mam brać tylko 0,25 w styczniu do kontroli i tak do końca ciąży co miesiąc + podwyższenie dawki hormonu bo maleństwo rośnie i więcej potrzebuje, po ciązy prawdopodobnie też Endokrynolog (fajna babka) tłumaczyła, że w ciązy to baaardzo powszechne zjawisko jak dla mnie idz do endo. prawdopodobnie wraz ze wzrostem maluszka potrzebujesz więcej hormonów, więc Ci podwyższy dawke iwona Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2010-12-29 o 18:57 |
|
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
co ja bym dała za lody... najlepiej śmietankowe z sosem wiśniowym albo bakaliowe
![]() eh.. rozmarzyłam się . A ciacha nawet w miarę wyszły ![]() takie coś jak kokosanki na szybko kładzione łyżka tylko że z migdałami
|
|
#2933 |
|
Raczkowanie
|
A właśnie ja mam waniliowe w lodówce, chcesz Beti?? podzielę się
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam do niej zaufanie ponieważ reprezentuję tę szkołę diagnostyczno -leczniczą że stosuje tzw normy wiekowe tsh.
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2010-12-29 o 19:25 |
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak coś czułam, że to może być za mało. Myślisz, że do czasu wizyty u endo powinnam sobie zwiększyć na całą tabletkę???
|
|
|
|
|
#2936 |
|
BAN stały
|
Aj z tymi tarczycami
![]() Endokrynolog się kłania niestety. Ja jem frytki z piekarnika. A mężuś zje z bigosem. Monia aż tak źle? Ja już to mam za sobą-został katar,osłabienie i taki nie mój głos. Jak te moje dzieciary drą mordy-zabiję zaraz albo na śnieg wywalę i tam niech się drą.Rozumiem 1,5 roczne dziecko ale nie tego rozwydrzonego 12-latka,który prowokuje i tłucze 4 latka by ten sie darł. Albo ja coś wezmę na uspokojenie albo oni. |
|
|
|
#2937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sorki post pod postem... |
|
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2010-12-29 o 19:31 |
|
|
|
|
#2939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki serdeczne za namiar. A jakiś nr tel. do przychodni? Czy znajdę necie? |
|
|
|
|
#2940 |
|
Rozeznanie
|
hej, możesz spokojnie zwiększyć dawkę do całej tabletki. Niedoczynność jest dość częsta w ciąży bo maluch zaczyna produkować własne hormony ok 10 tygodnia, więc wcześniej pasożytuje
![]() zresztą masz bardzo ładne Ft4 a ono jest ważniejsze. u mnie jakoś odwrotnie się zrobiło. zaczynałam ciąże na euthyroxie 50mg i tsh 0,5 a po miesiącu tej samej dawki miała tsh 0,11 ciekawe jak będzie teraz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

Zostało mi trochę zamrożonych maminych pierogów z grzybami z wigilii i właśnie narobiłam barszczyku i wciągnęłam 2 talerze!!

Zakończone: 2
mnnniaaammmm....

zębole