|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
![]() ![]() ![]() a jeszcze wiecej pracy mają nauczyciele w domach dziecka wychowawcy a pracują na normalną umowę o prace po 8 godzin na 3 zmiany - cztero brygadówka wiec nawet w wigilie musi ktoś być z dziećmi... pedagog to pedagog czemu ktoś ma mieć lepiej bo uczy w 1-3 a ktoś w przedszkolu gorzej a w domu dziecka tragicznie też nie znosze takiego nierównego traktowania... jestem całym sercem za, mam nadzieję że nie skończy się na projektach a pójdzie to w świat ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- ps ksiądz był po chwilę po 17 ![]() posiedział z 2 minuty i poszedł, to był ten co chrzcił Pata
|
|
|
#1682 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Treść usunięta
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette no u mojej mamy jest tak że jak jest dzień że jest targ to wtedy nie ma jak zaparkować. Porobili płatne parkingi i wszyscy pchają się do rodziców na parking przy domu bo jest za darmo. Najlepiej jest jak postawią rodzicom pod garażem przy bramie i szukaj wtedy właściciela auta. Już nie raz mama zostawiała kartki ale co to daje. Na wiosnę zacznie dzwonić na straż miejską. Bo teraz i tak nie ma jak tam postawić chyba że mama odśnieży
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że jeśli już to tabela płac powinna funkcjonować jak do tej pory, ale powinien być system premiowania w zależności od tego ile faktycznie robisz. |
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogólnie ministerstwo chce znieść kartę nauczyciela i dla tego powołało cały ten zespół rozpatrujący wszystkie punkty karty nauczyciela i zmieniające je a finansowanie i ustalanie godzin pracy chce zostawić dyrekcji i nauczyciel teraz (tzn niby po 2012 ma to finansowanie i pracowanie wejść) ma zarabiać mniej a jak chce więcej to będzie musiał więcej siedzieć w pracy i pracować wiesz wszystko ma swoje plusy i minusy bo tak jak mówisz wiele będzie zależeć od dyrekcji.. i prezydenta miasta, dla mnie najlepsze wydaje mi się było by pozostawienie tabeli płąc ale zrównanie wszystkich w całym sektorze wychowania bez względu na placówkę godzin pracy z uczniami i bez uczniów oraz dni wolnych... tyle.. cytuję "Dziś pensja nauczycieli, zarówno zasadnicza, jak i dodatki, jest uśredniona. W ten sposób nauczyciele w całej Polsce zarabiają tyle samo. Nowy system ma dać dyrektorom szkół narzędzie do skutecznej motywacji swoich pracowników. – System jest skostniały, bo powinien być ukierunkowany na efekt, a nie uśrednianie – mówi Piotr Mróz, zastępca dyrektora wydziału oświaty w Poznaniu, który bierze udział w konsultacjach. – Dlatego decentralizacja staje się konieczna, bo wśród nauczycieli jest wielu dobrych, ale też, niestety, wielu takich, którzy na swoje pensje nie zasługują – dodaje. To dyrektor będzie negocjował z nauczycielem wynagrodzenie i liczbę godzin pracy." Dokument ma być gotowy wiosną, najwcześniej wejdzie w życie w 2012 r. Do likwidacji Karty nauczyciela i urynkowienia zawodu nauczycielskiego jeszcze trochę, ale demontaż się zaczął. zależy teraz na jakiego dyra trafisz... ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- a z tym pracowaniem między świętami i w wakacje mówiła mi moja iwonka bo jej ciocia jest pedagogiem świetlicowym w podstawówce i dyrektorzy mieli konferencje ministerialną na której właśnie przedstawiali po kolei te zmiany jakie chcą wprowadzić i właśnie jednym z punktów było umożliwienie rodzicom 1-3 i zerówek opieki nad dziećmi w dni wolne poprzez zajęcia dodatkowe robione przez ich wychowaców a pozostałe klasy wyższe - nauczyciele mięli by dyżury szkolne w wakacje itd... ale nie tak jak teraz kto chce z nauczycieli to się zapisuje ale normalnie grafiki no ale jak mówie to wszytko to tylko punkty nad którymi debatują zobaczymy na wiosnę co ugadali
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-12-29 o 18:34 |
|
|
|
|
#1686 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam partiami co popisalyscie dzis
Cytat:
![]() Cytat:
a niesamowite jaka tesciowa mila byla, a nie dziwnie ci sie ze nie dyskutowalas z nimi z usmiechem na twarzy, niesmak do jej zachowanie chyba postanie chyba na dlugo. przynajmniej ja tam bym miala. Zdrowka zycze!! Cytat:
my tez sie wyglupiami, spiewamy, tanczymy, wyglupiamy sie w ogole ja tyle do niego gadam ze wyrosnie niezla gadula ja w sumie noie rozumiem jak widze dzieci ktore non stop maja smoka w buzi jak nie spia, juz pomijajac fakt ze sie do tego na pewno bardziej przyzwyczaja niz takie nasze szkraby ktore nie trzymja go caly czas w buzi, to ja uwielbiam patrzec na tomcia buzke jak sie smieje, robi miny, gada po swojemu a ze smokiem nie da rady wiadomo. dostaje go co prawda w ciagu dnia, ale w przypadkach kiedy trzeba go przewinac a sie drze bo np jest glodny Cytat:
trzeba walczyc o swoje! a goldi zaczytalam sie ostatnio z twoim blogu budowlanym ![]() teraz bede zaglada czesciej, lubie ogladacv twoje postepy a i Indii - tez lubie podgladac ![]() Cytat:
zdjecie malutkiej - moje ulubione - kucyk ekstra - mam fryzure na cebule, wystraszylam pania Ule niech sie ze mnie smieja co mi tam, bede go nosila co mi tam hiii znacie ta piosenke ?![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
polecam jak najbardziej krem przeciw odparzeniom z NIVEA, stosowany profilaktycznie zapobiega i skutecznie leczy juz powstale odparzenia - sprawdzilam!! mam tez krem na wychodzenie na podworko NIVEA - bardzo dobry! oliwka - stare sprawdzone - bambino do noska - sol fizjologiczna albo woda morska i oczywiscie patyczki do noska z ogranicznikami dla dzieci |
|||||||||
|
|
|
#1687 | ||
|
Zakorzenienie
|
no niestety... az trudno uwierzyc prawda?? no cóz moja przyszla szwagierka to temat rzeka
małe gnojki!! a pozniej wyrastaja psychopaci... zaczyna sie od biednych zwierzat niestety to nie jest odosobniony przypadek ![]() Cytat:
niestety to chyba w kazdym miescie taka tragedia z tymi parkingami ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() lubie takie świadome mamy, ktore wiedzą, że takie traktowanie maluszka jest bardzo ważne... bo ja widze mojego chrzesniaka zapatrzonego tylko w TV to az mi się serce kraje, oczywiscie jego rodzice nie widza w tym nic złego i jak takim "tumanom" za przeproszeniem wytłumaczyc?? bo ja juz nie ma sił - niestety widze się z nim tylko 2 razy w roku
|
|
#1688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też wole oglądać jego minki i słuchać gruchania niż widzieć go ze smokiem ![]() nie neguje, jeśli byłabym zmuszona to owszem ale jak nie jestem to po co? moja chrześnica nie rozstaje się ze smokiem - lat 2i pół a winić należy rodziców którzy wciskali jej zawsze smoka zawsze czy się bawi czy śpi, tylko na jedzenie wymieniali jej na butelkę potem łyżeczkę, no i nie dziwne że dziecko się nie oducza... Cytat:
to masz więcej podglądaczy bo mój mąż też się wkręcił i zagląda codziennie czy coć dodałaś hahahaha a co do słoiczków to ja daje i dawać będę bynajmniej do 9 mce życia, bo potem nie widzę sensu, wcześniej tak a czemu? bo jak mam gotować jedną marchewkę, i nie wiem czy ona nie jest hodowana przy autostradzie, a potem jabłko, nie wiem czy słodkie kawaśne, czy jakie inne.. a nie mam sprawdzonego źródla, a kolejnego dnia to samo i nie wiem czy ta brokuła jedna jest ok... to mnie czyści... nie znoszę gotować więc nie chce przy tym stać... bo na początku dziecko ma mieć mięso bez wywaru czyli gotujesz osobno mięso osobno warzywa i miksujesz, dużo babrania się jak dla mnie... a po 8-9 mce życia dziecko może mieć już z wywarem mięsko więc już wszystko razem... i wtedy to owszem ale wcześniej... po prostu mi się nie chce.... ewentualnie jeśli dorobię się urządzenia do gotowania na parze to jeszcze jeszcze.. bo wrzucę wszystko razem i bez wywaru będzie.. ale jak pomyślę że mam słoiczek za niecałe 3 zł, albo kupić marchew brokuła ziemniaka, obrać umyć, ugotować pilnować miksować zmywać... ehsss ;D leń ze mnie ![]() ale już wiele razy pisałyśmy że każda mama ma swój patent, ja po 8-9 mce będę mu gotowała jego zupki bo na szczęście już będzie można wszytko razem, po około 12 będzie jadł to co my, tylko odleje mu czy też odłożę przed doprawieniem.. a wcześniej słoiczek
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez swieta zrobił się zastój, ale z robota ruszmay po nowym roku ![]() Marta ja tez nie uwazam, że słoiczków w ogole nie nalezy dawac, bo masz racje marchewka, ziemniaczek czy jeszcze co innego tez nie wiemy skad się wzieło i co w sobie kryje niestety... ale już wiesz, że w pewnym wieku trzeba ze słoiczkami się rozstac, bo dziecka potrzeby się zwiększaja, przeciez caly czas się rozwija... ale w przypadku mojego chrzesniaka to jest tragedia, ma 19 m-cy i jego posiłki wygladaja tak butla z mlekiem na przemian ze słoiczkami no to juz dla mnie normalne nie jest gdy jego mama wszczyna awanture gdy próbujesz dawac mu coś innego, chyba czas najwyzszy aby dziecko poznawało inne smaki?? no ale ja sie wtracac nie będę, raz zwróciłam na to uwage i wystarczy
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo masakra ta matka nie wie co czyni. A jak tak spytam...chrzesniak dobrze wyglada? w sensie grubszy czy taka chudzinka? to akurat oczywicie nie ma nic do rzeczy, ale moim zdaniem to jest troszke takie faszerowanie i chodzenie na łatwizne.Mi sie czasem tez nie chce gotowac osobno dla Polusi, ale wole juz to niz te słoiczki. Wczesniej jak zaczelo sie inne jedzonko niz tylko cyc to dawalam sloiczki ale od dluzszego czasu wiekszosc staram sie sama gotowac. Zreszta dziecko mając roczek powinno juz wiekszosc rzeczy sprobowac. Potem nawet nie bedzie umialo dobrze gryzc. Poza tym moja jest juz teraz te duze sloiczki od 12ego mies i musialabym chyba majatek tracic. Tym bardziej, że je naprawde duze iloci. Je juz kanapeczki (oczywicie to wszystko wymamlane bo dopiero sie uczy )do raczki dostaje bananaka ,madarynke czy kiwi, chrupki od dluzszego czasu. W Wigilie jadła z nami rybke Oczywiscie wczesniej wczesniej wszytskie te warzywka staralimy sie kupowac na targu, najczesciej od takich babek czy chlopow wiejskich ( ), ale teraz czesto zdarza sie, ze kupuje w zwyklym sklepie czy warzywniaku![]() India masz dobre myslenie
|
|
|
|
|
#1695 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale byc może na to ma wpływ mało ruchu, ale to juz odrębny temat ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- dziewczyny próbowałyście depilacji laserowej?
|
|
#1697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zgadzam się w 100% słoiczki są dobre na początek ale takie duże dziecko powinno gryźć a ni tylko papki i tu go że tak powiem krzywdzą![]() Cytat:
wiele rzeczy nam się wydaje takie wowww ach och.. po co ja sama sama.. a jak przychodzi co do czego to wolę słoiczek ale tak jak pisałam tylko na początek a potem pewnie tylko gdzieś w podróży Cytat:
ale teraz jak nie wiem czy go szpinak uczuli, czy dynia będzie ok, brzoskwinia itd... to mi się nie opłaca kupować i sprawdzać i babrać się z gotowaniem osobno, skoro mogę sprawdzić słoiczkiem ![]() bo nie ukrywajmy się jest to fajne udogodnienie ale bez przesady nie na zawsze
|
|
|
#1698 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201803111825 Czas edycji: 2010-12-29 o 20:52 |
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego ja nie boję się dać słoiczka
potem to będzie mało opłacalne dawanie słoiczków w zamian każdego innego pomysłu, ale teraz gdy je jeden słoiczek na dwa dni.. albo potem jako jeden obiadek.. to bez przesady i oczywiście we wszystkim jest chemia i w słoiczku i w marchewce i nie da się jej uniknąc....india ja nie próbowałam bo ja nogi golę dwa razy do roku hahaha bom nie owłosiona
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-12-29 o 20:53 |
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nawet nie mam siły was nadrabiać
byłam w tym dd i dyrektorka żebym prócz dziś przyszła jeszcze jutro najlepiej i jakiś dzień na wolontariat i ona się zastanowi i podkreśliła bym się nie zwalniała w pracy przypadkiem, do tego byłam w najmłodszej grupie i jak wróciliśmy to dyrektorki już nie było więc nie wiem jak ona może wybrać mnie do pracy do tego TŻ zgubił obrączkę ryczeć mi się chcę byliśmy u niego w pracy i w jednym miejscu co kamery montowali dziś to wychodzi że już dziś na montażu jej nie miał i prawdopodobnie w pon rano jak przyszedł do pracy myślałam że mnie k...... weźmie jak to usłyszałam siedząc w aucie 2,5 h i czekając na niego pod pracą bo poszedł monitoring sprawdzać ![]() do tego on obudził się że jej nie ma dziś o 13 to z kiełbasą to już przeszłość ale to dziś chyba będziemy spać w osobnych pokojach bo nie umiem powstrzymać się od tego by sprzedać mu liścia a z drugiej strony od płaczu a mówiłam mu czy ma za dużą to zmniejszymy a TŻ uparty że dobra jak przytyje to będzie w sam raz a teraz mróz schudł i stało się!!pow mu że musiała spaść jak rękawice ściągał
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
myslałam o tym, wkurza mnie moj wasik - niby jasny, ale tych wlosków jest duzo
|
#1702 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1703 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a pod makaronami podpisuje sie dwoma rekami - uwielbiam !! Cytat:
bo rozumiem ze w piekarniku olejem jue skarplacie, przyprawami posypujecie, na ile do piekarnika! ja bardzoe lubie ale nie robilm nigdy bo sie balam ze mi surowe wyjda, spala sie albo po prostu nie udaja... Cytat:
a tort musial byc pyszny!! Cytat:
jak dla mnie bardzo duzo!! 50 tez!! moi rodzice dawali zawsze 20 i moim zdaniem to wystarczajcoja nawet nie pamietam ile i czy w wogole dalismy w zeszlym roku... Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ jak przyszedł szukał
twierdzi teraz że jak rano mył twarz to miał i rękawice ściągnął dopiero w pracy więc zobaczy u siebie na dziale jak będzie bo teraz na szybko patrzył, i nagranie weźmie by zobaczyć na spokojnie teraz leży w łóżko i myśli gdzie zgubił albo jak mu jest przykro ale jak weszliśmy do domu to bardziej wspominał ile była warta a ja mu to przypomnij sobie co w kościele mówiłam ci ją dając niestety mój TŻ nie jest typem tego co teraz wyrazi skruchę albo okaże swoje emocje nie ten typ faceta idę spać
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
byl pyszny, moge podac przepis. Ja do pieczenia to jestem lewa a wyszedł mi ![]() Co do ziemniakow to najpierw lepiej je podgotowac i potem jak wystygną to olejem natrzec, przyprawami i do piekarnika śliweńka mam nadzieje, że Tz znajdzie obrączke
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-12-29 o 21:30 |
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
india ohhhhh szkoda obraczki
ale zeby spac w osobnych pokojach? sprzedaj liscia i sie utlulcie jemu pewnie tez glupio i zle z tego powodu. katunia ja takich na blaszcze nie robilam jeszcze ziemniakow, zawsze wrzucam z miechem do worka. ![]() domiks, eee obgotowywac do pieczenia pyry, za duzo roboty ![]() katunia ja bym zrobila tak: http://www.gotujmy.pl/pieczone-ziemn...isy,31475.html Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-12-29 o 21:34 |
|
|
|
#1707 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smaka zrobiłas przed snem mi
|
|
#1709 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
sobie tez
![]() z tego przepisu zrobiłam: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...4&postcount=46
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

świetuj w Nowy Rok szczęscie jakie Was spotkało i uwierz że ten rok przyniesie Ci jeszcze wiecej szczęścia
sprzedawca miał niezłego zonka, bo niestety stracił już trochę czasu. Do tego nie zgadzała się kwota za montaż bo przy pomiarze powiedzieli ze za wszystkie bedzie 1100 zł, a wczoraj ze 1250
ostatecznie stanęło na 1150
niestety to nie jest odosobniony przypadek 

ta matka nie wie co czyni. A jak tak spytam...chrzesniak dobrze wyglada?
w sensie grubszy czy taka chudzinka? to akurat oczywicie nie ma nic do rzeczy, ale moim zdaniem to jest troszke takie faszerowanie i chodzenie na łatwizne.

jak dla mnie bardzo duzo!! 50 tez!! moi rodzice dawali zawsze 20 i moim zdaniem to wystarczajco