Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 00:06   #1711
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

hej
dawno mnie nie było, bo nie miałam neta

Julusia chora prawie 40' gorączki, wymioty. Przelewa się przez ręce (
mam dużo stresu od południa ehh.

Przeczytałam wątek

kliwia gratulacje

śliczne macie choinki
nasza taka (brakuje kilku ozdób i dokupiliśmy lampki)
w tym roku mamy olbrzymią
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06704.jpg (67,6 KB, 71 załadowań)
Stary 2010-12-30, 03:55   #1712
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cześć
Idziecie jak burza, nie jestem w stanie Was nadrobić.
Mąż złożył papiery do tej niemieckiej firmy i ma czekać na odpowiedź. Pisałam wczoraj, że zakłąd męża upada więc trzeba szukać pracy, a najszybciej zagranicą niestety. Szef powoli zwalnia ludzi więc nie ma na co czekać jakieś pieniądze muszą być.
Daysy Hania prześliczna i jak ma dużo włosków
domiks Polusia ślicznie wygląda i tort też udany. Ja też mam zamiar sama upiec na roczek, bo szkoda mi pieniędzy na taki drogi ze sklepu skoro Bartusia i tak nie będzie interesowało jak tort wygląda. Jak będzie starszy to wtedy może damy zamówić jakiś super tort

Co do słoiczków to ja Bartusiowi daje tylko deserki. Obiadki mu nie smakują, pluje nimi i strasznie się krzywi, a nie chcę go całkiem zniechęcić do jedzenia. Sama gotuje obiadki i daje mięsko razem z warzywami i zagęszczam kaszą manną i Bartuś jest zdrowy nic mu nie ma.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 04:29   #1713
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

Żabcia, Ty pisałaś o faszerowanych pieczarkach? A mogę prosić o przepis?
tak ja

SKLADNIKI:
  • 20 pieczarek
  • 1 cebula
  • miesa mielone
  • sol,pieprz
  • olej
  • ser
  • 2 lyzki bulki tartej
  • 1/2 natki pietruszki , szczypiorek
Z pieczarek odcinam nozki kroje w drobna kostke Mieso ,nozki pieczarek i posiekana cebule trzeba podsmazyc na oleju pozniej ostudzic .Dodac sol pieprz, bulke tartą,posiekana natke i wymieszać.Farszem nadziewam pieczarki,układam na tacce posypuje zoltym serem i do piekarnika az pieczarki beda miekkie i ser sie przyrumieni na koniec posypuje pokrojonym drobno szczypiorkiem Smacznego!

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Madzia, zabcia - czy moge prosic o wasze przepisy lazanii
Ja bardzo lubie a jeszcze nigdy nie robilam.
Moze sie skusze i na urodziny tz albo moje zrobie.
I makaron te platy surowe niegotowane dajecie ?
.
ja ostatnio robilam pierwszy raz z przepisu na opakowaniu z makaronu nie pamietam za bardzo jak to szlo ale cos podobnego jak dziewczyny pisaly tylko ze robilam bez pieczarek

makaron wczesniej gotowalam ale chyba 7 min tylko byl na pol twardy jak ukladalam ale w piecu sie zrobil w sam raz

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
żabcia czyli wyszło że jednak ty robisz sylwestra ?
a pytałaś dlaczego jeszcze nie byliśmy:
ponieważ co chwila a to babcia chora a to dziedek, jakieś zapalenia płuc, przeziębienia i i inne a to my nie mogliśmy , ostatnio mieliśmy jechać w niedziele 12 grudnia ale niestety nic z tego nie wyszło bo.... tż miał wtedy ten wypadek
no tak wyszlo
ale kazda dziewczyna cos robi do jedzenia chlopaki sie zajmuja alkoholem

a to faktycznie zawsze Wam cos wyskakiwalo szkoda

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
dokladnie taxowki chyba w noc sylwestrowa najwiecej zarabiaja

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
No to wkleję jej zdjęcie
ale slicznotka

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej
Wpadłam się pochwalic, że nasze urodzinki doszły wczoraj do skutku Torta wspólnymi siłami upiekłam wspólnie z Tz. Jakoś wyszedł.
Zrobiłam sałatke z makrelą, kęski drobiowe z sosem czosnkowym, koreczki (oliwki, szynka, ser, papryka), pólmisek wędlin, serki plesniowe i kielbkaska francuska (bo akurat moj tz przywizol). Oprocz tego chipsy, popcorn, szampan
ahhh pochwale się moim dziełem i jubilatką

mmmniam smakowice wyglada torcik
a Polusia sliczne jak zawsze

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
właśnie dostałam telefon od koleżanki. Pracownik naszej szkoły miał wypadek. (nie znałam go osobiście). Dokładnie to były pracownik bo tydzień temu się zwolnił i przeszedł do firmy kurierskiej. 22 lata. 3 letnie dziecko a drugie w drodze (7 miesiąc) Jego mama tez u nas pracuje.

http://www.moja-ostroleka.pl/tragicz...3542758,3.html
smutne to strasznie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
dziewczyny nawet nie mam siły was nadrabiać

byłam w tym dd i dyrektorka żebym prócz dziś przyszła jeszcze jutro najlepiej i jakiś dzień na wolontariat i ona się zastanowi i podkreśliła bym się nie zwalniała w pracy przypadkiem, do tego byłam w najmłodszej grupie i jak wróciliśmy to dyrektorki już nie było więc nie wiem jak ona może wybrać mnie do pracy

do tego TŻ zgubił obrączkę

ryczeć mi się chcę

byliśmy u niego w pracy i w jednym miejscu co kamery montowali dziś to wychodzi że już dziś na montażu jej nie miał i prawdopodobnie w pon rano jak przyszedł do pracy

myślałam że mnie k...... weźmie jak to usłyszałam siedząc w aucie 2,5 h i czekając na niego pod pracą bo poszedł monitoring sprawdzać

do tego on obudził się że jej nie ma dziś o 13 i nie pamiętał czy ją w ogóle miał wczoraj

to z kiełbasą to już przeszłość ale to dziś chyba będziemy spać w osobnych pokojach bo nie umiem powstrzymać się od tego by sprzedać mu liścia a z drugiej strony od płaczu
a mówiłam mu czy ma za dużą to zmniejszymy a TŻ uparty że dobra jak przytyje to będzie w sam raz a teraz mróz schudł i stało się!!pow mu że musiała spaść jak rękawice ściągał
nie dziwie sie ze jestes zla .. tez bym byla wsciekla na Meza

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
hej

Przeczytałam wątek

kliwia gratulacje

śliczne macie choinki
duzo zdrowka dla Julci

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2010-12-30 o 04:31
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 07:22   #1714
śliweńka
Zakorzenienie

odpisał mi ksiądz że kolędę będziemy miec w przyszłym roku na naszej ulicy

obrączki dalej nie ma tak nie ma moim zdaniem już się nie znajdzie

dzis jadę znów do dd nie zdziwię się jak mi powiedzą dziękuję i tyle
TŻ pow że mogę pojechać zobaczę w czym miałabym pracować ale że za benzynę nikt mi nie zwróci

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 07:36   #1715
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
no cos ty ja takiego zarostu nie mam by robić woskiem czasem jak mam jakies ciemniejsze takie pojedyncze to penseta je skubne

Cytat:
TŻ jak przyszedł szukał

twierdzi teraz że jak rano mył twarz to miał i rękawice ściągnął dopiero w pracy więc zobaczy u siebie na dziale jak będzie bo teraz na szybko patrzył, i nagranie weźmie by zobaczyć na spokojnie

teraz leży w łóżko i myśli gdzie zgubił albo jak mu jest przykro ale jak weszliśmy do domu to bardziej wspominał ile była warta a ja mu to przypomnij sobie co w kościele mówiłam ci ją dając niestety mój TŻ nie jest typem tego co teraz wyrazi skruchę albo okaże swoje emocje nie ten typ faceta

idę spać
kurcze może jeszcze sie znajdzie. ja tez bym się wkurzyła, ale jak zgubił to na pewno nie specjalnie wiec nie ma co sie obrazac w nieskonczoność. obraczka to tylko symbol, przeciez gubiąc ja nie zapomniał, że cie kocha i jestescie malzenstwem

[QUOTE=kliwia;24058257]india ohhhhh szkoda obraczki
ale zeby spac w osobnych pokojach? sprzedaj liscia i sie utlulcie
jemu pewnie tez glupio i zle z tego powodu.

o to chyba miało byc do sliwenki

[strippi mam nadzieje, ze Julcia szybko wyzdrowieje
Stary 2010-12-30, 07:38   #1716
ania20m
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
ja dzisiaj jeszcze w pracy i jutro też ale do 14 na szczęście
Sylwestra spędzmy w domu, a w Nowy Rok wyprawiamy mojemu tacie 50 urodziny i za razem imieniny musze jutro upiec coś dobrego, tort zamówiłam w cukierni.

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 07:45   #1717
śliweńka
Zakorzenienie

jestem zła na niego bo mówiłam że ma za luźną i zgubi a on że nie że dobra

dla mnie one są bezcenne bo poświęcone przez księdza i dałam mu jako dowód mojej miłości ;(

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 07:59   #1718
ania20m
Wtajemniczenie

Dziewczyny co wy przygotowujecie na sylwestra do jedzenia? jakieś przekąski czy co? w tym roku będziemy świętować w domu i nie wiem co przygotować

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 08:24   #1719
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
india ja nie próbowałam bo ja nogi golę dwa razy do roku hahaha bom nie owłosiona
zazdroszczę!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

Cytat:
dziewczyny nawet nie mam siły was nadrabiać

byłam w tym dd i dyrektorka żebym prócz dziś przyszła jeszcze jutro najlepiej i jakiś dzień na wolontariat i ona się zastanowi i podkreśliła bym się nie zwalniała w pracy przypadkiem, do tego byłam w najmłodszej grupie i jak wróciliśmy to dyrektorki już nie było więc nie wiem jak ona może wybrać mnie do pracy

do tego TŻ zgubił obrączkę

ryczeć mi się chcę

byliśmy u niego w pracy i w jednym miejscu co kamery montowali dziś to wychodzi że już dziś na montażu jej nie miał i prawdopodobnie w pon rano jak przyszedł do pracy

myślałam że mnie k...... weźmie jak to usłyszałam siedząc w aucie 2,5 h i czekając na niego pod pracą bo poszedł monitoring sprawdzać

do tego on obudził się że jej nie ma dziś o 13 i nie pamiętał czy ją w ogóle miał wczoraj

to z kiełbasą to już przeszłość ale to dziś chyba będziemy spać w osobnych pokojach bo nie umiem powstrzymać się od tego by sprzedać mu liścia a z drugiej strony od płaczu
a mówiłam mu czy ma za dużą to zmniejszymy a TŻ uparty że dobra jak przytyje to będzie w sam raz a teraz mróz schudł i stało się!!pow mu że musiała spaść jak rękawice ściągał
Przykro mi z powodu obrączki. Niech porządnie poszuka w pracy, może gdzieś leży. Niech zapyta sprzątaczek, czy czasem nie znalazły! Niech sprawdzi w rękawiczce, może ona tam cały czas jest. Poszukajcie w domu, może zdjął w łazience, w kuchni, w sypialni...

Prawda jest taka, że obrączka to tylko symbol, ważny, nie ma co do tego wątpliwości, ale obrączkę zawsze można dokupić. Najważniejsze jest to co jest między nami.

Chociaż też byłoby mi cholernie przykro...

My w pierwszy dzień wakacji mieliśmy taką przygodę, że tż grał w kosza i poprosił mnie, żebym wzięła klucze i jakąś jego bluzkę. No to wzięłam i poszłam z przyjaciółką na plażę, a on do nas doszedł. I tak sobie siedzimy z dobre pół godziny i nagle się go pytam "A gdzie Ty masz obrączkę?" okazało się, że zostawił przy kluczach, które ja zabrałam i był przekonany, że ja ją zabrałam. No to ja biegiem na to boisko i na szczęscie znalazłam. Po tym schowałam głęboko do torebki jego i swoją. Ubraliśmy dopiero w drodze powrotnej.

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
myslałam o tym, wkurza mnie moj wasik - niby jasny, ale tych wlosków jest duzo i to mnie wkurza. Ale tak sobie czytam, ze najlepsze efekty na ciemnych włosach, no a jak przeczytałam , że dzien przed depilacja trzeba sie ogolic to juz mi się odechciało
Nie chcę Ci martwić, ale na jasnych włosach jest to raczej nie możliwe. Większe powodzenie jest przy ciemnym owłosieniu.

Cytat:
Treść usunięta
mniam mniam!!!! A najlepsze są właśnie te przypieczone

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
hej

Przeczytałam wątek

kliwia gratulacje

śliczne macie choinki
A cóż to jej się stało? Kochana, może nie ma na co czekać i tzreba iść do lekarza? Mam nadzieje, że szybko wróci do zdrowia!

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
tak ja

SKLADNIKI:
  • 20 pieczarek
  • 1 cebula
  • miesa mielone
  • sol,pieprz
  • olej
  • ser
  • 2 lyzki bulki tartej
  • 1/2 natki pietruszki , szczypiorek
Z pieczarek odcinam nozki kroje w drobna kostke Mieso ,nozki pieczarek i posiekana cebule trzeba podsmazyc na oleju pozniej ostudzic .Dodac sol pieprz, bulke tartą,posiekana natke i wymieszać.Farszem nadziewam pieczarki,układam na tacce posypuje zoltym serem i do piekarnika az pieczarki beda miekkie i ser sie przyrumieni na koniec posypuje pokrojonym drobno szczypiorkiem Smacznego!
mmmm, no to będę próbować. Brzmi pysznie!

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Dziewczyny co wy przygotowujecie na sylwestra do jedzenia? jakieś przekąski czy co? w tym roku będziemy świętować w domu i nie wiem co przygotować
Kilka postów wcześniej dziewczyny podawały co przygotowują

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 08:45   #1720
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

ale się wczoraj wybawiłam. Była tak miło.
znajomi wzięli oczywiście pieska (prawdopodobnie przyszłą mamę naszego pieska ) i z rąk nie chciałam jej wypuszczać
Mamy menu na sylwka i wychodzi z tego niezła impreza hehe tyle dań jak na wesele jakieś no ale przy chipsach nie będziemy siedzieć

Cytat:
wszystkie szkoły mają mieć mniej wolnego w wakcje ale 1-3 i szkolne zerówki mają pracować w okresach międyz świętami plus wakacje i ferie, no i chcą totalnie zmienić finansowanie żeby było z miasta i każdy dyrektor sam ustalał ile który zarabia wedle jego wkładu i zaangażowania a nie tabela płac
To dla mnie głupota. Tak jak Ktosia napisałą jeden dyrektor lubi dupowlaztwo i już ktoś zarabia więcej. Moim zdaniem najlepiej jest teraz. kwota pensji zależy od wykształcenia, lat pracy. Od tego są nagrody dyrketora by dostawać dodatkowe pensje.

sliweńko mam nadzieję, żę mąż znajdzie obrączkę. Mój też prawie by zgubił i wtedy dopiero poszedł ją zmniejszyć ech faceci...

strippi trzymam kciuki za Julcię

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 08:51   #1721
martucha84
Zakorzenienie

śliweńka hmm dziwna ta pani dyr trochę, a jeśli chodzi o obrączkę to nie ma się co boczyć.. kurde przecież jej nie wywalił... najważniejsza jest przysięga i słowa, a obrączkę można kupić i isc poswięcić...
przecież jesteś z nim dla niego a nie dla kawałka złota na placu, rozumiem że jest ci przykro ale bez przesady...

Katunia piekarnik na 180 z termo, ziemniaki kroje na cząstki i obtaczam je w miksturze czyli w oleju z przyprawami - bazylia oregano papryka ostra słodka pieprz sól przyprawa do ziemniaków- wszystko co mam pod ręką, no i na około 30-40 minut do piekarnika ale trzeba sprawdzać bo czasem krócej czasem dłużej się pieką
a w piekarniku je obracam co jakiś czas

strippi współczuję gorączki Julce, ale coś musi być bo to już kolejne dziecko z tak wysoką gorączką i wymiotami.. nie dobrze...

Gucia może dlatego że mam bardzo jasne owłosienie za to moja siostra musi co 2 dzień i mówi że ona przejęła moje włochy

ale mięliśmy noc... ehssss... uroki

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
To dla mnie głupota. Tak jak Ktosia napisałą jeden dyrektor lubi dupowlaztwo i już ktoś zarabia więcej. Moim zdaniem najlepiej jest teraz. kwota pensji zależy od wykształcenia, lat pracy. Od tego są nagrody dyrketora by dostawać dodatkowe pensje.
ja nie mówię że to jest dobre ja mówię co chcą zrobić...
ma to polegać na ocenie zaangażowania przez pracownika i jego wkład czyli nie oszukujmy się to co jest teraz w każdej firmie,
mi się podoba jedynie pomysł wyrównania dni wolnych w różnych sektorach
Stary 2010-12-30, 09:01   #1722
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mówię że to jest dobre ja mówię co chcą zrobić...
ma to polegać na ocenie zaangażowania przez pracownika i jego wkład czyli nie oszukujmy się to co jest teraz w każdej firmie,
mi się podoba jedynie pomysł wyrównania dni wolnych w różnych sektorach
rozumiem, rozumiem. Dla mnie to bez sensu. Bo płąca powinna być za doświadczenie, wykształcenie, lata pracy + premie jak są teraz. A w prywatnych to już niech dyr sobie robi co chce. tam i tak więcej n-ele zarabiają

a z tym wolnym, to ja się tym tak nie przejmuję. Dla mnie najważniejsza jest praca jako nauczyciel, kocham dzieci, praca z nimi sprawia mi wielką przyjemność i to się liczy.

Ale prawda jest też taka, ze taki n-el klas 1-3 ma wiele więcej pracy niż n-el np. 3 latków. w 3-latkach : schodzenie się dzieci, zabawy, jedzenie + troszkę zajęć dydaktycznych. A w szkole to już non stop zajęcia, świadectwa opisowe itp.

Stary 2010-12-30, 09:08   #1723
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia może dlatego że mam bardzo jasne owłosienie za to moja siostra musi co 2 dzień i mówi że ona przejęła moje włochy

ale mięliśmy noc... ehssss... uroki
No i zazdroszczę. ja odziedziczyłam włoski po tatusiu...czorne
A babcia w życiu golarki nie użyła - bo nie musiała - czy nie mogło być tak pięknie???

Co tam Patryczek wyprawiał w nocy, że rodzice nie wyspani?

Stary 2010-12-30, 09:08   #1724
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
r
Ale prawda jest też taka, ze taki n-el klas 1-3 ma wiele więcej pracy niż n-el np. 3 latków. w 3-latkach : schodzenie się dzieci, zabawy, jedzenie + troszkę zajęć dydaktycznych. A w szkole to już non stop zajęcia, świadectwa opisowe itp.
to zapraszan do przedszkola do 3latków to porównamy hahahahahaha aleś mnie rozbawiła
hahahahah dziękuję
Stary 2010-12-30, 09:09   #1725
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:10   #1726
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
No i zazdroszczę. ja odziedziczyłam włoski po tatusiu...czorne
A babcia w życiu golarki nie użyła - bo nie musiała - czy nie mogło być tak pięknie???

Co tam Patryczek wyprawiał w nocy, że rodzice nie wyspani?
hahaha ja po mamie, siostra po tacie

aaaa kolejna fala ząbkowania, kilka dni darcia i niespania kilka dni spokoju kilka dni darcia i tak wkoło i teraz zaczynamy kolejną falę darcia, ale ząbek coraz bliżej bo już coraz bielsze punkciki na dziąśle
Stary 2010-12-30, 09:15   #1727
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
to zapraszan do przedszkola do 3latków to porównamy hahahahahaha aleś mnie rozbawiła
hahahahah dziękuję
Marta ja pamiętam z praktyk w przedszkolu. Siedziałam tam całe dnie i wiem, że zajęć dydaktycznych dzieci mają malutko (wiadomo) a tak to głównie jedzenie, zabawa, jedzenie

a w szkole nie ukrywajmy się jedzenia nie ma. Są same zajęcia dydaktyczne.

Stary 2010-12-30, 09:21   #1728
martucha84
Zakorzenienie

to widziałaś tylko to co robiły dzieci a nie nauczyciel, widziałaś kiedyś dziennik i co trzeba tam pisać? a obserwacja opisowa każdego dziecka z informacją zwrotną dla rodzica? plus w szkole nie robi się dnia babci jasełek dnia mamy taty karnawału.. bynajmniej nie wszystkie klasy... bo ja się nie spotkałam z 3 klasistą robiacym takie imprezy...

a zresztą
koniec tematu ;D
za bardzo mi poprawiłaś humor żebym dała sobie go teraz zepsuć
Stary 2010-12-30, 09:21   #1729
kasiaher
Wtajemniczenie

hej
a u mnie dalszy ciąg choroby , mam już dość , w sumie to już lepiej z oskrzelami ale te zasrane zatoki mnie wykończą

strippi kurcze mam nadzieje że szybko jej przejdzie , mojej koleżanki córka właśnie parę dni temu też miała tem. ale myśleli że to przez ząbki tym bardziej że jeszcze ich nie ma a ma 10 miesięcy no i byli u lekarza i to samo powiedział, ale też zaznaczył że jeśli będzie się utrzymywała 3 dni tzn że trzeba badania porobić , więc poszli w poniedziałek i pobrali krew i mocz i wyszło że ma zapalenie pęcherza moczowego , kurcze

żabcia no i super , zgrana z was paczka także napewno będzie super

domi Polusia śliczna jak zawsze , a torcik pierwsza klasa
teraz Dominik będzie kończył roczek za 3 tygodnie

ach jeśli chodzi o słoiczki to u mnie jest znowu inaczej , tzn chodzi o karmienie , moje dziecko wogóle nie pije ani soczków ani herbatki nawet wody nie chce , nawet jak te upały były więc jak byliśmy na szczepieniu to zapytaliśmy co jest nie tak , więc pediatra powiedział nam że on tak ma i nic nie da zmuszanie go do picia , ale za to je nam bardzo dużo mleka bo też na wodzie więc jak były te upały to jadł mi po 150 ml prawie co godzinę, a teraz zjada 240 ml co 4 godziny ( mamusie będą wiedzieć) i co moje dziecko nie je kaszek i nie ma bata żeby zjadło już nie raz próbowałam , kaszki manny, kaszki ryżowe, kaszki mleczno - ryżowe oj wszystkie dostępne, to samo z owocami dla niego to ble aż wymiotuje czy to ze słoiczka czy też naturalne , za to słoiczki z obiadkami owszem jak mu gotuje to zależy co zje dwie łyżeczki i papa nie ma bata pluje , wymiotuje i naprawdę nie mam sposobu żeby mu to wcisnąć, ostatnio za to musi wszystkiego spróbować co jemy my, czy to zupa, czy jakieś danie w miarę możliwości z tego co może jeść to mu daje , ale gdyby nie słoiczki to moje dziecko po za mlekiem by nic nie jadło
także nie wrzucajmy wszystkich dzieci do jednego worka , bo każde dziecko jest inne, jedne je słoiczki drugie je normalne obiady , znowu jedno dziecko je tylko kaszki a drugie tylko mleko , jedno pije soczki każdego rodzaju a drugie tylko herbatkę
także niech każda matka daje swojemu dziecku to co uważa, a nie patrzył się na to co ktoś mówi , bo pamiętam jak grupka ludzi z mojego otoczenia naskoczyła na mnie że jaka to ja zła matka że nie karmię dziecka piersią, albo jestem nie normalna bo dziecko kąpe codziennie a nie np co drugi dzień
mnie wkurza jak ktoś mi mówi że źle robię albo że nie powinnam , przecież to ja jestem matką i to ja decyduje co moje dziecko je i co będzie jadło , anie osoby która np. nawet dziecka nie ma a daje jakieś rady które wyczytała z internetu

a jesli chodzi o tych nauczycieli o czym pisze martucha czy też madzialenka to jest tak "punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia ", więc jak martucha będzie pracowac w szkole to będzie chciała wolne a jak madzialenka będzie pracowac w przedszkolu to też będzie chciała żeby taka ustawa weszła i nie gadajcie że było by inaczej, każdy się patrzy na to żeby jemu było wygodniej i jak najlepiej więc jak pracujesz w markecie to chcesz żeby weekendy były wolne ale ten co pracuje po 12 godzin od pon-pt to chce zrobić zakupy w weekend , tak samo lekarz dlaczego on musi chodzić na nocki czy też pracowac w weekend czy też święta, każdy wybiera zawód i pracę i musi liczyć się z tym że nie będzie miał tak samo jak inny , lekarz ma inczej, nauczyciel inaczej, kasjer inaczej , biurowiec inaczej także myślę że głupio piszecie że tak powinno być czy inaczej , w polsce wszystko jest do du** , pensje praca, służba zdrowia wszystko , non stop podwyżki czynszów, prądu , gazu jedzenia a pensje w miejscu

ach mam nerwa dzisiaj
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 09:22   #1730
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha ja po mamie, siostra po tacie

aaaa kolejna fala ząbkowania, kilka dni darcia i niespania kilka dni spokoju kilka dni darcia i tak wkoło i teraz zaczynamy kolejną falę darcia, ale ząbek coraz bliżej bo już coraz bielsze punkciki na dziąśle
uuu, to współczuję. Mam nadzieje, że szybko minie etap "darcia" no i że ten pierwszy ząbek się pojawi!

Stary 2010-12-30, 09:23   #1731
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem, rozumiem. Dla mnie to bez sensu. Bo płąca powinna być za doświadczenie, wykształcenie, lata pracy + premie jak są teraz. A w prywatnych to już niech dyr sobie robi co chce. tam i tak więcej n-ele zarabiają

a z tym wolnym, to ja się tym tak nie przejmuję. Dla mnie najważniejsza jest praca jako nauczyciel, kocham dzieci, praca z nimi sprawia mi wielką przyjemność i to się liczy.

Zgadzam się w kwestii płac. Jeśli chodzi o dyżury, to jeśli ktoś naprawdę kocha to co robi, to nie będzie mu krzywdą poświęcić dodatkowo kilka godzin dla dzieciaków.
A co do ilości pracy nauczyciela 3-latków, to wcale nie jest tak różowo. Zacznijmy od tego, że etat w szkole godzinowo nie równa się etatowi w przedszkolu.
Stary 2010-12-30, 09:25   #1732
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
to widziałaś tylko to co robiły dzieci a nie nauczyciel, widziałaś kiedyś dziennik i co trzeba tam pisać? a obserwacja opisowa każdego dziecka z informacją zwrotną dla rodzica? plus w szkole nie robi się dnia babci jasełek dnia mamy taty karnawału.. bynajmniej nie wszystkie klasy... bo ja się nie spotkałam z 3 klasistą robiacym takie imprezy...

a zresztą
koniec tematu ;D
za bardzo mi poprawiłaś humor żebym dała sobie go teraz zepsuć
Marta będą na miesięcznych praktykach nie patrzyłam tylko na dzieci ale i na n-eli zresztą w większości sama prowadziłam zajęcia, wpisywałam rzeczy do dziennika. Poza tym teraz też mam taki dziennik (przedszkolny a nie szkolny z pełnym opisem zajęć).

ad tego podkreślonego (uczyłaś kiedyś w szkole)?? u nas każda klasa ma 1-3 ma jasełka, dni babci i dziadka itp. to nie jest jakiś przywilej przedszkolaków.

Może ja na praktykach trafiłam na takie lajtowe przedszkole, ale wiem ile wolnego miały te panie. Ja u siebie nawet nie mam czasu usiąść na chwilę a o temacie w dzienniku to już nie wspomnę zawsze muszę przyjść wcześniej by go wpisać, bo w trakcie zajęć nie mam na to czasu.

Stary 2010-12-30, 09:28   #1733
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
także niech każda matka daje swojemu dziecku to co uważa, a nie patrzył się na to co ktoś mówi , bo pamiętam jak grupka ludzi z mojego otoczenia naskoczyła na mnie że jaka to ja zła matka że nie karmię dziecka piersią, albo jestem nie normalna bo dziecko kąpe codziennie a nie np co drugi dzień
mnie wkurza jak ktoś mi mówi że źle robię albo że nie powinnam , przecież to ja jestem matką i to ja decyduje co moje dziecko je i co będzie jadło , anie osoby która np. nawet dziecka nie ma a daje jakieś rady które wyczytała z internetu

a jesli chodzi o tych nauczycieli o czym pisze martucha czy też madzialenka to jest tak "punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia ", więc jak martucha będzie pracowac w szkole to będzie chciała wolne a jak madzialenka będzie pracowac w przedszkolu to też będzie chciała żeby taka ustawa weszła i nie gadajcie że było by inaczej, każdy się patrzy na to żeby jemu było wygodniej i jak najlepiej więc jak pracujesz w markecie to chcesz żeby weekendy były wolne ale ten co pracuje po 12 godzin od pon-pt to chce zrobić zakupy w weekend , tak samo lekarz dlaczego on musi chodzić na nocki czy też pracowac w weekend czy też święta, każdy wybiera zawód i pracę i musi liczyć się z tym że nie będzie miał tak samo jak inny , lekarz ma inczej, nauczyciel inaczej, kasjer inaczej , biurowiec inaczej także myślę że głupio piszecie że tak powinno być czy inaczej , w polsce wszystko jest do du** , pensje praca, służba zdrowia wszystko , non stop podwyżki czynszów, prądu , gazu jedzenia a pensje w miejscu

ach mam nerwa dzisiaj
kasiu zgadzam się co do wychowania dzieci i decydowania przez mamę, a co do kwestii szkolnictwa to różnica jest taka że ja nie chce pracować w szkole bez względu na to czy mają wolne czy nie

Cytat:
uuu, to współczuję. Mam nadzieje, że szybko minie etap "darcia" no i że ten pierwszy ząbek się pojawi!
mam nadzieję że się przebije...
Stary 2010-12-30, 09:28   #1734
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Zgadzam się w kwestii płac. Jeśli chodzi o dyżury, to jeśli ktoś naprawdę kocha to co robi, to nie będzie mu krzywdą poświęcić dodatkowo kilka godzin dla dzieciaków.
A co do ilości pracy nauczyciela 3-latków, to wcale nie jest tak różowo. Zacznijmy od tego, że etat w szkole godzinowo nie równa się etatowi w przedszkolu.
No właśnie. U nas n-ele robią sobie dodatkowe godziny, jakieś kółka itp. Ok, mają większą kasę. Ale aby płacić każdemu ile chce dyr to przegięcie.

Mój etat to też nie te 18 godzin n-ela ale normalnie 25 godz w tygdoniu. Tylko prywatne mają 40 godzin.

Stary 2010-12-30, 09:32   #1735
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
(...)

ach mam nerwa dzisiaj
Dużo prawdy jest w tym co piszesz i zgadzam się, że każdy sam wybrał zawód jaki ma. Tyle że nauczyciele naprawdę dzielą się na równych i równiejszych, bo nawet w samym przedszkolu (na przykładzie pracy mojej mamy) jest tak, ze ilość godzin w etacie zależy od grupy wiekowej, którą akurat się zajmujesz. I nie ważne czy w tym etacie masz 20 czy 25 godzin to płaca ta sama. I można oczywiście powiedzieć, że ktoś świadomie zdecydował się na pracę w przedszkolu, wiedząc jak tam jest i to prawda. Ale już jak ktoś może uczyć w zerówce, to często kwestią przypadku jest czy zerówka działa przy szkole, czy przy przedszkolu, idzie się tam gdzie akurat jest etat.
Stary 2010-12-30, 09:32   #1736
martucha84
Zakorzenienie

magda myślę że nie potrzebnie wchodzimy w tą dyskusję każda z nas ma inne doświadczenia, ja nie spotkałam szkoły w której we wszystkich klasach 1-3 są wszystkie przedstawienia tak jak ty nie spotkałaś normalnie pracującego przedszkola... więc każda z nas ma inne doświadczenie a wyciąganie kto i co jest nie potrzebne i tworzy nie miłą atmosferę

w związku z tym pięknie zakańczam temat oświaty na tym wątku i zapraszam do cieszenia się przed ostatnim dniem roku:

no i w tym temacie pojawia się pytanie

bo standardowo nie mam się w co ubrać na sylwiestra co zakładacie zwykle na "domówki?" coś niezobowiązującego czy wyjątkowego bo to sylwestres?
Stary 2010-12-30, 09:37   #1737
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie. U nas n-ele robią sobie dodatkowe godziny, jakieś kółka itp. Ok, mają większą kasę. Ale aby płacić każdemu ile chce dyr to przegięcie.

Mój etat to też nie te 18 godzin n-ela ale normalnie 25 godz w tygdoniu. Tylko prywatne mają 40 godzin.
Też tak uważam.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
magda myślę że nie potrzebnie wchodzimy w tą dyskusję każda z nas ma inne doświadczenia, ja nie spotkałam szkoły w której we wszystkich klasach 1-3 są wszystkie przedstawienia tak jak ty nie spotkałaś normalnie pracującego przedszkola... więc każda z nas ma inne doświadczenie a wyciąganie kto i co jest nie potrzebne i tworzy nie miłą atmosferę

w związku z tym pięknie zakańczam temat oświaty na tym wątku i zapraszam do cieszenia się przed ostatnim dniem roku:

no i w tym temacie pojawia się pytanie

bo standardowo nie mam się w co ubrać na sylwiestra co zakładacie zwykle na "domówki?" coś niezobowiązującego czy wyjątkowego bo to sylwestres?
Polecam strój jak najbardziej wieczorowy (czyt. piżama) A tak serio to raczej zakładałam coś wygodnego, ale coś w czym nie poszłabym do pracy, czyli może być jakaś kolorowa tunika, bluzka z większym dekoltem itp.

Dziś mam dzień sentymentalny, bo dziś mija 5 lat od pierwszego spotkania z moim mężem w realu Ehhh....
Stary 2010-12-30, 09:40   #1738
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mam dziś ochotę na coś wyjątkowego... ale jeszcze nie wymyśliłam na co na razie siedzę w piżamce, popijam kawę, ktoś dzwonił domofonem ale nie chciało mi się iść taki kawał do drzwi. nikogo się nie spodziewam, a jak by to było coś ważnego (ktoś ważny) to by zadzwonił do mnie na kom

ktosiu fajna rocznica

Stary 2010-12-30, 09:40   #1739
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Polecam strój jak najbardziej wieczorowy (czyt. piżama) A tak serio to raczej zakładałam coś wygodnego, ale coś w czym nie poszłabym do pracy, czyli może być jakaś kolorowa tunika, bluzka z większym dekoltem itp.

Dziś mam dzień sentymentalny, bo dziś mija 5 lat od pierwszego spotkania z moim mężem w realu Ehhh....
ja myślałam o sukience w której byłam na chrzcinach plus kolczyki takie od kliwii wiecie żyrandolowe
ale nie wiem czy na domówkę to nie będzie za elegancko....

wowwww to świętujemy
Stary 2010-12-30, 09:45   #1740
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

duzo zdrowka dla Julci
dziękuję kochana

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość

[strippi mam nadzieje, ze Julcia szybko wyzdrowieje
udało nam się zbić gorączkę, ale noc była koszmarem
dzięki

Cytat:

A cóż to jej się stało? Kochana, może nie ma na co czekać i tzreba iść do lekarza? Mam nadzieje, że szybko wróci do zdrowia!
no rano było ok, bawiłyśmy się, w południe zaczęła być niewyraźna i gorąca. Do tego doszedł kaszel. Potem już z górki, wysoka gorączka, wymioty.Teraz ma strasznie zachrypnięty głosik i kaszle.
Jedziemy do lekarza popołudniu. Podejrzewam anginę.

Cytat:

strippi trzymam kciuki za Julcię
dzięki kochana

Cytat:

strippi współczuję gorączki Julce, ale coś musi być bo to już kolejne dziecko z tak wysoką gorączką i wymiotami.. nie dobrze...
no, było strasznie, ale od 6:00 rano jest lepiej

Cytat:
Treść usunięta
dzięki

Cytat:

strippi kurcze mam nadzieje że szybko jej przejdzie , mojej koleżanki córka właśnie parę dni temu też miała tem. ale myśleli że to przez ząbki tym bardziej że jeszcze ich nie ma a ma 10 miesięcy no i byli u lekarza i to samo powiedział, ale też zaznaczył że jeśli będzie się utrzymywała 3 dni tzn że trzeba badania porobić , więc poszli w poniedziałek i pobrali krew i mocz i wyszło że ma zapalenie pęcherza moczowego , kurcze
no idziemy do lekarza dziś

domi - POLUSIA PRZEŚLICZNA, TORT TEŻ BOSKI!

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości