|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
tak a propo przychodni chciałam isc z przeziębieniem do lekarza i sie tak biłam z myślami bo w moim stanie zaradzi mi tyle co wiem sama...i tak pytam koleżanki czy ona mysli ze wejdę bez kolejki, na to ona: wejdziesz, wejdziesz ale k...ów i tak sie nasłuchasz ![]() anula_81 i inne! Przestać mi sie bac tych wizyt u lekarzy! Bo po dupach dostaniecie! Dziecku sie udziela i biedne nie wie o co chodzi! Potem sie bedzie tez lekarza bało! Bo po dupach! |
|
|
|
|
#2492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
ja sie zbieram bo juz najwyzszy czas.
zycze udanych wizyt wszystkim dziewczynom ktore maja dzisiaj i samych pozytywnych wiadomosci ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
haha no tak, a potem zdziwienie czemu dzieci sie boja lekarzy haha
|
|
|
|
|
#2493 |
|
Zadomowienie
|
dorkabl ja też bardzo dużo wody wypijam,odbija się to na moim pęcherzu zwłaszacza nocą,kiedy maluch sie wierci,to toalete odwiedzam baaardzo często.
Tak czytam,ze kawe pijecie dziewczyny ,no nam niestety nie smakuje.Ostatnio nic nam nie podchodzi ,wczoraj na kolacje zjadlam 3 mandarynki i kiwi i koniec ehh. Na sylwka nie wybieramy sie nigdzie,siedzimy w domku,jakos nie cieszy mnie balowanie do rana,wole sie wyspac. Kobietki kochane ,czy Wy po macierzynskim wracacie do pracy,ja bardzo bzm chciala,ale jak nie bedzie miejsca w zlobku to nic z tego
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to się w sumie zawsze cieszę jak idę do niego, no chyba że było tak jak ostatnio ale mam nadzieję, że krwawienie się więcej nie powtórzy. Dorka, w przychodni to Cię chyba zjedzą jak powiesz że jesteś w ciąży i chciałabyś wejść bez kolejki Niestety ludzie są wredni i nawet jak jest kobieta w zaawansowanej ciąży to rzadko kto się zreflektuje. Pracuję w banku (tu też kolejki) i na palcach jednej ręki mogę policzyć osoby, które przepuściły kobiety w ciąży
|
|
#2495 |
|
Zadomowienie
|
Anula wysłałąm maila
odpisz choć trzy zdania co Ty o tym sądzisz i czy jest to w miare logiczne i mozliwe do zmiany
|
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym posiedzieć w tych pierwszych miesiącach z maluszkiem, zobaczyć jak się rozwija itd.
|
|
#2497 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
We wtorek byłam na tych badaniach prenatalnych i wszystko jest w porządku lekarz powiedział, że dzidziuś jest bardzo wymiarowy ![]() wszystko jest ok i wgl ale nie dowiedzieliśmy się czy to chłopczyk czy dziewczynka, bo maleństwo nie chciało pokazać .. może innym razem .. ale ważne, że wszystko jest w porządku i dziecko jest zdrowe
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie ze ważne ze zdrowe! Płeć w końcu wyjdzie na wierzch Widzicie dziewczyny, nie takie badania straszne
|
|
|
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
sandrunia widzę, że ty świeżo upieczona żonka
najlepszego
|
#2500 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najbardziej martwi mnie ten zapchany nos... nie wiem co z tym zrobic...nie mam kataru, ale nie moge oddychac nosem Cytat:
Cytat:
a to twoje pierwsze dziecko? bo jesli tak to chyba nie wazne co bedzie... ![]() widac ze synus bo grubasek z niego Cytat:
tego zycze!Cytat:
Cytat:
ale nieraz wole sie nie odzywac by sie zwyczajnie nie denerwowac ![]() Cytat:
nie jestem z tych kobiet ktore cenia sobie zycie zawodowe... chociaz w przyszosci muze sie wszystko zmienic. Przede wszystkim musze pomyslec o tym ze w Łodzi jestesmy sami, rodzice tescie i rodzenstwo daleko...a zlobek drogi, nie mamy tez swojego mieszkania wiec jedna wyplata idzie juz na wynajem...kolo sie zamyka![]() co do karmienia piersia, uwazam ze jesli bede miala mleko to bede karmic. Chce tego. Widzialam jak moja kolezanka karmila... robila to do 6msc i ma slicznego, zdrowego i radosnego synka ![]() a po za tym ta bliskosc z dzieckiem, to musi byc cos pieknego zobaczymy jak to bedzie w praktyce, na dzien dzisiejszy, jestem na tak. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- dziewczynki ciagle mysle o mojej kruszynce... glaskam sie po brzuszku i wyobrazam sobie jakie bedzie. Strasznie nie moge sie doczekac jak juz bede z nia/nim w domku...oj tak bardzo je kocham...
|
|
|
#2501 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
amarcia kochana jesteś ale to ja chciałam coś kupić
i coś czułam, że ktoś mnie przebije no i spóźniłam się 3 minuty i nie wygrałam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz tylko pytanie, czy temperatura w zmywarce nie wystarczy by zabić zarazki w smoczkach i butelkach. W czasie mycia jest tam bardzo gorąco więc liczę na to, że wystarczy Co do podgrzewacza, to pewnie że nie jest konieczny, kiedyś tego nie było i sobie mamy radziły Ale ja też jestem wygodnicka i chcę mieć możliwość szybkiego podgrzania mleczka no i zależy mi na właściwej temperaturze, bez celowania "za ciepłe za zimne". Szybko podgrzewają się też słoiczki więc nawet jeśli uda się w dużej mierze karmić cycem to do późniejszych dań też mi się przyda ![]() Cytat:
A dałaś na 90st.? Bo ja dopisałam później, że się machnęłam z tą temperaturą. Pisałam 190 a ma być 90.No i mam dwie blaszki w piekarniku jedna niżej, druga wyżej i nigdy mi się ani jedno jabłuszko nie przypaliło kasia, tak ja biorę witaminy nieregularnie, zazwyczaj co drugi dzień, chyba że nie mam w domu żadnych owoców ani warzyw to wtedy biorę częściej ale zazwyczaj właśnie co drugi dzień A jeśli się martwisz o poziom żelaza to jedz produkty, które go dużo zawierają, np. codziennie dużą garść pistacji, codziennie 1 jajko np. na twardo i na kanapkę z wędlinką no i nie zapomnij o wit. C bo ona ułatwia wchłanianie żelaza więc do herbatki wyciskaj cytrynę a na kanapkę dokładaj pomidora Cytat:
no więc za to, że tacy bezczelni wszyscy byli, weszłam przed nią i zapytałam wszystkich " Ja teraz wejdę, dobrze?". Nikt nie powiedział "proszę, proszę", obrzucili mnie tylko podłym spojrzeniem, ktoś tam nawet coś chamskiego mruczał. Ale nie żałuję, bo ja na czczo, była godz. 10 bo w pierwszym szpitalu nie mogłam wykonać badań, w szpitalu pełno zarazków no i nawet nie miał jak usiąść. Ale niezłe chamstwo, no nie? ![]() Co innego w TKmaxie, stałam daleko w kolejce i dojrzała mnie kasjerka, to podeszła do mnie i zaprosiła do swojej kasy. Było mi bardzo miło ![]() Cytat:
No ale wiadomo, jeszcze może mi się wszystko zmieni gdy Iga da mi popalić no i II sprawa do finanse ![]() Cytat:
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2010-12-30 o 11:56 |
|||||||
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to po prostu ich praca i każdy ma obowiązek wykonywać ją jak najlepiej. Też nie mam zamiaru płacić dodatkowo położnej, lekarzowi czy jeszcze komuś za to że potraktują mnie jak człowieka Ja przepraszam bardzo ale na coś płacę te składki, a jak każdy będzie się tak "odwdzięczał" za normalne traktowanie to personel medyczny będzie miał oczekiwania i to się nigdy nie zmieni. Ehh, szlag mnie trafia jak pomyślę o naszej służbie zdrowia Ja nie oczekuję traktowania mnie jak królową ale jak normalnego człowieka, bez fochów i łaski że położna coś musi koło mnie zrobić. To się wyżaliłam
|
|
#2503 |
|
Wtajemniczenie
|
moria o przypilnowanie aukcji właśnie mi chodziło
![]() Czasem mi tak ludzie zostawiają, mówią do jakiej kwoty tak mniej więcej i pilnuję, a w razie czego działam!! Mam ducha rywalizacji
|
#2504 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry brzuchatki
![]() Ciężką miałam noc, brzuszek mnie pobolewał, a po tej wczorajszej akcji rano caly czas jest taki twardawy . na 16:50 do lekarza i się trzęsę, żeby mi się ta cholerna szyjka nie skróciła . Dzisiaj musze sobie meliskę kupic i popijac, może pomoże .A dobra wiadomosc to taka, że umówiłam się na usg 3d/4d na 10.01.2011 . Zdziwiła mnie tylko informacja recepcjonistki (po zapytaniu się w którym tygodniu jestem), że takie badanie najlepiej wykonywac pomiedzy 28-32 tyg. - to prawda??
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2010-12-30 o 12:13 |
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
dobra kochane obiecuje nie bede sie denerwowac, ale zbieram sie powoli bo po drodze jeszcze musimy cos zalatwic, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i te plamienia nic nie mialy do rzeczy. Trzymajcie kciuki.
Napisze po poludniu jak bede z powrotem
|
|
|
|
#2506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2507 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczonka bardzo podobnie słyszałam. Ja chciałam zapisać się na styczeń, dr akurat ma urlop więc zaproponował mi 7 luty. Zawiedziona trochę byłam. Zapytał mnie właśnie który to bedzie tydzień i po informacji że 24 powiedział, ze to jeszcze lepiej
|
#2508 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja bym nie chciała tyle czekać i nie żałuję, że podglądaliśmy małą w 20t. Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytkę no i na piszę to nie bój się ![]()
|
|
#2509 |
|
Wtajemniczenie
|
Aż się zastanowiłam, czy nie przesunąć jeszcze dalej - ale już nie wytrzymam!
|
#2510 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ale naprodukowałyście stron Jak ja za Wami nadążę, to nie wiem ![]() Śnieg u nas pada już chyba 3 dzień. Od wczoraj rana nie jeździłam samochodem, wiec mam całkowicie zasypany. Kół nawet już nie widać ![]() Nie zazdroszcze Wam remontów caffelate05 oj przeszłaś tyle, ze szok. Mam nadzieję, ze teraz już wszystko będzie dobrze i maleństwo jeszcze długo posiedzi w brzuszku moria my przy naszej starszej córce na początku nie używalismy smoka, bo ja nie chciałam, ale jak dopadły ja kolki i nic innego nie pomagało, to uległam i jej go dałam. Niestety później był problem z odstawieniem i w sumie Emi miała smoka aż do 2 urodzin Jak będzie teraz, czas pokaże...Catia moja mała w 20t 3d ważyła 351g, czyli w normie. Wiec u Ciebie też jest OK anulinka co do zgagi, to nie pomogę, bo to "szczęście" mnie ominęło... SiLLee brzuszek śliczny Kasia1361 co do wagi, to u mnie też tak 3-4 kg na plusie, tyle, ze ja na początku schudłam 3 kg, więc w sumie to jakby mam 6 wiecej. Aż się boję co będzie dalej. W pierwszej ciaży przytyłam 20kg ![]() 24kasia86 ja witaminki łykam codziennie Dziewczonka ja miałam usg 3d juz 2 razy. Pierwszy raz w 13 tyg, mam nawet zdjecie Małej w ramce I teraz ostatnio jak byłam na połówkowym w 21 t, to też lekarz patrzył malucha na 3d, ale za bardzo nie chciała pokazać buźki, wiec zdjecia nie robił. Mój lekarz ma po prostu taki sprzet usg, ze przełącza, kiedy chce. Przy pierwszej ciaży usg 3d robiliśmy tylko raz w 31 tyg.Miłego dnia Wam życzę |
|
|
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak ciekawosc mnie zjada jak ona wygląda i chce zobaczyc czy wszystko ok z serduszkiem, mózgiem, nerkami, brzuszkiem itd.
|
|
|
#2513 |
|
Raczkowanie
|
Ja po macierzyńskim wracam do pracy. Nie mogę sobie na to pozwolić, żeby nie pracować, zresztą nie wytrzymałabym siedzenia w domu. Dziecko chcemy dać do żłobka, niestety nie mamy co liczyć na jakąkolwiek pomoc. Moi teściowie na wiadomość o dziecku zareagowali z takim zainteresowaniem jakbym im powiedziała, że pada deszcze. Zresztą i tak nie utrzymujemy kontaktów.
Mnie też trafia szlag na myśl o służbie zdrowia, teraz wszystko robię prywatnie... Niestety to kosztuję, ale nie mam siły i nerwów na stanie w kolejkach i użeranie się z ludźmi
|
|
|
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje za dopisanie mojej córeczki do listy. Pisałyście ostatnio żeby odzywały sie dziewczyny ktore podczytują forum, więc się skusiłam. Ale miałam rację myśląc że nikt nie zwróci na mnie uwagi. Ale nie obrażajcie się że tak piszę, ja już tak mam - nikt mnie nie lubi
![]() Ja mam następną wizytę 3 stycznia, ale nie wybieram się na usg 3d, jakoś mnie do tego nie ciągnie, a poza tym, szkoda mi kasy zwłaszcza że mamy dużo wydatków i pewnie na wszystko nie starczy (w poniedziałek wzielismy pralke na raty bo już dwa lata żyliśmy bez pralki, a przy dzidziusiu będzie potrzebna). |
|
|
|
#2515 |
|
Raczkowanie
|
noooo
![]() dziękuję bardzo ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- powiem wam, że lekarz powiedział, że tak wymiarowego dziecka dawno nie widział .. co do dni i wgl sprawdził też mózg i powiedział, że jak sie dzidzia urodzi to bd bardzo mądre teraz to badania znowu trzeba zrobić .. glukoza itd .. |
|
|
|
#2516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o mnie to ja chciałabym być z dzidziusiem jak najdłużej, ale ostatnio dowiedziałam się (jakoś nikt mnie nie oświecił chyba nie wszyscy też o tym wiedzą) że urlop wychowawczy jest bezpłatny. No i nie wiem co zrobić. Nie mam na kogo liczyć, żeby zająl się dzieckiem, moja teściowa jest chora i nie da rady, moja mama pracuje. A jeśli miałabym wynająć opiekunkę to nie wiem czy wogle bym kogoś znalazła, bo mieszkam na zadupiu, a pracuje w takich godzinach że nawet opiekunka autobusem by do mnie nie przyjechała, bo jest tylko kilka autobusów, a wynajęcie opiekunki z samochodem chyba sporo kosztuje. A gdybym poszła do pracy to nie miałabym siły własnemu dziecku nawet jeść zrobić a co dopiero się pobawić. Mam taką pracę że po powrocie padam na twarz. całe szczęście że teraz jestem na zwolnieniu. No i co zrobić? |
|
|
|
|
#2517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do zasiłku wychowawczego, to jest płatny, ale.... Tylko przez dwa lata i pod warunkiem, że dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 504 zł. Kwota zasiłku to 400 zł. Wynika z tego jasno, że jest to świadczenie dla najuboższych lub tych, którzy pracują na czarno, albo na którąś część etatu ( czyli kombinują ). |
|
|
|
|
#2518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jak troszkę z nami pobędziesz, zobaczysz, że tu naprawdę króluje cudowna atmosfera wzajemnej pomocy i zrozumienia
|
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
sandrunia glukoza bleeee....
Opowiadaj jak ślub
|
#2520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po Zosi też od razu wróciłam (nie potrafię siedzieć w domu) choć trochę ciężko mi było zostawić ją w żłobku samą ale monitoring dodawał mi otuchy ![]() Cytat:
ja pamiętam z Zosią jak już miałam big brzuch to wszystko było ok dopóki chodziłam, jak ylko stanęłam gdzieś na minutę lub dłużej to wymiękałam, strasznie mnie męczyło samo stanie, chodzić mogłam dłuuugo Kiedyś stąłam w kolejce w hipermarkecie oznaczonej jako dla niepełnosprawnych i kobiet w ciąży, no i cała kolejka ludzi nieciężarnych i całkiem sprawnych więc się ciut wcisnęłam przed wszystkich i dostałam opierdziel jeszcze od ludzi ostatnio w aptece też stałam i to dłuuugo a byłam bez kurtki więc widać na pewno było ![]() Cytat:
Udało nam się przekonać moich rodziców co by przyjechali do nas popilnować Zosie więc na sylwka jednak idziemy )nie sądze abym wytrzymała do rana ale przynajmniej trochę pobdziemy ze znajomymi, bo ostatnio każdy taki zapracowany że ciężko nam się zgrać żeby gdzieś razem wyjść Zosia ma drzemkę ![]() mężu gra na PS wczoraj odebraliśmy naszą nową furkę i byłam przetestować w drodze do biedronki (jakieś 700m ) fajnie się jeżdzi gorzej będzie spłacać musze rodzicom jakąś miłą imprezkę uszykować żeby się nie nudzili u nas .... no i sami musimy coś kupić żeby z pustymi rękoma nie jechać, a ja nie umiem wymyślać potraw pogoda u nas piękna, ciut mroźno i pięęęękne słońce anula_81
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-12-30 o 13:28 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

no tak, a potem zdziwienie czemu dzieci sie boja lekarzy haha

Ja to się w sumie zawsze cieszę jak idę do niego, no chyba że było tak jak ostatnio
ale mam nadzieję, że krwawienie się więcej nie powtórzy.
Niestety ludzie są wredni i nawet jak jest kobieta w zaawansowanej ciąży to rzadko kto się zreflektuje. Pracuję w banku (tu też kolejki) i na palcach jednej ręki mogę policzyć osoby, które przepuściły kobiety w ciąży
odpisz choć trzy zdania co Ty o tym sądzisz i czy jest to w miare logiczne i mozliwe do zmiany 

Bo co? Się pytam
nie jestem z tych kobiet ktore cenia sobie zycie zawodowe... chociaz w przyszosci muze sie wszystko zmienic. Przede wszystkim musze pomyslec o tym ze w Łodzi jestesmy sami, rodzice tescie i rodzenstwo daleko...a zlobek drogi, nie mamy tez swojego mieszkania wiec jedna wyplata idzie juz na wynajem...kolo sie zamyka![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Jak troszkę z nami pobędziesz, zobaczysz, że tu naprawdę króluje cudowna atmosfera wzajemnej pomocy i zrozumienia