Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 10:48   #2491
dorkabl
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek
Ja od rana byłam na pobraniu krwi; w przyszłym tygodniu wizyta u lekarza, więc trzeba porobić zlecone badania Boszzz, jacy Ci ludzie są niecierpliwi w tych kolejkach

Co do sterylizatorów i podgrzewaczy to ja nie będę kupować

tak a propo przychodni
chciałam isc z przeziębieniem do lekarza i sie tak biłam z myślami bo w moim stanie zaradzi mi tyle co wiem sama...i tak pytam koleżanki czy ona mysli ze wejdę bez kolejki, na to ona: wejdziesz, wejdziesz ale k...ów i tak sie nasłuchasz

anula_81
i inne! Przestać mi sie bac tych wizyt u lekarzy! Bo po dupach dostaniecie! Dziecku sie udziela i biedne nie wie o co chodzi! Potem sie bedzie tez lekarza bało! Bo po dupach!
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:54   #2492
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

ja sie zbieram bo juz najwyzszy czas.

zycze udanych wizyt wszystkim dziewczynom ktore maja dzisiaj i samych pozytywnych wiadomosci

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
tak a propo przychodni
chciałam isc z przeziębieniem do lekarza i sie tak biłam z myślami bo w moim stanie zaradzi mi tyle co wiem sama...i tak pytam koleżanki czy ona mysli ze wejdę bez kolejki, na to ona: wejdziesz, wejdziesz ale k...ów i tak sie nasłuchasz

anula_81
i inne! Przestać mi sie bac tych wizyt u lekarzy! Bo po dupach dostaniecie! Dziecku sie udziela i biedne nie wie o co chodzi! Potem sie bedzie tez lekarza bało! Bo po dupach!

haha no tak, a potem zdziwienie czemu dzieci sie boja lekarzy haha
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:57   #2493
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

dorkabl ja też bardzo dużo wody wypijam,odbija się to na moim pęcherzu zwłaszacza nocą,kiedy maluch sie wierci,to toalete odwiedzam baaardzo często.
Tak czytam,ze kawe pijecie dziewczyny ,no nam niestety nie smakuje.Ostatnio nic nam nie podchodzi ,wczoraj na kolacje zjadlam 3 mandarynki i kiwi i koniec ehh.
Na sylwka nie wybieramy sie nigdzie,siedzimy w domku,jakos nie cieszy mnie balowanie do rana,wole sie wyspac.
Kobietki kochane ,czy Wy po macierzynskim wracacie do pracy,ja bardzo bzm chciala,ale jak nie bedzie miejsca w zlobku to nic z tego

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 10:59   #2494
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:

anula_81
racja racja co to za banie się lekarza Ja to się w sumie zawsze cieszę jak idę do niego, no chyba że było tak jak ostatnio ale mam nadzieję, że krwawienie się więcej nie powtórzy.
Dorka, w przychodni to Cię chyba zjedzą jak powiesz że jesteś w ciąży i chciałabyś wejść bez kolejki Niestety ludzie są wredni i nawet jak jest kobieta w zaawansowanej ciąży to rzadko kto się zreflektuje. Pracuję w banku (tu też kolejki) i na palcach jednej ręki mogę policzyć osoby, które przepuściły kobiety w ciąży
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 11:02   #2495
Aliczka88
Zadomowienie

Anula wysłałąm maila odpisz choć trzy zdania co Ty o tym sądzisz i czy jest to w miare logiczne i mozliwe do zmiany

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 11:05   #2496
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
d
Kobietki kochane ,czy Wy po macierzynskim wracacie do pracy,ja bardzo bzm chciala,ale jak nie bedzie miejsca w zlobku to nic z tego
a ja bym nie chciała wracać ale nie wiem czy damy radę finansowo i wtedy będę musiała Chciałabym posiedzieć w tych pierwszych miesiącach z maluszkiem, zobaczyć jak się rozwija itd. Do pracy mnie nie ciągnie, tym bardziej że nie jest to praca mojego życia i chciałabym ją zmienić
Stary 2010-12-30, 11:18   #2497
sandrunia1511
Raczkowanie

Witajcie

We wtorek byłam na tych badaniach prenatalnych i wszystko jest w porządku
lekarz powiedział, że dzidziuś jest bardzo wymiarowy
wszystko jest ok i wgl
ale nie dowiedzieliśmy się czy to chłopczyk czy dziewczynka, bo maleństwo nie chciało pokazać ..

może innym razem ..
ale ważne, że wszystko jest w porządku i dziecko jest zdrowe
Stary 2010-12-30, 11:21   #2498
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
Witajcie

We wtorek byłam na tych badaniach prenatalnych i wszystko jest w porządku
lekarz powiedział, że dzidziuś jest bardzo wymiarowy
wszystko jest ok i wgl
ale nie dowiedzieliśmy się czy to chłopczyk czy dziewczynka, bo maleństwo nie chciało pokazać ..

może innym razem ..
ale ważne, że wszystko jest w porządku i dziecko jest zdrowe

Pewnie ze ważne ze zdrowe! Płeć w końcu wyjdzie na wierzch

Widzicie dziewczyny, nie takie badania straszne
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 11:39   #2499
amarcia
Wtajemniczenie

sandrunia widzę, że ty świeżo upieczona żonka najlepszego
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 11:47   #2500
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Jestem na zwolnieniu od początku listopada i cały czas wypłaca mi zakład pracy Ale u mnie zatrudnionych jest więcej niż 20 osób w firmie, więc nie muszę bezpośrednio się użerać z zus-em Jak tak sobie podczytuję to mam coraz większą ochotę wybrać się na zakupy dla maleństwa:p Jak do tej pory kupiłam tylko kilka bodziaków, bo nie mogłam się powstrzymać I dzidzia dostała jeszcze smoczusia pod choinke od wujka i cioci I na tym koniec mojej niemowlęcej wyprawki Jak moja mama się dowiedziała, że mam już cokolwiek to myslałam, że mnie wzrokiem zje Jak się spytałam czemu taką mine zrobiła, to usłyszłam, że się wcześniej wyprawki nie kupuje Bo co? Się pytam a moja przesądna mamusia, że nie wie, ale się nie kupuje i już...wrrr..aż mną zatelepało...Bo jakby co...to moja wina będzie, bo za wcześniej bodziaki kupiłam:/ koszmar.... a ja się pytam skąd na to później na raz pieniądze wziąć nie mówiąc już o tym, że nigdy nie wiadomo jak ciąża będzie przebiegać i czy w ogóle będą siły na zakupy jak będę taaakaaa duuuuuuża:P Nie lubię przesądów
oj ja tez nie lubie przesadow, ciagle ktos mi mowi co bedzie bo z brzuszka robi sie pileczka...ja w to nie wierze, takze w zachcianki, ktorych tak naprawde nie mam... jem to co zawsze, no moze mam na cos sczegolnie ochote ale to rzadko. Po prostu mam apetyt i tyle. Ciuszki dla malucha mam od kolezanki bo juz nie miala gdzie ich schowac...wiec wzielam teraz nawet jesli plci nie znam.

Najbardziej martwi mnie ten zapchany nos... nie wiem co z tym zrobic...nie mam kataru, ale nie moge oddychac nosem

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Wklejam zdjecia mojego brzuchola
Dzisiaj znalazlam całe opakowanie luteiny nie ruszone. rzucialam je do szafki i na amen zapomnialam i poszlam do gina zeby mi nowe wypisal. i szkoda mi tych bo juz nie potrzebne ;/ ach ta skleroza
jaki malutki, ale widac ze cos sie tam kroi

Cytat:
Napisane przez agniese79 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny i Dzidziusie
jak tak Was czytam to mój Synuś chyba na grubaska rośnie w 21,3 hbd waży 425 g a obwód brzuszka ma 166,8. Lekarz robiący usg mówi, że w porządku, co prawda to usg wygląda trochę jak na taśmie w fabryce, co i róż ciężarówka ale mam nadzieję, że to sa specjaliści i gdyby cokolwiek było niepokojącego to ich wprawne oko to wykryje.
Inna sprawa, że nikt oprócz mnie nie cieszy się z Synusia, mężu był pewien, że to dziewczynka, moja mama też a tu siusiak(lekarz dał nam zdjęcie, które mąż z niesmakiem wziął). Ja to nawet w ogóle nie byłam zdziwiona, bo od początku ciazy, a nawet wcześniej widząc siebie z dzieckiem, widziałam chłopca, mimo że dziewczynki też są cudne. No ale cóż najważniejsze, że jest zdrowe, wszystko w porządku, a na płeć za wielkiego wpływu nie mamy.
Wszystkiego NAJ da Was i Dzieciaczków szczególnie dla tych, które mają ciąże z problemami, oby wszystko było dobrze
u nas byloby na odwrot, kazdy by sie z synusia cieszyl a to twoje pierwsze dziecko? bo jesli tak to chyba nie wazne co bedzie...
widac ze synus bo grubasek z niego

Cytat:
Dzień dobry brzucholki

u nas dziś ciężka noc była ,do 4 okropnie bolała mnie głowa,masakra jakaś.Nic nie pomagało,nawet zimne oklady.
Dziś jest ok ,za to mam zawroty głowy.Jak nie urok to s...
Do 7 stycznia jestem na l4 i nie zapowiada się abym wróciła do pracy,a w domu ledwo wysiedzieć można.

Dziewczyny jak to u was jest z wagą,u mnie tylko 3 kg na plusie no i nie mam apetytu za bardzo,w większości przeważają owoce i warzywa w moim jadłospisie.Na mięso nie mogę patrzeć i słodyczy także nie jadam,gdzie w pierwszej ciąży pochłaniałam je jak smok.
oj to moze jednak w koncu bedzie coreczka tego zycze!

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Piszecie o lekarzach i położnych. Powiem Wam, że temat rzeka. Moja szefowa mówiła, że poród jest drogi, bo sama wydała z 5 tys. - osobny pokój, położna, poród rodzinny, znieczulenie etc. Jednak powiem Wam, że ja zamierzam płacić ewentualnie tylko za znieczulenie. Położna w końcu wykonuje swoją pracę, pensje dostaje. Mam jej dopłacić za ludzkie traktowanie?
Życzę Wam wszystkiego dobrego! A Nowy Rok dla nas i tak jest wyjątkowy, więc zdrowia i miłości Wam życzę
mysle tak samo jak ty, teraz chodze na nfz i uwazam ze to jest ich obowiazek obsłużyć pacjenta za darmo ( w koncu za cos biora te skladki)...a skoro ich zawod jest powolaniem to ja oczekuje milej i zdrowej atmosfery i tyle.... choc z tym roznie bywa i to jest strasznie niesprawiedliwe.

Cytat:
Dzieńdoberek
Ja od rana byłam na pobraniu krwi; w przyszłym tygodniu wizyta u lekarza, więc trzeba porobić zlecone badania Boszzz, jacy Ci ludzie są niecierpliwi w tych kolejkach

Co do sterylizatorów i podgrzewaczy to ja nie będę kupować
masakra, ja bylam wczoraj na glukoze i weszlam trzecia choc na tablicy wyraznie pisalo ze pierwszenstwo maja kobiety w ciazy, dzieci itp...
ale nieraz wole sie nie odzywac by sie zwyczajnie nie denerwowac

Cytat:
a ja bym nie chciała wracać ale nie wiem czy damy radę finansowo i wtedy będę musiała Chciałabym posiedzieć w tych pierwszych miesiącach z maluszkiem, zobaczyć jak się rozwija itd. Do pracy mnie nie ciągnie, tym bardziej że nie jest to praca mojego życia i chciałabym ją zmienić
hehe ja tez nie chce wracac do pracy, juz teraz jak o tym pomysle to czuje tesknote za maluchem moim i tak samo jak ty nie trawie swojej pracy ( miesiac przed ciaza szukalam intensywnie innej- i ciesze sie ze nie zmienilam bo tu mam umowe w miare). Jezeli bede wracac na rynek to na pewno do innej i chyba na pol etatu. W domku mi najlepiej nie jestem z tych kobiet ktore cenia sobie zycie zawodowe... chociaz w przyszosci muze sie wszystko zmienic. Przede wszystkim musze pomyslec o tym ze w Łodzi jestesmy sami, rodzice tescie i rodzenstwo daleko...a zlobek drogi, nie mamy tez swojego mieszkania wiec jedna wyplata idzie juz na wynajem...kolo sie zamyka

co do karmienia piersia, uwazam ze jesli bede miala mleko to bede karmic. Chce tego. Widzialam jak moja kolezanka karmila... robila to do 6msc i ma slicznego, zdrowego i radosnego synka
a po za tym ta bliskosc z dzieckiem, to musi byc cos pieknego
zobaczymy jak to bedzie w praktyce, na dzien dzisiejszy, jestem na tak.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

dziewczynki ciagle mysle o mojej kruszynce... glaskam sie po brzuszku i wyobrazam sobie jakie bedzie. Strasznie nie moge sie doczekac jak juz bede z nia/nim w domku...oj tak bardzo je kocham...
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 11:51   #2501
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
moria ja ci mogę aukcję podbić
amarcia kochana jesteś ale to ja chciałam coś kupić i coś czułam, że ktoś mnie przebije no i spóźniłam się 3 minuty i nie wygrałam

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
(...)dowiedzialam się już w 15 tc że będzie córeczka, tak jak myślalam. Jeśli chodzi o imię to jak na razie jest Paulinka. Jestem teraz w 21 tc, jutro zaczynam 22, jak ten czas leci... aż się boję.
Dopisana do listy Szala przechyla się na korzyść "różowych" dziewczynki potrzebujemy siusiaków

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ja slyszalam, ze sterylizator podobnie jakk podgrzewacz mleka sa zupelnie bezuzyteczne
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
a co do sterylizatorow, to ja kupilam uzywany, bo jak widze sumy po 400zl to az mi dech zapiera zeby tyle kasy wydac na cos takeigo.
ja do pierwszego dziecka nie mialam sterylizatora do butelek, dziala wlasnie na zasadzie wyparzania butelek, ze sa sterylnie czyste i to jest wazne u malutkich dzieci. z reszta smoczki tez sie wyparza. latwiej i szybciej, to taki pojemnik w ktory wklada sie butelki-max chyba 6 sztuk, wlewa wode ,wlacza i gotowe.
No to już wszystko wiem Teraz tylko pytanie, czy temperatura w zmywarce nie wystarczy by zabić zarazki w smoczkach i butelkach. W czasie mycia jest tam bardzo gorąco więc liczę na to, że wystarczy

Co do podgrzewacza, to pewnie że nie jest konieczny, kiedyś tego nie było i sobie mamy radziły Ale ja też jestem wygodnicka i chcę mieć możliwość szybkiego podgrzania mleczka no i zależy mi na właściwej temperaturze, bez celowania "za ciepłe za zimne". Szybko podgrzewają się też słoiczki więc nawet jeśli uda się w dużej mierze karmić cycem to do późniejszych dań też mi się przyda

Cytat:
moria44 przypaliłam jabłuszka nie zaówarzyłam ze sie od spodu weglą...
Oj, mi się nigdy nie zdarzyło A dałaś na 90st.? Bo ja dopisałam później, że się machnęłam z tą temperaturą. Pisałam 190 a ma być 90.
No i mam dwie blaszki w piekarniku jedna niżej, druga wyżej i nigdy mi się ani jedno jabłuszko nie przypaliło

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
Moria kiedys pisalas ze bierzesz te co ja co drugi dzien
kasia, tak ja biorę witaminy nieregularnie, zazwyczaj co drugi dzień, chyba że nie mam w domu żadnych owoców ani warzyw to wtedy biorę częściej ale zazwyczaj właśnie co drugi dzień
A jeśli się martwisz o poziom żelaza to jedz produkty, które go dużo zawierają, np. codziennie dużą garść pistacji, codziennie 1 jajko np. na twardo i na kanapkę z wędlinką no i nie zapomnij o wit. C bo ona ułatwia wchłanianie żelaza więc do herbatki wyciskaj cytrynę a na kanapkę dokładaj pomidora

Cytat:
(...)i tak pytam koleżanki czy ona mysli ze wejdę bez kolejki, na to ona: wejdziesz, wejdziesz ale k...ów i tak sie nasłuchasz
No kurcze, dziewczyny ja też w szoku byłam w szpitalu gdy pojechałam na badania. Wchodzę, przed laboratorium na ławkach siedzi z 12 osób! Więc podchodzę, brzuch mi wystaje, że hoho bo zimową kurtkę mam jeszcze z paskiem wiązanym pod cycami więc naprawdę wystaje mi spora piłka i pytam kto ostatni do laboratorium. Podniosła ręka kobitka więc mówię "to ja będę za panią" i poszłam się rozebrać do szatni. Wróciłam po minucie i stoję, stoję, stoję... nikt nawet faceci! nie wstał i nie zaproponował bym usiadła. Ale to jeszcze nic... spoglądam na drzwi od laboratorium i czytam, wołami napisane "kobiety w ciąży przyjmowane poza kolejką". Tak ukradkiem mi to w oko wpadło ale nic nie dałam po sobie poznać, myślę sobie, poczekam może ktoś mi powie no ale ciiisza. Stwierdziłam więc, że może gdy wyjdzie osoba z laboratorium to wtedy mi powiedzą ci z kolejki "proszę wejść" - naaaaiwna. Wyszła babka, wstaje druga i się ładuje no więc za to, że tacy bezczelni wszyscy byli, weszłam przed nią i zapytałam wszystkich " Ja teraz wejdę, dobrze?". Nikt nie powiedział "proszę, proszę", obrzucili mnie tylko podłym spojrzeniem, ktoś tam nawet coś chamskiego mruczał.
Ale nie żałuję, bo ja na czczo, była godz. 10 bo w pierwszym szpitalu nie mogłam wykonać badań, w szpitalu pełno zarazków no i nawet nie miał jak usiąść. Ale niezłe chamstwo, no nie?

Co innego w TKmaxie, stałam daleko w kolejce i dojrzała mnie kasjerka, to podeszła do mnie i zaprosiła do swojej kasy. Było mi bardzo miło

Cytat:
Ja się tyle na dzidzię naczekałam, że marzę o tym by siedzieć w domu z dziećmi przynajmniej do 7 roku życia, gdy pójdą do szkoły No ale wiadomo, jeszcze może mi się wszystko zmieni gdy Iga da mi popalić no i II sprawa do finanse

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
We wtorek byłam na tych badaniach prenatalnych i wszystko jest w porządku (...)
sandrunia najważniejsze, że dzidzia zdrowa i wymiarowa

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2010-12-30 o 11:56
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 11:51   #2502
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mysle tak samo jak ty, teraz chodze na nfz i uwazam ze to jest ich obowiazek obsłużyć pacjenta za darmo ( w koncu za cos biora te skladki)...a skoro ich zawod jest powolaniem to ja oczekuje milej i zdrowej atmosfery i tyle.... choc z tym roznie bywa i to jest strasznie niesprawiedliwe.
Z tym powołaniem to bym nie przesadzała to po prostu ich praca i każdy ma obowiązek wykonywać ją jak najlepiej. Też nie mam zamiaru płacić dodatkowo położnej, lekarzowi czy jeszcze komuś za to że potraktują mnie jak człowieka Ja przepraszam bardzo ale na coś płacę te składki, a jak każdy będzie się tak "odwdzięczał" za normalne traktowanie to personel medyczny będzie miał oczekiwania i to się nigdy nie zmieni. Ehh, szlag mnie trafia jak pomyślę o naszej służbie zdrowia Ja nie oczekuję traktowania mnie jak królową ale jak normalnego człowieka, bez fochów i łaski że położna coś musi koło mnie zrobić. To się wyżaliłam
Stary 2010-12-30, 12:02   #2503
amarcia
Wtajemniczenie

moria o przypilnowanie aukcji właśnie mi chodziło
Czasem mi tak ludzie zostawiają, mówią do jakiej kwoty tak mniej więcej i pilnuję, a w razie czego działam!! Mam ducha rywalizacji
Stary 2010-12-30, 12:10   #2504
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dzień Dobry brzuchatki
Ciężką miałam noc, brzuszek mnie pobolewał, a po tej wczorajszej akcji rano caly czas jest taki twardawy . Spac nie mogłam z nerwów, serce mi tak waliło, zresztą teraz też . na 16:50 do lekarza i się trzęsę, żeby mi się ta cholerna szyjka nie skróciła . Wiem, wiem, że piszecie, że nie można się bac wizyt - ja się nie boję jak wszystko ok, ale tak jak teraz mam co chwilę jakies akcje, to niestety ale aż się trzęsę ze strachu . Dzisiaj musze sobie meliskę kupic i popijac, może pomoże .

A dobra wiadomosc to taka, że umówiłam się na usg 3d/4d na 10.01.2011 . Strasznie się cieszę, będzie pamiątka dla brzdąca . Zdziwiła mnie tylko informacja recepcjonistki (po zapytaniu się w którym tygodniu jestem), że takie badanie najlepiej wykonywac pomiedzy 28-32 tyg. - to prawda??

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2010-12-30 o 12:13
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 12:10   #2505
anula_81
Zakorzenienie

dobra kochane obiecuje nie bede sie denerwowac, ale zbieram sie powoli bo po drodze jeszcze musimy cos zalatwic, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i te plamienia nic nie mialy do rzeczy. Trzymajcie kciuki.
Napisze po poludniu jak bede z powrotem

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 12:14   #2506
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
dobra kochane obiecuje nie bede sie denerwowac, ale zbieram sie powoli bo po drodze jeszcze musimy cos zalatwic, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i te plamienia nic nie mialy do rzeczy. Trzymajcie kciuki.
Trzymam kciuki
Stary 2010-12-30, 12:15   #2507
amarcia
Wtajemniczenie

Dziewczonka bardzo podobnie słyszałam. Ja chciałam zapisać się na styczeń, dr akurat ma urlop więc zaproponował mi 7 luty. Zawiedziona trochę byłam. Zapytał mnie właśnie który to bedzie tydzień i po informacji że 24 powiedział, ze to jeszcze lepiej
Stary 2010-12-30, 12:15   #2508
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
moria o przypilnowanie aukcji właśnie mi chodziło
Czasem mi tak ludzie zostawiają, mówią do jakiej kwoty tak mniej więcej i pilnuję, a w razie czego działam!! Mam ducha rywalizacji
Achaaa No kurcze myślałam, że zdążę, kontrolowałam czas no i się zgapiałam. Trudno, będą jeszcze inne okazje

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
A dobra wiadomosc to taka, że umówiłam się na usg 3d/4d na 10.01.2011 . Strasznie się cieszę, będzie pamiątka dla brzdąca . Zdziwiła mnie tylko informacja recepcjonistki (po zapytaniu się w którym tygodniu jestem), że takie badanie najlepiej wykonywac pomiedzy 28-32 tyg. - to prawda??
Prawda Wtedy dzidzia wygląda już tak bobasowato, bo póki co to jeszcze chudzinki są, buźki bez pucołowatych policzków
Ale ja bym nie chciała tyle czekać i nie żałuję, że podglądaliśmy małą w 20t. Myślę też, że jeszcze ją podejrzymy po 30t. no ale decyzja jeszcze nie zapadło.
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytkę no i na piszę to nie bój się

Stary 2010-12-30, 12:16   #2509
amarcia
Wtajemniczenie

Aż się zastanowiłam, czy nie przesunąć jeszcze dalej - ale już nie wytrzymam!
Stary 2010-12-30, 12:18   #2510
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Hej
Ale naprodukowałyście stron Jak ja za Wami nadążę, to nie wiem
Śnieg u nas pada już chyba 3 dzień. Od wczoraj rana nie jeździłam samochodem, wiec mam całkowicie zasypany. Kół nawet już nie widać Musze pojechać później na zakupy, bo zaprosiliśmy znajomych na sylwestra, wiec trzeba będzie jakos odkopać auto
Nie zazdroszcze Wam remontów My mieszkamy w domu. W sumie mamy sporo miejsca. Na poczatku malutka będzie spała w naszej sypialni, później przeniesiemy ją do siostry.

caffelate05 oj przeszłaś tyle, ze szok. Mam nadzieję, ze teraz już wszystko będzie dobrze i maleństwo jeszcze długo posiedzi w brzuszku

moria my przy naszej starszej córce na początku nie używalismy smoka, bo ja nie chciałam, ale jak dopadły ja kolki i nic innego nie pomagało, to uległam i jej go dałam. Niestety później był problem z odstawieniem i w sumie Emi miała smoka aż do 2 urodzin Jak będzie teraz, czas pokaże...

Catia moja mała w 20t 3d ważyła 351g, czyli w normie. Wiec u Ciebie też jest OK

anulinka co do zgagi, to nie pomogę, bo to "szczęście" mnie ominęło...

SiLLee brzuszek śliczny

Kasia1361 co do wagi, to u mnie też tak 3-4 kg na plusie, tyle, ze ja na początku schudłam 3 kg, więc w sumie to jakby mam 6 wiecej. Aż się boję co będzie dalej. W pierwszej ciaży przytyłam 20kg

24kasia86 ja witaminki łykam codziennie

Dziewczonka ja miałam usg 3d juz 2 razy. Pierwszy raz w 13 tyg, mam nawet zdjecie Małej w ramce I teraz ostatnio jak byłam na połówkowym w 21 t, to też lekarz patrzył malucha na 3d, ale za bardzo nie chciała pokazać buźki, wiec zdjecia nie robił. Mój lekarz ma po prostu taki sprzet usg, ze przełącza, kiedy chce. Przy pierwszej ciaży usg 3d robiliśmy tylko raz w 31 tyg.

Miłego dnia Wam życzę

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 12:22   #2511
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymajcie kciuki.

Stary 2010-12-30, 12:22   #2512
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Achaaa No kurcze myślałam, że zdążę, kontrolowałam czas no i się zgapiałam. Trudno, będą jeszcze inne okazje
Prawda Wtedy dzidzia wygląda już tak bobasowato, bo póki co to jeszcze chudzinki są, buźki bez pucołowatych policzków
Ale ja bym nie chciała tyle czekać i nie żałuję, że podglądaliśmy małą w 20t. Myślę też, że jeszcze ją podejrzymy po 30t. no ale decyzja jeszcze nie zapadło.
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytkę no i na piszę to nie bój się
Nie musi byc grubiutka i tak ciekawosc mnie zjada jak ona wygląda i chce zobaczyc czy wszystko ok z serduszkiem, mózgiem, nerkami, brzuszkiem itd.
Stary 2010-12-30, 12:36   #2513
Kasia5
Raczkowanie

Ja po macierzyńskim wracam do pracy. Nie mogę sobie na to pozwolić, żeby nie pracować, zresztą nie wytrzymałabym siedzenia w domu. Dziecko chcemy dać do żłobka, niestety nie mamy co liczyć na jakąkolwiek pomoc. Moi teściowie na wiadomość o dziecku zareagowali z takim zainteresowaniem jakbym im powiedziała, że pada deszcze. Zresztą i tak nie utrzymujemy kontaktów.
Mnie też trafia szlag na myśl o służbie zdrowia, teraz wszystko robię prywatnie... Niestety to kosztuję, ale nie mam siły i nerwów na stanie w kolejkach i użeranie się z ludźmi
Kasia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 12:56   #2514
migotka03
Zadomowienie

Dziękuje za dopisanie mojej córeczki do listy. Pisałyście ostatnio żeby odzywały sie dziewczyny ktore podczytują forum, więc się skusiłam. Ale miałam rację myśląc że nikt nie zwróci na mnie uwagi. Ale nie obrażajcie się że tak piszę, ja już tak mam - nikt mnie nie lubi , więc jeśli nie chcecie żebym się odzywała to piszcie, bo nie chcę być natrętna czy coś.

Ja mam następną wizytę 3 stycznia, ale nie wybieram się na usg 3d, jakoś mnie do tego nie ciągnie, a poza tym, szkoda mi kasy zwłaszcza że mamy dużo wydatków i pewnie na wszystko nie starczy (w poniedziałek wzielismy pralke na raty bo już dwa lata żyliśmy bez pralki, a przy dzidziusiu będzie potrzebna).
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:03   #2515
sandrunia1511
Raczkowanie

Cytat:
sandrunia widzę, że ty świeżo upieczona żonka najlepszego
noooo
dziękuję bardzo

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

powiem wam, że lekarz powiedział, że tak wymiarowego dziecka dawno nie widział ..
co do dni i wgl
sprawdził też mózg i powiedział, że jak sie dzidzia urodzi to bd bardzo mądre

teraz to badania znowu trzeba zrobić ..
glukoza itd ..
Stary 2010-12-30, 13:05   #2516
migotka03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasia5 Pokaż wiadomość
Ja po macierzyńskim wracam do pracy. Nie mogę sobie na to pozwolić, żeby nie pracować, zresztą nie wytrzymałabym siedzenia w domu. Dziecko chcemy dać do żłobka, niestety nie mamy co liczyć na jakąkolwiek pomoc. Moi teściowie na wiadomość o dziecku zareagowali z takim zainteresowaniem jakbym im powiedziała, że pada deszcze. Zresztą i tak nie utrzymujemy kontaktów.
Mnie też trafia szlag na myśl o służbie zdrowia, teraz wszystko robię prywatnie... Niestety to kosztuję, ale nie mam siły i nerwów na stanie w kolejkach i użeranie się z ludźmi

Jeśli chodzi o mnie to ja chciałabym być z dzidziusiem jak najdłużej, ale ostatnio dowiedziałam się (jakoś nikt mnie nie oświecił chyba nie wszyscy też o tym wiedzą) że urlop wychowawczy jest bezpłatny. No i nie wiem co zrobić. Nie mam na kogo liczyć, żeby zająl się dzieckiem, moja teściowa jest chora i nie da rady, moja mama pracuje. A jeśli miałabym wynająć opiekunkę to nie wiem czy wogle bym kogoś znalazła, bo mieszkam na zadupiu, a pracuje w takich godzinach że nawet opiekunka autobusem by do mnie nie przyjechała, bo jest tylko kilka autobusów, a wynajęcie opiekunki z samochodem chyba sporo kosztuje. A gdybym poszła do pracy to nie miałabym siły własnemu dziecku nawet jeść zrobić a co dopiero się pobawić. Mam taką pracę że po powrocie padam na twarz. całe szczęście że teraz jestem na zwolnieniu. No i co zrobić?
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:13   #2517
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Jeśli chodzi o mnie to ja chciałabym być z dzidziusiem jak najdłużej, ale ostatnio dowiedziałam się (jakoś nikt mnie nie oświecił chyba nie wszyscy też o tym wiedzą) że urlop wychowawczy jest bezpłatny. No i nie wiem co zrobić. Nie mam na kogo liczyć, żeby zająl się dzieckiem, moja teściowa jest chora i nie da rady, moja mama pracuje. A jeśli miałabym wynająć opiekunkę to nie wiem czy wogle bym kogoś znalazła, bo mieszkam na zadupiu, a pracuje w takich godzinach że nawet opiekunka autobusem by do mnie nie przyjechała, bo jest tylko kilka autobusów, a wynajęcie opiekunki z samochodem chyba sporo kosztuje. A gdybym poszła do pracy to nie miałabym siły własnemu dziecku nawet jeść zrobić a co dopiero się pobawić. Mam taką pracę że po powrocie padam na twarz. całe szczęście że teraz jestem na zwolnieniu. No i co zrobić?
Czytamy Cię i chcemy, abyś pisała Każda mamusia mile widziana, każde doświadczenie ( w jakiejkolwiek dziedzinie życia ) również bardzo potrzebne

A co do zasiłku wychowawczego, to jest płatny, ale....
Tylko przez dwa lata i pod warunkiem, że dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 504 zł.
Kwota zasiłku to 400 zł.
Wynika z tego jasno, że jest to świadczenie dla najuboższych lub tych, którzy pracują na czarno, albo na którąś część etatu ( czyli kombinują ).
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:13   #2518
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuje za dopisanie mojej córeczki do listy. Pisałyście ostatnio żeby odzywały sie dziewczyny ktore podczytują forum, więc się skusiłam. Ale miałam rację myśląc że nikt nie zwróci na mnie uwagi. Ale nie obrażajcie się że tak piszę, ja już tak mam - nikt mnie nie lubi , więc jeśli nie chcecie żebym się odzywała to piszcie, bo nie chcę być natrętna czy coś.

Ja mam następną wizytę 3 stycznia, ale nie wybieram się na usg 3d, jakoś mnie do tego nie ciągnie, a poza tym, szkoda mi kasy zwłaszcza że mamy dużo wydatków i pewnie na wszystko nie starczy (w poniedziałek wzielismy pralke na raty bo już dwa lata żyliśmy bez pralki, a przy dzidziusiu będzie potrzebna).
Migotka proszę mi tu pisac i to jak najczęściej, tylko nie takie głupoty, że Cię nikt nie lubi . Jak troszkę z nami pobędziesz, zobaczysz, że tu naprawdę króluje cudowna atmosfera wzajemnej pomocy i zrozumienia
Stary 2010-12-30, 13:17   #2519
amarcia
Wtajemniczenie

sandrunia glukoza bleeee....
Opowiadaj jak ślub
Stary 2010-12-30, 13:22   #2520
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam zamiar wrócić po macierzynskim do pracy,
po Zosi też od razu wróciłam (nie potrafię siedzieć w domu) choć trochę ciężko mi było zostawić ją w żłobku samą ale monitoring dodawał mi otuchy

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
No kurcze, dziewczyny ja też w szoku byłam w szpitalu gdy pojechałam na badania. Wchodzę, przed laboratorium na ławkach siedzi z 12 osób! Więc podchodzę, brzuch mi wystaje, że hoho bo zimową kurtkę mam jeszcze z paskiem wiązanym pod cycami więc naprawdę wystaje mi spora piłka i pytam kto ostatni do laboratorium. Podniosła ręka kobitka więc mówię "to ja będę za panią" i poszłam się rozebrać do szatni. Wróciłam po minucie i stoję, stoję, stoję... nikt nawet faceci! nie wstał i nie zaproponował bym usiadła. Ale to jeszcze nic... spoglądam na drzwi od laboratorium i czytam, wołami napisane "kobiety w ciąży przyjmowane poza kolejką". Tak ukradkiem mi to w oko wpadło ale nic nie dałam po sobie poznać, myślę sobie, poczekam może ktoś mi powie no ale ciiisza. Stwierdziłam więc, że może gdy wyjdzie osoba z laboratorium to wtedy mi powiedzą ci z kolejki "proszę wejść" - naaaaiwna. Wyszła babka, wstaje druga i się ładuje no więc za to, że tacy bezczelni wszyscy byli, weszłam przed nią i zapytałam wszystkich " Ja teraz wejdę, dobrze?". Nikt nie powiedział "proszę, proszę", obrzucili mnie tylko podłym spojrzeniem, ktoś tam nawet coś chamskiego mruczał.
Ale nie żałuję, bo ja na czczo, była godz. 10 bo w pierwszym szpitalu nie mogłam wykonać badań, w szpitalu pełno zarazków no i nawet nie miał jak usiąść. Ale niezłe chamstwo, no nie?

Co innego w TKmaxie, stałam daleko w kolejce i dojrzała mnie kasjerka, to podeszła do mnie i zaprosiła do swojej kasy. Było mi bardzo miło
:
niestety rzadko kto pamięta jak cięzko z brzuchem stać w kolejce,
ja pamiętam z Zosią jak już miałam big brzuch to wszystko było ok dopóki chodziłam, jak ylko stanęłam gdzieś na minutę lub dłużej to wymiękałam, strasznie mnie męczyło samo stanie, chodzić mogłam dłuuugo
Kiedyś stąłam w kolejce w hipermarkecie oznaczonej jako dla niepełnosprawnych i kobiet w ciąży, no i cała kolejka ludzi nieciężarnych i całkiem sprawnych więc się ciut wcisnęłam przed wszystkich i dostałam opierdziel jeszcze od ludzi

ostatnio w aptece też stałam i to dłuuugo a byłam bez kurtki więc widać na pewno było

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry brzuchatki
Ciężką miałam noc, brzuszek mnie pobolewał, a po tej wczorajszej akcji rano caly czas jest taki twardawy . Spac nie mogłam z nerwów, serce mi tak waliło, zresztą teraz też . na 16:50 do lekarza i się trzęsę, żeby mi się ta cholerna szyjka nie skróciła . Wiem, wiem, że piszecie, że nie można się bac wizyt - ja się nie boję jak wszystko ok, ale tak jak teraz mam co chwilę jakies akcje, to niestety ale aż się trzęsę ze strachu . Dzisiaj musze sobie meliskę kupic i popijac, może pomoże .

ja ci ns pocieszenie powiem, ze ja w poprzedniej ciąży ciągle miałam skurcze macicy i szyjka wcale mi się nie skracała, tzn skracała ale odpowiednio do wieku ciążowego, bo wiadomo że z begiem tygodni robi się coraz krótsza, więc moze u Ciebie też tak będzie

Udało nam się przekonać moich rodziców co by przyjechali do nas popilnować Zosie więc na sylwka jednak idziemy (specjalnie kieckę kupiłam i dziś miałam frencha robić )
nie sądze abym wytrzymała do rana ale przynajmniej trochę pobdziemy ze znajomymi, bo ostatnio każdy taki zapracowany że ciężko nam się zgrać żeby gdzieś razem wyjść

Zosia ma drzemkę
mężu gra na PS
wczoraj odebraliśmy naszą nową furkę i byłam przetestować w drodze do biedronki (jakieś 700m) fajnie się jeżdzi gorzej będzie spłacać
musze rodzicom jakąś miłą imprezkę uszykować żeby się nie nudzili u nas ....
no i sami musimy coś kupić żeby z pustymi rękoma nie jechać, a ja nie umiem wymyślać potraw

pogoda u nas piękna,
ciut mroźno i pięęęękne słońce

anula_81

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2010-12-30 o 13:28
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości