|
|
#2071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010.
Witam staraczki sierpniowe.Ja tez pisalam w tym watku, ale przestalam bo serce mnie bolalo za kazdym razem jak przychodzila @....Az dzo dzis
Ja nie wierzyłam, że ten moment nadejdzie, myslalam, ze to szczescie nie dla mnie.Moje hormony w tragicznym stanie, cykle 26dniowe, na 10dni przed @zaczynalam mocno plamic.Moja ginka przepisala mi duphaston do brania od 16-25dc i powiedziala to przepis na ciasto, wracaj kobieto do domu i postaraj sie je upiec I oto w 3 cyklu na tym leku stal sie cud.Patrzcie i podziwiajcieZdjecie fatalne, bo lapki sie trzesly, w koncu dosc rzadko ma sie dwie piekne krechy.Jestem w 30dc. Edytowane przez Little Angel Czas edycji: 2010-12-30 o 11:59 |
|
|
|
|
#2072 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Little Angel gratulacje |
|
|
|
|
|
#2073 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluje Dużo zdrowia dla Was .
|
|
|
|
|
|
#2075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuję W 2009 roku moje hormony po raz kolejny zrobily mi psikusa i sie "popsuly".Cykle z bardzo regularnych 28 dniowych sie wydluzyly do ponad 30 dniowych, twarz cala w pryszczach...Lekarz przepisal mi sindy-35 mimo,ze uprzedzilam, ze ostatnim z lekow o jakich marze jest diane-35.Dopiero po miesiacu zorientowalam sie,ze to jedno i to samo.Polroczna kuracja zakonczyla sie w maju,a lekarz idiota poszedl w odstawke.Hormon oczywiscie nic nie wyregulowal, bylo jeszcze gorzej, cykle sie dla odminy skrocily do 25, 26dni i to plamienie na 10dni przed@. Poczytalam troche forum i dowiedzialam sie, ze w ten sposob nie ma szansy na ciaze |
|
|
|
|
|
#2076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wierzę że wszystko będzie dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() takie wiadomości dają mi nadzieję mi się pojawiają plamienia 15 dc a z obserwacji własnego organizmu i 1 cyklu monitorowanego wychodzi na to że mam bezowulacyjne ![]() ale mam nadzieję że i ja kiedyś...zamieszczę Wam zdjęcie II kreseczek
|
|
|
#2077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno Nowy Rok przyniesie nowe fasolki.
|
|
|
|
|
|
#2078 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Miejcie nadzieje, jak widac nawet przypadek beznadziejny czasem ma swoj dobry dzien.Ja juz nawet moich rodzicow uprzedzilam jakis czas temu, ze nie urodze im wnuka... Edit:ja cyklow monitorowanych nie mialam,ale obserwowac siebie potrafie, robie to od lat i jak na moje to ja rowniez nie mialam owulacji. Edytowane przez Little Angel Czas edycji: 2010-12-30 o 12:47 |
||
|
|
|
|
#2079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak to jest, na początku wielkie nadzieje, potem ogromne szczęscie, a następnie duży lęk czy wszystko będzie dobrze... |
|
|
|
|
|
#2080 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() a i ja będę się starać o pierwszego dzidziusia
|
||
|
|
|
|
#2081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
MUSI być dobrze, a kiedy teraz masz iść do lekarza, a no i betę już zrobiłaś?
|
||
|
|
|
|
#2082 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=c9ce64032b34c03b38ca5eb a31819bbd4fc95b6e_5e77fc0 2437e3;24066743]na pewno nie jest miło usłyszeć taka wiadomość, ale musisz wierzyć ze twoja fasolka jest na tyle silna ze wszystko będzie dobrze [/QUOTE]
Nic innego nie pozostaje, tylko jak tu byc spokojnym ![]() Cytat:
Cala przyjemnosc tworzenia po WASZEJ stronie
Edytowane przez Little Angel Czas edycji: 2010-12-30 o 13:12 |
|
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2084 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc może faktycznie iść do lekarza wcześniej coby się uspokoić i nie narazać na większe stresy
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety musze płacić... 100 zł. dobrze że za monitoring się płaci raz za cały mc ![]() z obliczeń wynika że 4ego ma być @ a ja głupia macam się po piersiach czy aby nie bolą
|
|
|
#2088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2089 |
|
Raczkowanie
|
Ja we wtorek wziełam ostatnią tabletkę z pierwszego opakowania Diane-35 i teraz czekam na okres. Ma się pojawić w ciągu 2-3 dni.
Jak ten czas szybko leci, normalnie aż dziw. |
|
|
|
|
#2090 |
|
Raczkowanie
|
Też tak właśnie mam, ale mnie bolą. Tylko co z tego, że bolą jak przed @ też tak jest. Z tą tylko róznicą, że tym razem mam takie fajne, jędrniutkie
, ale tż na razie znak stopu zrobiłam bo mnie to plamienie troszkę zaniepokoiło. Chyba nie wytrzymam dłużej i jutro z rańca zrobię test. Wiem, wiem, to trochę jeszcze wcześnie, bo dopiero będzie 26 dc, ale nie wytrzymam dłuzej.
|
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę niczego robić chaotycznie- chcę chodzić do tego jednego lekarza, kazał zrobić badania, więc je zrobię i dopiero do niego pójdę
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2010-12-30 o 13:56 |
|
|
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 5tka to moja ulubiona liczba więc może i szczęśliwa ![]() ja zawsze miałam takie plamienia więc nie stopuje nas to. gdyby miało stopować to mało tych dni na mizianie by zostało
|
|
|
#2094 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
Little Angel serdecznie GRATULUJĘ!!!! cieszę się, że po tylu trudach sie udało!!! każda taka historia dodaje sił i wiary, że jednak można!!!! a powiem Ci, że mamy coś wspólnego - ja też mam dziś 9 rocznicę odkąd jesteśmy razem z mężem! wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Oliweczko1985 stan błogosławiony jest dziwny. U każdej z nas chyba jest tak samo - martwimy sie wszystkim, jak boli to martwimy się, bo może jest coś źle, a jak nic nie boli to też się martwimy ale to dobrze, bo przecież czekamy na naszą ukochaną kruszynkę i mamy sie czym martwić. Zastanawiają mnie tylko te nastoletnie matki, które powpadały, niechciały tych ciąż, one niczym sie nie przejmują i problemów też nie maja. Co do wizyty to nie wiem co ci doradzić, może faktycznie zrób badania i pójdź do lekarza. A jak masz sie meczyć w niepewności i martwić to lepiej idź do gina, bo nie wolno Ci sie teraz denerwować!!!!Nadia5 wcale nie jesteś głupia! ja też zawsze doszukiwałam sie jakichs objawów termin @ tuż tuż a może ona sie zbuntuję i w Nowym Roku już nie przyjdzie a swoją drogą to tanio płacisz za wizytę, u mnie sama wizyta 80zł, a z USG 160 zł!Betę zrobiłam rano, po 15 będę mieć wynik. Mam zadzwonić do lekarza i mu go podać. A kolejną wizytę mam u gina w środę. |
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
A tak swoją drogą, to gdzie dziewczyny wybieracie się na Sylwestra??My nigdzie, bo mąż 1 idzie na 6 rano do pracy
, ale i tak mam nadzieję miło spędzimy czasZrobię spaghetti i sałatkę grecką-nic wyszukanego wiem i jedno do drugiego nie pasuje, ale mi pasuje ahh hormonki...no i sobie zrobimy taką romantyczną kolacyjkę przy świeczuszce Lepiej się nie będę nakręcała, bo jeszcze nic nie wyjdzie z moich planów (tfu tfu).Dobrze, że się wcześniej nigdzie nie zapisywaliśmy, bo nie chciałabym w ciąży iść na jakąś imprezę , a z drugiej strony nasz piesek pierwszy raz w swoim życiu będzie przeżywał sylwestra, więc nie wiadomo, czy się boi wystrzałów , a tak to go obronimy---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
I koniecznie napisz nam wynik kochana Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2010-12-30 o 14:09 |
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
smerfetka83 w takim razie
za betę i 3maj się ciepło ![]() ja płacę za wizytę 100 z USG chyba 120 zł. monitoring 100 zł tak chyba ![]() w każdym bądź razie skutecznie się zraziłam do lekarzy z NFZu więc póki nas stać to wolę zapłacić za wizytę i być porządnie obsłużona ![]() mnie nigdy piersi ani nic przed @ nie bolało Zresztą jeśli pójdę po mamie to i objawów ciąży nie odczujęCo do Sylwestra. tż jutro ma na 5tą rano do pracy. a do której? jak wszystko zrobią więc gdybyśmy gdzieś szli to po paru głębszych by padł ![]() Posiedzimy w domu zrobię kolacje, winko lub jakieś drinki i TV ![]() nudni jesteśmy
|
|
#2097 |
|
Raczkowanie
|
Mąż właśnie odebrał wynik - betę mam 360,70
|
|
|
|
|
#2098 |
|
Raczkowanie
|
No my też w domku
Miały do nas przyjechać siostrzeńcy tż-ta, ale chyba nic z tego, więc sylwek w gronie rodzinnym. Dzieciakom zrobię nugettsy z kurczaka, my z mężem obalimy sałatkę gyros, popijemy to wszystko razem piccollo i imprezka się uda. Chyba, że przylezie moja siostra to się razem z moim lubym zalkoholizują, i cały nowy rok będą umierać![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Nie znam się zbyt na becie, ale to chyba dobry wynik |
|
|
|
|
#2099 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do lekarza-ja mam szczescie.W ramach bycia żoną mojego męża,mąż zapłaci za mnie 60zł na mc w zakładzie pracy i mam lekarzy wraz z badaniami w prywatnej klinice w ramach tych 60zł. Cytat:
![]() Swoja droga jesli rozmawiamy o zmartwieniach:kiedy bylam u mojej ginki i rozmawialysmy o duphastonie obgadalam wszystko tylko nie ewentualnosc, ze jednak uda mi sie zajsc w ciażę i jak mam wtedy stosowac duphaston.Dzis ani jutro sie do niej nie dodzwonię i oczywiscie martwię się o moją fasolkę |
|||
|
|
|
|
#2100 |
|
Konto usunięte
|
wyniki bety w poszczególnych tygodniach
3: 5 - 50 4: 3 - 426 5: 19 - 7.340 6: 1.080 - 56.500 7-8: 7.650 - 229.000 9-12: 25.700 - 288.000 13-16: 13.300 - 254.000 17-24: 4.060 - 165.400 25-40: 3.640 - 117.000 jak się nie mylę jesteś w 5tyg więc w normie są wyniki, zresztą każdy ma inaczej, tzn inne wyniki choćby w tym samym czasie robiły Widzę dziewczyny że ja też sylwka spędzę podobnie do was Mąż zaproponował spaghetti, kupi sobie parę petard (chyba z tego nie wyrośnie chociaż siostra cioteczna namawia żeby przyjść do niej ale wtedy nie da się bezalkoholowo, a poza tym nie za bardzo ją lubię wtrąca się i mówiłam np żeby nie rozmawiała ze mną o ślubie (jeszcze przed) bo to dla mnie drażliwy temat to ona ciągle że o na by tego czy tego nie zrobiła albo się nie zgodziła na to a wie jaka mam teściowa! i choćby dzisiaj przyjść do niej bo chce coś zamówi przez allegro ale ona nie umie i jeszcze tz wysłała mojego do sklepu po piwo bo jej się nie chciało ale chociaż tyle ze tz do tych piw dostał kalendarz i mi da a się przyda ale złości mnie i jak coś chce ona czy ja to ja muszę iść do niej, ona do mnie nie przyjdzie Ale bym zjadła sobie sałatki jakiejkolwiek z surowymi warzywkami ale na ślubie były sałatki nie miałam okazji ich zjeść a później już tylko widziałam ze teściowa je wyrzuciła psowi Podzielicie się dziewczyny sałatkami ![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

to przepis na ciasto, wracaj kobieto do domu i postaraj sie je upiec
I oto w 3 cyklu na tym leku stal sie cud.Patrzcie i podziwiajcie

( miałam USG, które nic nie wykazało!!! lekarz nic nie mógł zobaczyć!!! w prawym jajniku nie widać zarodka, lekarz wypatrzył małą (jak dla mnie niewidoczną wcale ale ja nie specjalista) torbielkę, która nie wygląda jak torbiel i z niej może powstanie pęcherzyk. W każdym razie jak na ten czas czyli 5/6 tc to za mało urosło, tak jakby dopiero po implantacji było. A najgorsze jest to, że endometrium nie rośnie. Ma grubość tylko 10 mm. 

MUSI być dobrze, a kiedy teraz masz iść do lekarza, a no i betę już zrobiłaś?

, ale tż na razie znak stopu zrobiłam bo mnie to plamienie troszkę zaniepokoiło. Chyba nie wytrzymam dłużej i jutro z rańca zrobię test. Wiem, wiem, to trochę jeszcze wcześnie, bo dopiero będzie 26 dc, ale nie wytrzymam dłuzej.
ahh hormonki...no i sobie zrobimy taką romantyczną kolacyjkę przy świeczuszce
, a z drugiej strony nasz piesek pierwszy raz w swoim życiu będzie przeżywał sylwestra, więc nie wiadomo, czy się boi wystrzałów