|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Cytat:
resztę tabletek bierzemy według schematu a więc całe opakowanie (aktywne tabletki + placebo) i po tym nowe opakowanie - i tak w kółko teraz już nie patrzysz na krwawienie bo jest ono sztuczne (to nie jest taki okres jak miałaś zawsze) i wybierasz wszystkie tabletki z blistra, nic nie kombinujesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3092 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3094 |
Przyczajenie
|
Witam, pare dni temu zaczelam brac 3 opakowanie tabletek YAz po pierwszym krwawienie nastapilo dopiero po 4 tabletce jasno rozowej z drugiego opakowania, dzis biore już 5 tabletke 3 opakowania i okresu jak nie bylo tak nie ma . Tabletki bralam zawsze mniejwiecej o rownej godzinie . Co o tym mysles? wiem ze wiele jest podobnych tematow ale kazda sprawa jest indywidualna. Wiec prosze o Wasza opinie drogie Panie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Raczkowanie
|
Wrocilam wlasnie do domu i cos tam lekko czerwonego jest-nieduzo ale jest
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3096 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomozcie- wczoraj o 21 wzielam pierwsza tabletke z nowego opakowania. Ok 23 zwymiotowałam ja...dzisiaj o 10 wzielam kolejna tak jak przeczytalam w ulotce zeby zachowac ciag i przed chwila ja tez zwymiotowalam....nie mam pojecia co robic
![]() ![]() Edytowane przez olcia_8715 Czas edycji: 2010-12-30 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że w Tobie nie skończył nic nie znaczy, plemniki są także w płynie który wydostaje się podczas podniecenia, a w momencie brania tabletek i zachwianiu schematu płodność rośnie. Nie wiem co mam Ci napisać, nie ma jak Cię uspokoić, bo zrobiłaś wielką głupotę nie biorąc kolejnej tabletki
![]() Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2010-12-30 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Raczkowanie
|
Ale tak...wczorajsza srodowa zwymiotowalam i dzisiaj rano wzielam czwartkowa i juz tez ja zwymiotowalam..a tabletki biore normalnie o 21 czyli czwartkowej juz na dzisiaj nie mam......czyli mam wziac dzisiaj wieczorem piatkowa????I zabezpieczac sie przez cale opakowanie???
|
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a może wyczaiłyście teraz jakąś promocje cenową na tabletki w sieci aptek?
![]()
#3101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Raczkowanie
|
Tylko ze nie mam jak isc do lekarza bo ma urlop.....a wzielam dzisiaj kolejna tabletke,przed minieciem 12 h ale ja zwymiotowalam tez....czyli to ze wzielam dzisiaj czwartkowa rano to zle zrobilam??czytalam gdzies ze trzeba wziac kolejna.......a nie od konca.....czyli kontynuowac to opakowanie dalej????powiedzcie prosze....
Edytowane przez olcia_8715 Czas edycji: 2010-12-30 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie musisz iść do lekarza, wystarczy, że pochodzisz po aptekach (tylko nie sieciowych) i popytasz, objaśnisz sytuację -na pewno ktoś Ci sprzeda jedno opakowanie -to nie problem.
![]() Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2010-12-30 o 10:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Raczkowanie
|
Druga tabletke zwymiotowalam praktycznie po 15 minutach dzisiaj rano.....mam w sumie recepte ktora moglabym zrealizowac jeszcze dzisiaj...czy to by cos dalo jakbym dzisiaj kupila drugie opakowanie i jakos uzupelnila te tabletki czy teraz to juz nic nie da?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzięłaś tabletkę o 21, po dwóch godzinach ją zwymiotowałaś. drugą wzięłaś rano, po 15 minutach ją zwymiotowałaś. następnej nie brałaś. Pierwsza może w połowie się wchłonęła. Druga w ogóle. Może masz tylko osłabioną ochronę i jakoś się udało. Wtedy powinnaś kupić to drugie opakowanie, dziś wziąć normalnie czwartkową tabletkę i dokończyć blister, ale przez tydzień się zabezpieczać dla pewności. Druga opcja jest czarniejsza. Ale wg mnie powinnaś zadzwonić do jakiegokolwiek ginekologa i jeszcze dziś iść z nim pogadać. Bo ja mogę gdybać, Twoja sytuacja jest zdecydowanie indywidualna i ciężko powiedzieć co teraz się dzieje. Masz taką możliwość? Może inna YAZowiczka by coś jeszcze zaproponowała, ale cos nikogo nie widać :-( a sytuacja zdecydowanie jest paląca
![]() Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2010-12-30 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3106 |
Raczkowanie
|
Dzwonilam przed chwila i ma wylaczony telefon bo tak jak mowilam jest na urlopie...czyli musze jechac zrealizowac recepte i dzisiaj o 21 wziac normalnie czwartkowa.na innym forum ktos napisal ze 2-3 h juz powinna sie wchlonac....jesli chodzi o zabezpieczanie sie to zdecydowanie tak zrobie...tylko do 21 to kupa czasu i dosyc dluga przerwa od ostatniej wzietej....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym wzięła jeszcze jedną tabletkę teraz... Bo ta druga to jakbyś w ogóle jej nie wzięła. Pytanie tylko, czy nie jest za późno
![]() ![]() |
![]() |
#3108 |
Raczkowanie
|
Czyli mam wziac teraz piatkowa???a pojechac do miasta i wieczorem jakby czwartkowa???i jak to za pozno-jesli moge zapytac to na co?? prosze powiedz mi czy jak teraz bym wziela ta piatkowa to i tak wieczorem musze wziac ta czwartkowa tak??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że Ty w swojej sytuacji powinnaś lecieć do ginekologa. Tak, gdybyś teraz wzięła piątkową to i tak o 21 musisz wziąć czwartkową, bo to piątkowa jest środową. Rozumiesz? Twój organizm prawdopodobnie myśli, że nie wziął w ogóle pierwszej tabletki z blistra. Ja nie jestem w Twojej sytuacji i ciężko mi mysleć, co ja bym zrobiła -zapewne poleciała do lekarza, bo ja lekarzem nie jestem, a ulotka mówi jasno, że w razie pominięcia tabletek 1-7 i odbyciu stosunku do 7 dni wstecz należy skonsultować się z lekarzem
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3110 |
Raczkowanie
|
niestety ale u mnie w miescie ginekologow malo i nie mam do kogo pójść...boje sie ze za niedlugi czas znowu mi bedzie niedobrze i wtedy ja tez zwymiotuje.....i co wtedy...ciagle brac kolejne.....tragedia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłaś u lekarza? Idź do przychodni, czy jakiegoś gabinetu, o tej godzinie na pewno gdzieś znajdziesz jakiegoś ginekologa, czemu uparłaś się na swojego? Każdy Ci może przecież pomóc...
![]() |
#3112 |
Raczkowanie
|
Nie uparlam sie na swojego..tyle ze o tej godzinie w przychodni nikogo nie ma juz a drugi ginekolog dojezdza z innego miasta i juz tez nie przyjmuje...z reszta co on by mi pomogl skoro juz sie po prostu stalo...na jakas tabletke po jest za pozno....moze mi tylko mowic to co wy zeby brac dalej i sie zabezpieczac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, w jakim mieście mieszkasz, czy w małym, czy w dużym, ale chyba macie więcej przychodni? Albo jakiś prywatny lekarz? Słuchaj, gdyby to było takie proste "bierz dalej i zabezpieczaj się dodatkowo, istnieje ryzyko ciąży", to napisaliby w ulotce. A pisze, żeby skontaktować się z lekarzem. Przynajmniej ja tak uważam. No jak tam chcesz, Twoja decyzja
![]()
![]() |
#3114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie, będzie niekompletne, bo będzie zapasowe, musisz mieć teraz zapasowe opakowanie -już nic na to nie zrobisz -sytuacja Cię do tego zmusza ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Poza tym chyba nie zdajesz sobie sprawy z powagi tej sytuacji... Tabletki to nie cukierki, kochałaś się z chłopakiem, ominęłaś w sumie pierwszą tabletkę -pojawiła się szansa, mała ale jednak, że zajdziesz w ciążę. Czego oczywiście Ci nie życzę jeszcze...
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Raczkowanie
|
dzwoniłam po wszystkich gabinetach i udalo mi sie dodzwonic do jednego lekarza-niestety nie przyjmuje dzisiaj ale telefonicznie mu opisalam wszystko....powiedzial zeby brac dalej i ze nie powinno nic sie stac...ze ewentualnych plemnikow-mimo tego ze do wytrysku nie doszlo- nie powinno juz byc...jestem troche spokojniejsza ale i tak wolalabym pojsc do kogos ale naprawde jest 3 ginekologow i nikt nie odbiera...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olcia, skoro Ci tak powiedział, to póki co się nie przejmuj, ale na wszelki wypadek pójdź jeszcze do swojego, jak wróci z urlopu ![]()
![]() |
#3117 |
Raczkowanie
|
Niestety dopiero po nowym roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny , mam takie pytanie
![]() ![]()
#3120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.