|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Ola zdjęcia piękne - Blanka fantastyczna damulka
i pozostałe też no z tym palcem to nieźle Cytat:
ja daje mu dicloflor (chyba tak się nazywa) raz dziennie i sie uspakaja |
|
|
|
|
#3092 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Także wreszcie trochę odpocznę bo święta odpoczynkiem bym napewno nie nazwała.... Dalej nie wiemy co będziemy robić w sylwestra, jeszcze się moja mam rozchorowała i mamy problem z kim Wikiego zostawić![]() Wiki też od jakiegoś czasu robi takie kupy że z tżtem jest ciągle kłótnia o to kto "to coś" zbierze z tyłka małego Ola ty jeszcze na zakupach wyprzedażowych nie byłaś??????? No nie żartuj. Ja już kupiłam buty, spodenki, dwie bluzki i sweter i ciągle rozmyślam jak tu się do sklepu wyrwać..... ![]() Xpresja kciuki za przeprowadzkę Zdrówka chorobitkom I trochę spóżnione ale najserdeczniejsze życzenia dla Piotrusia z okazji roczku No i skuszona Waszymi zdjęciami wrzucę Wikiego i jeszcze taką jedną co się na fotkę załapała DSC00864.jpg DSC00858.jpg DSC00890.jpg DSC00879 (3).jpg |
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za życzenia
![]() Zdjęcia cudne! Ola śliczne prezenty i wogóle obie pięknie wyglądacie Współczuje Tż złamania.Domi piękny trocik Wam się udał! Tarsia fotki Kate piękne zdjęcia Padam na twarz zakupy robiłam dzisiaj:F Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-12-29 o 15:44 |
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Kate Wiki jest cudny
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Magda poszperałam w apteczce i tez mam ten dicoflor to lekarz zalecil dla Kamilki na biegunke to ile razy dziennie moge to podac?? I jak długo to podawac az bedzie miala normalne kupska??
Dla pewnosci to dodam zdjecie czy to to jest??
|
#3096 |
|
Rozeznanie
|
Pietrusia to jest na uregulowanie flory jelitowej - to w stylu Lakcyd czy Lacidofil itp. Te są w saszetkach i kapsułkach do rozpuszczenia o ile mi się wydaję, bo już nie pamiętam - na 100% bez recepty.
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Podaje się 1 lub 2x dziennie, zazwyczaj do skutku ;-) |
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3098 |
|
Zadomowienie
|
katekate, byłam i to już dwa razy
w poniedziałek i wczoraj, miałam jeszcze jechać dziś na tzw. dobitkę ale nie dałam rady niestety ale raczej obkupiłam Blankę niż siebie, te ciuszki dziecięce w zarze mnie powalają a sobie buty sweterek i bluzkę.Ale śliczne zdjęcia! Wikuś jest uroczy, mój zięć!!! )
|
|
|
|
#3099 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ty też pecha miałaś z tym kołem... Zdjęcia boskie oglądałam na fb a tu w powiększonej wersji. Ślicznotka mała z Blanusi jest Cytat:
A moja przeważnie kupy robi na nocnik I to cwaniara wczoraj jej nie posadziłam to się nie załatwiła. Dziś z samego rana zaczęła pierdzieć i myślałam ze kleksa jak nic ma. Ale nie sucho no i jak posadziłam i siu siu i kupa była Zdjęcia boskie!!!! Cytat:
![]() Ja dziś w końcu kozaki sobie kupiłam Jestem bardzo zadowolona. Bo i cieplutkie i cena przystępna I do tego rękawiczki. Zastanawiałam się nad jakąś sukienką sylwestrową ale że sylwestra spędzamy w domu to sobie darowałam ![]() W poradni preluksacyjnej dziś byliśmy. Wszystko dobrze, kazał na kontrolę przyjść jak skończy 2 latka. ![]() A ja nie dawałam zdjątek z wigilii Więc dla porównania z poprzedniego roku i tego
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusia ja dawałam 2 razy dziennie po połowe saszetki ale można raz dziennie całą. Bardzo dobre to jest
![]() Katvalley różnica konkretna ![]() Poszalałam na zakupach:F aż @ dostałam z emocji chyba, że sama z domu wyszłam |
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kate zdjecia cudne
|
|
#3102 | |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() zaległe 100 lat dla Piotrusia Właśnie dzisiaj moja mama oznajmiła nam, że od poniedziałku idzie do nowej pracy!!!!!!! no i muszę iść na przymusowe L4, z jednej strony jestem trochę zła, bo jeszcze nikogo w pracy nie przygotowałam na to, że jestem w ciąży, a z drugiej mam wielką ochotę zapomnieć już o tej firmie! ech.. na sylwestra jednak przychodzą do nas znajomi i będziemy robić sushi ![]() Cytat:
idę poleniuchować bo padnięta jestem. papa mamuśki |
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Ela
![]() Skoro tak cię ta praca wkurza może to dobrze, że odpoczniesz
|
|
|
|
#3104 |
|
Rozeznanie
|
Ola dobra ta historia z tż
![]() to się załatwił na sylwestra![]() Pietrusia ja dawałam dicoflor przy antybiotyku, miałam ten w kapsułkach i rozpuszczałam proszek ze środka raz dziennie w herbatce Ela no to już nie musisz czekać do lutego teraz to tylko leżeć i odpoczywać, ale przy rocznym dziecku to chyba niemożliwe![]() My na Sylwka zostajemy w domu, przychodzą znajomi i robimy wieczór/noc filmową. Dzisiaj filmy wybieraliśmy, ciężko było się zdecydować. Kolega już załatwił projektor więc myślę, że będzie fajnie Dobranoc
|
|
|
|
#3105 |
|
Rozeznanie
|
ech.. jak tz jest w domu to czas jakoś szybciej leci
nie powiem , że to źle ale za mało go na wizaz zostaje![]() śliczne foteczki powstawiałyście no i spóźnione ale najlepsze życzenia dla naszego ostatnigo roczniaka Piotrusia ![]() mam pytanko - czy Wasze dzieciaczki też mają ostatnio taki gigantyczny apatyt? Moja Olcia ile by jej nie dać to wszytko zje.. na obiadek ostatnio po 2 duże słoiczki potrafiła wciągnąć i zupką gotowaną poprawić na śniadanko kubek wielki kaszki kanapeczki z jajkiem na twardo kolacyjki też mega plus jakieś paluszki i ciasteczka... normalnie dziecka nie poznaję jeszcze chwila i łatwiej ją będzie ubrać niż wykarmić...![]() ![]() no i szukając dziury w całym zaczęłam się zastanawiać czy to dobrze? bop może powinnam jej jakoś dawkować jedzenie? niby je o stałych porach ale może nie powinnam jej napychać? do tego Olcia robi po 4 kupki dzinnie więc jakby jej to nie zalega?!.. ![]() jak uważacie? odnośnie sylwesrta to wprosili się do nas znajomi i zastanawiam się czy to dobrze.. bo wiadomo po kilku głębszych to się głośniej zrobi i może Olcię to zmęczy.. a przecież nie wygonię gości bo dziecko chce spać.. a uciszyć będzie trudno.. no i tak się biję w myślach czy to dobrze, że impreza będzie u nas?!?
|
|
|
|
#3106 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w czasie antybiotyku dawałam lakcid jest bez recepty ja daje mini 5 dni Cytat:
|
||||
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamusie
Wpadlam sie tylko przywitac i zaraz zmykam, bo dzis mam duzo pracy. Dzis mamy ksiedza po koledzie bedzie u nas caly dom swiecil i na dodatek u nas konczy dzis kolędę wiec jakis poczestunek musze przygotowac Bardzo fajny ksiadz tu jest wiec powinno byc spoko.Miłego Dnia
|
#3108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
tak się chwalicie tymi tortami - piękne są
Ja nasz też robiłam sama bez żadnego napisu ale od serca kochającej mamusiSAM_0516.jpg Cytat:
daj kamilce te probiotyki i prebiotyki i może będzie lepiej. Cytat:
wcześniej jak wypiła 150 kaszki wieczornej to był cud, a teraz potrafi wypić 210ml i mleka też wypija więcej.
|
||
|
|
|
#3109 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Amelka miała taki apetyt jak miała 10 miesięcy a teraz widocznie jej tyle już nie potrzeba. Każde dziecko ma inaczej. Moja i tak po za centylami ;pA co do sylwestra. W tamtym roku my mieliśmy cały dom ludzi i Amelce nie przeszkadzało jak było głośnio. Fajerwerek też kupę mieliśmy i huku co nie miara. Trochę tylko nie ładnie, ze się wprosili. Cytat:
Cytat:
torcik ładny wyszedł Bo od serca
|
|
#3110 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie porannie.
Jestem po drugiej kawie i dopiero zaczęłam kontaktować - Maks uwiercił się dziś w nocy niesamowicie. Przyszedł koło 2 do mnie do łóżka i do rana podróżował - z lewa na prawo, z dołu do góry, spał na mnie, koło mnie, w moich nogach, na mojej głowie Te dzieciaki sa pancerne ![]() Co do apetytu to u nas róznie. Po starszym niejadku Maks jest bardzo miłą odmianą - je sporo, dość chętnie, czasami jestem w szoku co do ilości (wczorajsza kolacja - 2 parówki, poł kromki chleba, poświąteczny pierniczek i Actimel) ale czasami ma humorki i nie zje wcale, albo minimalnie. Generalnie nie narzekam. I tez zauważylam, ze ma okresy lepszego i gorszego jedzenia, jakos sie tym specjalnie nie przejmuję. Sylwestra spedzamy sami. Umawialiśmy sie co prawda ze znajomymi, ale odwołalismy imprezę - tż kończy pracę jutro o 18, całe przygotowania na mojej głowie (nie mam ochoty, a i nie zawsze się da coś zrobić, zalezy od dnia), po całym tygodniu jesteśmy oboje padnięci i chyba wolimy posiedzieć przed tv w pizamach i iść grzecznie spać po noworocznym toaście. Wiadomo, ze ze znajomymi by to nie przeszło ![]() Spadam co szarej (dosłownie - jest tak ponuro na dworze, że bleeee) rzeczywistości. Moze nie zacznie padać, to skoczymy sobie na jakis spacerek. |
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Kate - fotki super, oj zmieniają się te nasze pociechy
![]() Ela - niczym się nie przejmuj tylko zmykaj na L4! Lucky – to ja mam ostatnio odwrotny problem – brak apetytu ![]() Tarasia – torcik ładny i na pewno smaczny ![]() My Sylwka też spędzamy w domu, robimy sobie piżama party :P
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jakie herbatki dajecie dzieciom
![]() Czy faktycznie szałwia pomaga jeśli chodzi o zanik mleka w piersi
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2010-12-30 o 13:03 |
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się zdenerwowałam ![]() Pisałam w nim o ślicznotach naszych na fotach, o mebelkach, ząbkach pietrusiowych, witałam nową mamusię, życzyłam zdrowia chorowitkom, współczułam Oli i jej mężowi i... jeszcze tyyyle Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-12-30 o 13:56 |
|
|
|
#3114 |
|
Rozeznanie
|
Daję albo czystą wodę albo herbatke owocową do parzenia (ale owocową owocową, nie czarną aromatyzowaną). Codziennie rano robie swiezy dzbanek herbatki (2 torebki-aktualnie malina, żurawina i cośtam jeszcze, jakieś 3/4 litra wody, jak mam lepszy humor to pół łyżki miodu albo brązowego cukru, ale generalnie uważam to za zbędne) i obdzielam towarzystwo, czasami muszę dorabiać, czasami pół wylewam
Sprzeciwów nie ma. |
|
|
|
#3115 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
magdawikp, zebra, i suonko2 - bardzo dziękujemy za życzenia z okazji naszego roczku - tylko Wy pamiętałyście. Dzięki Piotrusiu Zeberkowy- dla Ciebie dużo zdrówka (troszkę spóźnione ale nie z naszej winy) U nas choroba rozwinęła sie makabrycznie. Zaczęło się jeszcze przed świetami ode mnie (mam 3 tydzień temperaturę i mega kaszel) i przeszło na Michasia i męża. Dziś dopiero mam pierwszy dzień względnie dobrego samopoczucia. Co za wirus paskudny!!!! Tak sobie pomyślałam, że ponieważ ciężko mi pogodzić prace przy Michasiu, pracę zawodową i prowadzenie domu (a jeszcze zdarzają się okoliczności nie przewidziane jak np.choroba) i przez to ciężko mi na bieżąco uczestniczyć w dyskusjach.... to chyba się pożegnam z Wami, chociaż przez prawie całą ciąże i ten pierwszy rok byłyście jakby ze mną. Mam nadzieję, że nie będę przeszkadzać jak czasem wpadnę.
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
Gosik, Ditu
![]() Tarasia torcik mniam mniam ![]() Gosik współczuje chorowania u nas też chorobowo. |
|
|
|
#3117 | |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego Dobrego Dla Piotrusia
Ela też bym się nie przejmowała ![]() annje witam ślicznych masz synków Ola to się Wam przytrafiło ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- ![]() Cytat:
Ciężko jest i jeszcze na wizaż wejść oj rozumię tym bardziej , że pracujesz. Też bym nie miała kiedy, więc rozumię i wpadaj napisać co u Was się dzieje Spóźnione ale szczere ![]() Wszystkiego Dobrego dla Michasia niech zdrowo rośnie |
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo zdrówka dla Michasia z okazji roczku Jak widać ja też piszę jak mam chwilę czasu (czasami nawet po nocy, bo mi za Wami tęsknoi dla mamy i taty też ) Rozumiem Cię doskonale. Ja mam na głowie dwójkę dzieci ( w tym bardzo żywiołowego i ciekawego świata trzylatka ), dom (w lecie dosyć spory ogród i sad, a nawet pole ), pracę (do której muszę dojeżdżać 10km w jedną stronę ) Nigdzie nie jest napisane, że trzeba pisać i odpowiadać na wszystkie posty i być ciągle na bieżącoPozdrawia Was też zapracowana mamusia... Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-12-30 o 15:36 |
|
|
|
|
#3119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Gosik - wpadaj jak tylko znajdziesz chwilkę.
Maria - ja daję Bobofruty, za herbatkami Wojtuś nieprzepada, a co do szałwi to nie wiem
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

bo Kamilka ostatnimi czsy robi takie kupki zgnito zielone troszke takie jakby wodniste i tak strasznie smrodliwe ze masakra 
Także wreszcie trochę odpocznę bo święta odpoczynkiem bym napewno nie nazwała.... Dalej nie wiemy co będziemy robić w sylwestra, jeszcze się moja mam rozchorowała i mamy problem z kim Wikiego zostawić

ale raczej obkupiłam Blankę niż siebie, te ciuszki dziecięce w zarze mnie powalają 

55kg