"walczymy o nasze marzenia..." część 2 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 16:29   #4711
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: "walczymy o nasze marzenia..." część 2

Cytat:
Napisane przez nadiazloto1 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że ten rok będzie dla nas wszystkich łaskawy
Zimno u Was? U nas dziś koło -8 ale wczoraj było -13
Kochana u nas wiosna 10 stopni
fajnie jest a przedwczoraj nawet 14 było w dzień, jak fajnie się po mieście spacerowało ach!
Stary 2010-12-30, 16:32   #4712
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Kochana u nas wiosna 10 stopni
fajnie jest a przedwczoraj nawet 14 było w dzień, jak fajnie się po mieście spacerowało ach!
To co to za sprawiedliwość Ile ta zima u Was trwała
nadiazloto1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 16:43   #4713
magdulec
Zadomowienie

nadus az mi sie łezka w oczku zakreciła za Twoje życzonka, dziekuje sredecznie
TOBIE ŻYCZĘ SPOKOJNEGO PRZEBIEGU CIĄŻY, LEKKIEGO ROZWIAZANIA, ABY FASOLKI BYŁY ZDROWE, SPEŁNIENIA MARZEŃ!!!!!

paulinko zazdroszcze ci pogody i takiej temperatury, u mnie wieje, śnieg pada i musiałam dzisiaj odsniezac, pieska nie było widac z budy bo tak zawiało, fajnie to wygladalo bo takie wydmy ze sniegu sie porobiły, ale nie fajnie było to odsniezac
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 16:51   #4714
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
nadus az mi sie łezka w oczku zakreciła za Twoje życzonka, dziekuje sredecznie
TOBIE ŻYCZĘ SPOKOJNEGO PRZEBIEGU CIĄŻY, LEKKIEGO ROZWIAZANIA, ABY FASOLKI BYŁY ZDROWE, SPEŁNIENIA MARZEŃ!!!!!

paulinko zazdroszcze ci pogody i takiej temperatury, u mnie wieje, śnieg pada i musiałam dzisiaj odsniezac, pieska nie było widac z budy bo tak zawiało, fajnie to wygladalo bo takie wydmy ze sniegu sie porobiły, ale nie fajnie było to odsniezac

Ja na dwór dziś nie wychodzę, przez okno widzę, że auta zasypane, zwłaszcza to męża bo od świąt nie używane Na podwórku też mamy wydmy, a miejscami kopy śniegu od odśnieżania, ale ja lubię zimę jak jest biało, tylko zbyt dużego mrozu nie lubię bo zmarzluch jestem
Stary 2010-12-30, 16:55   #4715
magdulec
Zadomowienie

Cytat:

Ja na dwór dziś nie wychodzę, przez okno widzę, że auta zasypane, zwłaszcza to męża bo od świąt nie używane Na podwórku też mamy wydmy, a miejscami kopy śniegu od odśnieżania, ale ja lubię zimę jak jest biało, tylko zbyt dużego mrozu nie lubię bo zmarzluch jestem
ja zime tez lubie, tylko mogłby snieg spasc i lezec a nie wiac jak dzisiaj, bo my mamy ok 40m podjazdu i odsniezyc to to ciezko, tym bardziej jak tz ma porblemy z placami to ja odsniezam recznie a on traktorkiem
Stary 2010-12-30, 16:58   #4716
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
ja zime tez lubie, tylko mogłby snieg spasc i lezec a nie wiac jak dzisiaj, bo my mamy ok 40m podjazdu i odsniezyc to to ciezko, tym bardziej jak tz ma porblemy z placami to ja odsniezam recznie a on traktorkiem
No ciężko, ja teraz nie mogę odśnieżać i M musi sam, więc z godzina mu schodzi jak chcemy gdzieś jechać.
Macie taki traktorek do odśnieżania? Super Też bym taki chciała. A ma też kosiarkę w sobie? Zrób kursik na traktorek i też sobie nim śmigaj
Stary 2010-12-30, 17:00   #4717
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
To co to za sprawiedliwość Ile ta zima u Was trwała
no krótko ale z problemami, Irlandia nie jest przygotowana na mrozy dużo ludzi nie miało wody pare dni bo rury zamarzly i to akurat na i przed świętami...
masakra jakaś... drogi też nieodśnieżone, tylko sól sypali...

jeszcze zima wróci zapowiadają

Cytat:
właśnie fajna zima jest ale niestety za dużo z nią problemów
Stary 2010-12-30, 17:04   #4718
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
no krótko ale z problemami, Irlandia nie jest przygotowana na mrozy dużo ludzi nie miało wody pare dni bo rury zamarzly i to akurat na i przed świętami...
masakra jakaś... drogi też nieodśnieżone, tylko sól sypali...

jeszcze zima wróci zapowiadają

właśnie fajna zima jest ale niestety za dużo z nią problemów
To mieliście przeboje, nieciekawie. U nas wcale lepiej nie było w części kraju nie było prądu, w innej części wodu, do wielu wiosek drogi nie przejezdne, szkoda gadać, co roku zima zaskakuje władze i służby drogowe
Stary 2010-12-30, 17:04   #4719
magdulec
Zadomowienie

nadus mamy traktorek-kosiarke i tz zrobił do niego pług a noze odczepia na zime, chcemu kupic odsniezarke bo droge mamy z kamieni i traktorek zbytnio nie moze jezdzic z plugiem bo zaczepia o kamyki.
Stary 2010-12-30, 17:08   #4720
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
To mieliście przeboje, nieciekawie. U nas wcale lepiej nie było w części kraju nie było prądu, w innej części wodu, do wielu wiosek drogi nie przejezdne, szkoda gadać, co roku zima zaskakuje władze i służby drogowe
no u mnie akurat było ok
w tamtym roku nie miałam wody w I dzień Świąt i potem w styczniu 3 dni
teraz mieszkam gdzie indziej i tu wszystko ok jest - nowszy dom
Stary 2010-12-30, 17:22   #4721
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
nadus mamy traktorek-kosiarke i tz zrobił do niego pług a noze odczepia na zime, chcemu kupic odsniezarke bo droge mamy z kamieni i traktorek zbytnio nie moze jezdzic z plugiem bo zaczepia o kamyki.
Aha, my też taki chcemy kosiarkę i doczepiany płóg, ale to jak się przeprowadzimy do nowego domu, a to za kilka lat będzie Bo teraz nawet nie mamy tego gdzie trzymać.

Cytat:
no u mnie akurat było ok
w tamtym roku nie miałam wody w I dzień Świąt i potem w styczniu 3 dni
teraz mieszkam gdzie indziej i tu wszystko ok jest - nowszy dom
U nas szczęśliwie też ten czas minął, drogi odśnieżone, prąd i woda są. U nas lubią prąd zabierać a my piec mamy na prąd, więc zamarzlibyśmy jakby wyłaczali. A w zeszłym roku rury od wody nam na klatce zamarzły i pękły i ponad tydzień wody nie miałam. Kupowaliśmy i grzaliśmy do wszystkiego-koszmar.
Stary 2010-12-30, 18:15   #4722
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
mezaga ale gapa ze mnie najlepszego kcohana
tacca ano daje popalić jest bardzo aktywnym dzieckiem,a szczególnie nocą-no i siedzenie,leżenie mu nie odpowiada trzeba chodzić po dom ku i pokazywać,a klocus waży już 7kg,ale mam darmową siłownie
Tacca oj nie wiem co ci doradzić może ostatni raz idz do lekarza,a może lepszy by był odpoczynek,kurcze musisz to jeszcze przemyśleć
To z charakteru pewnie do Ciebie się przydał. Żywe srebro! Lubie takie dzieciątka!

Obecnie skłaniam się do odpoczynku, zobaczymy może z wiosną będzie więcej sił i wiary... Tak coś czuję, że w 2011 mamusią nie zostanę...
Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za życzenia
Stara d.pa ze mnie już hehe.
Dzisiaj miałam kiepski dzień na szczęście wieczór już jest o wiele lepszy
Jaka stara, jaka stara? Ja się staro nie czuję a starsza jestem...
Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
czesc kochane ja dzis koncze 13tc a jutro(w sylwestra)zaczynam IItrymestr..ciesze sie z tego powodu chociaz ogolnie fizycznie czuje sie super ale psychicznie cos mi nawala moze stres zeby dzidzia byla zdrowa a moze nie wiem a co do plci sie zaczynam stresowac bardzo..chcialabym corke ale czuje ze bedzie chlopczyk..wiem nie moge tak myslec bo chlopczyka bede kochac tak samo ale corke bym strasznie chciala....a najbardziej zeby bylo zdorwe
Pewnie każda z nas miała by takie dylematy i obawy... Całkowicie to normalne i uzasadnione. Jesteś już bardzo dobrą mamusią!

Cytat:
Siemka
Kto ma ochotę na kawkę ze mną?
Ja w pracy jak zwykle...

Tacca mam nadzieję, że nowy roczek będzie dla nas łaskawszy
nie wiem co Ci poradzić... jak czujesz, że potrzebujesz przerwy to może daj na luz narazie i odpuść sobie lekarzy a jak masz siłę to spróbuj jeszcze z tym profesorem
Poczekam do wiosny, zobaczę jak sytuacja pracowa się rozwinie... choć mam już pracy szczerze dość. Nie będę nawet o tym myśleć...
Jakby mnie kiedyś podkusiło, żeby przed 40 dc zrobić test albo betę, to proszę o solidnego kopa w pupę...

Cytat:
Tacca Paulina przykro mi, że ta wstrętna @ Was dopadła oby ostatni raz.

Tacca wiem co czujesz, doskonale pamiętam swoje zmagania i bezradność, to strasznie dobijające, ale gdzieś na końcu tunelu zawsze jest światełko. Mam nadzieję, że ułoży Ci się jakoś w pracy albo uda Ci się ją zmienić na coś innego-lepszego, mniej stresowego. Na ten Nowy Rok życzę Tobie dużo siły i uporu w zrealizowaniu wszystkich marzeń i tych osobistych i tych zawodowych
Przylazła i niedługo sobie pójdzie!

Agatko dziękuję Ci serdecznie za życzenia! Siły i upór zdecydowanie mi się przydadzą, bo ostatnio tego mi najbardziej brakuje... Ze swojej strony nie będę oryginalna i życzę Ci dużo zdrowia, łagodnego przebiegu ciąży i śliczniutkich zdrowiutkich dzieciątek!

Cytat:
Mam nadzieję, że ten rok będzie dla nas wszystkich łaskawy
Zimno u Was? U nas dziś koło -8 ale wczoraj było -13
Lodowato u nas... Nie wiem ile stopni, ale wieje taki nieprzyjemny przejmujący wiatr... Brrrr....

Dzisiaj rano szłam do pracy po kolana w śniegu... Tyle przez noc napadało... Jak wracałam było już odśnieżone miejscami, ale rano tragedia... I ślisko!
Stary 2010-12-30, 18:37   #4723
danika
Zakorzenienie

rany, pół dnia nie mogłam się zalogować...już myślałam, że hasło pomyliłam ale w koncu się udało

Paulina ale macie super z tą pogodą, ja zamrzam...brrrr
ja tez Ci życzę, żeby ten rok przyniosł wiele szcześliwych chwil

zresztą wszystkim tego życzę!

Nadia dziękuje za piękne życzenia życzę Ci żeby Twoje bliźniaki były zdrowe i grzeczne i wogóle niech Ci się spełniają marzenia

Tacca wiem dobrze jak się czujesz...u nas też wszystkie wyniki są dobre (przynjamniej nie są złe) i ciągle nie wychodzi. To dobija, bo masz poczucie, że nie idziesz do przodu...ale kiedyś nam też się uda teraz jestem mądra bo mam etap pozytywnego myslenia, zobaczymy na jak długo, heh

Wiecie co, mam umowe w pracy do jutra...jutro mam urlop a w poniedziałek dylemat :P isc do pracy czy nie pytalam dzis szefa, ale mowi ze nie ma jeszcze papierów z kadr, wiec nie wiem czy jeszcze mam prace czy juz nie. Ale na razie sie tym nie przejmuje, odpoczywam przez 3 dni

u nas zimno jak nie wiem, -10C, własnie wrocilam ze sklepu i myslalam ze nos mi odpadnie kupilam skladniki na placek, który u nas sie nazywa 3-bit, taki z masą krówkową na herbatnikach i zaraz bede działać i jeszcze mam w planie sałatkę porową ale to juz jutro - bedzie cos dobrego na sylwka

ale sie rozpisalam..sorry

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

magdulec super taka odsniezarka...u nas szufla i dwie ręce niestety

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2010-12-30 o 18:31
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 18:42   #4724
nadiazloto1
Zakorzenienie

Tacca wszystko się ułoży-musi

Danika oby dobry nastrój i oprymizm cię nie opuszczały a będzie dobrze. Smaczny musi być ten placek

Mieliśmy jechać jutro do znajomych na Sylwestra, ale jedna parka nie przyjedzie bo im się nie chce, druga para-moja szwagierka raczej nie przyjedzie bo nie chce im się ciągać z dzieckiem, więc będą tam gospodarze i moja druga szwagierka a z nimi ciężko się gada, a że ja napić się nie mogę to nie wiem jak wysiedzę. Już dzis od rana myślałam o tym żeby nie jechać, jeszcze zanim dowiedziałam się o braku pozostałych. M chce jechać, ale on z chłopakami coś wypije i jemu to pasi, a ja będę siedziała i się męczyła, a później droga do domu przez śniegi, jak coś dopada, to pewnie płógów w nocy nie puszczą w naszą stronę i będę miała problem z przejazdem...ach sama nie wiem co robić

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Aha Danika co do pracy to ja bym poszła, żeby nie było, że na pracy Ci nie zależy, poszłabym z rana do szefa i spytała co mam robić. W mojej firmie o notoryczne, że umowy z opóźnieniem przychodzą i ludzie pracują bez umowy przez jakiś czas, później przychodzi umowa z wsteczną datą
Stary 2010-12-30, 18:52   #4725
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Wiecie co, mam umowe w pracy do jutra...jutro mam urlop a w poniedziałek dylemat :P isc do pracy czy nie pytalam dzis szefa, ale mowi ze nie ma jeszcze papierów z kadr, wiec nie wiem czy jeszcze mam prace czy juz nie. Ale na razie sie tym nie przejmuje, odpoczywam przez 3 dni

u nas zimno jak nie wiem, -10C, własnie wrocilam ze sklepu i myslalam ze nos mi odpadnie kupilam skladniki na placek, który u nas sie nazywa 3-bit, taki z masą krówkową na herbatnikach i zaraz bede działać i jeszcze mam w planie sałatkę porową ale to juz jutro - bedzie cos dobrego na sylwka

ale sie rozpisalam..sorry
hmm... ja bym poszła albo chociaż zadzwoniła rano
a co za praca jeśli można wiedzieć?

współczuję Wam tych ciągłych mrozów
a ciacho musi być pycha może zdradzisz przepis

pisz, pisz ile tylko chcesz my tu lubimy czytać
Stary 2010-12-30, 18:55   #4726
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Naduś dziekuję za życzonka i powinnam Ci Ci życzyć tego samego.

Wszystkim staraczkom,życzę aby ten Nowy Rok 2011 był dla Was łaskawszy i mile Was zaskakiwał
Stary 2010-12-30, 19:06   #4727
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Naduś dziekuję za życzonka i powinnam Ci Ci życzyć tego samego.

Wszystkim staraczkom,życzę aby ten Nowy Rok 2011 był dla Was łaskawszy i mile Was zaskakiwał

Miałam pytać jakie duże są już Twoje dzieciaczki
Stary 2010-12-30, 19:29   #4728
Irmusia81
Zakorzenienie

Naduś bardzo dziękuję za życzonka:cmok :

Ja Tobie życzę spokojnego przebiegu ciąży, szczęśliwego i w miarę bezbolesnego finału i radości, radości i jeszcze raz radości z powiększonej Rodzinki:ehem :

Wszystkim Wam dziewczynki życzę, aby Nowy Rok 2011 spełnił marzenia i dostarczał samych radości Aaa no i żebyśmy się wszystkie spotkały na Odchowalni!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 20:18   #4729
danika
Zakorzenienie

Nadus, Paulinko no wlasnie w tym jest pies pogrzebany, że mojego szefa tez jutro nie ma, a dzis informacja z kadr brzmiala, że nie ma jeszcze decyzji. Szefu wie ze mi zalezy, i jemu tez zalezy zebym została, juz sobie to ostatnio wyjasnilismy
Nie martwie sie tym szczególnie bo moja kumpela z działu tez jest w takiej sytuacji i 20 innych osob w zakładzie mysle ze sobie poprostu zaspali. Takze jutro nawet nie mam po co isc. moze mnie zaskoczą - nasza sekretarka ma trzymac rękę na pulsie to najwyzej podjade na chwile.
Ja pracuje w duzym zakladzie i tu nie jest tak, ze jakas jedna osoba za to wsyztsko odpowiada - to jest system- z reki do reki.
pracuje w dziale ds. rozwoju, w zajmuje się przygotowaniem inwestycji, w skrócie - analizuje co by mozna nowego wprowadzic, ulepszyc i czy to sie opłaca

dla zainteresowanych przepis na "3-bita":

duża paczka herbatników
duża paczka krakersów słonych (albo sezamowych)
puszka masy krówkowej (albo mleko skondensowane gotowane przez 2,5-3 h w garnku z wodą - nie kalkuluje się)
2 budynie
kostka masła
bita smietana w proszku
żelatyna
gorzka czekolada

Zrobić masę budyniową - ugotować dwa budynie w 1/2 l mleka, ostudzić. Utrzeć miękkie masło i dodać do budyniu. Utrzeć na gładką masę.

Śmietanę ubić i dodać kilka łyżek żelatyny rozpuszczonej w wodzie lub mleku (ostudzonej) i zamieszać delikatnie.

Ułozyć na blaszce (najlepiej na folii bo się na początku rozlatuje) wartswę herbatników, na to masa budyniowa

(mozna powtórzyć dwa razy, zależy jaka duża blacha)

warstwa krakersów

masa krówkowa

warstwa krakersów

bita śmietana

posypać startą gorzką czekoladą

do lodówki
Do jedzenia, a zwłaszcza do krojenia nadaje się na drugi dzień.

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2010-12-30 o 20:20
Stary 2010-12-30, 20:22   #4730
paulinaizabela
Zakorzenienie

Danika dzięki za przepis, może po nowym roku wypróbuję...tylko nie wiem czy dostanę u nas tą masę krówkową to jest w puszcze?
nie będzie mi się chciało gotować tego mleka tak długo
Stary 2010-12-30, 20:25   #4731
danika
Zakorzenienie

Paulinko tak, w puszce - wygląda tak samo jak mleko skondensowane, tylko jest juz gotowe, myślę że kupisz, może się nazywać karmel albo cos w tym stylu, bo to wlasnie taki karmel jest
Stary 2010-12-30, 20:28   #4732
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Paulinko tak, w puszce - wygląda tak samo jak mleko skondensowane, tylko jest juz gotowe, myślę że kupisz, może się nazywać karmel albo cos w tym stylu, bo to wlasnie taki karmel jest
Ok dzięki

ja jeszcze pół godziny w pracy a potem na zakupy lecę... bo jutro nie będzie kiedy

miłego wieczorku dziewczyny
Stary 2010-12-30, 20:33   #4733
karolca
Zakorzenienie

Czekam na "sądny" dzień. TEORETYCZNIE @ powinnam dostać w sobotę, ale wg testów owulacyjnych, sama owu spóźniła się o około tydzień tak więc sama nie wiem jak mam liczyć i na co czekać. Po owulacji jestem już tydzień, żadnych zmian zapowiadających okres nie mam, brak rewolucji na twarzy, brak bolących piersi, woda się nie zatrzymuje... ostatnie dwa, trzy dni była nieco nerwowa, ale miałam powody ku zdenerwowaniu. Nie nastawiam się na dwie kreski, ale nie mogę się doczekać... no i w sumie nadal nie wiem kiedy zrobić test, czy w dniu prawidłowej @ czy liczonej ok 2 tygodnie po owu.. HELP

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 20:34   #4734
paulinaizabela
Zakorzenienie

Ja bym testowała w dniu spodziewanej @ lub dzień po
Stary 2010-12-30, 20:39   #4735
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym testowała w dniu spodziewanej @ lub dzień po
dobra, ale spodziewana wg normalnego cyklu czy spodziewana wg obserwacji owulacji? Bo to dwie różne sprawy (a nawet u zdrowej, normalnie miesiączkującej kobiety zdarza się przesunięcie cyklu - rok temu miałam dokładnie tak samo)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2010-12-30, 20:42   #4736
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
dobra, ale spodziewana wg normalnego cyklu czy spodziewana wg obserwacji owulacji? Bo to dwie różne sprawy (a nawet u zdrowej, normalnie miesiączkującej kobiety zdarza się przesunięcie cyklu - rok temu miałam dokładnie tak samo)
ja bym robiła wg normalnego cyklu
chociaż teoretycznie jak owu była później to i @ później
tak czy siak pewnie bym nie wytrzymała i zrobiła dzień po wg normalnego cyklu
Stary 2010-12-30, 20:42   #4737
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym robiła wg normalnego cyklu
chociaż teoretycznie jak owu była później to i @ później
tak czy siak pewnie bym nie wytrzymała i zrobiła dzień po wg normalnego cyklu
a myślisz, że jak ja się czuję
TŻ kazał mi robić teścik już dwa dni później

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2010-12-30, 20:53   #4738
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a myślisz, że jak ja się czuję
TŻ kazał mi robić teścik już dwa dni później
to kiedy testowanko??
trzymam mocno kciuki za II kreski

zmykam już
Stary 2010-12-30, 20:58   #4739
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
to kiedy testowanko??
trzymam mocno kciuki za II kreski

zmykam już
nie wiem może jutro, ale wg kalendarza @ powinna być 1 stycznia

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2010-12-30, 21:12   #4740
egwene6
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Wszystkim wam życzę na Nowy Rok spełnienia marzeń i dużo szczęścia

Nadia - dzięki za piękne życzenia Tobie z kolei życzę żeby ciąża przebiegała bezproblemowo i żebyś już wkrótce tuliła w ramiona swoje dwa piękne i zdrowe skarby

Mezaga - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Aguś kiedy urodziny miałaś? Wszystkiego najlepszego!!!:cmok :

Tak, najelepiej przestać o tym wszystkim mysleć, stresować się kiedy owu i czy była. Ja nawet teraz mam wątpliwości czy ten gin dobrze widział jajeczko jak u niego byłam. Gdzieś znalazłam, że przyznał się dziewczynie, że nie umie czytać usg...
Przykro mi że źle ci doradziłam
Chociaż jeżeli chodzi o internetowe opinie to powiem ci że też chyba czytałam tą wypowiedź o której wspominasz ale jakoś nie chce mi się w nią wierzyć bo M. zdiagnozował u mnie endometriozę bardzo szybko po tym jak trzech, niby renomowanych lekarzy, niecałe pół roku wcześniej przeprowadziło u mnie kilkakrotnie usg i kolposkopię i orzekło że jestem całkowicie zdrowa a już wtedy miałam najprawdopodobniej całkiem sporą torbiel na lewym jajniku (nie wspominając o tym że był on przyrośnięty do jelita - no ale to faktycznie ciężko stwierdzić na usg) Też uważam teraz że na bardziej skomplikowanych zabiegach słabo się zna ale za to jestem jednak wdzięczna.
A profesor J. - no cóż.... Mnie zoperował ale nic to nie dało - pęcherzyki jak nie pękały tak nadal nie pękają. Poza tym nie ma co się spodziewać u niego indywidualnego i personalnego potraktowania - ja widziałam go w sumie może 10 minut (1-sza wizyta i 3- minutowy obchód przed operacją) Jednak obiektywnie wielu kobietom pomaga więc pewnie warto spróbować.

Cytat:

Tacca wiem dobrze jak się czujesz...u nas też wszystkie wyniki są dobre (przynjamniej nie są złe) i ciągle nie wychodzi. To dobija, bo masz poczucie, że nie idziesz do przodu...ale kiedyś nam też się uda teraz jestem mądra bo mam etap pozytywnego myslenia, zobaczymy na jak długo, heh
Możesz mi wierzyć że mimo tego że wiem dokładnie co jest nie tak moja sytuacja wcale nie jest ani łatwiejsza ani bardziej komfortowa. To że mój mąż ma słabe wyniki nasienia a ja cierpię na nieuleczalną chorobę tylko powoli odbiera mi nadzieję na to że w końcu trafię na kogoś kto będzie nam w stanie pomóc.

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości