|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "walczymy o nasze marzenia..." część 2
Cytat:
![]() fajnie jest |
|
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile ta zima u Was trwała
|
|
|
|
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
nadus az mi sie łezka w oczku zakreciła za Twoje życzonka, dziekuje sredecznie
TOBIE ŻYCZĘ SPOKOJNEGO PRZEBIEGU CIĄŻY, LEKKIEGO ROZWIAZANIA, ABY FASOLKI BYŁY ZDROWE, SPEŁNIENIA MARZEŃ!!!!! paulinko zazdroszcze ci pogody i takiej temperatury, u mnie wieje, śnieg pada i musiałam dzisiaj odsniezac, pieska nie było widac z budy bo tak zawiało, fajnie to wygladalo bo takie wydmy ze sniegu sie porobiły, ale nie fajnie było to odsniezac |
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na dwór dziś nie wychodzę, przez okno widzę, że auta zasypane, zwłaszcza to męża bo od świąt nie używane Na podwórku też mamy wydmy, a miejscami kopy śniegu od odśnieżania, ale ja lubię zimę jak jest biało, tylko zbyt dużego mrozu nie lubię bo zmarzluch jestem
|
|
|
|
|
#4715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macie taki traktorek do odśnieżania? Super
|
|
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
no krótko ale z problemami, Irlandia nie jest przygotowana na mrozy
i to akurat na i przed świętami...masakra jakaś... drogi też nieodśnieżone, tylko sól sypali... jeszcze zima wróci zapowiadają ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4719 |
|
Zadomowienie
|
nadus mamy traktorek-kosiarke i tz zrobił do niego pług a noze odczepia na zime, chcemu kupic odsniezarke bo droge mamy z kamieni i traktorek zbytnio nie moze jezdzic z plugiem bo zaczepia o kamyki.
|
|
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w tamtym roku nie miałam wody w I dzień Świąt i potem w styczniu 3 dni teraz mieszkam gdzie indziej i tu wszystko ok jest - nowszy dom
|
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo teraz nawet nie mamy tego gdzie trzymać.U nas szczęśliwie też ten czas minął, drogi odśnieżone, prąd i woda są. U nas lubią prąd zabierać a my piec mamy na prąd, więc zamarzlibyśmy jakby wyłaczali. A w zeszłym roku rury od wody nam na klatce zamarzły i pękły i ponad tydzień wody nie miałam. Kupowaliśmy i grzaliśmy do wszystkiego-koszmar. |
|
|
|
|
#4722 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żywe srebro! Lubie takie dzieciątka!Obecnie skłaniam się do odpoczynku, zobaczymy może z wiosną będzie więcej sił i wiary... Tak coś czuję, że w 2011 mamusią nie zostanę... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jakby mnie kiedyś podkusiło, żeby przed 40 dc zrobić test albo betę, to proszę o solidnego kopa w pupę... ![]() Cytat:
![]() Agatko dziękuję Ci serdecznie za życzenia! Siły i upór zdecydowanie mi się przydadzą, bo ostatnio tego mi najbardziej brakuje... Ze swojej strony nie będę oryginalna i życzę Ci dużo zdrowia, łagodnego przebiegu ciąży i śliczniutkich zdrowiutkich dzieciątek! Cytat:
Dzisiaj rano szłam do pracy po kolana w śniegu... Tyle przez noc napadało... Jak wracałam było już odśnieżone miejscami, ale rano tragedia... I ślisko! |
||||||
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
rany, pół dnia nie mogłam się zalogować...już myślałam, że hasło pomyliłam ale w koncu się udało
![]() Paulina ale macie super z tą pogodą, ja zamrzam...brrrr ja tez Ci życzę, żeby ten rok przyniosł wiele szcześliwych chwil zresztą wszystkim tego życzę! Nadia dziękuje za piękne życzenia życzę Ci żeby Twoje bliźniaki były zdrowe i grzeczne i wogóle niech Ci się spełniają marzenia ![]() Tacca wiem dobrze jak się czujesz...u nas też wszystkie wyniki są dobre (przynjamniej nie są złe) i ciągle nie wychodzi. To dobija, bo masz poczucie, że nie idziesz do przodu...ale kiedyś nam też się uda teraz jestem mądra bo mam etap pozytywnego myslenia, zobaczymy na jak długo, hehWiecie co, mam umowe w pracy do jutra...jutro mam urlop a w poniedziałek dylemat :P isc do pracy czy nie pytalam dzis szefa, ale mowi ze nie ma jeszcze papierów z kadr, wiec nie wiem czy jeszcze mam prace czy juz nie. Ale na razie sie tym nie przejmuje, odpoczywam przez 3 dni ![]() u nas zimno jak nie wiem, -10C, własnie wrocilam ze sklepu i myslalam ze nos mi odpadnie kupilam skladniki na placek, który u nas sie nazywa 3-bit, taki z masą krówkową na herbatnikach i zaraz bede działać i jeszcze mam w planie sałatkę porową ale to juz jutro - bedzie cos dobrego na sylwkaale sie rozpisalam..sorry ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- magdulec super taka odsniezarka...u nas szufla i dwie ręce niestety
Edytowane przez danika Czas edycji: 2010-12-30 o 18:31 |
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Tacca
![]() Danika ![]() Mieliśmy jechać jutro do znajomych na Sylwestra, ale jedna parka nie przyjedzie bo im się nie chce, druga para-moja szwagierka raczej nie przyjedzie bo nie chce im się ciągać z dzieckiem, więc będą tam gospodarze i moja druga szwagierka a z nimi ciężko się gada, a że ja napić się nie mogę to nie wiem jak wysiedzę. Już dzis od rana myślałam o tym żeby nie jechać, jeszcze zanim dowiedziałam się o braku pozostałych. M chce jechać, ale on z chłopakami coś wypije i jemu to pasi, a ja będę siedziała i się męczyła, a później droga do domu przez śniegi, jak coś dopada, to pewnie płógów w nocy nie puszczą w naszą stronę i będę miała problem z przejazdem...ach sama nie wiem co robić ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Aha Danika co do pracy to ja bym poszła, żeby nie było, że na pracy Ci nie zależy, poszłabym z rana do szefa i spytała co mam robić. W mojej firmie o notoryczne, że umowy z opóźnieniem przychodzą i ludzie pracują bez umowy przez jakiś czas, później przychodzi umowa z wsteczną datą
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co za praca jeśli można wiedzieć? współczuję Wam tych ciągłych mrozów ![]() a ciacho musi być pycha może zdradzisz przepis ![]() pisz, pisz ile tylko chcesz
|
|
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Naduś dziekuję za życzonka i powinnam Ci Ci życzyć tego samego.
Wszystkim staraczkom,życzę aby ten Nowy Rok 2011 był dla Was łaskawszy i mile Was zaskakiwał
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam pytać jakie duże są już Twoje dzieciaczki
|
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Naduś bardzo dziękuję za życzonka
Ja Tobie życzę spokojnego przebiegu ciąży, szczęśliwego i w miarę bezbolesnego finału i radości, radości i jeszcze raz radości z powiększonej Rodzinki Wszystkim Wam dziewczynki życzę, aby Nowy Rok 2011 spełnił marzenia i dostarczał samych radości
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Nadus, Paulinko no wlasnie w tym jest pies pogrzebany, że mojego szefa tez jutro nie ma, a dzis informacja z kadr brzmiala, że nie ma jeszcze decyzji. Szefu wie ze mi zalezy, i jemu tez zalezy zebym została, juz sobie to ostatnio wyjasnilismy
![]() Nie martwie sie tym szczególnie bo moja kumpela z działu tez jest w takiej sytuacji i 20 innych osob w zakładzie mysle ze sobie poprostu zaspali. Takze jutro nawet nie mam po co isc. moze mnie zaskoczą - nasza sekretarka ma trzymac rękę na pulsie to najwyzej podjade na chwile.Ja pracuje w duzym zakladzie i tu nie jest tak, ze jakas jedna osoba za to wsyztsko odpowiada - to jest system- z reki do reki. pracuje w dziale ds. rozwoju, w zajmuje się przygotowaniem inwestycji, w skrócie - analizuje co by mozna nowego wprowadzic, ulepszyc i czy to sie opłaca ![]() dla zainteresowanych przepis na "3-bita": duża paczka herbatników duża paczka krakersów słonych (albo sezamowych) puszka masy krówkowej (albo mleko skondensowane gotowane przez 2,5-3 h w garnku z wodą - nie kalkuluje się) 2 budynie kostka masła bita smietana w proszku żelatyna gorzka czekolada Zrobić masę budyniową - ugotować dwa budynie w 1/2 l mleka, ostudzić. Utrzeć miękkie masło i dodać do budyniu. Utrzeć na gładką masę. Śmietanę ubić i dodać kilka łyżek żelatyny rozpuszczonej w wodzie lub mleku (ostudzonej) i zamieszać delikatnie. Ułozyć na blaszce (najlepiej na folii bo się na początku rozlatuje) wartswę herbatników, na to masa budyniowa (mozna powtórzyć dwa razy, zależy jaka duża blacha) warstwa krakersów masa krówkowa warstwa krakersów bita śmietana posypać startą gorzką czekoladą do lodówki Do jedzenia, a zwłaszcza do krojenia nadaje się na drugi dzień. Edytowane przez danika Czas edycji: 2010-12-30 o 20:20 |
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Danika
to jest w puszcze?nie będzie mi się chciało gotować tego mleka tak długo
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinko tak, w puszce - wygląda tak samo jak mleko skondensowane, tylko jest juz gotowe, myślę że kupisz, może się nazywać karmel albo cos w tym stylu, bo to wlasnie taki karmel jest
|
|
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze pół godziny w pracy a potem na zakupy lecę... bo jutro nie będzie kiedy ![]() miłego wieczorku dziewczyny |
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na "sądny" dzień. TEORETYCZNIE @ powinnam dostać w sobotę, ale wg testów owulacyjnych, sama owu spóźniła się o około tydzień tak więc sama nie wiem jak mam liczyć i na co czekać. Po owulacji jestem już tydzień, żadnych zmian zapowiadających okres nie mam, brak rewolucji na twarzy, brak bolących piersi, woda się nie zatrzymuje... ostatnie dwa, trzy dni była nieco nerwowa, ale miałam powody ku zdenerwowaniu. Nie nastawiam się na dwie kreski, ale nie mogę się doczekać... no i w sumie nadal nie wiem kiedy zrobić test, czy w dniu prawidłowej @ czy liczonej ok 2 tygodnie po owu.. HELP
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym testowała w dniu spodziewanej @ lub dzień po
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, ale spodziewana wg normalnego cyklu czy spodziewana wg obserwacji owulacji? Bo to dwie różne sprawy (a nawet u zdrowej, normalnie miesiączkującej kobiety zdarza się przesunięcie cyklu - rok temu miałam dokładnie tak samo)
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż teoretycznie jak owu była później to i @ później ![]() tak czy siak pewnie bym nie wytrzymała i zrobiła dzień po wg normalnego cyklu |
|
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ kazał mi robić teścik już dwa dni później
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam mocno kciuki za II kreski zmykam już
|
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jutro, ale wg kalendarza @ powinna być 1 stycznia
|
|
#4740 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wszystkim wam życzę na Nowy Rok spełnienia marzeń i dużo szczęścia ![]() Nadia - dzięki za piękne życzenia Mezaga - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Cytat:
Chociaż jeżeli chodzi o internetowe opinie to powiem ci że też chyba czytałam tą wypowiedź o której wspominasz ale jakoś nie chce mi się w nią wierzyć bo M. zdiagnozował u mnie endometriozę bardzo szybko po tym jak trzech, niby renomowanych lekarzy, niecałe pół roku wcześniej przeprowadziło u mnie kilkakrotnie usg i kolposkopię i orzekło że jestem całkowicie zdrowa a już wtedy miałam najprawdopodobniej całkiem sporą torbiel na lewym jajniku (nie wspominając o tym że był on przyrośnięty do jelita - no ale to faktycznie ciężko stwierdzić na usg) Też uważam teraz że na bardziej skomplikowanych zabiegach słabo się zna ale za to jestem jednak wdzięczna. A profesor J. - no cóż.... Mnie zoperował ale nic to nie dało - pęcherzyki jak nie pękały tak nadal nie pękają. Poza tym nie ma co się spodziewać u niego indywidualnego i personalnego potraktowania - ja widziałam go w sumie może 10 minut (1-sza wizyta i 3- minutowy obchód przed operacją) Jednak obiektywnie wielu kobietom pomaga więc pewnie warto spróbować. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

Ile ta zima u Was trwała 
i to akurat na i przed świętami...

może zdradzisz przepis