Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 17:42   #2851
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość

Twój Daniel ma łuszczącą się skórę czy żółte tłuste łuski? Bo to jest różnica
Ciemieniucha jest gdy te łuski są żółte, grube i tłuste. Najczęściej mają to dzieci alergiczne.
A gdy są to tylko łuski w kolorze skóry, to po prostu łuszczy się sucha skóra
Jak jest ciemieniucha to na pół godziny trzeba posmarować główkę oliwką, dość grubo. Potem wykąpać, a po kąpieli wyczesać szczoteczką dla niemowląt
Ma to i to. Zaczelo sie lupiezem a dzis zauwazylam zolte luski. Bedziemy dzis dzialac z oliwka, ale narazie nie moge tego usunac.Mocno sie trzyma. To samo mial najpierw za uszami i na uszach ale usunelam. Czasem wraca. Nie straszcie mnie alergia Ja zadnych nie mam, moj maz ma na pylki.

Moj maly od jakiegos czasu lubi lezec na brzuszku ale nie zawsze. Musi miec dobry nastroj A klade by cwiczyl glowke i zeby mu ie plaska glowka z tylu nie zrobila.(To wogole mozliwe?)

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 17:49   #2852
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Wit D nie jest na receptę - ja normalnie kupowałam w aptece i nikt żadnej recepty nie chciał - tzn. małe sprostowanie wit. D w kropelkach jest na receptę a w kapsułkach jest bez recepty - nie wiem jaka to różnica
No wlasnie ta w kropelkach jest na recepte bo kiedys dla starszaka chcialam kupic bo mi braklo to mi nie chciala sprzedac bo musi byc recepta i musialam leciec do lekarza....a ze ta w kapsulkach jest bez recepty to nawet nie wiedzialam i tez nie mam pojecia dlaczego i jaka to roznica, jak nie zapomne to z ciekawosci zapytam lekarza
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 17:49   #2853
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
oj ja sie zloszcze.. ale nie na przebieranie a na marudzenie bo teraz np. chce zeby ja nosic na raczkach bo nic nie widzi

ale ile mozna no...a przebierac lubie bo moje dziecko to uwielbia i wtedy smieje sie w nieboglosy, usmiecha i gaworzy nawet

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Artystka, dzięki, trochę mnie tez uspokoiłaś

Dziewczyny, jak radzicie sobie ze złością na dzieci? Bo ja jestem bardzo niecierpliwa i czasem mnie krew zalewa, jak np. trzeba małego trzeci raz w ciągu godziny przebrać,bo jeden ciuch obsra, drugi obrzyga itd. Wiem, że on nie jest niczemu winien i staram się jemu nie okazywać złości, ale czasem jestem tak wściekła (bo np. już wcześniej coś mnie podminowało i te obrzygane pajace przepełniają czarę), że on na pewno to wyczuwa
A może udaje Wam się nie złości? Jak to robicie?
Ja sie nie zloszcze. Ogolnie jestem nerwus ale do malego mam mega cierpliwosc. Sama sie zdziwilam. Moj maz sie szybciej zlosci niz ja. No i tez tak mam, ze akurat usiade na toalecie a tu syrena. Ale nie biegne od razu bo inaczej niczego bym w domu nie zrobila.

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
De a powiedz mi jak Ty dokarmiasz swojego maluszka mm? tzn chodzi mi o to ze np karmisz cycem i podajesz zaraz po tym jakas ilosc mm czy np co drugie karmienie dajesz mm?
mleczka w piersiach masz dalej tyle samo czy zauwazasz ze sie zmniejsza?

Jakimi mleczkami mod. tak w ogóle karmicie dzieciaczki?
Bo mojemu smakuje Bebiko HA a to dosyc tanie mleczko i sie zastanawiam czy dobre w porownianiu np do bebilonu itp.??
ostatnio musialam go dokarmiać niestety
Ja karmie teraz odpowiednikiem nutry. Ale bedziemy probowac przechodzic na nestle sensitive, dla dzieci z kolkami, o zredukowanej ilosci laktozy. Ale to jest uzaleznione od tego jak maly zareaguje jak wroce do nabialu.
W ciagu dnia daje cyca i przewaznie wystarcza. Po wieczor mam mniej mleka bo po cycaniu nie moge juz nic laktatorem odciagnac i maly placze. Dostaje wtedy dodatkowe 60 ml MM. Ale on zlopie juz sporo. Czasem 120 ml naraz W nocy tez dostaje cyca a potem mm. Jezeli maly dluzej spi i przerwa jest dluzsza niz 2 godziny to odciagam laktatorem by stymulowac piersi.
Dzis bylismy znow na dlugim spacerku bo sloneczko swiecilo. Teraz ide z malym na zakupy, dopiero co zjadl wiec bedzie cicho.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-12-30 o 17:51
Stary 2010-12-30, 17:51   #2854
kretencja
Zakorzenienie

Ja tez nie biegnę od razu, ale też nie pozwalam, żeby rozpaczliwie płakał. No i tak czy owak w ciągu paru minut muszę zajrzeć chociaż, bo sam się raczej z takiego płaczu nie uspokaja...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 17:56   #2855
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć

u nas dziś nawet w miarę dobry dzień odpukać... tfu tfu... żeby na wieczór nie zapeszyć

ja dziś wysłałam męża po mm i kropelki (kupił Infacol), bo po wczorajszym wieczorze już miałam dość Mała 2 godziny wisiała przy cycach... jak chciałam utulić to ona znów szukała i płakała czyli teoretycznie jeszcze chciała jeść - chyba jeśli taka sytuacja się powtórzy dostanie butle i wtedy zobaczymy czy nie dojada czy co kupił Bebilon... zobaczymy... aaa... i dziś dostała porcje herbatki rumiankowej, wiem że nie powinno się dopajać, ale może pomoże jej na brzuszek
ale to wszystko skomplikowane

nasza Agatka ubierana jest w body lub kaftanik na długi rękaw i na to śpioszki lub body na ramiączka i pajac, podobnie ze spodenkami body na ramiączka, bluzeczka i spodenki w domu mamy niby ok 23 stopni

odchody - też mnie już wkurzają... ale jakoś ostatnio ich mniej oby już się kończyły, bo mam dość

Sylwester - my siedzimy w domku
ale za to będziemy mieć gości w Nowy Rok, bo mam urodziny i teście się zapowiedzieli, więc i tak trzeba coś przygotować

właśnie mleko mi przeciekło na bluzkę drugi raz dopiero... idę włożyć wkładkę

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 18:48   #2856
sanderinka
Zakorzenienie

o ciekawe rzeczy piszecie

Lenka tez czasem aby by jadla co 15 min z przerwami na ogladanie świata a czasem śpi w nocy np. od 12 do 5.30 a czasem budzi sie co 3h.

my w razie W mamy bebilon ale mam nadzieje ze potrzebne nie bedzie bo mlesia dużo przewaznie.

wogole ja mam mega anemie i nie wiem co mam robic... niby mam jakies leki na recepte...zobaczymy czy pomogą.

no i dzis u nas była pani doktor mała zdrowiutka ale malutka i przepisala nam wit K. teraz zastanawiamy sie nad szczepionkami tymi obowiazkowymi bo zamiast np. 3 kłuc moze byc 1 za 100zl wiec pewnie skorzystamy bo mnie sie serce kraje jak placze... nie mówiac juz o kapieli kolezanka przyjezdza mi pomagac Lena placze a ja z nia

dzis tez w dzien ladnie pospala a teraz coś niespokojnie ehh

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

a wogole u nas kupki jakies takie bardziej wodniste... to coś nie tak??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 18:51   #2857
kretencja
Zakorzenienie

Sanderinka, nasz Tymuś też bardzo się denerwował przy kąpieli pierwsze 3 czy 4 razy. Teraz zaczyna już to lubić - jeszcze się nie bawi w kąpieli, ale już nie płacze, raczej rozgląda się z zaciekawieniem U nas tata kąpie i radzi sobie świetnie

Właśnie rozmawiałam sobie z moją Mamą, powiedziała, że ją pobolewał brzuch w środku (też miała cc) jeszcze parę miesięcy po porodzie, jak tylko coś cięższego ponosiła. Więc może po prostu wczoraj się przeforsowałam trochę - najpierw szorowałam kuchnię, potem wycieczka taksówką do moich Rodziców (a przez miesiąc praktycznie nie wychodziłam), tam wspinanie się na 4 piętro Tak że może dlatego mnie dziś pobolewa...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-12-30, 19:02   #2858
Artystka23
Dragonfly

jest wieczor i ona znowu to robi!zdjecia slabej jakosci,bo aparat zostawilam na wsi i te robilam szybko komorka

najpierw jedna noga,obie nogi a potem drugai czasem przy tym pierdzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (78,4 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P301210_17.53_[01].jpg (80,6 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P301210_17.54.jpg (86,3 KB, 54 załadowań)
Stary 2010-12-30, 19:16   #2859
Artystka23
Dragonfly

mam nadzieje ze misie wytrzymaja jej kopniaki
Stary 2010-12-30, 19:27   #2860
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Właśnie rozmawiałam sobie z moją Mamą, powiedziała, że ją pobolewał brzuch w środku (też miała cc) jeszcze parę miesięcy po porodzie, jak tylko coś cięższego ponosiła. Więc może po prostu wczoraj się przeforsowałam trochę - najpierw szorowałam kuchnię, potem wycieczka taksówką do moich Rodziców (a przez miesiąc praktycznie nie wychodziłam), tam wspinanie się na 4 piętro Tak że może dlatego mnie dziś pobolewa...

Tez mialam ten problem z brzuchem po miesiacu, znow mnie bolalo tak samo jak od razu po cc, chodzilam zgieta w pol......dowiedzialam sie ze po miesiacu zaczynaja rozpuszczac sie szwy te w srodku, zaczynaja pracowac i stad ten bol....tez myslalam ze to od przeforsowania, bolalo 3 dni i przestalo

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2010-12-30 o 19:29
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 19:40   #2861
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Sanderinka, nasz Tymuś też bardzo się denerwował przy kąpieli pierwsze 3 czy 4 razy. Teraz zaczyna już to lubić - jeszcze się nie bawi w kąpieli, ale już nie płacze, raczej rozgląda się z zaciekawieniem U nas tata kąpie i radzi sobie świetnie

oj to dobrze bo u nas placzu az strach...

i wogole smutno mi... słucham kolysanek na yt i placze pasjonujace zajecie

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-12-30, 19:43   #2862
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość

od kiedy kladziecie dzieci na brzuszku?
polozna powiedziala ze mam to robic jak pepek odpadnie
tylko ze mala nieznosi tej pozycji i dostaje szalu
30s to maksymalny czas
już w szpitalu kładłam
Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
W domu mam bardzo ciepło, nawet do 24stopni, tyle ze jak przebieram małego to zaraz czkawki dostaje, a poza tym mały uwielbia jak włączam suszarke, jest spokojny przy tym i to bardzo Nawet czasem do usypiania jej używam

Dzisiaj mały znowu robi sobie drzemki, ale moze to i lepiej bo w nocy dłuzej pośpi. A wasze maluszki śpią dobrze w dzień czy tez tylko takie króciutkie paruminutowe drzemki robią??
jeny moja by się chyba ugotowała przy takiej temperaturze
Cytat:
Artystka, dzięki, trochę mnie tez uspokoiłaś

Dziewczyny, jak radzicie sobie ze złością na dzieci? Bo ja jestem bardzo niecierpliwa i czasem mnie krew zalewa, jak np. trzeba małego trzeci raz w ciągu godziny przebrać,bo jeden ciuch obsra, drugi obrzyga itd. Wiem, że on nie jest niczemu winien i staram się jemu nie okazywać złości, ale czasem jestem tak wściekła (bo np. już wcześniej coś mnie podminowało i te obrzygane pajace przepełniają czarę), że on na pewno to wyczuwa
też się często wkurzam - staram się wtedy jak najwięcej gadać do małej - chrzanię jakieś głupoty i wtedy złość mi szybciej mija - może trochę dziwny sposób ale ważne, ze na mnie działa
Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość

a wogole u nas kupki jakies takie bardziej wodniste... to coś nie tak??
wszystko ok
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 19:45   #2863
kretencja
Zakorzenienie

Buziaczekk, dzięki Nie wiedziałam, że tak jest, mogliby w szpitalu informować...

A mnie chyba krew zaleje, poryczałam się normalnie. Wysprzątałam wczoraj kuchnię, co nie było takie proste (wygospodarowanie godziny czasu graniczy z cudem, a jeszcze kusi, żeby w tym czasie się przespać). Dziś przyszła zmywarka i mąż - walcząc z nią od godziny - cały porządek obrócił w ruinę Wiem, że to nie jego wina może (choć niestety ma tendencję do bałaganiarstwa), ale czy muszę mieć takiego pieprzonego pecha?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-12-30, 19:56   #2864
_paulinka2
Wtajemniczenie

niebieskaa ale lekarz tylko go :/

sanderinka śliczna Lena

u mnie z kąpielami teraz jest cudo, mała to uwielbia. Rozgląda się i uśmiecha

artystka ale ona jest włochacz cudowna normalnie haha i jaka szczęśliwa z tego kopania

apolonia ja też kładłam od początku na brzusiu

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 20:39   #2865
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cześć!

Cytat:
Kurczę, pobolewa mnie od wczoraj wieczorem brzuch, leciutko, podobne ćmienie jak na @, ale bardzo delikatne. Odchody w coraz mniejszej ilości i coraz jaśniejsze znowu, więc chyba prawidłowe? Nie wiem, co jest grane, no ale na razie nie ma co panikować chyba?
Swoją drogą to chyba mnie rzeźnicy słabo wyczyścili Jutro 5 tygodni po cc, a ja nadal mam odchody i to wcale jeszcze nie przezroczysto-żółte, różowe się dopiero robią...
Mnie też jeszcze kilka dni temu pobolewał mocniej brzuch - jakbym dostała silnego okresu. A dodam, że nic już ze mnie nie leci. Na szczęście szybko przeszło.
W ogóle jutro ide do mojej gin. Ciekawe co powie, bo chciałabym już normalnie kąpać się w wannie, ćwiczyć itp. a ciągle się boję.

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
witajcie dołaczamy sie z Lenka mam mnóstwo pytań oczywiście i postaram sie was poczytać w miare możliwości przedstawiam Lenkę moj skarbek 2700 i 50 cm....
Śliczna.
I malutka jak moja Maria, która też urodziła się z wagą 2700 i wzrostem 50 cm.

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mały znowu robi sobie drzemki, ale moze to i lepiej bo w nocy dłuzej pośpi. A wasze maluszki śpią dobrze w dzień czy tez tylko takie króciutkie paruminutowe drzemki robią??
Maria przeważnie śpi dłużej, ale zdarzają jej się też krótkie drzemki na leżaczku.

Cytat:
Ja mam zawsze kryzys o 4 rano. Mała naje się i wydaje jej się, że dzień już się zaczął. Nie mogę jej uśpić i z bezsilności oraz senności złoszczę się. Staram się jednak nad tym pracować.

Leżenie na brzuszku - Ja też kładłam Marię na brzuszku już w szpitalu jak miała fototerapię przez żółtaczkę. W domu nie bardzo jej się podobało, ale i tak ja kładę. W dzień - do spania, bo wtedy nawet nie zauważa i mniej jęczy przez sen (a bączki lecą ) a wieczorem, po kąpieli żeby troszkę podnoszenie główki ćwiczyła.

Sylwester - w domu rzecz jasna. Przychodzą przyjaciółka w ciąży z mężem. Fajnie, nie będziemy sami.
Ale przyznam, że Sylwester nigdy nie był dla mnie jakimś wyjątkowym świętem.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 20:52   #2866
Ishka
Zadomowienie

Mamusie ratunku!!
Do marudzenia,gryzenia smoka przy karmieniu butlą doszła biegunka i jak narazie niezawysoka temperatura...co to moze byc???

Jest to mozliwe zeby tak przechodził ząbkowanie?
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 21:16   #2867
M25
Zadomowienie

Cześć dziewczyny u nas trochę zmian, Madzia chyba już widzi bo reaguje na karuzelę i ładnie bawi się jak ją kładę na macie edukacyjnej. W ogóle uspokoiła się i już nie płacze jak nie śpi tylko uważnie się wszystkiemu przygląda. A jak musimy gdzieś wszyscy wyjść to jest bardzo grzeczna. Uwielbia jeździć autem

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość

M25,a jaki masz wozek?
a taki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek2.jpg (42,2 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez M25
Czas edycji: 2010-12-30 o 21:19
M25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 21:22   #2868
KarolinaB
Raczkowanie

Dziewczyny, o co chodzi?

Młody chce jeść, daje mu cyca, je ładnie z 5 minut a potem wypluywa i ryk, daję znów, znów wypluwa a jednocześnie szuka cycka jakby chciał go złapać, więc daję i dalej jest ryk, bo jak ma sutka w buzi, to mu źle nie wiem o co chodzi., próbowałam odbijać go, bo czytałam, że u którejś własnie też tak było, obiło się i jadło dziecko dalej, ale u nas nie działa, sprawdzałam też, czy mleko leci - leci jak oszalałe, aż sika, więc to nie braki w pokarmie. Nie wiem już co to może być, czasami je ładnie a czasami robi takie sceny dodam, że jak odłożę go na łóżko, to on sie podrze chwilę i przestaje, i potem jest już ok...
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 21:28   #2869
M25
Zadomowienie

Weronisia pomysł na spacerek w nosidełku super My właśnie jesteśmy na etapie poszukiwania fajnego nosidełka. To bardzo wygodne rozwiązanie.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Dziewczyny, o co chodzi?

Młody chce jeść, daje mu cyca, je ładnie z 5 minut a potem wypluywa i ryk, daję znów, znów wypluwa a jednocześnie szuka cycka jakby chciał go złapać, więc daję i dalej jest ryk, bo jak ma sutka w buzi, to mu źle nie wiem o co chodzi., próbowałam odbijać go, bo czytałam, że u którejś własnie też tak było, obiło się i jadło dziecko dalej, ale u nas nie działa, sprawdzałam też, czy mleko leci - leci jak oszalałe, aż sika, więc to nie braki w pokarmie. Nie wiem już co to może być, czasami je ładnie a czasami robi takie sceny dodam, że jak odłożę go na łóżko, to on sie podrze chwilę i przestaje, i potem jest już ok...
Karolina u nas było podobnie jak była kolka :/ ale mała nie przestawała jak się ją odłożyło tylko krzyczała jeszcze bardziej..

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
m25 a jaki masz wózek ?
Jak widać mój wózek nie jest wcale nadzwyczajny, ale w rzeczywistości ma tak wielkie koła, że nic mu się nie oprze, a dodatkowo ma dwu stopniową amortyzację, dzięki czemu przy dużych nierównościach lekko się prowadzi.
Stary 2010-12-30, 21:33   #2870
sanderinka
Zakorzenienie

dziekujemy za odpowiedzi my wlaśnie sie najadłyśmy (bardziej lena ) i usypiamy powoli

jeeeeeeeeej czasem i 20.00 i juz chce mi sie spac a kiedys siedzialam do 2.00

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-12-30, 21:38   #2871
kretencja
Zakorzenienie

Karolina, a może to wina tego właśnie, że mleko leci jak oszalałe? Mój Tymek nie może sobie nieraz poradzić na początku ssania, jak własnie leci pod takim dużym ciśnieniem. Wypluwa wtedy, krztusi się, zaraz szuka nerwowo z powrotem. Może odciągnij najpierw trochę, żeby tak mocno nie leciało?

A ja, mimo Waszych odpowiedzi, zaczynam panikować Wszędzie na medycznych stronach piszą, że krwawe odchody (z czerwoną krwią, a potem brunatne) powinny się utrzymywac zaledwie do 2 tygodni (mnie jutro mija 5 tygodni od cc), potem powinny jaśnieć i że jeśli po okresie odchodów jasnych wrócą krwiste, to trzeba do lekarza A ja na domiar złego się dowiedziałam, że gin w mojej przychodni będzie dopiero 17 stycznia, czyli ja będę już ponad 7 tygodni po porodzie Zamiast sprawdzić szybciej, czy wszystko jest OK, to ja muszę czekać dłużej, no chyba że pójdę gdzieś prywatnie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-12-30, 23:41   #2872
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Kretencjo, a moze poprostu zadzwon do ginekologa albo pojdz na wizyte?

Jakie macie plany na Sylwestra?

My dzisiaj mialysmy sredni dzien , mala plakala i nie dalo sie jej uspokoic niestety

Zastanawialam sie ostatnio co slychac u Anecki, Layli79, kootka,miskowej,wiolkislo nko i innych dziewczyn
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 00:58   #2873
mrs_madam
Raczkowanie

Cześć Mamuski dawno mnie nie bylo, ale jakso czasu nie mam. Szybko napisze tylko ze u nas bez zmian, maly rosnie w oczach bylismy juz na szczepieniach i Mikolaj praktycznie w ogole nie plakal ;p dzielny chlopak, zeby mu tak zostalo
U mnie sylwester zgodnie z przewidywaniami w domu we trojke Pierwszy sylwester w takim gronie
M25 mamy taki sam wozek, tylko inny wzor
Pozdrawiam i udanego sylwetrsa zycze

Edytowane przez mrs_madam
Czas edycji: 2010-12-31 o 01:14
mrs_madam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 03:46   #2874
De28
Wtajemniczenie

Tez sie zastanawiam co u dziewczyn.
A nam sie chyba wszystko przyplatuje Maly ma od jakiegos czasu sapke i na wizycie u lekarza powiedzialam o tym, ale tu Niemcy jak zwykle tylko twierdza, ze to normalne. U nich wszystko jest normalne
Tak samo jak ciemieniucha i ze ja usuwam, to juz jestem panikara Ale jak czytam, ze wysypka ( a ten jego tradzik to juz plamy suche przypomina a nie tradzik) plus sapka to najczesciej alergia to mnie szlag trafia. Ma ktores z waszych dzieci sapke?
Weronisia- jak jest po niemiecku sapka? Schnupfen kojarzy mi sie raczej z katarem z wydzielina.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-12-31 o 03:49
Stary 2010-12-31, 07:14   #2875
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Mamusie ratunku!!
Do marudzenia,gryzenia smoka przy karmieniu butlą doszła biegunka i jak narazie niezawysoka temperatura...co to moze byc???

Jest to mozliwe zeby tak przechodził ząbkowanie?
tak bardzo prawdopodobne, ze to od zębów.
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Tez sie zastanawiam co u dziewczyn.
A nam sie chyba wszystko przyplatuje Maly ma od jakiegos czasu sapke i na wizycie u lekarza powiedzialam o tym, ale tu Niemcy jak zwykle tylko twierdza, ze to normalne. U nich wszystko jest normalne
Tak samo jak ciemieniucha i ze ja usuwam, to juz jestem panikara Ale jak czytam, ze wysypka ( a ten jego tradzik to juz plamy suche przypomina a nie tradzik) plus sapka to najczesciej alergia to mnie szlag trafia. Ma ktores z waszych dzieci sapke?
Weronisia- jak jest po niemiecku sapka? Schnupfen kojarzy mi sie raczej z katarem z wydzielina.
moja ma sapkę - jeszcze 2-3 tygodnie temu to prawie oddychać nie mogła bo tak jej nosek zatykało i to faktycznie jest normalne - trzeba oczyszczać i nawilżać nosek i czekać aż minie - mija na ogół w 3 miesiącu.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 07:58   #2876
De28
Wtajemniczenie

kotek81 Ale on w tym nosku niczego nie ma Zakraplam mu sola fizjologiczna, czesto wietrze, wilgotnosc ok 55 %.

Daniel

Christian
Stary 2010-12-31, 08:53   #2877
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć Kochane

totalnie zmęczona i rozbita opieka nad moim tygodniowym Bartkiem melduję się na odchowalni
Matko jakie to szaleństwo taki bobas

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 08:54   #2878
_paulinka2
Wtajemniczenie

u nas troszkę lepiej, wczoraj przed spaniem podałam małej bobotic i już nie było tak tragicznie pospała troszkę i o 5 były prutki artystka a jak u Ciebie?

karolinko, ja miałam to samo, ale małą bolał brzuszek i po prostu nie chciała jeść... niby szukała chwile zassała i ryk

de współczuję tej ciemieniuchy a ta metoda z oliwką nie pomogła?

może to głupie pytanie ale dziewczyny co to ta sapka?

kretencja a nie masz numeru na komórkę do swojego gina?

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 08:56   #2879
kretencja
Zakorzenienie

Ach, sama nie wiem, nie będę mu głowy w sylwestra zawracać
Dziś brzucha nie czuję od wstania, wydzielina wprawdzie dosyć ciemna, ale mniej niż wczoraj... Pewnie niepotrzebnie panikuję, najpewniej naprawdę przemęczyłam się trochę przedwczoraj

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-12-31, 09:15   #2880
apoolonia
Rozeznanie

mała od wczoraj robi kupki które śmierdzą jak ciasto drozdzowe

co ja zjadłam?
moze jabłko?
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości