|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Cytat:
Ja zadnych nie mam, moj maz ma na pylki.Moj maly od jakiegos czasu lubi lezec na brzuszku ale nie zawsze. Musi miec dobry nastroj A klade by cwiczyl glowke i zeby mu ie plaska glowka z tylu nie zrobila.(To wogole mozliwe?)
|
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie ta w kropelkach jest na recepte bo kiedys dla starszaka chcialam kupic bo mi braklo to mi nie chciala sprzedac bo musi byc recepta i musialam leciec do lekarza....a ze ta w kapsulkach jest bez recepty to nawet nie wiedzialam i tez nie mam pojecia dlaczego i jaka to roznica, jak nie zapomne to z ciekawosci zapytam lekarza
|
|
|
|
#2853 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ciagu dnia daje cyca i przewaznie wystarcza. Po wieczor mam mniej mleka bo po cycaniu nie moge juz nic laktatorem odciagnac i maly placze. Dostaje wtedy dodatkowe 60 ml MM. Ale on zlopie juz sporo. Czasem 120 ml naraz W nocy tez dostaje cyca a potem mm. Jezeli maly dluzej spi i przerwa jest dluzsza niz 2 godziny to odciagam laktatorem by stymulowac piersi.Dzis bylismy znow na dlugim spacerku bo sloneczko swiecilo. Teraz ide z malym na zakupy, dopiero co zjadl wiec bedzie cicho. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-12-30 o 17:51 |
|||
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie biegnę od razu, ale też nie pozwalam, żeby rozpaczliwie płakał. No i tak czy owak w ciągu paru minut muszę zajrzeć chociaż, bo sam się raczej z takiego płaczu nie uspokaja...
|
#2855 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() u nas dziś nawet w miarę dobry dzień odpukać... tfu tfu... żeby na wieczór nie zapeszyć ja dziś wysłałam męża po mm i kropelki (kupił Infacol), bo po wczorajszym wieczorze już miałam dość jeśli taka sytuacja się powtórzy dostanie butle i wtedy zobaczymy czy nie dojada czy co kupił Bebilon... zobaczymy... aaa... i dziś dostała porcje herbatki rumiankowej, wiem że nie powinno się dopajać, ale może pomoże jej na brzuszek ![]() ale to wszystko skomplikowane ![]() nasza Agatka ubierana jest w body lub kaftanik na długi rękaw i na to śpioszki lub body na ramiączka i pajac, podobnie ze spodenkami body na ramiączka, bluzeczka i spodenki w domu mamy niby ok 23 stopni ![]() odchody - też mnie już wkurzają... ale jakoś ostatnio ich mniej oby już się kończyły, bo mam dość ![]() Sylwester - my siedzimy w domku ale za to będziemy mieć gości w Nowy Rok, bo mam urodziny i teście się zapowiedzieli, więc i tak trzeba coś przygotować ![]() właśnie mleko mi przeciekło na bluzkę drugi raz dopiero... idę włożyć wkładkę
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
o ciekawe rzeczy piszecie
Lenka tez czasem aby by jadla co 15 min z przerwami na ogladanie świata a czasem śpi w nocy np. od 12 do 5.30 a czasem budzi sie co 3h. my w razie W mamy bebilon ale mam nadzieje ze potrzebne nie bedzie bo mlesia dużo przewaznie.wogole ja mam mega anemie i nie wiem co mam robic... niby mam jakies leki na recepte...zobaczymy czy pomogą.no i dzis u nas była pani doktor mała zdrowiutka ale malutka i przepisala nam wit K. teraz zastanawiamy sie nad szczepionkami tymi obowiazkowymi bo zamiast np. 3 kłuc moze byc 1 za 100zl wiec pewnie skorzystamy bo mnie sie serce kraje jak placze... nie mówiac juz o kapieli kolezanka przyjezdza mi pomagac Lena placze a ja z nia dzis tez w dzien ladnie pospala a teraz coś niespokojnie ehh---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- a wogole u nas kupki jakies takie bardziej wodniste... to coś nie tak??
|
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Sanderinka, nasz Tymuś też bardzo się denerwował przy kąpieli pierwsze 3 czy 4 razy. Teraz zaczyna już to lubić - jeszcze się nie bawi w kąpieli, ale już nie płacze, raczej rozgląda się z zaciekawieniem
![]() Właśnie rozmawiałam sobie z moją Mamą, powiedziała, że ją pobolewał brzuch w środku (też miała cc) jeszcze parę miesięcy po porodzie, jak tylko coś cięższego ponosiła. Więc może po prostu wczoraj się przeforsowałam trochę - najpierw szorowałam kuchnię, potem wycieczka taksówką do moich Rodziców (a przez miesiąc praktycznie nie wychodziłam), tam wspinanie się na 4 piętro
|
#2858 |
|
Dragonfly
|
jest wieczor i ona znowu to robi!zdjecia slabej jakosci,bo aparat zostawilam na wsi i te robilam szybko komorka
najpierw jedna noga,obie nogi a potem druga
|
|
#2859 |
|
Dragonfly
|
mam nadzieje ze misie wytrzymaja jej kopniaki
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mialam ten problem z brzuchem po miesiacu, znow mnie bolalo tak samo jak od razu po cc, chodzilam zgieta w pol......dowiedzialam sie ze po miesiacu zaczynaja rozpuszczac sie szwy te w srodku, zaczynaja pracowac i stad ten bol....tez myslalam ze to od przeforsowania, bolalo 3 dni i przestalo Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-12-30 o 19:29 |
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj to dobrze bo u nas placzu az strach... i wogole smutno mi... słucham kolysanek na yt i placze ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2862 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Buziaczekk, dzięki
A mnie chyba krew zaleje, poryczałam się normalnie. Wysprzątałam wczoraj kuchnię, co nie było takie proste (wygospodarowanie godziny czasu graniczy z cudem, a jeszcze kusi, żeby w tym czasie się przespać). Dziś przyszła zmywarka i mąż - walcząc z nią od godziny - cały porządek obrócił w ruinę Wiem, że to nie jego wina może (choć niestety ma tendencję do bałaganiarstwa), ale czy muszę mieć takiego pieprzonego pecha? ![]()
|
#2864 |
|
Wtajemniczenie
|
niebieskaa ale lekarz
sanderinka śliczna Lena u mnie z kąpielami teraz jest cudo, mała to uwielbia. Rozgląda się i uśmiecha ![]() artystka ale ona jest włochacz cudowna normalnie ![]() ![]() apolonia ja też kładłam od początku na brzusiu
|
|
|
|
#2865 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Cytat:
W ogóle jutro ide do mojej gin. Ciekawe co powie, bo chciałabym już normalnie kąpać się w wannie, ćwiczyć itp. a ciągle się boję. ![]() Cytat:
I malutka jak moja Maria, która też urodziła się z wagą 2700 i wzrostem 50 cm. ![]() Cytat:
Cytat:
Leżenie na brzuszku - Ja też kładłam Marię na brzuszku już w szpitalu jak miała fototerapię przez żółtaczkę. W domu nie bardzo jej się podobało, ale i tak ja kładę. W dzień - do spania, bo wtedy nawet nie zauważa i mniej jęczy przez sen (a bączki lecą ) a wieczorem, po kąpieli żeby troszkę podnoszenie główki ćwiczyła. Sylwester - w domu rzecz jasna. Przychodzą przyjaciółka w ciąży z mężem. Fajnie, nie będziemy sami. Ale przyznam, że Sylwester nigdy nie był dla mnie jakimś wyjątkowym świętem. |
||||
|
|
|
#2866 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie ratunku!!
Do marudzenia,gryzenia smoka przy karmieniu butlą doszła biegunka i jak narazie niezawysoka temperatura...co to moze byc??? ![]() Jest to mozliwe zeby tak przechodził ząbkowanie?
|
#2867 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny u nas trochę zmian, Madzia chyba już widzi bo reaguje na karuzelę i ładnie bawi się jak ją kładę na macie edukacyjnej. W ogóle uspokoiła się i już nie płacze jak nie śpi tylko uważnie się wszystkiemu przygląda. A jak musimy gdzieś wszyscy wyjść to jest bardzo grzeczna. Uwielbia jeździć autem
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- a taki
Codziennie mnie zachwyca Twoje maleńkie życie.. Edytowane przez M25 Czas edycji: 2010-12-30 o 21:19 |
|
|
|
#2868 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, o co chodzi?
Młody chce jeść, daje mu cyca, je ładnie z 5 minut a potem wypluywa i ryk, daję znów, znów wypluwa a jednocześnie szuka cycka jakby chciał go złapać, więc daję i dalej jest ryk, bo jak ma sutka w buzi, to mu źle nie wiem o co chodzi., próbowałam odbijać go, bo czytałam, że u którejś własnie też tak było, obiło się i jadło dziecko dalej, ale u nas nie działa, sprawdzałam też, czy mleko leci - leci jak oszalałe, aż sika, więc to nie braki w pokarmie. Nie wiem już co to może być, czasami je ładnie a czasami robi takie sceny dodam, że jak odłożę go na łóżko, to on sie podrze chwilę i przestaje, i potem jest już ok...
|
|
|
|
#2869 | |
|
Zadomowienie
|
Weronisia pomysł na spacerek w nosidełku super
My właśnie jesteśmy na etapie poszukiwania fajnego nosidełka. To bardzo wygodne rozwiązanie.---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Jak widać mój wózek nie jest wcale nadzwyczajny, ale w rzeczywistości ma tak wielkie koła, że nic mu się nie oprze, a dodatkowo ma dwu stopniową amortyzację, dzięki czemu przy dużych nierównościach lekko się prowadzi.
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy za odpowiedzi
my wlaśnie sie najadłyśmy (bardziej lena ) i usypiamy powoli ![]() jeeeeeeeeej czasem i 20.00 i juz chce mi sie spac a kiedys siedzialam do 2.00
|
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, a może to wina tego właśnie, że mleko leci jak oszalałe? Mój Tymek nie może sobie nieraz poradzić na początku ssania, jak własnie leci pod takim dużym ciśnieniem. Wypluwa wtedy, krztusi się, zaraz szuka nerwowo z powrotem. Może odciągnij najpierw trochę, żeby tak mocno nie leciało?
A ja, mimo Waszych odpowiedzi, zaczynam panikować Wszędzie na medycznych stronach piszą, że krwawe odchody (z czerwoną krwią, a potem brunatne) powinny się utrzymywac zaledwie do 2 tygodni (mnie jutro mija 5 tygodni od cc), potem powinny jaśnieć i że jeśli po okresie odchodów jasnych wrócą krwiste, to trzeba do lekarza A ja na domiar złego się dowiedziałam, że gin w mojej przychodni będzie dopiero 17 stycznia, czyli ja będę już ponad 7 tygodni po porodzie Zamiast sprawdzić szybciej, czy wszystko jest OK, to ja muszę czekać dłużej, no chyba że pójdę gdzieś prywatnie
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencjo, a moze poprostu zadzwon do ginekologa albo pojdz na wizyte?
Jakie macie plany na Sylwestra? ******* My dzisiaj mialysmy sredni dzien , mala plakala i nie dalo sie jej uspokoic niestety ![]() ******** Zastanawialam sie ostatnio co slychac u Anecki, Layli79, kootka,miskowej,wiolkislo nko i innych dziewczyn |
|
|
|
#2873 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamuski
bylismy juz na szczepieniach i Mikolaj praktycznie w ogole nie plakal ;p dzielny chlopak, zeby mu tak zostalo U mnie sylwester zgodnie z przewidywaniami w domu we trojke Pierwszy sylwester w takim gronie ![]() M25 mamy taki sam wozek, tylko inny wzor ![]() Pozdrawiam i udanego sylwetrsa zycze Edytowane przez mrs_madam Czas edycji: 2010-12-31 o 01:14 |
|
|
|
#2874 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez sie zastanawiam co u dziewczyn.
A nam sie chyba wszystko przyplatuje Tak samo jak ciemieniucha i ze ja usuwam, to juz jestem panikara Ale jak czytam, ze wysypka ( a ten jego tradzik to juz plamy suche przypomina a nie tradzik) plus sapka to najczesciej alergia to mnie szlag trafia. Ma ktores z waszych dzieci sapke? Weronisia- jak jest po niemiecku sapka? Schnupfen kojarzy mi sie raczej z katarem z wydzielina.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-12-31 o 03:49 |
|
|
|
#2875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2876 |
|
Wtajemniczenie
|
kotek81 Ale on w tym nosku niczego nie ma
|
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
totalnie zmęczona i rozbita opieka nad moim tygodniowym Bartkiem melduję się na odchowalni ![]() Matko jakie to szaleństwo taki bobas
|
#2878 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas troszkę lepiej, wczoraj przed spaniem podałam małej bobotic i już nie było tak tragicznie
pospała troszkę i o 5 były prutki artystka a jak u Ciebie?karolinko, ja miałam to samo, ale małą bolał brzuszek i po prostu nie chciała jeść... niby szukała chwile zassała i ryk ![]() de współczuję tej ciemieniuchy może to głupie pytanie ale dziewczyny co to ta sapka? kretencja a nie masz numeru na komórkę do swojego gina?
|
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, sama nie wiem, nie będę mu głowy w sylwestra zawracać
![]() Dziś brzucha nie czuję od wstania, wydzielina wprawdzie dosyć ciemna, ale mniej niż wczoraj... Pewnie niepotrzebnie panikuję, najpewniej naprawdę przemęczyłam się trochę przedwczoraj
|
#2880 |
|
Rozeznanie
|
mała od wczoraj robi kupki które śmierdzą jak ciasto drozdzowe
co ja zjadłam? moze jabłko? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

Ja zadnych nie mam, moj maz ma na pylki.
A klade by cwiczyl glowke i zeby mu ie plaska glowka z tylu nie zrobila.(To wogole mozliwe?)

W nocy tez dostaje cyca a potem mm. Jezeli maly dluzej spi i przerwa jest dluzsza niz 2 godziny to odciagam laktatorem by stymulowac piersi.
oby już się kończyły, bo mam dość 
kolezanka przyjezdza mi pomagac Lena placze a ja z nia