|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mała do picia akceptuje jedynie mleko. inne napoje tylko łyknie i tyle. dawałam już czystą wodę, kompot, herbatki dla dzieci, wodę z sokiem... a pyszny był. z wiśniami w środku
|
|
|
|
|
#3123 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do sylwka to ja też z TŻ i Amelką sami w domu. I nawet mi się to podoba ![]() Cytat:
Ale jakoś te herbatki pewniejsze dla mnie są Cytat:
![]() Jak myślicie na pomysł zwykłej pomidorówki tylko słabiej doprawionej normalnie z koncentratem?? Moja nie chce jeść zupek które do tej pory dla niej robiłam a lubi coś nowego jeść. Dałam jej kawałeczki szczypiorka to nawet nie wypluła a jak na pierwszy raz, a zupą... dalej niż widziała i musiałam coś innego na obiad wymyślać i poszły w ruch kuleczki z jajek. A raczej takie malutkie kotleciki z jajka. Zjadła jakieś 3 i miała dość. A i pierwszy raz dziś spróbowała kiwi. Kilka łyżeczek. Taki bardzo dojrzały więc nawet nie kwaskowaty.
|
|
#3124 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Dziewczęta
![]() A nie pochwaliłam się, że od wczoraj moja Olka CHODZI Komicznie to wygląda, bo na szeroko rozstawionych nogach, no ale bardzo się cieszę, bo czas najwyższy! ![]() Byłam właśnie na USG miałam badanie przezierności- i wszystko ok. SUPER! Dostałam zwolnienie na 3 tyg. Teraz pozostaje mi powiadomienie pracodawcy. brrr Ja do picia daję sok herbapol lub inny do rozcieńczania lub herbatkę hippa, albo też dawałam też zwykłą herbatę z cytryną Gosik- nie żegnaj się. Wpadaj jak masz czas. Ja też nie mam czasu codziennie zaglądać i czytać wszystkich postów, ale mniej więcej wiem co się dzieje i chyba by mi brakowało naszego forum ![]() Cytat:
moja je już od dawna i to wcale nie słabą tylko taką jak gotujemy dla siebie |
|
|
|
|
#3125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Super że fasoleczka ładnie rośnie ![]() A no nie wiem trochę się bałam, bo ten koncentrat to same konserwanty Ale jutro chyba jej zrobię, bo zup jarzynowych byle jakich nie chce jeść chociaż się staram
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
ja dajeWojtkowi każdą zupkę, naszą, nie gotuje już specjalnych dań dla niego
|
#3127 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=elalank;24073612]Witam Dziewczęta
![]() A nie pochwaliłam się, że od wczoraj moja Olka CHODZI Komicznie to wygląda, bo na szeroko rozstawionych nogach, no ale bardzo się cieszę, bo czas najwyższy! ![]() Brawo ale super Byłam właśnie na USG miałam badanie przezierności- i wszystko ok. SUPER! Dostałam zwolnienie na 3 tyg. Teraz pozostaje mi powiadomienie pracodawcy. brrr ![]() Ja do picia daję sok herbapol lub inny do rozcieńczania lub herbatkę hippa, albo też dawałam też zwykłą herbatę z cytryną ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Kiedy moja zacznie chodzić :rolleye s:Ile dzieci jeszcze nie chodzi
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Maria Piotruś samej wody nie lubi... Daje slabe herbatki z hippa lub bobovity owocowe (teraz ma z leśnych owoców i ziół), raz dziennie po obiadku 100 ml soku rozcieńczonego z wodą pół na pół(bobofrut lub kubuś w sumei z wodą to 200ml).
No i Piotruś za samodzielne chodzenie wogóle się nie bierze. |
|
|
|
#3129 |
|
Zadomowienie
|
ja też myślałam,że się nie doczekam. A to faktycznie stało się zupełnie niespodziewanie. Co prawda jeszcze raczkuje bo tak szybciej
ale przypominam jej po co ma nóżki. także doczekasz się i Ty |
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
hej Laski
![]() Ja tak mam malo czasu na neta ostatnio, ten czas ciagle kradziony, nawet jak strony pootwierane calymi dniami to nie moge spokojnie nadrobic ![]() dziekuje za opinie torta Tarasia Twoj tez super, moze podasz przepis? Maria2008 moja tak samo nie chodzi, nawet sama nie chce stac. A jak toi bez trzymania to tylko jak z tylu sie podpiera czekamy cierpliwie![]() za to....dzis byla u mnie kolezanka i Polusia zawolała nia nia dwa razy Jadza, adzia ![]() zaczyna coraz wiecej slowek lapac, Tz ostatnio ja uczyl mowic dzidzi ja lampa ale brzmi to bardziej jak ampa, ama ![]() Elalank to juz za miesiac moze dowiesz sie kto mieszka w Twoim brzuszku? no i gratlujace dla Olci ![]() to mowicie ze mozna zwykla pomidorowke na kostce i z koncentratem gotowac? ale na kostce rosolowej???![]() Czy Wasze dzieci jak jedza kanapeczki to tez tak balagania???u mnie jak Polusi nie podpasi to bach i na podloge... a dzis dostala kinderka maxi tego malego i zjadla calego! wiedziala jak wyciagac z papierka i tego na podloge nie wyrzucala Jak Tz nie bylo tyle czasu to nei faszerowalam jej takimi rzeczami, ale Tz twierdzi ze od czasu do czasu taka czekoladke jak zje to sie nic nei stanie. A Wy dajecie cos takiego? |
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Domi ja daje czasem- dzisiaj zjadł kinderka.
A pomidorówke gotuje bez kostki. Daje troche soli albo wegety, oliwe, majeranek, listek laurowy i jak zmiękną jarzynki to pomidory zmiksowane z puszki. Piotrusiowi bardzo smakowało. |
|
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
Domi- czasem robię i na kostce
ale najczęściej jednak na jakiejś nóżce czy innej części kurczaka i dodaję przyprawy. Mam zamrożone takie małe porcje. A na koncentracie to prawie zawsze. A kanapeczki też są bach i na podłogę jak już nie chce jeść. Najczęściej zlizuje masło, je szynkę a chlebek pomemla i wyrzuci. Czasem zapomnę posprzatać to za pół godziny znajduje pod stołem i żuje dalej ![]() Ja ostatnio dałam Oli do zjedzenia merci - łłłłooooooooooo matko, co się działo! dałam jej w połówce tego papierka, więc jak już zjadła górę czekoladki, chciałam jej zabrać ten papierek z rączki żeby i jego nie wciągnęła! Wyobraź sobie jaka była awantura
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-12-30 o 20:44 |
|
|
|
#3133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bez kostki rosolowej i zadnego mieska robie barszczyk wlasnie |
||
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wszystko na mięsku gotuje. dodatkowo troszke oliwy daje.
|
|
|
|
#3135 |
|
Zadomowienie
|
ooo, widzę że temat jedzenia na tapecie.. szczerze, jak przychodzi pora karmienia Blanki to dostaje białej gorączki
do roczku jadla wszystko pieknie, zupki obiadki deserki owoce no dosłownie niczym nie gardziła a po roczku zaczal sie prawdziwy hardcore... codziennie je brokuły i rybe czasami jakies miesko mielone jej przemyce, o zupach w ogole nie ma mowy, absolutnie zadnych, kaszki tez nie. Mleka tez zaczela jesc bardzo malo, mysle juz zeby morfologie jej zrobic bo mi zmarniała.. 9.5 kg wazy, a wy tu piszecie, ze wasze maluszki sporo wiecej, tzn przy takiej wadze kazdy 1kg sie liczy
|
|
|
|
#3136 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję pierwszych kroczków
![]() Te co nie kroczą-spokojnie -bedą biegać ![]() Moja jak szalona biega i się wścieka-to jej ulubiona zabawa dziś np zobaczyła w tv jak dzieci się kręcą w koło i ona cały dzień się cieszyła i robiła tak samo![]() Ale niestety nic nie mówi ![]() Nie moge jej też przekonać do nocnika nawet nie chce usiąść-jestem przerażona że wszystkie dzieci na nocnikach a moja dalej do pieluchy-pomożecie coś?
|
#3137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Martus my dopiero jutro w planie mamy nocnik kupic. Moja nie chodzi, ale za to mowi- wiec thm sie pocieszam
|
||
|
|
|
#3138 |
|
Rozeznanie
|
Hej!!!
Dziewczyny wy się nie martwcie tak, że wasze maluchy nie chodzą jeszcze ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- A co do nocnikowania to ja też jeszcze nie sadzałam - nocnika na razie brak . Ja codziennie kastingi na nianie mam Ale dziś już chyba wybrałam Tzn nie do końca, ale najbardziej ku dzisiejszej kandydatce się przychylam - miła pani koło 50-tki, mieszka niedaleko, wydaje się mieć "podejście" do dzieci.
|
|
|
|
#3139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nocnik zacznę dopiero teraz wprowadzać, jak będę z Olcią w domu. Zobaczymy jak pójdzie ![]() ![]() no kciuki za dobry wybór niani! Ola- morfologię nigdy nie zaszkodzi zrobić. Ale na zapas nie się nie przejmuj. Moja Olka też ma fazy na jedzenie i niejedzienie Idę się sprysznicować ![]() Pisałam już Wam, że mamy sushiowego sylwestra? przychodzą o nas 2 parki z dziećmi ze spaniem i będziemy rolować sushi. Mlask (oczywiście ja nie będę jeść surowizny- bez obaw )buziaki i kolorowych snów |
|
|
|
|
#3140 |
|
Zadomowienie
|
Moja stoi już z miesiąc sama ale jak narazie o chodzeniu cisza.
suonko2 no to może w styczniu zacznie już ![]() martaN23 oj też nie mamy nocnika, ale zamierzam kupić ![]() Zupki gotuje przeważnie na skrzydełkach jutro chce zrobić krem z cukini zobaczymy czy zje. Jak narazie je ładnie. Dziś była z buraczków
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3142 | |||
|
Rozeznanie
|
Co do jedzenie to Kubie wszystko podchodzi, nawet suchy chleb
![]() Ostatnio hitem są koktajle bananowe, robię tyle żeby jeszcze dla mnie coś zostało A co do chodzenia to mój już śmiga na całego, ale i o upadki łatwiej niestety Było już limo pod okiem, a w tym tygodniu polała się krew z dolnej wargi Muszę wam kiedyś wkleić zdjęcie moich ochraniaczy na stolikach i szafkachCytat:
![]() Ela Brawa za kroczki i za dobre wyniki z usgCytat:
![]() Cytat:
![]() Aaaaa i dzisiaj przyszedł nasz spóźniony prezent na święta - ekspres do kawy ![]() I coś miałam dodać - Gosik uważam tak jak Ditu |
|||
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
mam nadzieje, ze swieta uplynely wam w milej atmosferze ![]() Nie mialam jeszcze czasu poczytac, co sie dzialo, chcialam tylko zameldowac sie, ze zyjemy i wracamy w poniedzialek...mam nadzieje, ze lot powrotny bedzie lepszy niz poprzedni...zreszta gorszy nie moze byc, wiec... ![]() Pogode mamy suuuuper - biegam w bluzce i sweterkach a wczoraj nie wytrzymalam i smigalam w krotkim rekawku... ![]() No i dzisiaj moja radosc siegnela zenitu na wyprzedazy w Mango.....boszzzzzzz co ja nakupilam.....a jak tanio! ![]() Takze zycze fajnego Sylwestra i widzimy sie w nowym roku!! Buzki!
|
#3144 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki wpadłam tylko na sekunde
chciałam Wam życzyć WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NADCHODZĄCY NOWY ROK SZCZĘŚCIA MIŁOŚCI I RADOŚCI Z DZIECIACZKÓW lece się szykować bo o 9 wyjeżdzamy ![]() BAWCIE SIĘ KOCHANE DOBRZE PAPA
|
|
#3145 |
|
Wtajemniczenie
|
Sto latek dla Aniulkowej Agusi!
Mamusie życze szczęśliwego nowego roku!!! My dziś do pediatry jedziemy bo Iwciowi jakieś szorstkie plamki wyskoczyły na nóżkach i rączkach.. tak z tyłu ale nie na zgięciach. Martwie sie tym bo przestał noce przesypiać i strasznie placze, tak ze az musze go brac do siebie a nigdy tego nie robilam wczesniej w dzien ladnie zasypia a w nocy taki koszmar juz druga noc z rzedu budzil sie co godzine ![]() udanych imprez życze
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
oraz Szczęśliwego Nowego Roku Dla Wszystkich |
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co czekolady to Wojtuś jada i to często, z choim=nki już wszystkie cuksy które na dole wisiały pozdejmował :P
|
|
#3148 | |
|
Wtajemniczenie
|
najlepsze życzenia dla Agusi! Cytat:
ale uparcie próbujemy co rano - choćby na kilka sekund ale bez płaczuco do zupek, to ja nie dawałam jeszcze żadnych koncentratów, tylko gotowałam zupkę ze świeżych pomidorów a słoiczkowe jedzenie to teraz jest fuj! - takie mdłe, że aż samo wylatuje z buzi ![]() Domi, tort z tego przepisu: http://majanaboxing.blox.pl/2009/02/Tort-Chalwowy.html wyszedł pyszny ok, zmykam bo dzisiaj znowu goście i muszę szykować żarło ![]() życzę wszystkim udanych zabaw sylwestrowych
i żeby w nadchodzącym roku nasze dzieciaczki rosły nam na drożdżach i mądrzały z każdym dniem! |
|
|
|
|
#3149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do jedzenia to też zaczyna być wybredny, z owoców ostatnio tylko jabłka i banany, zupki tak ale gęste, rosół musze mu specjalnie kaszką albo chlebem zagęszczać, a drugie danie tylko od nas z talerza bo jak mu specjalnie nałoże na jego - o nie tknie ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Kochane dużo szczęścia, miłości, uśmiechów i przede wszystkim zdrowia w Nowym Roku!!!!!!!!!!!
|
|
#3150 |
|
Rozeznanie
|
Czytam czytam i czuję się zapóźniona
Małe nie gada (w sensie po ludzku, "mama" i "tata" się nie liczy), nie siusia na nocnik (aż rano wyjęłam po starszaku i uciekał aż sie kurzyło z gołą pupą), nie pisze, nie czyta, nie liczy, kurrrrde ![]() ![]() ![]() A tak serio to myslicie, ze z tym nocnikiem to już czas? Ja dopiero całkiem niedawno odpieluchowałam starszego, więc młodszym sobie głowy nie zawracalam. Wszystkie moje znajome zaczynają trening koło 3go roku zycia i nie przyszlo mi do głowy, że trzeba tak wcześnie, ale może trzeba, co??? Z jedzeniem u nas spokój na tyle, ze odkąd Maks skończył 6 miesięcy to je z nami. Z tym, ze ja gotuje zdrowo - mało smażenia, dużo pieczenia, duszenia i gotowania, mało soli (kostka tylko organiczna - bez soli i glutaminianu), dużo ziół, mnóstwo warzyw i owoców. Mam złe doświadczenia po straszym, który jadł wg polskiego schematu i jak miał póltora roku, to na siłe odzwyczajałam go od słoików, kaszek itp. Do tej pory jest niejadkiem i ma bardzo ograniczone menu, wiec z Maksem nie chciałam popełnić takiego błędu. Je od początku wg irlandzkich zaleceń i chyba mu to wychodzi na zdrowie, bo na bilansie roczniaka dobił do wagi 12400g, pielegniarka sprawdzała też cały rozkład posiłków i była zachwycona. Spadam z małym na szczepionkę. To juz 2 ostanie dzisiaj i spokój aż do 4rż Gdybym już dzisiaj nie dotarła to WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU 2011 I SZAMPAŃSKIEJ ZABAWY DZISIAJ MAMUŚKI! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.

Co do sylwka to ja też z TŻ i Amelką sami w domu. I nawet mi się to podoba 
55kg 
Komicznie to wygląda, bo na szeroko rozstawionych nogach, no ale bardzo się cieszę, bo czas najwyższy! 

czekamy cierpliwie
ale na kostce rosolowej???

ale najczęściej jednak na jakiejś nóżce czy innej części kurczaka i dodaję przyprawy. Mam zamrożone takie małe porcje. A na koncentracie to prawie zawsze.