Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 21:58   #4201
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

wiecie co...jakis nie wiem zbieg okolicznosci, rozmawiam z kolezanka, beda zdawac mieszkanie bo im sie strasznie w zyciu porobilo bedzie wolne od lutego jest piekne! 3 pokoje, kazdym struktury na scianach! mieszkanie jest umeblowane! no bajka, 800 zl chce za odstepne z czynszem kobieta, na stale mieszka w Anglii, na te 800 zl to bedzie nas stac, rachunki mniejsze niz tu nawet za ten prad.... odejdzie auto no bo pierdzielne dowodem na stol i niech ojciec prawko robi jak chce jak nie to niech auto stoi...czyli dolozymy jakies niecale 200zl bo rata plys utrzymanie auta jakies 600-650zl na miesiac . Boze zeby ta babka sie zgodzila , mieszkanie jest piekne, jak do niej weszlam bylam zachwycona!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 21:59   #4202
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
j

[/COLOR]madziwniajezeli chodzi o szkole to mnie sie MEGA PODOBA koncepcja Marii Montesori.
W wawie sa już przedszkola oparte na tej koncepcji prywatne oczywiście i teraz się jakaś szkoła otwiera .
Stary 2010-12-30, 22:01   #4203
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

madziwnia moja tez tak ma, patrzy mi prosto w oczy , usmiecha sie a jedna reka po cos czego oczywiscie nie wolno siega.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

ania super, ja gdybym miala taka szkole czy przedszkole nie zastanawialabym sie nawet.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 22:03   #4204
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

dziewczyny nie wrzucajcie tego w jeden worek.. tej koncepcji.. to wcale nie o to w tym chodzi.. nie potrzebnie wrzuciłam tylko fragment...

nikt tam nie pisze o niescieleniu łózka itp...

a jesli juz to wspomniałas to uważam .. że jesli dziecko od małegpo widzi np.:

teraz idziemy i mamusia pościeli łózko, rozmawiasz do malucha co robisz dlaczego to robisz on słucha i tak codziennie to nie musisz mu KAZAĆ zaścielic bo on to automatycznie będzie robił jak mycie zebów czy picie herbaty.....

no takie moje zdanie.. a że nikt idealny nie jest i kazdy błędy popełnia w wychowywaniu to i takie sa sklutki jak sie postepowało.. wtedy trzeba nauczyc dziecko scielic..

ale to nie o koncpecji teraz pisałam tylko tak od siebie...

to jest jak z automatycznym gaszeniem światła jak wychodzisz z łazienki...

PS.. przypomniało mi sie mój św pamieci jamnik 14 lat gomiałam.. codziennie ze mna scielił łózko... tak długo go wołałam rano żeby pomagał zasunąc że potem na jedno hasło przybiegał albo uuz widział że ścielę i opierał sie łapkami przdnimi o łózko i pomagał "ZASUWAĆ" TAAAAKI był kochany

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 22:03   #4205
P0P70
Zakorzenienie

tak, mnie też codziennie Oliwka zadziwia swoją inteligencją. Niby pamiętam siebie z tamtego okresu, a jednak takie dziecko zadziwia. Przecież jeszcze niedawno leżała tylko, spała, jadła i robiła w pieluchę a tu naraz taka rozumna niezależna osoba.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 22:13   #4206
madziwnia
Zakorzenienie

libra a propo zabawek.. to tez przeciez nie jest tak że dziecko jeden dzien składa zabawki a drugi juz nie.... jesli od teraz bedziesz razem z dziekiem je składała to pudła to dla niego za rok to juz bedzie nawyk że trzeba pozbierac zabawki... no moze nie za rok ale sie zdarza...

takie moje zdanie.. bo ja tez jestem za konsekwentymi działaniami...
i wiem że ugiąc sie nie mozna bo dziecko szybko wyczuje że moze sobie na wie ej pozwolić...

oo takie porównanie mi sie nasuneło.. "to jak wytarcie pupy po dwójeczce"

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-12-30, 22:18   #4207
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co...jakis nie wiem zbieg okolicznosci, rozmawiam z kolezanka, beda zdawac mieszkanie bo im sie strasznie w zyciu porobilo bedzie wolne od lutego jest piekne! 3 pokoje, kazdym struktury na scianach! mieszkanie jest umeblowane! no bajka, 800 zl chce za odstepne z czynszem kobieta, na stale mieszka w Anglii, na te 800 zl to bedzie nas stac, rachunki mniejsze niz tu nawet za ten prad.... odejdzie auto no bo pierdzielne dowodem na stol i niech ojciec prawko robi jak chce jak nie to niech auto stoi...czyli dolozymy jakies niecale 200zl bo rata plys utrzymanie auta jakies 600-650zl na miesiac . Boze zeby ta babka sie zgodzila , mieszkanie jest piekne, jak do niej weszlam bylam zachwycona!
widzisz otwierają się jakieś drzwi
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
dziewczyny nie wrzucajcie tego w jeden worek.. tej koncepcji.. to wcale nie o to w tym chodzi.. nie potrzebnie wrzuciłam tylko fragment...

no ja napisałam przykłądowo o nieścieleniu łóżka ,
no niby od małego widzi , zawsze ścielę łóżko czy myję zęby czy sprzatam czy w ogóle inne rzeczy ale jak nie zapytam mojego Adriana czy zaścielił łóżko to nie zaścieli bo działa na zasadzie że się uda , jak zapytam myłeś zęby to on powie no właśnie miałem iść a jak nie zapytam to pewnie nie umyje, zje coś i jak najciszej stawia talerz do zlewu żebym nie usłyszała bo wie że będzie musiał umyć a tak moze się uda
trochę się rozpisałam ale ile jeszcze te nawyki się będą kształtować do cholery(ma12 lat)
ogólnie wracając do tamtej teorii zrozumiałam że nie trzeba dzieciom np. nic kazać

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Co do sprzątania zabawek to na razie próbujemy zbierać klocki do wiaderka i czasem się Mikowi uda ze dwa wrzucić i j jeszcze ze 2 dołożę i jak widzi że jest ich tam już kilka to natychmiast je wysypuje
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 22:19   #4208
madziwnia
Zakorzenienie

dobrze z tego fragmentu zrozumiałąś.. ale chodzi tu o nauczanie w jego szkole

ale rzeczywiście darusiaaa ma racje zdecydowanie Maria Montessori miała rewelacyjna koncepcję!!!
ja tez bym bez wachania posłała tam dziecko!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-12-30, 22:20   #4209
libra777
Zakorzenienie

A jak nie zamkne drzwi do łązienki to jak tam wpadnie to jak tornado , dywaniki fruwają , ręczniki porozwalane i co uda mu się sięgnąć to wszystko jest zrzucone i to wszystko trwa chwilkę aby jak najwięcej rozwalić zanim zostanie złapany ,ech coś czuję że cięzko będzie z tymi porządkami
Stary 2010-12-30, 22:21   #4210
madziwnia
Zakorzenienie

Michalina tak samo zbieramy razem klocki do tego sortera z FP a ona odrazu jak pełne to wysypuje..

jest na etapie wyrzucic z raczki aby upadło i ktos podniesie i znowu i znowu...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-12-30, 22:22   #4211
libra777
Zakorzenienie

właśnie czytałam przed chwilą o pedagogice Marii Montesori i też mi sie podoba tylko pewnie bym musiał w warszawie mieszkać żeby się załapać na takie przedszkole

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-30, 22:22   #4212
madziwnia
Zakorzenienie

Nasz synek miałby miec jakby michasi jajka urosły na imię mikołaj.. tak sie przypomniało

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-12-30, 22:28   #4213
libra777
Zakorzenienie

mój tez jest włąśnie na etapie wyrzucania , wysypywania wszystkiego i robienia demolek , największa w łazience zawsze

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

haha a u nas była opcja że będzie Michał ale że mamy dwóch sąsiadów Michałów to zrezygnowaliśmy

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

siedzę zamiast się kłaść , ale ostatnio póki siedze to Miko śpi a jak tylko idę spać to od razu zaczyna się wiercenie i budzenie i tak do rana
Ale za to dzisiaj po południu spał 2,5 h normalnie szok pewnie odsypiał chłopak żeby w nocy powojować
Stary 2010-12-30, 22:46   #4214
P0P70
Zakorzenienie

My nie mieliśmy do września problemów z zasypianiem Oliwki. Zawsze spała sama w swoim łóżeczku. Ale we wrześniu poszłam do pracy no i zaczęły się problemy z ząbkami. Tatuś więc nauczył Oliwkę zasypiać i spać w łóżku. No i od tamtej pory Oliwkę można tylko uśpić na dużym łóżku. I najlepiej jak się jej jeszcze śpiewa. W nocy jak się przebudzi to wystarczy ją położyć na łóżku a ta od razu śpi. W dzień jest tak samo jak jeszcze ktoś z nią śpi to ona potrafi spać i 2 godziny. I wiecie ja UWIELBIAM jak ona śpi koło mnie. Tylko co z moją teorią ze dziecko powinno spać osobno a nie z rodzicami.

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Idę spać. Wszyscy u mnie już śpią - oprócz mnie i Igora który czeka na mnie. Ale ja wstanę jutro gdzieś około 10 -tej.
Spokojnej bez nagłych pobudek Wam życzę.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 07:32   #4215
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Dzien dobry

w miarę spokojna noc, ale to jak pamiętałam o płynie na ząbkowanie
Mały nie puścił pawika, goraczki nie miał, tylko stan lekko podgorączkowy, więc na szczęście latwo poszło z tym wirusem.

Czy któraś z Was ma jakieś doswiadczenia z tymi chomikami interaktywnymi? Mam kupić chrześniakowi na 4 urodziny, i tak się zastanawiam, czy jest sensBo jestem przed wyplatą i przed fryzjerem i starczy mi na samego chomika bez tych tuneli. Sam chomik to jakieś 50 zł a te tunele to dodalkowo 100-200 zł. No i tak się zastanawiam, czy malec będzie miał z tego ubaw i bez tych tuneli

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 08:29   #4216
sara 85
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja dzisiaj wyspana. Mała obudziła się przed chwilą i przespała całą noc

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Mały nie puścił pawika, goraczki nie miał, tylko stan lekko podgorączkowy, więc na szczęście latwo poszło z tym wirusem.

Czy któraś z Was ma jakieś doswiadczenia z tymi chomikami interaktywnymi? Mam kupić chrześniakowi na 4 urodziny, i tak się zastanawiam, czy jest sensBo jestem przed wyplatą i przed fryzjerem i starczy mi na samego chomika bez tych tuneli. Sam chomik to jakieś 50 zł a te tunele to dodalkowo 100-200 zł. No i tak się zastanawiam, czy malec będzie miał z tego ubaw i bez tych tuneli
Tżta chrześnica ma tego chomika. Ona ma 3 lata i jest zachwycona. Chociaż ostatnio już nie chciał chodzić, bo na dywanie go położyla i włosy się wkręciły. Zosia też była nim zachwycona jak go zobaczyła.
Ona właśnie bawiła się tym chomikiem częsciej bez tunelu. W biedronce chyba ostatnio był ten chomik z tunelami za 80 zł.

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2010-12-31 o 08:31
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 08:51   #4217
Ferrou
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Dzieciaczki śliczniutkie Wszystkie do schrupania

Saro Wiem co czujesz, pod koniec maja na moich rękach zmarł mój piesek po kilkutygodniowej walce...........

A poza tym, bo pewnie później nie będę miała czasu

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!! Wam wszystkim życzę

Stary 2010-12-31, 09:11   #4218
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

A tak jesli chodzi o zap płuc itp szczepiłas na pneumo ?

.
zapalenie płuc wyniósł ze szpitala nie szczepiłam i narazie nie zamierzam

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
mu mamy bez tuneli żadna rewelacja
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 09:37   #4219
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
madziwnia moja tez tak ma, patrzy mi prosto w oczy , usmiecha sie a jedna reka po cos czego oczywiscie nie wolno siega.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

ania super, ja gdybym miala taka szkole czy przedszkole nie zastanawialabym sie nawet.
A ja bym się zastanawiała bo pewnie kosztuje z 1500zł za miesiąć prywatne w wawie są paskudnie drogie z jeszcze takie tym bardziej . To ja podziekuje

Cytat:

teraz idziemy i mamusia pościeli łózko, rozmawiasz do malucha co robisz dlaczego to robisz on słucha i tak codziennie to nie musisz mu KAZAĆ zaścielic bo on to automatycznie będzie robił jak mycie zebów czy picie herbaty.....

no takie moje zdanie.. a że nikt idealny nie jest i kazdy błędy popełnia w wychowywaniu to i takie sa sklutki jak sie postepowało.. wtedy trzeba nauczyc dziecko scielic..

ale to nie o koncpecji teraz pisałam tylko tak od siebie...

to jest jak z automatycznym gaszeniem światła jak wychodzisz z łazienki...

PS.. przypomniało mi sie mój św pamieci jamnik 14 lat gomiałam.. codziennie ze mna scielił łózko... tak długo go wołałam rano żeby pomagał zasunąc że potem na jedno hasło przybiegał albo uuz widział że ścielę i opierał sie łapkami przdnimi o łózko i pomagał "ZASUWAĆ" TAAAAKI był kochany
Nijak się ma to do dzieci ( bardzo czesto ) co z tego że myje zęby jak Szymka trzeba o to prosić i zaginić do łazienki , co z tego że sprzata,m zabawki codziennie z nim jak on jak się go nie zagoni nie posprzata
Tak to juz jest z małymi dziadami ciągła walka o zrobienie czegoś tam . lepiej działa taka teoria ( oprac moje ale chyba większość dzieci tak ma ) przychodzi gnom i mówi mama bajke . a Ty mu na to ok włączę Ci bajkę jak sprzątniesz zabawki . I masz posprzatane w 3 min zawsze działa .
Można to przyrównać do metody kija i marchewki

Cytat:
Dzien dobry

Dzieciaki to podobno lubią kolezanki mają dla dzieciaków takich koło 4 lat . To chyba hit w tym roku pod choinke był

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
zapalenie płuc wyniósł ze szpitala nie szczepiłam i narazie nie zamierzam

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

mu mamy bez tuneli żadna rewelacja
To szkoda bo czesto pneumo własnie wywołują zap płuc czy oskrzeli , dzieci szczepione o ile mają madrego lekarza takie choroby przechodzą bez antybiotyku . Moja lekarka jak dziecko szczepione nie zapisuje i czeka . najczesciej nie potrzeba .
tu masz choroby wywoływane przez pneumo
http://www.grabieniec.pl/pokaz_artyk..._artykulu=1044
na pierwszym miejscu zap płuc .
wychodzi na to że syf w szpitalu mają niezły
Stary 2010-12-31, 09:40   #4220
megi-megi
Zakorzenienie

Uwaga, uwaga!!!!
Jest pierwszy ząb!!!!!!!!!!!!!!!!

A tyle męczarni nas to kosztowało. Tak go boli, że nie daje nawet zajrzeć do buzi, ledwo mi się udało - za to gryzie mnie przy każdej okazji - po co gryzaki, jak mama ma takie fajne nadgarstki
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 09:50   #4221
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
przemyśl dobrze, bo zawsze jakieś dodatkowe wydatki dochodzą...my mamy 2 wypłaty, tż zarazbia bardzo dobrze jak na busko, zawsze nam zostaje co nieco, ale nie oszczędzamy w sumie...ale wydatki z jedzeniem, pieluchy, opłaty itp sięgają 2000 zł...ale nam ponad drugie tyle zostaje, a wy macie jedną wypłatę - zastanów się dobrze, cena za święty spokój jest dość wysoka

Cytat:
dobrze z tego fragmentu zrozumiałąś.. ale chodzi tu o nauczanie w jego szkole

ale rzeczywiście darusiaaa ma racje zdecydowanie Maria Montessori miała rewelacyjna koncepcję!!!
ja tez bym bez wachania posłała tam dziecko!!!
miałam o tym na studiach na pedagogice - super sprawa
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Ona miała od 5 lat padaczke, wiedzielismy, że kiedys to się tak skończy. Zrobione było wszystko co tylko mogliśmy, żeby jej pomóc. Leki brała cały czas, ataki miala co 2 miesiące. A dzisiaj to przez godzine ją trzepało.
Na początku roku zdechł nam królik, w czerwcu śmierć teściowej, a teraz jeszcze sara
współczuję wiem co czujesz....mi umarła jamniczka w lipcu zeszłego roku...traktowana była jak moje dziecko, mądra jak człowiek...nadal jej zdjęcia są w każdym pokoju, a jak oglądam filmy z nią to wyję jak bóbr nigdy więcej nie kupię sobie psa

Cytat:
dzien dobry.
wczoraj byla ciocia z kuzynka do 4 rozmawialysmy, spaly u nas dopiero teraz wyszly, generalnie byloby wporzadku gdyby........no wlasnie gdyby nie ojciec.
Kurcze wszystko bylo dobrze z mama sie dogadywalam ostatnio z nim tez, zaczal sie temat pracy ze ciezko jest cokolwiek znalesc ludzie wyjezdzaja za granice do pracy i tak temat tematem po czym wyzwal mnie od piep**onego nieroba chyba z 10 razy bo jakbym chciala prac to bym ja miala bo jest na ulicy i na mnie czeka, bo nic nie umiem, bo do niczego sie nie nadaje, oczywiscie sie poryczalam wylam jak glupia , dodal ze mam wyjsc z pokoju, ze wydaje mi sie ze jestem u siebie wiec powiedzialam ze oddaje mu dokumenty od samochodu ktory co miesiac nas niszczy a to on mnie tak namawial i teraz bedziemy sobie zyli normalnie a on co chce moze sobie zrobic bo nieroba nie stac na samochod bo nie bierze z ulicy pracy ktora lezy pod nogami a on na to no to wypier***** z domu! rozumiecie to?! siedze i wyje, teraz juz przynajmniej sie tak z nerwow nie trzese i serce przestalo mnie kluc, ale poki co chyba w przyszlym tygodniu na jakis miesiac czy dwa zamieszkamy z michala babcią pozniej musimy cos wynajac mama sie do niego nie odzywa, wyzwala go ale co z tego jak powiedzial i w zyciu mu tego nie zapomne! nigdy! bedzie tak jak chce.........
eeeee zaczęłam czytać od ostatnich stron...odwołuję wcześniejsze - wyprowadź się jeny co to za ojciec
Cytat:
Raczej wykupione u mnie było pełno a jak byłam dwa dni temu to juz nie było nic . a jak się przeceny zaczęły to do kas byłam chyba 20 , a rzadko kto miał jedną rzecz , ja tam wydałam ponad 500zł a rzeczy było po 10,20,30 zł .

Ja wychodze .
Moje dzieci nie z tych co powaznie chorują . Szymek nigdy nie miał żadnego zap płuc oskrzeli czy innego cuda , Ola to juz wogóle rambo 5 nawet kataru jeszcze nie miała a bywa ze mną wszędzie gdzie się tylko da .
Szymek miał teraz tylko katar ostatnio , ale wszystkie dzieciaki w przedszkolu powaliło a on miał tylko ten katar , więc i tak mocny z niego zawodnik bo zwykle dzieciaki w przedszkolach to od razu chorują . Oli kataru nie sprzedał .

Zakupy juz wszystkie zrobione . a jeszcze wracając do wychodzenia to teraz pare dni nie byłam na spacerze , Ola była tylko ze mną odśnieżac , i po sklepach ze mną jeździła , miała specer po parkingach pod CH he he
Ale to mój leń , dwa że u mnie jest tyle śniegu że tylko sanki zostają bo znowu wczoraj nasypało .
ja tez wychodze i mały tylko raz był podziębiony oby mu tak zostało

A ja nie mam siły...bolą mnie plecy, uciska mi coś od kilku tygodni na kręgosłup - dzisiaj to już ledwo chodzę z bólu nie mam ochoty jechać do siostry...zrobiłam sałatkę i skrzydełka w miodzie zapanierowałam - to mój wkład w składkowego sylwestra...piccolo się chłodzi, szampan normalny tyż, ja w piżamie, burdel w całym domu....nie podoba mi się dzisiejszy dzień i w przeciwieństwie do niektórych z was nie chcę, żeby ten rok się skończył...boję się nowego jakoś...ehhh
żebym potem nie zapomniała:
UDANEGO SYLWESTRA Z MALUSZKAMI, ZDRÓWKA, I WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA WAS I MALUSZKÓW (ewentualnie dla tż'ów niektórych też - tych dobrych)

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 09:56   #4222
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny muszę się pochwalić! Nina zaczęła chodzićja gotowałam i patrzę,a ta złapała się pchacza i sobie do mnie idziei tak przeszła całą jadalnie i kuchnie.

Rany uwierzyć nie mogę,wczoraj skończyła 8 miesiąc,a dzisiaj taka niespodzianka.
Pękam ze szczęścia i dumy

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 09:57   #4223
libra777
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Tylko co z moją teorią ze dziecko powinno spać osobno a nie z rodzicami.
no przy dzieciach wszystkie wcześniejsze teorie i ustalenia biorą w łeb

Cytat:

Nijak się ma to do dzieci ( bardzo czesto ) co z tego że myje zęby jak Szymka trzeba o to prosić i zaginić do łazienki , co z tego że sprzata,m zabawki codziennie z nim jak on jak się go nie zagoni nie posprzata
Tak to juz jest z małymi dziadami ciągła walka o zrobienie czegoś tam . lepiej działa taka teoria ( oprac moje ale chyba większość dzieci tak ma ) przychodzi gnom i mówi mama bajke . a Ty mu na to ok włączę Ci bajkę jak sprzątniesz zabawki . I masz posprzatane w 3 min zawsze działa .
Można to przyrównać do metody kija i marchewki
no właśnie też już wcześniej pisałam jak nie zagonisz to zapomnij że coś samo zrobi i co z tego że widzie że ty to robisz codziennie
Metoda kija i marchewki potwierdzam , często przynosi szybki efekt(może bardziej marchewki)
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Uwaga, uwaga!!!!

A tyle męczarni nas to kosztowało. Tak go boli, że nie daje nawet zajrzeć do buzi, ledwo mi się udało - za to gryzie mnie przy każdej okazji - po co gryzaki, jak mama ma takie fajne nadgarstki
brawo pierwsze koty za płoty
Stary 2010-12-31, 10:01   #4224
Baobabek
Zakorzenienie

Megi - gratulacje, nareszcie się doczekałaś
Wczoraj dałam małemu jabłko utarte i co?? - paw po pierwszej łyżeczce!!!! ja nie wiem, on nie toleruje chyba jabłek za to zupa made by me z królika - rewelka - zjadł - nie schafcił

Stary 2010-12-31, 10:02   #4225
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę się pochwalić! Nina zaczęła chodzićja gotowałam i patrzę,a ta złapała się pchacza i sobie do mnie idziei tak przeszła całą jadalnie i kuchnie.

Rany uwierzyć nie mogę,wczoraj skończyła 8 miesiąc,a dzisiaj taka niespodzianka.
brawo jakie mądre te nasze dzieciaczki i sprytne
mój na skończony 8 miesiąc to dopiero raczkował ale tez juz chodzi z pchaczem (rzadziej) albo z krzesłem(częściej)

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Megi - gratulacje, nareszcie się doczekałaś
Wczoraj dałam małemu jabłko utarte i co?? - paw po pierwszej łyżeczce!!!! ja nie wiem, on nie toleruje chyba jabłek za to zupa made by me z królika - rewelka - zjadł - nie schafcił
może faktycznie nie toleruje odczekaj troche i za jakiś czas mu znowu dasz na spróbe
Stary 2010-12-31, 10:05   #4226
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:

gratuluje i zazdroszczę
Czy z moim dzieckiem wsio ok - za 2 tyg skończy 10 miesięcy,a nie raczkuje - tylko pełza do tyłu i wokół siebie, stoi w chodaku i przy pchaczu, a o chodzeniu to chyba mogę pomarzyć a Nina ma 8 i posysa z pchaczem

Stary 2010-12-31, 10:07   #4227
libra777
Zakorzenienie

DZIEWCZYNY SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU , BEZ KŁÓTNI, PRZYKRYCH NIESPODZIANEK OBY UDAŁO WAM SIĘ WSZYSTKO CO ZAPLANUJECIE I ŻEBYŚCIE ZDROWI BYLI
Stary 2010-12-31, 10:08   #4228
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
brawo jakie mądre te nasze dzieciaczki i sprytne
mój na skończony 8 miesiąc to dopiero raczkował ale tez juz chodzi z pchaczem (rzadziej) albo z krzesłem(częściej)

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

może faktycznie nie toleruje odczekaj troche i za jakiś czas mu znowu dasz na spróbe
no tom się dobiła jeszcze bardziej
ale do mandarynki do dzioba wczoraj pchał - i nawet nie myślał o hafcie

Stary 2010-12-31, 10:37   #4229
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To szkoda bo czesto pneumo własnie wywołują zap płuc czy oskrzeli , dzieci szczepione o ile mają madrego lekarza takie choroby przechodzą bez antybiotyku . Moja lekarka jak dziecko szczepione nie zapisuje i czeka . najczesciej nie potrzeba .
tu masz choroby wywoływane przez pneumo
http://www.grabieniec.pl/pokaz_artyk..._artykulu=1044
na pierwszym miejscu zap płuc .
wychodzi na to że syf w szpitalu mają niezły
andzia ja to wszystko wiem dużo czytałam na ten temat ale Maciej ma problemu neurologiczne i każde dodatkowe szczepnienie niesie ze sobą niebezpieczeństwo powikłań... wiec u nas jest ryzyko. Nasza lekarka preferuje leczenie bez antybiotyków Jeżeli wszystko będzie dobrze mam w planie zaszczepić go na pneumo po 2 rż

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Uwaga, uwaga!!!!

klask i: za pierwszego ząbka klask i:

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:

jacie ale super wiadomość szybciutko
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 10:42   #4230
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cześć Mamuski ale tu mądre rzeczy piszecie
Aniap i P0P Libra bardzo pouczająca teoria

Nina chodzi jak to? nie czeka na Danielka?on dreptusia przy jeździku ale muszę mu trzymać żeby za szybko mu nie odjechał.

Dla Igusia za 1

Yoonka śliczna ta Twoja terorystka

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A tak mi się przypomniało że chyba odkryłam od czego moje dziecko ma alergie - od kleiku ryżowego. Już dwa razy sprawdziłam. Zaczynam podawać i ma czerwone suche poliki i takie suche placki na nogach. Przestaję dawać po 2 dniach wszystko jest OK. A lekarze twierdzą ze to niemożliwe aby od kleiku. Więc kleiku nie dajemy.
ach no widzisz,u nas ostatnio juz były ładne,dałam troszkę masełka do chlebka i surowe jabłko jadł 2 razy i od nowa czerwonka
ma jedną krostę która mu chyba zarosła już ze 2m-ce co z nią zrobić

Baobabku zdrówka mnie też coś łamie w kręgosłupie
pewnie,że wszystko ok z Kubusiem,zaraz poleci

Darusia też bym na Twoim miejscu się wyprowadziła,będzie wszystko dobrze,tutaj może przysłowie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło się sprawdzi-trzymam kciuki Tylko szkoda,że aż takie słowa poleciały...

Wiecie co mam trochę wyrzuty sumienia bo my idziemy jednak dzisiaj na imprezkę a Danielek zostanie z mamą moją,położymy go spac i dopiero wyjdziemy ale mi tak dziwnie trochę

więc Laseczki moje kochane Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!!!
Spokojnego,bez kłótni w miłości i zdrowiu żebyśmy dalej mogły razem podziwiać nasze maluszki i żeby już nasze grono się nie pomniejszyło
Szampańskiej zabawy i samych Naj Naj Naj

a dla Dzieci dużo uśmiechów i bezbolesnego ząbkowania
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości