|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Cytat:
Jak będziesz się decydować na nosidło, to kup z takim pasem dodatkowym na biodra. Ja tego nie mam i teraz żałuję, bo potwornie boli mnie krzyż od noszenia. A ten dodatkowy pas odciąża kręgosłup. ![]() Cytat:
![]() A co do karuzelki. Ja mam inną, ale mam huśtawkę ReinForest, nad któą też jest karuzelka i Pascalek nie lubi w niej leżeć. Chwilę się popatrzy i zaraz się denerwuje. Może podobnie jest z tą karuzelką. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Ja daję Humanę. Bebilon Comfort i Nan AR się dla Pascalka nie nadawały. A Humana jest przepyszna ![]() Cytat:
![]() Teraz z Pascalkiem też wysłał mnie pediatra gdy będzie 6-7 tygodni. Ja zadzwoniłam do ortopedy już wcześniej, ale ten i tak kazał mi przyjść dopiero jak będzie 7 tygodni. Wygląda na to, że nie ma reguły. Pewnie to zależy od widzimisię lekarzy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
Weronisia, dzięki
![]() ![]() ![]() Kliwia, podkładamy złożony ręcznik i jest górka. Rzeczywiście trochę to pomaga, ale nie do końca. No i on najbardziej jednak ulewa, jak się nim poruszy, np. często brany do pionu do odbicia zamiast beknąć to ulewa, albo najpierw beknie, potem mu się leje... Mam nadzieję, że to minie nie za długo... No, uciekam, bo mały domaga się obiadku ![]()
#2913 |
Zakorzenienie
|
mamuska nie wszystkie dzieci maja ciemieniuche. takie zolte luski :
http://www.megapedia.pl/img/arty/ciemieniucha.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Kici kici miau miau
|
Weronisia no widzisz
![]() jak my czekalismy na przyjecie to byla mamusia z chlopcem i mial ok. 6 tyg i mowila ze to juz bylo za pozno wg tego lekarza ![]() nasza ma bioderka wg lekarza sliczne :d i nawet nie trzeba kontroli bo jak powiedzial wady wrodzonej nie widzi a tu o to chodzi i kontrola tylko wtedy jak beda nie daj boze objawy krzywicy. my nie mamy ciemieniuchy - tfu tfu! ale mielismy zap lojotokowe nad powiekami ale posmarowalam Mustela i zeszlo |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | ||
Raczkowanie
|
My zaczelismy klasc jak miala jakies 2 tyg bo wtedy dostalismy bujaczek w prezencie. Ale znam osoby ktore klady od pierwszych dni
A ja tam sie napije szampana. Mam duzy zapas sciagnietego mleka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Weronisia, dzieki za odpowiedz i za rade dotyczaca nosidelka ![]() Wlasnie sciagnelam rekorodowa ilosc mleka z jednej piersi - 150 ml ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
monana, to Ty nieźle tego mleka masz
![]() Wy tu o trądziku niemowlęcym, a mi samej zaczęły jakieś wypryski wychodzić ![]() ![]() ![]() mi położna kazała iść na usg bioderek między 4 a 6 tygodniem życia.
#2918 |
Zadomowienie
|
Co za dzień, masakra normalnie. Mały nie chce mi wcale w dzien spać, dostanie jesc i dalej oczy jak 5zł, dopiero chwile sie zdrzemnął jak na dwór z nim wyszłam.Oby tylko noc mi przespał bo ręce już opadają...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Zadomowienie
|
HEJ
![]() KRETENCJA ojjj wlasnie chodzi o to ze nie przegrzewam mimo tylu warstw, sama bym powiedziala kolezance ze za grubo dz. ubiera, ale poki co najwyrazniej grzes tak potrzebuje, piekielnie meczace przy przebieraniu ![]() ![]() wiec na temat ubierania dz. na dwor nie bede sie wypowiadac bo same mozecie sie domyslec ile warstw ma :/ ehhh typowy balwanek BIODERKA - nam zarowno z tsoeiem jak i z Grzesiem w szpitalu napisali ze po 6 t.ż. czesto gesto idzie sie ok 7-9 t.ż jeśli sie dostaneisz na NFZ w szpitalu jednak byla matka z uszkodzeniem i podejrzeniem bioderek = jej kazali isc w 3-4 t.ż. piszecie o krzywicy - podejrzeniu jej... ciezko ja wykryc ![]() ![]() MLEKO SZTUCZNE teraz uzywamy dla grzesia jako dodatek do mojego ze szpitala kontynuacja NAN1 ale przjdziemy po malu na Bebilon CZEMU HUMANA JEST PYSZNA?? probowalas? czy poprostu tak smakuje maluszkowi ![]() BUZKA SMAROWANIE PO KAPIELI zawsze uzywam oliwy z oliwek bo pomaga pozbyc sie zluszczania wszelkich krostek i ma lepsze dzialanie niz oliwka... ale jak mam oliwe w kuchni i zapomne przeniesc ja do pokoju podczas kapieli to i mleczkiem aksamitnym z nivei buzke przetre jak i reszte cialka i wszystko gra ![]() SWOJA DROGA WSZYSTKIE Z WAS PRASUJA MALUSZKOM UBRANKA?????????????????? ????????????????????????? ????????? ja wczoraj mialam sterte ubran i pieluch do prasowania a bylo mi ubranko po kapieli na noc potrzebne no i wzielam niewyprasowane - nic malemu nie jest i zaczelam sie zastanawiac czy prasowac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Raczkowanie
|
Wszystkie wasze dzieciaczki maja to przeswietlenie bioderek? Ja nie wiedzialam ze cos takiego sie robi, u mnie najwyrazniej nie
![]() ![]() Kapalam wlasnie moja niunie i niechcacy dostalo mi sie troche mydlin do oczka, biedactwo zaczelo krzyczec wnieboglosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja o nosidełkach tyle złego się nasłuchałam, że teraz się boję. ![]() ![]() I ja też dziś pobiłam swój rekord w ściąganiu. ![]() Pelnia, myślę, że jak nie wyprasujesz ubranek przed założeniem to nic się nie stanie. ![]() ![]() No i kochane - Wszystkiego Co Najlepsze W Nowym Roku! Spokojnych nocy, zdrowych pociesznych maluchów i miłej kameralnej imprezki! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja narazie prasuje, bo ubranka sa poprostu milsze dla skory po prasowaniu. Zaczynam sie dziwic, jak moja matka dawala sobie rade z trojka dzieci ![]() ![]() ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-12-31 o 16:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
mamuska ciemieniuche sie solidnie smaruje oliwka przed kapiela i wyczesuje sztywna szczoteczka. ale nie wiem czy po czy przed kapiela, chyba przed jak sie mocno nawilzy od oliwki, a wkapielu umyc glowke. powtarzac to.
generalnie glownie sie to wyczesuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Raczkowanie
|
Pelnia, jak na razie tez prasuje ubranka bo lubie jak tak ladnie wygladaja. Ale generalnie nie trzeba. Zaleca sie wyprasowac tylko po pierwszym wypraniu gdy sa jeszcze nowe po to aby wysoka temperatura zabic ewentualne zarazki
Joanna, chyba nie trzeba wkaldac niczego pod materacyk ale moja mala czesto ulewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Wtajemniczenie
|
ja mam karuzelę rainforest i jest okej
![]() Wszystkiego najlepszego kochane w nowym roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Raczkowanie
|
Kliwia dzięki za odpowiedz
![]() Ja prasuję ubranaka po praniu ale strasznie tego nie nawidzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Dragonfly
|
Ja nie prasuje ubran-troche szkoda mi czasu,w koncu jest go tak malo...
ja dzis poszlam kupic lezaczek bujaczek,bo widzialam ze macie takie fajne no i w koncu moglabym na spokojnie zrobic obiad.. No i jak mala zaczela marudzic to wzielam ja w lezaczku ze soba do kuchni-na poczatku byl ryk ze ja w ogole ja tam wkladam,ale bylam twarda i jej nie wzielam na rece..Zaczela przysypiac ale otwierala co chwile jedno oko by sie upewnic czy jej nie zwialam ![]() ![]() Ja na materacyk mam specjalna poduszke klin,o taka http://allegro.pl/poduszka-klin-dla-...390937476.html
#2928 |
Kici kici miau miau
|
ja tez nie prasuje.. szkoda czasu
![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- do wykrycia krzywicy sluzy tzw. objaw pilki pingpongowej - naciska sie na glowke ale dzieci strasznie tego nie lubia i dra sie wnieboglosy |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zadomowienie
|
Bedziecie dzisiaj piły jakies procenty?? Mam na mysli konkretnie małą lampke szampana?? Dokarmiam mieszanką i tylko przed butlą troche cyca malemu daje wiec pewnie nawet i mała lampka nie jest wskazana?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Wtajemniczenie
|
Ja wezme lyczka. Polozna mowi, ze na pobudzenie laktacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam tiny love i mala jest zachwycona nia ![]() Wspaniałej zabawy dziewczyny i wszystkiego, co piękne w Nowym Roku! ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Ja nie mam nawet nic w domu z procentami wiec neistety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za wszystkie porady, u nas okazała sie ta jazda kolką, w dzien spokój, w nocy też, tylko popołudniami po 17.00 mały takie akcje urzadzał. Zrobiłam mu dzisiaj masaż ciepłą poduszeczką, tą wypełnioną pestkami wisni i mały po 5 minutach sie uspokoił. Dobrze wiedzieć, o co chodziło.
Wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU!!! Wielu przespanych nocy i samego zdrowia dla was i waszych dzieci! Pozdrawiamy z Jankiem i TŻ-tem Edytowane przez KarolinaB Czas edycji: 2010-12-31 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/katarek-odciagacz-...381064244.html jak ją potraktowałam to się okazało ile tego siedziało w nosku - kilka razy dziennie jej odciągałam i naprawdę sporo tego było - dzieci nie mają zarośniętej jakiejś przegrody między przełykiem (albo ustami ![]() Ta przegroda ponoć zarasta w 3 miesiącu. wcale nie głupie - wyżej napisałam mniej więcej o co chodzi. od pierwszych dni życia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie wypiłam lampkę szampana bo o północy to wolę nie ryzykowac bo młoda się na żarełko obudzi a jak teraz ciutkę dzioba umoczę to zdąży ze mnie wywietrzeć przed następnym karmieniem ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU !!! |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
a jakie mydliny masz do mycia?? my myjemy nivea zel 2w1 i nic takiego nam sie nie przytrafiło - bardzo wspolczuje, biedactwo... Cytat:
![]() ![]() dzis mama zaczela mi o zabobonanch gadac ze pranie na sylwestra mam poskladac do miski by nic nie wisialo bo ubrania tych co wisza swiadcza ze w 2011 r. te osoby beda bardzo ciezko chorowac! ehhhhhh i teraz mysle o tym :/ co do poduszki - w ogole nie jest potrzebna, ale przydatne sa praktyki kiedy dz. ma katarek lub bardzo czesto ulewa nawet po odbiciu - godzine po jedzeniu... wtedy tak jak ktos pisal swietnie zdaje sie ksiazka pod materac gruba i dluga, lub dwie na dwa rogi pod materaz lub dwie nogi pod lozeczko, takze klin ale zeby tak codziennie klasc dz. na klinie i to niemowle to osobiscie jestem przeciwniczka (Artystko bys mnie zle nie zrozumiala ![]() klin zas zakupilam teraz w carrefourze po 10 zl w przecenie byl - Tosiek na nim spi bo ma wciaz ataki dusznosci wiec musi spac na podwyzszeniu i rewelka ! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Rozeznanie
|
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO
W NOWYM 2011 ROKU - ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Rozeznanie
|
mała miała kolke i ja usneła padliśmy i nie doczekaliśmy nowego Roku
#2937 |
Kici kici miau miau
|
pelnia - naciskasz na glowke i ona odskakuje w miejscu nacisku jak pileczka pingpongowa..jesli jest krzywica.
ale to tylko jeden z objawow ![]() Wszystkiego Najlepszego dla Was i Dzieciaczkow! |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wszystkiego najleszego w Nowym roku!!! Oby wam maluszki zdrowo rosly i abyscie mialy z nich same pociechy
![]() Cytat:
A co do mydlin to w szpitalu po porodzie dali mi szpecjalne mydelko dla niemowlat, juz wyrzucilam pakowanie wiec nie wiem co to jest. Najwyrazniej wcale nie jest takie dobre ![]() Dalam jeszcze raz szanse chuscie, wybralysmy sie z Joasia do sklepu. Podobalo jej sie a po 15 minutach usnela ![]() Zalaczam zdjecie ze spaceru |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego dobrego dziewczyny w tym Nowym Roku
![]() U nas Sylwester przebiegł strasznie, mały przez cały dzien nie spał i po południu jak zaczął płakać tak nie mógł przestać.Nie wiem co mu było bo dopiero usnął przed 23, masakra normalnie.Nie moglismy go uspokoić z tż. Myślicie ze to kolka mogła byc?? Od dwóch dni kupki nie zrobił i zastanawiam sie czy to tez moze od tego i czy nie podac mu czopka glicerynowego? Sama wczoraj zaczelam ryczec bo patrzec nie mogłam jak on az sie zwijał od tego płaczu i krzyków... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Moj zrobil mi prezent i punkt godzina 00 przy akompamencie fajerwerkow ![]() ![]() Chyba musze sie przebadac. ![]() Smarowalam bepantenem dwa dni te suche placki na twarzy malego i dzis juz niebo lepiej. Pokazuje sie rozowa, zdrowa skora. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2011-01-01 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.