|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Witam w Nowym Roku!!
![]() ja grudniówka człapie na czworakach w styczniu ![]() i zastanawiam sie nad olejem rycynowym.. brała któraś z was na wywołanie i z jakim skutkiem?? apolonia i artystka a jak wasze problemy z nerkami (unormowało się wszystko po porodzie?) a dla zainteresowanych wrzucam poniżej link horoskop urodzeniowy na każdy dzień roku z przymrużeniem oka czytam takie rzeczy ale coś w tym jest![]() http://www.zapiecek.com/horoskop/
|
#2942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo przy karmieniu mm kupka powinna być codziennie inaczej może boleć brzuszek natomiast jeśli karmisz swoim mlekiem to kupka może być raz na kilka dni. |
||
|
|
|
#2943 |
|
Zadomowienie
|
Dostawiam go do piersi przed podaniem butli zawsze, wiec nie wiem juz teraz czy to wina mojego pokarmu czy mm??
|
|
|
|
#2944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie skonczy sie operacja w styczniu tzn zoperuja lewa nerke nie wiem co z prawa |
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, Janek piękny!!!
Monana, ale masz pogodę U nas znowu paskudnie, szaro i do tego mocno wieje, więc znowu nici ze spaceru U nas zabawa sylwestrowa udana, pojedliśmy, pośmialiśmy się, pooglądaliśmy filmy i... o trzeciej wszyscy troje (ja nawet trochę wcześniej) zaliczyliśmy "zgona" ![]() Gdzie te czasy, co się do szóstej rano siedziało?... Starość nie radość ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- A w ogóle to zainaugurowaliśmy zmywarkę, którą fundnęli nam Rodzice Bosko Kilka razy patrzyłam w nocy na stół pełen talerzyków i kubków (choć było nas troje, to sporo zużyliśmy) i myślałam - Jezu, jak mi się nie chce tego zmywać. I zaraz sobie przypominałam, że wcale nie muszę Co za genialny wynalazek
|
#2946 |
|
Wtajemniczenie
|
Karmisz mm i piersia to do 3 dni jest podobno norma. Zalezy od tego ile jest twojego mleka a jaki udzial ma mm. Ja karmie pol na pol, czasem z przewaga mojego.
|
|
|
|
#2947 |
|
Wtajemniczenie
|
_________________________ ______ My spędziliśmy Sylwestra we 3. O północy nasza Nika się obudziła, z zafascynowaniem obejrzała fajerwerki i zasnęła Ja wczoraj kupiłam też chustę i kilka sztuk pieluch wielorazowych. Dam znać, jak się sprawują ![]() Powoli zabieram się za planowanie wyjazdu do Zakopca (jedziemy w czwartek do niedzieli). I tak sobie myślę, co powinnam wziąć Najchętniej spakowałabym wszystko, co używam, ale mi bagażnika nie starczy Macie jakieś sugestie, co jest niezbędne, a co niepotrzebne? Jak rozwiązać kąpanie, jeśli tam jest prysznic? A co z podróżą? Pojedziemy ze 4 godziny (choć zakopianką, więc to wersja optymistyczna). Ogólnie jedziemy na wesele i się trochę martwię, czy ja tam będę miała co jeść Chyba kelnerzy mnie zamordują, jak się będę wypytywać o skład kazdego dania |
|
|
|
#2948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lutien, a nie obejdzie sie 4 dni bez kapieli? Myjka tylko umyc cialko albo zlew bedzie wystarczajaco duzy? Edytowane przez De28 Czas edycji: 2011-01-01 o 12:51 |
|
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Staramy się werandować, choć też nie codziennie to robimy
Wstyd, wstyd mi, ale jakoś nie umiemy się zmobilizować Może zrobimy postanowienie noworoczne, że będziemy codzienni werandowac, jeśli się nie da wyjść na spacer
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
A tu nasz standardowy poranek
Rodzice już wstali, a Dzieć nadal posypia w ich pościeli
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
De, fajne zdjęcia. Ślicznie wyglądasz na tym pierwszym
|
#2953 |
|
Wtajemniczenie
|
kretencja, cos ty
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Nie szkodzi, masz śliczną twarz
|
#2955 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje
Moj maly wlasnie wyzlopal 110 ml mojego mleka i 40 ml mm |
|
|
|
#2956 |
|
Rozeznanie
|
Oficjalnie melduje sie u was dziewczynki.Laura przyszla na swiat 28.12.2010r. o 1.20 przez sn.Wazy 3265g.Jestesmy juz w domu.A to jest moj aniolek
|
|
|
|
#2957 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ma ktoras z was moze linka do strony gdzie jest opisane jak zrobic z suwaczka tekst??
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nan i Bebilon sa obrzydliwe. A Humana jest tak pyszna, ze jak maly nie dopije do konca to ja dokanczam ![]() Zenia zeby wstawic tekst, to klikasz na ikonke z niebieska kulka. Pojawi ci sie ramka, do ktorej wklejasz calego linka i po kliknieciu OK zobaczysz podswietlony na niebiesko tekst tego linka i to usuwasz a wpisujesz to co ty chcesz. czyli wyglada to tak: [URL ="http://www .suwaczki.com/tickers/3jvzi09ks998cjev.png"] suwaczek [/URL] |
|
|
|
|
#2959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATLACJE !!!---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- [QUOTE=mimiskierka;2409710 4]Witam w Nowym Roku!! ![]() ja grudniówka człapie na czworakach w styczniu ![]() i zastanawiam sie nad olejem rycynowym.. brała któraś z was na wywołanie i z jakim skutkiem?? apolonia i artystka a jak wasze problemy z nerkami (unormowało się wszystko po porodzie?) a dla zainteresowanych wrzucam poniżej link horoskop urodzeniowy na każdy dzień roku z przymrużeniem oka czytam takie rzeczy ale coś w tym jest![]() Witaj, nie brałam olejku ale swojego czasu, przed porodem też o tym myślałam. Przeszukałam troszke internet i naczytałam się, że to ne jest takie bezpieczne. Ogólne wypowiadano się że dziecko wie kiedy jest odpowiedni moment ażeby spotkać sie z rodzicami i poród powinien się zacząć sam z siebie. Ja oczywiście zbagatelizowałam co nie co i zaczęłam robic porządki w domu. Troszkę polatałam między kuchnią a pokojem z wiadrem i poród zaczął się trzy dni wcześniej
|
|
|
|
|
#2960 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich
strasznie dawno mnie nie było praktycznie od samego porodu ale teraz mam nadzieję zaglądać częściej nadrobiłam dziś z 20 stron ![]() u nas jakoś leci Jaś w nocy najczęściej śpi ładnie budzi się co 2-3 godziny zje i śpi dalej. W dzień bywa różnie ale narzekać nie mogę. Najwięcej marudzi po kąpieli najczęściej jest tak, że przed kąpielą jest bardzo śpiący a po kąpieli rozbudzony i uśpienie zajmuje czasem kilka godzin (najbardziej pomaga i najszybciej jest u tatusia na rękach i jeszcze musi do tego śpiewać). Jaś jest karmiony tylko piersią, mam tyle mleka, że samo wycieka i po domu chodzę z pieluchą bo wkładki po godzinie są mokre. Mam jeden problem, że nie potrafię odciągać laktatorem i nie wiem co robię źle ???? bo normalnie jak się schylę to mleko leci a jak próbóję laktatorem to kilka kropel i to boli bardzo ![]() Pierwsza wizyta u lekarza mnie uspokoiła bo nie trzeba do chirurga a te krwiaczki na główce mają się wchłonąć -jeden już prawie znikł a drugi zmalał o połowę Dziś od powrotu ze szpitala jestem z małym sama bo mój mąż poszedł już do pracy . Jaś ma dziś 4 tyg i 1 dzień.
|
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
kularek, ja też nie potrafię odciągać laktatorem,a mleka mam sporo, leci ze mnie i koszulę nocną to mam non stop mokrą
Asia w nowy Rok weszła bez kikuta od pępuszka wczoraj jej odpadł a dziś znów mnie i meża okupkała i olałanie mogę się doczekać, kiedy leżaczek dojedzie do mnie i będę mogła Asię tam położyć ![]() De, cudnie wyglądasz jak Ty to zrobiłaś, że tak szybko doszłaś do siebie po porodzie? mi np od 2 dni wychodzą jakieś pryszcze![]() Kretencja, boskie zdjęcie
|
#2962 | ||||
|
Dragonfly
|
Cytat:
a Ciebie nie bolaly plecy?Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja w nocy dostalam takie krwawienie ze dzis az slabo mi sie robi jak za duzo laze,biore tabletki anty cerazette i moga przy nich byc krwawienia ale nad ranem mnie tak zalalo ze szok krwotok normalnie i brzuch mnie boliDe,slicznie wygladacie,a Ty wygladasz jak malolata Cytat:
Co do olejku to pilam o 22,kolo polnocy mnie przeczyscilo a potem zaczelo sie rozkrecac,nad ranem juz byly regularne skurcze a wieczorem dziecko na swiecie ale zanim wypilam to przez dwa tygodnie mialam skurcze przepowiadajace,rozwarcie na opuszek i czop odchodzil...gdyby nie olejek to mysle ze i tak po paru dniach byloby po wszystkim![]() Cytat:
Zenia,dzidzius slodki Tez mamy nowe fotki
|
|
|
#2963 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
lutein, spokojnie mozna mala tylko na sucho myc czyli gabeczka. Te pare dni nic jej sie nie stanie. A jak tam w ogole wasi TZci, pomagaja wam w codziennych obowiazkach z maluszkami? w przebieraniu, kapaniu, utulaniu gdy placze itp? |
||
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za to nosi, przytula i ogólnie jak jest w domu to głównie on się zajmuje małą, no ale żeby nie było tak fajnie to w domu jest tylko na sobotę/niedzielę lub tylko na niedzielę.Artystka - takie krwawienie raczej nie jest normalne De - nie fajne te twoje objawy ![]() Ja przy Kindze próbowałam ściągać laktatorem i też mi nic z tego nie wychodziło Maluszki wszystkie cuuuudne |
|
|
|
|
#2965 |
|
Dragonfly
|
moj tz tylko ja bierze czasem i nosi,ale cala reszte robie ja..W dodatku jakis wiesniak nagadal mojemu tztowi ze jego zona super sprzata,zajmuje sie dzieckiem,robi obiady..i ma na wszystko czas,wiec tz od kilku dni przychodzi z pracy i ma pretensje o to,ze brudno,ze to nie zrobione,jest przy tym bardzo chamski itp..Wiec Sylwester mialam do d...dzisiaj tez i choc tz posprzatal wszysko sam i udaje ze sie nic nie stalo-moja spakowana torba stoi w przedpokoju...I niewazne czy mam krwotok,czy ledwo stoje na nogach..on za dobrze mial ze mna,zamierzam zrobic z nim poprzadek
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
De, te objawy kojarzą mi się z anemią. Powinnaś morfologię zrobić
Przemęczenie też możliwe, ale lepiej sprawdzić. Mój mąż pomaga mi jeśli tylko jest w domu i ma trochę czasu. Często przewija małego, a przede wszystkim kąpiele to jego domena (uwierzycie, że ja się jeszcze nie odważyłam spróbować? ) no i cudownie potrafi go uspokoić np. w przypadku kolki. Ma więcej cierpliwości niż ja A mnie znowu pękał skóra na wardze sromowej, do krwi Zastanawiam się, czy to nie przez to, że ciągle chodzę w podpaskach, kurna, to już 5 tygodni
|
#2967 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!!!
Dziewczyny, odpowiadam, sorki nie wiem której więc będzie na domysł. Kąpiel- ja kąpię codziennie, mała bardzo to lubi, jak zrobi kupę (robi 1-2 dziennie a wielkie) to myje pupę w umywalce. Spacery- pediatra powiedziała mi że można do -5 i tego się trzymam. Sylwester- u nas bombowy! Dobrze, że babcia chętnie wzięła małą na noc to matka mogła dać w palnik...Wyspałam się! Cudowne uczucie! Artystka- Emi super podobna do tatusia, szkoda, że on taki głupi na razy jest, tak samo jak mój- dr jekil i mr hayd (czy jak to się pisze), mój to super tatus jest przy kimś, a jak jestesmy sami to czasami nie chce sie dupy ruszyc smoczek podac. Od świąt sielanka... Pełnia- ja prasuję TYLKO jak ma ktos przyjść itp a tak na codzień to nie. Dzieciaczki śliczne i cudowne! Mamy szczęście! Edytowane przez Beata_Batumi Czas edycji: 2011-01-01 o 16:45 |
|
|
|
#2968 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas kolejny trudny dzień. Hania nadal chora, już mi psychika siada. echh...
wszystkiego dobrego w Nowym Roku, przede wszystkim dużo zdrowia dla Was i dzieciaczkow
|
#2969 |
|
Wtajemniczenie
|
a my już codziennie na dworek wychodzimy
małą chociaż na taras wystawiam w wózku i śpi sobie ![]() kretencja jak słodko śpi de super fotki mały jak sobie śpiocha na Tobie naprawdę szybko doszłaś do siebie po ciąży może masz anemię ? przebadaj się kochana..artystka nie mogę się napatrzeć na Twoją kudłatke a tżtowi należy się lańsko a ta "żonę" to chyba się naoglądał facet w tv, bo wątpię żeby przy tak małym dziecku i po porodzie kobieta miała siłę wszystko robić :/moja przyszła teściowa ostatnio miała jakieś loty do tżta że na nic nie mamy czasu ;| ehh...szkoda gadać. Bardzo przykro mi się jednak zrobiło bo powiedziała wiele rzeczy... monana mój Tż obowiązkowo kąpie mała, potem ją pielęgnuję i ubiera, na codzień a teraz jak miał dużo czasu wolnego to wszystko robił, przebiera jak się zaleje lub zmienia pampersa i bierze ją do odbicia i usypia jak ja już nie mam sił hmm... czyli prawie wszystko :P oprócz cyca no ale to robi jak ma wolne, inaczej nie obciążam go tak bardzo.Piękne te nasze dzieciaczki wizażowe |
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
zaliczylismy dzis spacer
troche wialo ale i tak bylo warto bo mala spala teraz tez spi na klacie u mnie.artystka Twoja mala to slodki kudlacz! i mazadarty nosek hihih szkoda, ze z tz tak sie uklada. Gdyby moja mala spala jak powinna, to pewnie mialam bym wiecej czasu na obowiazki domowe, a tak... Moj maz bardzo pomaga, w domu robi w zasadzie wszystko, pilnuje bym pila wode, robi malej poranna toalete, przewija, wstaje w nocy jak marudzi. boje sie co bedzie jak wroci do pracy ![]() my po 00.00 poszlysmy spac, no prawie bo mala jak zwykle rozdarta... podalismy pozniej butle i jakos zasnela. czekam nza pediatre by ja zbadala i powiedziala co jej jest ze tak placze, spina sie i nie spi. aha podajemy tez sab simpleks, w koncu ladne baki puszcza. co do humany - szwagierka mi mowila, ze z pierwszym dzieckiem tez podawala humane i ona byla smaczna, jakby slodsza niz inne mleka. ale w trakcie stosowania, producent zmienil jakis skladnik w mleku i juz nie bylo smaczne az tak bardzo. Biegali po wszytskich sklepach zrobic zapas jeszcze starej wersji mleka heh. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

z przymrużeniem oka czytam takie rzeczy ale coś w tym jest

U nas znowu paskudnie, szaro i do tego mocno wieje, więc znowu nici ze spaceru 
Chyba kelnerzy mnie zamordują, jak się będę wypytywać o skład kazdego dania 

Wstyd, wstyd mi, ale jakoś nie umiemy się zmobilizować 
GRATLACJE !!!
. Jaś ma dziś 4 tyg i 1 dzień.

W pierwszych tygodniach maly tylko sie poruszyl a ja juz bylam na nogach. Od kilku dni nie moge sie zwlec z lozka, jak maly placze. Kreci mi sie czesto w glowie i dretwieja rece. I wiecznie chce mi sie spac. Chyba jestem przemeczona.
ale za to nosi, przytula i ogólnie jak jest w domu to głównie on się zajmuje małą, no ale żeby nie było tak fajnie to w domu jest tylko na sobotę/niedzielę lub tylko na niedzielę.
może masz anemię ?
przebadaj się kochana..
troche wialo ale i tak bylo warto bo mala spala