|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
. wcale twoj biust zle w niej nie wyglada, sukieneczka podkresla twoja szczuplosc. mi poszlo od razu w biust i wygladam masakrycznie grubo przez te piersi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
ale trochę się martwię, że mój taki mały i przez to z dzidziolem może być coś nie tak. Jednak w tym tygodniu wizyta to mam nadzieję, że będę spokojniejsza
|
|
#2733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to trzymam kciuki za wizyte |
|
|
|
|
#2734 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Ale mnie glod obudzil.... pospalabym jeszcze, no ale Male sie upomina i wyjscia nie ma Buleczki juz sa w piekarniku ![]() Andziotku wygladasz pieknie Ty to dopiero zgrabniacha jestes
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Zosia coś się przestawiła i wstaje teraz koło 9 ![]() (tyle ze wieczorem nie chce zasnąć) my wybieramy sie na obiad do centrum razem z babcią bo dzis wyjezdza ciekawe czy wsszystko dziś normlanie otwarte bo przez te nowe stawki vat to nic nie wiadomo dziękuję dziewczyny za miłe słówka (chyba codziennie będę fotki wstawiać żeby ktoś mnie podoceniał bo miło na serduszku się robi dzieki Wam Cytat:
![]() ale zaraziła się od teściowej która o wiele gorzej to przechodzi (miała gorączkę i nie miała siły na nic) dam jej coś wykrztuśnego bo się jej już odrywa i zobaczymy mam nadzieje ze niżej nie zejdzie to idę się szykować papa |
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2737 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny w nowym roku, pisalam wczoraj ale widze post gdzies zjadlo. U mnie strasznie zasypane ledwo z Tz dojechalismy do mnie wczoraj. Kurcze za tydzien slub, zeby juz tak nie sypalo. Bo niewiem co to bedzie. Jutro wybieram sie na badania glukoze itp.
Aga tez mam nisko brzuch i troche mnie to martwi.. Zytus Twoj brzucholek ogromniasty jak na ten tydzien, slodziak ![]() Andziot ty juz masz mega brzuszek, kurcze ja sie zaczynam przy was czuc tlusto... w odatku z malym brzuszkiem..
|
#2738 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
Ja wracam do swiata zywych dopiero dzisiaj bo wczoraj zostalismy u znajomych do pozniego wieczora, podczytalam was troche ale nie mialam juz sily pisac, poza tym w pierwszym dniu nowego roku musielismy sie poprztykac z TZ tem i spac z nerwow nei moglam..grr... mam nadzieje ze u was wszystko dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale poki co nie zapowiada sie zadne zwolnienei u mnie.... Cytat:
Jeju andziot! Ty mnie od chudzin nazywalas a sama jestes taka zgrabniacha ze cos neisamowitego!! Chudzinka z pieknym bebenkiem!! Pozazdroscic! i sukienka genialna i lezy slicznie! jeju jak pieknie wygladasz! ale ci pozazdroscilam ![]() Ja Asiu jak pisalam chodze, bo u nas nie tak latwo isc na zwolnienie, i raczej mi sie nei zapowiada, tu rzadko ktora ciezarna jest na zwolnieniu, chyba, ze wyladuje w spzitalu i ma zagrozona ciaze, ja w sumie chetnie popracuje, ale generalnie bol plecow daje mi sie we znaki od pracy siedzacej, wiec chcialabym pracowac mniej, ale nie jest to latwe ![]() i jak tam w ogole u was w ten nowy Rok piszcie co tam, bo sie stesknilam ![]() Aaaa zapomnialam, mialam wam wyslac moje ostatnie zakupy te co zrobilam w sylwestra, wieczorkiem wysle wam moze zdjecia bebenka mojego, ale po Andziotowym zdjeciu to sie wstydze;P 3.jpg4.jpg 5.jpg6.jpg 7.jpg8.jpg |
||||
|
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
Anula, ale slodkie ciuszki... tez bym juz po szalala z zakupami, ale narazie brak funduszy mi nie pozwala
moze jeszcze zdaze zanim synio zechce na swiat przyjsc.
|
#2740 | |||
|
Zadomowienie
|
czesc Kochane
jeszcze raz w tym nowym roku zycze Nam wszystkim spokojnego, terminowego i bezbolesnego rozwiazania, slicznych zdrowych bobaskow i czego kazda z osobna potrzebuje dziekuje za zyczenia ![]() Cytat:
uwielbiam takei klimaty![]() Cytat:
sukienka sliczna![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
anula, ale cudne ubranka, śliczna ta sukienka bombka
|
#2742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Na zwolnienie i to już
![]() ![]() Cytat:
|
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry mamusie
Zytus, Andziot brzucholki macie piękne i widac jak rosną, co to będzie z nami za parę tygodni ![]() Anula rozpieszczasz swoją Zosieńkę, śliczne ubranka I tak jak Moria pisze - wszystkie na zwolnienie , kiedy będziecie odpoczywac?
|
|
#2744 |
|
Wtajemniczenie
|
Anula kiecka wymiata!!!!!! Zosia to bedzie mala modnisia
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
dziekuje za sukienkowe komplementy ![]() Moria sukienka kupiona w Cubusie, jest taka seria Mohini tutaj, troszke drozsza, ale cudenka tam maja i akurat teraz byly na wyprzedazy ![]() Dziewczonka jak pisalam u mnie nie tak latwo ze zwolnieniem. Ja dzisiaj za to postanowilam sie wylegiwac w lozku ostatni dzien , co prawda powinnam posprzatac bo choinka sie sypie, balagan po swietach ale nei mam ani humoru ani sily.. |
|
|
|
#2746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Dzisiaj już lepiej
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka ty to lez koniecznie! dla ciebie balagan powinien nie istniec!
![]() ale ja czuje sie dobrze, nic mnie nie kluje ani nie boli a nie mam sily reka ani noga ruszyc, az mam wyrzuty sumienia, taka ladna pogoda, na spacer chociaz moglabym isc, ale nie mam sily, jakis depresyjny humor mnie lapie
|
|
|
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, jak tam w nowym roku?
mam problem. Kiedy mialyscie robiona ostatnio morfologie? bo ja 10.11 i moja hemoglobina wynosila 12,6 (norma od 12 do 16)... i zastanawiam sie czy nie mam juz anemii. Czuje sie kiepsko, nie mam apetytu, ciagle mam krew w nosie i strasznie ciezko mi sie odyycha...nie mam sily na nic ![]() 5stycznia ide do gina i musze z nia pogadac o tym. Bierzecie juz zelazo? jesli tak to jakie i czy jest na recepte. Nie mam pewnosci co do mojej gin skoro dala mi skierowanie tylko na glukoze a nie na morfologie
|
|
#2749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żelaza nie biorę. Może , dla spokoju wewnętrznego, zrób sobie morfologię prywatnie. U nas w laboratorium płacę bodajże 6 zł. My musimy z lekka posprzątać i jeszcze muszę biały obrus wyprasować, bo za godzinę rozpoczyna się kolęda w moim bloku. |
|
|
|
|
#2750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
Kasia skoro norma od 12-16 to sie w normie miescisz jeszcze ale mysle profilaktycznie powinnas jakies zelazo brac, ja w ciazy morfologie robilam raz, a teraz przy glukozie mam skierowanie na drugi raz. Ja Ci radze zrob sobie barszczk z burakow, z prawidziwych burakow to Ci moze poprawi hemoglobine.
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Dziewczyny, na jednej piersi na okolo brodawki robia mi sie czerwone rozzstepy, da sie to jakos zredukowac?
|
#2752 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamuśki
mam pytanko. Czy można w ciąży chodzić na basen ??---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
|
#2753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, no i najwazszniejsze uwielbia dzieci, przynajmniej ten nasz.W ogole dziekuje wszyskim za mile komentarze
|
|
|
|
|
#2754 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() hehe moj mi zlozyl : "najwazniejsze zeby zdrowe bylo" ![]() Cytat:
moj Tż tez chce psa jak male sie urodzi... nie wiem czy to wypali![]() Cytat:
brzuszek fajny i ja tez mam niskoCytat:
tez bym chyba nie wytrzymala gdybym takie ciuszki widziala![]() Cytat:
Cytat:
a smarowalas sie na roztepy?
|
|
|
#2755 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
slyszalam ze zelazo sie przepisuje od 11stu. Strasznie jestem ciekawa ile ja mam bo kiepsko sie czuje...
|
|
|
#2757 |
|
Wtajemniczenie
|
Można
|
|
#2758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Dzięki
|
|
#2759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja biore najczesciej wieczorem, bo jednak chyba lepiej sie wchlania, tak mowila lekarka![]() I co do ciuszkow Zosi, no powiem szczerze ciezko sie powstrzymac ![]() Cytat:
) i teraz tez lekarz kazal mi uwazac wiec nie chodze, ale jesli ty nic takiego nei mialas to basen jest jedna z najbardziej wskazanych aktywnosci fizycznych w czasie ciaze![]() jeju wykapalam sie i dalej mnie to slonce nie zaccheca do wyjscia na zewnatrz, jejuu co za len wstretny mnie zlapal...wstyd! |
||
|
|
|
#2760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie wyczytałam taką informację, że dziecko w 23 tyg. jest strasznym śpiochem, śpi ok.20 godzin na dobę Hmm to dziwne, bo moja niuńka cały czas mamusie napiernicza
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

ale Pani mnie zmusiła do przymierzenia 
.
Co to za rasa psa? Kompletnie się nie znam na psach ale ja bym się bała takiego 
Teraz zacznie mi się 21 tydz. a brzuchol chyba stoi w miejscu (widziałyście ostatnio że taki mały
)

dla brzusia i psinki, boski jest (i brzusio i piesek :brzydal)

02.08.2014