Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-02, 08:58   #2731
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
właśnie ja mam wrażenie że mam go bardzo nisko, z Zosią też miałam od samego poczatku nisko, nie wiem dlaczego u góry mi nie rośnie tak jak u Was...
wygląda jakby mi dzidzia zwisała w skórze na brzuchu

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

a sukienkę kupiłam za całe 45zl przez przypadek bo nie lubię takich dekoltów, bo moje małe cycuszki źle w takowych wyglądają ale Pani mnie zmusiła do przymierzenia
oj kochana, dla mnie żadna nie ma nisko brzusia, moj to absolutny rekord, mam brzydki, bo o ile blizna po cesarce mala i nie widoczna, to mam taka ochydna powyrostkowa, i tam skora rosciagnieta zrobila swoje wiec dopiero "kapiaco " to wyglada.

wcale twoj biust zle w niej nie wyglada, sukieneczka podkresla twoja szczuplosc. mi poszlo od razu w biust i wygladam masakrycznie grubo przez te piersi

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Fajny Co to za rasa psa? Kompletnie się nie znam na psach ale ja bym się bała takiego Nie śmiejcie się, bo ja się generalnie boję psów

hmm to czekam w takim razie Teraz zacznie mi się 21 tydz. a brzuchol chyba stoi w miejscu (widziałyście ostatnio że taki mały )

pięknie wyglądasz i piękna sukienka Gdzie kupiłaś?
monia to ty jestes tak samo jak ja, ja dzisiaj zaczynam 21tydz. wielkoscia brzusia sie nie przejmuj, bo to sprawa indywidualna, a po za tym ja wcale nie marze zeby miec ogromniasty i juz robie wielkie oczy z przerazeniem co to bedzie dalej.
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 09:14   #2732
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
monia to ty jestes tak samo jak ja, ja dzisiaj zaczynam 21tydz. wielkoscia brzusia sie nie przejmuj, bo to sprawa indywidualna, a po za tym ja wcale nie marze zeby miec ogromniasty i juz robie wielkie oczy z przerazeniem co to bedzie dalej.
Ja też jakoś specjalnie nie tęsknię za wielkim brzuchem ale trochę się martwię, że mój taki mały i przez to z dzidziolem może być coś nie tak. Jednak w tym tygodniu wizyta to mam nadzieję, że będę spokojniejsza
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 09:26   #2733
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też jakoś specjalnie nie tęsknię za wielkim brzuchem ale trochę się martwię, że mój taki mały i przez to z dzidziolem może być coś nie tak. Jednak w tym tygodniu wizyta to mam nadzieję, że będę spokojniejsza

to trzymam kciuki za wizyte,kiedy masz dokladnie? na pewno bedzie ok, ja w tym tyg bede biegac za badaniami, i nie wiem czy nie bede musiala isc z mlodym do lekarza bo znow ma kaszel, a kaszel u niego jak sie rozkreci to trzyma nawet 3 tyg
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 09:42   #2734
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Ale mnie glod obudzil.... pospalabym jeszcze, no ale Male sie upomina i wyjscia nie ma Buleczki juz sa w piekarniku

Andziotku wygladasz pieknie Ty to dopiero zgrabniacha jestes Idealna figura w ciazy
Stary 2011-01-02, 10:00   #2735
andziot
Zakorzenienie

Witam z rana
Zosia coś się przestawiła i wstaje teraz koło 9
(tyle ze wieczorem nie chce zasnąć)
my wybieramy sie na obiad do centrum razem z babcią bo dzis wyjezdza
ciekawe czy wsszystko dziś normlanie otwarte
bo przez te nowe stawki vat to nic nie wiadomo

dziękuję dziewczyny za miłe słówka
(chyba codziennie będę fotki wstawiać żeby ktoś mnie podoceniał bo miło na serduszku się robi dzieki Wam )

Cytat:
to trzymam kciuki za wizyte,kiedy masz dokladnie? na pewno bedzie ok, ja w tym tyg bede biegac za badaniami, i nie wiem czy nie bede musiala isc z mlodym do lekarza bo znow ma kaszel, a kaszel u niego jak sie rozkreci to trzyma nawet 3 tyg
moja Zocha też ma kaszel i to taki oskrzelowy sięjuż robi
ale zaraziła się od teściowej która o wiele gorzej to przechodzi (miała gorączkę i nie miała siły na nic)
dam jej coś wykrztuśnego bo się jej już odrywa i zobaczymy
mam nadzieje ze niżej nie zejdzie

to idę się szykować
papa

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 10:30   #2736
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za kciuki wizytę mam 6 i już się nie mogę doczekać
Stary 2011-01-02, 10:58   #2737
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Witam dziewczyny w nowym roku, pisalam wczoraj ale widze post gdzies zjadlo. U mnie strasznie zasypane ledwo z Tz dojechalismy do mnie wczoraj. Kurcze za tydzien slub, zeby juz tak nie sypalo. Bo niewiem co to bedzie. Jutro wybieram sie na badania glukoze itp.
Aga tez mam nisko brzuch i troche mnie to martwi..
Zytus Twoj brzucholek ogromniasty jak na ten tydzien, slodziak
Andziot ty juz masz mega brzuszek, kurcze ja sie zaczynam przy was czuc tlusto... w odatku z malym brzuszkiem..
Stary 2011-01-02, 11:03   #2738
anula_81
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
Ja wracam do swiata zywych dopiero dzisiaj bo wczoraj zostalismy u znajomych do pozniego wieczora, podczytalam was troche ale nie mialam juz sily pisac, poza tym w pierwszym dniu nowego roku musielismy sie poprztykac z TZ tem i spac z nerwow nei moglam..grr...
mam nadzieje ze u was wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ale mnie glod obudzil.... pospalabym jeszcze, no ale Male sie upomina i wyjscia nie ma Buleczki juz sa w piekarniku
oj kochana mnie tez budzi glod codziennie, dzisiaj wstawalam na raty, o 7 rano wstalam zjesc kawalek piernika apotem o 10tej platki na mleku, a teraz TZ zrobi porzadne sniadanie masakra! a kilogramy ida w gore...
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Jedliśmy dzisiaj na obiad, do tego jeszcze czerwona kapusta
Byliśmy po kościele u moich rodziców.
A na deser makowiec na kruchym cieście mojej mamy i kawusia.
Minęły 4 godziny, a ja jeszcze nic jadłam, bo tak się tam obżarłam

Ucięliśmy sobie z TŻ drzemkę Prawie 2 godziny. Lubię takie lenistwo. Trzeba korzystać, bo za 4 m-ce się skończy.
zgadzam sie z tym lenistwem, my chyba podziemy na spacer, ale poza tym kporzystamy z ostatniego dnia wolnego, bo jak urodzi sie dziecko to takiego lenistwa juz nie uswiadczymy
Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
ja tez sie nad tym zastanawiam, ale tż mi tłumaczy ze musze isc teraz na l4 aby soebie jeszcze troszke odpoczac, bo potem to juz trzeba sie przygotowywac do przyjecia małego szkaraba do domku .
pewnie tak, odpoczniesz, nabierzesz sil, choc ja sie troche boje u nas brac zwolnienie, (choc na razie nie mam na nei szans niestety) bo u nas macierzynski trwa rok(co prawda maz bierze 3 miesiace, ale i tak na prawie rok wypadasz z rynku pracy plus ewentualne zwolnienie przed-chyba ciezko wrocic potem do pracy..troche sie tego boje
Ale poki co nie zapowiada sie zadne zwolnienei u mnie....
Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
W końcu się zebrałam i zrobilam zdjęcie mojego bębenka 18+5
Niektórzy sa wpatrzeni w bębenek jak w obrazek
Jaki duuzyyyy!! sliczny!I ten psiak cuudowny po prostu!
Cytat:

ja też się pokażę
23tc
Jeju andziot! Ty mnie od chudzin nazywalas a sama jestes taka zgrabniacha ze cos neisamowitego!! Chudzinka z pieknym bebenkiem!! Pozazdroscic! i sukienka genialna i lezy slicznie! jeju jak pieknie wygladasz! ale ci pozazdroscilam
Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
A jak Wy? Chodzicie jeszcze do pracy?
Ja Asiu jak pisalam chodze, bo u nas nie tak latwo isc na zwolnienie, i raczej mi sie nei zapowiada, tu rzadko ktora ciezarna jest na zwolnieniu, chyba, ze wyladuje w spzitalu i ma zagrozona ciaze, ja w sumie chetnie popracuje, ale generalnie bol plecow daje mi sie we znaki od pracy siedzacej, wiec chcialabym pracowac mniej, ale nie jest to latwe

i jak tam w ogole u was w ten nowy Rok piszcie co tam, bo sie stesknilam

Aaaa zapomnialam, mialam wam wyslac moje ostatnie zakupy te co zrobilam w sylwestra, wieczorkiem wysle wam moze zdjecia bebenka mojego, ale po Andziotowym zdjeciu to sie wstydze;P
3.jpg4.jpg
5.jpg6.jpg
7.jpg8.jpg

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 11:13   #2739
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Anula, ale slodkie ciuszki... tez bym juz po szalala z zakupami, ale narazie brak funduszy mi nie pozwala moze jeszcze zdaze zanim synio zechce na swiat przyjsc.
Stary 2011-01-02, 11:29   #2740
violisia
Zadomowienie

czesc Kochane jeszcze raz w tym nowym roku zycze Nam wszystkim spokojnego, terminowego i bezbolesnego rozwiazania, slicznych zdrowych bobaskow i czego kazda z osobna potrzebuje

dziekuje za zyczenia

Cytat:
cudny brzucholek, i wogole masz sliczny wystroj mieszkania uwielbiam takei klimaty

Cytat:
dla brzusia i psinki, boski jest (i brzusio i piesek :brzydal)

ja też się pokażę
23tc
bombowy, a figurka super sukienka sliczna

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
Ja wracam do swiata zywych dopiero dzisiaj bo wczoraj zostalismy u znajomych do pozniego wieczora, podczytalam was troche ale nie mialam juz sily pisac, poza tym w pierwszym dniu nowego roku musielismy sie poprztykac z TZ tem i spac z nerwow nei moglam..grr...
mam nadzieje ze u was wszystko dobrze

zgadzam sie z tym lenistwem, my chyba podziemy na spacer, ale poza tym kporzystamy z ostatniego dnia wolnego, bo jak urodzi sie dziecko to takiego lenistwa juz nie uswiadczymy

pewnie tak, odpoczniesz, nabierzesz sil, choc ja sie troche boje u nas brac zwolnienie, (choc na razie nie mam na nei szans niestety) bo u nas macierzynski trwa rok(co prawda maz bierze 3 miesiace, ale i tak na prawie rok wypadasz z rynku pracy plus ewentualne zwolnienie przed-chyba ciezko wrocic potem do pracy..troche sie tego boje
Ale poki co nie zapowiada sie zadne zwolnienei u mnie....

Jaki duuzyyyy!! sliczny!I ten psiak cuudowny po prostu!

Jeju andziot! Ty mnie od chudzin nazywalas a sama jestes taka zgrabniacha ze cos neisamowitego!! Chudzinka z pieknym bebenkiem!! Pozazdroscic! i sukienka genialna i lezy slicznie! jeju jak pieknie wygladasz! ale ci pozazdroscilam

Ja Asiu jak pisalam chodze, bo u nas nie tak latwo isc na zwolnienie, i raczej mi sie nei zapowiada, tu rzadko ktora ciezarna jest na zwolnieniu, chyba, ze wyladuje w spzitalu i ma zagrozona ciaze, ja w sumie chetnie popracuje, ale generalnie bol plecow daje mi sie we znaki od pracy siedzacej, wiec chcialabym pracowac mniej, ale nie jest to latwe

i jak tam w ogole u was w ten nowy Rok piszcie co tam, bo sie stesknilam

Aaaa zapomnialam, mialam wam wyslac moje ostatnie zakupy te co zrobilam w sylwestra, wieczorkiem wysle wam moze zdjecia bebenka mojego, ale po Andziotowym zdjeciu to sie wstydze;P
Załącznik 3638144Załącznik 3638145
Załącznik 3638146Załącznik 3638147
Załącznik 3638148Załącznik 3638149
ale cudne, slodki ten sweterek
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 11:33   #2741
MoniaK
Zakorzenienie

anula, ale cudne ubranka, śliczna ta sukienka bombka
Stary 2011-01-02, 12:01   #2742
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:

od poniedziałku wracam do pracy więc znów mniej czasu będę miała
Na zwolnienie i to już

Cytat:
Aaaa zapomnialam, mialam wam wyslac moje ostatnie zakupy te co zrobilam w sylwestra
anula śliczne ciuszki a w sukience jestem totalnie zakochana! Zdradzisz jaka to firma, może znajdę u nas

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 12:23   #2743
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dzien Dobry mamusie

Zytus, Andziot brzucholki macie piękne i widac jak rosną, co to będzie z nami za parę tygodni

Anula rozpieszczasz swoją Zosieńkę, śliczne ubranka
I tak jak Moria pisze - wszystkie na zwolnienie , kiedy będziecie odpoczywac?
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 12:25   #2744
Paulizia
Wtajemniczenie

Anula kiecka wymiata!!!!!! Zosia to bedzie mala modnisia
Stary 2011-01-02, 12:26   #2745
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane!
dziekuje za sukienkowe komplementy
Moria sukienka kupiona w Cubusie, jest taka seria Mohini tutaj, troszke drozsza, ale cudenka tam maja i akurat teraz byly na wyprzedazy
Dziewczonka jak pisalam u mnie nie tak latwo ze zwolnieniem.
Ja dzisiaj za to postanowilam sie wylegiwac w lozku ostatni dzien , co prawda powinnam posprzatac bo choinka sie sypie, balagan po swietach ale nei mam ani humoru ani sily..

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-02, 12:30   #2746
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
hej kochane!
dziekuje za sukienkowe komplementy
Moria sukienka kupiona w Cubusie, jest taka seria Mohini tutaj, troszke drozsza, ale cudenka tam maja i akurat teraz byly na wyprzedazy
Dziewczonka jak pisalam u mnie nie tak latwo ze zwolnieniem.
Ja dzisiaj za to postanowilam sie wylegiwac w lozku ostatni dzien , co prawda powinnam posprzatac bo choinka sie sypie, balagan po swietach ale nei mam ani humoru ani sily..
U mnie to samo Anula, bałagan okropny, a ja leżę i nie zamierzam nic robic. Przez cały weekend mam okropne kłucia w macicy i w pochwie i częste skurcze, więc wolę leżec i odpoczywac . Dzisiaj już lepiej
Stary 2011-01-02, 12:32   #2747
anula_81
Zakorzenienie

Dziewczonka ty to lez koniecznie! dla ciebie balagan powinien nie istniec!
ale ja czuje sie dobrze, nic mnie nie kluje ani nie boli a nie mam sily reka ani noga ruszyc, az mam wyrzuty sumienia, taka ladna pogoda, na spacer chociaz moglabym isc, ale nie mam sily, jakis depresyjny humor mnie lapie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-02, 12:48   #2748
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

hej dziewczyny, jak tam w nowym roku?

mam problem. Kiedy mialyscie robiona ostatnio morfologie? bo ja 10.11 i moja hemoglobina wynosila 12,6 (norma od 12 do 16)... i zastanawiam sie czy nie mam juz anemii. Czuje sie kiepsko, nie mam apetytu, ciagle mam krew w nosie i strasznie ciezko mi sie odyycha...nie mam sily na nic

5stycznia ide do gina i musze z nia pogadac o tym. Bierzecie juz zelazo? jesli tak to jakie i czy jest na recepte. Nie mam pewnosci co do mojej gin skoro dala mi skierowanie tylko na glukoze a nie na morfologie
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 12:56   #2749
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

mam problem. Kiedy mialyscie robiona ostatnio morfologie? bo ja 10.11 i moja hemoglobina wynosila 12,6 (norma od 12 do 16)... i zastanawiam sie czy nie mam juz anemii. Czuje sie kiepsko, nie mam apetytu, ciagle mam krew w nosie i strasznie ciezko mi sie odyycha...nie mam sily na nic

5stycznia ide do gina i musze z nia pogadac o tym. Bierzecie juz zelazo? jesli tak to jakie i czy jest na recepte. Nie mam pewnosci co do mojej gin skoro dala mi skierowanie tylko na glukoze a nie na morfologie
Ja robię morfologię co 6 tygodni. Na razie mam wyniki lekko anemiczne, ale ponoć jeszcze w normie.
Żelaza nie biorę.
Może , dla spokoju wewnętrznego, zrób sobie morfologię prywatnie.
U nas w laboratorium płacę bodajże 6 zł.

My musimy z lekka posprzątać i jeszcze muszę biały obrus wyprasować, bo za godzinę rozpoczyna się kolęda w moim bloku.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 13:01   #2750
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:

Kasiu to może zrób sobie morfologię prywatnie - kosztuje ok. 8zł, a będziesz pewniejsza
Stary 2011-01-02, 13:15   #2751
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Kasia skoro norma od 12-16 to sie w normie miescisz jeszcze ale mysle profilaktycznie powinnas jakies zelazo brac, ja w ciazy morfologie robilam raz, a teraz przy glukozie mam skierowanie na drugi raz. Ja Ci radze zrob sobie barszczk z burakow, z prawidziwych burakow to Ci moze poprawi hemoglobine.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Dziewczyny, na jednej piersi na okolo brodawki robia mi sie czerwone rozzstepy, da sie to jakos zredukowac?
Stary 2011-01-02, 13:26   #2752
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Witam Mamuśki mam pytanko. Czy można w ciąży chodzić na basen ??

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:

Ja miałam morfologie jak leżałam w szpitalu teraz ostatnio. Wynik mam 7.7 i lekarz mi zapisał żelazo Sorbifer Durules. I mam aniemię. Mam nadzieję, że to dzidziolkowi nie zaszkodzi
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 13:31   #2753
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Fajny Co to za rasa psa? Kompletnie się nie znam na psach ale ja bym się bała takiego Nie śmiejcie się, bo ja się generalnie boję psów
MoniaK to bullterier, wbrew pozorom piesek łagodny jak baranek, no i najwazszniejsze uwielbia dzieci, przynajmniej ten nasz.
W ogole dziekuje wszyskim za mile komentarze
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 13:31   #2754
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
ale Ty w ciąży masz chyba taryfę ulgową i nie musisz się wcześnie zrywać Kasia kochana, chyba za mocno się przejmujesz wszystkimi dookoła
Mój małż w policji i dziś ma nockę
na szczescie udalo mi sie zostac u siebie w domku. Przyjechal kolega z dziewczyna i ok.2 poszlismy spac...ale Tż nie jest w ogole zadowolony z tego sylwka...

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny
My dzis zaczybamy 24 tydzien, oto moj maly brzucholek.
wiesz ze moj stoi w miejscu, chyba przez ten brak apetytu i tez mi sie juz maly wydaje... twoj mi sie podoba i na pewno jeszcze nam podskocza

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

24Kasia86 strasznie Ci wspolczuje z tym sylwestrem Ja swojemu zapowiedzialam, ze nigdzie nie ide i jednego sylwestra mozna sobie odpuscic. On mnie caly czas namawia, ale ja twardo na nie, bo to chodzi o dobro dziecka. Nie bede siedziec w zadymionych pomieszczeniach i sie wkurzac na pijakow Wole sobie wypoczaa i pospac Masz racje, ze nikt nas nie rozumie. Tym bardziej faceci. To egoisci sa, a ja nie zamierzam ulegac. Chce isc to niech sobie idzie sam. Beze mnie
chyba nie pisalas, udalo ci sie zostac w domku??

Cytat:
życzenia mojego mężula do mnie o 24:
"byle więcej i zdrowe"
hehe moj mi zlozyl : "najwazniejsze zeby zdrowe bylo"

Cytat:
ladny brzuszek, super mieszkanko i fajniusi piesio moj Tż tez chce psa jak male sie urodzi... nie wiem czy to wypali

Cytat:
dla brzusia i psinki, boski jest (i brzusio i piesek :brzydal)

ja też się pokażę
23tc
kiecke to masz genialna brzuszek fajny i ja tez mam nisko

Cytat:
Załącznik 3638144Załącznik 3638145
Załącznik 3638146Załącznik 3638147
Załącznik 3638148Załącznik 3638149
zgadzam sie z dziewczynami, Zosie rozpieszczasz tez bym chyba nie wytrzymala gdybym takie ciuszki widziala

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Ja robię morfologię co 6 tygodni. Na razie mam wyniki lekko anemiczne, ale ponoć jeszcze w normie.
Żelaza nie biorę.
Może , dla spokoju wewnętrznego, zrób sobie morfologię prywatnie.
U nas w laboratorium płacę bodajże 6 zł.

My musimy z lekka posprzątać i jeszcze muszę biały obrus wyprasować, bo za godzinę rozpoczyna się kolęda w moim bloku.
u mnie 10zl to nie ma znaczenia dla mnie, tylko jestem zla ze mialam skierowanie na glukoze a myslalam ze na morfo tez...

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Kasia skoro norma od 12-16 to sie w normie miescisz jeszcze ale mysle profilaktycznie powinnas jakies zelazo brac, ja w ciazy morfologie robilam raz, a teraz przy glukozie mam skierowanie na drugi raz. Ja Ci radze zrob sobie barszczk z burakow, z prawidziwych burakow to Ci moze poprawi hemoglobine.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Dziewczyny, na jednej piersi na okolo brodawki robia mi sie czerwone rozzstepy, da sie to jakos zredukowac?
kochana tak 12,6 ale 10 listopada... 2 miechy temu... teraz 5ego ide do gina i musze jej o tym powiedziec.

a smarowalas sie na roztepy?
Nikosia

Stary 2011-01-02, 13:34   #2755
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Na zwolnienie i to już
Biore sobie Twoją rade do serca i juz niedluga zamierzam lezec do gory brzuchem
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 13:35   #2756
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Ja miałam morfologie jak leżałam w szpitalu teraz ostatnio. Wynik mam 7.7 i lekarz mi zapisał żelazo Sorbifer Durules. I mam aniemię. Mam nadzieję, że to dzidziolkowi nie zaszkodzi
raczej anemia zaszkodzi a nie branie zelaza 7,7 to malo...
slyszalam ze zelazo sie przepisuje od 11stu. Strasznie jestem ciekawa ile ja mam bo kiepsko sie czuje...
Nikosia

Stary 2011-01-02, 13:36   #2757
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Można , jeżeli nie masz nawracających zapaleń pochwy lub pęcherza, wtedy bym nie ryzykowała.
Stary 2011-01-02, 13:39   #2758
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Można , jeżeli nie masz nawracających zapaleń pochwy lub pęcherza, wtedy bym nie ryzykowała.
Nie miałam jeszcze żadnych zapaleń ani pęcherza ani pochwy. Czyli żadnych przeciwwskazań nie ma . Dzięki
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 13:56   #2759
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:

Kasiu kochana ja od poczatku ciazy mialam niskie zelazo, ok 11-12 stu i od poczatku biore zelazo, mozna kupic bez recepty w kazdej aptece, z pewnoscia nie zaszkodzi a moze pomoc ja biore najczesciej wieczorem, bo jednak chyba lepiej sie wchlania, tak mowila lekarka
I co do ciuszkow Zosi, no powiem szczerze ciezko sie powstrzymac
Cytat:
Nie miałam jeszcze żadnych zapaleń ani pęcherza ani pochwy. Czyli żadnych przeciwwskazań nie ma . Dzięki
kochana basen jest nazwet zalecany w ciazy! ja uwielbiam basen ale niestety po poronieniu w styczniu mialam straszne infekcje pochwy i mialam zakaz chodzenia na basen(bardzo mi brakuje basenu...) i teraz tez lekarz kazal mi uwazac wiec nie chodze, ale jesli ty nic takiego nei mialas to basen jest jedna z najbardziej wskazanych aktywnosci fizycznych w czasie ciaze

jeju wykapalam sie i dalej mnie to slonce nie zaccheca do wyjscia na zewnatrz, jejuu co za len wstretny mnie zlapal...wstyd!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-02, 14:06   #2760
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiu kochana ja od poczatku ciazy mialam niskie zelazo, ok 11-12 stu i od poczatku biore zelazo, mozna kupic bez recepty w kazdej aptece, z pewnoscia nie zaszkodzi a moze pomoc ja biore najczesciej wieczorem, bo jednak chyba lepiej sie wchlania, tak mowila lekarka
I co do ciuszkow Zosi, no powiem szczerze ciezko sie powstrzymac

kochana basen jest nazwet zalecany w ciazy! ja uwielbiam basen ale niestety po poronieniu w styczniu mialam straszne infekcje pochwy i mialam zakaz chodzenia na basen(bardzo mi brakuje basenu...) i teraz tez lekarz kazal mi uwazac wiec nie chodze, ale jesli ty nic takiego nei mialas to basen jest jedna z najbardziej wskazanych aktywnosci fizycznych w czasie ciaze

jeju wykapalam sie i dalej mnie to slonce nie zaccheca do wyjscia na zewnatrz, jejuu co za len wstretny mnie zlapal...wstyd!
Anula jutro w drodze do pracy zaczerpniesz świeżego powietrza

Właśnie wyczytałam taką informację, że dziecko w 23 tyg. jest strasznym śpiochem, śpi ok.20 godzin na dobę Hmm to dziwne, bo moja niuńka cały czas mamusie napiernicza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości