|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
aneczka zagłosowałam dzisiaj na Maciusia i jeszcze głos zaliczyli
|
#4322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
je też
już nie wiem o co tam chodzi ale tu cicho no nie moge uwierzyć my po kapieli teraz ogladamy bajeczkę mam nadzieje za Maciej szybko zaśnie A nie pisałam jeszcze o nocy tak się martwiłam że moje dziecie obudzi się przez te petardy ale miło mnie zaskoczył spał jak suseł ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- też jestem ciekawa co u niej i malutkiej może ktoś wie ?---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Nina ma 38.8 stopni;/,a jeszcze godzinę temu było 36;/ na razie śpi
Aneczka trzeba głosować dalej-zobaczymy
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-01-01 o 19:59 |
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym roku
Na początek zdrówka życzę wszystkim chorym dzieciaczkom co za jakiś wirus paskudny , mam nadzieję że szybko wydobrzeją. No ja wczoraj nie czekałam do północy , ani tż on zasnał pierwszy i ja tez sie położyłam i niestety petardy mnie zbudziły a mój Miko ani nawet nie drgnął a walili nam pod samymi oknami spał jak kamień.
|
|
|
|
#4325 |
|
Raczkowanie
|
u nas temperatura spadła do 37 stopni. Na razie nic Małej nie podaje. Ślini się tak że aż krople spadają na podłogę, do buzi nie da sobie luknąc, więc nie wiem co jest powodem. Kupek dzisiaj było łącznie z 5-6 ale nie duże,
Anakazar trzymam kciukasy żeby temperatura spadła. Dużo zdrowia dla Naszych chorych maluszków i żeby nocki ładnie przespały... Aneczka ja też jeszcze zagłosowałam. Mój tż zrobił mi dzisiaj niespodziankę, umył talerze (on tego nigdy nie robi) dwie komory plus jeszcze na blacie się poskładały, ja nie miałam kiedy bo zajmowałam się Małą a On tak sam od siebie je umył. Spokojnej nocki
|
#4326 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wśród żywych
Na początek: WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE I NAJPIĘKNIEJSZE W TYM 2011 ROKU POCIECHY Z DZIECIAKÓW I TŻTÓW ![]() Ja powoli powracam do zdrowia ... miałam mega grypę i myślalam że umrę Marci ma się już dobrze, choć kontynuujemy branie antybiotyku.Dzisiaj powróciliśmy do wawy i mój syn jest nie do poznania!! Siada, podciąga się, robi kosi kosi Mąż już na sam dół łóżeczko Mu obniżył bo jak wstaje to normalnie przechyliłby się i by wypadł - jak do szwagierka powiedziała dłuższego dziecka nigdy nie widziała (listonosz wysoki facet i płakał 4 razy a mój ani razu - po mamusi twardziel ![]() anakazar dzięki za kaskę , a jak ciuszki?? Mogą być?? P0P co u Dyziulkowej Oliweczki?? Mamma mia, ja Was nigdy nie nadrobię - ale naskrobałyście!!
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka Ty podawałaś przepis na chlebek? Mogłabyś napisać jeszcze raz? Zrobiłam jakiś z neta i mi w środku się nie upiekł;/
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Joł
Witam w nowym roku , nawet nie miałam kiedy wczesniej napisać , moja przyjaciółka z dzieciakami pojechała dziś dopiero koło 20stej . Szymek miała radoche bo było dużo dzieci - w sumie 6 szt . wytrzymał do 1wszej a dziś wstał o 9 i poleciał dziewczyny budzić że chce się bawić . teraz już wszystko padło i ja też zaraz idę kimać bo padam na pysk , ale ogólnie impra bardzo udana To do juterka kliknę coś jak się wyśpie
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Sara nie zawsze trzeba się stosować ściśle do czasu pieczenia dużo zalezy od typu mąki , od piekarnika , trzeba chleb odwrócić i postukać w spód jeśli wyda głuchy dźwięk to w środku powinien być dobry.
Już dosyć mam tych świąt przeciez to skisnąć można , a jeszcze na 3 króli ma być wolne??? dobrze usłyszałam? powariowali chyba całkiem |
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cholewcia oby nie rosła temperatura
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Ale rok chorobami się zaczął. Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia dla wszystkich chorych maluszków.
Wiecie ja będę zawsze bardzo dodrze wspominał ten rok 2010 - był to cały (pierwszy!!!) rok spędzony z moi dzieckiem. Dużo się w moim życiu zmieniło - JA się zmieniłam. Był to naprawdę dobry dla mnie rok. WYJĄTKOWY.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-01-01 o 22:00 |
|
|
|
#4332 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() na początku Szczęśliwości życzę w Nowym Roku!!! od świąt próbuję was nadrobić, ale mam takie zaległości, że nie dam rady ![]() dzieciaczki nam się pochorowały, trzymam kciuki, alby szybko przeszło. P0P mnie nawet ominęły Oliwki urodzinki Megi Igorkowi grauluję pierwszego ząbka!!! ![]() klaski :Anakazar brawa Niny za pierwsze kroczki ![]() ![]() Darusia trzymam kciuki za wasze mieszkanie ![]() ty pytałaś o te nakrętki od napoi kiedyś tam, my je zbieramy od jakiegoś czasu, w sumie tzta siostra kazała nam je zbierać, ale nie wiem czy na kogoś konkretnego czy jak, zapytam ją i dam znać, bo może będę mogła je tobie przekazać ![]() tyle co pamiętam... Amelka jeszcze nie chodzi, w ogóle nie umie stawiać kroków do przodu, na razie jest poczatkująca w przesuwaniu się przy meblach, neurolog nam kiedyś mówiła, że ważna jest aby najpierw dziecko chodziło bokiem właśnie, bo niby się płaskostopie nie robi czy coś takiego... no ale dzieciaczki i tak robią co chcą my na Sylwestra byliśmy na domówce w Łodzi, robiłam za kierowcę, bo chciałam mieć pewność powrotu do domu, wróciliśmy o 6 rano, w drodze powrotnej walczyłam ze snem... po trochu, ale już odespałam zeszłą noc, dzięki ci boże za tak cudną mamę jak moja
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!!!
Dziewczyny Wszytskiego co najlepsze, najpiekniejsze! Najtrwalsze!!! by każdy dzień przynosił piekne chwile,abysmy sie codziennie usmiechały, oby nigdy nie zabrakło na wiary we własne siły!! Wszystkie chwalicie sie sukcesami dzieci!! -bravo za pierwszy ząbek!!!! - za pierwsze kroczki itd !!!!!!!!! ja sie "chwalę" pierwszy raz od 20 czerwca 2009 nroku wczoraj ok godz. 19 nawiedziła mnie @ !!!!! Dzis mnie napiernicza taaaaak jajnik!! a tomek tylko skwitował - przesrane nie??!!.. no ![]() Było fajnie u znajomych, a T. o 6 z kolega ruszyli na ryby bo dzis otwarcie sezonu. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Darusiaaa ty zbierasz nakretki??? bo moge ci wysłac mam ich troszke? a jak to działa wytłumaczy ktos?
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia my to mamy przesrane od zarania dziejów
![]() A z tymi nakrętkami to chyba chodzi o to że firmy które przetwarzają plastik płacą za te nakrętki jako surowiec wtórny , coś na zasadzie skupu złomu chyba Niedaleko nas jest właśnie dziewczynka która miała operację za nakrętki szkoły jej nazbierały 25 ton, i dalej zbieramy bo jeszcze jedna ją czeka. Jak to do cholery jest że ludzie muszą sami kołować pieniądze na leczenia , operację ____________________ Krótko podsumuję rok , dla mnie był też dobry i szczęśliwy , podobnie jak Ty P0P się zmieniałam i moje życie się zmieniło , zwolniło chociaż nie mam na nic czasu co za ironia przez tego małego szkraba.Pewnie wszystkie się zmieniłyśmy i mamy życie wywrócone do góry nogami, pozytywnie oczywiście. Idę spać ,dobranoc , cichej i spokojnej nocki , bezgorączkowej . |
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczor-dobra noc:P jak kto woli
![]() mala spi jak susełek , my a 14 poszlismy a obiadek posiedzielismy kolo 17:30 w domu bylismy mala pospala do 18:30 . poświrowala i kolo 22 padla i tak kimai bedzie tak pewnie do rana. Jak szukalismy wczesniej mieszkania pod mieszkaiem babci tz mialo byc do wynajecia za jakis czas( na bank taniej niz 800) pytal sie gosc babci michala czy wnuk szuka na co ona ze nie, jutro tz mama ma isc go odwiedzic(podobno wie gdzie mieszka bo sie troche znaja) zobaczymy. Weszla chrzestna mlodej z facetem i dopiero poszli, napilismy sie za nowy rok po lampce szampana, chlopaki 0,7 i tz kima, ostatnio wodke nie pamietam kiedy pil:P minka ok dzieki-fajnie, ze sie odezwalas.Zdrowka zycze, brawa dla dzieciakow za postepy i za pierwsze i nie pierwsze ząbki. Dobranoc
|
|
#4336 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Wzystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Dawno Was nie odwiedzałam wiec chociaż dzisiaj na wchwilke wpadłam zeby życzenia złożyć. U nas ogólnie wszystko oki. Bliźniaki rosna i rozrabiają. Basia sobie super radzi w chdzeniu przy meblach i okładaniu klockami Antosia. Skubana wiecznie w koncie siedzi hehe bo non stop Antkowi dokucza. Robi Kosi Kosi i papa, jak chwile spuszcze ją z oczu to zarz pędzi na schody więc bramki obowiązkowo założone. Z Antosiem wciaż mamy rehabilitacje. Jest juz lepiej ale jeszcze nie raczkuje więc jeszcze trochę to potrwa. Też zaczął robić już papa, a ajego ulubioną zabawą jest wrzucanie klocków do żyrafki fishera i wkładanie kułek na misiaka. Walczymy ciagle z napięciem, chwilami juz łapię doła ale jakos staram sie trzymać i ćwiczymy dalej. To w skrócie co u nas. nie jestem na bierząco z tym co się u Was dzieje ale wierzę że jest wszystko oki i Wasze pociechy też super sie rozwijają. AAAAAAAA zapmniałabym od jutra wracam do pracy buuu Masakra bedzie Pocdrawiam Was cieplutko Edytowane przez izaizula Czas edycji: 2011-01-02 o 09:04 |
|
|
|
#4337 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My już wstaliśmy, tż zabawia małego garnuszkiem a ja szybko napiszę, przelecę allegro i idę się szykować...dziś znowu do teściów na obiad, więc trzeba się wypindrzyć, coby tamta flądra (bratowa) jeszcze bardziej zazdrościła kurcze, u nas odwilż - wszystko pływa, ciapa jak nie wiem a do tego wiatr straszny
|
|
#4338 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
![]() Ubranka wszystkie śliczne i dobrze,że mi kupiłaś,bo tak nic bym nie miała.Ja się martwiłam czy kasa doszła ![]() Nie wiem co to za cholerstwo o 6 rano nam wstała mała i kupsztala luznego miała i aż 39.3 gorączki.Daliśmy leki,okłady na kark i czoło,piciu i spadła do 37,ale cały czas się utrzymuje w granicach 37-38![]() Cytat:
I ja to nie wiem jak Ty dzielna kobieto dajesz sobie radę z taką dwójką ja przy jednej czasami wysiadam
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
madziwia poprosze jesli moza
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj dopiero wstalam, tz siedzial z mala i chyba spalam za dlugo bo jeszcze ziewam.
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Baobabku , no tak nie pomyślałam o was pracujących , wy się cieszycie jak wolne. Ja po prostu nie nawidzę siedzieć na dupie i nic nie robić , chociaz teraz to i tak nie ma za dużo roboty koło domu, wysypuje tylko jedzenie ptakom w karmniku i robię czasem przerembel na stawie. Ogólnie to już mam dosyć zimy bo już bym cos w ogrodzie porobiła |
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!
Michalinka własnie wysysa z siatki mandarynki.. uwielbia je!!! PS. jak wy myjecie te siatki? bo po bananie to mi to schodzi n10 minut!!! ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- A wczoraj zapomniałam sie pochwalic: moje Słoneczko skończyło w Nowy Rok 9 miesięcy!!!!
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
do miss to mi daleko
Cytat:
z okazji 9 m-cy
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Misiek też lubi mandarynki, inne owoce są beee. A z tymi cytrusami to można już tak bez obaw dawać? No i my zaliczyliśmy upadek z łóżka tzn Michaś. A już myślałam że się uda to ominąć. Z tym że to nie moja wina (chociaż poniekąd moja Misiek popłakał, dostał cycusia i śpi. Oby mu nic nie było
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Minka - fajnie że znalazłaś w koncu czas na odwiedzenie nas . IzaIZula - a Ciebie to już wieki całe tutaj nie było. I też wstaw zdjęcia swoich maluchów. Współczuję powrotu do pracy. Napawdę fajnie że się odezwałyście
|
#4347 |
|
Wtajemniczenie
|
anakazar to cieszę się że się podobają i polecam się na przyszłość
![]() baobabku niby dzieci karmione piersią rzadziej zapadają na zapalenie ucha a tu proszę ... ale to przez to że Marcel drze się w niebogłosy w aucie a w wigilię Go przewoziliśmy i tak w kółko się darł i na dwór go wyjmowaliśmy a ja to już inna historia jestem chuda i blada (skutki karmienia, a do tego zawsze byłam szczuplakiem) i każdy mi w kółko mówi "Boże jaka Ty chuda" już mnie ku*** bierze od tego tekstu i ostatnio teściowi się oberwało bo już nie wytrzymałam iza super że się odezwałaś, napisz częściej co u Was Twoje dzieci - cała trójka - przepiękne!! A Ty mamuśka!! Normalnie wierzyć się nie chce patrząc na Twoją figurę że Ty całkiem niedawno M2 byłaś Antoś na pewno wyjdzie na prostą ![]() Laski o co chodzi z siateczkami o których piszecie, ja pierwsze słysze (wiem wiem, cicho ciemna jestem ) dla Misi za 9 miesięcy ![]() Ciekawe co u naszej drugiej podwójnej mamci martuko oraz Jej Asi i Wojtusia może Im smska skrobniemy? Napisałam
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-01-02 o 11:35 |
|
|
|
#4348 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w Nowym 2011 roku
![]() zaraz Was poczytam,tylko mam kilka pytań jak długo może się utrzymywać taki katar kluchowy? jakie krople uzywałyście-osivin? nam przepisała otrivin ale on jest od 2 rż no i coś mi pokasłuje znowu nie wiem czy to przez ten katar odkasłuje czy coś mu się rzuciło ![]() jak możecie to napiszcie mniej więcej jakie leki używałyście przy przeziębieniu Anakazar właśnie czytam,że Ninka tez chora a ten cebion to jest na receptę?może powinnam włączyc witaminkę c Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-01-02 o 11:34 |
|
|
|
#4349 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka daj Danielkowi cebion multi i odciągajcie te gluty z wodą morską ... biedne te dzieciaki
Cebion nie jest na receptę
|
#4350 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nasze dzieci szybko dorastają ![]() Cytat:
Danielek przespał całą noca ja się taaak ubawiłam,tylko wczoraj była masakra,tańczyliśmy całą noc i mam zakwasy jak po ciężkim fitnesie ![]() ogólnie się wybawiłam za cały rok,piłam żubrówke której nie tknę chyba przez kolejny rok ![]() Cytat:
a ten cebion długo się podaje? od fridy to już się broni rękoma i nogami tak ma dosyć |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

już nie wiem o co tam chodzi
mam nadzieje za Maciej szybko zaśnie 
może ktoś wie ?
beda czarno fioletowe, ciekawe jak wyjdzie, może zrobię fotkę przed i po, to wam wstawie.
a mój Miko ani nawet nie drgnął a walili nam pod samymi oknami spał jak kamień.

Na początek: WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE I NAJPIĘKNIEJSZE W TYM 2011 ROKU
Marci ma się już dobrze, choć kontynuujemy branie antybiotyku.

klaski :