Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-01, 18:14   #4321
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

aneczka zagłosowałam dzisiaj na Maciusia i jeszcze głos zaliczyli

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 19:20   #4322
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
aneczka zagłosowałam dzisiaj na Maciusia i jeszcze głos zaliczyli
je też już nie wiem o co tam chodzi

ale tu cicho no nie moge uwierzyć

my po kapieli teraz ogladamy bajeczkę mam nadzieje za Maciej szybko zaśnie

A nie pisałam jeszcze o nocy tak się martwiłam że moje dziecie obudzi się przez te petardy ale miło mnie zaskoczył spał jak suseł

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
no to mamy anakazar podobnie, wymioty, masa kupek, i tempu nas choć tyle lepiej że temp już nie ma. ale doszło następne ma bardzo jasno żółte kupkia w necie piszą że to od niewydolności wątrobymam nadzieję że tylko dwie takie, a reszta już będzie normalna. a tak się wyspalam że teraz zoombe ze mnie
o kurde dużo zdrówka oby szybko przeszło

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
A wiadomo co z ukryciorkiem?
też jestem ciekawa co u niej i malutkiej może ktoś wie ?

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mojej córeczce chrzestnej idę rzęsy robić beda czarno fioletowe, ciekawe jak wyjdzie, może zrobię fotkę przed i po, to wam wstawie.
jestem za
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 19:53   #4323
anakazar
Zakorzenienie

Nina ma 38.8 stopni;/,a jeszcze godzinę temu było 36;/ na razie śpi

Aneczka trzeba głosować dalej-zobaczymy

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-01-01 o 19:59
Stary 2011-01-01, 20:27   #4324
libra777
Zakorzenienie

Witam w nowym roku
Na początek zdrówka życzę wszystkim chorym dzieciaczkom co za jakiś wirus paskudny , mam nadzieję że szybko wydobrzeją.

No ja wczoraj nie czekałam do północy , ani tż on zasnał pierwszy i ja tez sie położyłam i niestety petardy mnie zbudziły a mój Miko ani nawet nie drgnął a walili nam pod samymi oknami spał jak kamień.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 20:35   #4325
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

u nas temperatura spadła do 37 stopni. Na razie nic Małej nie podaje. Ślini się tak że aż krople spadają na podłogę, do buzi nie da sobie luknąc, więc nie wiem co jest powodem. Kupek dzisiaj było łącznie z 5-6 ale nie duże,
Anakazar trzymam kciukasy żeby temperatura spadła. Dużo zdrowia dla Naszych chorych maluszków i żeby nocki ładnie przespały...
Aneczka ja też jeszcze zagłosowałam.
Mój tż zrobił mi dzisiaj niespodziankę, umył talerze (on tego nigdy nie robi) dwie komory plus jeszcze na blacie się poskładały, ja nie miałam kiedy bo zajmowałam się Małą a On tak sam od siebie je umył.
Spokojnej nocki

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 20:47   #4326
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Witam wśród żywych Na początek: WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE I NAJPIĘKNIEJSZE W TYM 2011 ROKU POCIECHY Z DZIECIAKÓW I TŻTÓW

Ja powoli powracam do zdrowia ... miałam mega grypę i myślalam że umrę Cudowny urlop Marci ma się już dobrze, choć kontynuujemy branie antybiotyku.

Dzisiaj powróciliśmy do wawy i mój syn jest nie do poznania!! Siada, podciąga się, robi kosi kosi Podróże kształcą Mąż już na sam dół łóżeczko Mu obniżył bo jak wstaje to normalnie przechyliłby się i by wypadł - jak do szwagierka powiedziała dłuższego dziecka nigdy nie widziała (listonosz wysoki facet) Oprócz tego nasi chłopcy Marci i Max szwagierki (dwa miechy starszy) bili się i gryźli. Max ma 6 zębów na nodze odbitych i płakał 4 razy a mój ani razu - po mamusi twardziel

anakazar dzięki za kaskę , a jak ciuszki?? Mogą być??

P0P co u Dyziulkowej Oliweczki??

Mamma mia, ja Was nigdy nie nadrobię - ale naskrobałyście!!

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 21:23   #4327
sara 85
Zakorzenienie

Gmyrelka Ty podawałaś przepis na chlebek? Mogłabyś napisać jeszcze raz? Zrobiłam jakiś z neta i mi w środku się nie upiekł;/

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 21:45   #4328
ania p
Zakorzenienie

Joł
Witam w nowym roku , nawet nie miałam kiedy wczesniej napisać , moja przyjaciółka z dzieciakami pojechała dziś dopiero koło 20stej . Szymek miała radoche bo było dużo dzieci - w sumie 6 szt . wytrzymał do 1wszej a dziś wstał o 9 i poleciał dziewczyny budzić że chce się bawić . teraz już wszystko padło i ja też zaraz idę kimać bo padam na pysk , ale ogólnie impra bardzo udana
To do juterka kliknę coś jak się wyśpie
Stary 2011-01-01, 21:49   #4329
libra777
Zakorzenienie

Sara nie zawsze trzeba się stosować ściśle do czasu pieczenia dużo zalezy od typu mąki , od piekarnika , trzeba chleb odwrócić i postukać w spód jeśli wyda głuchy dźwięk to w środku powinien być dobry.

Już dosyć mam tych świąt przeciez to skisnąć można , a jeszcze na 3 króli ma być wolne??? dobrze usłyszałam? powariowali chyba całkiem z tymi świętami, długimi weekendami
Stary 2011-01-01, 21:50   #4330
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nina ma 38.8 stopni;/,a jeszcze godzinę temu było 36;/ na razie śpi

Aneczka trzeba głosować dalej-zobaczymy
moze 3 dniówka cholewcia oby nie rosła temperatura
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 21:58   #4331
P0P70
Zakorzenienie

Ale rok chorobami się zaczął. Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia dla wszystkich chorych maluszków.

Wiecie ja będę zawsze bardzo dodrze wspominał ten rok 2010 - był to cały (pierwszy!!!) rok spędzony z moi dzieckiem. Dużo się w moim życiu zmieniło - JA się zmieniłam. Był to naprawdę dobry dla mnie rok. WYJĄTKOWY.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-01-01 o 22:00
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 22:45   #4332
minka26
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki

na początku Szczęśliwości życzę w Nowym Roku!!!

od świąt próbuję was nadrobić, ale mam takie zaległości, że nie dam rady

dzieciaczki nam się pochorowały, trzymam kciuki, alby szybko przeszło.

P0P mnie nawet ominęły Oliwki urodzinki a ona już chodzi taka już duża dziewczynka, aż się łza w oku kręci. Uściskaj ja koniecznie ode mnie

Megi Igorkowi grauluję pierwszego ząbka!!!klaski :

Anakazar brawa Niny za pierwsze kroczki

Darusia trzymam kciuki za wasze mieszkanie
ty pytałaś o te nakrętki od napoi kiedyś tam, my je zbieramy od jakiegoś czasu, w sumie tzta siostra kazała nam je zbierać, ale nie wiem czy na kogoś konkretnego czy jak, zapytam ją i dam znać, bo może będę mogła je tobie przekazać

tyle co pamiętam...

Amelka jeszcze nie chodzi, w ogóle nie umie stawiać kroków do przodu, na razie jest poczatkująca w przesuwaniu się przy meblach, neurolog nam kiedyś mówiła, że ważna jest aby najpierw dziecko chodziło bokiem właśnie, bo niby się płaskostopie nie robi czy coś takiego... no ale dzieciaczki i tak robią co chcą

my na Sylwestra byliśmy na domówce w Łodzi, robiłam za kierowcę, bo chciałam mieć pewność powrotu do domu, wróciliśmy o 6 rano, w drodze powrotnej walczyłam ze snem... po trochu, ale już odespałam zeszłą noc, dzięki ci boże za tak cudną mamę jak moja
Stary 2011-01-01, 22:56   #4333
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam!!!!

Dziewczyny Wszytskiego co najlepsze, najpiekniejsze! Najtrwalsze!!!
by każdy dzień przynosił piekne chwile,abysmy sie codziennie usmiechały,
oby nigdy nie zabrakło na wiary we własne siły!!

Wszystkie chwalicie sie sukcesami dzieci!!
-bravo za pierwszy ząbek!!!!
- za pierwsze kroczki
itd !!!!!!!!!

ja sie "chwalę" pierwszy raz od 20 czerwca 2009 nroku wczoraj ok godz. 19 nawiedziła mnie @ !!!!! Dzis mnie napiernicza taaaaak jajnik!! a tomek tylko skwitował - przesrane nie??!!..
no

Było fajnie u znajomych, a T. o 6 z kolega ruszyli na ryby bo dzis otwarcie sezonu.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Darusiaaa ty zbierasz nakretki???
bo moge ci wysłac mam ich troszke? a jak to działa wytłumaczy ktos?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 23:09   #4334
libra777
Zakorzenienie

Madziwnia my to mamy przesrane od zarania dziejów
A z tymi nakrętkami to chyba chodzi o to że firmy które przetwarzają plastik płacą za te nakrętki jako surowiec wtórny , coś na zasadzie skupu złomu chyba
Niedaleko nas jest właśnie dziewczynka która miała operację za nakrętki szkoły jej nazbierały 25 ton, i dalej zbieramy bo jeszcze jedna ją czeka.
Jak to do cholery jest że ludzie muszą sami kołować pieniądze na leczenia , operację
Krótko podsumuję rok , dla mnie był też dobry i szczęśliwy , podobnie jak Ty P0P się zmieniałam i moje życie się zmieniło , zwolniło chociaż nie mam na nic czasu co za ironia przez tego małego szkraba.
Pewnie wszystkie się zmieniłyśmy i mamy życie wywrócone do góry nogami, pozytywnie oczywiście.
Idę spać ,dobranoc , cichej i spokojnej nocki , bezgorączkowej .
Stary 2011-01-02, 01:46   #4335
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dobry wieczor-dobra noc:P jak kto woli
mala spi jak susełek , my a 14 poszlismy a obiadek posiedzielismy kolo 17:30 w domu bylismy mala pospala do 18:30 . poświrowala i kolo 22 padla i tak kimai bedzie tak pewnie do rana.
Jak szukalismy wczesniej mieszkania pod mieszkaiem babci tz mialo byc do wynajecia za jakis czas( na bank taniej niz 800) pytal sie gosc babci michala czy wnuk szuka na co ona ze nie, jutro tz mama ma isc go odwiedzic(podobno wie gdzie mieszka bo sie troche znaja)
zobaczymy.
Weszla chrzestna mlodej z facetem i dopiero poszli, napilismy sie za nowy rok po lampce szampana, chlopaki 0,7 i tz kima, ostatnio wodke nie pamietam kiedy pil:P

minka ok dzieki-fajnie, ze sie odezwalas.
Zdrowka zycze, brawa dla dzieciakow za postepy i za pierwsze i nie pierwsze ząbki.
Dobranoc
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 09:02   #4336
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Hej dziewczyny. Wzystkiego najlepszego w Nowym Roku.

Dawno Was nie odwiedzałam wiec chociaż dzisiaj na wchwilke wpadłam zeby życzenia złożyć.
U nas ogólnie wszystko oki. Bliźniaki rosna i rozrabiają. Basia sobie super radzi w chdzeniu przy meblach i okładaniu klockami Antosia. Skubana wiecznie w koncie siedzi hehe bo non stop Antkowi dokucza. Robi Kosi Kosi i papa, jak chwile spuszcze ją z oczu to zarz pędzi na schody więc bramki obowiązkowo założone. Z Antosiem wciaż mamy rehabilitacje. Jest juz lepiej ale jeszcze nie raczkuje więc jeszcze trochę to potrwa. Też zaczął robić już papa, a ajego ulubioną zabawą jest wrzucanie klocków do żyrafki fishera i wkładanie kułek na misiaka. Walczymy ciagle z napięciem, chwilami juz łapię doła ale jakos staram sie trzymać i ćwiczymy dalej.
To w skrócie co u nas. nie jestem na bierząco z tym co się u Was dzieje ale wierzę że jest wszystko oki i Wasze pociechy też super sie rozwijają. AAAAAAAA zapmniałabym od jutra wracam do pracy buuu Masakra bedzie Pocdrawiam Was cieplutko

Edytowane przez izaizula
Czas edycji: 2011-01-02 o 09:04
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 09:11   #4337
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Witam wśród żywych Na początek: WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE I NAJPIĘKNIEJSZE W TYM 2011 ROKU POCIECHY Z DZIECIAKÓW I TŻTÓW

Ja powoli powracam do zdrowia ... miałam mega grypę i myślalam że umrę Cudowny urlop Marci ma się już dobrze, choć kontynuujemy branie antybiotyku.

Dzisiaj powróciliśmy do wawy i mój syn jest nie do poznania!! Siada, podciąga się, robi kosi kosi Podróże kształcą Mąż już na sam dół łóżeczko Mu obniżył bo jak wstaje to normalnie przechyliłby się i by wypadł - jak do szwagierka powiedziała dłuższego dziecka nigdy nie widziała (listonosz wysoki facet) Oprócz tego nasi chłopcy Marci i Max szwagierki (dwa miechy starszy) bili się i gryźli. Max ma 6 zębów na nodze odbitych i płakał 4 razy a mój ani razu - po mamusi twardziel

no nareszcie super, że zdrowiejecie ależ te nasze maluszki chorowite my narazie się trzymamy dzielnie
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Sara nie zawsze trzeba się stosować ściśle do czasu pieczenia dużo zalezy od typu mąki , od piekarnika , trzeba chleb odwrócić i postukać w spód jeśli wyda głuchy dźwięk to w środku powinien być dobry.

Już dosyć mam tych świąt przeciez to skisnąć można , a jeszcze na 3 króli ma być wolne??? dobrze usłyszałam? powariowali chyba całkiem z tymi świętami, długimi weekendami
ja tam się mega cieszę, dla mnie każdy dzień spędzony CAŁY z małym jest cenny, super, że 6 wolny i 7 eg też mamy wolne w pracy może uda mi się na kontrolę z małym zapisać na wtedy

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ale rok chorobami się zaczął. Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia dla wszystkich chorych maluszków.

Wiecie ja będę zawsze bardzo dodrze wspominał ten rok 2010 - był to cały (pierwszy!!!) rok spędzony z moi dzieckiem. Dużo się w moim życiu zmieniło - JA się zmieniłam. Był to naprawdę dobry dla mnie rok. WYJĄTKOWY.
chociaż jedna oprócz mnie zadowolona z minionego roku dla mnie też był wyjątkowy, urodziłam małego, wypoczęłam na zwolnieniach i macierzyńskim, uspokoiłam się trochę i wogóle dobrze mi było choć bez problemów też się nie obeszło...np nasza wyprowadzka

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witam!!!!

Dziewczyny Wszytskiego co najlepsze, najpiekniejsze! Najtrwalsze!!!
by każdy dzień przynosił piekne chwile,abysmy sie codziennie usmiechały,
oby nigdy nie zabrakło na wiary we własne siły!!

Wszystkie chwalicie sie sukcesami dzieci!!

-bravo za pierwszy ząbek!!!!

- za pierwsze kroczki

itd !!!!!!!!!

ja sie "chwalę" pierwszy raz od 20 czerwca 2009 nroku wczoraj ok godz. 19 nawiedziła mnie @ !!!!! Dzis mnie napiernicza taaaaak jajnik!! a tomek tylko skwitował - przesrane nie??!!..

no

Było fajnie u znajomych, a T. o 6 z kolega ruszyli na ryby bo dzis otwarcie sezonu.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Darusiaaa ty zbierasz nakretki???
bo moge ci wysłac mam ich troszke? a jak to działa wytłumaczy ktos?
ojjj biedna....mi się @ właśnie kończy, ale u mnie nie ma żadnych dolegliwości...nigdy nie było ale współczuję pierwsza @ od czerwca toż to szok
My już wstaliśmy, tż zabawia małego garnuszkiem a ja szybko napiszę, przelecę allegro i idę się szykować...dziś znowu do teściów na obiad, więc trzeba się wypindrzyć, coby tamta flądra (bratowa) jeszcze bardziej zazdrościłakurcze, u nas odwilż - wszystko pływa, ciapa jak nie wiem a do tego wiatr straszny aż nie chce mi się myśleć, że jutro do pracy idę

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 09:38   #4338
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
u nas temperatura spadła do 37 stopni. Na razie nic Małej nie podaje. Ślini się tak że aż krople spadają na podłogę, do buzi nie da sobie luknąc, więc nie wiem co jest powodem. Kupek dzisiaj było łącznie z 5-6 ale nie duże,
Anakazar trzymam kciukasy żeby temperatura spadła. Dużo zdrowia dla Naszych chorych maluszków i żeby nocki ładnie przespały...
Aneczka ja też jeszcze zagłosowałam.
Mój tż zrobił mi dzisiaj niespodziankę, umył talerze (on tego nigdy nie robi) dwie komory plus jeszcze na blacie się poskładały, ja nie miałam kiedy bo zajmowałam się Małą a On tak sam od siebie je umył.
Spokojnej nocki
Może tż tak z nowym się zmieni na lepsze
DziękujemyI trzymam kciuki za maleńką-niech zdrowieje
Cytat:

No w końcu jesteś
dla Marcelka
Ubranka wszystkie śliczne i dobrze,że mi kupiłaś,bo tak nic bym nie miała.Ja się martwiłam czy kasa doszła
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
moze 3 dniówka cholewcia oby nie rosła temperatura
Nie wiem co to za cholerstwoo 6 rano nam wstała mała i kupsztala luznego miała i aż 39.3 gorączki.Daliśmy leki,okłady na kark i czoło,piciu i spadła do 37,ale cały czas się utrzymuje w granicach 37-38
Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Wzystkiego najlepszego w Nowym Roku.

Dawno Was nie odwiedzałam wiec chociaż dzisiaj na wchwilke wpadłam zeby życzenia złożyć.
U nas ogólnie wszystko oki. Bliźniaki rosna i rozrabiają. Basia sobie super radzi w chdzeniu przy meblach i okładaniu klockami Antosia. Skubana wiecznie w koncie siedzi hehe bo non stop Antkowi dokucza. Robi Kosi Kosi i papa, jak chwile spuszcze ją z oczu to zarz pędzi na schody więc bramki obowiązkowo założone. Z Antosiem wciaż mamy rehabilitacje. Jest juz lepiej ale jeszcze nie raczkuje więc jeszcze trochę to potrwa. Też zaczął robić już papa, a ajego ulubioną zabawą jest wrzucanie klocków do żyrafki fishera i wkładanie kułek na misiaka. Walczymy ciagle z napięciem, chwilami juz łapię doła ale jakos staram sie trzymać i ćwiczymy dalej.
To w skrócie co u nas. nie jestem na bierząco z tym co się u Was dzieje ale wierzę że jest wszystko oki i Wasze pociechy też super sie rozwijają. AAAAAAAA zapmniałabym od jutra wracam do pracy buuu Masakra bedzie Pocdrawiam Was cieplutko
Fajnie,że się odezwałaś
I ja to nie wiem jak Ty dzielna kobieto dajesz sobie radę z taką dwójkąja przy jednej czasami wysiadampodziwiam

Stary 2011-01-02, 09:39   #4339
Darusiaaaa
Zakorzenienie

madziwia poprosze jesli moza
A.Camus
Stary 2011-01-02, 09:43   #4340
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ojjj biedna....mi się @ właśnie kończy, ale u mnie nie ma żadnych dolegliwości...nigdy nie było ale współczuję pierwsza @ od czerwca toż to szok
My już wstaliśmy, tż zabawia małego garnuszkiem a ja szybko napiszę, przelecę allegro i idę się szykować...dziś znowu do teściów na obiad, więc trzeba się wypindrzyć, coby tamta flądra (bratowa) jeszcze bardziej zazdrościłakurcze, u nas odwilż - wszystko pływa, ciapa jak nie wiem a do tego wiatr straszny aż nie chce mi się myśleć, że jutro do pracy idę
Przesyłam Ci fluidy urodowe cobyś wyglądała co najmniej jak miss

Stary 2011-01-02, 09:45   #4341
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja dzisiaj dopiero wstalam, tz siedzial z mala i chyba spalam za dlugo bo jeszcze ziewam.
A.Camus
Stary 2011-01-02, 10:00   #4342
libra777
Zakorzenienie

Dzień dobry

Baobabku , no tak nie pomyślałam o was pracujących , wy się cieszycie jak wolne.
Ja po prostu nie nawidzę siedzieć na dupie i nic nie robić , chociaz teraz to i tak nie ma za dużo roboty koło domu, wysypuje tylko jedzenie ptakom w karmniku i robię czasem przerembel na stawie.
Ogólnie to już mam dosyć zimy bo już bym cos w ogrodzie porobiła
Stary 2011-01-02, 10:44   #4343
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dzień dobry!!!

Michalinka własnie wysysa z siatki mandarynki.. uwielbia je!!!

PS. jak wy myjecie te siatki? bo po bananie to mi to schodzi n10 minut!!!

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

A wczoraj zapomniałam sie pochwalic: moje Słoneczko skończyło w Nowy Rok 9 miesięcy!!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 10:52   #4344
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Przesyłam Ci fluidy urodowe cobyś wyglądała co najmniej jak miss
do miss to mi daleko

Cytat:
Dzień dobry!!!

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

A wczoraj zapomniałam sie pochwalic: moje Słoneczko skończyło w Nowy Rok 9 miesięcy!!!!
Kubuś tez uwielbia mandarynki
z okazji 9 m-cy

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 11:08   #4345
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!!!

klask i:

Misiek też lubi mandarynki, inne owoce są beee. A z tymi cytrusami to można już tak bez obaw dawać?

No i my zaliczyliśmy upadek z łóżka tzn Michaś. A już myślałam że się uda to ominąć. Z tym że to nie moja wina (chociaż poniekąd moja) Zostawiłam małego z siostrzeńcem w kuchni, młody jadł śniadanie a Misiek pełzał po podłodze. Ja musiałam pilnie do WC. Niby sytuacja w pełni bezpieczna... Po chwili słyszę płacz, okazało się że młody skończył i wziął małego do pokoju i na łóżku położył, odwrócił się na sekundę... (pewnie bawił się w akuku) Tak na niego nakrzyczałam że biedak się popłakał. I tłumaczył, że na środku położył. A tyle razy prosiłam, że nie można małego spuszczać z oka no i sam był i go na łóżku położył Misiek popłakał, dostał cycusia i śpi. Oby mu nic nie było

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 11:17   #4346
P0P70
Zakorzenienie

Dzień dobry

Minka - fajnie że znalazłaś w koncu czas na odwiedzenie nas. Wstaw zdjęcia Amelki. Pewnie bardzo sie zmieniła.

IzaIZula - a Ciebie to już wieki całe tutaj nie było. I też wstaw zdjęcia swoich maluchów. Współczuję powrotu do pracy.

Napawdę fajnie że się odezwałyście

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 11:28   #4347
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

anakazar to cieszę się że się podobają i polecam się na przyszłość

baobabku niby dzieci karmione piersią rzadziej zapadają na zapalenie ucha a tu proszę ... ale to przez to że Marcel drze się w niebogłosy w aucie a w wigilię Go przewoziliśmy i tak w kółko się darł i na dwór go wyjmowaliśmy a ja to już inna historia jestem chuda i blada (skutki karmienia, a do tego zawsze byłam szczuplakiem) i każdy mi w kółko mówi "Boże jaka Ty chuda" już mnie ku*** bierze od tego tekstu i ostatnio teściowi się oberwało bo już nie wytrzymałam wiem że słabo wyglądam ale nie muszę tego non stop wysłuchiwać

iza super że się odezwałaś, napisz częściej co u Was Twoje dzieci - cała trójka - przepiękne!! A Ty mamuśka!! Normalnie wierzyć się nie chce patrząc na Twoją figurę że Ty całkiem niedawno M2 byłaś Antoś na pewno wyjdzie na prostą A Basia słusznie sobie chłopa ustawia

Laski o co chodzi z siateczkami o których piszecie, ja pierwsze słysze (wiem wiem, cicho ciemna jestem )

dla Misi za 9 miesięcy

Ciekawe co u naszej drugiej podwójnej mamci martuko oraz Jej Asi i Wojtusia może Im smska skrobniemy? Napisałam

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-01-02 o 11:35
Stary 2011-01-02, 11:31   #4348
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Witam w Nowym 2011 roku

zaraz Was poczytam,tylko mam kilka pytań
jak długo może się utrzymywać taki katar kluchowy?
jakie krople uzywałyście-osivin?
nam przepisała otrivin ale on jest od 2 rż
no i coś mi pokasłuje znowu nie wiem czy to przez ten katar odkasłuje czy coś mu się rzuciło
jak możecie to napiszcie mniej więcej jakie leki używałyście przy przeziębieniu

Anakazar właśnie czytam,że Ninka tez chora a ten cebion to jest na receptę?może powinnam włączyc witaminkę c

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-01-02 o 11:34
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 11:36   #4349
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Oliwka daj Danielkowi cebion multi i odciągajcie te gluty z wodą morską ... biedne te dzieciaki Cebion nie jest na receptę

Stary 2011-01-02, 11:56   #4350
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Przyłanczam do sylwestrowych dresiarzy

i UWAGA
muszę się pochwalić mój Miko PRZESZEDŁ SAM KILKA KROKÓW: jupi:
od mamy do taty i z powrotem a później od stolika do mnie
ale dumna jestem i szczęśliwa , piekny prezent nam zrobił w ostatni dzień starego roku
wow
ale nasze dzieci szybko dorastają

Cytat:
Dzieci taką samą niespodziankę nam dzisiaj zrobiły

Z nas wszystkich to chyba Tylko oliwka poleciała się bawić.
poleciałam i nie żałuję Danielek przespał całą noc
a ja się taaak ubawiłam,tylko wczoraj była masakra,tańczyliśmy całą noc i mam zakwasy jak po ciężkim fitnesie
ogólnie się wybawiłam za cały rok,piłam żubrówke której nie tknę chyba przez kolejny rok

Cytat:
Oliwka daj Danielkowi cebion multi i odciągajcie te gluty z wodą morską ... biedne te dzieciaki Cebion nie jest na receptę
o dzięki,polecę do apteki,ja mu daję(już chyba pisałam o tym)taki syropek własnej roboty z kwiatów lipy
a ten cebion długo się podaje?
od fridy to już się broni rękoma i nogami tak ma dosyć
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości