|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
, bardzo rzadko go czułam. Dopiero dzisiaj się uaktywnił i to od samego rana.
|
|
|
|
|
#2762 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Hej dziewczyny, tak sobie czytam o podglądaniu płci na USG i kurcze ile się pomyłek zdarza
szok. Wierzycie na 100% temu co Wam lekarz powiedział? Podobno zwł w przypadku dziewczynki może się zmienić w chłopczyka. Słyszałam nawet o przypadku że do końca na USG miała być dziewczynka, wyszedł chłopak, a także miał być chłopak, wyszła dziewczyna Ciekawe jak to będzie, my pokupujemy sukienki,albo body w traktorki, a tu zmiana płci
|
|
|
|
#2763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lekarz dał nam go na połówkowym i powiedział, że to w razie reklamacji ![]() Wcześniej, u swojego gina, też widziałam ( w jeszcze lepszym ułożeniu ), więc Piotruś będzie Piotrusiem |
|
|
|
|
#2764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam w 21 tc, pod koniec i gin nie była na 100% pewna, tylko na 70%, może nie ma najlepszego sprzętu czy coś...Teraz 20.01 mam to usg doplerrowskie u innej gin i na lepszym sprzęcie, więc może ona mi potwierdzi? To będzie 24 tc
|
|
|
|
|
#2765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. W 17 tyg. mimo że widział nie chciał Nam powiedziec (żeby potem nie odwoływac), dwa tygodnie później już powiedział, ze dziewczynka, a jak dopytywaliśmy czy na pewno to zrobił jeszcze usg dopochwowe i zdjęcie obrazujące "bronchilde", ostatnio znowu dostaliśmy zdjęcie "bronchildy" - trudno sie tam dopatrzyc czegokolwiek, w przypadku chłopców widac wyraźniej, musimy mu zaufac
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
))Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Bo wyjątkowy to on na pewno będzie ![]() Jak po Sylwestrze? Ja super! Gdyby nie ciężka i długa trasa w tamtą stronę, to byłoby idealnie Która się narąbała Piccolo? ![]() Migotko, normalnie Jest tu nas tyle i w takim tempie tłuczone są posty, że czasami naprawdę niektóre wypowiedzi umykają. Fajnie, że z nami jesteś, każda Mamuśka mile widziana! ![]() Co do 3D, to mam podobne zdanie. Trochę szkoda mi kasy, no i po prostu zwykłe USG mi wystarczy Do tej pory nie płaciłam za żadne USG, ani badania i niech tak zostanie ![]() Też myślałam o tym, jak to będzie po macierzyńskim i jeśli finanse pozwolą, to chciałabym jeszcze pół roku pobyć na wychowawczym. Potem maluszek do żłoba, albo będziemy z TŻ i moją mamą kombinować zmiany ![]() Brzuchy super! Ale rozmiarowo to widzę różnie, czasami te po 20t.c. mniejsze, niż te przed 20t.c. ![]() Anula, przepiękny zestaw! Po prostu śliczności! ![]() U mnie ciuszkowa rewolucja noworoczna! Moja przyjaciółka jakiś czas temu powiedziała, że jeśli będę miała córeczkę, to ma dla mnie TROSZKĘ ciuchów po swojej córeczce [teraz 2,5 roku]. Okazało się, że to TROSZKĘ to wielki karton i pięć siat. Wszystkiego na 6 prań. Niczego z ubranek chyba już nie muszę dokupować, mam wszystko od skarpetek, po czapeczki. Różne rozmiary, kolory, fasony, no wszystko! Ciuszki są przepiękne! Jak popiorę, wyschną, to wkleję zdjęcie poglądowe, full tego ![]() A jeszcze w tym tyg. dojdą ciuszki kupione na Allegro A w swoim albumie wrzucam aktualną fotkę - z Sylwka, no z brzuszkiem oczywiście ![]() A teraz dalej Was nadrabiam i trawię obiad, bo chyba się przejadłam
|
|
|
|
#2767 |
|
Wtajemniczenie
|
24Kasia86 oczywiscie, ze zostalam w domu. Najwiekszego sylwestra mial Dzidek, bo tanczyl w brzuchu razem z polsatem
![]() Najwazniejsze, ze Ty sie nie umeczylas i mialas spokojna noc
|
#2768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
ja jednak dalam sie wyciagnac TZtowi na spacer i nie zaluje , cieplutko, sloneczko, nabralam troche energii choc chyba wracam do lezenia, zaraz mzoe jakis filmik w TV zarzuce ![]() Cytat:
wiec ja mu wierz ei mam nadzieje, ze sie nie myli![]() Cytat:
![]() Aaaa i jaka niespodzianka, od piatku dopoludnia nie bylismy w skrzynce sprawdzic i po powrocie ze spacerku patrzymy a tam przyszedl nasz piekny kocyk i sliniaczek, az musialam wam zrobic zdjatka tak mnei urzekly Ja wiem, ze kocyk neibieski nei rozowy, ale nic nie poradze, ze nie mam parcia ubierac dziewczynki tylko na rozowo![]() 9.jpg10.jpg |
||
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, przepiękne
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje, musicie mnie chyba powstrzymywac powoli bo wykupie wszystko co dostepne na rynku niedlugo
![]() |
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, a teraz dostrzegłam jeszcze zielone ciuszki i sukienkę! CUDO!
Zytus, śliczny brzuszek! A psiak uroczy jak się wabi?
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
mary poziomkowa ale super wyglądacie, dwie brzuchatki
spice1985 ja jakoś wierzyłam że dziewczynka, ale dziś moja mama obejrzała zdjęcia z 3D i powiedziała że dla niej to na chłopaka wyglada i mi zasadziła ziarenko wątpliwości no i dziś nie kupiłam bodziaków czysto dziewczęcych tylko chyba poczekam jeszcze do koljenej wizyty zeby potwierdził kolejny raz "bronchilde" ![]() Dziewczonka moja też jakoś wieczorem szaleje na całego, spać to się kładzie później niż ja zaasnąć przez nią nie mogę bo sobie przez godzinę ścieli gniazdko, a nie daj boże ja przerzucę się na drugi bok, to ona całe ścielenie od nowa zaczyna ![]() 24kasia86 ja miałam hgb 12,6 miesiąc temu i na kolejnej wizycie miałam już 11,9 i gin kazał mi po mału zacząć od Bioferu bez szaleństw jeszcze anula_81 zakupy cudne maluszki w takich sukienkach wygladaja cudnie, choc to malo praktyczne jest, ja pamietam tez Zosi nakupiłam sukienek ale wolałam jak była w spodenkach, bo jej wygodniej było, nie moglam sie doczekac az zacznie chodzić i wtedy zaczną się sukienusie i spodniczki ![]() moria44 przyznam się szczerze ze powoli dojrzewam do tego zwolnienia, już mi się odechciewa co rano wstawać, ale jeszcze ciut pociagnę ![]() babcia odesłana do domu ![]() Zocha kaszle czas poodpoczywać
|
|
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny! Witam w Nowym Roku i życzę wam wszystkiego najlepszego.
Ja jutro mam wizytę u gina na 15, troszkę sie denerwuję ale mam nadzieję że wszystko będzie w porządku. Anula śliczna sukieneczka
|
|
|
|
#2774 | ||||
|
Rozeznanie
|
Przez ten tydzień będę na pewno regularnie czytać Wasze posty, bo przyjechałam na tydzień do mamy, bo jest sama w domu (a raczej teraz ja jestem sama bo mama jest w pracy). Ajjj,jak mi było smutno opuszczać mojego mężula na cały tydzień! ;(
Dziewyczny, te ktore mają Tżtów za granicą-naprawdę podziwiam Was... ja bym sie chyba zatęskniła na śmierć Już wpadam w depresję-jeszcze do tego sama w domu... buuu. oby szybko zleciało! Dziewczyny- czujecie czkawke dzidziusiów?? bo chyba od 21tc można ją czuc? Cytat:
Ja żelaza nie biorę. Cytat:
![]() Ciekawe kiedy ksiądz będzie u nas ![]() Cytat:
Kurcze,tak już się można nastawić, ubranka pokupować a może się okazać że lekarz sie myli Miejmy nadzieję,że u nas nie będzie takich przypadków ![]() Cytat:
Anula- kocyk i śliniaczek- super!
Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2011-01-02 o 16:22 |
||||
|
|
|
#2775 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamuśki
![]() wszystkiego dobrego Wam życzę, spokojnej ciąży aż do końca i super extra szybkiego rozwiązania
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pamiętam to fajowe uczucie |
|
|
|
|
#2777 |
|
Zadomowienie
|
Catia88 ja czuję czkawkę dzidzi
![]() ![]() Też współczuję dziewczynom z TŻ za granicą, bo ja do mojego też jestem strasznie przywiązana. |
|
|
|
#2778 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do czkawki, to ja raczej nie czuję, chociaż raz wydawało mi się, że to to ale pewna nie jestem. Dziewczynki, dorzucam zdjęcie mojej 23t. piłki
|
|
#2779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2780 |
|
Moderatoreska
|
Witam serdecznie kochane
![]() Ja już w domku, od wigilii byłam w domku może z godzinkę, żeby się spakować, ale już wróciliśmy, mąż jutro do pracy, synal do szkoły, koniec wolnego ![]() Ja jutro na badania krwi muszę lecieć bo na wtorek chcę się umówić do gina bo już miesiąc u niego nie byłam, miałam sie pokazać między świętami, ale nie było nas w domu, więc trzeba się wybrać ![]() Nie wiem co tam u Was, nadrabiania sporo nie wiem czy dam radę, ale od jutra będę w miarę na bieżąco ![]() Brzuchol rośnie, czuję się dobrze, choć ostatnio w nocy łapią mnie straszne skurcze łydek, trzeba lekarza zapytać jaki magnez mogę łykać, no i nogi mi puchną dalej, ale nie jakoś strasznie da się przeżyć ![]() Chłopaki dokuczają, kąpią mamę ile wlezie ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#2781 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
caly dzien mnie nie bylo, nie mialam ochoty siedziec w pustym domu, tz nad ranem pojechal na lotnisko, a my znow sami, ale tylko na 2 tyg, i 16tego znow wraca, wiec jakos zleci, ale te pierwsze dni to masakra. spice ale sie nasmialam z tym body w traktorki, ale tak szczerze to osobiscie nie znam nikogo komu usg sie pomylilo. ja tez naleze do tych pewnych na 100% ktore widzialy przyrodzenie na wlasne oczy i nie ma watpliwosci co do czkawki to hmmmm zastanawiam sie jak to bylo z pierwszym i nie pamietam czy czulam czy nie teraz tez nie wiem, moze czuje ale nie wiem ze to to wlasnie to? dalyscie mi do myslenia . moj dzidzius tez jakos spokojniej od paru dni. chociaz dzisiaj nad ranem jak kiepsko spalam to czulam ja skacze, moze teraz jest bardziej aktywny w nocy niz w dzien, ale nie na tyle zeby mnie budzic aaa, super ciuszki dziewczyny. mnie wczoraj wzielo na porzadki, bo ciuchy po synku mam u rodzicow, i wyjelam wszystkie pudla, i stwierdzilam ze z "kilku rzeczy" ktore myslalam ze mam zrobila sie cala wyprawka. rozmiaru 56 to moze az tak duzo nie mam, ale 62 nic nie bede kupowac, no moze jakies fajne sweterki czy bluzy. bucikow, na punkcie ktorych mam hopla tez cala reklamowka-50% rozowych hahaha. takze na dziendobry jakies ciuszki sa, a reszte dokupi sie jak malesntwo przyjdzie na swiat. Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-01-02 o 17:33 |
|||
|
|
|
#2782 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkie mamusie
![]() jestem majową mamusią i juz wiem że będzie drugi synek!!! pozdrawiam |
|
|
|
#2783 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki krąglutki, super fotki, jak ksero ![]() Cytat:
![]() jeszcze fajniejszym uczuciem jest jak dzidzia ssie paluszka ![]() ja z Zosia bardzo wyraźnie to czułam jak już była główkowo ułożona do porodu ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
mam nadzieje ze też się uzbiera tego wystarczająco choć w sklepach takie cuuuda ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
i zawitaj u nas na stałe ![]() ile synuś ma latek ??? jak się czujesz ?? |
||||
|
|
|
#2784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja szukam sobie uzywanego nosidelka dla malej(takiego jak chusta, tylko podobno latwiejsze w obsludze i elektrycznego laktatora)jak znajde cos gtaniego to kupie, wlasnie pensja przyszla na konto i musze sie jedynie pilnowac coby jej od razu nie roztrwonic
![]() Cytat:
![]() Brzuszek pierwsza klasa duza pileczka juz, ale jaka sliczna i okraglutka!!Cytat:
Mam nadzieje, ze teraz juz bedziesz czesciej zagladac
|
||
|
|
|
#2785 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moria cudny brzuszek, gonisz mnie Ja mam również taką piłeczkę tylko większą, moze jutro pokażę, już dawno nie wrzucałam zdjęcia brzuszka Pępek mi sie całkowicie schował, taka mała szparka została |
||
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
ja pępka już w ogóle nie mam
tzn ciut może jeszcze da się wypchnąć bo luz jest ale dziurki to juz niet |
|
|
|
#2787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2788 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaaaa! moria!!!!! gdzies mi twoj post umknal, dopiero jak rpzeczytalam ze dziewczyny podziwiaja twoj brzuszek to sie skaplam ze przegapilam, teraz mam no kurcze co fotka to brzuszki ladniejsze piekna pileczka, idealna i jaka proporcojnalna![]() co do rozstepow, laski! jakie ja mam zmasakrowane cialo po pierwszym dziecku, szok, ale teraz mam zamiar zrobic wszystko zeby sie ustrzec, wiec peelingu gruboziarniste w mojej lazience stoja ze 3 zawsze i szruje sie, letnie prysznice, tluste kremy i krem na rozstepy, jak na razie jest ok, ja juz wyjda, no to im wczesniej zacznie sie robic cos z nimi tym mniej widoczne beda i nie wolno dopuscic do zwiotczenia skory, czyli masaze, i letnie natryski jak najbardziej. slyszalam tez o mikrodermabrazji ze mozna robic w ciazy, ja akurat mialam okazje robic po i rozstepy wygladaja po lepiej, teraz jak mi wyjda to tez bede dzialac od razu a nie czekac ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
witam rowniez, oo drugi synek tak jak u mnie ![]() Cytat:
seerio? ja mam pepek niezmieniony, no moze ciut rozciagniety na boki, ale u mnie cala akcja brzuszkowa toczy sie pod pepkiem , w pierwszej ciazy tez mi nie wywalilo, bo brzuch mialam ciut powyzej pepka
|
|||
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
pokaże Wam na dowód mój pępuszek
![]() (ale malutki bo się wstydzę )
|
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
wcale taki malutki nie wyszedł
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.

Hmm to dziwne, bo moja niuńka cały czas mamusie napiernicza 
, bardzo rzadko go czułam. Dopiero dzisiaj się uaktywnił i to od samego rana.

Czekamy na Ciebie fasolko

Już wpadam w depresję-jeszcze do tego sama w domu... buuu. oby szybko zleciało! 

piekna pileczka, idealna i jaka proporcojnalna