Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-02, 14:09   #2761
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Właśnie wyczytałam taką informację, że dziecko w 23 tyg. jest strasznym śpiochem, śpi ok.20 godzin na dobę Hmm to dziwne, bo moja niuńka cały czas mamusie napiernicza
Nasz Piotruś przez ostatnie dwa dni leniuchował na maksa, bardzo rzadko go czułam. Dopiero dzisiaj się uaktywnił i to od samego rana.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 14:20   #2762
spice1985
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Hej dziewczyny, tak sobie czytam o podglądaniu płci na USG i kurcze ile się pomyłek zdarza szok. Wierzycie na 100% temu co Wam lekarz powiedział? Podobno zwł w przypadku dziewczynki może się zmienić w chłopczyka. Słyszałam nawet o przypadku że do końca na USG miała być dziewczynka, wyszedł chłopak, a także miał być chłopak, wyszła dziewczyna Ciekawe jak to będzie, my pokupujemy sukienki,albo body w traktorki, a tu zmiana płci

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 14:24   #2763
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, tak sobie czytam o podglądaniu płci na USG i kurcze ile się pomyłek zdarza szok. Wierzycie na 100% temu co Wam lekarz powiedział? Podobno zwł w przypadku dziewczynki może się zmienić w chłopczyka. Słyszałam nawet o przypadku że do końca na USG miała być dziewczynka, wyszedł chłopak, a także miał być chłopak, wyszła dziewczyna Ciekawe jak to będzie, my pokupujemy sukienki,albo body w traktorki, a tu zmiana płci
Też o tym słyszałam, ale my mamy zdjęcie 2 jajuszek i siusiaczka
Lekarz dał nam go na połówkowym i powiedział, że to w razie reklamacji
Wcześniej, u swojego gina, też widziałam ( w jeszcze lepszym ułożeniu ), więc Piotruś będzie Piotrusiem
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 14:35   #2764
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Też o tym słyszałam, ale my mamy zdjęcie 2 jajuszek i siusiaczka
Lekarz dał nam go na połówkowym i powiedział, że to w razie reklamacji
Wcześniej, u swojego gina, też widziałam ( w jeszcze lepszym ułożeniu ), więc Piotruś będzie Piotrusiem
No z siusiakiem to bardziej można być pewnym jak widać. A jak moja Hania okaże się Wojtusiem to będzie niespodzianka Ja byłam w 21 tc, pod koniec i gin nie była na 100% pewna, tylko na 70%, może nie ma najlepszego sprzętu czy coś...Teraz 20.01 mam to usg doplerrowskie u innej gin i na lepszym sprzęcie, więc może ona mi potwierdzi? To będzie 24 tc

Zęby Hanusi
Stary 2011-01-02, 14:47   #2765
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję, że moj lekarz się nie pomylił . W 17 tyg. mimo że widział nie chciał Nam powiedziec (żeby potem nie odwoływac), dwa tygodnie później już powiedział, ze dziewczynka, a jak dopytywaliśmy czy na pewno to zrobił jeszcze usg dopochwowe i zdjęcie obrazujące "bronchilde", ostatnio znowu dostaliśmy zdjęcie "bronchildy" - trudno sie tam dopatrzyc czegokolwiek, w przypadku chłopców widac wyraźniej, musimy mu zaufac
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 15:19   #2766
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry))

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Bo wyjątkowy to on na pewno będzie

Jak po Sylwestrze? Ja super! Gdyby nie ciężka i długa trasa w tamtą stronę, to byłoby idealnie Która się narąbała Piccolo?

Migotko, normalnie Jest tu nas tyle i w takim tempie tłuczone są posty, że czasami naprawdę niektóre wypowiedzi umykają. Fajnie, że z nami jesteś, każda Mamuśka mile widziana!

Co do 3D, to mam podobne zdanie. Trochę szkoda mi kasy, no i po prostu zwykłe USG mi wystarczy Do tej pory nie płaciłam za żadne USG, ani badania i niech tak zostanie

Też myślałam o tym, jak to będzie po macierzyńskim i jeśli finanse pozwolą, to chciałabym jeszcze pół roku pobyć na wychowawczym. Potem maluszek do żłoba, albo będziemy z TŻ i moją mamą kombinować zmiany

Brzuchy super! Ale rozmiarowo to widzę różnie, czasami te po 20t.c. mniejsze, niż te przed 20t.c.

Anula, przepiękny zestaw! Po prostu śliczności!

U mnie ciuszkowa rewolucja noworoczna! Moja przyjaciółka jakiś czas temu powiedziała, że jeśli będę miała córeczkę, to ma dla mnie TROSZKĘ ciuchów po swojej córeczce [teraz 2,5 roku]. Okazało się, że to TROSZKĘ to wielki karton i pięć siat. Wszystkiego na 6 prań. Niczego z ubranek chyba już nie muszę dokupować, mam wszystko od skarpetek, po czapeczki. Różne rozmiary, kolory, fasony, no wszystko! Ciuszki są przepiękne! Jak popiorę, wyschną, to wkleję zdjęcie poglądowe, full tego

A jeszcze w tym tyg. dojdą ciuszki kupione na Allegro

A w swoim albumie wrzucam aktualną fotkę - z Sylwka, no z brzuszkiem oczywiście

A teraz dalej Was nadrabiam i trawię obiad, bo chyba się przejadłam

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 15:23   #2767
Paulizia
Wtajemniczenie

24Kasia86 oczywiscie, ze zostalam w domu. Najwiekszego sylwestra mial Dzidek, bo tanczyl w brzuchu razem z polsatem Niech Twoj Tz nie narzeka... za rok sobie odbijecie tak jak my
Najwazniejsze, ze Ty sie nie umeczylas i mialas spokojna noc
Stary 2011-01-02, 15:29   #2768
anula_81
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
ja jednak dalam sie wyciagnac TZtowi na spacer i nie zaluje , cieplutko, sloneczko, nabralam troche energii choc chyba wracam do lezenia, zaraz mzoe jakis filmik w TV zarzuce
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że moj lekarz się nie pomylił . W 17 tyg. mimo że widział nie chciał Nam powiedziec (żeby potem nie odwoływac), dwa tygodnie później już powiedział, ze dziewczynka, a jak dopytywaliśmy czy na pewno to zrobił jeszcze usg dopochwowe i zdjęcie obrazujące "bronchilde", ostatnio znowu dostaliśmy zdjęcie "bronchildy" - trudno sie tam dopatrzyc czegokolwiek, w przypadku chłopców widac wyraźniej, musimy mu zaufac
a u nas w 17 tygodniu polozna byla prawie pewna, znaczy wiecej pewna niz niepewna jak powiedziala, ale mowila, ze w swojej praktyce rzadko sie myli, natomiast teraz w 22 tygodniu jak bylismy to ledwie lekarz &aring;przylozyl USG do brzuszka i ukazala sie cipunka, bez dwoch zdan, nawet ja i TZ nie mielismy watpliwosci a jak zapytalam lekarza czy na sto procent to powiedzial, ze chyba widac wiec ja mu wierz ei mam nadzieje, ze sie nie myli
Cytat:
ja tam mam nadzieje ze nasz lekarz sie nie pomylil w sumie i lekarz i polozna powiedzieli to samo, wiec mam nadzieje nie bedzie niespodzianki, zreszta szkoda, ze nei mam zdjecia bo podobnie jak Andziot widziala jajeczka ja widzialam dokladnie bronnchilde na USG, moze to zalezy od sprzetu, a moze tez od tego jak dziecko sie dogodnie ulozy na USG

Aaaa i jaka niespodzianka, od piatku dopoludnia nie bylismy w skrzynce sprawdzic i po powrocie ze spacerku patrzymy a tam przyszedl nasz piekny kocyk i sliniaczek, az musialam wam zrobic zdjatka tak mnei urzekly Ja wiem, ze kocyk neibieski nei rozowy, ale nic nie poradze, ze nie mam parcia ubierac dziewczynki tylko na rozowo

9.jpg10.jpg

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 15:34   #2769
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Anula, przepiękne

vege!
Stary 2011-01-02, 15:36   #2770
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Anula, przepiękne
Dziekuje, musicie mnie chyba powstrzymywac powoli bo wykupie wszystko co dostepne na rynku niedlugo

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-02, 16:07   #2771
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Anula, a teraz dostrzegłam jeszcze zielone ciuszki i sukienkę! CUDO!

Zytus, śliczny brzuszek! A psiak uroczy jak się wabi?

vege!
Stary 2011-01-02, 16:11   #2772
andziot
Zakorzenienie

mary poziomkowa ale super wyglądacie, dwie brzuchatki

spice1985 ja jakoś wierzyłam że dziewczynka, ale dziś moja mama obejrzała zdjęcia z 3D i powiedziała że dla niej to na chłopaka wyglada i mi zasadziła ziarenko wątpliwości no i dziś nie kupiłam bodziaków czysto dziewczęcych tylko chyba poczekam jeszcze do koljenej wizyty zeby potwierdził kolejny raz "bronchilde"

Dziewczonka moja też jakoś wieczorem szaleje na całego, spać to się kładzie później niż ja zaasnąć przez nią nie mogę bo sobie przez godzinę ścieli gniazdko, a nie daj boże ja przerzucę się na drugi bok, to ona całe ścielenie od nowa zaczyna

24kasia86 ja miałam hgb 12,6 miesiąc temu i na kolejnej wizycie miałam już 11,9 i gin kazał mi po mału zacząć od Bioferu bez szaleństw jeszcze

anula_81 zakupy cudne maluszki w takich sukienkach wygladaja cudnie, choc to malo praktyczne jest, ja pamietam tez Zosi nakupiłam sukienek ale wolałam jak była w spodenkach, bo jej wygodniej było, nie moglam sie doczekac az zacznie chodzić i wtedy zaczną się sukienusie i spodniczki no i sie zaczeły

moria44 przyznam się szczerze ze powoli dojrzewam do tego zwolnienia, już mi się odechciewa co rano wstawać, ale jeszcze ciut pociagnę

babcia odesłana do domu
Zocha kaszle
czas poodpoczywać

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 16:13   #2773
migotka03
Zadomowienie

Hej Dziewczyny! Witam w Nowym Roku i życzę wam wszystkiego najlepszego.
Ja jutro mam wizytę u gina na 15, troszkę sie denerwuję ale mam nadzieję że wszystko będzie w porządku.
Anula śliczna sukieneczka
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 16:20   #2774
Catia88
Rozeznanie

Przez ten tydzień będę na pewno regularnie czytać Wasze posty, bo przyjechałam na tydzień do mamy, bo jest sama w domu (a raczej teraz ja jestem sama bo mama jest w pracy). Ajjj,jak mi było smutno opuszczać mojego mężula na cały tydzień! ;(
Dziewyczny, te ktore mają Tżtów za granicą-naprawdę podziwiam Was... ja bym sie chyba zatęskniła na śmierć Już wpadam w depresję-jeszcze do tego sama w domu... buuu. oby szybko zleciało!

Dziewczyny- czujecie czkawke dzidziusiów?? bo chyba od 21tc można ją czuc?

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mam problem. Kiedy mialyscie robiona ostatnio morfologie?
Bierzecie juz zelazo? jesli tak to jakie i czy jest na recepte.
Kasiu,zrób tak jak dziewczyny pisały- zrób sobie morfologię i będziesz miała pewność co i jak.
Ja żelaza nie biorę.

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
My musimy z lekka posprzątać i jeszcze muszę biały obrus wyprasować, bo za godzinę rozpoczyna się kolęda w moim bloku.
Powodzenia na kolędzie
Ciekawe kiedy ksiądz będzie u nas

Cytat:
Wierzycie na 100% temu co Wam lekarz powiedział? Podobno zwł w przypadku dziewczynki może się zmienić w chłopczyka. Słyszałam nawet o przypadku że do końca na USG miała być dziewczynka, wyszedł chłopak, a także miał być chłopak, wyszła dziewczyna Ciekawe jak to będzie, my pokupujemy sukienki,albo body w traktorki, a tu zmiana płci
Oj tak...ja też słyszałam o takich przypadkch. nawet ostatnio znajoma mi opowiadała,że jej znajoma chodziła do lekarza i za każdym razem lekarz widział chyba dziewczynkę a na porodówce doznała szoku jak usłyszała,że ma syna Kurcze,tak już się można nastawić, ubranka pokupować a może się okazać że lekarz sie myli Miejmy nadzieję,że u nas nie będzie takich przypadków

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Co do 3D, to mam podobne zdanie. Trochę szkoda mi kasy, no i po prostu zwykłe USG mi wystarczy Do tej pory nie płaciłam za żadne USG, ani badania i niech tak zostanie
i tak powinno być!

Anula- kocyk i śliniaczek- super!

Edytowane przez Catia88
Czas edycji: 2011-01-02 o 16:22
Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 16:54   #2775
Klaterina
Zadomowienie

cześć mamuśki

wszystkiego dobrego Wam życzę, spokojnej ciąży aż do końca i super extra szybkiego rozwiązania
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 16:58   #2776
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie czuję
ale pamiętam to fajowe uczucie

Stary 2011-01-02, 17:11   #2777
spice1985
Zadomowienie

Catia88 ja czuję czkawkę dzidzi Jestem 21t2d ciąży i wyraźnie czuję już czkawkę jak i wszelkie inne aktywne ruchy dzidziusia, wspaniałe uczucie to jest!
Też współczuję dziewczynom z TŻ za granicą, bo ja do mojego też jestem strasznie przywiązana.

Zęby Hanusi
Stary 2011-01-02, 17:19   #2778
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Moria sukienka kupiona w Cubusie, jest taka seria Mohini tutaj, troszke drozsza, ale cudenka tam maja i akurat teraz byly na wyprzedazy
Dzięki No to już wiem gdzie jutro jadę na zakupy

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na jednej piersi na okolo brodawki robia mi sie czerwone rozzstepy, da sie to jakos zredukowac?
Kwiatecku jest taki preparat Tocoreduct Forte na istniejące już rozstępy. Ja jestem z niego b. zadowolona, myślę że trochę je zredukuje. Po ciąży sięgnę po cięższą broń i będę je zmniejszać u kosmetyczki

Co do czkawki, to ja raczej nie czuję, chociaż raz wydawało mi się, że to to ale pewna nie jestem.

Dziewczynki, dorzucam zdjęcie mojej 23t. piłki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 23 t..jpg (67,2 KB, 66 załadowań)

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 17:19   #2779
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie czuję
ale pamiętam to fajowe uczucie
Cytat:
Catia88 ja czuję czkawkę dzidzi Jestem 21t2d ciąży i wyraźnie czuję już czkawkę jak i wszelkie inne aktywne ruchy dzidziusia, wspaniałe uczucie to jest!
Ja tylko czuję ruchy,kopniaki dzidzi, ale jestem bardzo ciekawa jak ta czkawka "wygląda"

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 17:24   #2780
eweska
Moderatoreska

Witam serdecznie kochane

Ja już w domku, od wigilii byłam w domku może z godzinkę, żeby się spakować, ale już wróciliśmy, mąż jutro do pracy, synal do szkoły, koniec wolnego
Ja jutro na badania krwi muszę lecieć bo na wtorek chcę się umówić do gina bo już miesiąc u niego nie byłam, miałam sie pokazać między świętami, ale nie było nas w domu, więc trzeba się wybrać

Nie wiem co tam u Was, nadrabiania sporo nie wiem czy dam radę, ale od jutra będę w miarę na bieżąco
Brzuchol rośnie, czuję się dobrze, choć ostatnio w nocy łapią mnie straszne skurcze łydek, trzeba lekarza zapytać jaki magnez mogę łykać, no i nogi mi puchną dalej, ale nie jakoś strasznie da się przeżyć
Chłopaki dokuczają, kąpią mamę ile wlezie

Pozdrawiam
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 17:28   #2781
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Przez ten tydzień będę na pewno regularnie czytać Wasze posty, bo przyjechałam na tydzień do mamy, bo jest sama w domu (a raczej teraz ja jestem sama bo mama jest w pracy). Ajjj,jak mi było smutno opuszczać mojego mężula na cały tydzień! ;(
Dziewyczny, te ktore mają Tżtów za granicą-naprawdę podziwiam Was... ja bym sie chyba zatęskniła na śmierć Już wpadam w depresję-jeszcze do tego sama w domu... buuu. oby szybko zleciało!

Kasiu,zrób tak jak dziewczyny pisały- zrób sobie morfologię i będziesz miała pewność co i jak.
Ja żelaza nie biorę.

Powodzenia na kolędzie
Ciekawe kiedy ksiądz będzie u nas

Oj tak...ja też słyszałam o takich przypadkch. nawet ostatnio znajoma mi opowiadała,że jej znajoma chodziła do lekarza i za każdym razem lekarz widział chyba dziewczynkę a na porodówce doznała szoku jak usłyszała,że ma syna Kurcze,tak już się można nastawić, ubranka pokupować a może się okazać że lekarz sie myli Miejmy nadzieję,że u nas nie będzie takich przypadków

i tak powinno być!

Anula- kocyk i śliniaczek- super!
Cytat:
Też współczuję dziewczynom z TŻ za granicą, bo ja do mojego też jestem strasznie przywiązana.

caly dzien mnie nie bylo, nie mialam ochoty siedziec w pustym domu, tz nad ranem pojechal na lotnisko, a my znow sami, ale tylko na 2 tyg, i 16tego znow wraca, wiec jakos zleci, ale te pierwsze dni to masakra.

spice ale sie nasmialam z tym body w traktorki, ale tak szczerze to osobiscie nie znam nikogo komu usg sie pomylilo. ja tez naleze do tych pewnych na 100% ktore widzialy przyrodzenie na wlasne oczy i nie ma watpliwosci.

co do czkawki to hmmmm zastanawiam sie jak to bylo z pierwszym i nie pamietam czy czulam czy nie teraz tez nie wiem, moze czuje ale nie wiem ze to to wlasnie to? dalyscie mi do myslenia.
moj dzidzius tez jakos spokojniej od paru dni. chociaz dzisiaj nad ranem jak kiepsko spalam to czulam ja skacze, moze teraz jest bardziej aktywny w nocy niz w dzien, ale nie na tyle zeby mnie budzic

aaa, super ciuszki dziewczyny. mnie wczoraj wzielo na porzadki, bo ciuchy po synku mam u rodzicow, i wyjelam wszystkie pudla, i stwierdzilam ze z "kilku rzeczy" ktore myslalam ze mam zrobila sie cala wyprawka. rozmiaru 56 to moze az tak duzo nie mam, ale 62 nic nie bede kupowac, no moze jakies fajne sweterki czy bluzy. bucikow, na punkcie ktorych mam hopla tez cala reklamowka-50% rozowych hahaha. takze na dziendobry jakies ciuszki sa, a reszte dokupi sie jak malesntwo przyjdzie na swiat.

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-01-02 o 17:33
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 17:30   #2782
anika_27
Przyczajenie

Smile Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

witam wszystkie mamusie
jestem majową mamusią
i juz wiem że będzie drugi synek!!! pozdrawiam
anika_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 17:37   #2783
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
jesteś pewna że to czkawka ???

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
jaki krąglutki, super fotki, jak ksero

Cytat:
Ja tylko czuję ruchy,kopniaki dzidzi, ale jestem bardzo ciekawa jak ta czkawka "wygląda"
czkawka to takie bardzo rytmiczne stukanie w jednym miejscu, jak dzidzia jest juz większa to cały brzuch potrafi sie trząść
jeszcze fajniejszym uczuciem jest jak dzidzia ssie paluszka to dopiero bajer
ja z Zosia bardzo wyraźnie to czułam jak już była główkowo ułożona do porodu

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
aaa, super ciuszki dziewczyny. mnie wczoraj wzielo na porzadki, bo ciuchy po synku mam u rodzicow, i wyjelam wszystkie pudla, i stwierdzilam ze z "kilku rzeczy" ktore myslalam ze mam zrobila sie cala wyprawka. rozmiaru 56 to moze az tak duzo nie mam, ale 62 nic nie bede kupowac, no moze jakies fajne sweterki czy bluzy. bucikow, na punkcie ktorych mam hopla tez cala reklamowka-50% rozowych hahaha. takze na dziendobry jakies ciuszki sa, a reszte dokupi sie jak malesntwo przyjdzie na swiat.
też mam ciuszki po Zosi u rodziców, tyle że to 160km stąd
mam nadzieje ze też się uzbiera tego wystarczająco
choć w sklepach takie cuuuda

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez anika_27 Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie
jestem majową mamusią
witaj !
i zawitaj u nas na stałe
ile synuś ma latek ???
jak się czujesz ??

Stary 2011-01-02, 17:40   #2784
anula_81
Zakorzenienie

Ja szukam sobie uzywanego nosidelka dla malej(takiego jak chusta, tylko podobno latwiejsze w obsludze i elektrycznego laktatora)jak znajde cos gtaniego to kupie, wlasnie pensja przyszla na konto i musze sie jedynie pilnowac coby jej od razu nie roztrwonic
Cytat:

Koniecznie Moria biegnij na zakupy, bo wykupia, nie wiem jak w PL ale tu dosc duze przeceny na dzieciece ciuszki i ludzie sie straszliwie rzucaja
Brzuszek pierwsza klasa duza pileczka juz, ale jaka sliczna i okraglutka!!
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Witam serdecznie kochane

Ja już w domku, od wigilii byłam w domku może z godzinkę, żeby się spakować, ale już wróciliśmy, mąż jutro do pracy, synal do szkoły, koniec wolnego
Ja jutro na badania krwi muszę lecieć bo na wtorek chcę się umówić do gina bo już miesiąc u niego nie byłam, miałam sie pokazać między świętami, ale nie było nas w domu, więc trzeba się wybrać

Nie wiem co tam u Was, nadrabiania sporo nie wiem czy dam radę, ale od jutra będę w miarę na bieżąco
Brzuchol rośnie, czuję się dobrze, choć ostatnio w nocy łapią mnie straszne skurcze łydek, trzeba lekarza zapytać jaki magnez mogę łykać, no i nogi mi puchną dalej, ale nie jakoś strasznie da się przeżyć
Chłopaki dokuczają, kąpią mamę ile wlezie

Pozdrawiam
Eweska no jak dobrze cie wreszcie widziec i slyszec z eu Ciebie wszystko dobrze Mam nadzieje, ze teraz juz bedziesz czesciej zagladac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-01-02, 17:46   #2785
eweska
Moderatoreska

Cytat:
witam wszystkie mamusie
jestem majową mamusią
Witam

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

Eweska no jak dobrze cie wreszcie widziec i slyszec z eu Ciebie wszystko dobrze Mam nadzieje, ze teraz juz bedziesz czesciej zagladac
Oczywiście, będę częściej na wątku

Moria cudny brzuszek, gonisz mnie Ja mam również taką piłeczkę tylko większą, moze jutro pokażę, już dawno nie wrzucałam zdjęcia brzuszka Pępek mi sie całkowicie schował, taka mała szparka została
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 17:53   #2786
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Pępek mi sie całkowicie schował, taka mała szparka została
ja pępka już w ogóle nie mam
tzn ciut może jeszcze da się wypchnąć bo luz jest ale dziurki to juz niet

Stary 2011-01-02, 17:56   #2787
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
witam wszystkie mamusie
jestem majową mamusią
Również witam nową mamusie
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:07   #2788
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

Kwiatecku jest taki preparat Tocoreduct Forte na istniejące już rozstępy. Ja jestem z niego b. zadowolona, myślę że trochę je zredukuje. Po ciąży sięgnę po cięższą broń i będę je zmniejszać u kosmetyczki

Co do czkawki, to ja raczej nie czuję, chociaż raz wydawało mi się, że to to ale pewna nie jestem.

aaaaaa! moria!!!!! gdzies mi twoj post umknal, dopiero jak rpzeczytalam ze dziewczyny podziwiaja twoj brzuszek to sie skaplam ze przegapilam, teraz mam no kurcze co fotka to brzuszki ladniejsze piekna pileczka, idealna i jaka proporcojnalna

co do rozstepow, laski! jakie ja mam zmasakrowane cialo po pierwszym dziecku, szok, ale teraz mam zamiar zrobic wszystko zeby sie ustrzec, wiec peelingu gruboziarniste w mojej lazience stoja ze 3 zawsze i szruje sie, letnie prysznice, tluste kremy i krem na rozstepy, jak na razie jest ok, ja juz wyjda, no to im wczesniej zacznie sie robic cos z nimi tym mniej widoczne beda i nie wolno dopuscic do zwiotczenia skory, czyli masaze, i letnie natryski jak najbardziej. slyszalam tez o mikrodermabrazji ze mozna robic w ciazy, ja akurat mialam okazje robic po i rozstepy wygladaja po lepiej, teraz jak mi wyjda to tez bede dzialac od razu a nie czekac

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
witam wszystkie mamusie
jestem majową mamusią

witam rowniez, oo drugi synek tak jak u mnie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja pępka już w ogóle nie mam
tzn ciut może jeszcze da się wypchnąć bo luz jest ale dziurki to juz niet

seerio? ja mam pepek niezmieniony, no moze ciut rozciagniety na boki, ale u mnie cala akcja brzuszkowa toczy sie pod pepkiem , w pierwszej ciazy tez mi nie wywalilo, bo brzuch mialam ciut powyzej pepka
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:15   #2789
andziot
Zakorzenienie

pokaże Wam na dowód mój pępuszek
(ale malutki bo się wstydzę )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (6,9 KB, 41 załadowań)

Stary 2011-01-02, 18:16   #2790
andziot
Zakorzenienie

wcale taki malutki nie wyszedł

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości